آموزش سئو

ریدایرکت (redirect) چیست؟ آشنایی با انواع ریدایرکت

ریدایرکت چیست؟ چرا باید از ریدایرکت استفاده کنیم؟ این‌ها بخشی از سوالاتی است که شاید بارها و بارها از خودتان پرسیده باشید! به‌صورت کلی در فضای وب ریدایرکت یعنی «کاربران را از یک صفحه، به صفحه‌ای دیگر هدایت کنیم» مثلاً فرض کنید فروشگاهی که همیشه به آن‌ها سر می‌زدید، ناگهان تعطیل شود؛ اما در مکان قبلی تابلویی برای معرفی آدرس جدید برای شما وجود داشته باشد. در این واقع یک ریدایرکت است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم ریدایرکت چیست و در ادامه نحوه استفاده صحیح از آن را به شما آموزش می‌دهیم.

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت چیست

فرض کنید روزی به همان فروشگاه قدیمی که همیشه سر می‌زنید بروید و ناگهان با نوشته‌ای روبرو شوید: «این مکان تعطیل‌شده است، لطفاً به آدرس جدید مراجعه کنید»

وقتی با چنین صفحه‌ای روبرو می‌شوید چه حسی به شما دست می‌دهد؟درواقع احتمالاً به آدرس جدیدی که نوشته‌شده مراجعه می‌کنید و از دفعات بعد نیز آن فروشگاه را با آدرس جدید می‌شناسید.

حالا اگر به‌غیراز شما روزانه هزاران نفر دیگر هم به آن آدرس مراجعه کنند چطور؟!

برای آنان هم دقیقاً اتفاقی که برای شما رخ‌داده می‌افتد؛ یعنی با یک نوشته به اطلاع آنان می‌رسد که فروشگاه به آدرس جدیدی انتقال‌یافته از این به بعد برای خرید از آن باید به مکان جدید مراجعه کنند.

حالا اگر به مکان قبلی بروید و با هیچ پیام یا تابلویی روبرو نشوید چطور؟ مطمئناً احساس بدی پیدا خواهید کرد و دیگر هرگز به آن فروشگاه برنمی‌گردید.

در دنیای وب به چنین اتفاقی ارور 404 می‌گوییم؛ یعنی کاربری وارد صفحه سایت ما شود اما محتوای قبلی حذف‌شده باشد. در چنین شرایطی است که Redirect می‌تواند مشکلات ما را حل کند.

مثالی که در بالا برایتان عرض کردم دقیقاً معنا و مفهوم ریدایرکت را می‌رساند. ریدایرکت در معنای لفظی به معنای راهنمایی دوباره و تغییر مسیر است.

در فضای وب و دنیای دیجیتال، هرلحظه ممکن است به دلایل متعددی قصد تغییر آدرس صفحات خودمان را داشته باشیم؛ دلایلی مثل انتقال سایت به دامنه جدید، تغییر آدرس برای خواناتر شدن آن، تبدیل آدرس از فارسی به انگلیسی و…

در چنین شرایطی ما لازم داریم تا از مفهومی به نام ریدایرکت برای انتقال موتورهای جستجو به صفحات جدید استفاده کنیم تا هم اعتبار و رتبه صفحه‌مان حفظ شود و هم بازدیدکنندگان خودمان را از دست ندهیم.

درواقع با استفاده از ریدایرکتی که ایجاد می‌کنیم، به کاربران و موتورهای جستجو اطلاع می‌دهیم که این صفحه به‌صورت موقت یا دائمی، به آدرس جدیدی انتقال‌یافته و برای دسترسی دوباره، آنان را به آدرس جدید هدایت می‌کنیم.

البته بسیاری از کاربران ما شاید هیچ‌وقت متوجه ایجاد ریدایرکت نشوند؛ درواقع اهمیتی هم ندارد.

بیشتر بحث ما برای موتورهای جستجو است؛ همان‌طور که می‌دانید در سئو برای اینکه وب‌سایتی به رتبه‌های بالا برسد باید از یکسری استراتژی‌ها و روش‌های خاص استفاده کند مثل بک لینک سازی، سئو داخلی، فعالیت در شبکه‌ها اجتماعی و …

در اصل تنها هدف چنین اقداماتی افزایش اعتبار سایت و صفحات داخلی است. هنگامی‌که آدرس صفحه را تغییر دهیم، لینک قبلی با خطای 404 روبرو می‌شود که به معنی حذف آدرس قبلی است؛ در چنین شرایطی اگر به سرعت از ریدایرکت 301 و به‌صورت صحیح استفاده نکنید، تقریباً تمامی زحماتی که برای افزایش اعتبار آن صفحه انجام داده‌اید از بین می‌رود.

بنابراین مهم‌ترین استفاده از ریدایرکت در سئو وب‌سایت است و درصورتی‌که از آنان استفاده نکنیم- یا به‌صورت غلط استفاده کنیم- ضررهای جبران‌ناپذیری را متحمل خواهیم شد.

بنابراین یادگیری نحوه استفاده از فن‌های صحیح ریدایرکت نقش بسیار حیاتی در کار وب‌سایت ما دارند!

ریدایرکت کردن چه فایده‌ای دارد؟

اهمیت ریدایرکت

مثالی که در بالا برایتان زدم را به یادآورید؛ هنگامی‌که یک فروشگاه قصد تغییر مکان داشته باشد، قطعاً دلیلی برای این کارش وجود دارد.

حالا شاید بخواهد تعمیراتی در مکان قبلی انجام دهد یا به‌صورت کلی به مکان بهتر و بزرگ‌تر مهاجرت کند. اگر هدف فروشگاه این باشد که به‌صورت موقتی به مکان جدیدی برود، روی تابلویی می‌نویسد که «موقتاً» به آدرس جدید مراجعه کنید.

اما درصورتی‌که به‌صورت دائمی قصد انتقال داشته باشد، می‌نویسد «فروشگاه انتقال یافت».

درواقع ما به این دو نوع ریدایرکت، 301 و 302 می‌گوییم که موقتی یا دائمی بودن انتقال را مشخص می‌کنند.

حالا برگردیم به سر بحث اصلی خودمان، اصلاً چه باید از ریدایرکت استفاده کنیم؟

در قسمت اول تا حدودی به شما عرض کردم که چرا باید از ریدایرکت  استفاده کنیم و دلیل این کار چیست؛ اما بد نیست بازهم یک تعریف کامل‌تری به شما ارائه کنم.

شما به‌عنوان مدیر سایت، تمامی وظیفه‌های سئو را بر عهده‌دارید و هر موقع که لازم باشد، باید تغییرات موردنظر را ایجاد کنید.

گاهی اوقات به دلایل مختلفی، لازم است که تمام صفحات یا چند صفحه از وب‌سایت را، به آدرس جدیدی منتقل کنیم. در چنین شرایطی است که نقش ریدایرکت برای ما روشن می‌شود.

ریدایرکت می‌توانند به یکی از دو حالت زیر انجام شوند:

  • قصد انتقال تمام صفحات را داشته باشید؛ یعنی دامنه جدیدی خریده‌اید و قصد دارید به‌صورت کامل سایت خودتان را به دامنه جدیدی منتقل کنید. در این نوع ریدایرکت باید برای تمامی صفحاتمان ریدایرکت ایجاد کنیم و آنان را انتقال دهیم.
  • قصد انتقال تنها یک یا چند صفحه را داشته باشید؛ مثلاً ممکن است به دلایل مختلفی مثل URL کم خوانا، بخواهید یکی یا چند تا از صفحات را انتقال دهید. در اینجا تنها کافی است از ریدایرکت تکی استفاده کنید. درواقع در چنین شرایطی اگر از ریدایرکت استفاده نکنید، با مشکل Dublicate Content یا محتوای تکراری روبرو می‌شوید که طبق الگوریتم‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو، خلاق قوانین بوده و شامل جریمه خواهید شد.

همان‌طور که در بالا نیز عرض کردم، تمامی ریدایرکت‌ها تأثیرات یکسانی روی سئو و موقعیت وب‌سایت شما ندارند؛ بنابراین در زیر انواع مختلف آن‌ها را برایتان شرح می‌دهم.

چند نوع Redirect وجود دارد؟

انواع Redirect

به مثال فروشگاه برمی‌گردیم. در مثال بالا به شما گفتم که وقتی یک صاحب رستوران قصد انتقال به مکان جدیدی را داشته باشد، باید در مکان قبلی یک تابلو نصب کند تا به بازدیدکننده‌ها اطلاع دهد.

حالا در این تابلو می‌تواند بنویسد «انتقال دائمی» یا «انتقال موقتی». در هردو صورت، هدف این است که کاربر به مکان جدید انتقال یابد اما نحوه کار هرکدام متفاوت است.

در دنیای وب هم مانند مثال بالا، ما از دو نوع ریدایرکت می‌توانیم استفاده کنیم؛ یکی 301 و دیگری 302.

ریدایرکت 301 همان انتقال دائمی است که به موتورهای جستجو و کاربران اعلام می‌کند که صفحه به‌صورت دائمی منتقل‌شده است.

ریدایرکت 302 نیز همان انتقال موقتی است که مشخص می‌کند این صفحه به‌صورت موقتی (برای دلایلی مثل تعمیرات و…) انتقال‌یافته و به‌زودی نیز به آدرس قبلی برمی‌گردد.

البته برای کاربران فرقی نمی‌کند که شما از کدام نوع ریدایرکت استفاده کنید؛ آن‌ها نوع ریدایرکت را با چشم نمی‌توانند تشخیص دهند بلکه هدف ما از این کار موتورهای جستجو خواهند بود.

در زیر به توضیح کامل‌تری از این دو نوع می‌پردازیم:

ریدایرکت 301

در ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو اعلام می‌کنیم که این صفحه به‌صورت دائمی به آدرس جدیدی منتقل‌شده است.

این ریدایرکت دقیقاً مانند آن است که مالک فروشگاهی بخواهد آن را به‌صورت دائمی و همیشگی به مکان جدیدی انتقال دهد و ازاین‌پس هر فردی که بخواهد از آن بازدید کند، باید به آدرس جدیدی مراجعه کند.

تمامی مدیران وب‌سایت‌ها سعی می‌کنند با انجام فن‌های سئو، صفحات باارزشی ایجاد کنند تا در نتایج جستجوی گوگل بالاتر قرار گیرند.

وقتی بخواهیم این صفحات با ارزش با به آدرس جدیدی انتقال دهیم، در چنین شرایطی ریدایرکت 301 ضروری است تا موتورهای جستجو متوجه بشوند که این صفحه به‌صورت دائمی منتقل‌شده و ارزش را به صفحه جدید انتقال دهند.

این نوع ریدایرکت تقریباً بین 90 تا 99 درصد اعتباری که تاکنون به دست آورده‌اید را انتقال می‌دهد و ظرف مدت چند روز، صفحه جدید رتبه صفحه قدیمی را می‌گیرد.

ریدایرکت 302

هنگامی‌که صاحب فروشگاه قصد دارد تغییراتی در آن ایجاد کند یا تعمیراتی انجام دهد، حتماً نیاز دارد که یک تعطیلی موقتی داشته باشد.

در این هنگام مالک فروشگاه می‌تواند فروشگاه خودش را به‌صورت موقتی به مکان جدیدی انتقال دهد تا در این مدت، مشتریان خودش را از دست ندهد.

درواقع ریدایرکت 302 همان نقش انتقال موقتی فروشگاه را در فضای وب بازی می‌کند؛ وقتی از ریدایرکت 302 استفاده می‌کنید، به گوگل این پیام را می‌فرستید که «من به‌صورت موقتی به دلایل مختلفی قصد دارم این صفحه را به آدرس جدیدی انتقال دهم؛ اما این انتقال دائمی نیست و به‌زودی به آدرس قبلی برمی‌گردیم؛ بنابراین ارزش صفحه را منتقل نکن»

بنابراین با استفاده از این دستور، صفحه به آدرس جدیدی انتقال داده می‌شود بدون اینکه از ارزش آن کاسته شود.

البته گوگل طی گزارش‌هایی اعلام کرده در بعضی از موارد ممکن است با ریدایرکت 301 و 302 برخورد مشابهی شود؛ بنابراین سعی کنید تا حد امکان از ریدایرکت دائمی 301 استفاده کنید تا مبادا به‌صورت ناخواسته اعتبار صفحه را از دست دهید.

همان‌طور که می‌دانید اینترنت بر پایه پروتکل http بناشده که شامل دو نسخه 1.0 و 1.1 است؛ امروزه و با نسخه 1.1 پروتکل http، دیگر ریدایرکت 302 به‌عنوان یک انتقال موقتی محسوب نمی‌شود.

ریدایرکت 307

همان‌طور در بالا نیز گفته شد، در نسخه 1.1 پروتکل http دیگر ریدایرکت 302 به‌عنوان انتقال موقتی محسوب نمی‌شود.

ریدایرکت 307 درواقع همان ریدایرکت 302 است که برای نسخه 1.1 http طراحی‌شده است. البته در موارد بسیاری ممکن است موتورهای جستجو بین ریدایرکت 302 و 307 تفاوتی قائل نشوند و این دو را یکسان بدانند.

نکته مهم این است که برای استفاده از ریدایرکت 307 حتماً سرور شما باید از http نسخه 1.1 پشتیبانی کند در غیر این صورت امکان از استفاده از آن وجود ندارد. نکته بعدی این است که ما هرگز نمی‌توانیم مطمئن شویم که موتورهای جستجو با نسخه‌های جدید http سازگار هستند یا نه! بنابراین اگر بخواهیم بین این دو یکی را انتخاب کنیم، ریدایرکت 302 نسبتاً بهتر خواهد بود.

به شما پیشنهاد می‌کنم تا حد امکان سعی کنید از ریدایرکت دائمی 301 برای انتقال صفحات سایتتان استفاده کنید؛ زیرا در این صورت هم اطمینان بیشتری دارید، هم خطر از دست دادن اعتبار دیگر تهدیدتان نمی‌کند.

ریدایرکت Meta Refresh

در همین ابتدا باید عرض کنم که اگر هدف شما ارتقا سئو سایتتان است، به‌هیچ‌عنوان سراغ این نوع ریدایرکت نروید.

ریدایرکت متا رفرش نوعی دیگر از انواع ریدایرکت است با این تفاوت که به‌جای اینکه در سطح سرور انجام شود، در سطح صفحه انجام می‌شود و معمولاً هم دارای تأخیر زیادی (5 ثانیه یا بیشتر) است.

این روش بیشتر برای سایت‌هایی مانند انجمن‌های گفتگو کاربرد دارد زیرا در چنین مکان-هایی کاربران از صبر بیشتری برای دریافت پاسخ خود برخوردار هستند و احتمال اینکه روی دکمه برگشت کلیک کنند خیلی کمتر خواهد بود.

اما در مواقعی که شما قصد دارید بدون فاصله پس از ورود کاربران به آدرس قدیمی، آن‌ها را به آدرس جدید انتقال دهید، قطعاً این روش مناسب شما نخواهد بود.

از ریدایرکت Meta Refresh در بخش‌هایی از یک سایت نیز می‌توان استفاده کرد؛ به‌عنوان‌مثال وقتی‌که کاربر قصد دارد اطلاعات خود را ویرایش کند، دیگر نیازی نیست که دوباره صفحه را رفرش کند و در همان حال تغییرات اتفاق می‌افتد.

نوع دیگر این ریدایرکت که خیلی رایج‌تر است به‌صورت یک صفحه انتقال موقتی با پیام «تا چند ثانیه دیگر به صفحه مقصد منتقل می‌شوید. در صورتی عدم انتقال اینجا کلیک کنید» نمایش داده می‌شوند.

نکته مهم دیگر این است که در این روش نیز اعتبار و ارزش صفحه مبدأ تا حدی به صفحه مقصد منتقل می‌شود اما نه به‌صورت کامل! بنابراین برای صفحات باارزش خود حتماً و حتماً از ریدایرکت 301 استفاده کنید تا مبادا تمام یا بخشی از ارزشی صفحه خودتان را از دست بدهید.

ریدایرکت 301 در آپاچی

اگر سایت شما روی سروری با پلتفرم آپاچی میزبانی می‌شود، برای استفاده از ریدایرکت 301 نیاز به فعال کردن ویژگی mod_rewrite خواهید داشت.

معمولاً برای فعال کردن این قابلیت کافی است وارد فایل.htaccess هاست خودتان شوید و طبق دستورهایی که وجود دارد اقدام به ریدایرکت پیشرفته‌ یا ساده بکنید.

به‌صورت کلی اگر تنها قصدتان ایجاد یک ریدایرکت 301 ساده از صفحه‌ای به صفحه دیگر است، کد زیر می‌تواند به‌سادگی نیازتان را برطرف کند:

Redirect 301 /rank /Ranking

این دستور به سرور می‌گوید که هرگاه کاربری وارد صفحه rank شد، با استفاده ریدایرکت 301 او را به صفحه ranking انتقال بده.

اگر قصد دارید ریدایرکت‌های پیچیده‌تری با متدهای دیگر بسازید، کافی است در گوگل سرچ کنید «how can i create a redirect in apache» تا باسیل عظیمی از مطالب آموزشی روبرو شوید.

آیا Redirect کردن تأثیری روی سئو دارد؟

تاثیر ریدایرکت در سئو

همان‌طور که تاکنون نیز گفته شد، بیشترین هدف وب مسترها از ایجاد ریدایرکت انتقال اعتبار صفحات و حفظ ارزش و رتبه آنان نزد موتورهای جستجو است.

درصورتی‌که ریدایرکت به‌صورت صحیح ایجاد نشوند، می‌توانند زحمات چندماهه و حتی چندساله شمارا به‌سرعت نابود کنند و از بین ببرند!

شما هر بک لینک باارزشی که برای صفحاتتان می‌سازید، درواقع به ارزش آن صفحه افزوده‌اید. این افزایش ارزش و اعتبار به‌مرورزمان موجب می‌شود صفحه شما نزد موتورهای جستجو محبوب‌تر شده و به رتبه‌های بالاتری دست یابد!

و افزایش رتبه هم نتیجه‌ای ندارد جز بازدید بالا و درنهایت فروش بیشتر!

بنابراین یکی از مباحث ساده اما بسیار مهمی که ممکن است در بعضی شرایط و برای برخی وب‌مسترها رخ دهد، نیاز به ایجاد ریدایرکت است که باید به‌صورت صحیح انجام شود.

نکته مهم دیگر این است که شاید گاهی به‌صورت ناخواسته اقدام به حذف صفحه‌ای سایتتان کنید که قبلاً در موتورهای جستجو و گوگل ایندکس شده است.

در این حالت وقتی کاربران از نتایج سرچ وارد سایت شما می‌شوند، با ارور 404 روبرو می‌شوند که در چنین شرایطی قطعاً بلافاصله از صفحه خارج و وارد سایت دیگری خواهند شد.

به نظرتان با این اتفاق چه مشکلی پیش می‌آید؟! الگوریتم‌های گوگل تشخیص می‌دهند که سایت شما محتوای بی‌ارزشی دارد چون کاربران مدت زیادی در آن نمی‌مانند و میزان بانس ریت نیز بالاست؛ زیرا اگر غیرازاین بود باید محتوا را مطالعه می‌کردند و مدتی در آن می‌ماندند.

وقتی این اتفاق بارها و بارها اتفاق رخ دهد، روی تمام صفحات شما تأثیر خواهد گذاشت و گوگل حتی خیلی کمتر به سایت شما سر خواهد زد زیرا خزنده‌هایش مدام با ارور 404 روبرو می‌شوند. درنهایت ارزش سایت شما به‌شدت کاهش خواهد یافت و زحمت‌هایتان بر باد می‌رود.

چگونه بدون آسیب به سئو اقدام به ریدایرکت کنیم؟

خب حالا که فهمیدیم redirect چیست و انواع آن را برایتان شرح دادیم و از تأثیر آن روی سئو برایتان صحبت کردیم، وقت آن است که بفهمیم اصلاً چگونه باید به‌صورت صحیح از ریدایرکت استفاده کنیم تا لطمه‌ای به سئو سایتمان وارد نشود؟!

  • اولین و مهم‌ترین نکته این است که تا می‌توانید از ایجاد ریدایرکت جلوگیری کنید؛ زیرا هرچقدر هم که به‌درستی این کار را انجام دهید، بازهم بخش اندکی از ارزش و اعتبار صفحات از بین خواهد رفت.
  • نکته دوم این است که همیشه از ریدایرکت دائمی 301 استفاده کنید؛ زیرا تنها روشی که می‌تواند اعتبار صفحه را به‌صورت کامل و صحیح انتقال دهد، همین ریدایرکت است.
  • هیچ‌وقت از ریدایرکت‌های 302 و Meta Refresh برای انتقال صفحاتتان استفاده نکنید؛ زیرا در بسیاری از مواقع موتورهای جستجو تفاوت بین این دو با 301 قائل نمی‌شوند و در ثانی باعث می‌شوند که ارزش صفحه انتقال نیافته یا به‌صورت کامل انتقال نیابد. این دو تنها در زمان‌های بسیار خاص و استثنا کاربرد دارند، زمان‌هایی که قصد دارید به‌صورت موقت یک صفحه را انتقال دهید و خیلی سریع به آدرس جدید بر خواهید گشت.
  • توجه کنید که وقتی اقدام به ایجاد ریدایرکت می‌کنید، باید مدت کمی منتظر بمانید تا ارزش و رتبه صفحه قدیمی به صفحه جدید انتقال پیدا کند؛ حال این‌که این مدت‌زمان چقدر است بستگی به قدرت سایت شما و تعداد دفعاتی است که خزنده‌های گوگل به آن سر می‌زنند.
  • زمانی که قصد دارید به‌صورت کامل یک دامنه را به دامنه جدید انتقال دهید و ریدایرکت کنید، باید مدت‌زمان بیشتری برای انتقال ارزش و اعتبار منتظر بمانید؛ زیرا در این شرایط هم‌حجم صفحات بسیار بالاست و هم گوگل برای احتیاط و مقابله با هک و ویروس‌های احتمالی، سایت شمارا چند بار بررسی خواهد کرد.

زنجیره Redirect چیست؟

گاهی اوقات ممکن است یک صفحه را به آدرس جدیدی ریدایرکت کنید و پس از مدتی، دوباره آن صفحه جدید را به آدرس جدیدی ریدایرکت کنید و همین‌طور الی‌آخر!

در چنین شرایطی می‌گوییم زنجیره ریدایرکت پیش‌آمده است. درصورتی‌که تعداد زنجیره کم باشد، معمولاً مشکل جدی نخواهید داشت؛ اما اگر تعداد زنجیره‌ها بالاتر رود، ارزش صفحه کمتر و کمتر می‌شود و در ثانی، سرعت بارگذاری صفحاتتان بالاتر می‌رود و این، هم برای کاربران و هم برای خزنده‌های گوگل جذاب نخواهد بود.

بنابراین اگر با زنجیره ریدایرکت مواجه شدید، باید تمامی صفحات را به آدرس نهایی خودتان ریدایرکت کنید.

به‌عنوان‌مثال اگر با چنین ریدایرکتی روبرو هستید:

C>B>D>A

باید آن را به‌صورت زیر تغییر دهید تا زنجیره ریدایرکت برطرف شود:

C>A

B>A

D>A

بهترین راه برای ایجاد ریدایرکت در وردپرس

ایجاد ریدایرکت در وردپرس

وردپرس مشهورترین و محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا در تمام دنیا است که طرفداران بسیار زیادی دارد و درصد عظیمی از سایت‌هایی که امروزه در وب مشاهده می‌کنید، روی پلتفرم وردپرس قرار دارند.

حاضرم شرط ببندم تمام شما یا بیش از 90 درصد شمایی که این مطلب را مطالعه می‌کنید نیز از همین سیستم مدیریت محتوا استفاده می‌کنید!بنابراین شاید خالی از لطف نباشد که کمی راجع به انجام ریدایرکت به‌صورت اختصاصی برای این پلتفرم صحبت کنیم.

همان‌طور که می‌دانید وردپرس دارای افزونه‌های بسیاری است که کار را بسیار برای ما ساده می‌کنند. افزونه‌های بسیاری درزمینهٔ ریدایرکت وجود دارد که در زیر بهترین، سریع‌ترین و راحت‌ترین آن‌ها را خدمتتان معرفی می‌کنم:

یواست سئو پریمیوم

یواست سئو در حال حاضر بهترین افزونه سئو برای وردپرس است و کمک شایانی برای ارتقا سئو داخلی به وب‌مسترها می‌کند.

این افزونه علاوه بر قابلیت‌هایی مثل بررسی کلمات کلیدی، لینک‌های داخلی و…، به‌سادگی می‌تواند وظیفه ریدایرکت صفحات ما را هم به‌صورت دستی و هم به‌صورت خودکار انجام دهد.

هنگامی‌که صفحه‌ای را حذف می‌کنید یا آدرسش را تغییر می‌دهید، یواست سئو به‌سرعت اقدام به پرسش از شما می‌کند که آیا تمایل دارید این صفحه را با آدرس جدیدی منتقل کنید؟

درصورتی‌که روی بله کلیک کنید به‌سادگی ریدایرکت 301 موردنظر ایجاد می‌شود و صفحه شما ازاین‌پس به آدرس جدید انتقال خواهد یافت.

اما اگر بخواهید به‌صورت دستی اقدام به ریدایرکت کنید، بازهم دستتان کاملاً باز است؛ کافی است روی نام افزونه در پنل مدیریت کلیک کرده و روی گزینه ریدایرکت کلیک کنید تا پنل مربوطه برای شما بازگردد.

نکته مهم این است که تا جایی که بنده بررسی کردم در نسخه رایگان یواست امکان ریدایرکت وجود ندارد و برای این اقدام حتماً باید از نسخه پریمیوم افزونه استفاده کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

ریدایرکت صفحات یکی از مباحث بسیار مهمی است که هر وب‌مستری باید به‌صورت کامل روی آن مسلط باشد و تفاوت انواع ریدایرکت از یکدیگر را به‌سادگی تشخیص دهد. درصورتی‌که شما به روش غلطی از ریدایرکت استفاده کنید مطمئناً آسیب‌های جبران‌ناپذیری خواهید خورد و زحماتی که مدت‌های طولانی روی سایتتان کشیده‌اید بر باد فنا می‌رود.

ریدایرکت کردن سایت بااینکه مبحث بسیار ساده‌ای است، اما گاه ما خودمان به دلیل اشتباهاتی که می‌کنیم، مشکلات جبران‌ناپذیری برای وب‌سایت خود به وجود می‌آوریم.

به همین دلیل در این مقاله سعی کردیم به‌صورت کامل بگوییم ریدایرکت چیست و انواع آن را شرح دادیم و گفتیم چه تأثیری روی سئو دارد.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال از ریدایرکت استفاده کرده‌اید؟ در حین استفاده با چه مشکلات و خطراتی روبرو شده‌اید؟ حتماً نظرتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید که از تجربه‌هایتان استفاده کنیم.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. خیلی عالی بود مخصوصا قسمتی که از ریدایرکت زنجیره ای منو آگاه کردید من فکر میکردم اگر زنجیره ای ریدایرکت صورت بگیره قدرت بشتری منقل خواهد شد ممنونم از سایت خوبتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا