آموزش سئو

کارشناس سئو کیست؟ + مراحل تبدیل شدن به کارشناس سئو

دیجیتال مارکتینگ از تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی تشکیل می‌شود. یکی از آن‌ها سئو یا بهینه سازی سایت می‌باشد. شاید بارها و بارها نام SEO یا همان بهینه سازی سایت برای موتور جستجو را شنیده باشید.

رشته‌ای که باعث می‌شود تا یک سایت وارد گوگل شود. از صفحه 11 یا 12 به صفحه 1 بیاید و برای مدت‌ها در این صفحه بماند. اما چه کسی اینکارها را انجام می‌دهد؟ چه کسی باعث می‌شود تا یک سایت در گوگل جایگاه مناسبی را کسب کند؟ امروز ما در این مقاله در وبسایت مهدی عراقی شما را با رشته شغلی کارشناس سئو آشنا خواهیم کرد. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

کارشناس سئو کیست؟

کارشناس سئو یکی از مهم‌ترین جایگاه‌های شغلی در زمینه دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی دیجیتالی است. شخصی که در این موقعیت شغلی مشغول به کار می‌شود، وظیفه بسیار حساس و مهمی را برعهده دارد. یک توضیح واحد برای اشخاصی که در زمینه سئو فعالیت می‌کنند وجود دارد. ” شخصی که باعث می‌شود تا یک سایت در رتبه‌های ابتدایی گوگل قرار بگیرد “.

اما در واقع پاسخ به سوال کارشناس سئو کیست آنقدر هم ساده نیست. در مقاله سئو کار کیست؟ شما را با موقعیت شغلی سئو کار آشنا کردیم. در واقع کارشناس سئو یک رده بالاتر از سئو کار است. این شخص بیشر نقش مدیریت سئوی یک وبسایت را برعهده می‌گیرد.

در توضیح شرح شغل کارشناس سئو باید گفت که کارشناس سئو بجای آنکه خود آستین را بالا بزند و بر روی سئوی سایت کار کند، اهداف، استراتژی و سایر موارد مدیریتی را ایجاد می‌کند و آن‌ها را در اختیار سئو کار قرار می‌دهد.

همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم، کارشناس سئو شغلی بسیار مهم و حیاتی است. در ادامه شما را با دلایل اهمیت این شغل بیشتر آشنا خواهیم کرد.

چرا شغل کارشناس سئو مهم است؟

قلب تپنده هر کسب و کاری تبلیغات است. تبلیغات در گذشته به روش‌های مختلف فیزیکی انجام می‌شد. اما امروزه تبلیغات به شکل اینترنتی درآمده است.

تبلیغات اینترنتی نیز شکل‌های مختلفی دارد. تبلیغ در گوگل، کمپین‌های تبلیغاتی در سایت‌ها، تبلیغات ویدئویی، تبلیغ در اینستاگرام وغیره، همگی جزئی از انواع تبلیغات می‌باشند.

اما ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که بهترین روش تبلیغاتی، سئو می‌باشد. سئو یعنی بهینه سازی سایت برای موتور جستجو، یعنی کاری کنیم تا یک وبسایت با سرچ یک یا تعدادی کلیدواژه مشخص، در رتبه‌های اول گوگل قرار بگیرد.

هنگامی که کاربر برای رفع نیاز خود در گوگل جستجو می‌کند، اگر بتوانید کالا یا خدمات خود را در آن زمان به کاربر ارائه کنید، موفق به فروش خواهید بود.

بر طبق آمارهای مختلف از سایت‌های معتبر، بیش از 60 درصد خرید کاربران دقیقا در زمانی انجام می‌شود که آنها برای رفع نیاز خود به جستجو می‌پردازند. در واقع حضور و قرارگیری در رتبه‌های ابتدایی گوگل میتواند باعث فروش انفجاری کالا یا خدمات در یک کسب و کار شود.

اگر کارشناس سئو کار خود را به خوبی انجام ندهد،  آن کسب و کار بیش از 60 درصد فروش خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل شخص کارشناس سئو باید درکار خود بسیار دقیق باشد تا بتواند کسب و کار را به نقطه مطلوب برساند.

درآمد کارشناس سئو چقدر است؟

درآمد جز اولیت‌ و دغدغه‌های بسیار مهم برای کسانیست که به دنبال شغل می‌گردند. همواره افراد در مورد درآمد شغل‌های مختلف از سوال می‌کنند. یک نکته کلی در مورد درآمد هر شغلی وجود دارد.

تفاوتی ندارد که در شغل شریف رفتگری مشغول هستید یا شغل پزشکی. در هر رشته شغلی که کار می‌کنید باید بدانید که اگر در کار خود متخصص و قدرتمند باشید میتوانید درآمد بسیار خوبی را برای خود به ارمغان بیاورید.

یک رفتگر میتواند درآمدی مساوی با یک پزشک عمومی داشته باشد. شخصی که یک مغازه زیر پله‌ای دارد میتواند درآمدی همچون یک کارخانه دار داشته باشد. فقط باید در کار خود متخصص باشید.

درمورد درآمد کارشناس سئو نیز همین قاعده وجود دارد. شما میتوانید بعنوان یک کارشناس سئو از ماهی 10 کیلیون تا ماهی 100 میلیون تومان نیز درآمد کسب کنید. فقط باید در کار خود آنقدر قوی باشید که بتوانید پروژه‌های مختلفی بگیرید یا حتی در جای مناسبی استخدام شوید.

شرایط شغلی کارشناس سئو به چه شکل است؟

خوشبختانه میتوان کارشناسی سئو را همچون برخی از مشاغل دیگر بصورت دورکاری انجام داد. اصلا مهم نیست که روزی چند ساعت برای یک وبسایت یا پروژه وقت می‌گذارید. آنچه که برای کارفرما یا هر کسب و کاری مهم است، نتیجه می‌باشد. شاید برای یک سایت نهایت روزی 1 ساعت وقت بگذارید و نتیجه بسیار خوبی بگیرید.

البته احتمال که در روز 10 ساعت هم وقت بگذارید اما نتیجه نگیرید. به هرحال آن‌چیز که در این شغل بسیار مهم است، نتیجه و به ثمره نشستن پروژه است.

با توجه به مواردی که در بالا بیان کردم، باید گفت که کارشناس سئو میتواند سایت‌های مختلف را بصورت پروژه‌ای در دست بگیرد و عملیات سئو را روی آن انجام دهد. برای این موقعیت شغلی هم میتوان استخدام دائم را در نظر گرفت و هم میتوان مبحث پروژه‌ای را مطرح کرد. به هرحال همه چیز به کارفرما و نحوه مذاکرات شما بستگی دارد.

شرح شغلی کارشناس سئو چیست؟

در بالا شما را با شغل کارشناس سئو آشنا کردیم و به سوال بزرگ ذهن شما یعنی، کارشناس سئو چیست پاسخ دادیم. اکنون قصد داریم تا شما را با شرح وظایف این موقعیت شغلی آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

در کل کارهای یک کارشناس سئو به شرح زیر است:

کشف کلیدواژه

اولین و شاید مهم‌ترین قدم در فرآیند سئو و بهینه سازی یک وبسایت، کشف کلیدواژه است. هنگامی که با کارفرما در مورد کلیدواژه صحبت می‌کردم، آنها کلیدواژه‌هایی را در مورد بیزینس خود پیشنهاد می‌دادند.

من بعنوان کارشناس سئو کلیدواژه‌ها را بررسی می‌کردم و نتایجی که بدست می‌اوردم بسیار جالب بودند. در بیشتر موارد، کلیدواژه‌های معرفی شده توسط کارفرما با کلیدواژه‌هایی که گوگل پیشنهاد می‌داد تفاوت بسیار زیادی داشت.

دقیقا به همین دلیل است کشف کلیدواژه جز وظایف اصلی در شرح شغل کارشناس سئو است. یک کارشناس سئو باید پس از دریافت پروژه سریعاً به کشف کلیدواژه‌های مختلف بپردازد و آن‌ها را با کارفرما درمیان بگذارد.

شما باید در این پوزیشن شغلی، کلیدواژه‌های مختلف را از نظر تعداد جستجو، سختی یا آسانی و موارد دیگر مورد بررسی دقیق انجام دهد تا بتوانید پروژه را به جایگاه مناسبی برسانید.

تدوین استراتژی تولید محتوا

بیل گیس می‌گوید : The Content is King ( محتوا پادشاه است ). قطعا سایتی که محتوای مناسبی را به کاربران خود ارائه ندهد، نمیتواند در گوگل جایگاه مناسبی را نیز از آن خود کند. محتوا جایگاه بسیار مهمی در زمینه سئو و بهینه سازی سایت دارد. از آنجا که محتوا اهمیت بسیار زیادی دارد، تدوین استراتژی محتوا نیز برعهده کارشناس سئو است.

یکی از موارد موجود در شرح شغل کارشناس سئو، تدوین استراتژی محتواست. اگر در مورد استراتژی محتوا اطلاعات کافی را ندارید پیشنهاد می‌کنم تا آن را در مقاله استراتژی محتوا مطالعه کنید.

در واقع تدوین استراتژی محتوا پس از کشف کلیدواژه انجام می‌شود. در ابتدا باید کلیدواژه‌های مورد نظر خود را پیدا کنید و در قدم بعدی نیز آن استراتژی مناسب برای آن کلیدواژه‌ها را بکار بگیرید.

آنالیز رقبا

سئو یک رشته شغلی رقابتی است. هزاران یا حتی شاید میلیون‌ها سایت برای رسیدن به صفحه اول گوگل با یکدیگر رقابت می‌کنند. اما در نهایت صفحه اول گوگل فقط برای 10 سایت جای دارد.

بسیار مهم است که شما بتوانید کاملا آماده به میدان رقابت با سایت‌های دیگر وارد شوید. برای آنکه بتوانید خود را اماده رقابت کنید، ابتدا باید به آنالیز رقبا بپردازید.

کارشناس سئو باید قبل و در هنگام عملیات بهینه سازی یک وبسایت به سراغ رقبا برود. لینک‌ها و آگهی‌های تبلیغاتی آن‌ها را بررسی کند و در صورت نیاز اقداماتی مشابه را انجام دهد.

استراتژی ساخت لینک

لینک سازی همواره جز کارهای بسیار با اهمیت در حوزه سئو بوده است. شاید در گذشته با افزایش چگالی یک کلیدواژه میتوانستیم در گوگل جایگاه مناسبی را کسب کنیم. اما امروز دیگر خبری از این ماجرا نیست.

برای آنکه یک وبسایت در جایگاه مناسبی قرار بگیرد، در کنار تولید محتوا، باید اعتبار دامنه نیز در وضعیت بسیار خوبی باشد. برای کسب اعتبار بیشتر نیز شما باید توسط سایت‌های دیگر معرفی شوید. باید از سایت‌های دیگر لینک بگیرید ویا در آن‌ها عملیات لینک سازی را انجام دهید.

این مورد بدون استراتژی ساخت لینک میسر نمی‌شود. به همین دلیل تدوین استراتژی ساخت لینک از موارد موجود در شرح شغل کارشناس سئو است.

تحلیل آمارها

حال که عملیات سئو و بهینه سازی یک وبسایت را شروع کرده‌اید باید پس از مدتی به تحلیل آمارها بپردازید. با هرکاری که بر روی یک وبسایت انجام می‌دهید، عواقب آن را نیز در نظر داشته باشید.

شما بعنوان یک کارشناس سئو باید مداوم آمارهایی را در مورد وبسایت تحت نظر خود در اختیار داشته باشید. آن‌ها را بررسی کنید و نسبت به آن‌ها واکنش لازم را از خود نشان دهید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو یکی از مهم‌ترین بخش‌های دیجیتال مارکتینگ است. اما موفقیت در سئو نیز نیازمند شخصی به نام کارشناس سئو است. شخصی که بتواند وظایف شغلی که در بالا ذکر کردیم را به بهترین شکل ممکن انجام دهد یک وبسایت بتواند در گوگل جایگاه مناسبی را کسب کند.

ما در این مقاله شما را با شرح شغل کارشناس سئو آشنا کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید باشد. موفق باشید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. متاسفانه امروزه دیگه انتظارات کارفرما ها از یک مدیر سئو یا کارشناس سئو خیلی زیاده شده ولی از اون طرف ما نباید انتظار دستمزد بالا داشته باشیم خدایی عدالت نیست تو این شرایط و گرونه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا