آنالیز سئو سایت ها

آیا تابه‌حال بررسی سئو سایت را انجام داده‌اید؟ یا اصلاً میدانید روند آن چگونه است؟ امروزه سئو، مهم‌ترین دغدغه هر وب‌سایتی است و اگر در مدیران آنان سؤال کنید که بزرگ‌ترین آرزویی که در این زمینه‌دارید چیست، حتماً میگویند رسیدن به رتبه‌های مناسب در گوگل و درنهایت فروش بیشتر. برای اینکه بتوان فرآیند سئو و بهینه‌سازی را آغاز کرد، در ابتدا باید بدانید که در وب‌سایت شما چه مشکلات و نقاط ضعفی وجود دارد و در ادامه، کار را شروع کنید. به این رویه بررسی سئو سایت میگوییم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم بررسی سئو سایت چیست و چگونه می‌توانید آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.

سئو چیست؟

همان‌طور که در مقاله‌های قبلی خدمتتان اعلام کردیم، رتبه گرفتن در گوگل کار آسانی نیست و شما نمی‌توانید مانند گذشته به‌سادگی بتوانید به صدر نتایج بیایید؛ به خاطر همین شما نیاز به دانشی به نام سئو دارید. سئو به‌صورت کلی شامل یکسری فاکتورها است که گوگل تعیین کرده است و شما می‌توانید با رعایت کردنشان امیدوار باشید که رتبه‌های بهتری در آن به دست آورید.

مراحل بررسی سئو چیست؟

اگر مقداری راجع به فاکتورهای سئو مطالعه کرده باشید، حتماً میدانید که این فاکتورهای در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند و شما برای بررسی سئو سایت نیز، باید به این موارد به‌صورت مرحله و مرحله توجه کنید تا به نتایجی که می‌خواهید برسید.

به‌صورت کلی، سئو در سه دسته‌بندی زیر قرار می‌گیرد که در فرآیند بررسی نیز ما با آنان کارداریم:

  1. سئو داخلی
  2. سئو خارجی
  3. سئو فنی

بررسی سئو داخلی شامل چه مواردی است؟

سئو داخلی درگذشته یکی فاکتورهایی بود که معمولاً موردتوجه قرار نمی‌گرفت و دارای اهمیت چندانی نبود؛ درنتیجه شما می‌توانستید صرفاً با ساختن حجم زیادی از بک لینک‌ها، به رتبه‌های موردنظر خودتان دست‌یابید.

اما امروزه سئو داخلی دارای اهمیت بسیار زیادی است و درصورتی‌که در آن قدرتمند عمل نکنید، مطمئناً در سئو خارجی به هیچ نتیجه‌ای نخواهید رسید.

خبر خوب این است که فاکتورهای این بخش برخلاف سئو خارجی، کاملاً در اختیار شما هستند و می‌توانید باکار کردن بر روی آنان، به‌راحتی بهبودشان داده و رتبه‌های بهتری به دست آورید.

در زیر مواردی را برایتان می‌آوریم که برای بررسی سئو داخلی باید به آنان بپردازید:

1 – استفاده از تگ تایتل و متادسکریپشن

فرض کنید می‌خواهید در یک روزنامه یا در سطح شهر، یک تبلیغ ارائه کنید؛ عنوان آن را چگونه انتخاب خواهید کرد؟

مطمئناً تمامی ما انسان‌ها به دنبال چیزهایی می‌رویم که برایمان جذاب و سرگرم‌کننده است و در چنین شرایطی، عملاً عنوان‌های خسته‌کننده و کلیشه‌ای نمی‌تواند نظرمان را جلب کند!

ازاین‌رو، شما باید تگ تایتل و متا دسکریپشن را به‌عنوان توضیحات تبلیغات خودتان ببینید، به‌صورتی که می‌توانند میزان فروش شمارا دگرگون کرده و افزایش دهند.

تگ تایتل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی شناخته می‌شود زیرا اولین چیزی که کاربران در نتایج جستجو می‌بینند، همین تگ عنوان شماست.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید من عنوان این صفحه را این‌چنین تعریف کنم: «بررسی سئو سایت»

عنوان بالا شامل کلمات کلیدی موردنظر ما هست، اما اصلاً جذاب نیست؛ حالا عنوان «چطور سئو سایت را بررسی کنیم که باعث انفجار رتبه ما شود؟» را با عنوان بالا مقایسه کنید؛ به نظرتان کدامشان جذاب‌تر است؟

بنابراین شما در بررسی سئو باید عنوان سایت را همیشه در ابتدا بررسی کرده و آن را به بهبود دهید.

مورد مهم بعدی، تگ متادسکریپشن است؛ این تگ بااینکه امروزه به‌عنوان یک فاکتور مستقیم برای رتبه‌بندی شناخته نمی‌شود، اما نتایجی که از استفاده از آن به دست می‌آورید بسیار زیاد است؛ این تگ درواقع به همراه تگ تایتل مانند عنوان و متن تبلیغ شما شناخته می‌شوند و درصورتی‌که در هردو آنان به‌خوبی عمل کنید، نرخ کلیک روی وب‌سایتتان افزایش خواهد یافت و به کمک همین موضوع، رتبه بهتری به دست می‌آورید.

2 – استفاده از کلمات کلیدی اختصاصی برای هر صفحه

نمی‌توان به بررسی سئو سایت پرداخت و اشاره‌ای به کلمات داخلی نکرد؛ درواقع اگر بخواهیم فقط یک مورد را در سئو به افراد آموزش دهیم، آن کلمات کلیدی و نحوه یافتنشان است.

تمامی کاربران موتورهای جستجو برای اینکه به نتایج موردنظر خودشان برسند، از یکسری کلمات کلیدی استفاده می‌کنند که این قطعاً برای حوزه کاری شمان یز صدق می‌کند؛ بنابراین بسیار مهم است که شما از آنان در صفحات مختلف وب‌سایتتان استفاده کنید و به کار ببندید.

در فرآیند بررسی سئو سایت، شما باید بررسی کنید که آیا کلمات کلیدی موردنظرتان در سرتاسر متن با یک چگالی مشخص تکرار شده‌اند یا خیر.

مثلاً اگر کلمه کلیدی ما «سئو سایت» باشد، باید آن را با یک درصد مشخص در متن تکرار کنیم.

مورد بعدی این است که کلمات کلیدی شما حتماً باید پاراگراف اول و عنوان صفحه و همچنین تگ متا دسکریپشن حضورداشته باشد؛ زیرا گوگل به این روش متوجه می‌شود که هدف این صفحه چیست و باید آن را در نتایج کدام جستجوها قرار دهند.

نکته مهمی که حتماً باید در این قسمت رعایت کنید، یکتا بودن کلمه کلیدی برای هر صفحه است؛ مثلاً برای این صفحه ما نمی‌توانیم به‌صورت هم‌زمان از کلمه کلیدی «سئو»، «افزایش سرعت سایت» و «سئو داخلی چیست» استفاده کنیم؛ زیرا در این صورت موتورهای جستجو نمی‌توانند بفهمند که محتوای شما واقعاً در چه زمینه‌ای است و درنهایت احتمال گرفتن رتبه‌های بسیار بد وجود دارد.

توجه داشته باشید که موضوع بالا هیچ ارتباطی به استفاده از کلمات کلیدی مترادف ندارد و شما آزادید از آنان استفاده کنید.

3 – استفاده درست از تگ‌های H

در بررسی سئو سایت، یکی از مواردی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است استفاده درست از تک‌های H است؛ این تگ‌ها، به گوگل کمک می‌کنند که موضوعات در حال صحبت در محتوا را بهتر بشناسد و به اهمیت آنان پی ببرد.

مثلاً هنگامی‌که ما کلمه سئو را در تک H1 استفاده کنیم و کلمه سرعت سایت را در تگ H2 قرار دهیم، گوگل متوجه می‌شود که کلمه اول از اهمیت بالاتری برخوردار است و مستقیماً به موضوع صفحه مرتبط است.

این موارد به خزنده‌های گوگل کمک می‌کنند تا ساختار سلسله مراتبی وب‌سایت شمارا بهتر درک کرده و بتوانند به بهترین شکل کار ایندکس را انجام دهند.

فقط به این نکته توجه داشته باشید که همیشه تنها یک‌بار از تگ H1 در هر صفحه استفاده کنید.

4 – لینک سازی داخلی به روش اصولی

یکی دیگر از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی که در بررسی سئو دارای اهمیت بالایی است، لینک‌های داخلی هستند. همان‌طور که میدانید، هر بک لینکی که به وب‌سایت شما داده می‌شود به اعتبار و ارزش سایت شما می‌افزاید؛ لینک سازی داخلی نیز دقیقاً مانند بک لینک خارجی است با این تفاوت که بین دو یا چند صفحه از وب‌سایت خودتان ساخته می‌شود و ارزش را پخش می‌کند.

هنگامی‌که در حال تولید محتوای جدیدی هستید، باید بررسی کنید که آیا محتواهای مرتبطی از قبل روی وب‌سایت شما وجود دارند که شما با لینک دادن به آنان، به کاربران کمک کنید؟ به‌عنوان‌مثال ما در این صفحه می‌توانیم به مقاله‌هایی مانند «تحقیق کلمه کلیدی» لینک دهیم که مطمئناً برای کاربرانی که در حال مطالعه این مقاله هستند مفید است.

شما دائماً باید سعی کنید که صفحات مختلف وب‌سایتتان به کمک لینک‌ها به یکدیگر متصل شده باشند تا هم بازدید آنان افزایش یابد و هم یک ساختار قدرتمند ازنظر سئو داشته باشید.

5 – قرار دادن کلمات کلیدی در url

یکی دیگر از نکته‌های مهمی که باید در بررسی سئو سایت موردتوجه قرار بگیرد، استفاده از کلمات کلیدی در آدرس URL وب‌سایت است؛ شما باید کلمات کلیدی هر صفحه را به‌صورت صحیح و بدون استفاده از حروف اضافه استفاده کنید که در نتایج نمایش داده‌شده به کاربر دارای ظاهر مناسبی باشد.

نکته بعدی این است که همیشه سعی کنید معادل انگلیسی هر کلمه کلیدی را در آدرس سایت قرار دهید و از کلمات فارسی استفاده نکنید؛ بااینکه این موضوع مستقیماً روی سئو اثر ندارد، اما باعث بهتر دیده شدن صفحه در نگاه کاربر می‌شود.

بررسی سئو خارجی شامل چه مواردی است؟

پس‌ازاینکه فرآیند بررسی سئو داخلی سایت به اتمام رسید، نوبت به اصلی‌ترین قسمت کار یعنی سئو خارجی می‌رسد. بااینکه هنوز هم بسیاری از کاربران و حتی خود گوگل این بخش را به‌عنوان اصلی‌ترین فاکتور رتبه دهی می‌شناسد، اما اهمیت آن نسبت به 10 سال قبل بسیار کاهش‌یافته است.

با تمام این موارد، شما تا زمانی که سئو داخلی قدرتمندی نداشته باشید نمی‌توانید روی سئو خارجی کارکنید و در صورت انجام این کار، شانس پنالتی شدن خودتان را افزایش می‌دهید.

در زیر مواردی را بیان می‌کنیم که برای بررسی سئو خارجی حتماً باید آنان را مدنظر قرار دهید:

1 – بررسی و حذف بک لینک‌های اسپم

باوجوداینکه امروزه گوگل پیشرفت‌های زیادی در بحث تشخیص بک لینک‌ها داشته است، اما بااین‌حال در بسیاری از موارد ممکن است این لینک‌ها را به‌عنوان تلاشی از جانب شما برای کسب رتبه تلقی کند و درنهایت شمارا پنالتی نماید.

از طرفی دیگر، رقیبان شما نیز دقیقاً پاپه پای شما در تلاش هستند تا رتبه خودشان را بهبود دهند و به نتایج نخست جستجو برسند؛ ازاین‌رو بعید نیست برای لطمه زدن به قدرت و رتبه شما، برایتان بک لینک‌های اسپم خریداری کنند.

برای بررسی بک لینک‌ها، می‌توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs یا moz استفاده کنید که در ابتدا برای بررسی تعداد محدودی از لینک‌ها رایگان هستند؛ پس از بررسی، اگر مشاهده کردید که سایت‌هایی به‌صورت عمدی به شما لینک اسپم داده‌اند، باید آنان را به‌وسیله ابزار disavow بی‌تأثیر کنید؛ البته گوگل می‌گوید که حتی نیاز به این کار هم نیست و خزنده‌ها به‌صورت خودکار متوجه این موضوع شده و آنان را در رتبه‌بندی لحاظ نمی‌کنند اما به‌هرحال کار از محکم‌کاری عیب نمی‌کند.

2 – مقایسه قدرت بک لینک‌های رقیب و مقایسه با خودتان

یکی دیگر از مهم‌ترین عواملی که در سئو خارجی دارای اهمیت فراوانی است و حتماً باید در لیست بررسی سئو قرار بگیرد، بررسی بک لینک‌های رقیبان است. همان‌طور که گفته شد، بک لینک همچنان به‌عنوان مهم‌ترین برگ خرید رتبه‌بندی شناخته می‌شود و عملاً شما صرفاً با ساختن محتواهای باارزش و سئو داخلی قوی، هرگز نمی‌توانید به رتبه‌های مناسبی دست پیدا کنید.

خود گوگل برای به دست آوردن بک لینک تأکید می‌کند که با ساخت محتواهای باارزش، دیگر وب‌سایت‌ها را ترغیب کنید تا به شما لینک دهند اما بااینکه این روش بهترین راه است، اما در واقعیت چندان عملی نیست خصوصاً در کشوری مانند ایران که وب‌سایت‌ها لینک دادن را کاری بسیار بد می‌دانند!

بنابراین شما باید با بررسی کردن لینک‌های رقیبان، ببینید از چه جاهایی لینک گرفته‌اند و کدام‌یک از این لینک‌ها باعث شده رتبه‌های آنان تا این حد رشد داشته باشد؛ در چنین شرایطی شما به حجم زیادی از منابع بک لینک دسترسی دارید که می‌توانید خودتان از آنان استفاده کرده و در صورت امکان، لینک‌های خودتان را در آنان قرار دهید.

3 – بررسی وضعیت سایت در شبکه‌های اجتماعی

یکی دیگر از مواردی که حتماً باید در بررسی سئو خارجی شما لحاظ شود، وضعیت سایت در شبکه‌های اجتماعی است؛ بااینکه گوگل رسماً اعلام کرده که از این فاکتور به‌عنوان عاملی مستقیم برای رتبه‌بندی استفاده نمی‌کند، اما بعید است از تأثیرات آن بگذرد.

همان‌طور که میدانید امروزه میلیاردها نفر در شبکه‌های اجتماعی مختلف حضور دارند و این‌یک منبع بسیار بزرگ برای هرکسی شناخته می‌شود؛ ازاین‌رو مردم به‌راحتی می‌توانند در آن نظراتشان را راجع به هر چیزی بیان کنند.

بنابراین بعید نیست که این نظرات راجع به وب‌سایت شما نیز ردوبدل شود و گوگل به کمک این نظرات، رتبه شمارا بهبود دهد.

شما باید به دنبال شبکه‌های اجتماعی بگردید که برای کسب‌وکار شما بهترین هستند؛ مثلاً برای یک وب‌سایت، ممکن است فیس‌بوک گزینه بسیار خوبی باشد و برای یک وب‌سایت در صنعتی دیگر، لینکدین به‌عنوان مورد مناسب برگزیده شود.

پس از بررسی وضعیت وب‌سایتتان در شبکه‌های اجتماعی، باید فعالیت خودتان در آنان را افزایش دهید و در بازه‌های زمانی مختلف برای کاربران محتوا منتشر کنید. این باعث افزایش سوشیال سینگال شما و در طولانی‌مدت، بهبود رتبه‌تان خواهد شد.

بررسی سئو سایت ازنظر فنی شامل چه مواردی است؟

سومین بخش و در این حال از مهم‌ترین فاکتورهای سئو که باید در فرآیند بررسی سئو قرار بگیرد، سئو فنی است؛ فاکتورهایی که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند در ظاهر سایت تأثیر ندارند و شما هرچقدر روی آن کارکنید ممکن است که در لحظه تغییر خاصی را احساس نکنید، اما در طولانی‌مدت نتایج فوق‌العاده آن را خواهید دید.

سئو فنی به‌صورت کلی شامل فاکتورهایی مثل کیفیت میزبان سایت، مشکلات سایت در ایندکس، سرعت بارگذاری صفحات، فایل ROBOTS.TXT و … می‌شود.

در زیر یک لیست برایتان از فاکتورهای این بخش برای بررسی آماده کرده‌ایم:

 1 – ببینید آیا وب‌سایت در موتورهای جستجو ثبت‌شده است؟

شاید تا به الآن به این موضوع دقت نکرده باشید که تا زمانی که یک وب‌سایت در گوگل ثبت نشود، عملاً شانسی برای گرفتن رتبه نخواهد داشت؛ بنابراین شما در مرحله اول باید ببینید آیا وب‌سایتتان در نتایج گوگل ثبت‌شده است؟

ایندکس نشدن سایت می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد؛ کندی سرعت، مشکل فایل Robots.txt، پنالتی بودن دامنه و … همگی از مواردی هستند که روی ایندکس شدن یا نشدن شما اثرگذار خواهند بود.

2 – نقشه سایت را تعیین کنید

یکی از موارد مهم دیگر که حتماً باید در لیست بررسی سئو قرار بگیرد، نقشه سایت است؛ همان‌طور که از نامش مشخص است، ساختار وب‌سایت شمارا به خزنده‌های گوگل نشان می‌دهند و آنان می‌توانند به کمک این نقشه، به هر نقطه‌ای از وب‌سایت شما در سریع‌ترین زمان ممکن سر بزنند.

برای درک بهتر تأثیر این مورد، فرض کنید موتورهای جستجو بخواهند به‌یک‌باره تمامی مطالب شمارا ایندکس کنند؛ برای این کار باید به‌صورت تک‌به‌تک وارد تمامی لینک‌های موجود به وب‌سایت شما شوند که حتی ممکن است بعضی از آنان به دلیل لینک سازی داخلی ضعیف، حتی پیدا هم نشوند.

اما نقشه سایت تمامی مطالب را به‌صورت طبقه‌بندی‌شده در اختیار آنان قرار می‌دهد و جلوی این مشکل را می‌گیرد.

Sitemap شما باید به‌صورت کاملاً دقیق طراحی‌شده باشد و پس از انتشار هر محتوا، به‌صورت خودکار به‌روزرسانی شود؛ علاوه بر این، باید آن را در کنسول جستجوی گوگل ثبت کنید و در فایل Robots.txt نیز قرار دهید.

اگر در کنسول جستجو متوجه شدید این فایل دارای ارور خاصی است، حتماً آن را برطرف کنید تا در آینده باعث بروز مشکل برایتان نشود.

3 – سرعت سایت را بررسی کنید

بدون شک مهم‌ترین فاکتور سئو فنی، سرعت سایت است؛ هنگامی‌که در حال بررسی سئو فنی خودتان هستید، همواره باید به این فکر کنید که چگونه می‌توانید سرعت سایت خودتان را افزایش دهید.

فرض کنید وب‌سایت شما یک ماشین است و رقیبان نیز مانند شما یک ماشین دارند؛ هر مخاطب نیز برای رسیدن به مقصد، بیش‌ازاندازه عجله دارد و در چنین شرایطی، قطعاً به دنبال ماشینی می‌گردد که بیشترین سرعت را داشته باشد.

بنابراین شما باید وب‌سایت خودتان را مانند یک ماشین مسابقه‌ای تصور کنید که می‌خواهید با بیشترین سرعت ممکن حرکت کند و از رقیبان همیشه پیشی بگیرد.

بابت هر نیم ثانیه تأخیر در بارگذاری صفحه، درصد بالایی از افراد واردشده به وب‌سایت، آن را ترک خواهند کرد که این مانند یک فاجعه خواهد بود.

برای بررسی سرعت وب‌سایت، میتانید از ابزارهایی مانند GTmetrix استفاده کنید.

4 – آیا وب‌سایت با پروتکل https بالا می‌آید؟

پروتکل HTTps یکی از فاکتورهایی بود که درگذشته زیاد جدی گرفته نمی‌شد و گوگل نیز تأکیدی روی آن نمی‌کرد؛ اما پس از گذشت مدتی، تمامی وب‌سایت‌ها مجبور شدند به این پروتکل امن انتقال پیدا کنند و امروزه اگر وب‌سایت شما این ویژگی را نداشته باشد، در مرورگرها به‌عنوان وب‌سایتی ناامن شناخته خواهد شد.

تقریباً 70 درصد نتایجی که امروزه در نتایج گوگل می‌بینید از این پروتکل استفاده می‌کنند و این تأثیر بالای آن را برای همگان مشخص می‌سازد؛ معمولاً اکثر ارائه‌دهندگان هاست به‌صورت رایگان این قابلیت را به وب‌سایت شما اضافه می‌کنند و برای استفاده از آن کافی است از ریدارکت استفاده کنید.

بهترین ابزارهای بررسی سئو سایت کدام‌اند؟

بااینکه شما شخصاً می‌توانید بررسی سئو وب‌سایت را انجام دهید، اما استفاده از ابزارهای موجود در این زمینه به شما کمک می‌کند تا سرعتتان را تا حد بسیار زیادی افزایش دهید و جلوی هدر رفتن وقت را بگیرید. مثلاً برای بررسی لینک‌های شکسته یا Broken lnks، اگر به‌صورت دستی اقدام کنید ممکن است ماه‌ها زمانتان را بگیرد درصورتی‌که یک ابزار خوب، چنین کاری را به‌صورت خودکار انجام خواهد داد.

در زیر مهم‌ترین ابزارهای بررسی سئو را برایتان آورده‌ایم:

1 – گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول همان‌طور که از نامش مشخص است توسط خود گوگل ارائه‌شده است و شما ابزاری دقیق‌تر از آن نخواهید یافت؛ زیرا او مانند پدر وب‌سایت شما است و قطعاً بدی شمارا نمی‌خواهد. ازاین‌رو قبل از اینکه به سایر ابزارهای موجود در این لیست سری بزنید، ببینید مشکلات تشخیص داده‌شده در سرچ کنسول شما کدام اند و آنان را بررسی کنید.

این ابزار اطلاعاتی مثل تعداد بک لینک‌ها، ارور های مربوط به خزنده‌ها، نحوه لود وب‌سایت در موبایل و … به شما ارائه می‌کند.

2 – Ahrefs

یکی از قوی‌ترین ابزارهای بررسی سئو خارجی Ahrefs است که با داشتن پنلی قدرتمند، تمامی بک لینک‌هایی که برای وب‌سایتتان در بازه‌های زمانی مختلف ساخته‌شده را نشان می‌دهد و علاوه بر این، آن‌هایی که بیشترین و کمترین قدرت رادارند یا اسپم هستند را در اختیارتان می‌گذارد.

3 – MOZ

ماز هم مانند مورد قبلی درزمینهٔ تحلیل سئو داخلی و خارجی عمل می‌کند و اطلاعات بسیار کاملی به شما ارائه می‌دهد؛ اطاعاتی مانند لینک‌های شکسته، مشکلات تگ‌های متا، عنوان‌های کوتاه، نحوه تکرار کلمات کلیدی، تعداد بک لینک‌ها و منابعشان، مقایسه قدرت شما و رقیبان و …

برای بررسی سئو فنی، کدام ابزارهای مناسب هستند؟

علاوه ابزارهای بالا که به‌صورت کلی روی سئو خارجی و داخلی تمرکز می‌کردند، ابزارهایی وجود دارند که سئو فنی شمارا نیز به‌صورت کامل به بررسی می‌کند؛ عواملی مثل سرعت وب‌سایت، داشتن یا نداشتن کش و …

1 – GTMETRIX

یکی از ابزارهایی که به‌شخصه در تمامی پروژه‌های بررسی سئو وب‌سایت استفاده می‌کنم، دقیقاً همین وب‌سایت است؛ این ابزار اطلاعات بسیار زیادی ازجمله سرعت سایت، دلایل کند بودن آن و درنهایت راه‌حل‌هایی برای رفع آنان به شما می‌دهد.

2 – Google Mobile-Friendly Test

همان‌طور که گفته شد امروزه Moile friendly بودن وب‌سایت از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در سئو است و وب‌سایت شما باید در تمامی تلفن‌های همراه و دیوایس ها، به‌صورت صحیح و درست نمایش داده شود؛ یکی از ابزارهای خوبی که این ویژگی را بررسی می‌کند، Google Mobile-Friendly Test گوگل است که اطلاعات بسیار کاملی به شما ارائه می‌دهد.

دکمه بازگشت به بالا