آموزش سئو

آموزش سئو جوملا + تنظیمات سئو سایت جوملایی

سئو جوملا چیست؟ آیا میدانید اصلی‌ترین هدف کسانی که برای خودشان وب‌سایت راه‌اندازی می‌کنند چیست؟ امروزه به هر کسب‌وکاری که هنوز به‌سوی آنلاین شدن نرفته است توصیه می‌شود که در سریع‌ترین زمان ممکن این کار را انجام دهد زیرا در غیر این صورت چند سال بعد وجود خارجی نخواهد داشت! اما آیا راه‌اندازی یک سایت به‌تنهایی، می‌تواند باعث کسب سودهای بزرگ برای ما شود؟ قطعاً نه! بنابراین ما باید چیزی به نام سئو جوملا را بلد باشیم تا با این سیستم مدیریت محتوا به موفقیت برسیم.

سایت مهدی عراقی در این مطلب سعی می‌کند نحوه سئو جوملا و تکنیک‌های آن را به شما آموزش دهد.

سئو چیست؟

تعاریف گوناگونی برای سئو وجود دارد اما نمی‌خواهم با اضافه گویی بی‌مورد شمارا خسته کنم؛ به‌صورت کلی سئو یعنی تلاش برای کسب رتبه‌های برتر گوگل باهدف دریافت بازدید بیشتر و درنهایت تبدیل آنان به مشتری.

به دلیل اینکه میلیون‌ها وب‌سایت در دنیای وب وجود دارد و این تعداد هرروز در حال گسترش است، رسیدن به صفحات نخست گوگل سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود؛ طبیعتاً هر جا که رقیب بیشتری وجود داشته باشد، رقابت نیز سخت‌تر خواهد بود.

به دلیل تعداد زیاد وب سایت‌ها، طبیعتاً گوگل نمی‌تواند تمامشان را در رتبه‌های نخست قرار دهد و مجبور می‌شود از بینشان بهترین‌ها را انتخاب کند؛ اما این انتخاب به چه صورت انجام می‌شود؟

این موتور جستجو برای رسیدن به این هدف یکسری معیارها تعیین کرده است؛ دوران دبستان را به یادآورید که معیار سنجیده شدن شما در کلاس نمره شما بود! یعنی هرچه نمره بالاتری می‌گرفتید معلم بیشتر تشویقتان می‌کرد و گاهی نیز جایزه می‌گرفتید.

گوگل نیز دقیقاً چنین معیارهایی دارد که برای تمامی سایت‌ها صادق است؛ هنگامی‌که شما این معیارها را بشناسید و سعی کنید بر اساسشان رفتار کنید، در اصل در حال سئو کردن هستید.اگر این کار به‌صورت طولانی‌مدت انجام شود، موجب تأثیرگذاری در رتبه شما خواهد شد و گوگل جایگاه‌های بهتری را نصیبتان می‌کند.

جوملا چیست؟

سئو جوملا

احتمالاً کسانی که تابه‌حال با سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا مانند آن کارکرده‌اند، نام جوملا را شنیده‌اند؛ جوملا یکی از سیستم‌های مدیریت محتوای خوب است که تقریباً رقیب اصلی وردپرس به شمار می‌آید.

اما قبل از اینکه از مزایای این سیستم مدیریت محتوا بگوییم، باید برایتان توضیح دهیم که اصلاً معنی سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سن بسیاری از شما به زمانی که دنیای وب تازه‌کار خودش را شروع کرده بود قد نمی‌دهد؛ آن موقع همه‌چیز به این سادگی نبود که یک‌هاست و دامنه بخرید و بعد با فعال‌سازی یک سیستم مدیریت محتوا، به‌راحتی هر کاری که دلتان می‌خواهد انجام دهید!

در آن زمان برای ویرایش یک مقاله در سایت، شما باید کدهای برنامه‌نویسی شده آن را بازکرده و از بین تعداد زیادی خط، تغییرات را اعمال می‌کردید که بسیار زمان‌بر بود.

به چنین سایت‌هایی اصطلاحاً استاتیک میگوییم که امروزه تقریباً دیگر وجود ندارند؛ اما پس از مدتی با رشد زبان‌های برنامه‌نویسی مانند PHP یکسری افراد شروع به طراحی سیستم‌هایی کردند که بین کاربر و کدهای برنامه‌نویسی شده تعامل برقرار کند؛ یعنی بدون اینکه به کدهای برنامه کاری داشته باشید تغییرات لازم را اعمال کنید.

به چنین سیستم‌هایی، سیستم مدیریت محتوا میگوییم. جوملا یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز است که به‌صورت کاملاً رایگان در اختیار همگان قرار دارد و هزاران سایت در سرتاسر دنیا از آن بهره می‌گیرند؛ زبان برنامه‌نویسی آن نیز PHP بوده و به همین دلیل از امنیت خوبی برخوردار است.

ازجمله قابلیت‌های خوب این سیستم، نصب آسان آن است؛ شما به‌راحتی می‌توانید با دانلود جوملا و ساخت یک پایگاه داده، وب‌سایت خودتان را به کمک آن راه‌اندازی کنید و به سراغ مدیریتش بروید درصورتی‌که درگذشته چنین کاری ممکن نبود.

به کمک جوملا شما به‌سادگی می‌توانید فروشگاه اینترنتی خودتان را راه‌اندازی کرده و به تجارت الکترونیکی مشغول شوید؛ فرقی هم ندارد که فروشگاهتان کوچک باشد یا بزرگ، درهرصورت به دلیل قابلیت‌های زیاد جوملا، شما کار سختی نخواهید داشت.

همین موارد جوملا را تبدیل به یک گزینه عالی برای مدیریت وب سایت‌ها می‌کند.

سئو جوملا چطور انجام می‌شود؟

حالا که از مزایای سیستم مدیریت محتوا آگاه شدیم، نوبت آن است که وارد فاز عملی شده و سئو جوملا را یاد بگیریم!

تکنیک‌هایی که در زیر مشاهده می‌کنید برخی برای تمامی وب سایت‌ها نیاز بوده اما برخی فقط برای وب سایت‌هایی هستند که بر پایه جوملا طراحی‌شده‌اند.

در زیر این روش‌ها را مشاهده می‌کنید:

1 – حواستان به هماهنگی‌هاست با جوملا باشد

گزارش‌های زیادی از مشکلات جوملا با هاست های ویندوزی وجود دارد؛ بسیاری از افراد میگویند وقتی از این سیستم مدیریت محتوا روی‌هاست های ویندوز استفاده کرده‌اند دچار مشکلاتی فراوانی شده‌اند که جمله می‌توان به عدم توانایی ساخت آدرس‌های مرتب اشاره کرد.

معمولاً سرورهایی که سیستم‌عامل ویندوز دارند از قابلیت URL Rewriting پشتیبانی نمی‌کنند و این چیزی است که جوملا برای عملکرد صحیح به آن نیاز خواهد داشت!

بهترین انتخاب‌هاست برای پیشرفت در سئو جوملا، هاست های لینوکسی هستند؛ وب سرورهای آپاچی یا لایت اسپید یک انتخاب خوب برای شما به شمار می‌روند و می‌توانند نیازهای جوملا را به‌خوبی برآورده کنند.

فقط توجه داشته باشید قبل از اینکه هاستی خریداری کنید از آنان بپرسید که آیا قابلیت mod_rewrite روی‌هاست فعال است یا نه.

2 – نام فایل Htaccess.Txt را تغییر دهید

همان‌طور که میدانید فایل Htaccess در تمامی‌هاست ها وجود دارد که در آن یکسری دستورات نوشته می‌شود که می‌تواند کمک زیادی به سایت ما بکند.

در سیستم مدیریت محتوای جوملا در حالت پیش‌فرض هر یو آر الی که بسازید به همراه یک پسوند index.php ظاهر می‌شود که این نظر سئو ضعیف بوده و درنهایت از توانایی رتبه گرفتن شما خواهد کاست!

بنابراین در مرحله اول شما باید نام فایل Htaccess.Txt را به Htaccess. تغییر دهید؛ در این حالت می‌توانید قابلیت URL Rewriting که جوملا از آن بهره می‌گیرد را فعال کنید تا URL های بهتری ازنظر سئو داشته باشید.

3 – از قابلیت‌های URL Rewriting و SEF URLs استفاده کنید

وارد تنظیمات اصلی جوملا شده و سپس با کلیک روی دو گزینه “Search Engine Friendly URLs” و “Use URL Rewriting” آنان را فعال کنید. این کار باعث می‌شود که ازاین‌پس آدرس‌های صفحاتتان متناسب با خواسته موتورهای جستجو باشد.

در حالت عادی، جوملا در یو آرهای صفحات یکسری کاراکترهای غیرعادی ایجاد می‌کند که میزان جذابیت آنان را خواهد کاست.

4 – فایل Robots.txt را مدیریت کنید

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای برقراری ارتباط با موتورهای جستجو از طریق فایل Robots.txt است؛ در این فایل شما می‌توانید به موتورهای جستجو بگویید که کدام قسمت‌های سایت را ایندکس نکنند! بااینکه پیروی کردن از دستورات این فایل نمی‌تواند تضمین شود، اما معمولاً موتورهای جستجو به آنان احترام می‌گذارند.

یکی از کارهایی که باید برای سئو جوملا انجام دهید مدیریت این فایل است؛ این سیستم مدیریت محتوا به‌صورت خودکار یک خط کد در این فایل قرار می‌دهد که جلوی دسترسی موتورهای جستجو به فایلهای تصاویر را می‌گیرد که اصلاً خوب نیست.

هنگامی‌که پوشه تصاویر شما در دسترس گوگل قرار نگیرند طبیعتاً در جستجوی تصاویر بالا نخواهید آمد و از این طریق بازدید نمی‌گیرید؛ در این صورتی است که سایت‌هایی که رتبه‌های برتر قرار داشته باشند از این طریق بازدیدهای زیادی به دست می‌آورند.

بااینکه این مشکل اکثراً توسط قالب‌هایی که نصب می‌کنید برطرف می‌شوند، اما حتماً فایل Robots.txt را بررسی کنید و درصورتی‌که با چیزی مانند /Images/ روبرو شدید آن را حذف کنید.

سئو سایت جوملا

5 – JCE را نصب کنید

یکی از ویرایشگرهای بسیار خوب که به سئو جوملا کمک زیادی می‌کند، JCE است؛ به کمک این افزونه می‌توانید به‌راحتی برای تصاویر خود متن جایگزین و عنوان تعیین کنید و از مزایای بیشتری نسبت به ویرایشگر پیش‌فرض جوملا برخوردار گردید.

بنابراین یکی از کارهایی که باید بعد از نصب جوملا انجام دهید، استفاده از این کامپوننت است.

6 – همیشه تگ Alt را برای تصاویر به کار بگیرید

حتماً تابه‌حال برایتان پیش‌آمده است که وارد سایت شده باشید و عکسی که درون آن قرارگرفته به هر دلیلی بارگذاری نشده باشد؛ در چنین شرایطی اگر مدیر آن سایت به فکر سئو خود بوده باشد، با قرار دادن متنی در تگ ALT نشان می‌دهد که موضوع تصویر چه بوده است و از تجربه کاربری بد جلوگیری می‌کند اما در غیر این صورت نه‌تنها گوگل از شما راضی نخواهد بود، بلکه کاربران نیز میزان رضایت پایین‌تری از سایت‌تان خواهند داشت.

بنابراین همیشه بعد از افزودن عکس به مقاله‌ها، برای هرکدام یک متن جایگزین جداگانه که متناسب با محتواست بنویسید.

نکته مهم بعدی ذکر کردن ابعاد تصاویر است؛ هنگام بارگذاری تصویر در جوملا باکسی باز می‌شود که از شما ابعاد تصویر را می‌خواهد. این باعث می‌شود که فضای کافی برای تصویر ایجاد شود و به‌راحتی قرار بگیرد.

7 – از تگ‌های متا به‌خوبی استفاده کنید

قصد سئو جوملا یا هر سایت دیگری را داشته باشید، باید توجه ویژه‌ای به دو تگ کنید که یکی از آنان عنوان صفحه و دیگری متا دسکریپشن است.

ازنظر گوگل، تگ عنوان، مهم‌ترین تگ داخلی است که هر وب سایت باید آن را استفاده کند زیرا در گوگل به‌صورت بزرگ نمایش داده می‌شود و تیتر شماست. هنگامی‌که کاربران کلمه کلیدی مرتبطی را جستجو می‌کنند، بر اساس عنوان شماست که تصمیم می‌گیرند روی آن کلیک کنند یا خیر در غیر این صورت از آن خارج خواهند شد.

تگ عنوان شما باید به‌قدری جذاب باشد و در آن از کلمات ترغیب‌کننده استفاده شود که کاربران هنگام دیدن آن هیجان‌زده شده و برای فکر کردن تأمل نکنند! ازآنجایی‌که انسان‌ها موجودات کاملاً احساسی هستند، اگر کارتان را خوب انجام دهید خیلی راحت به این هدف می‌رسید.

کامپوننت SEO BOSS در این زمینه می‌تواند کمک زیادی به شما بکند؛ این کامپوننت سرعت شمارا در تغییر عنوان صفحات بسیار بالا می‌برد و می‌توانید عنوان تمامی صفحات را در قسمتی واحد مشاهده و ویرایش کنید.

مورد مهم بعدی، تگ متا دسکریپشن است؛ در این بخش شما فرصت دارید تا میزان متن بیشتری را برای تبلیغ خودتان به کاربران ارائه دهید و شانستان را برای دریافت کلیک بالاتر ببرید. این تگ به‌صورت مستقیم روی سئو اثری ندارد ما اگر به‌صورت جذاب نوشته شود با افزایش نرخ کلیک، یک امتیاز مثبت سئو به شما می‌دهد که در طولانی‌مدت باعث بهبود رتبه شما خواهد شد.

توجه داشته باشید که از کلمات کلیدی حتماً در این دو تگ استفاده کنید؛ اگر کلمه کلیدی جستجو شده کاربر در متا دسکریپشن شما وجود داشته باشد هنگام جستجو، کاربر آن را پررنگ می‌بیند.

8 – سایت‌تان فقط باید با نسخه بدون www یا با آن بالا بیاید

یکی از مشکلاتی که تأثیرات بسیار بدی بر سئو جوملا دارد، محتوای تکراری است؛ بسیاری از اوقات ممکن با دو صفحه با آدرس‌های مختلف به وجود آوریم که محتوای یکسانی دارند که این به‌شدت برای سئو شما مضر خواهد بود!

سایت‌های زیادی بوده‌اند که به خاطر داشتن این مشکل درگیر گوگل پنالتی شده‌اند زیرا گوگل حس می‌کند وقتی شما چنین صفحاتی دارید برای کاربرانتان ارزشی قائل نیستید.

یکی از دلایلی که باعث مشکل محتوای تکراری می‌شود، بالا آمدن سایت به‌صورت هم‌زمان با دو نسخه www و بدون www است. برای رفع این مشکل کافی است تا یکی از دو نسخه را به دیگری از طریق فایل htaccsess ریدایرکت کنید.

برای این منظور کدهای زیر را در این فایل قرار دهید:

RewriteEngine On

RewriteCond%{HTTP_HOST} Www.Yourwebsitehere.Com

RewriteRule (.*) Http://Yourwebsitehere.Com/$1 [R=301,L]

کد بالا نسخه با www را به نسخه بدون www ریدایرکت می‌کند؛ فقط توجه کنید که با جای نام دامنه Yourwebsitehere.Com آدرس دامنه خودتان را قرار دهید.

9 – برای لینک سازی داخلی استراتژی داشته باشید

اگر با مفهوم عصاره لینک که قبلاً راجع به آن مقاله‌ای تولید کردیم آشنا باشید، میدانید که با هر لینکی که از دیگر سایت‌ها می‌گیرید، مقداری اعتبار از آنان کاسته شده و به شما افزوده می‌شود که درصورتی‌که این روال تکرار شود، به‌مرورزمان شاهد گرفتن رتبه‌های خوب خواهید بود.

اما بسیاری از افراد آن‌قدر درگیر کسب بک لینک می‌شوند که لینک سازی داخلی را فراموش نمی‌کنند؛ لینک سازی داخلی یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها برای پیشرفت در یکسری کلمات کلیدی است که شما می‌توانید درون وب‌سایت خودتان انجام دهید و اعتبار را بین صفحاتتان پخش‌کنید.

10 – سرعت سایت باید بالا باشد

یکی از کارهای بسیار مهم برای سئو جوملا، تلاش برای افزایش سرعت وب‌سایت است؛ در نسخه‌های قدیمی جوملا سرعت به نسبت پایین بود اما به‌مرورزمان این مشکل کم‌تر و کم‌تر شد و درصورتی‌که یکسری کارها را انجام دهید، می‌توانید سرعت سایت خودتان را تا حد قابل‌توجهی بهبود دهید.

10.1 – کش را فعال کنید

فعال کردن کش جوملا یکی از بهترین و مهم‌ترین راه‌ها برای افزایش سرعت سایت شماست. با انجام این کار، هنگامی‌که کاربری یک‌بار وارد سایت نوبت تصاویر و فایلهای شما دانلود شده و در دفعه‌های بعدی به‌راحتی این فایلها از حافظه مرورگر کاربر اجرا می‌شود و سرعت بسیار بالاتر میرود.

برای فعال‌سازی این قابلیت و ارتقا سئو جوملا، کافی است وارد فایل Htaccsses شده و کدهای زیر را در آن قرار دهید:

ExpiresActive On

ExpiresByType Text/Html “Access Plus 1 Seconds”

ExpiresByType Image/Gif “Access Plus 1 Years”

ExpiresByType Image/Jpeg “Access Plus 1 Months”

ExpiresByType Image/Png “Access Plus 1 Months”

ExpiresByType Text/Css “Access Plus 1 Months”

ExpiresByType Text/J-avascript “Access Plus 1 Months”

ExpiresByType Application/X-Javascript “Access Plus 1 Months”

ExpiresByType Image/Ico “Access Plus 1 Months

10.2 – قابلیت Gzip را به کار بگیرید

Gzip نیز یکی از قابلیت‌هایی است که در صورت فعال‌سازی آن سرعت سایت‌تان بهتر خواهد شد. برای استفاده این ویژگی حتماً باید قابلیت Mod_gzip در سرور شما نصب باشد بنابراین قبل از هر کاری از مدیر سرورتان سؤال کنید.

سپس وارد تنظیمات کلی جوملا شده و در قسمت سرور تیک گزینه فعال‌سازی Gzip را بزنید.

11 – تصاویر سایت‌تان را بهینه‌سازی کنید

منظور ما از بهینه‌سازی تصاویر این است که حجم آنان را در کم‌ترین حالت ممکن نگه‌دارید؛ شاید برایتان جالب باشد که به کمک روش‌های فشرده‌سازی تصاویر می‌توانید تا 90 درصد از حجم تصاویر را بدون از دست دادن کیفیت کاهش دهید!

بهترین ابزار برای این زمینه به نظر من https://compressjpeg.com است.

12 – Osmap را نصب کنید

کامپوننت OSMAP که برای ساخت نقشه سایت است، باعث بهبود سئو جوملا می‌شود؛ بنابراین حتماً آن را نصب کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو جوملا چیزی است که نیاز به طراحی استراتژی‌ها و انجام یکسری کارهای خاص دارد تا شمارا به نتایجی که می‌خواهید برساند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم نحوه سئو جوملا را برایتان توضیح دهیم.نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال از تکنیک‌های گفته‌شده استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا