آموزش دیجیتال مارکتینگ

کمپین بازاریابی چیست؟ + اصول طراحی یک کمپین موفق

آیا تابه‌حال از خودتان پرسیده‌اید کمپین بازاریابی (Marketing Campaigns) چیست؟ یا اصلاً چه فایده‌ای دارد؟ شاید هم خودتان تصمیم به طراحی آن گرفته باشید!

کمپین بازاریابی از طریق رسانه‌های مختلف سعی می‌کند محصولات و خدمات ما را به افراد بیشتری معرفی کند؛ به‌عنوان‌مثال تلویزیون، رادیو، مقاله‌ها و همچنین پلتفرم‌های آنلاین.

کمپین تبلیغاتی محدود به تبلیغات نیست و می‌تواند شامل تظاهرات، اجلاس‌های ویدیویی و هر روش ارتباطی دیگر باز باشد! با استفاده از کمپین‌ها می‌توان بهترین مسیر را برای رسیدن به اهداف انتخاب کرد و نتایج فوق‌العاده‌ای گرفت.

در این مقاله از وب‌سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم کمپین بازاریابی چیست و در ادامه راهنمای عملی برای طراحی آن را برایتان شرح دهیم.

کمپین بازاریابی چیست؟

کمپین بازاریابی چیست

کمپین بازاریابی یک برنامه سازمان‌یافته و استراتژیک برای پیشرفت یک کسب‌وکار و رسیدن آن به اهداف استراتژیک است. به‌عنوان‌مثال کمپین بازاریابی می‌تواند باهدفی مثل معرفی محصولات جدید به مشتریان یا جمع‌آوری نظرات آنان ایجاد شود.

هدف اصلی کسب و کارها در کمپین‌های بازاریابی معمولاً به دست آوردن مصرف‌کنندگان متنوع از طریق رسانه‌های مختلف است؛ این رسانه‌ها شامل (شامل و نه محدود به): ایمیل، تبلیغات محیطی، تبلیغات در تلویزیون و رادیو، پرداخت هزینه برای هر کلیک و شبکه‌های اجتماعی است.

کمپین بازاریابی شامل همه بازاریابی‌هایی برای یک برند انجام می‌شود نیست؛ در حقیقت کلمه کمپین به معنای یکسری عملیات مشخص و سلسله‌ای است که برای رسیدن به نتیجه‌ای خاص طراحی می‌شود.

بگذارید مثالی برایتان بزنم؛ هنگام انتخابات که می‌شود، هر سیاستمداری کمپین‌های سیاسی خاصی طراحی می‌کنند تا بتوانند نظر مردم را جلب کنند. درواقع این‌یک کمپین بازاریابی است که برای رسیدن به نتیجه پیروزی در انتخابات طراحی می‌شود.

یک کمپین عالی کمپینی است که از یک قالب ثابت و استوار پیروی می‌کند و سعی در ترویج دادن یک هدف یا ایده مشخص دارد تا کسب وکارها  از این طریق به منافعی که در ذهنشان دارند برسند.

همان‌طور که در بالا نیز عرض کردیم، هر تبلیغی که از یک برند مشاهده می‌کنید لزوماً به معنای کمپین تبلیغاتی نیست؛ به‌عنوان‌مثال هر تبلیغی که از شرکت نایک می‌بینید یا می‌شنوید جزئی از کمپین آن‌ها نیست؛ اما اگر در خیابان‌ها آگهی‌نماهای نایک را مشاهده کردید، در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت مستمر با تبلیغات این شرکت مواجه شدید و ایمیلی دریافت کردید که همگی قصد دارند یک محصول مشخص را به شما معرفی کنند، می‌توانیم بگوییم با یک کمپین تبلیغاتی روبرو هستیم.

شما ممکن است بارها شنیده باشید که کلمه کمپین، هم برای بازاریابی استفاده می‌شود و هم برای تبلیغات؛ خب به نظرتان فرق این دو چیست؟

درواقع تبلیغات بخشی از بازاریابی است. بازاریابی می‌گوید که یک شرکت چگونه می‌تواند برندش را به افراد بیشتری معرفی کند و آن‌ها را متقاعد کند که خریدی انجام دهند؛ درحالی‌که تبلیغات یک عملیات است که در آن برای رسیدن به این اهداف پیام‌های قانع‌کننده‌ای تولید می‌شود.

یک کمپین تبلیغاتی ممکن است بخشی از یک کمپین بازاریابی گسترده‌تر باشد که در حال اجرا است؛ به‌عنوان‌مثال، اگر شرکت نایک برای یک محصول جدید کمپینی ایجاد کرده باشد، تبلیغات هم می‌تواند بخشی از تلاش‌های بازاریابی‌شان باشد که ممکن است شامل تبلیغات ایمیلی، شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات در موتورهای جستجو باشد.

بنابراین کمپین‌های بازاریابی برای به دست آوردن اهدافشان جدی هستند و روی آن تمرکز می‌کنند؛ بااینکه کمپین بازاریابی تعریف ساده‌ای دارد، ممکن است نیاز به کارهایی زیاد داشته باشد و در ثانی، اگر با دقت کامل انجام نشود نتیجه‌ای جز شکست نخواهد داشت و شما فقط هزینه‌های بیهوده کرده‌اید.

در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل ایجاد یک کمپین بازاریابی موفق و عالی را به شما آموزش دهیم.

کمپین بازاریابی چند نوع دارد؟

انواع کمپین بازاریابی

  • کمپین بازاریابی محصولات
  • کمپین بازاریابی توسعه برند
  • کمپین بازاریابی ایمیلی
  • کمپین بازاریابی محتوایی
  • کمپین تولید محتوا توسط کاربر
  • کمپین روابط عمومی و آگاهی
  • کمپین نامه مستقیم
  • کمپین همکاری درفروش
  • کمپین شبکه‌های اجتماعی
  • کمپین بازاریابی اکتسابی
  • کمپین فروش/ کمپین تبلیغاتی

اجزای کمپین بازاریابی چیست؟

اجزای بازاریابی

  • اهداف و KPI ها: شما دقیقا باید بدانید که هدف نهایی شما در این کمپین چیست و درنهایت چه چیزی می‌خواهید.  همچنین باید بدانید که چگونه این اهداف را اندازه‌گیری خواهید کرد. به‌عنوان‌مثال، کمپین تبلیغاتی محتوا محور ایجاد کرده‌اید که می‌خواهد از طریق جستجوی گوگل ترافیک به دست آورد؛ هدف شما این است که هر پست در ماه 1000 بازدید دریافت کند و 10 مخاطب نیز برای شما به وجود آورد و معیار شما برای اندازه‌گیری این هدف هم گوگل آنالیتیکس و Locker است.
  • کانال‌ها: محتوا و پیام دریافتی‌تان را در چه رسانه‌هایی می‌خواهید پخش‌کنید؟ به‌عنوان‌مثال، ممکن است یک کمپین بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده باشید؛ در چنین شرایطی، شما باید دنبال شبکه‌های اجتماعی باشید که بیشترین مخاطبان هدف شما در آن حضور دارند. درصورتی‌که این کار انجام نشود و مکان نامناسبی را انتخاب کنید، شانس زیادی برای به دست آوردن مخاطبان وفادار نخواهید داشت.
  • بودجه: همهٔ کسب‌وکارها به‌صورت افزایش و مکرر به بودجه نیاز ندارند اما این موضوع برای اکثر آنان صدق می‌کند. شما باید یک دید کامل به هزینه‌های خود ازجمله هزینه‌های نمایندگی، تبلیغات و هزینه‌های آزاد خود داشته باشید تا دقیقا پیش‌نیازهای خودتان را بشناسید؛ این اعداد و ارقام را حتماً باید در آنالیز ROI کمپین خود در نظر بگیرید.
  • قالب محتوا: شما دقیقا باید بدانید که برای تبلیغ و ترویج پیام‌های شرکتتان چه نوع محتوایی می‌خواهید تولید کنید. بازاریابان سعی می‌کنند در کمپین‌های بازاریابی اکثر قالب‌های محتوایی را به کار ببرند تا بیشترین نتیجه را دریافت کنند. به‌عنوان‌مثال، یک کمپین برندسازی می‌تواند شامل: تبلیغات ویدیویی، محتواهای مهمان و اطلاعیه‌های مطبوعاتی باشد که برای افزایش آگاهی افراد راجع به برند موردنظر تولید می‌شوند.
  • گروه: افرادی که می‌خواهید برای ایجاد و مدیریت کمپین بازاریابی به آن‌ها اعتماد کنید چه کسانی هستند؟ قبل از اینکه کمپین خود را اجرا کنید، یک لیست از کسانی که می‌توانید در زمینه‌هایی مثل تبلیغ نویسی، ساخت وب‌سایت، طراحی برنامه مالی، تولید ویدیو و… استخدام کنید داشته باشید.
  • طرح: مورد آخری که می‌خواهم خدمتتان عرض کنم طرح کمپین شماست. یک کمپین عالی باید دارای طرحی جذاب باشد؛ چه در بخش طراحی وب‌سایت، چه لوگو‌ای که در پایان ویدیو تجاریتان می‌خواهید به کاربر نشان دهید و …، باید مطمئن شوید که طراحی شما حرفه‌ای و کامل است و مناسب با اهداف کمپینتان طراحی‌شده است.

چگونه یک کمپین بازاریابی طراحی کنیم؟ (مرحله‌به‌مرحله)

ساخت کمپین

ساخت یک کمپین بازاریابی به‌صورت کامل ممکن است کار پیچیده‌ای باشد، اما درصورتی‌که از روش درستی برای این کار استفاده کنید کارتان واقعاً سرراست و مشخص است. برنامه‌ریزی برای کمپین، درست مانند طراحی سرگرم‌کننده، تبلیغات و … دارای اهمیت است و نقش اساسی در موفقیت شما دارد.

قبل از اینکه شروع به طراحی تبلیغات خودتان کنید، دقیقا باید بدانید که هدفتان از این طرح چیست و دوست دارید مخاطبان با مشاهده، خواندن یا شنیدن آن چه‌کاری برایتان انجام دهند.

در این راهنما سعی می‌کنم در هفت مرحله به‌صورت کامل به شما نحوه طراحی یک کمپین بازاریابی را آموزش دهم تا با استفاده از آن بتوانید در این زمینه آگاهی لازم را کسب کنید.

این مراحل به‌صورت سازمان‌دهی شده مرتبط شده‌اند و شما باید به همراه آموزش و قدم‌به‌قدم پیش بروید.

در هر مرحله سوا لاتی برایتان طرح می‌کنم که با پاسخ با آنان می‌توانید کمپین دقیق‌تر و کامل‌تری طراحی کنید؛ پاسخ‌های شما باید دقیق باشند. با این کار هم شانس موفقیتتان بالاتر خواهد بود و هم در کمپین‌های بعدی‌تان می‌توانید از آنان استفاده کنید.

مرحله اول: هدف نهایی خودتان را تعیین کنید

هدف‌ها در هر زمینه‌ای مهم هستند و درواقع فرق افراد موفق با ناموفق نیز در هدف‌گذاری‌هایشان مشخص می‌شود. یک هدف خوب باید مشخص، قابل‌اندازه‌گیری، واقع‌گرایانه و دارای محدودیت زمانی باشد تا شانس رسیدن به آن افزایش یابد. وقتی یک هدف تعیین می‌کنید، درواقع یک احساس تعهد درونی در شما ایجاد می‌شود و تمام تلاشتان را خواهید کرد تا در زمان مقررشده به آن برسید.

بنابراین قبل از هرکاری، اهداف خودتان در کمپین بازاریابی را تعیین کنید. هرچه هدفتان واقع‌گرایانه و قابل‌اندازه‌گیری‌تر باشد بهتر است. داشتن اهداف خوب نه‌تنها دررسیدن به موفقیت نقش اساسی دارند، بلکه هنگام برنامه‌ریزی نیز کمک بسیاری به شما خواهند کرد.

احتمالاً دوست دارید که محصولاتتان را به فروش برسانید؛ درست است؟ آیا می‌خواهید یک محصول 10000 دلاری را به تعداد 300 عدد بفروشید؟ یا به مشتریانی که یک محصول را می‌خرند یک کد تخفیف 30% برای خریدهای بعدی‌شان بدهید؟

هدفتان هرچه که باشد، باید آن را مانند مورد بالا دقیقا خاص و قابل‌اندازه‌گیری کنید.

در زیر 9 مورد از اهدافی که اکثر کسب‌وکارها دارند و برای به دست آوردنشان تلاش می‌کنند را آورده‌ام؛ یکی را انتخاب و با روش هدف‌گذاری اسمارت آن را خاص کنید:

  • ترویج یک محصول جدید
  • افزایش فروش
  • افزایش مشتریان
  • افزایش نرخ ماندگاری
  • بهبود تعداد خریدهایی که هر مشتری انجام می‌دهد
  • داشتن تبلیغاتی عالی
  • بالا بردن اطلاع مردم از برند شما

مرحله دوم: بودجه کمپین‌تان را تعیین کنید

هرکاری در این دنیا هزینه‌ای دارد و ایجاد کمپین بازاریابی نیز از این قائدِ مستثنا نیست. شما هرگز نمی‌خواهید یک ایده عالی ارائه دهید و بعد از اطلاع از هزینه‌ها متوجه شوید که آن کار در توان شما نیست!

این بدترین خبر ممکن برای هر کسب‌وکاری است و ریشه امید را در آنان خشک خواهد کرد؛ بنابراین ماقبل از هرکاری باید کاملاً از هزینه‌هایی که باید برای اهدافمان بپردازیم آگاه باشیم تا در میان کار با موانع غیرقابل‌حل روبرو نشویم. اگر در هنگام کار متوجه شوید که پرداخت هزینه‌های کمپین تبلیغاتی در توان شما نیست، نه‌تنها چیزی به دست نمی‌آورید، بلکه هرچه تاکنون هزینه کرده‌اید اعم از زمان و پول و … را ازدست‌داده‌اید و درثانی باید ضررهای این کار را به اشخاص مختلف پرداخت کنید.

تنظیم یک بودجه به شما کمک می‌کند تا نهایت توان مالی خودتان را بشناسید و از چنین مشکلاتی در امان بمانید.

اگر نمی‌دانید توان مالی‌تان چقدر است، باید ببینید به‌صورت متوسط از هر مشتری چقدر سود به شما می‌رسد؛ به این ویژگی ارزش طول عمر مشتری یا (CLTV) نیز می‌گوییم.

بودجه کمپین‌

روش‌هایی زیادی برای محاسبه ارزش طول عمر مشتری وجود دارد که در زیر یکی از این روش‌ها را خدمتتان عرض می‌کنم:

  • هنگامی‌که یک‌بار CLTV خود را تعیین کردید، تخمین بزنید که هر مشتری یک کمپین واقعاً چقدر می‌تواند برای شما درآمد داشته باشد (فراموش نکنید که حداکثر از چند مشتری جدید می‌توانید پشتیبانی کنید)

خب فرض می‌کنیم که هر مشتری برای ما 5000 دلار درآمد دارد و طبق محاسبات، شما از هر کمپین حداقل دو مشتری به دست می‌آورید. در چنین شرایطی اگر اتفاقات مطابق انتظار شما پیش برود و دقیقا به آنچه تعیین کرده‌اید برسید، می‌توان گفت یک سرمایه‌گذاری مثبت انجام داده‌اید.

البته نکته مهم این است که شما حتماً باید موقعیت مالی فعلی‌تان را نیز در نظر داشته باشید. وام گرفتن پول برای اجرا کردن یک کمپین بازاریابی ریسک بالایی دارد و می‌تواند مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند. اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش نرود، شما در برگشت دادن پول به بانک به مشکلات فراوانی خواهید خورد؛ بنابراین تا حد امکان از پول نقدی استفاده کنید که در حال حاضر در دست دارید و اگر تمام آن را نیز همین‌الان از دست بدهید، به مشکلی برنمی‌خورید.

مرحله سوم: مخاطبان هدفتان را شناسایی کنید

این مرحله یکی از مهم‌ترین مراحل طراحی کمپین تبلیغاتی است و اهمیت زیادی در موفقیت شما دارد.

شناختن مخاطبان هدف و ویژگی‌های آنان به ما کمک می‌کند تا نیازهایشان را درک کنید و یک کمپین بازاریابی مرتبط، باارزش و به‌یادماندنی خلق کنید و مخاطب تا مدت‌های طولانی شما و پیام‌هایتان را به خاطر بسپارد!

در زیر چند مورد از مشخصاتی که لازم است در نظر بگیرید را خدمتتان عرض می‌کنم:

  • سن
  • جنسیت
  • موقعیت مکانی
  • عنوان شغلی
  • سطح تحصیلات
  • علایق
  • بزرگ‌ترین چالش‌ها و دغدغه‌های ذهنی

فراموش نکنید که شما قصد فروش محصولاتتان به مشتریان رادارید و عملاً بدون آن‌ها هرگز به اهدافتان نخواهید رسید؛ بنابراین حتماً باید ویژگی‌های شخصیتی و اجتماعی آنان را بشناسید تا ارتباط مؤثری برقرار کنید و در مسیر پیشبرد اهدافتان موفق‌تر از قبل عمل کنید.

مرحله چهارم: محتوای خودتان را طراحی کنید

بخش مهم ضروری بعدی از هر کمپین بازاریابی محتوا است. محتوای کمپین شما حاوی یک پیام مشخص، و درخواستی است که شما از مخاطبان دارید.

CTA که شما در این مرحله تولید می‌کنید باید برای مخاطبانتان واضح و مشخص باشد و به‌سادگی آن را درک کنند. بهترین روشی که تاکنون بارها استفاده‌شده و جواب داده، استفاده از فقط یک CTA در هر کمپین است؛ زیرا باعث جلوگیری از سردرگمی مخاطب و افزایش کیفیت نتایج می‌شود.

شما می‌توانید محتوای خود را در شکل‌های مختلفی تولید کنید. اگر قصد راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی محتوا محور دارید، می‌توانید از  محتوای بلاگ‌ها یا ویدیو استفاده کنید تا مخاطبان برای اشتراک در بلاگ شما تشویق شوند.

در مثال بالا، CTA شما می‌تواند همان سابسکرایب کردن (ایجاد اشتراک) در بلاگ شما باشد که ازنظرهای مختلفی برای شما سود خواهد داشت.

اگر درحال  اجرای یک کمپین بازاریابی پستی هستید، محتوایتان می‌تواند یک کارت‌پستال یا بروشور باشد که از مخاطب درخواست می‌کند از کد تخفیف استفاده کند.

در مثال بالا، CTA شما می‌تواند استفاده از یک کد برای به دست آوردن تخفیف باشد که مخاطب را هیجان‌زده می‌کند و احتمال انجام کار موردنظر شما بسیار بالا خواهد بود.

خب تا به اینجا درست، اما ما چگونه باید یک ایده را به یک محتوای خوب و حرفه‌ای تبدیل کنیم که مخاطبان را علاقه‌مند می‌کند؟

درگذشته صاحبان کسب‌وکارها برای ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی محتوا محور، مجبور بودند این کار را به آژانس‌های تبلیغاتی بسپارند که هزینه‌های گزافی نیز دریافت می‌کردند؛ اما امروزه و به لطف سایت‌هایی مثل iMovie، Promo و …، حتی خود صاحبان کسب‌ها نیز می‌توانند از پس چالش‌های فنی برآیند و محتواهای فوق‌العاده‌ای برای خودشان بسازند، آن‌همه صورت رایگان!

به‌صورت کلی مهم نیست که محتوای شما در چه ساختار و قالبی باشد، بلکه مهم‌ترین چیزی که باید همیشه در ذهنتان داشته باشید مخاطبان و کانال‌هایی است که از طریق آن‌ها می‌خواهید محتوایتان را تبلیغ کنید.

زیرا اگر مخاطبان تبلیغات نامناسبی را در مکانی نامناسب ببینند، نه‌تنها به شما علاقه‌مند نخواهند شد، بلکه ممکن است دیگر هرگز به سراغ برند شما نیایند و این همان مرگ کسب‌وکار است!

مرحله پنجم: کانال‌ها را تعیین کنید

کمپین‌های بازاریابی دقیقه مانند اسموتی‌ها هستند: بعضی از آنان ساده هستند و از دو عنصر ساخته‌شده‌اند و بعضی پیچیده هستند و ممکن است از 15 بخش مختلف تشکیل‌شده باشند.

در مثال بالا، اسموتی همان کانال‌های تبلیغاتی شماست.

کانال‌های تبلیغاتی که معمولاً توسط بازاریابان استفاده می‌شوند شامل: ایمیل، پیام پستی، رادیو، شبکه‌های اجتماعی، تلویزیون، رویدادها، نمایشگاه‌های تجاری، تبلیغات آنلاین، رسانه دیجیتال، رسانه چاپی و … هستند.

اینکه کدام‌یک از کانال‌های تبلیغاتی مناسب هستند و می‌توانند شمارا به اهدافتان برساند، بستگی به بودجه شما و پاسخ‌هایتان به مراحل 2 و 3 دارد.

به‌عنوان یک کسب‌وکار کوچک، تبلیغات در تلویزیون احتمالاً انتخاب مناسبی برای شما نخواهد بود چون از توان مالی شما خارج است؛ اما از طرفی دیگر، کانال‌هایی مثل فیس‌بوک بسیار مقرون و به‌صرفه هستند (1 دلار در روز) و شما بیشترین بازدهی را با کمترین هزینه ممکن دریافت خواهید کرد.

درواقع ایمیل، رویدادها و نمایشگاه‌های تجاری و همچنین شبکه‌های اجتماعی بهترین انتخاب برای کسب‌وکارهای تازه‌کار است زیرا هم هزینه کمی دارد و هم بازدهی‌اش بالا است.

البته قبل از انتخاب نهایی بهتر است که تحقیقات کاملی راجع به کانال‌های مناسب خود انجام دهید و دیگر گزینه‌هایی که ازنظر مالی برای شما بهتر هستند را نیز بشناسید تا بیشتری بهره را ببرید.

کانال های تبلیغاتی
کانال های تبلیغاتی

حالا که لیست کاملی از کانال‌های موردنظرتان دارید، باید مخاطبانتان را نیز به‌صورت دقیق بشناسید. آن‌ها بیشتر وقتشان را کجا صرف می‌کنند؟

اگر شما قصد دارید بیشتر مخاطبان نوجوان به دست می‌آورید، احتمالاً بهترین مکان برای شما تبلیغات اینستاگرام است.

اگر قصد دارید مخاطبان پر سن و سال را به دست آورید، ارسال پیام پستی و درمانگاه حضوری رایگان برای موضوعی مرتبط با محصولات شما احتمالاً بهترین انتخاب خواهد بود و بیشترین بازدهی را خواهد داشت.

یک کمپین بازاریابی خوب همیشه از چند کانال استفاده می‌کند تا بیشترین پتانسیل ممکن را دریافت کند و تا جایی که امکان دارد، مخاطبان هدفش را جذب کند.

مرحله ششم: کمپین را اجرا و زیر نظر بگیرید

تبریک می‌گویم! کمپین شما اجراشده است؛ اما هنوز وقت جشن گرفتن نیست.

در این مرحله با دقت باید نتایج را بررسی کنید. اینکه کدام روش برای زیر نظر گرفتن بهترین است کاملاً بستگی به هدف نهایی شما دارد.

اگر سعی می‌کنید تعداد بیشتری از محصول X بفروشید، از هر مشتری سؤال کنید که در کجا با این محصول آشنا شده و دقیقا چه چیزی راجع به آن شنیده است؛ این کار باعث می‌شود دقیقا بدانید که از چه منابعی بیشترین مشتریان را دریافت کرده‌اید و باعث  در کمپین‌های بعدی‌تان اقدامات مؤثرتری را به‌کارگیرید.

اگر در کمپین خود از روش ارسال مستقیم پیام‌ها استفاده کرده‌اید، می‌توانید با حضور در مکان مشتریان و پرسیدن نظراتشان اعتبار بیشتری نزد آنان کسب خواهید کرد.

مرحله آخر: نتایج را تجزیه‌وتحلیل کنید

حالا که به آخرین مرحله از کمپین خود رسیدیم نوبت آن است که نتایج را بررسی کنیم و ببینیم که کار چگونه پیش رفته است. اگر در مرحله اول اهداف درستی تعیین کرده باشید، اینجا تأثیرات آن‌ها را خواهید دید. درواقع در این مرحله است که اهمیت داشتن اهداف روشن می‌شود.

برای قضاوت اینکه این کمپین شمارا به موفقیت رسانده یا خیر کافی است یک سؤال از خودتان بپرسید: «آیا به هدف اصلی که داشتم رسیدم؟»

سؤالات زیر نیز می‌توانند در این مرحله برای شما مفید باشند:

  • کدام اجزای کمپین بیشترین کمک را برای رسیدن به هدف به ما کردند؟
  • آیا من قصد دارم دوباره این کمپین را تکرار کنم؟ چرا بله یا چرا نه؟
  • کدام بخش ساده‌ترین و کدام بخش ناامیدکننده‌ترین بخش کمپین بود؟
  • در این کمپین چه چیزی راجع به مشتریانمان یاد گرفتیم؟
  • آیا فرض‌هایی که ما راجع به مشتریانمان داشتیم اشتباه بود؟

با استفاده از داده‌هایی که از سؤالات بالا به دست می‌آید می‌توانید تجربه‌های بسیاری به دست آورید و آن‌ها در کمپین‌های بعدی‌تان استفاده کنید؛ با این کار هم هزینه کمتری خواهید کرد و هم نتایج بسیار بزرگ‌تری خواهید دید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

هر کسب‌وکاری برای اینکه محصولات و خدمات خود را به مخاطبان معرفی کند و به‌صورت مستمر نسبت به جذب آن‌ها اقدام کند، نیاز به یکسری برنامه‌ها و استراتژی‌ها دارد که توسط افراد خاصی طراحی و اجرا می‌شوند که به این برنامه‌ها و استراتژی‌ها کمپین بازاریابی می‌گوییم.

در کمپین‌های بازاریابی، توسط کانال‌ها و روش‌های مختلف سعی می‌شود پیام به دست مخاطبان هدف برسد و این عملیات تا حد امکان باید دقیق و درست باشد؛ درنتیجه این اقدام‌ها سود بالا، ROI خوب و شناخته شدن بین مخاطبان به دست می‌آید که برای هر کسب‌وکاری لذت وصف‌نشدنی دارد.

کمپین بازاریابی مفهوم ساده‌ای دارد اما در عمل برای اجرای آن با سختی‌های زیادی روبرو خواهید شد؛ به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم به‌صورت کامل و دقیق نحوه طراحی کمپین را به شما آموزش دهیم.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال کمپین بازاریابی خودتان را طراحی کرده‌اید؟ تأثیر آن برایتان چه بوده است؟

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا