آموزش سئو

جستجوی صوتی گوگل یا (Google Voice) چیست اهمیت آن در سئو؟

آیا میدانید جستجوی صوتی گوگل چیست؟ یا تابه‌حال راجع به تأثیر آن در سئو فکر کرده‌اید؟ امروزه با رشد روزافزون تکنولوژی‌ها و الگوریتم‌های موتورهای جستجو، کاربران دیگر حتی نیازی نمی‌بینند به خودشان زحمت دهند و موضوعاتی که می‌خواهند را در باکس جستجو وارد کنند.

جستجوی صوتی گوگل باعث شده است که امروزه موضوع جدیدی در سئو برای بهینه‌سازی وب‌سایت‌ها جستجوهای صوتی به وجود بیاید و هر فردی باید تکنیک‌های آن را یاد بگیرد.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم جستجوی صوتی گوگل چیست و چه تأثیری در سئو دارد.

جستجوی صوتی گوگل چیست؟

جستجوی صوتی گوگل یک تکنولوژی است که به کاربرانش اجازه می‌دهد بدون اینکه نیاز به تایپ چیزی داشته باشند، از طریق صدایشان به مطالب موردنظرشان در وب برسند و از این طریق در هر شرایطی و در موقعیتی، به محتوای وب‌سایت‌ها دسترسی داشته باشند.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید در حال قدم زدن در یک خیابان هستید که ناگهان موضوعی به ذهنتان می‌رسد که می‌خواهید راجع به آن مطالعه کنید یا پادکست بشنوید؛ در چنین شرایطی کافی است تا تلفن همراهتان را در دست بگیرید و با کمک حرف زدن، هر چیزی که دوست دارید گوگل به دنبال آن برود را وارد کنید و درنهایت به هدفتان برسید!

این تکنولوژی در هرجایی که شما بخواهید در دسترستان قرار دارد؛ برای استفاده از آن کافی است روی آیکون میکروفون گوشهٔ صفحه کلیک کنید و درنهایت رشته متن موردنظرتان را از طریق صحبت کردن وارد کنید.

جستجوی صوتی گوگل دارای ویژگی‌های مثبت زیادی است که آن را برای استفاده توسط هر فردی مناسب می‌کند؛ به‌عنوان‌مثال شما می‌توانید در حال انجام کارهای دیگر و هنگامی‌که دستتان بند است، با صدای خودتان گوگل را متوجه خواسته‌تان کنید تا درنهایت در بین میلیون‌ها سایت مختلف، شمارا به هدفی که دارید برساند.

از فواید دیگر این تکنولوژی می‌توان به‌سرعت بالا اشاره کرد؛ به این دلیل که بسیاری از افراد سرعت تایپشان نسبت به حرف زدنشان خیلی کمتر است و همین باعث می‌شود که خیلی سریع بتوانند کلمات کلیدی که در نظر دارند را وارد کنند. این موضوع برای کسانی که صبر زیادی ندارند و چند ثانیه تأخیر نیز اعصابشان را به هم می‌ریزد به‌شدت عالی و کاربردی است.

همان‌طور که میدانید گوگل هرروزه الگوریتم‌های مختلفی به وجود آورده یا بروز رسانی می‌کند تا میزان رضایت کاربران از نتایج ارائه‌شده را بالا ببرد؛ این تکنولوژی نیز مانند سایر آنان، در راستای رسیدن به این هدف ایجادشده است. درواقع کاربرانی که درگذشته به دلایل مختلفی مانند ضعیفی چشم، سن بالا یا حوصله نداشتن برای تایپ دقیق خواسته‌شان از انجام این کار سرباز می‌زدند، به کمک جستجوی صوتی گوگل زندگی بسیار راحت‌تری خواهند داشت و هنگام برخورد با کوچک‌ترین مشکلی، می‌توانند آن را با دوست صمیمی‌شان یعنی گوگل، با صحبت کردن در میان بگذارند و راه‌حل‌هایی کاملاً کاربردی به دست آورند.

نکته جالبی که در این زمینه وجود دارد این است که گوگل بهینه بودن یک وب‌سایت برای جستجوی صوتی را یک ویژگی مثبت برای کسب رتبه‌های بهتر در نتایج عنوان کرده است که همین عامل باعث می‌شود سئو کاران به‌صورت روزانه به تلاش در این زمینه بپردازند و نتیجه‌اش می‌شود همین‌که می‌بینید؛ نتایجی کاملاً دقیق با خواسته شما از طریق واردکردن صدا.

درواقع آمار نشان می‌دهد که به‌صورت روزانه تعدادی افرادی که ترجیح می‌دهند به‌جای تایپ از جستجوی صوتی استفاده کنند دائماً در حال افزایش است و در آینده بدون شک تعداد این افراد بالاتر هم خواهد رفت.

حالا شاید از خودتان بپرسید که چگونه می‌توان به این ابزار دسترسی داشت؟ به‌صورت کلی در مرورگرهای کروم این ابزار به‌صورت پیش‌فرض وجود دارد و کافی است شما با کلیک روی آیکون میکروفون در بالای صفحه، به صحبت کردن بپردازید.

جستجوی صوتی گوگل از چند زبان پشتیبانی می‌کند؟

درواقع موتور جستجوی گوگل، هوای تمامی کاربرانش از سرتاسر دنیا را دارد و همین موضوع سبب شده است تا جستجوی صوتی گوگل امروزه از 60 زبان مختلف دنیا پشتیبانی کند.

بنابراین تقریباً در هر کشوری که زندگی بکنید به کمک این ابزار می‌توانید به یافتن نتایج موردنظر خودتان مشغول شوید.

تأثیر جستجوی صوتی بر سئو چیست؟

هنگامی‌که راجع به جستجوی صوتی گوگل با افراد علاقه‌مند به یادگیری سئو صحبت می‌کنیم، از ما می‌پرسند که خب تأثیر آن در سئو وب‌سایت و رتبه‌هایی که به دست می‌آوریم چیست؟

بگذارید یک راز را به شما بگویم؛ رازی که اگر واقعاً آن را درک کرده و بپذیرید و همیشه از آن استفاده کنید، نه‌تنها همیشه در صدر نتایج قرار می‌گیرید، بلکه دیگر نیازی به سؤال در چنین زمینه‌هایی نخواهید داشت.

آن راز می‌گوید که: «گوگل عاشق کاربرانی است که دارد و ازاین‌رو همیشه سعی می‌کند با ارائه تکنولوژی‌ها و ابزارهای جدید به آنان، نه‌تنها تجربه بهتری برایشان به وجود آورد بلکه شرایط زندگی‌شان را نیز بهتر کند. ازاین‌رو هر چیزی که کاربران از آن استفاده کنند و به رسیدن در نتیجه‌های دقیق کمکشان کند، قطعاً برای این موتور جستجو مهم است و در سئو اثر دارد»

حالا و با توجه به توضیحات بالا، یک آمار کوتاه خدمتتان ارائه می‌کنیم؛ آمار به‌دست‌آمده نشان داده است که بیش از 60% افرادی که در موتورهای جستجو به فعالیت می‌پردازند، از جستجوی صوتی استفاده می‌کنند و این نشان می‌دهد که اگر سایت شما برای چنین جستجوهایی هماهنگ نباشد، بیش از 60% از بازدیدکنندگانتان را از دست خواهید داد و این‌یک فاجعه ابر انسانی برای سئو یک وب‌سایت شناخته می‌شود!

دلیل این موضوع این است که شما برای تایپ مجبور هستید که حداقل برای چند ثانیه تمام‌وقت و تمرکزتان را صرف تایپ کنید و به همین دلیل نمی‌توانید کار دیگری را هم‌زمان با آن انجام دهید(اگر هم بتوانید، به‌عنوان‌مثال به‌جای دیدن عکس‌های گربه که موردنظر شماست، با درس‌های فیزیک روبرو می‌شوید J)، از همین رو کاربران ترجیح می‌دهند از جستجوی صوتی استفاده کنند زیرا محدودیت‌های تایپ را نداشته و در هنگام تماشای تلویزیون، رانندگی، آشپزی و … می‌توانند با چند کلمه صحبت، به نتایجی که می‌خواهند برسند.

یکی از مهم‌ترین تأثیراتی که جستجوی صوتی گوگل در سئو داشته این بوده که وب‌سایت‌ها مجبور شده‌اند به‌جای تکرار بی‌معنی کلمات کلیدی، روی مفاهیمی که ارائه می‌کنند تمرکز کنند که این‌یکی از اتفاقاتی است که در وب نسخه 3 رخ‌داده است. درگذشته شما با ورود به هر وب‌سایتی می‌دیدید که نویسنده آن، در هرجایی کلمه کلیدی موردنظرش را تکرار کرده که ان موضوع واقعاً از عصبانیت آدم را آتیش می‌زد!

یکی از اتفاقاتی که باعث داغ‌تر شدن فضای جستجوی صوتی گوگل و تأثیر آن در سئو شده، الگوریتم مرغ مگس‌خوار بود که با شروع به کارش، خزنده‌های گوگل بیشتر سعی می‌کنند مفاهیم محتواها را درک کنند تا اینکه صرفاً به تکرار یک کلمه کلیدی اهمیت دهند. این موضوع جلوی بسیاری از سایت‌های نامربوط که قصد دارند در کلمات بی‌معنی رتبه بگیرند را سد کرده است.

چرا گوگل جستجوی صوتی را به وجود آورد؟

درواقع همان‌طور که در «راز» اشاره کردیم، تنها خواسته گوگل رضایت کاربران است. ازاین‌رو تصمیم گرفت با ارائه جستجوی صوتی، خودش را از حالت ربات گونه که صرفاً به تکرار یک کلمه مشخص اهمیت می‌داد خارج کند و وب‌سایت را مجبور به تولید محتوای باکیفیت نماید.

علاوه بر فایده بالا، جستجوی صوتی باعث شد که سرعت رسیدن کاربران به خواسته‌هایشان در این موتور جستجو بالا برود و همین موضوع یکی از دلایلی است که باعث می‌شود شما نتوانید حتی 2 ثانیه تأخیر را تحمل‌کنید.

چطور محتوای خودمان را برای جستجوی صوتی گوگل آماده کنیم؟

هر فردی که بخواهد همیشه در گوگل در اوج قرار بگیرد و همواره ترافیک بالایی داشته باشد، باید با تغییرات موجود در آن سازگار شود و سعی کند اقداماتی در جهت آن انجام دهد؛ جستجوی صوتی گوگل نیز یکی از این تغییرات است که چند سالی است شروع‌شده و شما باید وب‌سایت خودتان را بر اساس آن بهینه کنید.

در زیر روش‌های انجام این کار را برایتان آورده‌ایم:

1 – به سؤالات با دقت پاسخ دهید

بسیاری از جستجوی‌های صوتی که در گوگل انجام می‌شود به‌صورت پرسشی است؛ «چطور به غذا طعم بدهیم»، «چرا وزنم پایین نمیاد»، «چطور قدمو بلند کنم» و بسیاری دیگر که با یک دقت کوتاه به خودتان و محیط اطراف حتماً می‌توانید آنان را ببینید.

همین موضوع سبب می‌شود که شما مجبور باشید همیشه در طول محتواهایتان سؤالات مرتبط کاربران را از طریق ابزارهای موجود در این زمینه پیداکرده و به آنان پاسخ دهید.

درواقع اگر تابه‌حال یکسری سؤالات کوتاه خصوصاً به زبان انگلیسی انجام داده باشید، میدانید که در بسیاری از موارد گوگل ترجیح می‌دهد به شما جواب‌های کوتاهی که دیگر وب‌سایت‌ها تولید کرده‌اند را نمایش دهد.

به‌عنوان‌مثال اگر همین‌الان سرچ کنید که «سن بیل گیتس چقدر است»، می‌توانید در بالای صفحه یک پاسخ کوتاه ببینید؛ درواقع این جوابی است که خزنده‌های گوگل از وب‌سایت ویکی‌پدیا به دست آورده‌اند.

بنابراین برای بهینه‌سازی سایت برای جستجوی صوتی گوگل، همیشه سعی کنید در محتوای وب‌سایتتان به سؤالات کاربران به‌درستی پاسخ دهید.

2 – خوانایی محتوایتان را بالا ببرید

یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای بهینه‌سازی وب‌سایت برای جستجوی صوتی گوگل، نوشتن مقاله‌هایی با سطح خوانایی بالاست به صورتی که بسیار روان بوده و هر فردی و با هر سطح دانشی، به‌سادگی آنان را درک کند.

شما می‌توانید این کار را به کمک زیر عنوان‌ها، فهرست‌های نقطه‌دار، جدول‌ها و هایلایت هایی که در مقالات استفاده میکنید انجام دهید؛ درواقع اگر به مقاله‌های مهدی عراقی دقت کرده باشید، ما در اکثر آنان سعی می‌کنیم بخش‌های بسیار مهم محتوا را با یکرنگ دیگر نمایش دهیم تا شما به‌سادگی آنان را یافته و بخوانید.

بنابراین همیشه سعی کنید به هر روشی که ممکن است، محتواهای وب سایت‌تان را با سطح خوانایی بالایی تولید کنید.

3 – سایت را برای جستجوی موبایل و محلی بهینه کنید

همان‌طور که میدانید، اکثر جستجوهایی که در گوگل انجام می‌شود توسط موبایل‌ها است؛ این را در ذهن داشته باشید تا به یک نکته مهم برسیم: بهینه بودن وب‌سایت برای موبایل بسیار حیاتی است و اهمیت بالایی برای گوگل دارد.

حالا شاید بپرسید تأثیر این موضوع در جستجوی صوتی گوگل چیست؟

درواقع در بسیاری از موارد افراد هنگام جستجوی صوتی، نام مکان‌هایی که می‌خواهند را میگویند مثلاً «بهترین رستوران‌های تهران»؛ در چنین شرایطی افراد تمایل دارند تا با محتواهای کاملاً روان و عموم پسند مواجه شوند و شما باید آنان را به زبان عامیانه بنویسید.

از طرفی دیگر اگر شما در یکسری مکان‌های خاص فعالیت می‌کنید، افراد آن منطقه ممکن است ازجمله بندی‌های خاصی برای جستجوی صوتی استفاده کنند که همین باعث می‌شود شما مجبور باشید در محتوا نیز از همین جمله‌ها استفاده کنید تا در جستجوی صوتی بالا بیایید.

4 – از schema استفاده کنید

درواقع تگ‌های اسکیما به شما کمک می‌کند تا معنی محتواهای وب‌سایت را بهتر به خزنده‌های گوگل بفهمانید و ارتباط معنایی هر قسمت با قسمت دیگر را برای آنان توضیح دهید. همین موضوع سبب می‌شود که آنان هنگام تلاش برای یافتن نتیجه برای جستجوی صوتی، بهتر درک کنند که وب‌سایت شما برای آن کاربر مناسب است یا نه و درنهایت رتبه شما از این طریق بهتر می‌شود.

5 – از زبان روزمره و عامیانه استفاده کنید

آیا فکر می‌کنید که افرادی که از جستجوی صوتی گوگل استفاده می‌کنند تمایل دارند تا ازجمله بندی‌های سخت و کتابی بهره بگیرند؟ مطمئناً نه!

درواقع با یک جستجوی ساده متوجه می‌شوید که افراد تمایل دارند از جملات روزمره‌ای که همیشه به کار می‌برند هنگام جستجوی صوتی استفاده کنند و همین موضوع سبب می‌شود تا نویسندگان محتوا نیز تصمیم بگیرند محتواها را به همین لحن بنویسند.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید مخاطبان شما کاملاً عامیانه به جستجو بپردازند اما شما در وب‌سایتتان از کلمات «قلمبه‌سلمبه» استفاده کنید؛ در چنین شرایطی معلوم است که شانسی برای کسب نتیجه در جستجوی صوتی نخواهید داشت.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی جستجوی صوتی گوگل یکی از تکنولوژی‌های بسیار کاربردی این شرکت است که مزایای فراوانی را برای کاربرانش به وجود آورده است و شما به کمک آن می‌توانید در هر شرایطی و صرفاً با صحبت کردن، به نتایجی که می‌خواهید دست پیدا کنید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم جستجوی صوتی گوگل چیست و تأثیرات آن در سئو کدام است.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال از جستجوی صوتی استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا