آموزش سئو

60 فاکتور مهم سئو در رتبه بندی [سئو داخلی ، فنی و خارجی]

بهینه سازی سایت برای رتبه گرفتن در موتورهای جستجو را سئو می‌نامند. در دنیای امروز بیش از صد هزار کارشناس سئو در سایت‌های مختلف در حال فعالیت هستند. آن‌ها سایت‌های مورد نظر خود را سئو می‌کنند تا بتوانند جایگاه مناسبی را کسب کنند.

اما گوگل در هر موضوعی فقط 10 جایگاه مناسب برای نمایش سایت‌ها دارد. به عبارت دیگر شما باید کارهایی را انجام دهید تا سایت شما بتواند در صفحه اول گوگل و جز ده لینک اول قرار بگیرد.

سئو مجموعه‌ای از تکنیک و فاکتور است. قطعا رعایت این فاکتورها میتواند وبسایت شما را در رسیدن به سر منزل مقصود یاری دهد. امروز در این پست از وبسایت مهدی عراقی قصد داریم تا شما را با فاکتورهای سئو آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

فاکتورهای سئو فنی 

فاکتورهای سئو فنی 

انتخاب دامنه اولین قدیمیست که یک طراح سایت یا مالک سایت برای شروع کار خود در نظر میگیرد. دامنه بسیار مهم است و میتواند تاثیر ویژه‌ای روی سئوی وبسایت شما داشته باشد.

انتخاب دامنه مناسب میتواند باعث بهبود سئوی سایت شما شود. اما چگونه میتوانیم یک دامین مناسب برای وبسایت خود انتخاب کنیم. در این بخش شما را با فاکتورهای دامنه آشنا خواهیم کرد. فاکتورهایی که هر یک به تنهایی میتواند بر روی عملکرد سئوی سایت شما مؤثر باشد. در ادامه با ما همراه باشید.

طول عمر دامنه

سئو یک فعالیت بلند مدت است. در واقع نمیتوان انتظار داشت که یک شبه وبسایت خود را در صفحه اول گوگل مشاهده کنیم. طول عمر دامنه با سئوی سایت رابطه مستقیمی دارد. هرچه عمر دامنه شما طولانی‌تر باشد، قطعا گوگل نیز برای وبسایت شما ارزش بیشتری قائل می‌شود و آن را در جایگاه مناسب قرار می‌دهد.

قطعا در مقایسه بین دو وبسایت با طول عمر 6 ماهه و 3 ساله، دامنه با طول عمر 3 ساله برنده خواهد شد. پس اگر دامین جدیدی را خریداری و ثبت کرده‌اید، خیلی به فکر صفحه اول گوگل نباشید. باید کمی صبر کنید تا از عمر دامنه شما بگذرد اما قطعا نیازی هم نیست به 3 سال برسید!

استفاده از کلمه کلیدی در دامنه

هدف سئو رتبه گرفتن در کلمات کلیدی مورد نظر می‌باشد. برای مثال اگر شما یک وبسایت با موضوع فروش تلفن همراه دارید، باید به دنبال رتبه گرفتن با کلمات مرتبط با این حوزه مثل خرید موبایل یا خرید موبایل سامسونگ وغیره باشید.

حال اگر کلمه کلیدی مورد نظر شما در آدرس سایت وجود داشته باشد، فرآیند سئوی سایت شما بهتر انجام خواهد شد. همچنین با قراردادن کلمه کلیدی مورد نظرتان، به گوگل کمک می‌کنید تا موضوع سایت شما را بهتر شناسایی کند. پس سعی کنید تا کلمه کلیدی مورد نظر خود را در آدرس دامنه سایت جایگذاری کنید.

اما دیگر نیازی نیست اینکار را کنید چون این روش تاثیر خود را نسبت به سال های گذشته از دست داده است و شما باید تمرکز خود را روی برندینگ خود بگذارید تا بهتر دیده شوید.

مدت زمان اعتبار دامنه

هنگامی که ما دامین مورد نظر خود را ثبت می‌کنیم، با توجه به مدت سالی که تمایل داریم مالک دامنه باشیم، باید مبلغی را به شرکت‌های ریجستری پرداخت کنیم. معمولا مدت زمان اعتبار دامنه‌ها از 1 سال شروع و تا پنج سال ادامه دارد.

یعنی شما میتوانید یک دامین را برای حداقل 1 سال و حداکثر 5 سال به‌صورت یکجا تمدید کنید. شاید نتوان خیلی روی این فاکتور حساب کرد. اما مدت زمان اعتبار دامنه شما نیز تاثیر مستقیمی بر روی سئوی سایت شما ندارد. اگر اعتبار دامنه شما تا چند سال آینده ادامه داشته باشد حداقل خیالتان راحت تر خواهد بود. قبلا این موضوع از فاکتور های بسیار مهم گوگل بود اما امروزه دیگر خیر.

ثبت نقشه سایت در گوگل

اولین و مهم‌ترین قدم در سئوی یک وبسایت، ثبت سایت در گوگل می‌باشد. به منظور اینکار شما باید وارد اکانت گوگل سرچ کنسول خود شوید، در این سایت دامنه خود را به گوگل معرفی کنید. سپس سایت مپ خود را نیز در گوگل ثبت کنید تا گوگل راحت‌تر بتواند سایت شما را شناسایی و سپس ایندکس کند. ثبت سایت در گوگل مهم‌ترین فاکتور سئوی سایت است که باید به آن توجه کنید.

 

دامنه سطح بالای کشوری (TLD)

هر کشوری دامین مربوط به خود را دارد. برای مثال کشور ایتالیا دامین‌هایی را با پسوند خود یعنی it. دارد. کشور عزیزمان ایران نیز دامین اختصاصی خود یعنی ir. را دارد. برای کارهای بین المللی نیز میتوان از دامین‌های بین المللی استفاده کرد. com, org, net وغیره، جز دامین‌های بین المللی است.

قطعا شاید شما مواردی را مطالعه کرده باشید که میگویند با دامین ir نمی‌شود با com رقابت کرد این موضوع صرفا فقط یک تئوری هست از دید گوگل اما در تجربه واقعا اینطور تیست یعنی شما میتوانید با TLD های مختلف داخلی و بین المللی جایگاه های خوبی را کسب نمایید و اگر شما دامین ir داشته باشید نمیتوانید از برخی خدمات گوگل مانند گوگل ادز استفاده کنید.

سرعت بارگزاری صفحه

سرعت بارگزاری صفحه از زمان تیرکمون میرزا تا به امروز، همواره جز موارد مهم در سئوی سایت بوده است. این موضوع میتواند تاثیر مستقیمی در رضایت کاربران نیز داشته باشد. متأسفانه در ایران سرعت اینترنت تعریفی ندارد. در صورتی که کاربران مدت زمان زیادی را برای باز شدن صفحه منتظر بمانند، از بازدید سایت منصرف خواهند شد.

این موضوع میتواند شما را مورد خشم گوگل قرار دهد و رتبه مناسبی را در این موتور جستجو نتوانید کسب کنید. پس بهتر است با استفاده از افزونه‌های مختلف، حجم html سایت خود را کاهش دهید. اگر از تصاویر در صفحه خود استفاده می‌کنید، بهتر است تصاویر را نیز بهینه کنید تا در این فاکتور سئو موفق باشید.

استفاده از AMP

کاربران بسیار زیادی در دنیا از موبایل برای بازدید از وبسایت‌ها استفاده می‌کنند، به همین دلیل گوگل برای رضایت کاربران خود تکنولوژی جدید را برای وبسایت‌ها معرفی کرده است. تکنولوژی AMP باعث می‌شود تا سرعت باز شدن یک سایت برای کاربران موبایل تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا کند. این تکنولوژی برای کاربران موبایل CSS و Java Scriptهای سنگین را حذف می‌کند. البته اینکار باعث می‌شود تا ظاهر سایت شما تاحد بسیار زیادی بهم بریزد.

چون دیگر CSS ها لود نمی‌شود. اما ارزشش را دارد چراکه سرعت سایت تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا می‌کند و این موضوع شما را به یک وبسایت محبوب نزد گوگل و کاربران تبدیل می‌کند. استفاده از AMP یکی از فاکتورهای سئو می‌باشد که بسیار مهم است.

 

فاکتورهای سئو داخلی (on Page)

فاکتورهای سئو داخلی

سئو به دو بخش on page و Off Page تقسیم می‌شود. سئوی on Page بر روی فاکتورهای داخل سایت تمرکز دارد. رعایت این فاکتورهای بسیار مهم میتواند تاثیرات بسیار زیادی را بر وضعیت سئوی وبسایت شما داشته باشد.

شما بعنوان یک کارشناس سئو باید تمام موارد و فاکتورهای مروبط به سئوی on Page وبسایت مورد نظر خود را رعایت کنید. در این بخش از مقاله فاکتورهای سئو در وبسایت مهدی عراقی، شما را فاکتورهای مربوط به صفحه آشنا خواهیم کرد.

کلمه کلیدی در عنوان

عنوان یکی از فاکتورهای بسیار مهم در سئوی سایت می‌باشد. کاربر اولین بخشی را که مورد بررسی قرار می‌دهد، عنوان وبسایت و صفحه می‌باشد. پس باید در انتخاب عنوان دقت بسیار  زیادی را به خرج دهید. حتی پس از ایندکس شدن سایت نیز، اگر عنوان سایت شما مناسب نباشد، میتواند نرخ CTR را نیز تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

اگر قصد دارید تا در گوگل رتبه خوبی را از آن خود کنید، باید کلمه کلیدی مناسبی را نیز در تگ عنوان سایت و صفحه خود قرار دهید. استفاده از کلمه کلیدی در عنوان صفحه میتواند باعث بهبود وضعیت سئوی سایت شما شود. به همین دلیل استفاده از کلمه کلیدی در عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئوی سایت است.

شروع عنوان با کلمه کلیدی

در بالا شما را با اهمیت استفاده از کلمه کلیدی در عنوان صفحه و محتوا آشنا کردیم. اما قراردادن کلمه کلیدی در عنوان به تنهایی کافی نیست. شما باید کلمه کلیدی مورد نظر خود را نیز در شروع عنوان قرار دهید.

این موضوع تا آنجایی اهمیت دارد که یوآست سئو نیز به آن اشاره کرده است. اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس و در کنار آن از یوآست سئو استفاده کرده باشید، در صروتی که از کلمه کلیدی در ابتدای عنوان استفاده نکنید، این افزونه به شما هشدار خواهد داد. پس در نظر داشته باشید که استفاده از کلمه کلیدی در ابتدای عنوان، یکی از فاکتورهای مهم سئو است.

استفاده از کلمه کلیدی در توضیحات متا

بخش توضیحات متا، در حال حاضر برای گوگل اهمیت بالایی ندارد. چرا که گوگل برای رتبه دادن به یک وبسایت، بیشتر به محتوای سایت شما توجه می‌کند تا چند خط توضیحاتی که توسط شما نوشته می‌شود.

اما از اهمیت این بخش برای کاربران غافل نشوید. ابزارهای محتلف سئو از جمله یوآست سئو به شما این امکان را می‌دهد تا در بخش توضیحات صفحه خود، توضیحات دلخواه را وارد کنید. این موضوع میتواند باعث افزایش CTR صفحه شود. همین مورد باعث می‌شود تا گوگل رتبه بهتری را به سایت شما بدهد.

استفاده از تگ‌های Headline

تگ‌های هدلاین یکی از مهم‌ترین بخش‌های سئو می‌باشد. درصورتی که در وبسایت و صفحه خود از تگ H1 برای نوشتن کلمه کلیدی استفاده کنید، آنگاه احتمال رتبه گرفتن وبسایت شما بیشتر خواهد شد. در کنار این مورد استفاده از تگ‌های H2 و H3 نیز میتواند باعث بهبود وضعیت سئوی وبسایت شما شود. استفاده از تگ H1 موضوع محتوای شما را به گوگل و کاربران منعکس می‌کند.

همین موضوع باعث می‌شود تا وبسایت شما با کلیدواژه مورد نظرتان جایگاه مناسبی را کسب کند. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که یوآست سئو نیز بسیار به آن حساس است. در صورتی که در متن خود از تگ‌های H1 – H2 – H3  استفاده نکنید، این افزونه اختصاصی سئو به شما هشدار می‌دهد و از شما درخواست می‌کند تا حتما این تگ‌ها را نیز در نظر بگیرید.

استفاده از کلمه کلیدی در متن

در گذشته شما میتوانستید با تکرار و قراردادن کلمه کلیدی مورد نظر خود به شکل بسیار زیاد در متن، جایگاه مناسبی را در گوگل کسب کنید. این موضوع باعث می‌شد تا کاربران از جستجوهای خود ناراضی باشند. گوگل بسیار به رضایت کاربران خود اهمیت می‌دهد و شاید همین موضوع رمز موفقیت این شرکت باشد. به همین دلیل الگورتیم‌های مختلف مثل رنک برین را بر روی پلتفرم جستجوی خود راه‌اندازی کرد.

اما همچنین استفاده از کلمه کلیدی در متن بعنوان یک فاکتور مناسب در سئو شناخته می‌شود. شما میتوانید از کلمه کلیدی مورد نظر خود در محتوای متنی استفاده کنید. البته این کار را باید به‌صورت کاملا هوشمندانه و دقیق انجام دهید. در صورتی که کلمه کلیدی خود را بیشتر از اندازه تکرار کنید، در رعایت این فاکتور سئو ناکام خواهید ماند.

طول کلمات محتوا

هنگامی که کاربر موضوعی را در گوگل سرچ می‌کند، بی شک به دنبال رفع نیاز خود است. برای مثال اگر کاربری کلمه کلیدی” صافکاری ماشین” را سرچ کند، به دنبال یافتن یک صافکار مناسب برای خودروی خود است.

حال اگر شما به‌صورت سطحی و خیلی کوتاه توضیحاتی را در مورد این خدمت به کاربر دهید، آیا کاربر از این موضوع استقبال خواهد کرد؟ پاسخ خیر است. طول محتوا تاثیر مستقیمی را رو سئوی وبسایت شما دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده، محتوای بیش از 2 هزار کلمه احتمال رتبه گرفتن بالاتری را نسبت به محتوای زیر 1 هزار کلمه دارد. پس شما باید طول محتوای مناسبی را محتوای سایت خود در نظر بگیرید.

البته بسیار مراقب باشید تا در این راه زیاده روی نکنید. توضیحات کامل را به کاربران خود ارائه دهید، اما هرگز اضافه گویی نکنید. متن‌های بسیار بلند نیز میتواند تاثیر منفی روی سئوی سایت شما داشته باشد. به هرحال بهترین تعداد کلمات برای یک محتوا بین 500 تا 2 هزار کلمه است.

فهرست محتوا

در ابتدای محتوای وبسایت خود، فهرستی را از آنچه که کاربر قرار است در این محتوا بخواند قرار دهید. این مورد تاثیر مستقیمی روی کاربر و گوگل دارد. باعث می‌شود تا کاربران راحت‌تر با محتوای شما ارتباط برقرار کند. همین موضوع نیز باعث می‌شود تا گوگل جایگاه مناسبی را برای وبسایت شما در نظر بگیرد.

چگالی کلمات کلیدی

در بالا شما را استفاده از کلمه کلیدی در متن آشنا کردیم. اما چیزی که بسیار در مورد این مسئله اهمیت دارد، مقدار چگالی کلمات کلیدی در وبسایت است. شما نباید کلمه کلیدی مورد نظر خود را بسیار پر تکرار استفاده کنید.

همچنین نباید کلمه کلیدی در محتوای شما بسیار کم باشد. در مورد چگالی کلمه کلیدی در محتوا بهتر است به ازای هر پاراگراف یکبار کلمه کلیدی را تکرار کنید. البته اگر از یوآست سئو و افزونه‌های مرتبط استفاده می‌کنید، این افزونه به چگالی کلمات کلیدی در محتوا دقت می‌کنند و باعث می‌شوند تا شما بتوانید این فاکتور سئو را به خوبی رعایت کنید.

استفاده از کلمه LSI

کلمات کلیدی LSI تاثیر بسیار ویژه‌ای در سئوی وبسایت شما دارند. امروزه کاربران بسیار کم حوصله هستند. آن‌ها دیگر کلمات کلیدی عمومی را سرچ نمی‌کنند و مستقیم به دنبال جستجوی نیاز خود هستند. برای مثال اگر کاربری به دنبال خرید یک گوشی سامسونگ باشد، برای اینکار تحقیق می‌کند. برای این تحقیق دیگر کلمه کلیدی” گوشی موبایل سامسونگ” را جستجو نمی‌کند.

به‌جای آن عبارت” گوشی سامسونگ چی خوبه” رو جستجو می‌کند. گوگل که از این موضوع مطلع است، به سایت‌هایی ارزش می‌دهد که دقیق به نیاز کاربر پاسخ می‌دهد. به همین دلیل شما میتوانید با استفاده از LSI یا کلمات کلیدی مرتبط، جایگاه مناسبی را با کلیدواژه مورد نظر خود کسب کنید و در این فاکتور سئو موفق عمل کنید.

برای استفاده از کلمات کلیدی LSI فقط کافیست تا کلمه مورد نظر خود را در گوگل جستجو کنید. با جستجوی کلمه کلیدی، گوگل تعداد نتیجه به شما نشان می‌دهد. در انتهای نتایج، چند عدد کلمه و رشته پیشنهادی به شما معرفی می‌کند. فقط کافیست تا از چندتای آن‌ها استفاده کنید.

بهینه‌سازی تصاویر

تصاویر یکی از موارد بسیار مهم در محتوا می‌باشد. انسان‌ها همواره به مشاهده عکس علاقه داشته‌اند. به همین دلیل این علاقه باعث شد تا ما از تصاویر در محتوای وبسایت خود نیز استفاده کنیم. شما باید تصاویر وبسایت خود را بهینه کنید. فرض کنید تا یک تصویر با حجم یک مگابایت در اختیار دارید. این تصویر بسیار سنگین است و باعث نارضایتی کاربر می‌شود چرا که به راحتی لود نخواهد شد.

برای جلب رضایت کاربران خود میتوانید این تصویر را درون ابزارهای مختلف آنلاین ویا آفلاین، بهینه سازی کنید. یعنی بدون افت کیفیت تصویر، حجم آن را کاهش دهید تا سریعتر لود شود. این موضوع میتواند بعنوان یک فاکتور مهم در سئوی سایت شما تلفی شود.

در کنار انجام اینکار باید خصیصه‌های مربوط به تصاویر سایت خود را در سایت قرار دهید. خصیصه‌های تصاویر (ALT) اهمیت بسیار زیادی دارد و رعایت نکردن آن باعث ایجاد مشکل در سئوی سایت شما خواهد شد.

لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی تاثیر مستقیمی در سئوی سایت شما دارد. این کار یک فاکتور مهم در سئوی سایت تلقی می‌شود. لینک سازی داخل باعث می‌شود تا گوگل محتوای سایت شما را راحت‌تر ایندکس کند.

خزنده های گوگل وارد سایت شما می‌شوند، لینک‌ها را شناسایی می‌کنند و به صفحات جدید رجوع می‌کنند. همین مورد باعث می‌شود تا صفحات سایت شما سریعتر در گوگل ایندکس شود. در کنار آن استفاده از لینک سازی داخلی باعث می‌شود کاربران از یک محتوا به یک محتوا دیگر منتقل شوند. همین موضوع ماندگاری کاربر را در وبسایت شما افزایش می‌دهد.

قابلیت موبایل فرندلی

همانطور که در بالا گفتیم، کاربران زیادی با تلفن همراه وارد وبسایت شما می‌شوند. به همین دلیل شما باید به کاربران موبایلی خود اهمیت بسیار زیادی دهید. گوگل نیز همین کار را کرده است.

این موتور جستجو با ایجاد قابلیت جستجوی صوتی و موارد دیگر، به کاربران تلفن همراه خود اهمیت بسیار زیادی می‌دهد. همچنین این موتور جستجو به وبسایت‌هایی که نسخه موبایلی یا موبایل فرندلی دارند، اهمیت ویژه‌ای می‌دهد و باعث می‌شود تا این وبسایت‌ها جایگاه مناسبی را در جستجو داشته باشند. داشتن قابلیت موبایل فرندلی یکی از فاکتورهای مهم در سئوی سایت است.

لینک‌های شکسته

در بالا از اهمیت بسیار زیاد لینک سازی داخلی برای شما کاربران عزیز وبسایت مهدی عراقی گفتیم. اما همین لینک سازی داخلی در برخی از موارد میتواند بعنوان یک شمشیر دو لبه عمل کند. در صورتی که شما در سایت خود لینک‌های شکسته زیادی داشته باشید، درحال ارسال این پیغام به گوگل هستید که سایت را به حال خود رها کرده‌اید.

همین موضوع باعث می‌شود تا گوگل جایگاه مناسبی را برای وبسایت شما در نظر نگیرد. حتی در برخی از موارد گوگل رتبه سایت شما را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهد. گوگل همواره به فکر کاربران خود است. این موتور جستجو دوست ندارد تا کاربرانش با سایت‌های به حال خود رها شده یا متروکه رو به رو شوند.

فاکتورهای سئو خارجی (off Page)

فاکتورهای سئو خارجی

در کنار سئوی داخلی و سئوی فنی، فاکتوررهای دیگری نیز در خارج از وبسایت شما وجود دارد. رعایت این فاکتورهای باعث می‌شود تا وبسایت شما از نظر سئو بتواند رتبه بسیار خوبی را در گوگل دریافت کند. به این فاکتورها، سئوی Off Page می‌گویند. در این بخش شما را با فاکتورهای سئوی خارجی آشنا خواهیم کرد.

اعتبار دامنه (DA)

اعتبار دامنه یا domain authority یکی از فاکتورهای مهم در سئوی یک وبسایت می‌باشد. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که اگر شما بخواید بدانید عدد فلان سایت توسط ماز چقدر اعلام شده است تا خوشحال یا ناراحت شوید همین ارزش دیگری ندارد و به راحتی می‌شود در آن تقلب کرد.

لینک سازی خارجی

دامین شما در گوگل ثبت می‌شود. اما چون اینکار به تازگی انجام شده است، شما باید مدت زمانی را صبر کنید تا گوگل به سایت شما بها دهد. یکی از کارهایی که باعث می‌شود تا اینکار زودتر اتفاق بیوفتد، لینک سازی خارجی می‌باشد.

شما باید در سایت‌های معتبر دیگر لینک سایت خود را قرار دهید. این لینک‌ها میتواند به دو نوع Follow و NoFollow تقسیم بندی شوند. لینک سازی خارجی یکی از ارکان و فاکتورهای مهم برای سئوی سایت است.

فعالیت در شبکه اجتماعی

شبکه‌های اجتماعی یکی از بهترین یاوران کارشناسان سئو است. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی میتواند بعنوان یک فاکتور مهم در سئو استفاده شود.

از شبکه‌های اجتماعی چون اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر وغیره غافل نشوید، آن‌ها میتوانند در زمینه سئو به شما کمک بسیار زیادی کنند. از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی به پروفایل سازی قوی نیز یاد می‌شود.

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو فاکتورهای مختلفی را در بر میگیرد. شما بعنوان یک کارشناس سئو میتوانید با رعایت این فاکتورها جایگاه مناسبی را برای وبسایت مورد نظر خود در گوگل کسب کنید.

ما در این مقاله در وبسایت مهدی عراقی شما را با فاکتورهای مهم در سئوی سایت آشنا کردیم. امیدواریم که با رعایت این فاکتورهای سئو بتوانید جایگاه مناسبی را در گوگل کسب کنید. موفق باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا