آموزش دیجیتال مارکتینگ

توسعه برند یا (Brand Development) چیست؟

با ایجاد و خلق برندهای قوی توسط سازمان‌ها، استراتژی‌های مختلفی را برای ادامه توسعه و گسترش ارزش برای ذینفعان (مشتریان، خرده فروشان، زنجیره تامین و شرکای توزیع و البته خود سازمان) دنبال می‌کنند توسعه برند نامیده می‌شود. در این مقاله همراه ما باشید تا در مورد توسعه برند و موارد مربوط به آن کاملا بحث و بررسی کنیم.

توسعه برند چیست؟توسعه برند چیست

راه‌های مختلفی برای رشد شرکت‌ها وجود دارد. در مورد برندها، باید بگوییم که می‌توانند یک نام تجاری جدید بسازند یا یک نام تجاری موجود را گسترش دهند.

از آنجا که ایجاد یک نام تجاری جدید اغلب پرهزینه است، این راهی محبوب برای استفاده کامل از پتانسیل رشد یک نام تجاری است. در توسعه برند، از اعتبار یک نام تجاری معتبر برای معرفی خطوط تولید جدید یا زیر برندها و در نتیجه توسعه برند استفاده می‌شود.

توسعه برند یک استراتژی تجاری است که با ایجاد نقاط تماس جدید مصرف کنندگان، چه به صورت آنلاین و چه در فروشگاه‌ها به صورت حضوری، سهم خود را در بازار افزایش می‌دهد. توسعه برند در بازارهای جدید ایجاد می‌شود.

هدف ما هشدار دادن به شما در مورد مشکلات احتمالی در توسعه نام تجاری است، اما مهمتر از همه توجه به رشد و موفقیت است. توسعه برند زمانی است که یک شرکت از یکی از برندهای شناخته شده خود در یک محصول جدید یا دسته محصولات جدید استفاده می‌کند.

این کار گاهی اوقات به عنوان کشش نام تجاری شناخته می‌شود. استراتژی توسعه نام تجاری این است که از ارزش ویژه برند در شرکت برای کمک به عرضه جدیدترین محصول خود استفاده کنید.

شرکت بر وفاداری مشتریان فعلی خود به برند متکی است، که امیدوار است آن‌ها را در برابر پیشنهادات جدید از همان برند پذیراتر کند. در صورت موفقیت، توسعه برند می‌توان به شرکت در کسب اطلاعات جدید جمعیتی، افزایش مشتری، افزایش فروش و افزایش حاشیه سود کلی کمک کند.

انواع توسعه برند

  • فرم محصول
  • محصول همراه
  • تخصص شرکت
  • تمایز برند
  • اعتبار برند
  • انتقال اجزاء
  • استفاده از سبک زندگی

روشهای متفاوتی وجود دارد که شرکت‌ها از این استراتژی برای پیاده‌سازی درست و اصولی برند استفاده می‌کنند، بنابراین زمان آن رسیده است که انواع مختلف توسعه برند را بررسی کنیم.

فرم محصول

این مورد زمانی است که یک شرکت تصمیم می‌گیرد شکل محصول موجود را تغییر دهد. فرم محصول، به محصول اجازه می‌دهد در رده‌های مختلف رقابت کند. برای مثال برند اسنیکرز را در نظر بگیرید. این برند بستنی‌های رولی را روانه بازار کرد.

محصول همراه

محصولات همراه آن‌هایی هستند که مکمل محصولات اصلی هستند. در واقع این دسته محصولات، زیر مجموعه محصولات اصلی قرار دارند. به عنوان مثال، Colgate که به تولید خمیر دندان معروف است، تصمیم گرفت مسواک را نیز با برند مخصوص خود تولید کند.

تخصص شرکت

این زمانی است که یک شرکت تولید خود را گسترش داده و محصول جدیدی را با نام خاصی طراحی می‌کند. به عنوان مثال، Fender را در نظر بگیرید، برندی که به داشتن گیتارهای با کیفیت معروف است. این شرکت تخصص خود را در زمینه تولید هدفون نیز افزایش داد.

تمایز برند

اغلب، شرکت‌ها به دلیل مزایای استثنایی یا تجربه‌ای که دارند، منحصر به فرد تلقی می‌شوند. این مزایا معمولاً با یک برند خاص مرتبط است. بنابراین، بازاریابان از نام شرکت برای رقابت در بازارهای جدید و افزایش ارزش ویژه برند استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، Parachute، نام تجاری محصولات موی مبتنی بر نارگیل است. این محصولات توسط Marico، یک شرکت معروف کالاهای مصرفی در هند، تولید می‌شوند. این برند همچنین محصولات دیگر مو را تولید می‌کند.

اعتبار برند

به واسطه اعتبار برند است که یک شرکت محصولی غیر مرتبط با تخصص شرکت مادر ایجاد می‌کند. بی‌ام و یک مثال عالی در این زمینه است. این برند به طور گسترده به عنوان شرکتی که خودروهای لوکس و موتورسیکلت تولید می‌کند، در صنعت پوشاک و تولیدات ساعت هم فعالیت می‌کند و توسعه این برند را به طور کامل شرح می‌دهد.

انتقال اجزاء

گاهی اوقات برندها سعی می‌کنند از عناصر موفق محصولات قدیمی خود در یک محصول جدید استفاده کنند. آن‌ها سعی می‌کنند از این عنصر استفاده کنند و به همان موفقیت دست پیدا کنند. این اجزا شامل طعم، ترکیب، عطر و رنگ هستند.

به عنوان مثال، Fanta، برندی که نوشیدنی‌های گازدار با طعم میوه تولید می‌کند. حدود ۱۰۰ طعم در سراسر جهان دارد. استفاده از شیوه زندگی برخی از شرکت‌ها نوع خاصی از شیوه زندگی را ارائه می‌دهند که می‌تواند از طریق شیوه زندگی، فرهنگ، ارزش‌ها یا علایق منتقل شود.

آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند که مشتریان می‌توانند با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. شرکت‌ها می‌توانند انواع مختلفی از شخصیت‌های تجاری مانند «صداقت»، «شایستگی»، «پیچیدگی» و دیگران را داشته باشند.

به عنوان مثال، برند جیپ را در نظر بگیرید. این شرکت شیوه زندگی در فضای باز را ارائه می‌دهد و از این تصویر ویژه برای سایر محصولات مانند چاقو، چادر، دوچرخه و موارد دیگر استفاده می‌کند.

توسعه برند چگونه کار می‌کند؟

اصول توسعه برند
اصول توسعه برند

توسعه نام تجاری از شهرت، محبوبیت و وفاداری به نام تجاری مرتبط با یک محصول شناخته شده برای عرضه محصول جدید استفاده می‌کند. برای موفقیت، باید بین محصول اصلی و کالای جدید ارتباط منطقی وجود داشته باشد. یک رابطه ضعیف یا ناموجود می‌تواند منجر به اثر معکوس شود و نام تجاری را رقیق کند. حتی می‌تواند به نام تجاری مادر آسیب برساند.

توسعه موفق نام تجاری به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا پیشنهادات خود را متنوع کرده و سهم بازار را افزایش دهند. آن‌ها می‌توانند مزیت رقابتی را به یک شرکت نسبت به رقبایی که محصولات مشابه ارائه نمی‌دهند، بدهند.

نام تجاری موجود به عنوان یک ابزار بازاریابی م مؤثر و ارزان برای محصول جدید عمل می‌کند. اپل نمونه‌ای از شرکتی است که سابقه استفاده مؤثر از استراتژی‌های توسعه نام تجاری برای رشد را دارد.

با شروع با رایانه‌های شخصی محبوب خود، این شرکت از برند از خود برای فروش محصولات در رده‌های جدید استفاده می‌کند، همانطور که در iPod، iPad و iPhone مشاهده می‌شود.

چهار مرحله توسعه نام تجاری چیست؟

مراحل توسعه برند
مراحل توسعه برند
  • کسب و کار خود را بشناسید
  • مخاطبان خود را بشناسید
  • منابع خود را ایجاد کنید
  • رشد نام تجاری خود را مدیریت کنید

به یاد داشته باشید، کلمه «مرحله» را به معنای واقعی کلمه نگیرید. تکمیل یک مرحله مانند یک عمل به تنهایی به نظر می‌رسد. اما روند توسعه برند پیوسته است.

1. کسب و کار خود را بشناسید

شغل شما چیست؟ در صنعت خود چه جایگاهی دارید؟ مهمتر از همه، شما طرفدار چه چیزی هستید؟ برای تعیین موقعیت کسب و کار خود در صنعت خود، باید دو رابطه متفاوت را در نظر بگیرید. آن‌ها عبارتند از:

  1. شما و رقبای خود
  2. شما و مشتریان خود
برای شما و رقبای خود تجزیه و تحلیل SWOT انجام دهید. SWOT به معنای نقاط قوت، ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها است.

نقاط قوت

آیا در فضایی که دارید از رقبای خود برتری دارید؟ آیا مهارت‌های خدمات مشتری شما واقعا شایستگی لازم را دارد؟

نقاط ضعف

سایر رقبا چه مزایایی نسبت به تجارت شما دارند؟ آیا این خدمتی است که آن‌ها ارائه می‌دهند یا مخاطبی که می‌توانند هدف قرار دهند؟

فرصت‌ها

چه چیزی در صنعت شما تغییر می‌کند که می‌توانید از آن استفاده کنید؟ چه شکافهایی در پیشنهادات رقبا وجود دارد که می‌توانید پرچم خود را در آن قرار دهید؟

تهدیدها

رقبا چه مشکلاتی می‌توانند برای کسب و کار شما ایجاد کنند؟ تکمیل تجزیه و تحلیل SWOT به شما کمک می‌کند پیام برند خود را بهتر به مخاطبان هدف خود منتقل کنید.

در حالی که این تجزیه و تحلیل مفید است، این مهمترین رابطه‌ای است که باید بین شما و مشتریان هدفتان بررسی شود.

برای این کار شما باید به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • محصول شما چه مشکلی را حل می‌کند؟
  • مردم اکنون برای حل این مشکل چه می‌کنند؟
  • چرا محصول شما در حل آن مشکل بهتر از هر چیز دیگری است؟

بررسی این دو رابطه به شما کمک می‌کند تا پیام اصلی کسب و کار خود را در صنعت خود ایجاد کنید. اکنون باید یک دستور موقعیت‌یابی ایجاد کنید. همچنین موقعیت‌یابی در بازار نامیده می‌شود، بیانیه موقعیت‌یابی شما باید مشخص کند که کسب و کار شما چه چیزی را از سایر مشاغل متمایز می‌کند و چرا مشتریان هدف شما باید شما را به جای یک رقیب انتخاب کنند.

همیشه به مزیت نهایی که به مشتریان خود ارائه می‌دهید، فکر کنید چون این همان چیزی است که توسعه برند شما را افزایش می‌دهد.

2. مخاطبان خود را بشناسید

مشتریان هدف خود را شناسایی و در مورد آن‌ها تحقیق کنید. مطمئنا عبارت «مخاطبان خود را بشناسید» را قبلاً شنیده اید. بخشی از توسعه نام تجاری شما این است که مخاطبان خود را به اندازه کافی بشناسید تا محتوای خوب و هدفمند مانند: وبلاگ یا تبلیغات ارائه دهند که به آن‌ها کمک می‌کند.

3. منابع خود را بسازید

آگاهی از نام تجاری را توسعه دهید. نام تجاری واقعی از اینجا شروع می‌شود. برای رشد برند خود، باید دستورالعمل‌های خاص برند را تعیین کرده و محتوا برای تبلیغ کسب و کار خود ایجاد کنید.

از تجزیه و تحلیل مشتریان، تجزیه و تحلیل رقبا و بررسی‌های آنلاین برای ایجاد پیام موقعیت‌یابی نام تجاری خود استفاده کنید. سپس، از آن پیام موقعیت‌یابی برای ایجاد مطالب بازاریابی برای کسب و کار خود استفاده کنید. این به معنی داشتن مواردی مانند:

هنگامی که ملزومات برند تجاری خود را آماده کردید، می‌توانید محتوا برای تبلیغ کسب و کار خود ایجاد کنید! این شامل:

  • وبلاگ
  • محتوای ویدیویی
  • پست‌های رسانه‌های اجتماعی
  • اینفوگرافیک
  • محتوای ضمیمه شده
  • تحقیقات اصلی
    و…

می‌باشد. برای ایجاد محتوای خود می‌توانید از همه لزومات برند خود استفاده کنید، مانند یک گزارش تحقیقاتی. در اینجا نکاتی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تجارت خود را توسعه دهید، برند خود را پیشرفته‌تر کنید و آگاهی از نام تجاری خود را افزایش دهید.

نکاتی برای توسعه برند

انواع توسعه برند

رسانه‌های اجتماعی

لایو در فیس بوک، تعاملات در توییتر، استوری‌های اینستاگرام، گزینه‌های دسترسی در اینجا بی‌پایان است.

رویدادها

میزبان خود باشید یا در رویداد شخص دیگری شرکت داشته باشید.

جستجوی ارگانیک

یک استراتژی SEO ارگانیک می‌تواند ترافیک زیادی را به سمت شما هدایت کند.

جستجوی هدفمند

تبلیغات پولی و هدفمند می‌تواند در سایر تلاش‌های تبلیغاتی مانند رسانه‌های اجتماعی ادغام شود.

مدیریت برند

چهارمین مرحله در فرآیند توسعه برند، ردیابی است. اگر نمی‌توانید دلیل آنکه چه تاثیری بر تجارت شما می‌گذارد را پیدا کنید، قید مطرح شدن و درخشیدن را باید بزنید.

شما باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  1. ترافیک جستجوی شما چطور است؟
  2. آیا ترافیک وب شما افزایش یافته است؟
  3. آیا مردم برند شما را در رسانه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند؟
تنها راه برای پاسخ به این سوالات این است که پیشرفت خود را ردیابی کرده و تنظیمات صحیح را در برنامه توسعه برند خود ایجاد کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

توسعه برند شامل اقداماتی است که برند را همانطور که نامش پیداست با بقیه رقبا متمایز می‌کند و در زمینه‌های متفاوتی می‌تواند اتفاق بیافتد. انواع توسعه برند عبارت است از: فرم محصول، محصول همراه، تخصص شرکت، تمایز برند و اعتبار برند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا