آموزش سئو

طول محتوا در سئو و اهمیت محتوا طولانی در سئو

آیا میدانید طول محتوا در سئو چه اهمیتی دارد؟ یا تابه‌حال از محتواهای طولانی استفاده کرده‌اید؟ به‌صورت کلی تحقیقات نشان داده است که اگر شما محتوا طولانی بنویسید در رتبه‌های بهتری قرار می‌گیرید اما این برای زمانی است که کاربران واقعاً به محتواهای طولانی نیاز داشته باشند در غیر این صورت برایشان ارزشی نخواهد داشت.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم اهمیت طول محتوا در سئو چیست و هنگام تولید آنان باید چه نکاتی را رعایت کنیم.

اهمیت طول محتوا در سئو چیست؟

اگر بخواهیم به‌صورت خلاصه به این سؤال پاسخ دهیم میگوییم که مهم نیست طول محتوای شما چقدر است، بلکه چیزی که اهمیت دارد این است که آیا آن می‌تواند نیازهای مخاطبان را به‌صورت کامل برطرف کند یا نه.

درواقع اصلی‌ترین هدف موتورهای جستجو این است که کاربرانشان پس از ورود به یکی از وب‌سایت‌های نمایش داده‌شده، به‌صورت کامل نیازشان برطرف گردد و دیگر به بقیه وب‌سایت‌ها مراجعه نکنند؛ حالا اگر شما بتوانید این کار را با محتوای کوتاه یا بلند انجام دهید، فرقی نمی‌کند.

درواقع هنگامی‌که ما راجع به طول محتوا در سئو صحبت می‌کنیم، منظورمان این است که در برخی موضوعاتی که واقعاً کاربران به اطلاعات زیادی نیاز دارند، اگر شما بتوانید طول محتوا را به‌صورت اصولی بالاتر ببرید، نتایج مثبتی خواهید گرفت.

درواقع فرض کنید گوگل پدر یا مادر یک کودک است این کودک، همان کاربرانی هستند که به‌صورت روزانه وارد وب‌سایت شما می‌شوند؛ این کودکان طبیعتاً به چیزی نیاز دارند و به همین دلیل در حال اشک ریختن هستند. بنابراین والدین آن‌ها که همان گوگل محسوب می‌شود، قصد دارد نیاز آنان را به بهترین و سریع‌ترین شکل ممکن برطرف کند.

حالا اگر این نیاز شیشه شیر باشد، مطمئناً می‌خواهد به‌سرعت به داروخانه برود و یکی از آنان را خریداری کند و به کودک بدهد و طبیعتاً به‌هیچ‌عنوان نیازی به شنیدن توضیحات طولانی فروشنده راجع به کارایی این وسیله ندارد.

در محتوا نیز دقیقاً چنین مسئله‌ای صادق است؛ اگر شما بتوانید نیاز کاربر را به‌صورت کامل توسط محتواهای کوتاه برطرف کنید چه‌بهتر، اما اگر این کار ممکن نباشد، شما با نوشتن مقاله‌های طولانی‌تر نسبت به رقبا، رتبه‌های بهتری می‌گیرید.

درواقع به مثال بالا برمی‌گردیم؛ درست است که در نیاز شیشه شیر، والدین (گوگل) به توضیحات طولانی نیاز نداشتند، اما هنگامی‌که بخواهند نیازهای دیگر این کودک را برطرف کنند طبیعتاً به دنبال توضیحات طولانی‌تر می‌روند.

به‌عنوان‌مثال این والدین هرگز نمی‌توانند نیاز کودک به تحصیل را صرف از طریق خریدن کتاب‌های موردنیاز و دادن آن به او برطرف کنند؛ بلکه باید معلم‌های مختلف، سال‌ها به او تدریس کنند.

دقیقاً همین‌جاست که می‌توان به اهمیت محتوای طولانی پی برد؛ درواقع محتوای طولانی خوب است اما برای زمان‌هایی که واقعاً کاربر به آن نیاز دارد.

طول محتوا باید چقدر باشد؟

حالا که به یک درک کلی به تأثیر طول محتوا در سئو دست پیدا کردیم، باید ببینیم که تحقیقات در این زمینه چه میگویند.

درواقع تحقیقات انجام‌شده نشان می‌دهد که به‌صورت متوسط، وب‌سایت‌هایی که در رتبه‌های نخست موتورهای جستجو قرار می‌گیرند دارای تعداد کلمات بیشتری هستند و این مقدار به‌طور متوسط 2416 کلمه است و این مقدار برای سایت دهم، به 2032 کلمه می‌رسد.

درواقع اگر بخواهیم یک عدد ایدئال برای تعداد کلمات یک مقاله به شما بگوییم، آن 2000 کلمه است؛ اما طبیعتاً برای هر موضوعی نیاز به این تعداد نخواهد بود و درواقع انجام این کار نیز عقلانی به نظر نمی‌رسد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، محتواهای کوتاه نیز می‌توانند رتبه‌های نخست را در صورت داشتن کارایی بالا فتح کنند.

اما به‌صورت متوسط، تعداد کلمات مقاله‌های یک وبلاگ 1800 کلمه است و تجربه نشان داده است که مقاله‌های طولانی معمولاً جایگاه‌های بهتری در نتایج جستجو می‌گیرند.

اما با تمام این موارد، شما هرگز نباید تلاش کنید که به‌صورت عمدی طول محتوا را بالاتر ببرید تا از مزایای سئو آن برخوردار شوید؛ زیر این کار نه‌تنها سودی برایتان ندارد، بلکه صرفاً این پیام را به موتورهای جستجو و کاربران می‌رساند که تلاش شما کاملاً مصنوعی است و مطمئناً آثار منفی زیادی برایتان خواهد داشت.

درواقع ما هنگامی‌که در سایت مهدی عراقی در حال تولید محتوا هستیم، به‌هیچ‌عنوان هدفمان بالاتر بردن طول یک محتوا نیست؛ به‌عنوان‌مثال ممکن است از من 1500 کلمه خواسته شود اما در بسیاری از موارد 1300 کلمه تحویل دهم چون احساس می‌کنم که آن موضوع به این تعداد کلمه نیازی ندارد.

یا در موارد بسیاری پیش‌آمده که برای تولید مقاله برای یک موضوع، از من 1500 کلمه خواسته‌شده اما محتوای نهایی من بالای 2000 کلمه داشته است چون احساس کرده‌ام که واقعاً نیاز به توضیحات بیشتر است.

بنابراین قبل از اینکه به این فکر کنید که محتوای طولانی بنویسید یا کوتاه، باید به این فکر کنید که کاربران واقعاً به چه چیزی نیاز دارند؟ آیا شما می‌توانید با تولید محتوا کوتاه نیازهای آنان را به‌صورت کامل برطرف کنید؟ یا برای انجام این کار به محتوای طولانی نیاز دارید؟

درواقع هنگامی‌که می‌خواهید محتوایی تولید کنید، همیشه باید هدف مخاطبان را در ذهن داشته باشید؛ اگر شمارا ماهیگیر در نظر بگیریم و مخاطب را ماهی، شما باید بدانید که چه چیزی به قلابتان بزنید که این ماهی‌ها دوست داشته باشند و به سمت شما جذب شوند.

به‌عنوان‌مثال اگر شما خامه دوست دارید، دلیلی ندارد که آنان نیز چنین نظری داشته باشند.

نوشتن محتوا طولانی چه مزیتی دارد؟

حالا که متوجه شدیم که محتوای طولانی چیست و چه تأثیری در سئو دارد، نوبت آن است که به شما بگوییم نوشتن چنین مقال‌هایی چه مزایایی برای شما خواهند داشت.

1 – دریافت بک لینک

گوگل دائماً بر تولید محتوا باارزش و جامع تأکید می‌کند و هنگامی‌که بحثی از نحوه دریافت بک لینک به میان میاید، می‌گوید که با تولید محتوای جامع و کامل، کاری کنید که دیگر وب‌سایت‌ها برای لینک دادن به شما تمایل پیدا کنند.

درواقع هنگامی‌که صحبت از محتوای جامع به میان می‌آید، ناخودآگاه طولانی بودن آن نیز در ذهن تداعی می‌شود؛ خیلی کم پیش می‌آید که محتوایی جامع را ببینید که 600 کلمه است! بااینکه این موضوع برای همهٔ زمینه‌ها صادق نیست، اما برای اکثر آنان درست است.

بنابراین یکی از اصلی‌ترین مزایای نوشتن مقاله‌های طولانی این است که شما شانس دریافت بک لینک از دیگر وب‌سایت‌ها را افزایش می‌دهید؛ به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که وب‌سایت‌های مرتبط بخواهند در رابطه با موضوعاتی که شما منتشر کرده‌اید مقاله‌ای بنویسند، ممکن است شمارا به‌عنوان منبع به گوگل معرفی کنند و به آن لینک دهند که این کار به‌شدت برای شما مفید خواهد بود.

2 – افزایش مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی

درواقع به دلیل اینکه امکان تولید محتوای جامع و کامل در همه شبکه‌ای اجتماعی میسر نیست و یا کاربران ترجیح می‌دهند چنین مقاله‌هایی را در شبکه‌های اجتماعی مطالعه نکنند، افراد را مجاب می‌سازد برای دیدن مقاله کامل به وب‌سایت‌ها لینک بدهند.

درواقع امروزه شبکه‌های اجتماعی در زندگی تمامی افراد واردشده‌اند و کمتر کسی است که با آنان آشنایی کاملی نداشته باشد؛ بنابراین در چنین مکان‌هایی به‌صورت روزانه میلیون‌ها انسان فعالیت می‌کنند که همین سبب می‌شود تا آنان سعی کنند نیازهایشان به محتواهای مختلف را نیز به همین طریق برطرف کنند.

اما برخی از موضوعات وجود دارند که به محتواهای طولانی و کامل نیاز دارند و تولیدکنندگان محتوا نمی‌توانند آنان را در این شبکه‌ها به اشتراک بگذارند؛ بنابراین مجبور می‌شوند که منابع کامل را به‌عنوان منبع معرفی کنند که اگر سایت شما نسبت به تولید محتوای طولانی اقدام کرده باشد، می‌تواند موردنظر آنان واقع شود.

در محتواهای طولانی چه مواردی را رعایت کنیم؟

باوجوداینکه محتوای طولانی در سئو ارزش زیادی دارد و می‌تواند شمارا به رتبه‌های مناسبی برساند، اما برای موفقیت در این موضوع باید یکسری نکته‌ها را در نظر بگیرید تا از کیفیت محتوا به خاطر طولانی بودنش کاسته نشود.

در زیر این نکته‌ها را برایتان آورده‌ایم:

1 – تعداد کلمات کلیدی

همان‌طور که میدانید برای اینکه خزنده‌های گوگل بتوانند هدف صفحه شمارا تشخیص دهند، باید کلمات کلیدی موردنظر را به یک چگالی مشخص در آنان تکرار کنید.

هنگامی‌که محتواها طولانی می‌شود، بسیاری از افراد ممکن است از این مسئله غافل شوند و کلمات کلیدی را به‌درستی تکرار نکنند!

از طرفی دیگر، برخی نیز چگالی کلمات کلیدی را بیش‌ازحد بالا می‌برند که همین سبب می‌شود الگوریتم‌های گوگل به جان آن بی افتند و رتبه سایت را به‌کل نابود کنند.

بنابراین هرگاه قصد داشتید به تولید محتوا طولانی بپردازید، سعی کنید به‌صورت مناسب به تکرار کلمات کلیدی بپردازید به‌صورت که مقدار آن نه خیلی زیاد باشد و نه خیلی کم.

2 – تجربه کاربری

اصلی‌ترین هدف ما از تولید محتوا طولانی جلب رضایت کاربران است؛ بنابراین هنگامی‌که می‌خواهید این کار را انجام دهید سعی کنید محتوا را طوری بنویسید که کاربر خسته نشود و بتواند آن را تا انتها بخواهد.

از طرفی دیگر، اگر فاکتور طولانی بودن باعث شود که کاربر دیرتر به خواسته‌های خودش برسد، نه‌تنها شما در سئو پیشرفتی نمی‌کنید، بلکه صرفاً در حال کندن گودالی برای وب‌سایت‌تان هستید که در انتها، آن را به جهنم می‌رساند.

3 – یونیک بودن محتوا

تولید محتوا طولانی زمانی ارزش دارد که کاملاً یونیک نوشته‌شده باشد و نسبت به رقبا، ارزش بیشتری به کاربران ارائه کند.

درواقع ما محتوای طولانی می‌نویسیم که نیازهای کاربران به‌صورت بهتری پاسخ داده شود اما هنگامی‌که شما محتواهای کپی یا بدون ارزش‌افزوده می‌نویسید، کاربران با خودشان میگویند که این دقیقاً مانند بقیه وب‌سایت‌ها است و دلیلی ندارد که محتوای آن را مطالعه کنیم و درنهایت باحالت ناراضی از سایت شما خارج خواهند شد.

تمرین‌ها

  1. به این فکر کنید که کدام موضوعات سایتتان به مقاله های طولانی نیاز دارند
  2. یکی از آنان را انتخاب کنید و سعی کنید مقاله­‌ای طولانی برایش بنویسید
  3. بازخورد کاربران را دریافت کنید و ببینید که از آن راضی بوده اند یا نه

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی محتوا طولانی زمانی خوب است که واقعاً کاربران برای رفع نیاز کامل به آن نیاز داشته باشند و اگر شما در مکان‌هایی که با محتوا کوتاه نیز می‌توان نیاز آنان را برطرف کرد نسبت به انجام این کار اقدام کنید، هیچ سودی نخواهید برد.

در این مقاله سعی کردیم بگوییم نقش طول محتوا در سئو چیست و چگونه می‌توان محتوا طولانی خوب تولید کرد.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال از محتوای طولانی استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا