آموزش دیجیتال مارکتینگ

تعریف کمپین تبلیغاتی یا (Advertising campaign) چیست؟

قطعاً تابه‌حال در اینترنت یا دنیای واقعی با حجم انبوهی از تبلیغات مختلف روبرو شده‌اید که هرکدام به شیوه‌ای می‌خواهند محصولاتشان را به شما معرفی کنند. هر تبلیغی برای رسیدن به نتیجه نیاز به یکسری استراتژی‌ها و فرآیندها دارد که توسط متخصصان بازاریابی تعیین می‌شود؛ به این استراتژی‌ها و فرآیندها کمپین نویسی تبلیغات می‌گوییم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم کمپین تبلیغاتی چیست؟ و در ادامه نحوه طراحی یک استراتژی مؤثر را به شما آموزش دهیم.

لیست عناوین پنهان

کمپین تبلیغاتی چیست؟

کمپین تبلیغاتی چیست

کمپین تبلیغاتی شامل مجموعه‌ای از راهکارها و تاکتیک‌های بازاریابی است که می‌خواهد پیام مارا به بهترین شکل به دست مخاطبان برساند.

به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که محصولاتتان را از طریق تلویزیون به مخاطبانتان معرفی می‌کنید، شما از یکی از فن‌های بازاریابی استفاده کرده‌اید؛ اما درصورتی‌که شما از چندین فن بازاریابی مثل تبلیغات در وب، تلویزیون، بیلبوردها و … استفاده کنید، درواقع شما یک کمپین تبلیغاتی راه‌اندازی کرده‌اید.

این تاکتیک‌ها انواع بسیار زیادی دارند اما در زیر برخی از آن‌ها را برایتان معرفی می‌کنیم:

  • تبلیغات موبایلی
  • تبلیغات در وب
  • تبلیغات در شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی
  • تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و…

هدف از کمپین نویسی تبلیغات چیست؟

هدف از کمپین نویسی

بسیاری از کارآفرینان فکر می‌کنند لزوماً هدف یک کمپین تبلیغاتی فروش است درصورتی‌که این کاملاً اشتباه هست. هدف از کمپین نویسی تبلیغات می‌تواند چیزهای مختلفی باشد؛ مثلاً یک‌بار افزایش فروش یا شاید هم شناساندن یک برند تازه تأسیس به مخاطبان و برند­سازی.

هر کمپین می‌تواند از یک یا چندین راهکار برای رساندن پیام به دست مخاطبانش استفاده کند؛ انتخاب اینکه کدام‌یک از این راهکارها به درد شما می‌خورد بستگی به اهداف و مخاطبانتان دارد.

به‌عنوان‌مثال اگر مخاطبان شما بزرگ‌سالان باشند، رسانه‌ای مثل تلویزیون که موضوعیتی عمومی دارد می‌تواند بسیار مناسب باشد یا اگر مخاطبانتان جوانان و نوجوانان است، تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی بسیار مناسب است.

کمپین نویسی تبلیغات چه فایده‌ای دارد؟

فایده کمپین تبلیغاتی

کمپین نویسی تبلیغات مزایای بسیار زیادی نسبت به استفاده از تنها یک روش بازاریابی دارد؛ زیرا در این صورت نه‌تنها به دایره بسیار بزرگ‌تری از مخاطبانتان دسترسی دارید، بلکه در برندسازی و… بسیار موفق‌تر خواهید بود.

 کمپین‌های تبلیغاتی فواید بسیار زیادی برای کسب‌وکارها دارند و درصورت استفاده صحیح می‌توانند فروش آن‌ها را به‌شدت افزایش دهند.

1 – به دایره بیشتری از مخاطبان دسترسی دارید

هنگامی‌که مخاطبان هدفتان را انتخاب کرده و آن‌ها را دسته‌بندی می‌کنید، دیگر موقع شناساندن محصولات به آنان است.

در این صورت قطعاً تبلیغات بهترین راه‌حل است؛ زیرا هم مخاطبان زیادی به دست می‌آورید و هم برندتان بین آن‌ها شناخته می‌شود.

اما تمامی مخاطبان شما در یک رسانه حضور ندارند؛ به‌عنوان‌مثال اگر مخاطبان هدف شما بزرگ‌سالان باشند، شاید بیشترین مخاطبانتان در تلویزیون باشند اما تمامشان نه! بنابراین وقتی شروع به کمپین نویسی تبلیغات کرده و آن را اجرا می‌کنید، مخاطبان هدفتان را در تمامی رسانه‌ها به دست می‌آورید. با این کار دیگر خیالتان بابت معرفی شدن برندتان به‌تمامی مخاطبان هدف راحت می‌شود!

2 – برندتان راحت‌تر در ذهن افراد می‌ماند

انسان موجودی است که ذهنش از دو ضمیر استفاده می‌کند: ضمیر خودآگاه و ناخودآگاه

ضمیر ناخودآگاه تمامی چیزهایی که تحت کنترل ما نیست را کنترل و بسیاری از فعالیت‌های حیاتی مارا انجام می‌دهد؛ حالا هدف ما در تبلیغات چیست؟ انتقال پیاممان به ضمیر ناخودآگاه افراد

وقتی پیام تبلیغاتی شما به ضمیر ناخودآگاه مخاطبان انتقال داده شود، نامتان برای همیشه در ذهن او می‌ماند و هنگام شنیدن نام برندتان، احساسی که قبلا برای او ساخته­‌اید در ذهنش تداعی می‌شود! برای انتقال پیام به ضمیر ناخودآگاه افراد باید تا حد امکان آن پیام تکرار شود.

بنابراین وقتی در یک کمپین تبلیغاتی، مخاطبان در انواع مختلف رسانه مثل:  وب، تلویزیون، رادیو، بیلبوردها و… پیام شمارا مشاهده می­کنند، خیلی راحت‌تر برندتان را به خاطر می‌سپارند نسبت به زمانی که فقط روی یک پلتفرم مثل اینستاگرام اقدام به تبلیغات کنید.

به‌عنوان‌مثال تبلیغات برند عالیس را یادتان هست؟ مطمئنم به یاد دارید! این برند با تبلیغات گسترده و کمپین‌های تبلیغاتی بزرگ، خودش را در ذهن مخاطبان جا داده است. مثلاً وقتی نام عالیس را بشنوید بلافاصله یاد کلمه «هلو شو بدم لیمو شو بدم» می‌افتید!

مراحل کمپین نویسی تبلیغات چیست؟

مراحل کمپین نویسی
مراحل کمپین نویسی

برای کمپین نویسی تبلیغات موفق شما نیاز به یکسری اقدامات سازمان‌دهی شده و دقیق دارید تا تیرتان را دقیقاً به هدف بزنید. هرکاری اصولی دارد و درصورتی‌که از این اصول پیروی نکنید مطمئناً به اهدافتان نمی‌رسید!

کمپین نویسی تبلیغات و اجرای آن در 11 مرحله مختلف اتفاق می‌افتد و در این مراحل ما: هدف کمپین را تعیین می‌کنیم، مخاطبان هدف محصولاتمان را می‌شناسیم، بودجه‌بندی لازم را انجام می‌دهیم، رسانه‌های موردنظر را تعیین  کرده و معیارهای اندازه‌گیری KPI را می‌شناسیم.

قدم اول: خودتان و توانایی‌تان را بررسی کنید

مهم‌ترین مرحله جذب مخاطبان و علاقه‌مند کردنشان به برند و محصولات شما، همان اولین برخوردی است که با آن‌ها دارید. اگر در برخورد اول بتوانید ذهن مخاطب را درگیر کنید و احساساتش را برانگیزید، در ادامه فروش محصولات به او بسیار آسان خواهد بود.

در اولین مرحله و قبل از شروع کمپین نویسی تبلیغات ، شما باید توانایی خود و محصولاتتان را بدانید و بر اساس ظرفیتی که دارید اقدام به تبلیغات کنید.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید کمپین تبلیغاتی بسیار بزرگ راه‌اندازی کرده‌اید و پس از مدت بسیار کوتاهی بازدید و فروشتان به‌شدت افزایش می‌یابد؛ در این هنگام متناسب با افزایش فروش، باید توانایی ارائه خدمات شما هم بالا برود! در غیراینصورت مشتریان یک دید اولیه خیلی بد نسبت به برند شما خواهند داشت و شانس اینکه در آینده هم به کسب و کار شما مراجعه نکرده و شمارا به‌عنوان برندی بد بشناسند بسیار بالا خواهد بود.

به‌عنوان‌مثال: اگر وب‌سایتتان به دلیل افزایش ترافیک بالا نیاید، کارمندانتان توانایی پاسخگویی و خدمت‌رسانی به تعداد بیشتر مخاطبان را نداشته باشند، تعداد محصولاتتان کافی نباشد و… می‌تواند اتفاقات بسیاری بدی برای شما به وجود بیاورد.

امروزه دیگر مثل قبل نیست که کاربران نتوانند پیام‌هایشان را به دیگران برسانند؛ یک پست اینستاگرام کافی است تا ذهنیت افراد بسیار زیادی نسبت به شما تغییر کند. کافی است یک اینفلوئنسر به تحلیل برند شما پرداخته و شمارا به‌عنوان برندی بد معرفی کند، در این صورت هزاران یا صدها هزار نفر برند شمارا به‌عنوان برندی بد می‌شناسند و به دیگران هم این‌طور معرفی می‌کنند!

بنابراین قبل از راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی، نظر مخاطبان، توانایی مجموعه و کیفیت محصول خودتان را بشناسید و تبلیغاتتان را متناسب با آن انجام دهید. البته در این زمان خیلی خوب است که فعالیت‌های رقبا را هم بررسی کنید و از نقاط ضعف و قدرتشان هم بهره ببرید زیرا اینکار در زمان شما صرفه‌جویی بسیاری خواهد کرد.

قدم دوم:تعیین هدف کمپین

هنگامی در کمپین‌های تبلیغاتی راجع به هدف صحبت می‌کنیم، بیشتر افراد فقط به فروش فکر می‌کنند درصورتی‌که در تبلیغات، اهداف بسیار زیادی وجود دارد که باید بر روی آن‌ها تمرکز کرد.

به‌عنوان‌مثال یکی از اهداف ما در کمپین‌های بازاریابی می‌تواند به دست آوردن مشتریان جدیدی باشد که در آینده کسب‌وکار ما نقش بسیار زیادی دارند یا حتی هدفمان می‌تواند افزایش آگاهی افراد نسبت به برند ما باشد. هدفتان هرچه که باشد، ابتدا باید آن را شناسایی کنید.

اگرچه تا حدودی هدف نهایی کسب و کارها در فعالیت­های تبلیغاتی، افزایش فروش و سود است اما در بسیاری از موارد، کمپین­هایی با اهداف زیر هم راه­اندازی می­کنند:

  • افزایش آگاهی مخاطبان از برند،
  • ماندگار شدن در ذهن مخاطبان،
  • علاقه‌مند کردن مخاطبان به محصولی خاص،
  • ایجاد دوباره برند و یا حذف نظرات بد و نامناسب گذشته مخاطبان نسبت به محصولات و برند و …

 قدم سوم: تعیین مخاطبان هدف

بخش بزرگی از موفقیت کمپین تبلیغاتی شما به‌صورت مستقیم با مخاطبان هدفتان در ارتباط است. اگر بازار هدف مشخصی داشته باشید، اندازه‌گیری و تحقق اهدافتان بسیار آسان‌تر خواهد بود.

امروزه بسیاری از کسب‌وکارها به مخاطبان هدفشان اصلاً فکر نمی‌کنند و همین باعث می‌شود تبلیغاتشان در محلی کاملاً غیر مرتبط ظاهر شود! به‌عنوان‌مثال تبلیغات یک شرکت تولید صابون بچه‌گانه در یک پیج آموزش آشپزی! واقعاً خنده‌دار است!

در این شرایط تنها چیزی که افزایش پیدا می‌کند هزینه‌های شماست و متناسب با آن بازخوردتان به‌شدت کاهش خواهد یافت.

تعیین مخاطبان هدف باید بسیار دقیق باشد؛ به این کار در مفاهیم بازاریابی «پرسونای بازاریابی» می‌گوییم.

برای تعیین مخاطبان هدفتان باید به چند ویژگی توجه کنید: سن، جنسیت، طبقه اجتماعی، وضعیت تأهل، سطح تحصیلات، علاقه‌ها، عادت‌ها و سرگرمی‌ها

به‌عنوان‌مثال یک شرکت تولیدکننده مواد آرایشی، مخاطبانش را به‌صورت زیر می‌تواند دسته‌بندی کند:

خانم‌های بین 20 تا 55 سال که بیشتر در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام، اینستاگرام و واتساپ فعالیت دارند و به برنامه­های آشپزی و شبکه 2 و 3 صداوسیما نگاه می‌کنند. زمان‌های استراحت آن‌ها بین ساعت 13 تا 16 و 21 تا 23 است و علایقی مانند:

  • آشپزی
  • آموزش‌های مربوط به کودکان
  • لوازم آرایشی و میکاپ
  • رمان‌ها و فیلم‌های عاشقانه
  • برنامه‌های تلویزیونی خنده‌دار و… دارند.

هنگامی‌که مخاطبان هدف خود را به صورت دقیق بشناسید، به‌سادگی از علایق و نیازهای آنان باخبر می‌شوید و ازاین‌رو بهترین رسانه‌ها برای انتشار تبلیغات را انتخاب کرده و زمان‌بندی و برنامه‌ریزی مناسب انتشار تبلیغ و علایق مخاطبانتان را می‌شناسید و ازاین‌رو راهکارهای بهتری برای ارائه پیامتان به مخاطبان پیدا می­کنید.

قدم چهارم: مخاطبان را دسته‌بندی کنید

هنگامی‌که مخاطبان خود را به‌طور واضح مشخص کردید، باید آن‌ها را دسته‌بندی کنید و بر اساس محصولات یا خدماتی که می‌خواهید بفروشید و اطلاعات جمعیتی که دارید در گروه‌های مختلفی قرار دهید.

در این مرحله شما باید خودتان را به‌جای مشتریان احتمالی قرار دهید و بفهمید آن‌ها چه نیازهایی دارند؟ به چه چیزهایی علاقه دارند و محصول شما چگونه می‌تواند به آن‌ها کمک کند؟ چگونه می‌خواهید نظر آن‌ها را به محصولاتتان جلب کنید؟ قدرت خرید مشتریان در برابر قیمت محصولات شما چقدر است؟

قدم پنجم: بودجه نهایی‌تان را تعیین کنید

تبلیغات فعالیتی پرهزینه است و به همین دلیل در ابتدای راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی باید بودجه نهایی‌تان را تعیین کنید. این کار باعث می‌شود دقیقاً بدانید چه مقدار بودجه دارید و با این بودجه، بهترین رسانه برای تبلیغات کدام است؟ تبلیغات تا چه حدی باید گسترده شود و اصلاً چرا باید در آن فضای تعیین شده حضورداشته باشیم؟

بعضی از کسب و کارها که دارای تجارب قبلی یا متخصصان باتجربه‌اند، برخی از هزینه‌های تبلیغات را از طریق بازدهی کمپین­ها جمع آوری کرده و درواقع ROI آن را تعیین می‌کنند.

به‌عنوان‌مثال ممکن است برای یک تبلیغ در تلویزیون 30 میلیون تومان هزینه کرده و تعیین کنید که 40 درصد این هزینه یا تمامش با انتشار تبلیغات و افزایش فروش جبران می‌شود. نکته مهم این است که تعیین مقدار بازگشت سرمایه کار آسانی نیست و نیاز به بررسی و تحلیل‌های بسیار زیاد و تجارب قبلی دارد و در همه موارد هم نمی­تواند 100% قطعی باشد.

قدم ششم: رسانه‌های تبلیغاتی موردنظر را تعیین کنید

در مراحل قبلی مخاطبان هدفمان را تعیین کرده و آنان را دسته‌بندی کردیم.

اگر مراحل بالا را به‌درستی انجام داده باشید، تعیین رسانه برای انتشار تبلیغات کار بسیار آسانی است. در این مرحله می‌خواهیم بفهمیم بر اساس محصولاتی که داریم و علایق و نیازهای مشتری، کدام رسانه می‌تواند پیام مارا بهتر به دست مخاطبانمان برساند.

رسانه­های تبلیغاتی انواع متفاوتی دارند و در پایین همین مطلب آن­ها را برایتان معرفی می­کنیم.

قدم هفتم: پیام کمپین تبلیغاتی را مشخص کنید

هر تبلیغی که مشاهده می‌کنیم دارای پیامی است. هر شرکت و کسب‌وکاری اگر بخواهد در کمپین بازاریابی‌ به نتیجه برسد، حتماً باید پیامی خاص و قابل‌فهم به مخاطب ارائه کند به‌گونه‌ای که او بلافاصله پس از مشاهده پیام، متوجه هدف آن شود. به‌صورت کلی هر پیام تبلیغاتی باید: طبیعی، سازمان‌یافته، واضح و روان باشد و به‌سادگی با مخاطب ارتباط برقرار کند.

در ثانی پیامی که ارائه می‌کنید نباید مخاطبان را خسته کند زیرا در این صورت به‌احتمال بسیار زیاد نه‌تنها دیده نمی‌شوید بلکه تصویری بد از شما در ذهن مخاطب تداعی می‌شود.

شاید به نظر چیزی ساده‌ای برسد اما این‌طور نیست؛ گاهی برای تولید یک پیام تبلیغاتی مناسب باید ماه‌ها زمان صرف شود تا دقیقاً آن چیزی شود که ما می‌خواهیم! بنابراین به‌هیچ‌وجه آن را دست‌کم نگیرید. اگر خودتان در این زمینه تخصص دارید نسبت به تولید پیام اقدام کنید در غیراینصورت به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم این کار را به یک متخصص باتجربه بسپارید.

قدم هشتم: از یک طراحی جذاب استفاده کنید

انسان موجودی است که هر چیزی را با چشم خود می‌بیند و بر اساس ظاهرش تصمیم می‌گیرد که برای او مناسب است یا خیر؟

بنابراین زیبایی در هر چیزی مهم است و حتماً باید به آن توجه شود. یک UX مناسب و زیبا به همان اندازه پیام اهمیت دارد و در همان نگاه اول می‌تواند بر مخاطب تأثیر بگذارد.

مخاطب باید بلافاصله پس از دیدن تبلیغ شما هیجان‌زده شده و توجهش به آن جلب شود!

امروزه در فضای اینترنت کاربران مانند قبل دقت نمی‌کنند و به دلیل تبلیغات بسیاری که روزانه از جلوی چشمانشان رد می‌شود، دیگر حساسیتشان به این موارد بسیار کمتر شده است؛ بنابراین اگر بخواهید در این فضا خاص باشید و به موفقیت برسید، یک UX جذاب می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

کاربر باید هنگام تماشای پیام شما به‌نوعی از آن لذت ببرد (مثلاً: خوشحال شود، سرگرم شود و…)

اگر بتوانید برای مخاطبان تجربه‌ خوب و دل‌چسبی بسازید، مطمئناً به اهداف بازاریابی‌تان نیز خواهید رسید.

قدم نهم: زمان‌بندی انتشار تبلیغات را مشخص کنید

حالا که مخاطبان هدفمان را به‌صورت دقیق شناخته و زمان فعالیتشان در شبکه‌های تبلیغاتی موردنظرمان را می‌دانیم، باید تعیین کنیم تبلیغاتمان در چه زمانی و در چه شبکه‌ای پخش شود.

به‌عنوان‌مثال اگر مخاطب هدف ما خانم‌های 25 سال تا 55 ساله باشند و زمان فعالیتشان در اینستاگرام بین ساعت 16 تا 20 باشد، این ساعت‌ها بهترین زمان برای انتشار تبلیغاتمان در این شبکه اجتماعی است زیرا بیشترین بازدهی را خواهد داشت، چون مخاطب در حال استراحت بوده و راحت‌تر می‌توان پیام موردنظر را به او تحمیل کرد.

حالا همین مخاطب ممکن صبح‌ها بین ساعت‌های 7 تا 10 به تماشای برنامه آشپزی در شبکه دو سیما نیز مشغول باشد؛ این ساعت بهترین زمان برای انتشار تبلیغات تلویزیونی ما خواهد بود. بنابراین زمان‌بندی تبلیغات از اهمیت بسیار بالا برخوردار است؛ اگر تبلیغاتتان را در زمان مناسب در شبکه­­های تبلیغاتی تعیین‌شده منتشر نکنید، فقط تیر هوایی شلیک کرده‌اید و هرگز به هدفتان نخواهید رسید.

درزمینهٔ تبلیغات محیطی شرایط کمی فرق می‌کند. ازآنجایی‌که در تبلیغات محیطی امکان تغییر سریع آگهی وجود ندارد، ما باید به‌صورت دوره‌ای و بر اساس مناسبت‌های مختلف مانند اعیاد، رویدادهای تاریخی و مذهبی اقدام به تبلیغات کنیم.

به‌عنوان‌مثال برای یک شرکت تولیدکننده لباس، در ایام محرم تبلیغ یک تی‌شرت با برچسب «یا حسین» یا موارد مشابه کار بسیار مناسبی است و بازدهی بالایی دارد، درصورتی‌که همین تبلیغ در ایام عید اصلاً کار درستی نیست.

بنابراین زمان‌بندی در انتشار تبلیغات عامل بسیار مهمی است که می‌تواند بازدهی آن­ را به‌شدت افزایش دهد. بنابراین اهمیت تعیین و شناخت مخاطبان هدف در اینجا مشخص می‌شود.

قدم دهم: KPI هارا تعیین کنید

هنگامی‌که کمپین تبلیغاتی خود را طراحی کرده و در حال اجرای آن هستیم، چگونه می‌توانیم بفهمیم که کارمان درست بوده و در مسیر پیشرفت قرار داریم؟

قبلاً در مقاله‌ای به‌صورت کامل به شما گفته بودیم که KPI چیست و مراحل تعیین آن را برایتان شرح دادیم،اما در زیر هم توضیحی مختصر راجع به آن به شما می‌دهم:

KPI ها واحدهای اندازه‌گیری پیشرفت ما هستند و به ما می‌گویند در مسیر رسیدن به اهدافمان(چه تبلیغاتی،چه غیر تبلیغاتی)  تا چه حدی موفق بوده‌ایم.kpi ها در تبلیغات نقش بسیار کلیدی و مهمی دارند و در یک کمپین نویسی تبلیغات باید بخش جدایی‌ناپذیری از فرآیندهای موردنظرمان باشند.

بسیاری از صاحبان کسب‌وکار فکر می­کنند تنها کاری که برای افزایش فروش و به نتیجه رسیدن کمپین­های تبلیغاتی‌شان باید انجام دهند، صرفاً اجرایی کردن آن­ها است! درواقع اجرا کمپین اولین مرحله کار است و در ادامه شما باید شاخص‌های کلیدی عملکردتان را بررسی کنید تا متوجه میزان پیشرفت و بازخوردتان در زمینه­های مختلف شوید.

قبل از اجرای کمپین حتماً باید یکسری KPI های صحیح تعیین کنید تا با استفاده از آنان بتوانید هدفتان را اندازه بگیرید. این خیلی مهم است.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید هدف ما از یک کمپین تبلیغاتی،افزایش فروشمان به میزان 40 درصد است؛ این نتیجه نهایی مدنظر ماست و برای اینکه این هدف را اندازه بگیریم باید شاخصی داشته باشیم، به‌عنوان‌مثال شاخص­های زیر برای این هدف می­تواند مناسب باشد:

  • نرخ ترافیک دریافتی به‌صورت مستقیم یا از سایت­های دیگر
  • نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری
  • افزایش تماس با کارشناسان شرکت
  • افزایش جستجوی نام برند در موتورهای جستجو مثل گوگل
  • افزایش ورودی صفحات لندینگ پیج و صفحه کمپین

وقتی KPI های بالا را داشته باشیم، به‌راحتی پس از اجرای کمپین می­توانیم بفهمیم در کدام زمینه موفق بوده یا نبوده­ایم.

به‌عنوان‌مثال: اگر پس از اجرای کمپین، شاخص جستجوی برندتان در موتورهای جستجو افزایش چندانی نداشته اما ورودی صفحه لندینگ پیج کمپین شما ورودی بسیار زیادی از گوگل دریافت کرده است، درزمینهٔ برندینگ ضعیف عمل کرده­اید اما در معرفی محصولاتتان به مخاطبان خوب بوده­­اید.

وقتی این چیز هارا بدانید به‌راحتی می­توانید شرایط را تجزیه‌وتحلیل کنید و دلایل عدم نتیجه­گیری را بفهمید و آن‌ها را اصلاح کنید. اما اگر شاخصی برای اندازه­گیری نداشته باشید اصلاً نمی­دانید چه اتفاقی افتاده است!

قدم آخر:کمپین را اجرا کنید

در آخرین مرحله و پس از کمپین نویسی تبلیغات، برای به نتیجه رساندن تلاش­هایمان باید کمپین خود را اجرا کنیم.

در این مرحله باید طبق برنامه­ریزی­هایی که قبلاً مشخص کردیم اقدام به انتشار تبلیغات کنیم و روند آن­ها را زیر نظر بگیریم.در هنگام اجرا ممکن است مشکلاتی انسانی یا غیرانسانی پیش بیاید بنابراین باید بسیار به اجرای صحیح کمپین دقت کرده و از قبل به سعی کنید مشکلات احتمالی را حدس بزنید و برایشان راه­حل­هایی تعیین کنید.

بهترین رسانه‌­های تبلیغاتی کدام اند؟

رسانه‌­های تبلیغاتی
رسانه‌­های تبلیغاتی

حالا که تمامی اقدامات لازم مانند تعیین و دسته­بندی مخاطبان،تعیین بودجه و… را انجام داده­ایم، نوبت آن  که از بین رسانه­های تبلیغاتی موجود، آن­هایی که با توجه به مخاطبان هدف و نیازهایشان برای ما مناسب است را انتخاب و به فعالیت در آن­ها مشغول شویم.

در زیر بهترین ابزارهای رسانه­ای موجود را به شما معرفی می­کنیم:

شبکه‌های اجتماعی

تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی همان‌طور که از نامش نیز مشخص است، به معنی ایجاد و مدیریت تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی مختلف برای به دست آوردن مخاطبان موردنظر است.

بسیاری از شبکه‌های اجتماعی قابلیت‌های بازاریابی خاصی ارائه می‌کنند که در موفقیت شما نقش بسیار زیادی دارند.

شبکه­های اجتماعی بزرگ مثل تلگرام و اینستاگرام کاربران بسیار زیادی در ایران دارند و ازاین‌رو بستر مناسبی برای کمپین­های بازاریابی به شمار می­آیند، اما اینکه کدام‌یک به درد شما می­خورد کاملاً به مخاطبان هدف شما بستگی دارد. شاید مخاطبان موردنظر شما اصلاً در این شبکه­ها حضور نداشته باشند و از شبکه­های اجتماعی دیگر مثل لینکدین یا توییتر استفاده کنند؛بنابراین باید تمامی این شبکه­ها را بررسی و سپس بهترینشان برای خودتان را انتخاب کنید.

نکته مهم دیگر این است که باید شیوه تبلیغات در شبکه­های اجتماعی موردنظرتان را بدانید. به‌صورت کلی به دو روش امکان تبلیغات از طریق شبکه­های اجتماعی وجود دارد؛یکی از طریق اینفلوئنسر ها (مانند بلاگرها)، پیج­ها و کانال­ها یا استفاده از سیستم­های تبلیغاتی که خود اپلیکیشن­ها مثل فیس‌بوک و اینستاگرام فراهم می­کنند.اینکه کدام روش برای شما مناسب‌تر است کاملاً به اهداف شما بستگی دارد اما به‌شخصه تا حالا هیچ تبلیغ ایرانی که با استفاده از سیستم­های تبلیغاتی خود اینستاگرام یا فیس‌بوک منتشرشده باشد را ندیده‌ام و به دردسرش هم نمی­ارزد که از این روش استفاده کنید.

بازاریابی ایمیلی

یکی دیگر از روش‌های تبلیغات که می‌تواند به شما کمک زیادی کند، بازاریابی ایمیلی است.

اگرچه با استفاده از این ‌روش می‌توان مشتری‌های جدیدی به دست آورد، اما بیشترین کاربردش در وفادار کردن مشتریان قبلی است؛ به‌طوری‌که دوباره به سایت شما مراجعه کرده و از شما خریدی انجام دهند.

شاید جالب باشد بدانید به دست آوردن یک مشتری جدید هفت برابر سخت‌تر از نگهداری مشتریان فعلی است؛ بنابراین هدف اول ما باید حفظ مشتریان باشد چون هم راحت­تر است و هم هزینه کمتری دارد.

برای بازاریابی ایمیلی می­توانید از لیست ایمیل کاربرانی که قبلاً جمع‌آوری کرده یا خریده­اید استفاده کنید؛ البته حواستان باشد تنها فرستادن ایمیل ملاک نیست و از تکنیک­های زیادی باید استفاده کنید که نیاز به آموزش­های مخصوصی دارد.

پیشنهاد می­کنیم نگاهی به مقاله ایمیل مارکتینگ چیست که قبلا منتشر کرده‌­ایم بی­اندازید.

بازاریابی محتوا و SEO

یکی از بهترین روش‌ها در کمپین نویسی تبلیغات ، بازاریابی محتوا (SEO)است که هم هزینه کمتری نسبت به سایر روش‌ها دارد و هم ماندگاری و تأثیرش بیشتر است.

به‌صورت کلی بازاریابی محتوا یعنی: «یک رویکرد استراتژیک که بر روی ایجاد محتوای ارزشمند و مرتبط، باهدف جذب مشتریان جدید و حفظ مخاطبان فعلی تمرکز می‌کند و به دنبال راهکارهایی برای کسب سود بیشتر است»

در بازاریابی محتوا، تنها هدف ما تبلیغات نیست و برای تأثیرگذاری آن حتماً باید به مخاطب ارزشی ارائه کنیم مثلاً: «سرگرمش کنیم، زندگی‌اش را بهتر کنیم، چیز جدیدی یادش بدهیم و…»

برای اجرای یک استراتژی بازاریابی محتوا حتماً باید سه مرحله زیر را دنبال کنید:

  • جذب ترافیک
  • هدایت ترافیک
  • حفظ ترافیک

توجه داشته باشید که SEO پروسه‌­ای طولانی و مستمر است که نیاز به‌صرف زمان زیادی دارد؛ اما به‌تنهایی می­تواند ترافیکی کاملاً هدفمند و ماندگار را برای شما به ارمغان بیاورد، بنابراین باید ابتدا تمرکزتان روی تولید محتوای باارزش باشد.

بازاریابی از طریق موتورهای جستجو

SEM مخفف کلمه Search Engine Marketing و به معنای انجام تبلیغات به‌وسیله موتورهای جستجو است که با پرداخت هزینه‌ای انجام می‌شود.

هزینه این نوع تبلیغات بر اساس هر کلیک بوده و بستگی به رقابت کلمه کلیدی موردنظر شما دارد. این روش بازاریابی امروزه توسط بسیاری از کسب‌وکارها استفاده می‌شود و نتایج فوق‌العاده‌ای به همراه دارد؛ زیرا شما در حال جذب مخاطبان هدفمندی هستید که به محصولات شما نیاز دارند.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

هر کسب‌وکاری برای رسیدن به اهداف تبلیغاتی و معرفی محصولاتش به مخاطبان، نیاز به یکسری اقدامات و استراتژی­‌ها به نام کمپین تبلیغاتی دارد؛کمپین نویسی پروسه‌­ای سخت و پیچیده است و به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم به‌صورت کامل بگوییم کمپین نویسی تبلیغات چیست و در ادامه راهنمای عملی و گام‌به‌گام برای طراحی آن را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟تا حالا کمپین بازاریابی­تان استارت زده‌­اید؟ نتیجه‌­اش برایتان چه بوده است؟ حتماً در کامنت‌ها نظرتان را بنویسید.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام میشه لطفا کنید یک نمونه کمپین تبلیغاتی موفق در ایران قرار بدید که هم بیشتر یاد بگیریم و قشنگ با گوشت و پوستمون درک کنیم که کمپین تبلیغاتی یعنی چه ممنون

  2. برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی در اینستاگرام باید چه شاخص هایی را پشت سر گذاشت؟
    اگر هم ویدیویی چیزی در خصوص آموزش راه اندازی کمپین تبلیغاتی دارید ممنون میشم در اختیارم قرار بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا