آموزش سئو

آموزش سئو پرستاشاپ کاملا عملی و تضمینی

سئو پرستاشاپ چگونه است؟ چطور چنین سایت‌هایی را به درآمدهای بزرگ برسانیم؟ ساخت فروشگاه اینترنتی یکی از کارهایی است که امروزه کسب‌وکارهای سنتی به امید رسیدن به درآمدهای هنگفت به سمتش می‌روند اما اکثر آنان پس از مدتی کار را رها کرده و بی‌خیال می‌شوند! قطعاً میدانید که صرفاً ساختن یک فروشگاه اینترنتی هرگز نمی‌تواند شمارا به نتیجه برساند حتی اگر آن را با سیستمی قوی مانند پرستاشاپ ساخته باشید؛ بنابراین شما حتماً باید سئو پرستاشاپ را بلد بوده و با اجرای یکسری تکنیک‌ها، به اهدافتان برسید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم سئو پرستاشاپ چگونه است و در ادامه روش‌های انجام آن را برایتان بازگو کنیم.

سئو چیست؟

سئو پرستاشاپ

موتورهای جستجو بزرگ دنیا مانند گوگل و بینگ از یکسری ربات‌ها برای خزش در سرتاسر سایت‌های اینترنتی استفاده می‌کنند و با پرش از یکی به دیگری، محتواهای آنان را در پایگاه داده خودشان قرار داده و درنهایت ایندکس می‌کنند.

داشتن یک پایگاه داده بزرگ از صفحات سایت‌های مختلف نزد گوگل باعث می‌شود هنگامی‌که شما نیازی دارید و برای رفع آن در گوگل جستجویی انجام می‌دهید، این موتور جستجو به‌سادگی شمارا به خواسته‌ای که دارید برساند.

در مرحله بعدی، الگوریتم‌های موتورهای جستجو صفحات ایندکس شده را بر اساس صدها معیار مختلف بررسی می‌کنند تا برای هرکدام رتبه‌ای مشخص را در نظر بگیرند و به کاربران نمایش دهند.

این معیارها هرروز در حال به‌روزرسانی هستند و گوگل با به وجود آوردن قوانین جدید سعی می‌کند تا ارزش مطالبی که توسط وب سایت‌ها نوشته می‌شود را بالا بیاورد.

حالا دراین‌بین یکسری افراد یا گروه‌ها باید وجود داشته باشند تا سایت‌ها را بر اساس این قوانین هماهنگ کنند تا با کسب رتبه‌های خوب، بازدیدهای بیشتری به دست آورند و درنهایت به فروش برسند.

به این کار سئو گفته می‌شود؛ سئو یعنی با احترام گذاشتن به قوانین گوگل، محتواهای باارزش بسازیم به امید اینکه به رتبه‌های بهتری دست‌یابیم.

پرستاشاپ چیست؟

این کاملاً طبیعی است که با رشد کردن اینترنت و رفتن همه‌چیز به سمت آنلاین شدن، در کشور ما نیز به‌مرورزمان فروشگاه‌ها اینترنتی بیشتر و بیشتر شوند؛ این اتفاق در زمان همه‌گیری کرونا بسیار سرعت بالایی گرفت و کسب‌وکارهای سنتی برای جلوگیری از نابودی خودشان شروع به راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی کردند.

اما شاید برایتان جالب باشد که اگر بخواهید یک فروشگاه اینترنتی را خودتان از صفر به وجود بیاورید، مسیر بسیار پرپیچ تابی را خواهید داشت و باید هزینه‌های سنگینی کنید که اصلاً ضرورتی ندارد!

برای رفع همین مشکلات، شرکت‌های مختلف یکسری سیستم‌های ساخت فروشگاه اینترنتی درزمانی کوتاه به وجود آورده‌اند که پرستاشاپ نیز جزو آنان است.

اگر کالا یا خدمتی برای عرضه به مردم‌دارید، به‌سادگی با راه‌اندازی یک فروشگاه اینترنتی می‌توانید آنان را در اینترنت با مردم به اشتراک بگذارید و شانس فروششان را داشته باشید.

یکی از مزایای بسیار خوب پرستاشاپ رایگان بودن آن است و به‌راحتی نصب می‌شود؛ زبان برنامه‌نویسی پایه آن PHP بوده و با دیتابیس MYSQL کار می‌کند.

در پرستاشاپ شما می‌توانید هر قالب آماده‌ای که دارید را مورداستفاده قرار دهید و در این زمینه هیچ محدودیتی نخواهید داشت. به‌صورت کلی، پرستاشاپ یک سیستم راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است که قابلیت‌های زیادی دارد و می‌تواند تمامی نیازهای شما در این زمینه را برطرف سازد.

سئو پرستاشاپ چطور انجام می‌شود؟

سئو سایت پرستاشاپ

شاید برایتان جالب باشد که امروزه بیش از 250 هزار فروشگاه اینترنتی در سرتاسر دنیا از پرستاشاپ استفاده می‌کنند و در روز سودهای زیادی نیز به دست می‌آورند.

اما بدون سئو، هرچقدر هم که سایت فوق‌العاده و جذابی داشته باشید، هرگز به درآمدهایی که می‌خواهید نمی‌رسید. در زیر تکنیک‌های سئو پرستاشاپ را برایتان آورده‌ایم:

1 – URL های صفحات را درست کنید

اگر تابه‌حال با پرستاشاپ کارکرده باشید، میدانید که در حالت پیش‌فرض وقتی صفحه‌ای با آن بسازید آدرس آن به‌صورت بسیار نامرتبی دیده می‌شود و برای سئو اصلاً مناسب نیست! هنوز هم سایت‌هایی وجود دارند که برای رفع این مشکل کاری نکرده‌اند و URL هایشان حالت غیر جذاب خودش را دارد!

این آدرس‌ها علاوه بر اینکه تجربه کاربری شمارا تضعیف می‌کنند، در طولانی‌مدت وقتی تعداد محصولاتتان بالا برود باعث ایجاد چالش‌های دیگری خواهد شد که دلیل آن نیز واضح نبودن موضوع صفحات است.

به این نوع آدرس‌دهی، پارامتری میگوییم که امروزه کاربرد بسیار کمتری نسبت به گذشته دارد؛ اما آیا می‌توان این مشکل را در پرستاشاپ برطرف کرد؟

برای این منظور کافی است وارد پنل مدیریت سایت‌تان شده و وارد قسمت Preferences شوید؛ در مرحله بعدی به سراغ SEO and URLs بروید و با کلیک روی گزینه Friendly URL ساختار آدرس‌دهی صفحات را اصلاح کنید تا ازنظر سئو بهبود پیدا کنید و بعد با automatically redirect to the canonical URL به پرستاشاپ میگویید که آدرس‌های تغییریافته قدیمی را به جدید انتقال بده تا اعتبار صفحاتتان نیز حفظ شود.

بعد از اقدامات بالا، ساختار URL های شما بسیار جذاب‌تر خواهد شد و می‌توانید کلمات کلیدی خودتان را در آنان قرار دهید.

توجه داشته باشید که قبل از کارهای بالا، باید اطمینان حاصل کنید که قابلیت mod_rewrite روی‌هاست شما فعال است در غیر این صورت نتیجه‌ای نخواهید دید.

بسیاری از افراد هنگامی‌که به آنان میگوییم آدرس صفحات روی سئو اثر دارد آن را زیاد جدی نمی‌گیرند و فکر می‌کنند وقت گذاشتن برای آن ارزشی ندارد؛ اما توجه داشته باشید که همین فاکتورهای کوچک هستند که با جمع شدن کنار یکدیگر الگوریتم‌های گوگل را تشکیل می‌دهند بنابراین از هیچ‌کدامشان غفلت نکنید.

2 – مراقب DUPLICATE Content باشید

در طول چند سال تجربه‌ای که در دنیای سئو دارم، یک مشکل بارها باعث شده تا اعتبار صفحاتی که در حال کاربر روی آنان بوده‌ام کاهش بیابد و به خاطر همین درس‌های فراوانی گرفته‌ام!

محتوای تکراری یکی از چیزهایی است که گوگل به‌شدت از آن متنفر است! اگر شما در سایت‌تان دو صفحه داشته باشید که محتوای یکسان داشته باشند، در چنین شرایطی درگیر محتوای تکراری یا DUPLICATE Content شده‌اید. انجام این کار خصوصاً برای سایت‌های تازه‌کار، تأثیرات منفی بسیار زیادی دارد و ممکن است گوگل تصور کند که شما ارزشی برای کاربران قائل نیستید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بسیاری از وب سایت‌ها اصلاً به‌صورت عمدی چنین کاری را انجام نمی‌دهند و بسیاری از آنان به خاطر اشتباهات یا نقص‌های فنی که در وب‌سایت وجود دارد دچار آن می‌گردند.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث ایجاد محتوای تکراری و تضعیف سئو پرستاشاپ می‌شود، تنظیم نبودن آن است. چندین بار مشاهده‌شده که به خاطر همین مشکل، یک سایت به‌صورت کامل پنالتی و از نتایج حذف‌شده است و این را هم بدانید که اگر این اتفاق بی افتد خارج شدن از آن به این سادگی‌ها نخواهد بود.

فعال‌سازی گواهی SSL بدون دانش کافی یکی از چیزهایی است که می‌تواند باعث DUPLICATE Content شود؛ هنگامی‌که سایت شما هم با نسخه HTTP و هم Https بالا بیاید، گوگل تصور می‌کند که شما هدفتان اسپم است و به خاطر همین همیشه توصیه کرده که سایت را به نسخه Https ریدایرکت کنید.

برای تشخیص اینکه درگیر این مشکل هستید یا نه دو صفحه در مرورگرتان بازکنید و دریکی آدرس سایت‌تان با HTTP و در دیگری با HTTPS قرار دهید؛ اگر هیچ‌کدام از این صفحات به دیگری ریدایرکت نشد و به‌صورت مجزا باز شدند، یعنی شما درگیر مشکل محتوای تکراری هستید و باید فکری برایش بکنید.

ماژول سئو پرستاشاپ

3 – سایت‌تان را برای کاربران موبایلی بهینه کنید

تصور من این است که شما اخبار دنیای سئو را دائماً دنبال می‌کنید و از اخبار آن آگاه هستید؛ اما اگر چنین نیست، بازهم حتماً خبر مهم‌تر شدن فاکتور بهینه بودن سایت برای گوگل را شنیده‌اید.

کاربران موبایلی امروزه اکثریت ترافیک گوگل هستند و به خاطر همین این موتور جستجو دائماً با بروزرسانی الگوریتم‌ها سعی می‌کند سایت‌ها را ترغیب کند که برای این دسته از افراد شرایطی خوبی را فراهم کنند.

به‌صورت متوسط، 60 درصد از تمامی کاربرانی که وارد وب سایت‌ها می‌شوند از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند که البته این میزان با توجه به موضوعی که وب سایت‌تان در آن فعالیت می‌کند متفاوت است.

بنابراین اگر بخواهید سئو پرستاشاپ را به‌خوبی پیش ببرید باید چه‌کاری انجام دهید؟

در اولین مرحله، باید قالبی تهیه کنید که کاملاً واکنش گرا است و برای تمامی اندازه‌های نمایشگر صفحه بهینه‌شده است؛ قالبی که هنگام کاهش سایز صفحه دچار مشکل می‌گردد ازنظر گوگل بی‌ارزش است و دلیلی ندارد که رتبه بگیرد.

چند سال پیش بود که گوگل اعلام کرد اولویت رتبه‌بندی با تلفن‌های همراه است و همین باعث شد طراحان سایت ابتدا نسخه موبایل سایت‌ها را طراحی کنند و بعد نسخه کامپیوتر در صورتی تا قبل از آن شرایطی کاملاً متفاوتی وجود داشت.

برای اینکه از بهینه بودن سایت‌تان برای تلفن‌های همراه مطمئن شوید از ابزار https://search.google.com/test/mobile-friendly استفاده کنید.

4 – مانند جت باشید

فرض کنید شما در جنوب ایران ایستاده‌اید و به دلایلی بسیار ضروری باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شمال کشور برسید؛ در چنین شرایطی سوار یک جت جنگنده که سرعتی مافوق صوت دارد می‌شوید و درنهایت خیلی ساده به هدفتان می‌رسید.

در چنین شرایطی شما طبیعتاً از آن جت راضی خواهید بود؛ اما تصور کنید که پس از سوارشدن بر این جت برای رسیدن به هدف و حل نیازتان، متوجه شوید که سرعت پرواز آن به‌شدت کند است و مجبورید خیلی صبر کنید! در چنین شرایطی به‌احتمال‌زیاد از آن پیاده شده و به سراغ بقیه می‌روید.

در دنیای وب نیز سایت شما باید مانند جتی باشید که به‌سرعت کاربر را به هدفش می‌رساند وگرنه مانند جت دوم که سرعت پایینی داشت رها خواهید شد.

یکی از دلایلی که می‌تواند به سئو پرستاشاپ کمک زیادی کند، بالا بودن سرعت سایت است؛ دلیل حساسیت گوگل روی این موضوع این است که کاربران مانند گذشته صبور نیستند و نمی‌توانند مدت زیادی را منتظر باز شدن سایت‌ها بنشینند و این باعث آزارشان خواهد شد.

تحقیقات نشان داده که هر کاربر نهایت تا 3/2 ثانیه برای باز شدن یک سایت صبر می‌کند و اگر در این بازه زمانی به نتیجه نرسد، به‌احتمال‌زیاد آن را ترک خواهد کرد.

این باعث می‌شود که مدت‌زمان ماندن در سایت کاهش‌یافته و بانس ریت نیز بالا برود که هرکدام از این موارد از فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل هستند و اگر در آنان خوب نباشید نشان از بی‌کیفیتی سایت‌تان است.

در وب فارسی به خاطر کم سرعت‌تر بودن اینترنت‌ها نسبت به خارج از کشور، مقدار صبوری کاربران کمی بیشتر است اما در همین شرایط نیز نباید سایت‌تان کندتر از 4 ثانیه باشد.

5 – تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید

بگذارید روشنتان کنم؛ شما بدون داشتن کلمات کلیدی خوب، هرگز نمی‌توانید سئو پرستاشاپ را انجام دهید. یکی از مهم‌ترین موارد سئو که به‌هیچ‌عنوان نمی‌تواند نادیده گرفته شود، تحقیق کلمات کلیدی است.

به‌صورت کلی در طی این فرآیند ما سعی می‌کنیم فهرستی از کلماتی که کاربران برای یافتن محتواهای ما در گوگل وارد می‌کنند را بیابیم تا با استفاده از آنان، ترافیک بیشتری به سمت سایت‌مان جذب کنیم.

برای این منظور نیز ابزارهای زیادی وجود دارند که با یک جستجوی ساده به‌راحتی آنان را خواهید یافت.

6 – گوگل سرچ کنسول را رفیق خودتان ببینید

به‌عنوان فردی که چندین سال درزمینهٔ سئو فعالیت کرده‌ام باید بگویم که اگر هدفتان سئو پرستاشاپ است، باید گوگل سرچ کنسول را مانند رقیق صمیمی خودتان ببینید…

هر سئو کاری که عاشق کارش باشد می‌داند که آماری که این ابزار به او ارائه می‌کند در بهتر کردن روند کارش چقدر اثرگذار است. اینکه میزان ترافیک ورودی شما از گوگل چقدر است، این ترافیک از طریق کدام کلمات کلیدی به‌دست‌آمده است، مشکلات فنی سایت شما چیست و … همگی در گوگل سرچ کنسول در دسترس هستند.

بنابراین حتماً سایت‌تان را در این ابزار ثبت کرده و از آمارش برای سئو پرستاشاپ استفاده کنید.

تنظیمات سئو پرستاشاپ

7 – کدهای جذابیت را به سایت اضافه کنید

کدهای اسکیما مجموعه‌ای از کدها هستند که باعث تمایز وب‌سایت شما در بین رقیبان می‌شوند و می‌توانید اطلاعات بیشتری را راجع به صفحات در اختیار کاربران و گوگل قرار دهید.

به‌عنوان‌مثال برخی از سایت‌ها در نتایج به‌صورت ستاره‌دار نمایش داده می‌شوند و این باعث افزایش میزان کلیک روی آنان خواهد شد که برای این منظور از کدهای اسکیما استفاده می‌شود.

8 – نقشه راهنمای سایت‌تان را بسازید

با ارائه یک نقشه سایت خوب به گوگل، او را راهنمایی می‌کنید تا به بخش‌های مختلف وب سایت‌تان سرزده و تمام صفحات را ایندکس کند.

باید بگویم که نقشه سایت به‌صورت مستقیم روی سئو پرستاشاپ اثری ندارد اما به‌صورت غیرمستقیم نتایج خوبی بر روی آن خواهد داشت.

9 – تاج حکومت را بر سرتان بگذارید

بعدازاینکه کارهای پایه‌ای سئو پرستاشاپ را انجام دادید و تحقیقات کلمات کلیدی را نیز به سرانجام رساندید، نوبت تولید محتواهای باارزشی است که هم برای گوگل جذاب است و هم کاربران.

در این مرحله باید استراتژی تولید محتوای خودتان را تعیین کرده و با تولید محتواهایی بهتر از رقیبان، نظر گوگل را به خودتان جلب کنید.

10 – با سایت‌های دیگر مافیا بازی کنید

بک لینک بسازید و بسازید و بسازید! این تنها نکته مهمی است که در این قسمت قصد اشاره به آن را دارم.

هرچقدر هم که گوگل بگوید بک لینک باید به‌صورت طبیعی به دست بیاید، بازهم منطقی نیست که ما بنشینیم و منتظر باشیم تا دیگران کاری برایمان بکنند!

زیرا اکثر وب سایت‌ها طرز فکرشان این است که اصلاً نباید به شما لینک دهند وگرنه اعتبارشان کاهش می‌یابد.

بنابراین در سایت‌های باارزش بک لینک بسازید اما این تنها در صورتی است که تخصص مربوط به آن را داشته باشید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو پرستاشاپ باعث می‌شود که شما روزبه‌روز نزد گوگل اعتبار بیشتری کسب کنید و با بالا رفتن بازدیدهایتان، به‌مرورزمان سودهای بزرگی به دست خواهید آورد که شمارا به رؤیاهایتان نزدیک می‌کند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم سئو پرستاشاپ چیست و در ادامه روش‌های انجام آن را برایتان آوردیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال روی سئو پرستاشاپ کارکرده‌اید؟ نظرتان در مورد این سیستم چیست؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا