آموزش سئو

سئوکار کیست؟ و یک سئو کار حرفه ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

شاید روزی که لری پیج و سرگی برین در حال ساخت موتور جستجو گوگل بودند، هرگز فکر نمی‌کردند که واژه سئو تا این اندازه مهم و حائز اهمیت باشد. شاید بارها کلمه سئو به گوش شما خورده باشد.

SEO مخفف سه کلمه بزرگ انگلیسی یعنی Search Engine Optimaze است که امروزه در دنیای دیجیتال مارکتینگ جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد. با توجه به اهمیت این شاخه و تلاش کسب و کارها برای قرار گرفتن در رتبه‌های اول موتور جستجوی گوگل، افرادی درحال کار بر روی SEO هستند.

ما امروز در این مقاله از سری مقالات وبسایت مهدی عراقی قصد داریم تا شما را با موقعیت شغلی سئو کار و همچنین تمام ویژگی‌هایی که یک سئو کار حرفه‌ای باید داشته باشد، آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

سئو کار کیست؟

یکی از سخت‌ترین کارها برای هر سئوکاری، توضیح در مورد شغلش است. شاید در نگاه اول شما سعی کنید تا شغل خود را اینگونه توصیف کنید : ” من فردی هستم که باعث می‌شود تا سایت‌های مختلف در صفحه اول گوگل ظاهر شوند. ” اما این پاسخ به ظاهر طولانی، کمی بیش از حد کوتاه است. در واقع وظایف یک سئو کار یا شخص فعال در زمینه سئو فقط منحصر به بالا آوردن سایت در گوگل نمی‌شود.

شما بعنوان یک سئو کار باید بدانید که راه طولانی و درازی را در پیش دارید تا بتوانید یک سایت را از صفحات 10-12 گوگل به صفحه 1 برسانید. به همین دلیل در ادامه با کارهایی که یک سئو کار باید انجام دهد آشنا خواهیم شد.

اهمیت قرارگیری در رتبه‌های اول گوگل

شاید از خود بپرسید که رشته شغلی سئو کار چه اهمیتی دارد. در پاسخ به سوال شما ابتدا باید شما را با اهمیت قرار گیری در رتبه‌های اول گوگل اشنا کنیم. فرض کنید که شما صاحب یک کسب و کار هستید، برای پیشرفت کسب و کار خود باید تبلیغات را در دستور کار خود قرار دهید. تبلیغات انواع مختلفی دارد.

اما با توجه به رشد روز افزون دستگاه‌های هوشمند و استفاده کاربران از اینترنت، استفاده از تبلیغات اینترنتی برای شما یکی از بهترین گزینه‌ها است.

حال شما قصد دارید تا در فضای مجازی و اینترنت تبلیغ کنید. تبلیغات اینترنتی انواع مختلفی دارد. هرکدام از آن‌ها به نوعی بازدهی شما را در فروش کالا یا خدمات بالا می‌برد.

اما میدانید چه زمانی فروش شما انفجاری می‌شود؟ بر طبق آمارهای مختلف از وبسایت‌های تحلیلی معتبر، بیش از 60 درصد خرید‌ها در فضای مجازی زمانی انجام می‌شود که کاربر درحال جستجو برای رفع نیاز خود است.

این تحلیل به ما نشان می‌دهد که اگر محصول خود را دقیقا در گلوگاه نیاز کاربر به آن ارائه دهیم، احتمال قوی برنده رقابت فروش خواهیم بود. بر اساس همین فرضیه بهترین راهکار برای فروش کالا یا خدمات، استفاده از گوگل است. جایی که کاربران در آن نیازهای خود را جستجو می‌کنند و شما میتوانید محصولات خود را به آن‌ها معرفی کنید.

حال فرض کنید که شما یک وبسایت برای فروش تلفن همراه دارید. اگر در صفحه اول گوگل قرار بگیرید چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ روزانه بیش از 10 هزار جستجو برای کلیدواژه خرید موبایل انجام می‌شود. آنگاه شما میتوانید با قرارگیری در صفحه اول گوگل روزانه بیش از 10 هزار کاربر را در سایت خود میزبانی کنید و فروشی انفجاری داشته باشید.

آیا قرارگیری در رتبه اول گوگل فقط با سئو امکان پذیر است؟

شاید از خود بپرسید که آیا قرارگیری در رتبه اول گوگل فقط با سئو امکان پذیر است؟ پاسخ سوال شما خیر است. در واقع شما میتوانید با پرداخت مبلغی به گوگل، سایت خود را در این موتور جستجو تبلیغ کنید که به آن تبلیغات Adword می‌گویند.

در واقع ادورد گوگل راهی سریع و میانبر برای رسیدن به صفحه اول گوگل است. اما این راه همیشه بصرفه نیست. در واقع کاربران تا زمانی در صفحه اول گوگل هستند که نزد گوگل اعتبار مالی داشته باشند. به محض به اتمام رسیدن این اعتبار از صفحه اول گوگل حذف خواهند شد.

اما در سئو این مورد وجود ندارد. حال که بعنوان یک سئو کار با اهمیت قرارگیری در صفحه اول گوگل آشنا شدید، با هم به سراغ شناخت این پوزیشن شغلی خواهیم رفت.

گام‌های تبدیل شدن به یک سئو کار

در حوزه سئو ما دو پوزیشن شغلی داریم. پوزیشن اول سئو کار و پوزیشن دوم را کارشناس سئو می‌نامند. در مورد مقایسه این دو موقعیت شغلی صحبت بسیار زیادی میتوان کرد. تفاوت‌های بسیار زیادی بین این دو موقعیت شغلی وجود دارد.

اما در کشور عزیزمان ایران همواره این دو موقعیت را به یک چشم نگاه می‌کنند و احتمال زیاد وظایف یکسان و مشترکی را برای هر دو موقعیت در نظر میگیرند. در ادامه این بخش شما را با گام‌هایی که برای تبدیل شدن به یک سئو کار باید بردارید، آشنا خواهیم کرد.

استعدادیابی و بررسی علاقه

رکن اول موفقیت در هر کار و شغلی، استعداد و علاقه است. شما باید بدانید که برای ورود به بازار کار سئو کار سختی را در پیش دارید. در هنگام سئو کردن باید با موتور جستجوی گوگل و تعداد بیشماری ربات سر و کله بزنید.

کارهای زیادی را باید انجام دهید و شاید نتیجه کارهای خود را 3 ماه دیگر ببینید. در سئو قرار نیست یک شبه موفق شوید. هرکاری که انجام دهید بازهم سایت زیر نظر شما یک شبه در صفحه اول گوگل قرار نخواهد گرفت.

در این راه با نا امیدی‌ها و افسردگی بسیار زیادی رو به رو خواهید شد. یک روز سایت شما با بازدید کننده زیاد شما را شگفت زده خواهد کرد و روزی دیگر آنقدر تعداد بازدید کنندگان کم خواهد شد که حال شما را کاملا خراب خواهد کرد. پس اگر شخصی صبور هستید و دیدی بلند مدت دارید، موقعیت شغلی سئو کار برای شما مفید است.

درک مفاهیم سئو

گامی بعدی که در راه تبدیل شدن به یک سئو کار باید بردارید، درک مفاهیم سئو است. یک پزشک همواره برای معاینه یک بدن باید مفاهیم اولیه بدن انسان آشنا باشد.

مکانیک‌ها، برق‌کارها، آشپز‌ها و بسیار از اصناف دیگر نیز برای شروع کار خود ابتدا با مفاهیم آن کار آشنا خواهند شد. به همین دلیل ما توصیه می‌کنیم تا برای تبدیل شدن به یک سئو کار، به شکلی کاملا دقیق و درست تمامی مفاهیم مربوط به سئو را یاد بگیرید.

شما باید در این مرحله با الگوریتم‌های موتور جستجوی گوگل آشنا شوید. بدانید که آنها به چه محتوا و کارهایی اهمیت می‌دهند. چه کارهایی از نظر گوگل درست و چه کارهایی از نظر گوگل اشتباه است.

چه کارهایی میتواند سایت شما را در صفحه اول قرار دهد و چه کارهایی میتواند منجر به نابود شدن زحمات شما شود. پیشنهاد می‌شود در این زمینه بسیار در اینترنت جسجو کنید. گام‌های ابتدایی خود را محکم بردارید. خشت اول چون نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج.

ساخت وبسایت

آیا میدانید تفاوت علم و دانش در چیست؟ هنگامی که درحال یادگیری چیزی هستیم، در اصل درحال افزودن به علم خود هستیم. اما زمانی که از این علم استفاده کنیم، در واقع درحال افزودن به دانش خود هستیم.

پس از یادگیری مباحث و موارد مربوط به سئو، برای تبدیل شدن به یک سئو کار باید علم خود را به دانش تبدیل کنید. آستین‌های خود را بالا بزنید و یک وبسایت برای خود بسازید.

قطعا در اوایل کار کسی به شما اعتماد نخواهد کرد. اما شما میتوانید با ساخت یک وبسایت شخصی برای خود، آن را به یک نمونه کار موفق و قابل ارائه به کارفرمایان تبدیل کنید. هرچقدر در زمینه سئو اطلاعات داشته باشید، اما کار عملی انجام ندهید، بازهم بی فایده است.

یادگیری اصول سئو سیستم‌های مدیریت محتوا

ما برای ساخت وبسایت از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده می‌کنیم. سئو تا حد بسیار زیادی به هسته اصلی سایت وابستگی دارد. بهترین کار برای سئو کردن یک سایت، استفاده از سیستم مدیریت محتوا است.

شما بعنوان یک سئو کار باید اصول سئو کردن سایت‌های ساخته شده با سیستم‌های مدیریت محتوا را یاد بگیرید. باید بدانید که انجام چه تنظیمات یا کارهایی در یک سیستم مثل وردپرس میتواند باعث بهبود رتبه سایت شما شود.

کار با ابزارهای گوگل، مثل گوگل سرچ کنسول

شما زمانی در کار خود موفق می‌شوید که بتوانید یک سایت را در موتور جستجوی گوگل در صفحات اول قرار دهید. به همین دلیل در بالا گفتم که سئو یعنی کار و تعامل با گوگل.

قطعا برای تعامل بهتر با گوگل و مشاهده نتایج مختلف کارتان شما نیاز به کار با ابزارهای این موتور جستجو دارید.
دو ابزار برای سئو کاران مورد استفاده قرار میگیرد. ابزار اول گوگل وب مستر یا سرچ کتسول است.

این ابزار قلب تپنده سئوی سایت شماست . شما به کمک سرچ کنسول میتوانید از لینک‌های ایندکس شده در گوگل اطلاع پیدا کنید. میتوانید بصورت روزانه جایگاه لینک‌های سایت خود در گوگل را بررسی کنید. البته این ابزار قابلیت‌های دیگری نیز دارد که احتمالا در مقاله دیگری به آن‌ها خواهیم پرداخت.

اما ابزار دوم گوگل انالتیک است. به کمک ابزار گوگل انالتیکس میتوانید تعداد و رفتار بازدید کنندگان سایت خود را بررسی و سپس تحلیل نمایید.

ویژگی‌های یک سئو کار حرفه‌ای چیست؟

در بالا شما را با کارهایی که یک سئو کار حرفه‌ای باید انجام دهد آشنا کردیم. در این بخش قصد داریم تا شما را با ویژگی‌های یک سئو کار حرفه‌ای آشنا کنیم. یک سئو کار حرفه‌ای باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد.

  • علاقه مند به یادگیری
  • صبور و با حوصله
  • آشنا به زبان انگلیسی در حد متوسط
  • آشنا به مفاهیم سئو
  • منظم و متعهد
  • تحلیلگر حرفه‌ای
  • آشنا به لینک سازی

جمع‌بندی و نتیجه گیری

با تمام سختی‌های نهفته در شغل سئو کار، اگر به این شغل علاقه مند باشید، قطعا برای شما شیرین خواهد بود. این شغل میتواند درآمد بسیار زیادی را از آن شما کند.

ما در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم تا شما را با شغل سئو کار آشنا کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا