آموزش سئو

آموزش سئو اپن کارت، راهنمای بهینه سازی فروشگاه ساز OpenCart

سئو اپن کارت چگونه است؟ چطور می‌توانیم سایتی که با این سیستم ساخته‌ایم را به رتبه‌های برتر موتورهای جستجو برسانیم؟ کسب درآمدهای رؤیایی از طریق وب سایت آرزوی هر کسی است و به خاطر همین در روز ده‌ها فروشگاه اینترنتی در زمینه‌های مختلف راه اندازی می‌شوند و یکی از بهترین سیستم‌های ساخت فروشگاه آنلاین، اپن کارت است؛ اما همانطور که میدانید داشتن سایتی که در گوگل رتبه‌ای ندارد، هیچ سودی برای شما نخواهد داشت بنابراین حتماً باید سئو اپن کارت را بلد باشید!

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم سئو اپن کارت چگونه است و در ادامه تکنیک‌هایی به شما معرفی کنیم.

سئو چیست؟

سئو اپن کارت

همهٔ ما تا به حال ده‌ها و شاید صدها بار کلمه سئو را شنیده‌ایم و از اهمیت آن برای رتبه گرفتن وب سایتمان آگاهیم؛ اما تعریف دقیق این واژه چیست؟

به شخصه زمانی که اولین وب سایت خودم را در 13 سالگی راه اندازی کردم، اصلاً نمی‌دانستم که برای کسب درآمد از آن باید چنین مسیر پر پیچ و تابی را طی کنم؛ یعنی تصور من این بود که خب سایت را راه اندازی می‌کنم و بعد مردم از من خرید می‌کنند و من پولدار می‌شوم!

بعد از اینکه هیجان اولیه فروکش کرد، من دیدم که هیچ درآمدی از سایتم ندارم و هیچکس نیز وارد سایتم نمی‌شد؛ برایم سؤال شد که چطور وقتی در گوگل جستجو می‌کنم برخی از سایت‌ها در رتبه‌های برتر قرار دارند و بازدید می‌گیرند؟ آیا من هم می‌توانم مانند آنان رتبه داشتم باشم؟

به خاطر همین در گوگل به دنبال اطلاعات گشتم و نتیجه این جستجوها آشنایی با واژه‌ای به نام سئو بود؛ با اینکه در ابتدا فهم این مهفوم اندکی برایم در آن سن دشوار بود، اما پس از مدتی درکش کردم.

سئو به صورت کلی به معنای رعایت کردن قوانین گوگل در وب سایت بود تا از این طریق ارزش آن را بالا برده و در نهایت رتبه‌های بهتری بگیریم.

همین موضوع سبب شد که مطالعات روزانه خودم در این زمینه را افزایش دهم؛ کمی بعد فهمیدم که گوگل یکسری الگوریتم‌ها دارد که هروقت بخواهد سایتی را ایندکس کند ابتدا به کمک آنان او را سنجیده و مورد قضاوت قرار می‌دهد و در مرحله بعدی رتبه گیری انجام می‌شود.

بنابراین گوگل یکسری قوانین دارد که هر وب سایتی بتواند خودش را به آنان نزدیک‌تر کند، رتبه‌های بهتری خواهد گرفت که این قوانین سئو می­گوییم.

اپن کارت چیست؟

حالا که فهمیدیم سئو چیست، نوبت آن است که بگوییم خود اپن کارت به چه معنایی است.

همانطور که میدانید در گذشته برای اینکه بتوانید وب سایتی داشته باشید، برای مدیریت و ویرایش آن حتماً می‌بایست برنامه نویسی استفاده می‌کردید و به خاطر همین افراد آماتور نمی‌توانستند سایت داشته باشند.

به مرور زمان و با رشد زبان‌های برنامه نویسی مانند PHP، یکسری تیم‌های توسعه دهنده به وجود آمدند که شروع به تولید سیستم‌های مدیریت محتوا کردند؛ این سیستم‌ها بدون اینکه شما را با کدهای برنامه نویسی عجیب و غریب روبرو کنند، این امکان را به شما می‌دادند که سایت داشته باشید و آن را مدیریت کنید.

اپن کارت نیز یکی از سیستم‌های ساخت فروشگاه اینترنتی است که محبوبیت بالایی دارد؛ به کمک این سیستم شما می‌توانید به سادگی فروشگاه اینترتنی خودتان را راه اندازی کرده و هر محصولی که می‌خواهید را در آن قرار دهید و در نهایت به کسب درآمد مشغول باشید.

اپن کارت تقریباً با تمامی درگاه‌های پرداخت ایرانی هماهنگ است و همین باعث می‌شود که تعداد کاربران آن دائماً افزایش یابد.

اما سئو اپن کارت داستان جداگانه‌ای دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

سئو اپن کارت چطور انجام می‌شود؟

فرایند سئو اپن کارت

حالا که فهمیدیم اپن کارت چه ویژگی‌های خوبی دارد، نوبت آن است که بگوییم چطور می‌توان سایت‌هایی که با آن ساخته شده‌اند را سئو کرد و به رتبه‌های خوبی رساند.

سئو اپن کارت نیز مانند سئو وردپرس، دارای یکسری اقدامات است که این دو سیستم در بسیاری از موارد با یکدیگر شبیه هستند؛ یعنی مسیر خیلی متفاوتی را در پیش نخواهید داشت.

در زیر کارهایی که باید برای سئو اپن کارت انجام دهید را برایتان آورده‌ایم:

1 – درگیر مشکل محتوای تکراری نشوید

به جرعت می‌توانم بگویم که یکی از آفت‌های اصلی سئو هر وب سایتی، محتوای تکراری است؛ بسیاری از افرادی که به تازگی سایتشان را راه اندازی کرده‌اند و در این زمینه تازه کارند و یا حتی افراد حرفه‌ای، در بازه‌های زمانی ممکن است با مشکل محتوای تکراری روبرو شوند.

گاهی اوقات پیش می‌آید که شما به دلیل اشتباهاتی که می‌کنید، دو صفحه مختلف با یو آر آل‌های مختلف می‌سازید که محتوای یکسانی دارند؛ به عنوان مثال فرض کنید صفحه site.com/ali و site.com/mehdi را دارید اما محتوای این دو کاملاً یکسان هستد.

گوگل به شدت از چنین صفحه‌هایی متنفر است و به قول معروف آن را حرام اعلام کرده است (اگر گوش نکنید به جهنم می‌روید)

بنابراین شما هرگز نباید صفحاتی داشته باشید که محتوایشان یکسان است.

یکی از مواردی که باعث بروز این مشکل می‌شود، باز شدن سایت با www و بدون آن است؛ برای رفع این مشکل باید یکی از دو آدرس به دیگری ریدایرکت شود.

برای این منظور کافیست کدهای زیر را به فایل htaccess اضافه کنید:

RewriteCond%{HTTP_HOST} ^www\. (.+) [NC] RewriteRule ^(.*) http://%1/$1 [R=301,NE,L]

با افزودن کدهای بالا به این فایل، صفحات www سایت به نسخه بدون آن ریدایرکت می‌شوند و مشکل محتوای تکراری حل خواهد شد.

2 – برای هر صفحه توضیحات متای اختصاصی بنویسید

افرادی که همیشه پیگیر اخبار سئو هستند حتماً می‌دانند که توضیحات متا هیچ تأثیر مستقیمی روی سئو اپن کارت ندارد؛ یعنی اگر شما از این تگ استفاده نکنید، جریمه‌ای نخواهید شد و از امتیاز سئوتان کم نمی‌شود! اما آیا این به این معنی است که ما نباید از این تگ بهره بگیریم؟

توضیحات متا دقیقاً مانند تبلیغات است؛ این درست است که در صورت انجام ندادن آن کسب‌وکار شما به‌صورت مستقیم نابود نمی‌شود، اما آیا این کار را نباید انجام داد؟

بله درست است که این تگ به‌تنهایی کاری برای سئو انجام نمی‌دهد، اما اگر به‌صورت جذاب نوشته شود، باعث می‌شود که افراد زیادی ترغیب به کلیک روی سایت‌تان شوند و درنهایت با بالا رفتن CTR که یکی از معیارهای رتبه‌بندی است، به‌مرورزمان جایگاه‌های بهتری در گوگل می‌گیرید.

یکی از اشتباهاتی که افراد زیادی انجام می‌دهند و باعث کاهش قدرت سئو اپن کارت می‌شوند این است که برای تمامی صفحات خودشان یک متای توضیحات ثابت به کار می‌برند؛ به‌عنوان‌مثال فرض کنید ما برای تبلیغ دوغ و نوشابه یک شرکت، از یک ویدیو تبلیغاتی یکسان استفاده کنیم! این مسخره نیست؟!

اگر می‌خواهید گوگل بفهمد که برای وب‌سایت خودتان و کاربران ارزش قائل هستید، همیشه باید برای هر صفحه یک متای توضیحات اختصاصی بنویسید.

نکته مهم بعدی این است که هرگز اجازه ندهید که طول متای توضیحات شما بیش‌ازحد شود زیرا گوگل فقط تا 155 کاراکتر را نمایش می‌دهد؛ طولانی بودن مهم نیست، بلکه جذاب بودن است که اهمیت دارد.

3 – تا جایی که می‌توانید سرعت سایت را افزایش دهید

اگر نمی‌دانید، سرعت سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم برای رتبه‌بندی سایت‌ها است که اهمیت آن روزبه‌روز در حال افزایش است.

تمامی انسان‌های دنیا سرعت و سریع بودن را دوست دارند و می‌توانید تأثیر این علاقه را در تولید ماشین‌های بسیار پرسرعت که هرروز نیز به شتابشان افزوده می‌شود مشاهده کرد.

این موضوع کاملاً برای وب سایت‌ها نیز صدق می‌کند؛ حتماً برایتان پیش‌آمده که با سایت‌های کندی روبرو شده باشید که عذابتان می‌دهند و به خاطر همین، از آنان خارج‌شده و به سراغ رقیبان بروید.

معمولاً وقتی افراد در گوگل جستجویی انجام می‌دهند، احساس نیازی دارند یا به مشکلی برخورد کرده‌اند؛ طبیعتاً هنگامی‌که انسان مشکلی داشته باشد، صبوری‌اش نیز کاهش خواهد یافت بنابراین حتی یک ثانیه تأخیر برای بارگذاری سایت شما نیز او را اذیت خواهد کرد.

همان‌طور که گفته شد، یکی از معیارهای رتبه‌بندی گوگل که برای سئو اپن کارت حتماً باید آن را رعایت کنید، سرعت سایت است؛ حجم بیش‌ازحد تصاویر یا تعداد زیاد آن‌ها، هاست نامناسب، قالب‌هایی که به‌صورت حرفه‌ای طراحی نشده‌اند و …، همگی می‌توانند درکند شدن سایت شما تأثیرگذار باشند.

خوشبختانه ابزارهای زیادی وجود دارند که به بررسی سرعت سایت شما می‌پردازند و برای رفع مشکلات آن راهکارهایی ارائه می‌دهند؛ به‌عنوان‌مثال جی طی متریکس و Google Pagespeed Insight جزو این موارد هستند که صرفاً با واردکردن آدرس سایت‌تان می‌توانید تحلیل‌هایشان را ببینید.

4 – URL هایی بهینه برای صفحات بنویسید

یکی از مشکلاتی که می‌تواند آسیب‌های جدی به سئو اپن کارت برساند، سئو نبودن یو آر آل‌های صفحات است؛ متأسفانه این سیستم مدیریت فروشگاه آنلاین به‌صورت پیش‌فرض از ساختار آدرس‌دهی که گوگل دارد استفاده نمی‌کند و باید به‌صورت دستی آن را تغییر دهید.

برای این منظور، وارد System >> Settings >> Edit شده و بعد از کلیک روی تب Server گزینه Use SEO URLs را انتخاب کنید و درنهایت سئو را بزنید.

در مرحله بعدی، کدهای زیر را وارد فایل Htaccsses خود کنید تا تغییرات اعمال شود:

RewriteRule ^Sitemap.Xml$ Index.Php?Route=Feed/Google_sitemap [L]

RewriteRule ^Googlebase.Xml$ Index.Php?Route=Feed/Google_base [L]

RewriteRule ^Download/(.*) /Index.Php?Route=Error/Not_found [L]

RewriteCond%{REQUEST_FILENAME}!-F

RewriteCond%{REQUEST_FILENAME}!-D

RewriteCond%{REQUEST_URI}!.*\. (Ico|Gif|Jpg|Jpeg|Png|Js|Css)

RewriteRule ^([^?]*) Index.Php?_route_=$1 [L,QSA]

سپس به بخش Catalog >> Products مراجعه کرده و یکی‌یکی محصولاتی که تا به کنون به فروشگاه خودتان اضافه کرده‌اید را ویرایش نمایید؛ برای این منظور به تب DATA بروید که کادری به نانم SEO Keyword وجود دارد که هر چیزی که در آن وارد کنید به‌عنوان یو آر آل آن محصول نمایش داده خواهد شد.

به‌این‌ترتیب می‌توانید ساختار آدرس‌دهی فروشگاهتان را تغییر داده و سئو اپن کارت را به‌صورت بسیار بهتری انجام دهید.

5 – در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت منظم فعالیت کنید

اگر مقاله سوشیال سیگنال را مطالعه کرده باشید، حتماً میدانید که با فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، یکسری سیگنال‌های مثبت به سمت گوگل فرستاده می‌شود که نشان می‌دهد برند شما نزد کاربران محبوب است بنابراین می‌توان برای رتبه گرفتن آن در گوگل نیز تأمل کرد.

بااینکه گوگل اعلام کرده در حال حاضر فعالیت در شبکه‌های اجتماعی یکی از معیارهای تأثیرگذار به‌صورت مستقیم نیست، اما این به معنای بی‌ارزش بودن آن نخواهد بود؛ هنگامی‌که برند شما در شبکه‌های اجتماعی محبوب باشد، گوگل نزد خودش می‌گوید وقتی این برند در شبکه‌های اجتماعی محبوب است، ممکن است سایت خوبی نیز داشته باشد بنابراین بهای بیشتری به شما می‌دهد.

بنابراین در شبکه‌های اجتماعی مانند توییتر، اینستاگرام، فیبسوک و … فعالیت کنید.

یکی از راه‌های به دست آوردن سوشیال سیگنال استفاده از ماژول‌های شبکه‌های اجتماعی است؛ در چنین شرایطی کاربران مستقیماً از طریق وب‌سایت می‌توانند در شبکه‌های اجتماعی شما نظرشان را راجع به محصولات اعلام کنند.

سئو فروشگاه ساز اپن کارت

6 – با ارسال درخواست سرعت ایندکس را افزایش دهید

همان‌طور که میدانید اولین قدم برای سئو اپن کارت این است که اصلاً سایت شما در گوگل ایندکس شود؛ موتورهای جستجو یکسری ربات‌ها دارند که اصطلاحاً به آنان خزنده گفته می‌شود که در بازه‌های زمانی مشخصی وارد وب‌سایت شما شده و صفحات جدید آن را ایندکس کرده و یا بروز می‌کنند.

اما معمولاً برای سایت‌هایی که زیاد محتوا تولید نمی‌کنند یا تازه‌کار هستند، خیلی طول می‌کشد که این ربات‌ها به‌صورت خودکار وارد وب‌سایت شوند و این یعنی تا آن موقع صفحات شما خارج از ایندکس هستند.

برای رفع این مشکل، گوگل راهکاری فوق‌العاده تعیین کرده که در گوگل سرچ کنسول قابل‌دسترسی است.

برای این منظور کافی است وارد گوگل سرچ کنسول شده و از نوار بالایی آدرس صفحه‌ای که می‌خواهید را وارد کنید.

7 – نقشه سایت‌تان را بسازید

یکی از کارهایی مهمی که حتماً باید برای سئو اپن کارت انجام دهید ساخت نقشه سایت است؛ این کار به‌صورت مستقیم روی سئو اثرگذار نیست اما مزایای فوق‌العاده‌ای برایتان دارد که در طولانی‌مدت روی رتبه نیز می‌تواند اثر بگذارد.

نقشه سایت یک فایل است که در آن آدرس تمامی صفحات شما وجود دارند و خزنده‌های گوگل با ورود به آنان می‌توانند خیلی سریع‌تر کار ایندکس را انجام دهند.

برای ساخت نقشه سایت در اپن کارت کافی است به Administration >> Extensions >> Product Feeds رفته و Google Sitemap را نصب کنید.

در مرحله بعد این ماژول را فعال کرده و درنهایت آدرس یو آر آل نقشه سایت‌تان به شما تحویل داده می‌شود.

8 – فایل Robots.txt را ساخته و مدیریت کنید

به‌صورت کلی در فایل Robots.txt ما تعیین می‌کنیم که ربات‌های موتورهای جستجو چه صفحاتی را نباید ایندکس کنند؛ به‌صورت کلی اگر این فایل را نسازید، این ربات‌ها تمامی صفحات شمارا ایندکس می‌کنند اما به دلیل مشکلات امنیتی و حتی مشکلات سئو که این کار برایتان به وجود می‌آورد، باید حتماً آن را ساخته و مدیریت کنید. 

9 – لینک سازی داخلی را فراموش نکنید

لینک سازی داخلی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید برای سئو اپن کارت انجام دهید؛ معمولاً قالب‌های فروشگاهی به‌صورت خودکار به محصولات مشابه لینک می‌دهند و باعث چرخش کاربران در سرتاسر سایت می‌شوند.

اما بااین‌حال، همیشه سعی کنید برای لینک سازی داخلی استراتژی‌های مشخصی تعیین کنید و با در پیش گرفتن آنان، کارتان را جلو ببرید.

10 – بک لینک سازی را به‌صورت منظم انجام دهید

تصور حضور در رتبه‌های نخست گوگل بدون داشتن بک لینک قدرتمند و معتبر، کار بسیار دشواری است و اگر بک لینک سازی را به‌صورت دستی انجام ندهید، مدت بسیار زیادی باید برای نتیجه گرفتن صبر کنید.

بنابراین اگر به دنبال سئو اپن کارت هستید، حتماً استراتژی بک لیک سازی خودتان را تدوین کنید.

11 – واکنش گرایی سایت‌تان را بررسی کنید

سایت شما باید برای تمامی تلفن‌های همراه و هر سایز نمایشگری به‌صورت کامل و درست نمایش داده شود و کاربران برای گشت‌وگذار در سایت‌تان با چالش روبرو نشوند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو اپن کارت اصلی‌ترین دغدغه­های کسانی است که کمک آن فروشگاه اینترنتی خودشان را راه‌اندازی کرده و به دنبال رسیدن به سودهای کلان هستند.

در این مقاله نحوه سئو اپن کارت را برایتان شرح داده و تکنیک­هایی را معرفی کردیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال روی سئو اپن کارت کارکرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا