استراتژی بازاریابی

بازاریابی مشترک یا (Co-Marketing) چیست؟

بازاریابی مشترک در مورد دو شرکت است که گرد هم می آیند تا به عنوان یک تیم تلاش های تبلیغاتی مشترک را انجام دهند. شراکت در این راه منجر به محتوا یا محصولات با کیفیت بالا می‌ شود که هر دو کسب و کار را تبلیغ می‌ کند.

نتایج می‌ تواند از بسته بندی خاص تا محصولات کاملا جدید متغیر باشد. به عنوان مثال، ممکن است تجارتی وجود داشته باشد که عینک می فروشد و دیگری که بازیافت را ترویج می‌ کند. این دو می‌ توانند برای فروش طیف ویژه ای از عینک های ساخته شده از مواد بازیافتی با هم متحد شوند.

علت فعالیت بازاریابی‌های مشترک چیست؟

بازاریابی‌ مشترک چیست

اصلی ترین علت، رونق بخشیدن به کسب و کار خود و ارتباط با مخاطبان است. ایجاد یک مشارکت از طریق بازاریابی مشترک می‌ تواند به شما در ایجاد یک نام تجاری آنلاین موفق در مورد یافتن جایگاه خود و ارتباط با مخاطبان کمک کند زیرا به شما امکان می‌ دهد زاویه جدیدی را کشف کنید.

این نوع بازاریابی مبتنی بر اتصال دو شرکتی است که به صورت آنلاین فروش می‌ کنند و هر شرکتی محصول یا خدمات دیگری را تبلیغ می‌ کند. نتیجه این است که هر دو در نهایت از یکدیگر سود می برند.

ممکن است این دو شرکت با هم محصولی را ایجاد کرده و بفروشند. یا ممکن است هر شرکتی محصول شریکی را بفروشد که دیگری بتواند از آن سود ببرد. در هر صورت، شرکت‌ها با هم همکاری می‌ کنند تا محصولات جدید را به مخاطبان آنلاین بیشتری عرضه کنند.

آیا بازاریابی مشترک و برندسازی مشترک یکسان هستند؟

برندسازی مشترک بسیار شبیه به بازاریابی مشترک است. اما اغلب بر برندهای معتبرتر و با نام های بزرگ تمرکز می‌ کند. این بیشتر در مورد گردآوری عناصر تشکیل دهنده یک نام تجاری، مانند لوگوها یا طرح های رنگی است.

به جای «بازاریابی» یک محصول جدید یا اجرای یک کمپین مشترک جدید، بر ایجاد یک مشارکت برای افزایش قرار گرفتن در معرض نام تجاری متمرکز است.

دلیل اینکه برندها تمایل دارند در برندسازی مشترک با هم متحد شوند این است که مخاطبان آنها قبلاً نوعی همپوشانی داشته اند. حتی اگر کوچک باشد. البته، هنگام شروع یک تجارت، شرکت ها قصد شراکت ندارند. اما پس از درک شباهت ها، بازاریابی مشترک یا برندسازی مشترک می‌تواند موفقیت بزرگی را به همراه داشته باشد.

مزایای بازاریابی مشترک چیست؟

هدف از بازاریابی مشترک، ارائه منافع متقابل است. به طور کلی، بازاریابی مشترک می‌ تواند شهرت شرکت را بهبود بخشد و در هزینه ها صرفه جویی کند. مزایای دیگر عبارتند از:

1. دستیابی به مخاطبان بیشتر

یکی از مزایای عمده بازاریابی مشترک این است که شرکت ها می‌ توانند مخاطبان را دو برابر کنند. این کار با اشتراک گذاری محصول یا کمپین نهایی با طرفداران هر دو شرکت انجام می‌ شود.

اما نه تنها این، بلکه باعث ایجاد وفاداری در مشتری می‌ شود و می‌ تواند صدای قوی تری به هر برند بدهد. به عنوان مثال، بگویید شما یک شرکت ارتباطات رسانه ای هستید. اما شما می‌ خواهید بیشتر به محاسبات ابری بپردازید تا بیشتر درگیر فناوری باشید.

بنابراین، شما به دنبال کار با یک شرکت ابری برای ایجاد یک محصول جدید هستید. ممکن است در نهایت چیزی شبیه به Talkdesk داشته باشید، اما تمرکز بیشتری بر روی رسانه داشته باشید و این تناسب کامل بین ارتباطات و ابر خواهد بود.

یکی دیگر از مزیت‌های مرتبط با بازاریابی مشترک این است که به طور کلی، شرکت‌ها می‌ توانند از کمپین‌های جداگانه برای دستیابی به مخاطبان بیشتر استفاده کنند.

با در نظر گرفتن مثال قبلی، یک کمپین می‌ تواند به پایگاه شرکت رسانه ای و یک کمپین دیگر به سمت مخاطبان شرکت ابری برود. علاوه بر این، کمپین سومی نیز می‌ تواند ایجاد شود که به طور کامل با یک مخاطب جدید به اشتراک گذاشته شود.

2. توانایی تجزیه و تحلیل کمپین ها

پس از شرکت در یک کمپین بازاریابی مشترک، هر دو شرکت می‌ توانند تجزیه و تحلیل و مقایسه کنند که کدام مخاطب بهترین پاسخ را داده است، و سپس می‌توانند روی آن سرمایه گذاری و کار کنند.

خوشبختانه، بسیاری از ابزارهای تجاری رایگان وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا ببینید کدام کمپین برای هر شرکتی کار می‌ کند. سپس می‌ توانید برای دریافت دیدگاه تازه و توصیه‌های خارجی، تحلیل و مقایسه کنید.

ممکن است فقط شریک شما استفاده از یک چک کننده گرامری را توصیه کند. یا ممکن است متوجه شوید که آنها با استفاده از اینفلوئنسرها تعامل زیادی دارند. هر چیزی که کشف کنید، بازاریابی مشترک راهی عالی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرکت شما است.

چگونه متوجه شویم چه کسی لایق شراکت با ماست؟

کو مارکتینگ

یک نکته مهم در بازاریابی مشترک این است که به نفع هر دو طرف است. و شرکت ها همچنین باید از یکدیگر جهش کنند و به خوبی با یکدیگر کار کنند.

بنابراین، شما می‌ خواهید شرکتی را انتخاب کنید که با ارزش ها و اهداف شما همسو باشد. شراکت یک شرکت پنیر وگان با یک مزرعه لبنیات ارگانیک فایده ای ندارد زیرا ارزش ها با هم هماهنگ نیستند. و در هر صورت، به جای به دست آوردن طرفداران جدید، خطر از دست دادن آنها شما را تهدید می‌ کند. بنابراین برای برنامه ریزی و موفقیت در آینده، انتخاب مشارکت باید هوشمندانه باشد.

بنابراین باید فردی را انتخاب کنید که به شراکت با او افتخار کنید و خوشحال باشید که به مخاطبان خود بگویید که در کنارش کار می کنید. سپس، باید بررسی کنید که مخاطبان شریک شما برای مخاطبان شما مناسب هستند.

به یاد داشته باشید که بازاریابی مشترک فقط به ایجاد اعداد نیست. این در مورد ایجاد یک فالوور وفادار، اعتماد کردن به یک مشارکت و گفتن به مخاطبان خود است که به علایق آنها اهمیت می‌ دهید.

نحوه برنامه ریزی یک توافقنامه برای بازاریابی مشترک

تبریک. شما شریک کاری مناسب خود را پیدا کردید. حال باید به مراحل بعد از آن بی‌اندیشید. که پس از این چه قدم هایی را باید بردارید؟

1. ایده ای برای ارائه داشته باشید.

وقتی تصمیم گرفتید که می‌ خواهید با یک شریک کار کنید، وقت آن است که ایده ای برای ارائه داشته باشید. پس از رسیدن به این مرحله، ابتدا وظایف خود را انجام دهید. آنچه می‌ توانید در مورد شرکت ها و مخاطبان آنها بیاموزید.

ایده های خود را متناسب با آنچه که برای آنها جذاب است تنظیم کنید و خدمتی که قرار است ارائه کنید را به آنها نشان دهید. در اینجا شانس این است که حین مطرح خدمت مورد نظر خود، شما ماهی کوچک هستید و آنها ماهی بزرگ هستند.

این بدان معناست که نه گفتن برای آنها بسیار آسان است و شما باید زمان زیادی را صرف کنید تا به آنها ثابت کنید که دیوانه هستند اگر با شما همکاری نکنند.

اگر در آن طرف گود قرار دارید، ایده ها را فورا رد نکنید. حتی اگر شخصی که شما را معرفی می‌ کند حرفه ای نیست، فوراً فرصت را نادیده نگیرید. اگر این یک مشارکت کاملا غیر واقعی است، با آنها صادق باشید.

و اگر این ایده جالب به نظر می رسد، اما زمان خوبی برای انجام پروژه نیست، آنها را به مجموعه ای از شرکای بالقوه ای که می‌ خواهید در آینده با آنها کار کنید اضافه کنید.

2. اهداف خود را روشن کنید.

اگر می‌ خواهید سرنخ داشته باشید، مطمئن شوید که شریک کاری شما این را می‌داند. مطمئن شوید که آنها نیز سرنخ می‌ خواهند. اگر اهداف شما نادرست باشد، هیچ یک از شما نتیجه ای که انتظار داشتید و برای آن برنامه ریزی کرده بودید، را از رابطه دریافت نخواهید کرد.

3. در مورد محتوایی که به اشتراکگذاری و تبلیغ می کنید توافق کنید.

در مرحله بعد، در مورد نوع محتوایی که بین مخاطبان خود به اشتراک می گذارید و تبلیغ می کنید، توافق کنید. این شامل هدف و موضوع محتوا می‌ شود. درباره موضوعی تصمیم بگیرید که برای هر دو طرف سودمند و برای هر دو مخاطب جذاب باشد.

4. جدول زمانی خود را تعیین کنید.

یک جدول زمانی برای کمپین بازاریابی مشترک خود تعیین کنید. به این ترتیب، همه در یک صفحه قرار می‌ گیرند و بخش خود را به موقع انجام می‌ دهند.

نکته حرفه ای: برای یک پروژه بزرگتر، مانند کتاب الکترونیکی یا وبینار، مدت زمانی را که تیم شما برای نوشتن یک کمپین به تنهایی صرف می کند، دو برابر کنید. این امر باعث می‌ شود تا زمانی برای تایید و بازخورد در میان اعضای تیم شما و اعضای تیم شرکای شما وجود داشته باشد.

5. بی اندیشید که چه مهارت های قوی دارید.

احتمالا بین کسب و کار شما و شریکتان، هر دو شما نقاط قوت خاصی دارید و چیزهای مختلفی را به روی میز آورده اید. بنابراین، وظایف را تعیین کنید و بر اساس آن کار کنید.

به سادگی، اگر وظایف مربوط به محتوای بازاریابی مشترک و/یا کمپین خود را بر اساس اینکه کدام شریک در چه چیزی بهتر است را تعیین کنید، این فرآیند ساده و کارآمد خواهد بود و احتمالاً در بین مخاطبان نیز بسیار مؤثرتر است!

6. یک قرارداد رسمی مشارکت در بازاریابی مشترک بنویسید.

مانند بسیاری از چیزها در تجارت، مهم است که مشارکت بازاریابی مشترک شما مستحکم و رسمی‌ باشد. برای انجام این کار، اطمینان حاصل کنید که آن را به صورت کتبی، در یک توافقنامه رسمی با توافقی که از ابتدا برقرار شده است، در اختیار دارید.

فراموش نکنید که اگر مشکلی پیش آمد یا هرگونه ارتباط اشتباهی پیش آمد، باید به چیزی اشاره کنید. جزئیات این قرارداد باید شامل موارد زیر باشد:

  • موضوع
  • جدول زمانی
  • اهداف
  • مالکیت محتوا و دارایی (چه کسی چه چیزی را ایجاد می کند؟)
  • جایی که محتوا میزبانی و به اشتراک گذاشته خواهد شد
  • قراردادهای اشتراک سرنخ
  • بازه زمانی ارتقاء
  • طرح تبلیغاتی
  • طرح گزارش
  • انواع محتوای بازاریابی مشترک

حال زمان آن است که تصمیم بگیرید روی چه نوع پروژه بازاریابی مشترکی کار می کنید. در زیر به مثال هایی برای کمک به یافتن الگوی ذهنی مناسب اشاره می کنیم.

1. کتاب الکترونیکی: کتاب الکترونیکی شکل بسیار رایجی از محتوای بازاریابی مشترک است، زیرا تقسیم کار آسان است. شخصی طرح را ارائه می‌ دهد، شخص دیگری محتوا را می نویسد و غیره.

2. پست وبلاگ: ایجاد مشترک یک پست وبلاگ یکی از روش های تغریبا آسان برای انجام یک پروژه بازاریابی مشترک است. همچنین می‌ توانید هر کدام یک پست مهمان برای وبلاگ یکدیگر بنویسید.

3. وبینار: وبینارها اغلب نوعی محتوای بازاریابی مشترک هستند. چرا؟ جواب بسیار ساده است، پیدا کردن یک متخصص که مایل است یک ساعت در مورد موضوع تخصص خود صحبت کند، بسیار آسان است. همچنین یک قالب شناخته شده برای مواد آموزشی به شمار می رود. و میزبانی مشترک آنها نیز آسان است.

4. ویدیو: ایجاد یک ویدیو با یک شریک راهی عالی برای شنیدن پیام شما توسط بسیاری از مخاطبان است و در عین حال هر دو برند شما را نیز تبلیغ می کند. به عنوان مثال، می توان به تولید کنندگان ویدیو برای یوتیوب اشاره نمود که یکی محتوای ویدیو را تولید می کند، دیگری کار فیلم برداری و ادیت ویدیو را بر عهده می‌ گیرد و غیره.

5. چت توییتر: راه‌اندازی چت توییتر یک رویداد مجازی است که در آن افراد برای بحث در مورد یک موضوع مشترک گرد هم می آیند. این به شما امکان می‌ دهد مخاطبان هدف اعضای هر دو گروه را دعوت نموده و تخصص خود را نشان دهید و با آنها تعامل داشته باشید. همچنین، توییتر به شما امکان می‌ دهد برای افزایش دسترسی، چت خود را تبلیغ کنید.

6. رویداد (آنلاین یا آفلاین): بازاریابی مشترک همچنین می‌ تواند در رویدادهای بزرگتر، چه به صورت آنلاین و چه حضوری شکل بگیرد. شما و شریکتان ممکن است رویداد را با هم میزبانی کنید و کل رویداد را به گونه ای پیش ببرید که برند و بازاریابی شما را به تصویر بکشد و به اشتراک بگذارد.

به غیر از یک وبینار، ممکن است میزبان یک پرسش و پاسخ زنده باشید. به عنوان مثال، شاید کسب و کار شما یک کارمند داشته باشد که در جلسه مسئولیت مصاحبه را بر عهده گیرد. در همین حال، شریک شما می‌ تواند یکی از اعضای تیم خود را به عنوان مصاحبه شونده در نظر بگیرد.

چگونه کمپین بازاریابی مشترک خود را اجرا کنید؟

کمپین بازاریابی مشترک

مراحلی وجود دارد که باید طی کنید تا کمپین بازاریابی مشترک خود را به طور مؤثر با شریک خود اجرا کنید.

1. کمپین بازاریابی مشترک خود را مشخص کنید.

هنگامی که موضوع و شکل بازاریابی مشترک خود را انتخاب کردید، با یک Google Doc به اشتراک گذاشته شده شروع کنید ذهن خود را تخلیه کنید، همکاری کنید و طرح خود را در اینجا ترسیم کنید.

با استفاده از Google Doc از ابتدا، شما تیم خود و تیم شریکتان می‌ توانید به طور همزمان جزئیات سند را ویرایش کرده و به آن اضافه کنید. از نظر زمان‌بندی، به هر دو تیم خود حدود یک هفته یا بیشتر اجازه دهید تا همه ایده‌ها/برنامه‌های موجود در این سند را به ترسیم درآورده و نهایی کنند.

2. شروع به تولید محتوا کنید.

پس از توافق در مورد طرح کلی، فضا را برای ورود بازاریابان متخصص باز کنید تا وارد شوند و تولید محتوا را آغاز کنند. به طور معمول، من تولید محتوا را بین شرکا تقسیم می‌ کنم که یک شریک بنویسد و دیگری طراحی کند، به طوری که متن و طراحی هماهنگ باشند.

گزینه دیگر این است که از هر شریک بخواهید نیمی از محتوا را بنویسد و طراحی کند و سپس این دو را با هم ترکیب کند. به خاطر داشته باشید که این امر مستلزم بررسی سازگاری کامل پس از جمع شدن هر دو قسمت است. پس از تکمیل اولین پیش نویس، برای شریک خود ارسال کنید تا از نوع بازخورد وی مطلع شوید. بین زمان نوشتن و بازخورد زمان کافی بگذارید.

3. محتوای کمپین خود را نهایی کنید.

در طول دوره نهایی‌سازی محتوا، از تیم تبلیغاتی‌تان بخواهید که شروع به ایجاد شرایط مورد نیاز برای تبلیغ محتوا کند. مانند صفحه ورود به اشتراک گذاشته شده و همچنین ایمیل‌ها، تصاویر رسانه‌های اجتماعی، اینفوگرافیک‌ها، پست‌های وبلاگ و غیره. این به شما کمک می کند تا در زمانتان صرفه جویی کنید. در مرحله بعد، وقت آن است که محتوای بازاریابی مشترک خود را تبلیغ کنید.

4. محتوای خود را تبلیغ کنید.

تعیین تاریخ راه‌اندازی توافق شده با شریک بسیار مهم است. در این تاریخ، ایمیل، کمپین های اجتماعی و تبلیغات وبلاگ هر دو تیم باید شروع شود. حدود دو یا سه هفته قبل از تاریخ راه‌اندازی، با همه افراد درگیر از هر دو تیم یک طوفان فکری داشته باشید تا در مورد تاکتیک‌های تبلیغاتی که استفاده می‌ کنید و بازه زمانی ارتقاء بحث کنید.

آیا هر دوی شما هشتگ یکسانی را در توییتر تبلیغ خواهید کرد؟ آن را برای چه مخاطبانی تبلیغ خواهید کرد؟ در زیر چند نمونه از نحوه تبلیغ محتوا در کانال های مختلف بازاریابی ورودی آورده شده است:

  • پست های وبلاگ: پست های وبلاگ یک راه عالی برای هدایت ترافیک به محتوا و پیشنهادات بازاریابی مشترک شما هستند. مکان‌های رایج برای اشتراک‌گذاری محتوای وبلاگ بازاریابی مشترک شامل ایمیل‌های روزانه و هفتگی به مشترکان، حساب‌های اجتماعی، و مناطق مورد توافق طرفین است که می‌توانید به اعضای مخاطب هدف دسترسی پیدا کنید.
  • رسانه های اجتماعی: تبلیغ محتوای خود در رسانه های اجتماعی یک راه عالی برای افزایش آگاهی به کمپین بازاریابی مشترک و جذب بازدیدکنندگان به سایت و محتوای شما است. به یاد داشته باشید، شریک بازاریابی خود را تگ کنید و اطمینان حاصل کنید که در حین به اشتراک گذاری محتوایی که شامل کسب و کار شما می‌ شود، همین کار را انجام می‌دهد. انجام این کار آسان است و شما از تبلیغات متقابل سود خواهید برد زیرا اعضای مخاطبان یکدیگر قادر به مشاهده و تعامل با محتوا خواهند بود.
  • پست الکترونیک: ایمیل هنوز هم یکی از بهترین راه‌ها برای دسترسی به گروه بزرگی از افراد به‌طور همزمان است. شما به راحتی می‌ توانید گیرندگان را تشویق کنید تا در وبینار یا رویداد بازاریابی مشترک شرکت کنند یا محتوای خود را دانلود کنند.
    در پیام خود، واضح باشید که ایمیل شامل برند و شریک شما می‌شود تلاش های بازاریابی مشترک شما باید واضح باشد، به این معنی که برای همه گیرندگان واضح است که دو شرکت درگیر هستند. اگر به دنبال پیگیری تلاش های تبلیغاتی شریک خود در مقایسه با خودتان هستید، مطمئن شوید که URL های ردیابی منحصر به فردی ایجاد کنید. این به شما کمک می کند تا تعیین کنید کدام سرنخ ها از کجا آمده اند.

5. نتایج کمپین بازاریابی مشترک خود را اندازه گیری کنید.

این امر بسیار عالی است که کمپین بازاریابی مشترک شما فعال و در حال تبلیغ است. اکنون وقت آن است که به گذشته نگاه کنید و ببینید آیا تلاش های اولیه شما موفقیت آمیز بوده است یا خیر.

اول از همه، آیا به هدف اصلی خود رسیدید؟ اگر چنین است، به شما تبریک می گوییم. اگر نه، چرا؟ چه اتفاقی سبب شد که شما به اندازه کافی موفق نشوید. یا این شریک می‌ تواند در مرحله ای قرار گیرد که بتواند جایگاه شریک کاری شما را حفظ کند یا خیر؟ این موارد را در نظر داشته باشید.

در مرحله بعد، به دنبال این باشید که آیا سرنخ های ایجاد شده از طریق کمپین بازاریابی مشترک شما به اندازه سرنخ هایی که معمولاً در محتوا و کمپین های شخصی خود ایجاد می کنید با کیفیت هستند یا خیر.

مواردی که در اینجا باید در نظر گرفته شوند عبارتند از: نرخ تبدیل سرنخ به مشتری، رتبه بندی کیفیت در ابزار اتوماسیون و CRM شما، و اینکه آیا تیم فروش شما احساس می کند که سرنخ ها در حد یکسان هستند یا خیر. در نهایت، یک قدم به عقب برگردید و سوالات زیر را نیز از خود بپرسید:

  1. به نظر شما مشارکت موفقیت آمیز بود؟
  2. آیا شریک شما احساس می کرد که این رابطه برای کمپین مفید است؟
  3. آیا کار کردن با شریکتان سخت بود یا آسان؟
  4. آیا محتوای باکیفیتی دریافت کردید که ممکن است بدون شریکتان نتوانید آن را بسازید؟
  5. چه چیزی در حین کار با این شریک به خوبی کار کرد و چه چیزی خوب نبود؟

پس از پایان کمپین، مشارکت شما به پایان نمی رسد. در این مرحله باید به پیگیری با شریکتان همچنان ادامه دهید.

6. به پیگیری از شریک خود ادامه دهید.

اگر حیاتی است با شریک خود در طول کمپین بازاریابی مشترک ارتباط برقرار کنید. اما اگر تمایل دارید، می‌ توانید پس از پایان کمپین نیز درباره آن صحبت کنید.

در حالی که معمولاً انجام پروژه ها یکی پس از دیگری با یک شریک منطقی نیست. ممکن است فرصتی برای همکاری مجدد در آینده وجود داشته باشد. اگر نه، همچنان مهم است که تصویری مثبت برای برند خود حفظ کنید و بدون توجه به نتیجه کمپین، حرفه ای بمانید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

شراکت در بازاریابی، امری سودمند و کاربردی است. خوب است اگر پیش از انجام شراکت در بازاریابی کاری خود، ابتدا به علت اصلی این کار بی‌اندیشید.

که چرا شراکت؟ با خواندن این مطلب اطلاعات زیادی را در این زمینه کسب کردید. به امید اینکه این مطلب نیز بتواند برای شما سودمند واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا