آموزش سئو

مراحل سئو سایت؛ مراحل انجام سئو سایت چیست؟

مراحل انجام سئو چیست؟ چطور می‌توانیم سایت خودمان را قدم‌به‌قدم به رتبه نخست گوگل برسانیم؟ امروزه از هر کسب‌وکار آنلاینی راجع به اهدافش سؤال کنید، حتماً به سئو اشاره خواهد کرد؛ رسیدن به رتبه‌های نخست گوگل چنان سودهای هنگفتی می‌تواند برای سایت‌ها رقم بزند که حتی در خواب نیز نمی‌توانند تصور کنند! اما شاید جالب باشد بدانید که درصد بسیار زیادی از افراد در مسیر این هدف ناکام مانده و ناامید می‌شوند؛ به نظرتان دلیلش چیست؟ این درست است که سئو کار سختی است، اما اصلی‌ترین دلیل این ناکامی، رعایت نکردن مراحل انجام سئو است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم مراحل انجام سئو کدام است و در هر مرحله چه‌کارهایی می‌تواند نتیجه‌بخش باشد.

سئو چیست؟

شاید شما یکی از کاربرانی باشید که به‌تازگی به اهمیت سئو در وب‌سایت خود پی برده است و به همین دلیل می‌خواهید بدانید که اصلاً سئو یعنی چه؟

نمی‌خواهم شمارا درگیر توضیحات اضافی راجع به مفهوم این کلمه کنم و به‌صورت خلاصه می‌توان گفت: سئو یا SEO مخفف کلمه Search Engine Optimiztion به معنی بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو است. اگر دیده باشید هر کلمه‌ای که در گوگل وارد کنید یکسری سایت‌ها مختلف در رتبه‌های برتر هستند؛ شاید تا قبل از خواندن این مقاله فکر می‌کردید که این، اتفاقی است اما دلیل ساده اما مهمی دارد: سئو!

سئو یعنی ما از قوانینی که گوگل تعیین کرده است به‌درستی پیروی کنیم و از این طریق رتبه‌های برتر را به دست آوریم؛ در اصل این موتور جستجو یکسری معیارهای رتبه‌بندی تعیین کرده است که این‌طور عمل می‌کنند که هر وب سایتی دارای ارزش بالاتری بود و کاربران از آن راضی‌تر بودند، رتبه‌های بهتری در نتایج به دست آورد.

راجع به سئو و مفهوم آن‌یک مقاله آموزش بسیار کامل تولید کرده‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم حتماً آن آموزش سئو را کامل مطالعه کنید.

مراحل انجام سئو کدام است؟

مراحل انجام سئو

سئو کردن سایت‌ها درگذشته روال خیلی ساده‌ای داشت؛ کافی بود سایت راه‌اندازی کنید و با قرار دادن مقداری متن در آن و تکرار کردن بیش‌ازحد کلمات کلیدی (Keyword stuffing) و ساخت بک لینک‌های اسپم و زیاد، اندکی منتظر بمانید تا به رتبه‌های برتر برسید.

اما آیا این کارها امروزه پاسخگو هستند؟ قطعاً نه! گوگل از زمانی که متوجه شد سایت‌ها در حال سو استفاده از ضعف‌هایش هستند، الگوریتم‌های جدیدی مانند پنگوئن را معرفی کرد تا با سنجش هوشمندانه سایت‌ها، درصورتی‌که تخلفی در آنان مشاهده کرد نسبت به جریمه کردنشان اقدام کند.

امروزه برای اینکه بتوانید در این زمینه پیشرفت کنید و رتبه‌های برتر را به دست آورید، باید مراحل انجام سئو را به‌خوبی طی کنید تا با ثابت کردن خودتان به گوگل، اعتبارتان را بالابرده و به نتیجه برسید.

در زیر مراحل انجام سئو به‌صورت اصولی را برایتان آورده‌ایم:

1 – تحقیق کلمات کلیدی را به‌خوبی انجام دهید

بسیاری از سئو کاران نظرشان این است که اصلاً قبل از اینکه به سئو فکر کنید، تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید؛ زیرا اصلاً سئو بدون شناختن کلمات کلیدی معنایی ندارد و جز زدن تیری در تاریکی، فایده‌ای برایتان نخواهد داشت.

یکی از اولین واصلی‌ترین مراحل انجام سئو، تحقیق کلمات کلیدی است؛ در طی این فرآیند ما سعی می‌کنیم به کمک ابزارهای مختلفی که در اختیارمان است کلمات کلیدی مرتبط برای وب سایت‌مان را بیابیم تا در مراحل بعدی بتوانیم به کمک آنان، رتبه‌های بهتری را به دست آوریم.

به‌شخصه افراد بسیاری را دیده‌ام که شروع به سئو کردن سایت‌شان کرده و هزینه‌های زیادی نیز صرف کرده‌اند اما نتایجی نگرفته‌اند؛ بسیاری از آنان هنگامی‌که چنین مشکلاتی برایشان به وجود می‌آید تازه به سراغ مشاوران سئو می‌روند و آن را ابراز می‌کنند و دلیل شکست اکثرشان نیز یک‌چیز است: تمرکز نکردن روی تحقیق کلمات کلیدی.

به‌عنوان وب سایتی که تازه‌کار خودش را شروع کرده است، باید یک کلمه کلیدی اصلی که در حوزه کاریتان بهترین است را پیدا کنید؛ این به شما کمک می‌کند تا با واردکردن آن در ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی، لیستی بلند از کلمات مرتبط با آن بیابید و زحماتتان بسیار کاهش یابد.

معمولاً سایت‌هایی که تازه‌کار هستند و کاربران از آنان شناختی ندارند، هرگز نباید به سمت کلمات کلیدی پررقابت بروند؛ زیرا این کار جز ناامیدی و شکست نتیجه‌ای برایتان ندارد و دلیل این نیز حضور تعداد زیادی رقیب قدیمی است که مدت‌هاست روی آن کلمات زمان صرف کرده‌اند.

بنابراین توصیه‌ای که همواره سئو کاران به چنین وب سایت‌هایی می‌کنند استفاده از کلمات کلیدی طولانی است؛ این کلمات به دلیل اینکه معمولاً رقابت بسیار کمتری نسبت به کلمات کلیدی طولانی دارند، انتخاب ایدئال‌تری هستند و در کوتاه‌مدت نتایج بهتری دارند. فایده دیگر کلمات کلیدی طولانی، هدفمند بودن آنان است؛ به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که کاربر کلمه کلیدی «سئو» را جستجو می‌کند دقیقاً معلوم نیست هدفش چیست؛ آیا می‌خواهد این مهارت را بیاموزد یا صرفاً اطلاعاتی کسب کند؟ یا شاید بخواهد خدمات مرتبط با آن را سفارش دهد.

اما کلمه‌ای مانند «آموزش بک لینک سازی» چون دو کلمه است، رقابت کمتری نسبت به کلمه کلیدی قبلی دارد و هدفمندتر است و به همین دلیل نرخ کلیک بالاتری نیز خواهد داشت.

یکی از ابزارهایی که به‌صورت رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی در دسترس شماست، خود گوگل است! هنگامی‌که قسمتی از یک کلمه کلیدی را وارد می‌کنید، گوگل به‌صورت خودکار چند کلمه کلیدی مرتبط تکمیل‌شده را به شما پیشنهاد می‌دهد که می‌توانند بسیار برایتان مفید باشند.

این لیست دقیقاً همان کلمات کلیدی هستند که معمولاً کاربران شما برای رسیدن به خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند و به کمک آنان می‌توانید کلمات کلیدی طولانی بسازید و موتور سئو سایت‌تان را روشن کنید.

2 – عنوان صفحات را به‌صورت حرفه‌ای و جذاب بنویسید

فرض کنید شما قصد دارید این مقاله را مطالعه کنید و به همین دلیل در گوگل کلمه کلیدی «مراحل انجام سئو» را وارد می‌کنید؛ در نخستین نگاه، چه چیزی از سایت‌ها را خواهید دید؟

یک عنوان اصلی و بزرگ که در آن‌یک توضیح کوتاه راجع به صفحه هدف نوشته‌شده است و یک متن طولانی‌تر به نام توضیحات متا که به شما امکان قرار دادن متن بیشتری می‌دهد و باید در آن خودتان را به کاربران تبلیغ کنید.عنوان و متا تگ توضیحات شما باید تا جای امکان کوتاه و مختصر بوده و به کاربر بفهماند که در صورت ورود به صفحه، دقیقاً چه چیزی دریافت خواهد کرد.

یکی از اصلی‌ترین بخش‌های یک صفحه برای قرار دادن کلمه کلیدی هدف شما، تگ عنوان است؛ این تگ ازنظر گوگل در سئو داخلی مهم‌ترین است و هر چیزی که درون آن باشد وزن زیادی برای رتبه‌بندی خواهد داشت.

بنابراین پس‌ازاینکه تحقیق کلمات کلیدی را به‌خوبی انجام دادید، کلمات کلیدی خودتان را سعی کنید در ابتدای این تگ قرار دهید؛ البته این کار نباید از جذابیت عنوان شما بکاهد.طول عنوان‌های خودتان را همیشه کمتر از 60 کاراکتر نگه‌دارید تا تمامی آن در نتایج نمایش داده شود.

برای اینکه تگ عنوان و توضیحات متا را جذاب بنویسید، سعی کنید حساسیت‌ها و خواسته‌های درونی مخاطبانتان را بفهمید و با متن آنان را تحریک کنید؛ به‌عنوان‌مثال یکی خواسته‌های درونی کسی که مقاله آموزش سئو را مطالعه می‌کند این است که سایت‌اش در زمان کوتاه به رتبه‌های برتر برسد! بنابراین ما می‌توانیم این‌طور عنوان برای آن بنویسیم:

«چطور سایت‌مان را در 1 ماه به رتبه 1 برسانیم»

عنوان بالا به‌صورت ناخودآگاه کاربران را تحریک می‌کند که روی سایت‌تان کلیک کنند؛ اما توجه داشته باشید که برای نوشتن عنوان‌های جذاب، هرگز به کاربران دروغ نگویید. به‌عنوان‌مثال رساندن سایت در یک ماه به رتبه یک کار غیرممکنی نیست اما برای وب سایت‌هایی جوابگو است که قدرت زیادی دارند بنابراین ما در مثال بالا دروغ نگفته‌ایم اما درصورتی‌که شما سعی کنید به کاربران دروغ بگوید، به‌مرورزمان حس منفی نسبت به برندتان خواهند داشت.

3 – تگ‌های متا را بهینه کنید

امروزه تگ‌های متا زیادی برای وب سایت‌ها وجود دارند که مهم‌ترین آنان تگ متا دسکریپشن است؛ همان‌طور که در بالا نیز خدمتتان عرض کردیم، کار اصلی این تگ، ارائه توضیحاتی بیشتر در کنار عنوان راجع به صفحه شماست تا کاربران را قانع کند که روی سایت شما کلیک کنند.

بهینه‌سازی این تگ یکی از مراحل انجام سئو است و باید به‌خوبی انجام شود.

بااینکه گوگل در سال 2009 رسماً اعلام کرد که استفاده این تگ به‌صورت مستقیم روی رتبه‌بندی اثری ندارد، اما این به معنای آن نیست که ما نباید روی آن تمرکز کنیم.

بسیاری از سایت‌ها در آن زمان تصمیم گرفتند که روی یک تگ وقت صرف نکنند و همین در طولانی‌مدت لطمه زیادی به آنان زد.

در اصل توضیحات متا به‌صورت مستقیم رتبه شمارا بهبود نمی‌دهد، اما به‌صورت غیرمستقیم با افزایش دادن نرخ کلیک روی وب سایت‌تان باعث می‌شود که افراد بیشتری نسبت به رقیبان روی آن کلیک کنند که این، خود یکی از معیارهای رتبه‌بندی است.

4 – رقیبانتان را بشناسید و مورد تحلیل قرار دهید

یکی دیگر از مهم‌ترین مراحل انجام سئو، آنالیز کردن رقبا است؛ طبیعتاً وقتی شما رقیبانی در حوزه کاریتان دارید، آنان پا به‌پای شما نسبت به انجام اقداماتی برای بهبود رتبه‌شان حرکت می‌کنند.

وقتی چند تا رقیب دارید که هرکدام در رتبه‌های برتر قرار گرفته‌اند، یعنی استراتژی‌هایی که پیاده‌سازی کرده‌اند برایشان جواب داده و احتمالاً اگر شما از آنان بهره بگیرید، به نتیجه خواهید رسید هرچند همیشه این‌طور نیست.

در این مرحله شما باید نقاط ضعف و قوت رقیبانتان را پیدا کرده و سعی کنید دلیل موفقیتشان را کشف کنید؛ این به شما کمک می‌کند تا نقاط قوت رقیبان را در سایت‌تان پیاده کرده و از به وجود آمدن نقاط ضعف مشابه جلوگیری کنید.

5 – روی سئو داخلی وقت بگذارید

سئو داخلی یکی از دو بخش اصلی سئو است که همواره جزو مراحل انجام سئو قرار خواهد داشت؛ بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این بخش صرفاً نوشتن یکسری محتوا و تکرار کلمات کلید در آن است درصورتی‌که کاملاً اشتباه است.

محتوای باکیفیت، ساختار URL ها، به‌روزرسانی محتوا، تگ‌های استفاده‌شده و … همگی جزو سئو داخلی هستند.

6 – سئو خارجی را به‌خوبی انجام دهید

یکی از مراحل انجام سئو که تأثیر بسیار بالایی دارد، ساخت بک لینک‌های باکیفیت است؛ در اصل می‌توان گفت مهم‌ترین و تأثیرگذارترین بخش سئو، سئو خارجی است که برای انجام آن باید زحمت زیادی بکشید…

بک لینک‌هایی که دریافت می‌کنید باید از سایت‌های معتبر و باکیفیتی باشند که خود ارزش بالایی داشته و به همین دلیل می‌توانند جایگاه شمارا نیز نزد گوگل بالا ببرند.

7 – URL صفحات را سئو کنید

بهینه بودن URL ها یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در سئو داخلی است که در بسیاری از مواقع نادیده گرفته می‌شود…

ساختار آدرس دهی صفحات شما باید ساده و خوانا باشد به صورتی که کاربران به‌راحتی بتوانند آنان را به خاطر بسپارند.

8 – تگ Alt تصاویر را اضافه کنید

تگ ALT تصاویر یا همان متن جایگزین، باعث می‌شود که اگر به هر دلیلی یکی از تصاویر بارگیری نشد، این متن به کاربران نمایش داده شود و تجربه کاربری خراب نشود.

علاوه بر این، این تگ به ربات‌های گوگل کمک می‌کند تا موضوع تصویر شمارا بهتر درک کنند.

9 – به دیگر سایت‌های مرتبط لینک بدهید

یکی دیگر از مراحل انجام سئو، لینک دادن به سایت‌ها مرتبط است؛ این تفکر غلط است که با لینک دادن به سایت‌های دیگر ارزشمان کاهش پیدا می‌کند! بله درست است مقداری از اعتبار صفحه به آن سایت‌ها منتقل می‌شود اما آن‌قدر فواید زیادی برایتان دارد که در طولانی‌مدت باعث رضایت کاربران و گوگل از شما می‌شود.

10 – تا جایی که می‌توانید سرعت سایت را بالا بیاورید

سرعت سایت شما همواره باید بالا باشد و هر صفحه در کمتر از 3 ثانیه بارگذاری شود؛ در غیر این صورت بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند سایت شمارا ترک کرده و سراغ رقیبان بروند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

مراحل انجام سئو درصورتی‌که به‌خوبی انجام شوند، به‌مرورزمان رتبه شمارا در گوگل بهبود داده و درنهایت مشتریان زیادی به دست خواهید آورد. در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم مراحل انجام سئو به‌صورت اصولی به را شما توضیح دهیم و تکنیک‌هایی برای هر مرحله ارائه کنیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال این مراحل را رعایت کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظرات و پیشنهادهایتان را در کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا