آموزش سئو

آموزش سئو وردپرس (Wordpress SEO) برای رسیدن به رتبه 1 گوگل

سئو وردپرس چگونه انجام می‌شود؟ آیا مسیر رساندن چنین سایت­هایی به رتبه‌های برتر با بقیه فرق دارد؟ وردپرس به خاطر قابلیت‌های فوق‌العاده‌ای که به وب مستر ها ارائه می‌دهد، امروزه یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوای دنیاست که اکثر افراد بر این موضوع توافق دارند که سئو خوبی دارد؛ اما آیا این یعنی اینکه نیازی به یادگیری تکنیک‌های سئو نخواهیم داشت؟ اصلاً! سئو چیزی نیست که صرفاً یک سیستم مدیریت محتوا بتواند برای شما انجام دهد و برای سئو وردپرس باید همیشه در حال یادگیری باشید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم سئو وردپرس چگونه است و در ادامه نکته‌هایی که باید رعایت کنید را برایتان بیاوریم.

لیست عناوین پنهان
4 برای سئو وردپرس چه‌کارهایی انجام دهیم؟

سئو چیست؟

بالا بردن سئو وردپرس

بگذارید سئو را با یک مثال شروع کنم؛ همان‌طور که میدانید، به هر مکانی که بروید، هر کشوری، هر کتابخانه‌ای و هر باشگاهی و …، یکسری قوانین وجود دارد که اگر از آنان پیروی کنید، می‌توانید بدون مشکل به کارتان ادامه داده و پیشرفت کنید اما در غیر این صورت دچار مشکلاتی خواهید شد.

فرض کنید شما یک بیزینس دارید؛ همان‌طور که میدانید برای موفق شدن در کسب‌وکار یکسری قوانین وجود دارد مانند کسب رضایت مشتری، تبلیغات باکیفیت و …

در دنیای وب نیز برای اینکه بتوانید رتبه‌های خوبی در گوگل بگیرید، شما مجاب هستید یکسری قوانین را رعایت کنید؛ این قوانین درست مانند قوانین اساسی یک کشور هستند که در صورت شهروند بودن در آن، مجبور به اطاعت هستید.

اما تفاوت این است که در دنیای وب، این کشور گوگل است و شهروندش نیز سایت شما؛ این موتور جستجو برای اینکه بتواند رضایت کاربران خودش را به دست آورد، یکسری قوانین وضع کرده که تنها سایتهایی را به رتبه‌های برتر می‌رساند که ارزش کافی را داشته باشند.

در همین زمینه، هنگامی‌که شما بخواهید وارد رقابت با دیگر سایت­ها برای رتبه یک شوید، الگوریتم‌ها شروع به تجزیه‌وتحلیل و قضاوت شما خواهند کرد و درصورتی‌که لایق باشید، جایگاه خوبی می‌گیرید.

پس مفهوم سئو خیلی ساده است؛ به فرآیندی که باعث کسب نتایج برتر در گوگل و بهبود آن می‌شود، سئو میگوییم.

وردپرس چیست؟

افرادی که به‌تازگی کار فعالیت در وب را شروع کرده‌اند، ممکن است واژه وردپرس را بارها شنیده باشند اما درک درستی از آن نداشته باشند.

وردپرس در حال حاضر محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوای دنیا است که قابلیت‌های زیادی به کاربرانش ارائه می‌کند؛ شاید برایتان جالب باشد که 40 درصد از تمامی وب سایتهای دنیا از وردپرس استفاده می‌کنند که نام اکثر سایتهای مطرح دنیا مانند نیویورکر، مجله تایم و … نیز در بین آنان به چشم می‌خورد.

وردپرس برای اولین بار در سال 2003 توسط توسعه‌دهندگان خودش منتشر شد؛ در آن زمان اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای کیفیت لازم نبودند و وب مستر ها گاه و بی گاه دچار مشکلاتی می‌شدند اما وردپرس به خاطر کارایی ساده خودش، در همان شروع کار نظر افراد زیادی را به خود جلب کرد.همین مسیر ادامه یافت تا وردپرس امروزه محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوای دنیا باشد و ازنظر امنیت و کیفیت، واقعاً عالی است.

آیا وردپرس سئو قدرتمندی دارد؟

سئو وردپرس

حتماً تابه‌حال شنیده‌اید که سئو وردپرس راحت است و به‌صورت پیش‌فرض در این زمینه قدرتمند است! اما آیا این حرف حقیقت دارد؟

در جواب باید بگوییم که بستگی دارد منظورتان چه باشد؛ تصور نکنید که وردپرس می‌تواند جادو کند و شما صرفاً با نصب کردن آن روی یک دامنه و فعال کردنش، رتبه‌های برتر گوگل را به دست آورید! اصلاً این‌طور نیست.

وردپرس به‌تنهایی نمی‌تواند شمارا به موفقیت در گوگل برساند و هر کاری هم که انجام دهید، درنهایت باید یکسری استراتژی‌های اصولی را در این زمینه دنبال کنید در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهید دید.

در اصل منظور ما در اینکه وردپرس در سئو خوب است به خاطر گروه توسعه‌دهنده قدرتمندی است که دارد؛ یعنی اگر مشکلی ازنظر امنیتی و فنی وجود داشته باشد، خیلی سریع توسط گروه وردپرس برطرف می‌شود و درنهایت شما ازنظر پایه، سئو قوی خواهید داشت اما همچنان به تکنیک­های سئو نیاز دارید.

استفاده از این سیستم مدیریت محتوا، باعث می‌شود که کمترین زمان ممکن را برای کارها متفرقه صرف کنید و بیشتر به سمت تولید محتوا بروید که یکی از مهم‌ترین عناصر تأثیرگذار در رتبه‌بندی است.

اما چه چیزی باعث می‌شود که وردپرس را بهترین سیستم مدیریت محتوا ازنظر سئو بدانیم؟

  • امکان تعیین ساختار لینک دهی: یکی از ویژگی‌های بسیار خوب وردپرس این است که می‌توانید ساختار لینک دهی خودتان را به‌صورت دستی انتخاب کنید؛ مثلاً به‌صورت عددی و تصادفی باشد یا بتوانید متن دلخواهتان را وارد کنید و …
  • افزودن تگ‌های ضروری: تگ‌هایی مانند عنوان و متا دسکریپشن از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در سئو هستند اما خوبی وردپرس این است که اگر به هر دلیلی آنان را فراموش کنید به‌صورت خودکار قرارشان می‌دهد
  • سئو آسان تصاویر: سئو کردن تصاویر باعث می‌شود که خیلی بهتر در موتورهای جستجو دیده شوید اما بدون سیستم مدیریت محتوایی مانند وردپرس این کار زمان‌بر است اما با آن به‌راحتی انجام می‌شود.
  • تجربه کاربری قدرتمند: گروه توسعه‌دهنده این سیستم باعث شده که سئو وردپرس ازنظر تجربه کاربری بسیار خوب باشد و کاربران هنگام استفاده از آن لذت ببرند. افزونه‌های حرفه‌ای و امنی که ارائه می‌دهد باعث می‌شود شما بتوانید هر تغییری را که می‌خواهید به‌سادگی روی وب سایتتان پیاده کنید.
  • سرعت لود بالا: سرعت لود سایت یکی از معیارهای مهم رتبه‌بندی است که در وردپرس به‌وضوح می‌توانید آن را ببینید؛ افزونه‌های زیادی وجود دارند که سرعت سایت شمارا افزایش می‌دهند و از طرفی، قالب‌هایی که در مخزن وردپرس قرار دارند نیز بر اساس استانداردهای روز طراحی‌شده و سرعت بالایی دارند. فناوری ارائه‌شده برای توسعه‌دهندگان قالب نیز باعث می‌شود سرعت بسیار خوب باشد.
  • سازگاری کامل با تلفن‌های همراه: امروزه درصد زیادی از کاربران موتورهای جستجو (60 درصد) از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند پس کاملاً طبیعی است که اگر وب‌سایت شما برای آنان بهینه‌سازی نشود، با مشکلات فراوانی روبرو شوید. به دلیل اینکه اکثر قالب‌های وردپرس به‌صورت کامل با تلفن‌های همراه بهینه هستند، شما تجربه بسیار خوبی در این زمینه خواهید داشت.

برای سئو وردپرس چه‌کارهایی انجام دهیم؟

حالا که متوجه شدیم سئو وردپرس چرا می‌تواند نسبت به بقیه پلتفرم‌ها سختی‌های کمتری داشته باشد و راجع به قابلیت‌های آن حرف زدیم، نوبت به اشاره ریزبه‌ریز نکته‌های سئو می‌رسد.

موارد زیر از طریق تحقیقات زیاد در دیگر وب سایت­ها به‌دست‌آمده‌اند بنابراین با استفاده از آنان می‌توانید نتایج خوبی بگیرید:

1 – هاست خوبی خریداری کنید

همیشه گفته‌اند که اگر می‌خواهید خانه‌تان در برابر همه‌چیز مقاوم باشد، اول زیربنای مقاومی برای آن بسازید. حتماً شنیده‌اید که اگر یک دیوار از ابتدا کج بالا رود تا انتها نیز کج خواهد بود و شما هرچقدر هم که تلاش کنید آن را تصحیح کنید به نتیجه‌ای نخواهید رسید! سئو وردپرس نیز دقیقاً همین است.

هاستی که برای میزبانی وب سایتتان انتخاب می‌کنید، همان زیربنای خانه شمارا تشکیل می‌دهد؛ بنابراین باید میزبانی را انتخاب کنید که دارای کیفیت کافی بوده و می‌تواند نیازهایتان را برطرف کند.

بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که با خریدن‌هاست­های اشتراکی ارزان، در حال سود کردن هستند چون مبلغ ناچیزی را پرداخت می‌کنند! غافل از اینکه با انجام این کار، هرچقدر هم که برای تولید محتوای باکیفیت و ساخت بک لینک‌های باکیفیت تلاش کنند نتیجه‌ای نخواهند دید.

منظور ما این نیست که با چشم‌بسته هر شرکتی که قیمت بالایی داشت را انتخاب کنید؛ بلکه منظورمان این است که هاستی را انتخاب کنید که نشان می‌دهد سایتتان برایتان ارزش دارد.

پیشنهاد می‌کنیم برای سئو وردپرس هاستی خریداری کنید که به محل زندگی کاربرانتان نزدیک‌تر باشد؛ این باعث افزایش سرعت لود آن خواهد شد.هاست موردنظر باید حتماً از HTTP/2 پشتیبانی کند زیرا این قابلیت روی سرعت بارگذاری سایتتان تأثیر به سزایی دارد.

به‌صورت کلی برای سئو وردپرس، هاستی بگیرید که قابلیت‌های زیر را دارد:

  • پشتیبانی از PHP نسخه 7.4
  • نسخه پایگاه داده MYSQL6 به بالا یا MariaDB نسخه 10.1
  • دارای گواهینامه SSL
  • منطقه مکانی ترجیحاً ایران (اگر مخاطبانتان ایرانی هستند)

2 – تنظیمات دسترسی به سایت توسط موتورهای جستجو را بررسی کنید

در بخش تنظیمات > خواندن یک گزینه وجود دارد که در صورت فعال کردن آن، گوگل و سایر موتورهای جستجو محتوای شمارا ایندکس نمی‌کنند بنابراین این تیک را بردارید.

3 – افزونه سئو نصب کنید

افزونه‌های سئو زیادی وجود دارند که باعث می‌شوند سئو وردپرس بسیار بهتر از حالت عادی انجام شود؛ افزونه یواست سئو یکی از این مواردی است که حتماً باید روی وب سایتتان نصب کنید.

این افزونه دارای دو نسخه رایگان و غیر رایگان است.

4 – نقشه سایتتان را بسازید

نقشه سایت فایلی XML است که یک لیست از تمامی صفحات شما به موتورهای جستجو می‌دهد و کارشان را برای ایندکس صفحاتتان راحت می‌کند…

اگر افزونه یواست سئو را نصب‌کرده‌اید، نقشه سایت به‌صورت خودکار تولید می‌شود.

5 – نقشه سایتتان را در سرچ کنسول ثبت کنید

مرحله بعد از ساخت نقشه سایت برای سئو وردپرس، ثبت آن در سرچ کنسول است؛ برای این منظور وارد این ابزار شده و پس از ورود به بخش SiteMap آن را ثبت کنید.

6 – ایندکس شدن دسته‌بندی‌ها را فعال کنید

یکی از راه‌ها برای ارتقای سئو وردپرس، فعال کردن نمایه دسته‌بندی‌ها در گوگل است.

برای انجام این کار کافی است به منوی اصلی> SEO > ظاهر جستجو > زبانه طبقه‌بندی‌ها در یواست سئو کلیک کنید و سپس تیک گزینه نمایش دسته‌ها در نتایج جستجو را روشن کنید.

7 – هر صفحه‌ای را نگذارید ایندکس شود

یکسری صفحات مانند تماس با ما و … ممکن است صرفاً برای کاربران تولیدشده باشند و وجودشان در گوگل باعث کاهش اعتبارتان شود؛ بنابراین در فایل Robots جلوی ایندکس آنان را بگیرید.

8 – جلوی تأیید خودکار نظرات را بگیرید

وردپرس قابلیتی دارد که نظراتی که در سایت وارد می‌شوند را به‌صورت خودکار تأیید می‌کند و این در طولانی‌مدت قطعاً سئو وردپرس را کاهش خواهد داد.

بنابراین وارد قسمت تنظیمات > گفتگو شوید و تیک گزینه دیدگاه‌ها باید به‌صورت دستی تأیید شوند را بزنید.

9 – Breadcrumb را فعال کنید

برد کرامب قسمتی است که در آن کاربران را راهنمایی می‌کنیم که دقیقاً در کدام قسمت سایت قرار دارند.

مثلاً خانه > بازی‌ها

10 – آدرس شبکه‌های اجتماعی‌تان را در افزونه یواست وارد کنید

انجام این کار باعث می‌شود که این افزونه یکسری نشانه‌گذاری‌ها را در کدهای شما انجام دهد تا گوگل به‌راحتی مکان‌هایی که فعالیت می‌کنید را بیابد. برای این منظور در افزونه یواست به بخش اجتماعی بروید.

11 – شبکه‌های اجتماعی مناسب کسب‌وکارتان را یافته و در آنان فعالیت کنید

فعالیت در شبکه‌های اجتماعی موجب دریافت سوشیال سیگنال شده و درنهایت باعث بهبود سئو وردپرس می‌شود؛ بنابراین انجام این کار را فراموش نکنید.

12 – دامنه درستی انتخاب کنید

با www بودن یا بی آن هیچ تأثیری در سئو ندارد اما حتماً باید فقط با یکی از آنان سایت شما بالا بیاید و آن‌یکی ریدایرکت شود.

13 – جلوی URL های تکراری را بگیرید

حواستان باشد که محتواهایی که می‌نویسید دچار آدرس‌های تکراری مانند site با SITE نشوید.

14 – آدرس صفحات را کاربرپسند بنویسید

همیشه آدرس URL صفحات را طوری بنویسید که وقتی کاربری با آن مواجه شد احساس اسپم بودن به او دست ندهد.

15 – همیشه کلمه کلیدی را هدف بگیرید

یکی از کارهای بسیار مهم برای سئو وردپرس این است که همیشه برای هر صفحه‌ای کلمه کلیدی مشخصی داشته باشید و هرگز بی گدار به آب نزنید.

16 – تگ‌های عنوان صفحات را سئو کنید

تگ عنوان در سئو وردپرس اهمیت زیادی دارد بنابراین همیشه آن را تا جایی که می‌توانید جذاب بنویسید تا بتواند کاربران را جذب خودش سازد.

17 – توضیحات متا را جذاب بنویسید

توضیحات متای شما باید بتواند به‌خوبی محتوای صفحه را توضیح دهد و او را ترغیب به کلیک کند.

18 – تگ‌های هدینگ را به‌صورت مناسب به کار بگیرید

تگ‌های هدینگ مانند H1 و H2 برای بخش‌بندی محتواهای شما دارای اهمیت زیادی هستند بنابراین آنان را به‌خوبی به‌کارگیرید.

19 – تگ ALT تصاویر را به‌درستی انتخاب کنید

تگ ALT تصاویر را همیشه با متنی متناسب با محتوایتان پرکنید.

20 – تگ تایتل تصاویر را پرکنید

تگ تایتل نیز مانند تگ ALT باید متناسب با عکس باشد تا وقتی کاربر روی عکس رفت نمایش داده شود.

21 – محتوای ویدیویی به کار ببرید

برای افزایش زمان ماندن کاربران در سایت و بهبود سئو وردپرس، حتماً محتواهای ویدیوهایی را در محتواهایتان استفاده کنید.

22 – لینک سازی داخلی را به‌خوبی انجام دهید

برای لینک سازی داخلی خودتان استراتژی داشته باشید تا اعتبار به‌صورت مناسب بین صفحات تقسیم شود.

23 – بک لینک‌های خارجی باکیفیت به دست آورید

بک لینک‌ها تقریباً مهم‌ترین معیار رتبه‌بندی هستند بنابراین برای سئو وردپرس حتماً باید برای دریافت آنان زمان زیادی صرف کنید.

24 – تحقیق کلمات کلیدی را به‌خوبی انجام دهید

تحقیق کلمات کلیدی یعنی یافتن کلمات مرتبط باکارتان که مردم معمولاً استفاده می‌کنند.

25 – سایتتان را چندزبانه کنید

چندزبانه بودن سایت باعث می‌شود که از کشورهای مختلف دنیا کاربران جدیدی به دست بیاورید که می‌توانند به شکوفا شدن کسب‌وکارتان کمک کنند.

26 – سرعت سایت را تا حد ممکن ارتقا دهید

سرعت سایت برای سئو وردپرس اهمیت بسیار زیادی دارد بنابراین برای ارتقا و بهبود آن تا می‌توانید مطالعه کنید و تکنیک‌ها را پیاده‌سازی کنید.

27 – از لینک‌های شکسته به نفع خودتان استفاده کنید

لینک‌های شکسته سایتتان را با ابزارها پیدا و اصلاح کنید؛ این کار بااینکه به نظر این‌طور نیست، اما برای سئو اهمیت زیادی دارد.

28 – قالب سایتتان را واکنش گرا کنید

سایت شما باید در تمامی تلفن‌های همراه و کامپیوترها به‌صورت مناسب نمایش داده شود و تغییر ابعاد صفحه باعث به‌هم‌ریختگی محتوای شما نگردد.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو وردپرس یکی از نیازهای اصلی هر کسب‌وکاری است که برای کسب درآمد کافی باید بر رویش سرمایه‌گذاری کند. در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم سئو وردپرس چگونه است و در ادامه نحوه انجام آن را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال تکنیک‌های گفته‌شده در این مقاله را استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت­ ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا