آموزش سئو
موضوعات داغ

سرچ کنسول گوگل (Google Search Console) چیست؟+ دلیل مهم بودن آن

سرویس گوگل سرچ کنسول (گوگل وبمستر تولز) یکی دیگر از سرویس‌های رایگان گوگل است که برای هر مدیر سایت و یا سئوکاری نیاز است که برای سایت خود استفاده کند.

سرچ کنسول برای هر سایتی به مانند یک دوست دلسوز می‌ماند و تمام اشکالات و مسائل یک سایت را بررسی کرده و با خبر دادن آن به وبمستر به کسب ‌و کارها کمک می‌کند که رونق بگیرند.در این مقاله از بلاگ مهدی عراقی با ما همراه باشید تا در مورد یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین ابزارهای گوگل یعنی سرچ کنسول بیشتر بدانید.

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول چیست

Google Search Console یا ابزار Google Webmaster مکانی است که Google در صورت بروز هرگونه خطا مانند صفحات 404، اشتباهت هنگام خزیدن ، مجازت های دستی ، ویروسی شدن و… و موارد دیگر مانند یک مشاور دانا و دلسوز با شما صحبت خواهد کرد.

درصورتی‌که حساب Google Search Console ندارید ، همین حالا شروع به ایجاد آن کنید! چراکه تابه‌حال هم خیلی ضرر کرده‌اید!
گوگل وبمستر تولز مؤلفه اساسی گوگل برای برقراری ارتباط با وبمستران وبسایت ها است.

کنسول جستجوی Google یا Google seach consol به شما امکان می‌دهد مشکلات مربوط به صفحه وب خود را تشخیص دهید و حتی می‌تواند در مورد اینکه سایت شما آلوده به بدافزار است یا نه ،شما را به روز کند.

چه می خواهید دیگر؟!

جالب است بدانید که این ابزار کاملاً رایگان است! آیا می‌خواهید عزیز گوگل شوید!؟ چه کسی نمی‌خواهد؟! فقط کافی است که به دستورات و راهنمایی‌های این ابزار گوگل گوش دهید.

بعضی‌اوقات ممکن است افراد بین آنچه Google Webmaster Tools و Google Analytics چیست اشتباه کنند و به همین دلیل است که باید در ابتدای این “راهنمای ابزار Google Webmaster Tools” شفاف‌سازی کنیم.

Google Analytics در مقابل Google Search Console

گوگل آنالیتیکس

Google Analytics

این ابزار گوگل را می‌توان به‌عنوان یک سیستم ردیابی درک کرد که به شما امکان می‌دهد داده‌های مختلف را از مخاطبان بازدیدکننده از وب‌سایت خود جمع‌آوری کنید (صفحات بازدید شده ، افرادی که چیزی را خریداری می‌کنند ، چه تعداد بازدیدکننده به وب‌سایت بازمی‌گردند و غیره) و به شما کمک می‌کند تا تصمیمات استراتژیک مناسب را بر اساس داده‌های جمع‌آوری ‌شده از طریق تحلیل داده‌ها بگیرید که برای شناخت و آشنایی هر چه بیشتر این ابزار مقاله ای آماه کرده‌ایم تحت عنوان گوگل آنالیتیکس چیست حتما این مقاله را مطالعه نمایید.

Google Search console

این می‌تواند به ‌عنوان یک تلسکوپ در داخل Google Galaxy (کهکشان گوگل)دیده شود که به شما امکان می‌دهد نحوه تعامل سایت خود با Google را مشخص کنید.مانند یک ابزار تشخیصی است که بسیار حیاتی است. برای کمپین SEO شما ، زیرا SEO 50٪ فنی و 50٪ دانستن اینکه مردم چه می‌خواهند است برمی‌گردد به همین ابزار مهم!

اکنون‌که فهمیدیم Google Webmaster چیست ، اکنون اجازه دهید به جزئیات ابزار Google Webmaster چیست و نحوه کار آن بپردازیم.

اهمیت گوگل وبمستر تولز برای سئو

اهمیت سرچ کنسول
اهمیت سرچ کنسول

بیشتر کارشناسان جستجو برای تجزیه‌وتحلیل جنبه‌های فنی وب‌سایت به Google Webmaster Tools اعتماد می‌کنند. این متخصصان بر روی داده هایی مانند آمار خزیدن ، خطاهای صفحه و موارد دیگر تمرکز می کنند. علاوه بر تجزیه‌وتحلیل فنی ، استفاده از GWT را برای بهبودهای اساسی در سئو داخلی سایت توصیه می‌شود.

1-مشکلات وب‌سایت شما را اطلاع می‌دهد

اگر مشکلی در وب‌سایت شما وجود دارد از Google بخواهید تا به شما اطلاع دهد.گوگل ابزارهای وب مستر را توسعه داده است تا بتوانند ارتباط موثرتری با مدیران وب داشته باشند.

ازآنجاکه ارتباط یک‌به‌یک به دلیل حجم گسترده مدیران وب‌سایت‌ها غیرممکن است ، ابزارهای وب مستر وسیله‌ای برای کسب اطلاعات از Google درباره وب‌سایت شما است.

در صورت بروز مشکل در وب‌سایت شما (سرور خراب است ، هک شده است ، از طریق بدافزار تحت تأثیر قرارگرفته است) ، Google می‌تواند از طریق ایمیل به شما اطلاع دهد.

برای دریافت این ایمیل‌ها باید اعلان‌های ایمیل را با انتخاب SETTINGS  و سپس تنظیمات برگزیده ابزارهای وب را فعال کنید.

2- به Google در مورد مخاطبان هدف خود اطلاع دهید

فرض کنید شما دامنه .com یا .net دارید اما مخاطبان شما افرادی هستند که از انگلستان در Google جستجو می‌کنند. شما می‌توانید با استفاده از SITE SETTINGS (این بخش در قسمت تنظیمات است) در ابزارهای Webmaster با انتخاب TARGET USERS IN و انتخاب انگلستان به‌عنوان مقصد ، در مورد کاربران هدف خود به Google بگویید.

تأثیر چنین تنظیماتی این است که عملکرد وب‌سایت شما در Google.co.uk نسبت به Google.com بهتر خواهد بود (البته بسیاری از عوامل دیگر در این امر نقش دارند اما ایده کلی این است که Google بیشتر اولویت دارد.

3- دامنه موردنظر خود را تنظیم کنید

در صفحه SITE SETTINGS همچنین می‌توانید پیکربندی کنید که Google باید از نسخه www یا غیر www دامنه شما استفاده کند. برای انجام این کار باید هر دو دامنه را با حساب خود تأیید کنید.

معنای این امر این است که اگر دامنه موردنظر خود را به‌عنوان www.yourdomain.com تنظیم کنید ، Google با هر پیوندی که به http://yourdomain.com نشان داده شود همان رفتاری را خواهد داشت که با پیوندهای www.yourdomain.com رفتار می‌کند.

تنظیماتی که در اینجا دارید باید در وب‌سایت شما نیز به همین صورت باشد. اگر از وردپرس استفاده می‌کنید این قسمت در بخش تنظیمات> عمومی> آدرس (URL) است.

4-مشخص‌کننده کلمات کلیدی مهم

مشخص کنید کدام کلمات کلیدی بازدید Google را به وب‌سایت شما وارد می‌کنند.
شاید یکی از پرکاربردترین ویژگی‌های ابزارهای وب مستر ، به ‌ویژه پس ‌از آنکه گوگل داده‌های کلمات کلیدی را از Google Analytics حذف کرد ، سؤالات جستجو (search Queries)(شما می‌توانید آن را در بخش جستجو در فهرست سمت چپ پیدا کنید).

ویژگی جستجو دارای چندین توابع مفید مانند:

  1. نموداری که عملکرد شما را در جستجوی Google نشان می‌دهد – ابزاری مفید برای مشاهده تغییرات چشمگیر در ترافیک Google شما (مثبت یا منفی) است.
  2. همه جستجوی کلمات کلیدی که باعث شده وب‌سایت شما در جستجوی Google ظاهر شود. علاوه بر اصطلاح واقعی کلمه کلیدی ، می‌توانید برداشت‌ها (تعداد دفعات مشاهده یک صفحه از وب‌سایت شما در نتایج) ، کلیک‌ها (تعداد افرادی که از وب‌سایت شما بازدید کرده‌اند) ، CTR و موقعیت متوسط آن کلمه کلیدی را نیز مشاهده کنید.
  3. برای افراد باتجربه ، این اطلاعات برای ایجاد یک کمپین موفق درازمدت SEO بسیار ارزشمند است. برای مبتدیان می‌توانید از این داده‌ها برای درک نقاط قوت و ضعف وب‌سایت خود در مورد ترافیک جستجوی Google استفاده کنید.
  4. نکته‌ای که باید از آن آگاه باشید این است که داده‌های جستجو در QUERIES فقط در 90 روز گذشته در دسترس هستند ، بنابراین اگر باید بیش از 3 ماه سابقه را حفظ کنید ، باید داده‌ها را ماهانه بارگیری کنید.

5- پیوندهای ورودی را پیگیری کنید

دانستن تعداد پیوندهایی که به وب‌سایت شما اشاره دارند (صفحه اصلی یا صفحات داخلی) به دلایل زیادی لازم است:

  1. شما می‌دانید که کدام وب‌سایت‌ها به شما لینک می‌شوند
  2. شما می‌دانید که آن‌ها از کدام اصطلاحات برای پیوند دادن به شما استفاده می‌کنند
  3. شما می‌دانید که چه صفحاتی از وب‌سایت شما پیوندهای بیشتری دارند
  4. در صورت بروز مشکل ناگهانی در لینک‌های ورودی ، می‌توانید از DOWNLOAD LATEST LINKS استفاده کنید تا ببینید کدام پیوندها ممکن است مشکل ایجاد کنند.
  5. می‌توانید از داده‌ها برای شناسایی اینکه “پیوندهای بد” دارید و باید حذف شوند استفاده کنید.

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید داده‌های ارائه شده برای پیوندهای ورودی تاریخی نیستند ، یعنی شما نمی‌توانید برگردید وضعیت بک لینک خود را ببینید بنابراین آنچه باید انجام دهید نگه داشتن این داده‌ها (حداقل تعداد لینک ها) در یک صفحه اکسل برای اهداف آماری است.

6-چک کردن مجازات‌های گوگل

بررسی کنید که آیا وب‌سایت شما مجازات دستی دارد یا خیر؟!
Google می‌تواند دو نوع مجازات برای وب‌سایت‌ها اعمال کند. اول جریمه دستی است که به این معنی است که تیم کیفیت Google یک وب‌سایت را بررسی کرده و تصمیم می‌گیرند که آن سایت را جریمه کنند. در چنین مواردی برای حذف جریمه باید درخواست تجدیدنظر کنید و کسی از Google دوباره وب‌سایت را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که مجازات شود یا خیر.

نوع دوم مجازات، مجازات الگوریتمی است (مثلاً پاندا یا پنگوئن دو الگوریتم گوگل). در این حالت به این معنی است که وب‌سایت شما یک یا چند قانون الگوریتم رتبه‌بندی را نقض می‌کند.

برای بازیابی از مجازات ، باید علل احتمالی آن را پیدا کنید ، اقدامات اصلاحی را انجام دهید و منتظر به‌روزرسانی بعدی Google باشید تا ببینید آیا بهبودیافته‌اید (حداقل تا حدی) یا نه.

در زیر گزینه MANUAL ACTIONS ، Google مجازات دستی را برای وب‌سایت شما وضع می‌کند. همچنین لازم به ذکر است که اقدامات دستی تاریخ انقضا دارند بنابراین ممکن است بدون ثبت درخواست تجدیدنظر جریمه برداشته شده را ببینید اما اگر اقدامات اصلاحی انجام ندهید احتمالاً دوباره برمی‌گردد.

7-بررسی خزنده‌های گوگل

بررسی کنید آیا خزنده گوگل می‌تواند به درستی به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کند یا خیر؟! این می‌تواند بسیار مهم باشد!

اگر Google نتواند به‌درستی به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کند یا بخواند ، این امر همچنین شانس شما برای دستیابی به رتبه‌های خوب را به حداقل می‌رساند. در بخش CRAWL ، 2 ویژگی بسیار مفید برای کمک به شما در اطمینان از عدم وجود مشکلی در خزیدن وجود دارد:

  1. Crawl Errors – از این گزارش برای یافتن لینک‌های خراب در وب‌سایت خود یا پیوندهایی که به صفحات موجود در وب‌سایت شما اشاره دارند استفاده کنید. با رفع پیوندهای خراب یا انجام تغییر مسیر 301 ، این خطاها را اصلاح کنید.
  2. فچ کردن به عنوان Google – آیا می‌خواهید بدانید Google چگونه وب‌سایت شما را “می‌بیند”؟ از عملکرد FETCH AND RENDER as Google استفاده کنید تا از نحوه مشاهده Google از وب‌سایت مطلع شوید و از همه مهم‌تر اینکه منابع مسدود شده‌ای (جاوا اسکریپت ، css و غیره) وجود دارد که مانع از تصویر کامل Google از ظاهر وب‌سایت شما می‌شود.این توابع برای نسخه دسک تاپ و موبایل وب‌سایت شما در دسترس هستند.

8-بررسی وضعیت نقشه سایت

وضعیت نقشه سایت خود را ارسال و بررسی کنید.نقشه سایت xml لیستی از آدرس‌های اینترنتی است که می‌خواهید Google هنگام جستجوی وب‌سایت شما آن‌ها را در نظر بگیرد. اگر نقشه سایت ندارید ، Google همچنان می‌تواند از وب‌سایت و صفحات اطلاع پیدا کند اما یک نقشه سایت مانند موارد دیگر ، زندگی آنلاین وب‌سایت شما را آسان‌تر می‌کند.

در زیر گزینه SITEMAPS می‌توانید وضعیت نقشه سایت خود را بررسی کرده و مشکلات احتمالی را مشاهده کنید. شما می‌توانید نقشه‌های سایت جدید را تست و ارسال کنید و همچنین ببینید که چند صفحه از وب‌سایت شما در فهرست Google گنجانده شده است.

9-بررسی بد افزارها

آیا وب‌سایت شما تحت تأثیر بدافزار قرارگرفته است؟!اگر سایت شما از امنیت کافی برخوردار نباشد این می‌شود راهی برای ورود و تزریق بدافزارها به وب‌سایت شما!

معنی این امر این است که وقتی بدون هیچ تفاوتی در حال مرور صفحات وب‌سایت خود هستید ،بازدیدکنندگان شما در مکان‌های دیگر احتمالاً پنجره‌های دیگری از تبلیغات و موارد اسپم دیگر مشاهده می‌کنند. و این می‌تواند وحشتناک باشد.

این یک تجربه بسیار بد برای مدیران وب است که ، Google می‌تواند به شما اطلاع دهد. به همین دلیل فعال‌سازی اعلان‌های ایمیل از اهمیت زیادی برخوردار است.

سرچ کنسول چگونه کار می‌کند

نصب سرچ کنسول گوگل

خب باید اول سایت را در آن ثبت کنید؟ روش آن را می‌دانید؟! اگر نمی‌دانید با ما همراه شوید.
در اینجا می‌خواهیم گوگل سرچ کنسول را به افزونه یواست سئو سایت وصل کنیم:

  1. به Google Search Console بروید.
    وارد شوید و استارت را بزنید.
  2. در قسمت کشویی search روی” Add a property” به معنی افزودن ویژگی ،کلیک کنید.در اینجا شما می‌توانید تا 1000 ویژگی یا property را به حساب گوگل سرچ کنسول خود وارد کنید.
  3. آدرس وب‌سایت خود را در کادر وارد کنید و روی دکمه ادامه کلیک کنید. در اینجا دقت کنید که آدرس خود را کامل و درست وارد کرده‌اید! برای مثال اگر سایتی دارید که https://yourdomain.com/ است باید دقیقا همین را وارد کنید. و اگر سایت شما از http و یا www استفاده می‌کند باید حتماً آن را مشخص کرده و درج کنید.گوگل از چندین روش برای صحت سایت شما پیاده می‌کند و بهتر این است که به دلایل امنیتی از چندین روش استفاده کنید.
  4. روش پیکان پایین‌رونده در کنار برچسب HTML کلیک کنید تا منوی باز شوی آن گسترش پیدا کند.
  5. مت تگ‌ها را کپی نمایید.
  6. اگر سایت وردپرسی دارید وارد آن شده و در قسمت داشبورد آن قرار بگیرید.
  7.  روی سئو کلیک کنید در اینجا در سمت چپ منویی مشاهده خواهید کرد در آن منو روی سئو کلیک نمایید.
  8. روشی قم جنرال یا عمومی کلیک کنید،با کلیک بر ریو این گزینه تنظیمات سئو گسترس پیدا می‌کند و گزینه‌های بیشتری را در اختیار شما قرار می‌دهد. حالا ریو عمومی کلیک کنید.
  9. روی برگه وبمستر تولز کلیک نمایید این صفحه دارای قسمت‌هایی برای قسمت کدها می‌باشد.
  10. کد را در قسمت گوگل جای گذاری کنید و ریو ذخیره تغییرات کلیک کنید
  11. حالا به کنسول جستجو برگشته و تائید یا وریفای را کلیک کنید.
  12. ویدئو آموزش این فرایند به زودی داخل سایت قرار خواهد گرفت.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

Google Search Console ابزاری عالی با اطلاعات مفید زیادی درباره وب‌سایت شماست. حتی اگر یک سئو کار حرفه‌ای نیستید ، بازهم می‌توانید به جستجوی ابزارهای وبمستر بپردازید و بدانید که Google در مورد وب‌سایت شما چه می‌داند ، مشکلات احتمالی را شناسایی کرده و سایت خود را در حضور Google بهبود ببخشید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سرچ کنسول گوگل خداست یعنی اگر بلد باشید بتونید تجزیه تحلیل کنید واقعا بی رقیب خواهید شد تو خودش کلی بهتون ایده تولید محتوا میده و همچنین کلی هم گپ کیورد میده و نیاز کاربر را تا حدی میتونه براتون مشخص کنه واقعا عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا