آموزش سئو

اسکیما (Schema) چیست؟ و تاثیر آن در سئو سایت

با تکامل الگوریتم‌های موتورهای جستجو، عناصر بیشتری از ساخت و طراحی وب سایت در معادلاتی که صفحات وب را به رتبه‌های بالا در جستجو در موتور هایی مانند گوگل هدایت می‌کند، محاسبه می‌شوند.

همچنین گوگل، اهمیت بسزای اسکیما (Schema) در زمینه بهبود رتبه‌بندی تایید کرده است. در ادامه مقاله حتما همراه باشید تا به صورت کامل با اسکیما آشنا شویم!

لیست عناوین پنهان

اسکیما چیست؟

اسکیما مارک آپ چیست

اسکیما مارک آپ یکی از بزرگترین راه حل‌های بازاریابی دیجیتال در سئو است. اسکیما در اصل کدی است که با یک وب سایت مرتبط می‌باشد و به کاربران کمک می‌کند تا از طریق موتورهای جستجو نتایج آموزنده‌تری کسب کنند.

Schema با نشان دادن معنای محتوای شما، اهمیت آن را نشان می‌دهد. هدف از استفاده از اسکیما این است که با بیان دقیق‌تر در مورد معنای واقعی محتوای وب سایت، حضور وب سایت خود را در صفحه نتایج موتور جستجو یا SERP افزایش دهید.

چگونه اسکیما می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند؟

Schema یکی از بزرگترین راه حل‌های بازاریابی دیجیتال در سئو است. اسکیما در اصل کدی است که با یک وب سایت مرتبط می‌باشد و به کاربران کمک می‌کند تا از طریق موتورهای جستجو نتایج آموزنده‌تری کسب کنند.

هدف استفاده از اسکیما، این است که با بیان دقیق‌تر در مورد معنای واقعی محتوای وب سایت، حضور وب سایت خود را در صفحه نتایج موتور جستجو افزایش دهید.

اسکیما به روش‌های زیر می‌تواند به صاحبان مشاغل کمک کند:

با استفاده از اسکیما، بخشی از محتوا به روشی متفاوت و مرتبط‌تر بازگردانده می‌شود. به عنوان مثال، اگر داده‌هایی وجود داشته باشد که مربوط به یک مکان خاص باشد، این طرح به موتور جستجو اجازه می‌دهد نام مکان مورد نظر را پیدا کند و به شما ارائه.

بدون اسکیما، موتور جستجو ممکن است فقط داده‌ها را بخواند و به عنوان اطلاعات عمومی در مورد آن را به شما نشان دهد.با این حال اسکیما در زمینه مکان، می‌تواند داده‌های بسیار متنوع و مرتبط‌تری را به شما نمایش دهد.

با بهره‌گیری از Schema می‌توانید بهترین مقاصد گردشگری یا مکانهای تاریخی و… در یک محل را به بدست آورید. حتی ممکن است فقط با تایپ کردن یک محل در موتور جستجو بتوانید آژانس‌های مسافرتی و بلیط هواپیما مربوطه را با توجه به انتخاب خود جستجو کنید.

در اصل اسکیما برای شناسایی سایت‌های مختلفس به وجود آمده و هدف استفاده از اسکیما شناختن سایت‌ها توسط کاربران مختلف است.

با اجرای Schema، خزنده‌های گوگل در موتورهای جستجو می‌توانند داده‌ها را به روشی بهتر تفسیر کنند که در عوض، محتوایی مناسب و اطلاعاتی دقیق و بروز را به کاربران ارائه می‌دهد.

اسکیما همچنین به سوالات کاربران پاسخ می‌دهد و به افزایش دید وب سایت کمک می‌کند. وجود مطالب جامع و به روز در وب سایت به افزایش بازدید سایت شما کمک می‌کند و می‌تواند نتایج بهتری را نیز به شما ارائه دهد.

علاوه بر آن، می‌توانید پیوندی بین سایت و شبکه‌های اجتماعی خود برقرار کنید تا موتورهای جستجو حتی ایده بهتری از آنچه سایت شما و خدمات شما ارائه می‌دهند، بدست آورند.

یکپارچه‌سازی در شبکه‌های اجتماعی نیز یکی از پر کاربردترین ویژگی‌های اسکیما. وجود Schema برای جلب توجه کاربران مرتبط شما بوده تا بتوانند محتوای بیشتری از شما دریافت کنند.

علامت‌گذاری با رعایت نکات مهم درباره سوالات کاربران نیز می‌تواند نتایج خوبی را به شما ارائه دهد. اکنون چهار علامت‌گذاری مختلف Schema موجود و نحوه دقیق استفاده از آن‌ها را با شما به اشتراک میگذاریم:

اسکیما در سئو

اسکیما برند

این نوع اسکیما به افزایش سیگنال‌های نام تجاری وب سایت شما کمک می‌کند. اضافه کردن یک بیوگرافی ساده و معرفی مشخصات خود، ممکن است خیلی مهم به نظر نرسد.

اما بهتر است بدانید که این موضوع می‌تواند کمک زیادی را در بحث اعتماد به شما بکند. برای مثال کاربران نیاز دارند تا به یک برند یا نام تجاری اعتماد کنند. همچنین باید درباره شما اطلاعاتی داشته باشند تا سوالات آن‌ها برطرف شود. پس بهتر است قسمتی را به «درباره ما» اختصاص دهید.

نشانه‌گذاری اسکیما وب سایت

موتورهای جست وجو باید بدانند که به طور کلی محتوای سایت شما درباره چه چیزی است یا چه محتوایی در سایت شما قرار دارد؟همچنین Schema وب، به حضور وب سایت شما در نتایج جست و جو نیز کمک زیادی خواهد کرد.

نشانه‌گذاری طرح پیمایش سایت

طرح پیمایش سایت، به موتور جستجو کمک می‌کند تا سایت شما و پیمایش آن را به روشی بهتر درک کند.طرح ناوبری سایت همچنین می‌تواند به تأثیر در پیوندهای ارگانیک سایت، هدایت بیشتر کلیک و نرخ تبدیل سایت کمک کند.

بررسی بعضی از مشاغل با استفاده از اسکیما

اسکیما، طی سالهای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. همانطور که توضیح دادیم، اسکیما باعث پیشرفت سایت شما خواهد شد.Schema می‌تواند به طبقه‌بندی مقالات کمک کند. همچنین از آن می‌توان در زمینه تفسیر محتوای سایت کمک گرفت.

مشاغل محلی از اسکیما سود زیادی می‌برند. زیرا این امر می‌تواند موتورهای جستجو را برای پیدا کردن مشاغل محلی و خدمات مربوط به آن‌ها به کار بیندازند.

پس تاثیر بسیار زیادی را با استفاده از Schema روی حرفه خود مشاهده خواهید کرد.مثال آن نیز گوگل مپس (Google Maps) است که با ساده‌ترین جست و جو در آن می‌توانید به عنوان مثال: نزدیک‌ترین کافه، بیمارستان، پمپ بنزین و… به خود را پیدا کنید.

پس اسکیما می‌تواند در مشاغل مختلف نیز به کمک شما بیاید و بهترین نتیجه را به شما ارائه دهد. در ادامه به بررسی بعضی از مشاغل با استفاده از اسکیما می‌پردازیم.

رستوران‌ها

Schema در چندین قسمت می‌تواند به اداره رستوران شما کمک کند. برای مثال اگر رستوران شما نیاز به رزرو دارد، اسکیما به کمک موتورهای جست و جو خدمات، رزرو را برای شما آماده می‌کند.

یا می‌تواند منوی رستوران خود را در اختیار کاربران قرار دهید تا بتوانند راحت‌تر انتخاب کنند و برای راحتی آن ها، اسکیما می‌تواند مبلغی که در ازای خدمات و غذاها باید پرداخت شود را در منو قرار دهد.

نرم‌افزارهای مختلف

جدا از مقالات، نرم‌افزارهای مختلف نیز در این زمینه، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع اسکیما می‌تواند به تشخیص برنامه‌های مختلف براساس نوع، سازگاری سیستم عامل، کشورهایی که این نرم‌افزار را پشتیبانی می‌کنند و مجوزهایی که نرم‌افزار برای اجرای برنامه نیاز دارند، کمک کند.

فیلم‌ها

Schema به کاربران امکان این را می‌دهد که هنگام جستجوی عنوان فیلم، پیش نمایشی از فیلم را مشاهده کنند.این ابزار، ممکن است لیستی از فیلم‌های مشابه را براساس کارگردان یا مجموعه بازیگران را نشان دهد. حتی می‌تواند امتیازات فیلم را نیز به شما نشان دهد.

محصولات

با استفاده از سیاست‌های Schema همچنین می‌توانید از لیست محصولات، خصوصاً برای دیده شدن در وب سایت استفاده کنید. بازدهی بالایی داشته باشید. این ویژگی می‌تواند با نمایش رتبه‌بندی، برند و جزئیات دیگر در خرید محصولات توسط خریداران کمک زیادی به شما بکند.

کتابها

Schema می‌تواند چاپ، قالب، تصویرگر، شابک و حتی خلاصه‌ای از کتاب را به کاربران نشان دهد.

برنامه‌های تلویزیونی و رتبه‌بندی

اسکیما می‌تواند اطلاعات زیادی را در نمایش‌های تلویزیونی نشان دهد. این موارد شامل میانگین رتبه‌بندی در هر قسمت، اپیزودهای یک فصل، بازیگران در هر فصل (حتی پایان هر قسمت)، موقعیت یک قسمت در یک لیست مرتب شده و سایر رسانه‌هایی است که ممکن است برای کاربر جالب باشد.

نشانه‌گذاری اسکیما چیست؟

اسکیما مارک آپ

نشانه‌گذاری اسکیما (Schema Markup) ، در واقع کدی است که می‌تواند نتایج به روزتر و مفیدتری را به کاربر رائه دهد. در اصل این نشانه گذاری، دقیقا چیزی که کاربر می‌خواهد را به او نشان می‌دهد تا اطلاعات مورد نظر او را دریافت کند.

مثال‌های زیادی از کسب و کارهای مختلف با نتایج مختلف وجود دارد. اما اگر بخواهیم به یک کسب و کار اشاره کنیم، یک کسب و کار محلی با استفاده از نشانه‌گذاری توانسته شغل‌های مورد نظر خود را بیابد و با توجه به آن، فعالیت خود را آغاز کند و درآمد کسب کند.

انواع رمزگذاری در اسکیما

سه نوع رمز گذاری متفاوت در Schema وجود دارد. این رمزگذاری‌ها شامل: JSON-LD، Microdata، RFDa. می‌باشند که خدمات بسیار مفیدی را ارائه می‌دهند.

هدف این رمزگذاری ها، تجزیه و تحلیل بیشتر برای به‌وجود آمدن درکی از یک بازاریابی معمولی است.به عنوان یک بازاریاب، مهم است که درک کنید روش‌های RDFa و Microdata روش‌هایی قدیمی برای نوشتن Schema هستند.

این نوع زبان‌ها شامل پیاده‌سازی کد در HTML هستند و این امر می‌تواند کار را دشوارتر کرده و باعث بروز مشکلاتی در صفحه شما باشد.
نمونه‌ای از این اشکالات مانند: اجرای نادرست کد در HTML و بارگیری نکردن صحیح صفحه است.

JSON-LD روشی پیشنهادی برای افزودن داده‌های ساختار یافته به وب سایت شما است. زیرا پیاده‌سازی کد در سایت آسانترین روش ممکن است. تا این اواخر، همه موتورهای جستجو از این نوع زبان استفاده نمی‌کردند. بنابراین سایت‌ها مجبور به استفاده از سایر زبان‌ها شده بودند.

RDFa مخفف Resource Descripttive Framework in Attributes است. این زبان نوعی کد می‌باشد که می‌تواند به هر سند مبتنی بر XML، XHTML و XML اضافه شود.

در پایان، همه آن‌ها همان کاری را انجام می‌دهند که اسکیما شما برای موتورهای جستجو انجام می‌دهد. تنها با این تفاوت که در پیاده‌سازی در سایت کمی جزئیات متفاوتی دارند.

چرا اسکیما مهم است؟

دلیل اهمیت اسکیما

Schema، به وب سایت شما کمک می‌کند تا برای انواع مختلف محتوا رتبه بهتری داشته باشید. برای انواع مختلفی از داده‌ها علامت‌گذاری‌های مختلف و متفاوتی وجود دارد، از جمله:

  • مقالات
  • کسب و کارهای محلی
  • رستوران‌ها
  • برنامه‌ها و رتبه‌بندی‌های تلویزیونی
  • نقد کتاب
  • فیلم‌ها
  • نرم‌افزارهای مختلف و متنوع
  • مناسبت‌ها
  • محصولات

هدف اصلی ساختار داده‌های شما برقراری ارتباط بهتر با موتورهای جستجو مانند Google است. وقتی گوگل داده‌ها را به طور دقیق و در سطح عمیق‌تری درک می‌کند، نتایج بهتری به جستجوگران ارائه می‌دهد.

اسکیما چگونه به گوگل کمک می‌کند؟

Schema چیست

این چرخه را در نظر داشته باشید، در حالی که محتوای شما به گوگل می‌گوید چه چیزی در سایت شما قرار دارد، Schema به شما کمک می‌کند تا محتوای سایتتان را در Google قابل درک‌تر کنید.

آیا اسکیما داشتن رتبه بهتری در گوگل می‌شود؟

خیر همیشه اینطور نیست. در صورتی که این سؤال ممکن است سؤال اکثریت دیجیتال مارکترها باشد، اما بهتر است بگوییم که Schema، ممکن است تاثیر اندکی روی دیده شدن وب سایت شما داشته باشد.

اما با این حال نمیتواند تاثیر زیادی روی وب سایت بگذارد و برای رتبه بهتر باید روی نکات دیگری نیز تمرکز کنید.همواره این بدان معنا نیست که ریز داده‌ها تاثیری در رتبه‌بندی بهتر و دیده شدن ندارند. اسکیما به وب سایت شما اجازه می‌دهد کمی بیشتر در صفحه نتایج دیده شود.

آن همچنین ثابت کرده است که به افزایش نرخ بازدید هم کمک بسیاری می‌کند. بنابراین شاید Schema تاثیر زیادی روی افزایش بازدید نداشته باشد اما می‌تواند در نتایج جستجو دیده شود.

جستجوی معنایی چیست؟

«معناشناسی» به عنوان شاخه زبانشناسی و مرتبط با معنا تعریف می‌شود.«جستجوی معنایی» یا «SEO معنایی» اصطلاحی است که برای صحبت در مورد بهینه‌سازی یک صفحه برای جستجو و پوشش کامل یک موضوع، و نه فقط یک کلمه کلیدی واحد، به کار برده می‌شود.

چرا اسکیما ساختار یافته برای جستجوی معنایی مهم است؟

افزودن داده‌های ساختار یافته به محتوای طولانی شما، سطح دیگری از زمینه را در اختیار موتور جستجو قرار می‌دهد تا بتواند روابط بین مفاهیم موجود در یک صفحه را درک کند. هر چقدر Google بتواند در سطح معنایی کار کند، بیشتر می‌تواند با روشی منطقی با جستجوگران ارتباط برقرار کند.

در حالی که شرکت‌های فناوری همچنان به کارآیی بیشتر کاربران در زمینه وب می‌پردازند، موتورهای جستجو ترجیح می‌دهند محتوایی را ارائه دهند که درک بالاتری برای آن‌ها فراهم می‌کند.

اگر محتوای طولانی‌تر و عمیق‌تری ایجاد کنید که چندین مفاهیم و سطح مفاهیم را در یک صفحه معرفی کند، بسیار عالی است! افراد می‌توانند برای درک کامل مفهوم، صفحه را بخوانند و دوباره از آن استفاده کنند و گوگل نیز می‌تواند موضوع را از چند زاویه درک کند.

تفاوت بین اسکیما، میکرو دیتا و استراکچر دیتا

استراکچر دیتا، سیستمی منظم با مقداری است که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوای شما را دسته‌بندی و فهرست کنند. میکرو دیتا یکی از انواع داده‌های ساختار یافته است که با HTML5 کار می‌کند.

اسکیما پروژه‌ای است که مجموعه خاصی از تعاریف مورد توافق برای برچسب‌های ریز داده را ارائه می‌دهد.

چگونه می‌توان از اسکیما استفاده کرد؟

برای شروع استفاده از Schema، ابتدا مشخص کنید که کدام نوع نشانه‌گذاری برای محتوای شما مناسب‌تر است.پس از مشخص کردن علامت‌گذاری مناسب، آن را به کد خود اضافه کنید. علامت‌گذاری خود را با استفاده از ابزار Google Structured Data Testing Test ایجاد کنید.

با این کار، مطمئن می‌شوید که داده‌های شما به درستی پیاده‌سازی شده اند. سپس با این کار می‌توانید پیشرفت روزافزونخود را بررسی کنید.

نشانه‌گذاری ابزاری ارزشمند برای مدیران وب است که به آن‌ها کمک می‌کند با موتورهای جستجو ارتباط بهتری برقرار کنند و در عین حال از هر فرصت موجود برای به حداکثر رساندن ظاهر سایت در SERP استفاده کنند.

برندها باید با این سیستم نشانه‌گذاری داده‌ها آشنا باشند تا بتوانند سایت خود را در هر سطح بهینه کنند.

SERP چیست؟

صفحات نتایج موتور جستجو (که به آن‌ها «SERPS» یا «SERP» نیز گفته می‌شود) پاسخ Google به سوالات و جستجوی کاربر هستند.
SERPها معمولاً شامل نتایج جستجوی دقیق، نتایج Google Ads، اسنیپت‌های ویژه، ویدئوهای مختلف و…می باشند.

انواع مختلف جستجو چیست؟

اسکیما سئو

ویژگی‌های SERP که پس از جستجو نمایش داده می‌شوند، به نوع جستجوی وارد شده بستگی دارد. سوالات جستجو معمولاً در ۳ گروه ناوبری، اطلاعاتی یا معاملاتی قرار می‌گیرند.

سوالات ناوبری navigational

سوالات ناوبری هنگامی رخ می‌دهند که شخصی به دنبال یک وب سایت خاص بوده اما آدرس اینترنتی کامل سایت را تایپ نمی‌کند تا زمانی که جستجوگر به طور کامل آدرس را تایپ نکند، دستیابی به صفحه اول این نتایج دشوار است.

سوالات اطلاعاتی inaformational

وقتی شخصی می‌خواهد چیزی یاد بگیرد، مانند حقایق پیش زمینه در مورد یک موضوع یا نحوه انجام یک کار خاص، یک پرسش اطلاعاتی انجام می‌دهد.
در این نوع جست و جو، فرد معمولاً به دنبال خرید محصول نیست. اما محتوای مناسب، اغلب آن‌ها را به سمت برند خاصی سوق می‌دهد.

به همین دلیل مهم است که محتوای مرتبط ایجاد کنید که پاسخگوی خواسته‌ها، نیازها و علایق مخاطبان هدف شما باشد. افزودن محتوای چندرسانه‌ای به سایت شما می‌تواند روشی مؤثر برای ایجاد ترافیک از سوالات اطلاعاتی باشد. در اینجا چند نمونه معمول برای بررسی وجود دارد.

  • ویدیو نحوه کار که شامل ذکر نام محصول یا خدمات شما می‌شود
  • پست آموزشی در وبلاگ با نکات کاربردی برای مخاطبین خود
  • اینفوگرافیک با قابلیت اشتراک‌گذاری
  • یک راهنما قابل دانلود

سوالات معاملاتی transactional

وقتی افراد در فکر خرید چیزی مانند کالای خاص یا کالایی از یک دسته گسترده هستند، درخواست‌های معاملاتی می‌دهند. سوالات معاملاتی بیشترین پتانسیل درآمد را دارند. بنابراین کلمات کلیدی پیشنهادات زیادی برای نقاط پرداخت هر کلیک در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

این بدان معناست که علاوه بر نتایج جستجوی ارگانیک برای سوالات معاملاتی خود، افراد نیز نتایج مربوطه را مشاهده خواهند کرد.تبلیغات پولی در بین مشاغل محبوب هستند زیرا کارآیی و بازدهی زیادی دارند. طبق تحقیقات انجام شده اخیر، تقریباً ۶۵٪ کلیک‌ها بر روی SERPهای معاملاتی در تبلیغات پولی اتفاق می‌افتد.

Google Ads که در گذشته با نام Google AdWords شناخته می‌شد، اغلب در بالا یا پایین SERP ظاهر می‌شود.دریافت آگهی در پایین صفحه راحت‌تر است، اما بازدیدهای بیشتر را، اغلب در بالای صفحه خواهید دید.

تبلیغ در بالای SERP ممکن است هزینه بیشتری داشته باشد و همچنین امکان دارد، پرداخت این مبلغ به نفع شما نباشد.اما یک مزیت قابل توجه نیز دارد: افراد قبل از هرگونه مشاهده نتایج جستجو، ابتدا تبلیغ شما را مشاهده خواهند کرد.

قطعه ویژه یا فیچر اسنیپت (Feature Snippets)

قطعه برجسته یا فیچر اسنیپت در SERP در کادر جدا از لیست نتایج جستجو ظاهر می‌شود. این باعث جلب توجه کاربران می‌شود. زیرا محتوایی را از سایت به نمایش می‌گذارد که شامل کلمات کلیدی قابل استفاده است.

اگر افراد اطلاعات نمایش داده شده را مفید بدانند، احتمالاً می‌توانند روی آن لینک کلیک کنند. یک سایت باید از قبل در صفحه اول نتایج جستجو باشد تا یک قطعه ویژه دریافت کند. بنابراین رسیدن به آن مرحله باید اولویت اصلی شما باشد.

در این بین، اطمینان حاصل کنید که محتوای صفحه شما آموزنده بوده و تمام کلمات کلیدی مورد نظر را شامل می‌شود.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله به اسکیما و دیگر ابزارهایی که می‌تواند به شما در داشتن وب سایتی برتر کمک کند اشاره کردیم. همچنین مطالبی با این عنوان گفته شد که هر کدام از آن‌ها می‌توانند به نحوی تاثیر گذار باشند. به طوری که شما می‌توانید هر روز شاهد پیشرفت شگفت‌انگیز وب سایت خود شوید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ممنون میشم طریقه استفاده از اسکیما را هم یک ویدیو براش تهیه کنید بزارید عالی میشه

    1. بله حتما محمد عزیز سعی میکنیم در آپدیت های آینده این مقاله حتما ویدیو اضافه کنیم و طریق اد کردن اسکیما رو هم آموزش بدیم ممنون از بخاطر حضورت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا