آموزش سئو

زامبی پیج (Zombie Page) چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

زامبی‌ها موجوداتی مزاحم که ریشه در فیلم‌ها و افسانه‌ها دارند. اما چند وقتیست که از گوشه‌های جهان اخبار جدیدی از این موجودات به گوش می‌خورد.

مسئله زامبی‌ها اکنون در سئو نیز وجود دارد. زامبی پیج یا محتوای زامبی همانند زامبی‌های موجود در فیلم‌ها، برای طراحان سایت و کارشناسان سئو بسیار زحمت ایجاد می‌کند.

این صفحات باعث می‌شود تا سئو سایت با مشکلات بسیار زیادی رو به رو شود. پاک کردن این محتوا میتواند تاثیر مثبتی در سئوی یک وبسایت داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با زامبی پیج آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

زامبی پیج چیست؟

صفحات زامبی چیست

شاید واقعا عنوان زامبی پیج برای پیج‌هایی از وبسایت که سئوی سایت را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌دهند، عنوان مناسبی باشد. زامبی‌ها در فیلم‌ها موجودات مزاحمی هستند. زامبی‌ها انسان‌ها را اذیت می‌کنند و تنها راه خلاصی از شر آن‌ها، کشتنشان می‌باشد. این موضوع در زمینه سئو نیز وجود دارد.

آیا تا بحال شنیده‌اید که میزان بازدید یک وبسایت با حذف یکسری از صفحات افزایش یافته باشد؟ معمولا کارشناسان سئو افزایش بازدید یک وبسایت را در تولید محتوا می‌دانند. اما گاهی اوقات تولید محتوا نیز میتواند باعث از بین رفتن بازدید یک وبسایت شود.

زامبی پیج‌ها صفحاتی هستند که اعتبار بسیار کمی دارند. این صفحات فقط به خود آسیب نمی‌زنند. وجود این صفحات در وبسایت شما باعث می‌شود تا گوگل آرام آرام اعتبار دامین شما را هم پایین بیاورد و باعث از بین رفتن رتبه شما در این موتور جستجو می‌شود.

شما بعنوان یک کارشناس سئو یا مدیر سئو باید زامبی پیج‌ها را شناسایی کنید و با اقداماتی دقیق از شر آن‌ها خلاص شوید. برای مثال یک مقاله 200 کلمه‌ای که در دسته بندی مناسب قرار نگرفته باشد، میتواند به زامبی پیج تبدیل شود.

در این صورت ابتدا اعتبار خود و در نهایت اعتبار وبسایت شما را نیز از بین خواهد برد. با توجه به آسیب‌های زیادی که زامبی‌ پیج‌ها به سایت شما وارد می‌کنند، شاید این اسم برای این مشکل کاملا مناسب باشد.

اگر اکنون که با خواندن این مقاله نگران بروز زامبی پیج در وبسایت خود هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این پست با ما و وبسایت مهدی عراقی همراه باشید.

زامبی پیج یا صفحات زامبی ضفحاتی هستند که میزان ماندگاری پایین و بانس ریت (نرخ پرش) بسیار بالایی را دارند.

چه صفحاتی به زامبی پیج تبدیل می‌شوند؟

در فیلم‌های سینمایی زامبی‌ها اول انسان هستند. اما بعدا به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شوند تا در نهایت به زامبی تبدیل می‌شوند. در مورد زامبی‌ها در سئو نیز همین مسئله وجود دارد.

آن‌ها مقالاتی هستند که قرار است برای وبسایت شما بازدید به ارمغان بیاورد. اما به دلیل برخی از اقدامات اشتباه از سوی مدیر یا تولید کننده محتوا، آن‌ها به محتوای زامبی تبدیل می‌شوند.

به‌جای آنکه باعث بهبود وضعیت سایت شوند، باعث از بین رفتن بازدیدکنندگان سایت می‌شوند. در ادامه با برخی از اقداماتی که باعث تبدیل یک محتوا به محتوای زامبی می‌شود آشنا خواهیم شد.

کپی کردن

چندسالیست که در زمینه سئو فعالیت می‌کنم. با الگوریتم‌های مختلف گوگل کار کردم. الگوریتم‌های گوگل از گذشته تا به امروز تغییرات بسیار زیادی داشته است.

برخی از اقدامات در الگوریتم‌های قبلی بسیار مهم بود اما امروزه دیگر ارزش و جایگاه خود را ندارد. اما تنها چیزی که در این سال‌ها تغییر نکرده است، محتوای کپی می‌باشد. همواره گوگل و قوانین بین‌الملل بر موضوع کپی رایت و حق تالبیف تاکید داشته‌اند.

گذشته از این موارد، محتوای کپی فقط باعث اتلاف وقت کاربران می‌شود. فرض کنید که قصد دارید در مورد زامبی پیج‌ها تحقیق کنید. این کلمه را در گوگل سرچ می‌کنید. سایت اول را باز می‌کنید و اطلاعاتی را مطالعه می‌کنید.

آنگاه برای دریافت اطلاعات بیشتر وارد سایت دوم می‌شوید، حال اگر سایت دوم نیز محتوایی دقیقا کپی با محتوای سایت اول به شما ارائه دهد، آنگاه شما چه حالی می‌شوید؟ پاسخ کاملا روشن است، سریعا وبسایت را ترک خواهید کرد.

محتوای کپی هیچ جایگاه و ارزشی برای موتور جستجو و کاربر ندارد. به همین دلیل محتوای کپی از درجه اعتبار نزد گوگل ساقط می‌شود. محتوای کپی میتواند در ابتدا اعتبار خود و سپس اعتبار وبسایت را کاهش دهد. پس بهتر است تحت هیچ شرایطی از محتوای کپی استفاده نکنید. برای تولید محتوا میتوانید به کارشناسان تولید محتوا مراجعه کنید.

انواع صفحات زامبی

مقالاتی با محتوای کمتر از 300 کلمه

اگر با سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس کارکرده باشید، احتمالا با افزونه‌هایی چون یوآست سئو آشنایی دارید. این افزونه در زمینه سئو و بهینه سازی سایت فعالیت دارد. یکی از مواردی که این افزونه بسیار به آن حساس است، محتوا کوتاه و کمتر از 300 کلمه می‌باشد.

این حساسیت تا جایی بالاست که اگر محتوای شما از 300 کلمه کمتر باشد، به شما هشدار خواهد داد. محتوای کمتر از 300 کلمه اعتبار مناسبی ندارد و به همین دلیل میتواند به زامبی پیج تبدیل شود.

تعداد کاراکترهای یک مقاله بسیار مهم است. در برخی از سایت‌های مختلف نیز هنگامی که شما قصد قراردادن محتوا را دارید، به شما هشدار می‌دهند که اگر محتوای شما زیر 300 کلمه باشد، محتوای شما منتشر نخواهد شد.

محتوای کوتاه شاید برای نویسنده راحت‌تر باشد، اما آنقدر کوتاه و مختصر است که نمیتواند به نیاز کاربر پاسخ دهد. کاربر برای یافتن راه حل به وبسایت شما وارد می‌شود. اگر محتوای کمی در اختیار آنها بگذارید، اعتبار وبسایت خود را زیر سؤال برده‌اید.

برای مثال اگر ما مقاله زامبی پیج را در یک خط برای شما عنوان می‌کردیم، آیا شما میتوانستید با این مشکل بسیار بزرگ کامل آشنا شوید؟

صفحات دسته بندی خالی

دسته بندی‌ها جایگاه بسیار مهمی در ایجاد ساختار سایت و البته بهبود شرایط سئو دارند. دسته بندی باعث می‌شود تا محتوای یک وبسایت به شکلی کاملا منظم در کنار یکدیگر قرار بگیرد و همین موضوع میتواند باعث راحتی کار کاربر شود.

در اصل دسته بندی میتواند تجربه کاربری را بهبود ببخشد و این موضوع تاثیر بسیار خوبی روی افزایش ماندگاری کاربر در وبسایت دارد. اما گاهی اوقات دسته بندی‌ها به‌جای افزایش کاربر به کاهش کاربر کمک می‌کنند. طراحان سایت صفحات دسته بندی را برای وبسایت تولید می‌کنند.

اما گاهی اوقات این صفحات محتوایی را درون خود ندارند. از آنجایی که گوگل این صفحات را کرال می‌کند، بعدا به دلیل آنکه محتوایی درون آن‌ها وجود ندارد، این صفحات به زامبی تبدیل می‌شوند اعتبار وبسایت را از بین می‌برند.

اما راه حل چیست؟ شما میتوانید این صفحات را نوایندکس یا کنونیکال کنید.

صفحات برچسب

برچسب‌ها یکی از قدیمی‌ترین ابزار و روش برای افزایش بازدید سایت می‌باشد. این ابزار در وبلاگ جایگاه ویژه‌ای دارد. اما گاهی اوقات همین برچسب نیز میتواند باعث از بین رفتن اعتبار یک صفحه و در نهایت تبدیل آن به زامبی پیج شود.

بگذارید تا این مورد را با مثال برای شما تشریح کنم. فرض کنید که شما یک وبسایت با موضوع آهنگ دارد. حال چند آهنگ از محسن یگانه، مجید خراطها، محسن ابراهیم‌زاده و چند خواننده دیگر در سایت قرار می‌دهید. قطعا دسته بندی آهنگ را باید از نوع آهنگ تشخیص دهید. برای مثال دسته بندی را آهنگ شاد قرار دهید. اما موضوع دیگری نیز وجود دارد.

حال شما میخواهید کاری کنید که بازدید کنندگان بتوانند با یک کلیک یا گشت و گذار ساده به آهنگ‌های محسن یگانه دسترسی داشته باشند. به همین دلیل محسن یگانه را بعنوان برچسب انتخاب می‌کنید و در مقاله قرار می‌دهید.

وقتی روی برچسب کلیک کنید، وارد صفحه برچسب می‌شوید. در این صفحه تمام آهنگ‌هایی که خواننده‌اش محسن یگانه است نمایش داده می‌شود. صفحه برچسب با افزودن برچسب شکل میگیرد. اما باید توجه کنید که این صفحه باید از نظر محتوا در وضعیت خوبی باشد. صفحه محتوای شما باید غنی از محتوا باشد تا به زامبی پیج تبدیل نشود.

تشخیص زامبی پیج

صفحاتی که ارزش سئویی ندارند

برخی از صفحات از نظر گوگل ارزش سئو ندارند. برای مثال در یک فروشگاه اینترنتی قطعا صفحه تشکر از خرید کاربر یا پروفایل کاربری، اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد.

به همین دلیل بهتر است تا حساب این صفحات را از سئوی سایت خود جداکنید. شما باید با استفاده از روش‌های مختلف مثل دستکاری فایل Robot.txt به گوگل بفهمانید که نیازی به کرال و ایندکس کردن این پیج‌ها ندارید. در این صورت میتوانید از وقوع زامبی پیج جلوگیری کنید.

صفحاتی که محتوای آن‌ها سئو نشده است

باید هر صفحه را به‌صورت جداگانه سئو کنید. شما باید تصاویر و متن‌های بکار رفته در یک صفحه را سئو کنید. باید به نوع لینک‌های ورودی و خروجی سایت دقت کنید و کلیه امور مربوط به سئو را روی یک صفحه در نظر بگیرید. وجود صفحات سئو نشده باعث بروز زامبی پیج می‌شود

صفحاتی که اعتبار آن‌ها پایین

در مورد DA  و PA چقدر اطلاعات دارید. دو فاکتور بسیار مهم به نام اعتبار صفحه PA و اعتبار دامنه DA تاثیر ویژه‌ای بر رتبه سایت دارند. در این بین برخی از صحفات وبسایت به دلیل اعتبار پایینی که دارند توسط موتور جستجوی گوگل اهمیت داده نمی‌شوند. همین موضوع باعث می‌شود تا بازدید آن‌ها کاهش یابد و در نهایت به زامبی پیج تبدیل می‌شوند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

زامبی پیج‌ها تاثیر ویژه‌ای بر روی جایگاه یک وبسایت و در نهایت تعداد بازدید کنندگان دارد. بروز زامبی پیج میتواند بازدید کنندگان سایت شما را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

از آنجا که این موضوع در مبحث سئو بسیار مهم است، ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را با زامبی پیج و عوامل ایجاد این مشکل آشنا کنیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا