آموزش سئو
موضوعات داغ

آموزش افزایش سرعت وب سایت + 12 تکنیک طلایی که باید بدانید!

قبل از آنکه دیر شود نیاز مخاطب را رفع کنید

تکنیک های افزایش سرعت سایت کمک می‌کنند که سایت ما از قبلش سریع‌تر شده و مخاطبان را زیاد معطل نگذارد. معطل شدن یک کاربر زمانی که منتظر است که سایت لود شود می‌تواند عواقب بدی برای یک سایت داشته باشد.

فروشگاه اینترنتی آمازون با بهینه سازی سایت و کاهش تنها 1 ثانیه در بارگذاری سایت توانست یک میلیون دلار بیشتر فروش کند! با بهینه نبودن سرعت وب سایتتان تنها باعث ایجاد سر رفتن حوصله کاربر خواهید شد و رضایت کاربر را از دست خواهید داد و نه تنها این موضوع در فروش هر چه بیشتر شما تاثیر می‌گذارد بلکه باعث کاهش رتبه در موتور جستجو گوگل می‌شود.

با اهمیت دادن به این فاکتور مهم میتوانید جایگاه بسیار بالایی در میان کاربران و نتایج جستجو داشته باشید. حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و موارد گفته شده را در وب سایت خود پیاده‌سازی کنید تا سرعت لود صفحات وب سایت خود را افزایش دهید.

در این مقاله از بلاگ مهدی عراقی با شما همراه هستیم تا در مورد تکنیک های افزایش سرعت سایت نکاتی را برای شما بگوییم. با ما همراه باشید.

سرعت سایت چیست؟

سرعت سایت
سرعت سایت

سرعت صفحه به معنای مدت زمانی است که برای نمایش تمام محتوای یک صفحه خاص یا مدت زمانی که یک مرورگر برای دریافت اولین بایت وب سرور (سرعت صفحه) طول می‌کشد، تعریف می‌شود. چه مدت طول می‌کشد تا مرورگر دسته اول اطلاعات را از سرور دریافت کند).

هر عنصر صفحه – کد HTML، CSS آن‌که عناصر صفحه، فایل‌های مختلف JavaScript، تصاویر، فیلم‌ها و سایر مالتی مدیا و موارد دیگر بر سرعت صفحه تأثیر می‌گذارد. درواقع، از اندازه یک عنصر (اندازه‌گیری شده برحسب کیلوبایت) گرفته تا سرعت وب سروری که میزبان آن هستند، بر سرعت صفحه تأثیر می‌گذارد.

سرعت صفحه در دستگاه‌های دسک تاپ و موبایل جداگانه اندازه‌گیری می‌شود. این به دلیل تفاوت فن‌آوری بین این دو است و درنتیجه تجربه متفاوتی را برای کاربران دسک تاپ و موبایل ایجاد می‌کند.

سرعت سایت یا سرعت صفحه

شاید گاهی این دو به اشتباه به جای هم به کار روند ولی سرعت سایت و سرعت صفحه باهم تفاوت دارند. سرعت سایت میانگین چندین صفحه نمونه در یک وب‌سایت است. از طرف دیگر، سرعت صفحه مشخص می‌کند که یک فرد تا چه مدت منتظر شروع یک تک صفحه خواهد بود.

1- از CDN (شبکه تحویل محتوا) استفاده کنید

شبکه تحویل محتوا
شبکه تحویل محتوا

میزبانی از پرونده‌های رسانه‌ای شما در یک شبکه تحویل محتوا یکی از بهترین راه‌ها برای سرعت بخشیدن به سایت شما است و اغلب می‌تواند تا 60٪ پهنای باند را ذخیره کند و تعداد درخواست‌های وب‌سایت شما را به نصف کاهش دهد.

CDN ها با میزبانی از پرونده‌های شما در شبکه بزرگی از سرورها در سراسر جهان کار می‌کنند. هنگامی‌که یک کاربر از تایلند به سایت شما مراجعه می‌کند، در حال بارگیری پرونده‌هایی از نزدیک‌ترین سرور به خود است.

ازآنجاکه پهنای باند در بسیاری از سرورهای مختلف پخش‌شده است، بار هر سرور را کاهش می‌دهد و همچنین از سایت‌های شما در برابر حملات DDoS و افزایش ترافیک ناگهانی محافظت می‌کند.

2- دریافت خدمات از میزبانی مناسب

هاستینگ مناسب
هاستینگ مناسب

محبوب‌ترین نوع میزبانی که در سراسر جهان مورداستفاده قرار می‌گیرد، میزبانی مشترک است. این ارزان‌ترین راه برای آنلاین کردن سایت خود در مدت‌زمان کوتاه و با هزینه کم است. برای اطمینان از بهینه‌سازی بهتر، انتخاب میزبان وب سریع ضروری است.

با میزبانی مشترک، شما CPU، فضای دیسک و RAM را با سایت‌های دیگری که از این سرور نیز استفاده می‌کنند به اشتراک می‌گذارید. این دلیل اصلی است که میزبان اشتراکی به‌سرعت VPS یا سرور اختصاصی نیست.

سرورهای مجازی خصوصی و سرورهای اختصاصی بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند. VPS از چندین سرور برای توزیع محتوا استفاده می‌کند. با داشتن VPS، سرور را با دیگر کاربران آن به اشتراک می‌گذارید و قسمت اختصاصی از سرور مجازی را دارید که تنظیمات شما روی سایر سرویس‌گیرندگان تأثیر نمی‌گذارد.

اگر وب‌سایت شما دارای بازدید متوسط است یا در برخی دوره‌ها سایت تجارت الکترونیکی با افزایش ترافیک دارید، VPS بهترین راه‌حل برای شما خواهد بود.

VPS چیست؟

سرور مجازی Virtual Private Server که به‌اختصار به آن VPS گفته می‌شود، نوعی از سرویس‌های میزبانی وب است که توسط کسب‌وکارها برای میزبانی از ارائه‌دهنده‌های هاستینگ تهیه می‌شود.

اگر بخواهیم بهتر توضیح دهیم، سرور مجازی مانند این می‌ماند که شما یک واحد را در یک ساختمان اجاره کرده باشید، ولی راه رو، پارکینگ، لابی و دیگر مشاعات را با دیگر همسایگان شریک باشید.

3- سئو تصاویر را جدی بگیرید

سئو تصاویر
سئو تصاویر

همه دوست دارند در سایت خود تصاویر چشم‌نواز داشته باشند، در مورد سایت‌های تجارت الکترونیکی موفق، تصاویر مهم‌ترین قسمت هستند.

تعداد زیادی عکس، تصویر، عناصر گرافیکی در صفحات محصول شما باعث بهبود تعامل می‌شود. جنبه منفی استفاده از تصویر این است که آن‌ها معمولاً پرونده‌های بزرگی هستند که سرعت وب‌سایت را کاهش می‌دهند.

بهترین روش برای کاهش اندازه تصویر بدون به خطر انداختن کیفیت آن، فشرده‌سازی تصاویر با استفاده از ابزارهایی مانند ImageOptim، JPEGmini یا Kraken است.

این روش ممکن است کمی زمان ببرد اما ارزشش را دارد. روش دیگر برای کاهش اندازه تصویر، استفاده از ویژگی‌های تصاویر ریسپانسیو HTML و است که اندازه تصویر را بر اساس ویژگی‌های نمایش کاربر تنظیم می‌کنند.

4-  تعداد افزونه‌ها را کاهش دهید

بهینه سازی سرعت سایت
بهینه سازی سرعت سایت

افزونه‌ها از اجزای مشترک هر وب سایتی هستند. آن‌ها ویژگی‌های خاصی را به هر وب‌سایت می‌دهند که توسط اشخاص ثالث پیشنهاد شده است اضافه می‌کنند.

متأسفانه هرچه افزونه‌ها بیشتر نصب شوند، منابع بیشتری برای اجرای آن‌ها موردنیاز است. درنتیجه، وب‌سایت کندتر کار می‌کند و همچنین مشکلات امنیتی ظاهر می‌شود.

با گذشت زمان، تعداد افزونه‌ها افزایش می‌یابد، درحالی‌که ممکن است برخی از آن‌ها دیگر مورد استفاده قرار نگیرند. توصیه می‌کنیم تمام افزونه‌هایی را که نصب کرده‌اید بررسی کنید و موارد غیرضروری را حذف کنید.

ابتدا آزمایشات عملکرد را در صفحه خود اجرا کنید تا بفهمید کدام افزونه‌ها سرعت وب‌سایت شما را کم می‌کنند. سرعت وب‌سایت نه تنها به تعداد افزونه‌های نصب شده بلکه به کیفیت آن‌ها نیز بستگی دارد.

سعی کنید از افزونه‌هایی که اسکریپت‌ها و سبک‌های زیادی را بارگیری می‌کنند یا تعداد زیادی کوئری در پایگاه داده ایجاد می‌کنند خودداری کنید. بهترین راه‌حل این است که فقط موارد ضروری را نگه دارید و از به روز بودن آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

5- تعداد فایل JavaScript و CSS را به حداقل برسانید

فشرده سازی فایل
فشرده سازی فایل

اگر وب‌سایت شما حاوی فایل‌های JavaScript و CSS زیادی باشد، هنگامی‌که بازدیدکنندگان وب‌سایت شما می‌خواهند به فایل‌های خاصی دسترسی داشته باشند منجر به تعداد زیادی درخواست HTTP می‌شود.

این درخواست‌ها به‌طور جداگانه توسط مرورگر بازدیدکننده رسیدگی می‌شود و سرعت کار در وب‌سایت را کاهش می‌دهد.
اگر تعداد پرونده‌های JavaScript و CSS را کاهش دهید، بدون شک سرعت وب‌سایت شما افزایش می‌یابد.

سعی کنید همه جاوا اسکریپت را در یک گروه قرار دهید و همچنین این کار را با تمام فایل‌های CSS هم انجام دهید. با این کار تعداد کلی درخواست‌های HTTP کاهش می‌یابد. ابزارهای زیادی برای کوچک کردن سریع فایل‌های HTML، CSS و JavaScript وجود دارد.

به‌عنوان‌مثال، می‌توانید از ابزارهای WillPeavy، Script Minifier یا Grunt استفاده کنید.

6- از حافظه پنهان وب‌سایت استفاده کنید

فعالسازی کش سایت
فعالسازی کش سایت

درصورتی‌که تعداد زیادی از کاربران در یک زمان به صفحه دسترسی داشته باشند، سرورها به کندی کار می‌کنند و برای تحویل صفحه وب به هر کاربر به زمان بیشتری نیاز دارند.

حافظه پنهان فرآیند ذخیره نسخه فعلی وب‌سایت شما در میزبان و ارائه این نسخه تا زمان به‌روزرسانی وب‌سایت شما است. این بدان معنی است که صفحه وب بارها و بارها برای هر کاربر ارائه نمی‌شود. صفحه وب ذخیره شده هر بار نیازی به ارسال درخواست‌های پایگاه داده ندارد.

رویکردهای ذخیره وب‌سایت به بستری که وب‌سایت شما در آن توسعه داده است بستگی دارد. برای مثال برای وردپرس، می‌توانید از افزونه‌های زیر استفاده کنید: W3 Total Cache یا W3 Super Cache.

اگر از VPS یا سرور اختصاصی استفاده می‌کنید، می‌توانید در تنظیمات عمومی خود حافظه پنهان را نیز تنظیم کنید. در مورد سرور مشترک، حافظه پنهان وب‌سایت معمولاً در دسترس نیست.

7- فشرده‌سازی Gzip را پیاده‌سازی کنید

فشرده‌سازی سایت
فشرده‌سازی سایت

فشرده‌سازی Gzip یک روش مؤثر برای کاهش اندازه پرونده‌ها است. این درخواست HTTP را به حداقل می‌رساند و زمان پاسخ سرور را کاهش می‌دهد.

Gzip فایل‌ها را قبل از ارسال به مرورگر فشرده می‌کند. در سمت کاربر، یک مرورگر، فایل‌ها را از حالت فشرده خارج کرده و محتویات را ارائه می‌دهد.

این روش می‌تواند با تمام پرونده‌های وب‌سایت شما کار کند. با افزودن برخی خطوط کد یا از طریق ابزاری به نام gzip می‌توانید Gzip را در وب‌سایت خود فعال کنید.

8- بهینه‌سازی پایگاه داده

بهینه سازی دیتابیس
بهینه سازی دیتابیس

بهینه‌سازی پایگاه داده یک روش مؤثر برای افزایش عملکرد است. اگر از سیستم مدیریت محتوا (CMS) همراه با پلاگین های پیچیده استفاده می‌کنید، اندازه پایگاه داده افزایش می‌یابد و وب‌سایت شما کندتر کار می‌کند.

به‌عنوان‌مثال، WordPress CMS، نظرات، پست‌های وبلاگ و سایر اطلاعات را ذخیره می‌کند که ذخیره اطلاعات زیادی را اشغال می‌کند. هر CMS به اقدامات بهینه‌سازی خاص خود نیاز دارد و همچنین دارای تعدادی پلاگین خاص است.

برای مثال برای وردپرس، می‌توانید از افزونه WP-Optimize استفاده کنید و جداول دیتابیس وب سایت را بهینه سازی کنید.

9- استفاده از فونت‌های وب را کاهش دهید

افزایش سرعت لود سایت

فونت‌های وب در طراحی وب‌سایت بسیار محبوب شده‌اند. متأسفانه، استفاده از فونت‌های وب تأثیر منفی بر سرعت ارائه صفحه دارد. فونت‌های وب درخواست‌های اضافی HTTP را به منابع خارجی اضافه می‌کنند. اقدامات زیر به شما در کاهش اندازه ترافیک فونت وب کمک می‌کند:

  • برای مرورگرهای مدرن از قالب‌های مدرن WOFF2 استفاده کنید.
  • فقط مجموعه کاراکترهایی را که در سایت استفاده می‌شوند وارد کنید.
  • فقط سبک‌های مورد نیاز را انتخاب کنید

10- خطاهای 404 را کشف کنید

خطای 404 به این معنی است که “صفحه یافت نشد”. این پیام از طریق میزبانی به مرورگرها یا موتورهای جستجو هنگامی‌که محتوای قابل‌دسترسی یک صفحه دیگر وجود ندارد، ارائه می‌شود.

به‌منظور شناسایی و اصلاح خطای 404، می‌توانید از ابزارها و افزونه‌های تشخیص خطا استفاده کنید. همان‌طور که اشاره کردیم، افزونه‌های اضافی می‌توانند بر سرعت وب‌سایت شما تأثیر منفی بگذارند، بنابراین توصیه می‌کنیم که منبع را از طریق ابزارهای خارجی برای تشخیص خطا اجرا کنید.

هنگامی‌که همه خطاهای 404 را شناسایی کردید، باید میزان ترافیکی را که ایجاد می‌کنند ارزیابی کنید. اگر این پیوندهای مرده دیگر هیچ بازدیدی نداشته باشند و بنابراین هرگز منبع سرور شما را مصرف نکنند، بهتر است آنها را همان‌طور که هست بگذارید.

اگر هنوز هم این صفحات ترافیکی دارند، تغییر مسیرها را برای پیوندهای جدید تنظیم کنید و اصلاح کنید.

11- کاهش redirects

هدایت مجدد وب‌سایت درخواست‌های اضافی HTTP ایجاد می‌کند که بر عملکرد تأثیر منفی می‌گذارد. ما توصیه می‌کنیم آن‌ها را به حداقل برسانید و یا به‌طور کامل از بین ببرید. ابتدا، باید با اجرای اسکن سایت، همه تغییر مسیرها را در صفحه خود شناسایی کنید.

برای شناسایی سریع تغییر مسیرها می‌توانید از Screaming Frog استفاده کنید. سپس باید بررسی کنید که آیا آن‌ها هدف لازم را دارند یا خیر و فقط موارد مهم را حذف کنید.

12- از تکنیک‌های پیش تنظیم استفاده کنید

افزایش سرعت بارگذاری سایت
افزایش سرعت بارگذاری سایت

پیش بارگیری مستلزم خواندن و اجرای دستورالعمل‌ها قبل از شروع کار توسط کاربر است. این روش نسبتاً رایج است. اگر بتوانید اقدامات کاربر را پیش‌بینی کنید و مثلاً مقداری از محتوا یا پیوندها را بارگیری کنید، این روش عملکرد خوبی دارد.

معمولاً مرورگرهای مدرن با در نظر گرفتن الگوی رفتار کاربر، پیش فرض را برای پیش‌فرض فراهم می‌کنند. بااین‌حال، متخصصان و مهندسان UX به‌احتمال‌زیاد رفتار کاربر را درک می‌کنند و “راهنمایی” هایی را برای مرورگرها برای انجام کارهای پیش تنظیم ایجاد می‌کنند.

اهمیت کاهش زمان سرعت بارگیری سایت

سرعت بارگذاری صفحه وب عامل مهمی برای بازدید، نرخ تبدیل و فروش شما است. این به دلیل تأثیر زیادی است که بر تجربه کاربر و سئو سایت می‌گذارد.

تجربه‌ی کاربر

بیایید یک مثال ساده بزنیم. شما می‌خواهید یک باطری لپ‌تاپ برای خود تهیه کنید. خب مسلمان اول هر کاری می‌روید سراغ موتور جستجوگر گوگل و کلمه موردنظر خود را وارد می‌کنید. حالا فهرستی از انواع لینک‌ها و سایت‌ها در پیش روی شما قرار دارد؛

بنابراین شما به چند دلیل کوچک و بی اهمیت در عرض چند ثانیه یکی از آن‌ها را انتخاب می‌کنید.
به هر دلیلی که بر روی آن کلیک کنید، هنگامی‌که با انگشت بر روی موشواره کلیک می‌کنید، قلب شما ضربان خاصی پیدا می‌کند و آماده دیدن انواع باطری‌های لپ‌تاپ، قیمت‌ها و موارد دیگر است.

شما صبر می‌کنید. سپس… و سپس…وای، این واقع آزاردهنده است. “فقط بارگیری کنید!” شما به غر زدن می‌کنید. فراموش کنید، زندگی خیلی کوتاه است و دوازده پیوند دیگر وجود دارد که ازآنجا آمده‌اید، بنابراین از وب‌سایت خارج می‌شوید.

این مطلب یک واقعیت است. 75٪ از مشتریان آنلاین به جای انتظار، سایت رقیب را انتخاب می‌کنند.

بنابراین بله، سرعت بارگذاری صفحه وب شما مهم است؛ و وقتی زمان بارگیری صفحه وب شما کند است، به رقبا کمک می‌کنید. در صورت عدم آگاهی، این یک استراتژی بد است. در اینجا برخی دیگر از آمار سرعت بار وجود دارد که می‌توانید به آن توجه کنید و استراتژی‌های خود را اصلاح کنید:

  • اگر وب‌سایت خیلی کند باشد، 51٪ از خریداران آنلاین، خریدی را انجام نمی‌دهند.
  •  47٪ از کاربران انتظار دارند صفحه وب شما در کمتر از 2 ثانیه بارگیری شود. اگر زمان بارگیری 3 ثانیه یا بیشتر باشد، 57٪ همه را کنار می‌گذارند.
  • فقط 1 ثانیه از زمان بارگیری کندتر می‌تواند منجر به کاهش 7 درصدی در تبدیل‌ها شود.
    فقط به این دلیل که زمان بارگیری صفحه وب شما ممکن است کند باشد، به این معنی نیست که نمی‌توانید در بهبود آن‌ها سریع باشید.
    وقتی سرعت بارگیری سایت کند باشد، این می‌شود که تجربه بد برای یک کاربری که هیچ شناختی از برند شما ندارد و از شما فرار خواهد کرد.

سئو و افزایش تجربه کاربری

علاوه بر تجربه کاربر، زمان بارگذاری صفحه بر روی سئو نیز تأثیر می‌گذارد. Google برای تعیین رتبه‌بندی از سرعت بارگیری صفحه وب استفاده می‌کند.

مسلماً صدها معیار دیگر وجود دارد که الگوریتم‌های Google برای تعیین رتبه‌بندی جستجو از آن‌ها استفاده می‌کنند، اما سرعت بارگیری صفحه وب هنوز مهم است.

سرعت بارگذاری صفحه موبایل

با توجه به وقایع اخیر (Mobilegeddon)، لازم به ذکر است که اثر بارگذاری صفحه بر روی ترافیک تلفن همراه چیست. می‌توانید در مورد اهمیت داشتن یک وب‌سایت بهینه شده برای تجربه استفاده از تلفن همراه مطالعه کنید.

اطمینان حاصل کنید که از Flash در سایت تلفن همراه خود استفاده نمی‌کنید و کاربران مجبور به بارگیری تصاویر بزرگ یا پرونده‌های فونت‌های سنگین نیستند – این باعث می‌شود زمان بارگیری تلفن همراه شما از بین برود.

صرف‌نظر از اینکه آخرین باری که سرعت بارگیری صفحه خود را بررسی کرده‌اید چه زمانی است، باید دید چگونه می‌توانید آن را بهبود ببخشید. حتی اگر برای اولین بار برای همیشه باشد.

از جی تری متریکس چه می‌دانید؟!

GTmetrix یکی از ابزارهای رایگان مورداستفاده برای دریافت گزارش‌ها دقیق در مورد عملکرد وب‌سایت است. سرعت وب‌سایت را با استفاده از دستورالعمل Google Page Speed و YSlow تجزیه‌وتحلیل می‌کند.
امتیاز خوب PageSpeed / YSlow به معنای بهینه‌سازی صفحه برای سریع‌ترین نمایش ممکن توسط مرورگر وب است.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این تاپیک در مورد تکنیک‌های افزایش سرعت سایت مطالبی را گفتیم و دلایل اهمیت و در آخر ابزار معروف جی تری متریکس را معرفی کردیم.

در حال حاضر، یک کاربر معمولی انتظار دارد که صفحات وب کمتر از 3 ثانیه بارگیری شوند. اگر این مانع انتظار را برآورده نکنید، ترافیک وب‌سایت زیادی را از دست می‌دهید و درنتیجه درآمد خود را از دست می‌دهید.

بنابراین، ما توصیه می‌کنیم از یک روش ساده و درعین‌حال مؤثر بهینه‌سازی سرعت وب‌سایت استفاده کنید:

  1. با توجه به تبدیل، قابلیت مشاهده و قابلیت استفاده، عوامل اصلی موفقیت وب‌سایت را بررسی و ارزیابی کنید.
  2. سرعت وب‌سایت فعلی خود را آزمایش کنید و صفحات و ویژگی‌هایی را که با توجه به این سه عامل نیاز به بیشترین توجه دارند، در اولویت قرار دهید.
  3. بهینه‌سازی خود را با بیشترین جنبه‌های کاهش سرعت شروع کنید و روی صفحاتی تمرکز کنید که موفقیت تبدیل شما را بیشتر تعریف می‌کنند.

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. برای افزایش سرعت سایت وردپرس چه پیشنهاد هایی دارید ما دادیم به یک نفر کارای افزایش سرعت سایت را انجام بده بعد یک ماه دوباره برگشتیم به همون حالت قبل.

    1. خب خیلی کار ها که کامل در این مقاله بهش پرداخته شده مثلا بهینه سازی یا مینیفای کردن HTML و CSS یا فعالسازی CDN یا بهینه سازی حجم تصاویر و….
      که با انجام دادن هر یک میتونید شاهد رشد افزایش سرعت سایت باشید.
      موفق و پیروز باشید.

      1. یعنی رعایت کردن همین نکات سایت میتونه در بالا بردن سرعت وب سایت کمک کنه؟
        چون ما برای افزایش سرعت وب سایت وردپرس به یک تیم نزدیک به 5 میلیون پول دادیم دقیقش 4.890 تومن که قرار شد که که سرعت سایت را بهینه کنند بهتر شد اما cdn کلود فلیر رو غیر فعال کردیم همچی برگشت به حالت قبل نکته ای دیگه ای هست برای افزایش سرعت لود وب سایت ممنون میشم راهنمایی کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا