آموزش سئو

چک لیست سئو 2022 + [سئو داخلی + خارجی + فنی]

آیا تابه‌حال از چک‌لیست سئو استفاده کرده‌اید؟ فرآیند سئو یک کار بسیار زمان‌بر و دشوار است و به دلیل داشتن بخش‌های بسیار برای انجام، زحمت زیادی را برای سئو کاران خصوصاً تازه‌کار به دنبال دارد.

شما باید برای خودتان یک لیست کامل از تمامی فعالیت‌هایی که باید برای بهبود رتبه انجام دهید تعیین کنید و در ادامه بدون هیچ خطایی، آنان را به سرانجام برسانید.

اینجاست که نیاز به یک چک‌لیست سئو کامل احساس می‌شود؛ به‌صورت کلی چک‌لیست سئو شامل تمامی اقداماتی است که شما باید در بخش‌های مختلف سئو ازجمله داخلی، فنی و خارجی انجام دهید تا درنهایت به رتبه‌های بهتری دست پیدا کنید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم یک چک‌لیست کامل سئو به شما ارائه کنیم.

لیست عناوین پنهان

سئو چیست؟

سئو (search engine optimization) امروزه یکی از چیزهایی است که برای هر کسب‌وکاری دارای اهمیت است و بدون آن میزان فروش یک سایت بسیار پایین خواهد بود.

همان‌طور که میدانید، با رشد فنّاوری و تلفن‌های همراه، موتورهای جستجو نیز هرروز پیشرفته‌تر شدند و درنهایت در حال حاضر هر سؤالی که داشته باشید یا هر چیزی که بخواهید بخرید از طریق یک تلفن همراه و اینترنت امکان‌پذیر خواهد بود.

بنابراین طبیعی است که گوگل نیز برای رتبه دهی به وب‌سایت‌ها و ترتیب قرارگیری آنان معیارهایی را تعیین کند و به‌وسیله این معیارها، ارزش هر سایت برای مخاطب را بسنجد؛ درواقع هنگامی‌که تلاش کنید بر اساس این معیارها عمل کنید و رتبه‌تان را بهبود دهید، در حال انجام سئو هستید.

سئو یعنی تلاشی آگاهانه که بر اساس قوانین موتورهای جستجو است و برای بهبود رتبه و در نتایج انجام می‌شود تا از این طریق تعداد بازدیدکننده یک وب‌سایت بالا رود.

سئو شامل چند بخش است؟

اگر مقداری در وب‌سایت‌های مختلف مطالعه کرده باشید حتماً با واژه‌هایی همچون سئو داخلی و خارجی آشنا هستید و از خودتان می‌پرسید این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند.

به‌صورت کلی ما برای اینکه بتوانیم یک وب‌سایت را در نتایج جستجو بهبود دهیم، باید روی معیارهای مختلفی کارکنیم؛ برخی از این معیارها به‌صورت مستقیم تحت اختیار ما هستند و به‌راحتی می‌توانیم آنان را کنترل کنیم.

به قسمت‌هایی که به‌صورت مستقیم تحت اختیار ما هستند، سئو داخلی میگوییم؛ مثلاً تگ‌های H، محتواهای منتشرشده، لینک داخلی و … همگی ازجمله این موارد به شمار می‌آیند.

از طرفی دیگر نقطه مقابل این قضیه نیز وجود دارد که شما به‌صورت مستقیم نمی‌توانید آنان را انجام دهید؛ مثلاً لینک‌هایی که دیگر وب‌سایت‌ها به شما می‌دهند یا نظرات کاربران مختلف در شبکه‌های اجتماعی مختلف ازجمله از این معیارها به شمار می‌آید و به آنان سئو خارجی می‌گویند.

قسمت بعدی که نسبت به دو مورد قبلی از اهمیت کمتری برخوردار است، سئو فنی است؛ این بخش به‌صورت کلی به کدهای استفاده‌شده در وب‌سایت و عوامل فنی دخیل در آن اشاره دارد.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی آن ON Page Seo شامل فاکتورهایی است که مستقیماً در اختیار صاحب سایت است و می‌تواند باکار بر روی آنان، رتبه خودش را بهبود دهد.

مثلاً شما می‌توانید هر زمان که خواستید اقدام به تولید محتوای باکیفیت بکنید و آن را روی سایت خودتان نشر دهید یا به مقاله‌های خود لینک داخلی بدهید و …

سئو خارجی چیست؟

سئو خارجی شامل آن دسته از فاکتورهایی هستند که ما مستقیماً نمی‌توانیم روی آنان کارکنیم و باید به‌صورت غیرمستقیم و به کمک سئو داخلی آنان را بهبود دهیم؛ مثلاً شما با تولید محتوای باکیفیت و جلب رضایت مشتریان، می‌توانید این احتمال را افزایش دهید که دیگر وب‌سایت‌ها به شما لینک بدهند.

البته بسیاری از وب‌سایت‌ها امروزه خودشان به‌جای تولید محتوا برای لینک گرفتن طبیعی، اقدام به خرید لینک می‌کنند که در صورت حرفه‌ای بودن نتایج خوبی خواهد داشت اما اگر ناشیانه عمل کنید، باید منتظر پنالتی گوگل باشید.

سئو فنی چیست؟

بااینکه مهم‌ترین بخش سئو، سئو داخلی و خارجی است، اما نمی‌توان از تأثیر فوق‌العاده سئو فنی روی آن به‌سادگی گذشت؛ مثلاً کدهای قالب وب‌سایت شما از مهم‌ترین مواردی هستند که روی نحوه دیده شدن وب‌سایت توسط موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارند. فرض کنید شما سئو داخلی بسیار قوی دارید و بک لینک‌های زیادی نیز به دست آورده‌اید اما به دلیل اصولی نبودن کد نویسی، ربات‌های گوگل نمی‌توانند وب‌سایت شمارا به‌درستی مشاهده کنند!

چک‌لیست سئو داخلی

چک‌لیست سئو داخلی

در این قسمت تمامی فاکتورهایی که دارای اهمیت زیادی در سئو داخلی هستند را برایتان می‌آوریم:

1 – تحقیق کلمات کلیدی

اولین قدم برای سئو هر وب‌سایتی این است که شما بدانید مخاطبانش از طریق چه کلماتی به دنبال آن می‌گردند. مثلاً اگر من نیاز به یک گوشی موبایل داشته باشم، طبیعتاً کلمه «خرید گوشی» را جستجو می‌کنم و نه چیز دیگر! درواقع اصلی‌ترین وظیفه هر سئو کاری این است که کلمات کلیدی اصلی هر صنعت را بشناسد. اگر شما ندانید مخاطبان بالقوه‌تان از چه طریقی به دنبالتان می‌گردند، هرگز به هدف خودتان نخواهید رسید.

بنابراین شما باید برای هر صفحه خودتان یک کلمه کلیدی خاص استفاده کنید و آن را درجاهای دیگر تکرار نکنید؛ زیرا باعث می‌شود صفحات سایتتان را یکدیگر به رقابت بپردازند و قدرت هرکدام کاهش یابد.

نکته مهم این است که اگر در ابتدای راه‌اندازی سایت خودتان هستید، به‌هیچ‌عنوان به دنبال کلمات پررقابت نروید و از کلماتی استفاده کنید که کمتر توسط رقیبان استفاده می‌شود.

2 – استفاده از کلمات کلیدی در URL

یکی از کارهای مهم چک‌لیست سئو این است شما کلمات کلیدی هر صفحه را در URL آن جایگذاری کنید؛ این به موتورهای جستجو کمک می‌کند که راحت‌تر محتوای شمارا درک کنند.

شما باید سعی کنید کلمه کلیدی که در این بخش استفاده می‌شود کوتاه و مختصر باشد و هر کاربر با یک نگاه بتواند منظور شما از آن را بفهمد؛ معمولاً توصیه می‌شود از کلمات کلیدی فارسی در آدرس صفحات استفاده نکنید و معادل انگلیسی آن را قرار دهید؛ زیرا کاراکترهای فارسی معمولاً به شکل خوبی در گوگل نمایش داده نمی‌شوند و ظاهر خوبی ندارند.

توصیه می‌کنیم که آدرس صفحاتی که تا به کنون منتشر و در گوگل ایندکس شده‌اند را تغییر ندهید زیرا باعث از دست دادن اعتبار آنان می‌شود و قدرت سایتتان کاهش میابد؛ اما اگر مایل به این کار بودید، حتماً به‌صورت حرفه‌ای ریدایرکت 301 را انجام دهید.

3 – کلمات کلیدی را در عنوان صفحات قرار دهید

یکی مهم‌ترین معیارهای رتبه دهی در بخش سئو داخلی استفاده از کلمات کلیدی در عنوان صفحات است؛ این باعث می‌شود که گوگل به‌راحتی بفهمد شما در حال منتشر کردن چه نوع محتوایی هستید و باید به کدام کلمه شما رتبه بدهد.

 

علاوه بر این، عنوان صفحه اصلی‌ترین بخشی است که کاربر در نتایج جستجو مشاهده می‌کند و شما باید به نحوی آن را بنویسید که برای کاربر جذاب بوده و درعین‌حال کلمات کلیدی نیز به‌درستی در آن استفاده‌شده باشند؛ مثلاً عنوان «چک‌لیست سئو» بااینکه از کلمات کلیدی موردنظر ما استفاده کرده است، اما عنوان «چک‌لیست سئو؛ رتبه سایت‌تان را در سال 2022 دگرگون کنید»، بسیار جذاب‌تر است و نرخ کلیک را افزایش خواهد داد.

4 – داشتن توضیحات متا جذاب و شامل کلمات کلیدی

متای توضیحات نیز یکی از آن بخش‌هایی است که کاربر هنگام جستجو مشاهده می‌کند و ممکن است روی تصمیم او برای کلیک یا عدم کلیک روی وب‌سایت شما تأثیرگذار باشد.

شما باید در این قسمت به‌صورت اصولی از کلمات کلیدی‌تان استفاده کنید و توضیحاتی ارائه دهید که کاربر را مشتاق به کلیک کند؛ مثلاً ما می‌توانیم برای این صفحه از متا توضیحات زیر استفاده کنیم:

«آیا می‌خواهید رتبه سایت خودتان را افزایش دهید؟ آیا به دنبال بهترین چک‌لیست سئو 2022 هستید؟ به کمک این مقاله می‌توانید رتبه خودتان در گوگل را دگرگون کنید و به‌سرعت به رتبه یک برسید»

متن بالا را تقریباً می‌توان به‌عنوان یک توضیحات متا خوب شناخت؛ زیرا هم از کلمات کلیدی در آن استفاده‌شده، هم ازجمله «بهترین» استفاده‌شده و هم تأکید گردیده که کاربر می‌تواند به کمک توضیحات آن سریعاً به رتبه یک برسد.

بااینکه خود گوگل رسماً اعلام کرده که متای توضیحات به‌صورت مستقیم تأثیری روی رتبه سایت‌ها ندارد، اما درصورتی‌که توضیحاتی ترغیب‌کننده بنویسید که باعث کلیک کاربر می‌شود، نرخ CTR بالاتری خواهید داشت که این خود یک فاکتور رتبه دهی مهم است و شمارا بالا می‌برد.

از طرفی دیگر کلمات کلیدی استفاده‌شده در این بخش هنگام جستجوی کاربر به‌صورت پررنگ (BOLD) نمایش داده می‌شوند که باعث جلب‌توجه کاربر می‌گردد.

5 – استفاده از کلمه کلیدی اصلی در تگ H1

بعد از تگ عنوان، تگ H1 مهم‌ترین تگ داخل صفحه است که بیشترین تأثیر را برای تعیین موضوع یک صفحه توسط گوگل دارد؛ شما باید کلمه کلیدی اصلی موردنظرتان را در این قسمت قرار دهید و سعی کنید در ابتدای آن قرار بگیرد.

معمولاً اکثر وب‌سایت‌ها تگ H1 را دقیقاً مشابه عنوان قرار می‌دهند اما این اصلاً ضروری نیست و این دو می‌توانند با یکدیگر تفاوت داشته باشند.

نکته بسیار مهم این است که هر صفحه باید فقط دارای یک تگ H1 باشد در غیراینصورت تأثیر منفی در رتبه دهی خواهد داشت.

6 – کلمات کلیدی را در متن تکرار کنید

یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر وب‌سایتی متن اصلی آن است؛ شما باید کلمات کلیدی خودتان را به‌صورت اصولی چندین بار در متن تکرار کنید تا خزنده‌های موتورهای جستجو از این طریق بتوانند هدف صفحه شمارا تشخیص دهند.

بهتر است دو تا سه تا از کلمات کلیدی تکرار شده در صفحه را به‌صورت پررنگ شده (Bold) نمایش دهید تا قدرت آنان بیشتر شود.

نکته بعدی این است که هیچ‌کدام از محتواهای شما نباید کمتر از 300 کلمه طول داشته باشد زیرا گوگل چنین محتواهایی را به‌عنوان محتوای کم‌ارزش شناسایی می‌کند و معمولاً یا رتبه‌ای به آنان نمی‌دهد یا رتبه پایینی اختصاص می‌دهد.

به‌صورت متوسط تعداد کلمات ایدئال برای یک مقاله 700 کلمه است؛ داشتن چنین طولی باعث می‌شود گوگل این احتمال را بدهد که محتوای شما باکیفیت است و آن را بررسی کند.

حواستان باشد که هرگز نباید صرفاً به خاطر افزایش دادن تعداد کلمات مقاله، محتواهای بی‌ارزش و نامربوط ایجاد کنید؛ داشتن یک مقاله کوتاه مرتبط بسیار بهتر از محتوای طولانی نامرتبط است.

7 – مترادف کلمات کلیدی را استفاده کنید

یکی از فاکتورهای مهمی که حتماً در لیست چک‌لیست سئو قرار می‌گیرد، استفاده از مترادف کلمات کلیدی است؛ خود گوگل چندین بار تأکید کرده که در محتواهای تولیدی فقط از کلمات کلیدی اصلی استفاده نکنید و مترادف آنان را نیز به کار بگیرید؛ زیرا باعث می‌شود ربات‌های گوگل راحت‌تر موضوع محتوای شمارا تشخیص دهند و از طرفی دیگر در نتایج جستجو بیشتری حضور داشته باشید.

8 – از Latent Semantic Indexing استفاده کنید

یکی از روش‌هایی که امروزه برای موتورهای جستجو به وجود آمده و به آنان کمک می‌کند تا محتوای یک صفحه را درک کنند، متد Latent Semantic Indexing است. این روش درواقع از یک متد ریاضی استفاده می‌کند تا روابط بین کلمات را به‌صورت صحیح برقرار کند.

به‌عنوان‌مثال، اگر تا به کنون در گوگل جستجو کرده باشید، میدانید که همیشه در پایین نتایج، کلمات کلیدی مرتبط با کلمه شما نمایش داده می‌شود که این کلمات به کمک همین متد به دست می‌آیند.

 9 – از تگ Alt در تمامی عکس‌ها استفاده کنید و نام آنان را به‌درستی انتخاب کنید

یکی از تگ‌های بسیار مهمی که در سئو داخلی اهمیت زیادی دارد و حتماً باید در چک‌لیست سئو قرار بگیرد، تگ Alt است؛ این تگ درواقع متن جایگزین را برای عکس‌ها تعیین می‌کند تا در هنگام بارگذاری صفحه درصورتی‌که به هر دلیلی عکس‌ها قابلیت نمایش داده شدن نداشتند، کاربر این متن را ببینند.

از طرفی دیگر سیستم کار موتورهای جستجو بر اساس متن است و عملاً اگر برای تصاویر این تگ را تعیین نکنید نمی‌توانند محتوای آنان را تشخیص دهند و اگر این اتفاق رخ دهد، عکس‌ها در نتایج جستجو به‌درستی نمایش داده نمی‌شوند.

نکته مهم دیگر این است که حتماً همیشه نام تصاویر خودتان کاملاً مشابه کلمات کلیدی قرار دهید؛ به‌عنوان‌مثال اگر کلمه کلیدی شما «چک‌لیست سئو» است، نام تصویر شما نیز باید چک-لیست-سئوداخلی.png باشد.

10 – به صفحات مرتبط داخلی لینک دهید

یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو داخلی، لینک دادن به صفحه‌های داخلی است؛ همیشه سعی کنید هنگام نوشتن مقالات به این فکر کنید که چگونه می‌توانید به صفحاتی لینک دهید که برای کاربران مناسب و کاربردی هستند.

مثلاً ما می‌توانیم در این صفحه به مقالاتی که راجع به سئو هستند لینک دهیم؛ مثلاً الگوریتم رنک برین گوگل، گوگل پنالتی و … ازجمله موضوعاتی است که احتمالاً شما به خواندن آنان علاقه داشته باشید.

این کار باعث می‌شود تا اعتبار سایت بین صفحات مختلف منتقل شود و درنهایت همهٔ آنان رتبه بهتری به دست آورند؛ فقط توجه داشته باشید که برای انجام این کار از انکر تکست های که شامل کلمات کلیدی صفحه موردنظر هستند استفاده کنید.

چک‌لیست سئو خارجی

چک‌لیست سئو خارجی

همان‌طور که گفته شد، سئو خارجی شامل تمامی فاکتورهایی است که به‌صورت مستقیم تحت اختیار شما نیست و برای پیشرفت در آنان باید کارهایی خارج از سایت خودتان انجام دهید؛ توجه داشته باشید که برای اینکه اقدامات سئو خارجی شما مؤثر واقع شوند و رتبه شمارا ارتقا دهند، حتماً باید سئو داخلی را همانند بالا که گفته شد، به‌صورت درست انجام داشته باشید و در آن قوی باشید.

مثلاً برای وب‌سایتی که محتوای درستی ندارد و یا لینک دهی داخلی‌اش اصولی نیست، عملاً هرچقدر هم بک لینک به دست‌آورد به نتیجه‌ای نخواهد رسید و فقط احتمال پنالتی شدن خودش را افزایش می‌دهد؛ زیرا گوگل در چنین شرایطی با خودش می‌گوید که چرا باید وب‌سایتی که هیچ محتوای باکیفیتی ندارد تا این حد بک لینک بگیرد؟ پس مسلماً اقدام به خرید بک لینک کرده است.

1 – بک لینک‌هایتان را بررسی کنید

یکی از اصلی‌ترین کارهایی که هر وب‌سایتی باید انجام دهد این است که در بازه‌های زمانی مختلف بررسی کند که چه بک لینک‌هایی به دست آورده است و کدامشان باارزش، و کدام‌یک بی‌ارزش است.

این باعث می‌شود که شما بدانید کدام محتواها توانسته‌اند بک لینک‌های بهتری به دست آورده‌اند و از این طریق اقدام به تولید محتواهای مشابه کنید؛ یکی از اصلی‌ترین ابزارهایی که می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند سایت Ahrefs است.

این وب‌سایت امروزه توسط سئو کارهای سرتاسر دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد و به دلیل داشتن ویژگی‌های فراوان، محبوبیت بالایی به دست آورده است.

اگر می‌خواهید بدانید که در چه بازه‌های زمانی، برای چه صفحاتی و چه تعداد بک لینک به دست آورده‌اید و کدام‌یک ارزش بالایی دارد، این ابزار به‌شدت برایتان مفید خواهد بود.

پس از ثبت‌نام در این سایت، آدرس دامنه خودتان را وارد کنید تا به اطلاعاتی از آن دسترسی داشته باشید؛ در نسخه رایگان، شما می‌توانید قدرت دامنه و تعداد سایت‌هایی که به شما لینک داده‌اند را ببینید.

از طرفی دیگر شما می‌توانید به‌سادگی متوجه سایت‌هایی که به شما لینک اسپم داده‌اند را بشناسید و به‌سادگی به کمک ابزار گوگل آنان را بی‌تأثیر گنید.

2 – بک لینک‌های رقبا را به‌صورت منظم بررسی کنید

همان‌طور که میدانید یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای سئو برای رتبه‌بندی سایت‌ها بک لینک است؛ ازاین‌رو شما برای اینکه بتوانید نسبت به رقبا در جایگاه‌های بهتری قرار بگیرید، باید در این فاکتور بسیار قدرتمند عمل کنید و لینک‌های باارزش بیشتری نسبت به آنان به دست آورید.

برای انجام این کار، شما در ابتدا باید بدانید که رقبایتان چه تعداد لینک و از چه جاهایی دارند؛ این کار باعث می‌شود به‌سادگی هرچه‌تمام‌تر و با کمترین هزینه ممکن بک لینک‌های فوق‌العاده به دست آورید.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید شما 10 رقیب مختلف دارید که به کمک ابزارهای تحلیل بک لینک متوجه می‌شوید که آنان از منابع زیادی بک لینک‌های قدرتمند دارند و به همین دلیل در رتبه‌های بالاتری نسبت شما قرارگرفته‌اند؛ ازاین‌رو به‌سادگی می‌توانید این لینک‌ها را پیدا کنید و سعی کنید روشی برای ساخت لینک در آنان برای خودتان پیدا کنید.

این‌یکی از اصلی‌ترین کارهایی است که باید برای سئو خارجی خودتان قرار دهید و درصورتی‌که در آن اصولی عمل کنید، مطمئناً به منبع بسیار بزرگی از بک لینک دسترسی خواهید داشت که می‌توانید با ساخت لینک در آنان رتبه خودتان را بسیار بهبود دهید.

چک‌لیست سئو فنی

چک‌لیست سئو فنی

در سئو فنی شما باید به دنبال ارورهای بگردید که باعث می‌شوند رتبه شما به‌صورت ناخواسته افت پیدا کند.

در سئو فنی، شما باید به سراغ کنسول جستجوی گوگل بروید تا ارورهای ایندکس یا محتواهای تکراری پیدا کنید و با برطرف کردنشان قدم بزرگی برای بهبود رتبه‌تان بردارید.

یکی از مهم‌ترین ابزارهایی که در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند، گوگل سرچ کنسول است که کاملاً رایگان بوده و شما می‌توانید با ثبت وب‌سایتتان در آن به‌راحتی داده‌های باارزشی به دست آورید.

به کمک این ابزار شما می‌توانید به اطلاعاتی ازجمله مشکلات فنی کلماتی که از طریق آن کاربران وارد سایت شده‌اند، نرخ کلیک و … دسترسی داشته باشید.

1 – شناسایی ریدایرکت های 302 و تغییر آنان به 301

به‌صورت کلی ریدایرکت شامل دو نوع 301 و 302 است که ازلحاظ ظاهری کاملاً کار مشابهی انجام می‌دهند اما درزمینهٔ سئو دو قطب کاملاً متفاوت شناخته می‌شوند.

ریدارکت 302 برای صفحاتی انجام می‌شود که به‌صورت دائمی انتقال پیدا نکرده‌اند و به‌زودی دوباره به حالت قبلی بر خواهند گشت.

ریدارکت 301 نیز دقیقاً برعکس مورد قبلی عمل می‌کند و به گوگل می‌گوید که صفحه شما به‌صورت دائمی انتقال پیداکرده است ازاین‌رو گوگل تمامی اعتبار آن صفحه را انتقال می‌دهد و تمامی بک لینک‌ها و…، اعتبار را به صفحه جدید منتقل می‌کنند، درصورتی‌که در مورد قبلی چنین نیست.

یکی از مشکلات فنی که هر وب‌سایتی ممکن است درگیر آن شود استفاده از این دو ریدایرکت به‌جای یکدیگر است؛ بنابراین موردی که در چک‌لیست سئو فنی حتماً باید قرار بگیرد، برطرف کردن این اشتباهات است.

2 – ارور های خزنده‌ها، لینک‌های شکسته و خطاهای کشف‌شده در سرچ کنسول را برطرف کنید

یکی از اتفاقاتی که ممکن است برای هر وب‌سایتی رخ بدهد، به وجود آمدن لینک‌های شکسته است؛ مثلاً ممکن است شما به سایت X چند سال پیش لینک داده باشید اما الآن آن سایت به هر دلیلی وجود ندارد و هنگام کلیک کاربر بر روی آن لینک با ارور 404 روبرو می‌شود.

این مشکل به‌ظاهر ساده است، اما می‌تواند مشکلات زیادی را برای شما و موتورهای جستجو ایجاد کند؛ فرض کنید موتور جستجو می‌خواهد صفحاتی که شما به آنان لینک داده‌اید را بررسی کند اما با ارور 404 روبرو می‌شود! این مطمئناً نتایج منفی زیادی برای شما خواهد داشت.

اگر از سیستم‌های مدیریت محتوایی مثل وردپرس استفاده می‌کنید، ابزارهای زیادی برای تشخیص چنین لینک‌هایی وجود دارند که به‌سادگی می‌توانند صفحاتی که شامل چنین لینک‌هایی هستند را تعیین کند.

اگر از سیستم مدیریت محتوا اختصاصی استفاده می‌کنید، بازهم نگران نباشید؛ وب‌سایت‌های زیادی هستند که قابلیت بررسی لینک‌های شکسته و اطلاع به شمارا دارند.

3 – سایت را برای گوشی‌های موبایل بهینه کنید

امروزه اکثر کاربران وب، از گوشی‌های موبایل استفاده می‌کنند بنابراین شما حتماً باید سایتتان را ازنظر ظاهری و فنی برای آنان بهینه کنید تا بتوانند با حداکثر سرعت و کارایی، آن را مشاهده کنند.

یکی از ابزارهایی که در این زمینه ارائه‌شده است AMP است که سرعت سایت در موبایل را به‌شدت افزایش می‌دهد.

4 – سرعت سایت را تا حد ممکن افزایش دهید

یکی از فاکتورهایی که امروزه از اهمیت شدیدی برخوردار است و حتماً باید در چک‌لیست سئو فنی قرار بگیرد، سرعت سایت است.

گوگل بارها تأکید کرده که این ویژگی یکی از فاکتورهای مهم برای رتبه گیری است؛ دلیل آن نیز صبور نبودن کاربران است، به صورتی که تحقیقات نشان می‌دهد یک ثانیه و حتی کمتر تأخیر، تا چه حد زیادی باعث کاهش نرخ فروش می‌شود!

5 – نقشه سایت را ساخته در سرچ کنسول ثبت کنید

نقشه سایت یکی از بخش‌های اصلی چک‌لیست سئو فنی به شمار می‌آید که به موتورهای جستجو کمک می‌کند به‌سرعت هرچه‌تمام‌تر محتواهای منتشرشده در وب‌سایت شمارا پیداکرده و ایندکس کند.

برای گذر از این مرحله کافی است به کمک افزونه‌های موجود یا برنامه‌نویسی اختصاصی، صفحات سایتتان را در سایت مپ قرار داده و آن را در گوگل سرچ کنسول ثبت کنید.

6 – ساخت فایل Robots.txt و بهینه‌سازی آن

بااینکه ممکن است فکر کنید این فاکتور چندان اهمیتی ندارد و نباید در چک‌لیست سئو فنی قرار بگیرد، اما باید به شما بگوییم که درصورتی‌که این فایل را به‌درستی تنظیم نکنید، تمامی زحماتی که در بخش سئو داخلی و خارجی و فنی کشیده‌اید بر باد خواهد رفت زیرا موتورهای جستجو نمی‌توانند محتوای شمارا ببینند.

ازاین‌رو حتماً این فایل را بسازید و در آن تعیین کنید که می‌خواهید گوگل چه صفحاتی را ایندکس و چه صفحاتی را ایندکس نکند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی سئو یکی از مهم‌ترین فرآیندهای هر کسب‌وکار برای فروش بیشتر است که به کمک آن می‌تواند سود بسیار زیادی را به دست‌آورد؛ اما برای انجام آن، شما نیاز به یک چک‌لیست خواهید داشت که دقیقاً تعیین کند در هر مرحله باید چه‌کارهایی انجام دهید که در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین فاکتورهای گوگل را در چنین حالتی به شما عرضه کنیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال به چک‌لیست سئو عمل کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا