آموزش سئو

بهترین ابزارهای تست سرعت سایت + [6 ابزار فوق العاده]

آیا میدانید ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند؟ یا تأثیر سرعت در سئو چیست؟ امروزه یکی فاکتورهایی که گوگل بسیار روی آن تمرکز دارد، سرعت سایت‌ها است؛ به دلیل اینکه مردم برای رسیدن به خواسته‌های خود بسیار عجول شده‌اند و نمی‌توانند زمان زیادی را صبر کنند، عملاً داشتن وب‌سایتی کند که مدت زیادی طول می‌کشد تا لود شود، درصد عظیمی از مخاطبان را از بین می‌برد و این‌یک دید منفی و نارضایتی در ذهن آنان می‌سازد که بسیار به شما لطمه خواهد زد.

به کمک ابزار تست سرعت سایت، شما می‌توانید مشکلاتی که باعث کندی وب‌سایت می‌شوند را شناسایی کنید و با برطرف کردنشان، قدمی بزرگ درزمینهٔ سئو فنی بردارید.

یکی از مهم‌ترین بخش های سئو فنی که واقعا از اهمیت بالایی برخوردار است سرعت سایت نیز می‌باشد. برای اینکه بتوانیم سرعت سایت خود را افزایش دهیم نیاز به این داریم با کمک ابزار های تست سرعت وضعیت کنونی آن را سنجش کنیم سپس اقدام به بهبود آن کنیم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند و روش کارشان را برایتان بیان کنیم.

سئو فنی چیست؟

همان‌طور که اطلاع دارید، سئو شامل سه بخش کلی است که یکی از بخش‌های آن به سئو فنی مربوط می‌شود؛ در سئو فنی برخلاف دو مورد قبلی، ما باید وب‌سایت را ازنظرهای فنی مثل کدها، سرعت، خطاهای ایندکس و … بررسی کنیم و درصورتی‌که این بخش از وب‌سایت ما ضعیف باشد، به‌شدت روی رتبه ما اثر خواهد گذاشت و در رتبه‌های گوگل پایین خواهیم آمد.

تأثیر سرعت سایت روی سئو فنی چیست؟

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو فنِی، سرعت وب‌سایت است؛ به صورتی که گوگل اعلام کرده برای این مورد ارزش زیادی را قائل است و درصورتی‌که نتوانید وب‌سایتی سریع داشته باشید، حتی باوجود داشتن بهترین بک لینک‌ها و بهترین محتواها، بازهم شکست خواهید خورد و نمی‌توانید به اهدافی که تعیین کرده‌اید برسید.

تحقیقات نشان داده که بیش از 47 درصد از مخاطبان حاضر نیستند برای لود شدن یک وب‌سایت بیش از 2 ثانیه صبر کنند؛ این یعنی شما بابت هر نیم ثانیه تأخیری که داشته باشید، مخاطبان زیادی را از دست خواهید داد که ممکن بود تبدیل به مشتری و بعدها تبدیل به مشتری وفادار شوند!

بنابراین اگر از دید دیگری به‌سرعت سایت نگاه کنیم، متوجه می‌شویم اهمیت آن حتی بسیار بیشتر از چیزی است که فکرش را می‌کنید و باید تلاشتان بر این باشد تا آن را به زیر 2 ثانیه کاهش دهید و برای این کار قطعا به ابزارهای تست سرعت سایت نیاز خواهید داشت.

سرعت سایت مناسب چقدر است؟

با توجه به توضیحاتی که گفته شد، ممکن است از خودتان بپرسید که باید سرعت وب‌سایتمان درنهایت چقدر باشد تا از این نظر قدرتمند عمل کنیم و مخاطبان را از دست ندهیم؟

بسیاری از متخصصان سئو، سرعت 2 تا 3 ثانیه را توصیه می‌کنند اما توجه داشته باشید که اگر زمان بارگذاری از 2 ثانیه به 3 ثانیه برسد، شما حداقل 40 درصد از مخاطبان را از دست خواهید داد؛ بنابراین ما توصیه می‌کنیم سرعت یک وب‌سایت در موبایل و کامپیوتر، بین 1.5 تا 2 ثانیه باشد.

سایت‌های بررسی سرعت چه مواردی را بررسی می‌کنند؟

حالا که از اهمیت سرعت سایت خبردارید و می‌خواهید آن را در وب‌سایت خودتان تقویت کنید، باید از ابزارهای تست سرعت استفاده کنید که موارد بسیاری را بررسی می‌کنند و به شما ارائه می‌دهند.

در زیر مواردی که توسط این ابزارها بررسی می‌شود را بریتان آورده‌ایم:

  • با جستجو در قالب وب‌سایت، مواردی همچون فونت‌ها و کدهایی که بارگذاری سایت را به تأخیر می‌اندازند یافته و به شما اطلاع می‌دهند.
  • بررسی اینکه آیا کدهای سایت خلاصه‌سازی (Minify) شده‌اند یا نه.
  • بررسی تصاویر وب‌سایت و یافتن تصاویر پرحجمی که باعث تأخیر در بارگذاری وب‌سایت می‌شوند
  • تعداد درخواست‌های ارسالی به سرور
  • استفاده یا عدم استفاده از CDN ها و …

مفاهیم اصلی در تست سرعت سایت کدام اند؟

بدون شک برای اینکه بهترین استفاده را از ابزارهای تست سئو ببرید باید یکسری مفاهیم را یاد بگیرید تا بتوانید به کمک این دانش و ابزار موردنظر، ضعف‌های وب‌سایت خودتان را شناسایی کنید و درنهایت آن را بهبود دهید.

در زیر این مفاهیم را برایتان آورده‌ایم:

1 – TTFB یا زمان رسیدن به اولین بایت

هنگامی‌که ما وارد یک وب‌سایتی می‌شویم، یکسری درخواست‌ها به سرور آن ارسال می‌شود و درنهایت یکسری اطلاعات از آن دریافت می‌شود و ما آن‌ها را می‌بینیم. حالا با توجه به این توضیح، زمان رسیدن به اولین بایت، مدت‌زمانی است که طول می‌کشد مرورگر شما اطلاعات را از سرور دریافت کرده و درنهایت به شما نمایش دهد.

2 – Render Blocking

یکی از عناصر اصلی هر وب‌سایتی که باعث پویایی و زیبایی آن می‌شود، کدهای JS و CSS هستند که در هر بار درخواست از سوی کاربر، باید از سمت سرور دریافت شده و به کاربر نمایش داده شوند؛ بااینکه این کدها بسیار ضروری و لازم هستند، اما یکسری از آنان به دلیل داشتن حجم بالا، کد نویسی اشتباه و …، زمان لود شدن وب‌سایت را به تعویق می‌اندازند که برای سئو بسیار کشنده است.

ازاین‌رو شما باید دائماً باید سعی کنید چنین کدهایی را حذف کنید تا مزاحم کار مرورگر نشوند یا اگر امکان حذفشان وجود نداشت، آنان را در فوتر قرار دهید تا با تعویق بارگذاری شوند.

یکی از توصیه‌هایی که همواره متخصصان سئو به افراد می‌کنند این است که همیشه سعی کنید تعداد فایل‌های CSS و JS را کاهش و تعدادشان را در حداقل ممکن قرار دهید.

3 – Minify بودن منابع

هنگامی‌که ما در حال کد نویسی یک وب‌سایت هستیم، از یکسری کاراکترها استفاده می‌کنیم که بسیاری از آنان ضروری نیستند. مثلاً در فایل‌های HTML, CSS و JS فاصله‌های زیادی وجود دارند که عملاً نقشی در اجرای آن کدها بازی نمی‌کنند؛ باوجوداینکه شاید این موارد غیر مهم به نظر برسند، اما تأثیر زیادی در سرعت وب‌سایت شما دارند و باعث آنان را حذف کنید.

ازجمله این موارد می‌توان به:

  • فاصله‌ها
  • کامنت‌ها
  • Block delimiter

و … اشاره کرد. برای حذف این موارد ابزارهای زیادی وجود دارند که با یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانید به آنان دسترسی پیدا کنید.

4 – تعدد درخواست‌های HTTP

هر صفحه وبی که شما می‌بینید، نتیجه ارسال تعدادی درخواست به یک سرور و درنهایت دریافت آن توسط مرورگر شماست؛ یکی از مواردی که ابزارهای تست سرعت سایت بررسی می‌کنند، تعداد درخواست‌هایی است که یک مرورگر در هر بار بارگذاری وب‌سایت به سرور ارسال می‌کند. این فاکتور نقش بسیار زیادی در سرعت لود وب‌سایت شما دارد و برای اینکه بتوانید جلوی ایجاد مشکل آن را بگیرید، باید تا می‌توانید تعداد این درخواست‌ها را کاهش دهید.

کارهای زیر می‌توانند برای این منظور مناسب باشند:

  • ترکیب فایل‌های JS و CSS و لینک کردن تنها یکی از آنان
  • استفاده از کدهای CSS درون‌خطی زمانی که فقط چند خط کد دارید
  • استفاده از css sprites (فایل‌های تصویری ترکیب‌شده)
  • تا می‌توانید افزونه‌هایی که باعث ایجاد درخواست‌های بی‌مورد می‌شوند را حذف کنید و در کل سعی کنید که افزونه‌ای روی وب‌سایت نداشته باشید (زیرا هرکدام از آنان تعداد درخواست‌ها را افزایش می‌دهند)

بهترین ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند؟

حالا که یکسری مفاهیم مهم درباره ابزارهای تست سرعت سایت یاد گرفتید، نوبت آن است که بهترین آنان را به شما معرفی کنیم تا بتوانید به کمکشان، مشکلات وب‌سایت خودتان را شناسایی کنید.

توجه داشته باشید که استفاده از تمامی این ابزارهای ضروری نیست و بهترین آنان، چند مورد اولی هستند.

 

1 – PageSpeed Insights

بدون شک یکی از بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، ابزاری است که خود گوگل ارائه کرده است. این ابزار به کمک الگوریتم‌های بسیار پیشرفته شروع به بررسی وب‌سایت ازنظرهای گوناگون می‌کند و در پایان یک امتیاز بین 1 تا 100 به شما می‌دهد؛ هر چه امتیاز شما بالاتر برود، یعنی در سرعت سایت بهتر عمل کرده‌اید.

این ابزار وب‌سایت را هم در نسخه موبایل و هم در نسخه کامپیوتر بررسی می‌کند و پس از پایان کار، توصیه‌هایی کاملاً عملی به شما ارائه می‌کند که در صورت عمل به آنان، سرعت سایتتان بالاتر خواهد رفت.

این ابزار طبق فاکتور های گوگل سایت را سنجش و بررسی می‌کند و کمی زیاد سخت گیر است. برای مشاهده و تست سایت خود این لینک را باز کنید.

مشاهده سایت PageSpeed Insights

2 – GTMETRIX

اما جی تی متریکس محبوب ترین ابزار بین سئو کاران که گزارش خوبی را از فرایند بهینه بودن سرعت سایت آماده می‌کند و حل مشکلات این ابزار خیلی ساده‌تر نسبت به قبلی است.برای مشاهده و تست سایت خود این لینک را باز کنید.

قطعاً یکی از معروف‌ترین ابزارها تست سرعت سایت، GTMETRiX است؛ این وب‌سایت که امروزه بین سئو کاران ایرانی محبوبیت بسیار بالایی دارد، به‌صورت رایگان وب‌سایت شمارا درزمانی بسیار کوتاه بررسی می‌کند و قسمت‌هایی که ایرادی دارند را به‌صورت کامل و شفاف برای شما مشخص می‌سازد.

این ابزار امتیازی بین A تا F به شما می‌دهد و درصورتی‌که بتوانید امتیاز A را دریافت کنید، یعنی در وضعیت خوبی قرار دارید.

مشاهده سایت GTMETRIX

3 – wakav.ir

بااینکه ابزارهای تست سرعت سایت خارجی دارای قدرت بسیار زیادی هستند، اما به کمک آنان شما نمی‌توانید سرعت را از داخل ایران بسنجید؛ ازآنجایی‌که طبیعتاً اکثر کاربران وب‌سایت‌های ما از داخل ایران هستند، بنابراین ما نیز باید سرعت را بر اساس موقعیت آنان بسنجیم؛ یکی از وب‌سایت‌هایی که سرعت را از داخل ایران بررسی می‌کند، وب‌سایت واکاو است که نسبتاً توصیه‌های خوبی را ارائه می‌دهد.

مشاهده سایت wakav

 

4 – WebPageTest

این ابزار نیز تقریباً همان امکاناتی را ارائه می‌دهد که ابزارهای بالا داشتند اما یک تفاوت عمده‌ای که دارد این است که شما می‌توانید وب‌سایت را در موقعیت‌های جغرافیایی مختلف بسنجید تا ببینید مردم آن مناطق با چه سرعتی وب‌سایت شمارا مشاهده می‌کنند.

از طرفی دیگر شما می‌توانید هر مرورگری که می‌خواهید را برای بررسی انتخاب کنید و از این نظر نیز محدودیت نخواهید داشت.

معیار امتیازدهی این وب‌سایت نیز از A تا F است که گرفتن امتیاز A یعنی وب‌سایت عملکرد بسیاری خوبی دارد.

مشاهده سایت WebPageTest

 

5 – dotcom-monitor

بدون شک یکی از ساده‌ترین و درعین‌حال بهترین ابزارهای تست سرعت سایت، dotcom-monitor است که می‌تواند با یک کلیک، داده‌های زیادی راجع به نقاط ضعف وب‌سایتتان در اختیارتان قرار دهد؛ نکته مهمی که راجع به این ابزار وجود دارد این است که در هر تست، وب‌سایت را در تمامی مناطق جغرافیایی بررسی می‌کند و شما می‌توانید با کلیک روی هر منطقه، داده‌های مربوط به آن را مشاهده کنید که ویژگی قابل‌توجهی است.

مشاهده سایت dotcom-monitor

 

6- Pingdom

ابزار نسبتا خوب که طرفداران خاص خودش را دارد که البته قابل ذکر است برای آی پی های ایرانی ها محدودیت هایی دارد و حتما باید با vpn وارد این سایت شوید برای مشاهده و تست سایت خود لینک زیر را باز کنید.

مشاهده سایت pingdom

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله بهترین ابزارهای تست و سنجش سرعت سایت را معرفی کردیم ، و شما قصد بهینه‌سازی سایت خود را داشته چه قصد بهینه‌سازی کارفرما را داشتید حتما باید از این ابزارها استفاده کنید تا از وضعیت سایت مطلع شوید و حتی در پروپوزال سئو سایت آن را لحاظ کنید.

به‌صورت کلی سرعت سایت یکی از مهم‌ترین معیارهای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها و رضایت مخاطبان است که شما باید تمام تلاشتان را بکنید تا بهترین عملکرد را از آن داشته باشید.

هر تأخیر اضافه که در وب‌سایت وجود داشته باشد، تعداد افرادی که وارد وب‌سایت می‌شوند را کاهش می‌دهد و درنهایت شما شانس به دست آوردن مشتریان بیشتر را از دست می‌دهید.

در این مقاله از سایت مهدی عرقی سعی کردیم بگوییم بهترین ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند و در ادامه مزایای هرکدام را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال سرعت وب‌سایتتان را بررسی کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا