آموزش سئو

آموزش افزونه یوست سئو + راهنمای جامع کار با افزونه Yoast SEO

افزونه یوست سئو چطور کار می‌کند؟ چطور می‌توانیم به کمک آن نسخه بهتری از سایت خودمان را به گوگل ارائه کنیم و درنهایت رتبه‌های خوبی بگیریم؟ امروزه وردپرس پراستفاده‌ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا است که هر فردی به کمک آن می‌تواند وب‌سایت خودش را راه‌اندازی کرده و به کسب درآمد مشغول شود! اما برای رسیدن به درآمدزایی، سایت شما باید سئو خوبی داشته باشد و برای این منظور افزونه‌های زیادی به وجود آمده‌اند که افزونه یوست سئو بهترین آنان است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم افزونه یوست سئو چگونه کار می‌کند و قسمت‌های مختلف آن را به شما آموزش دهیم.

لیست عناوین پنهان

سئو چیست؟

سئو را می‌توان به فرآیند ارتقا درجه در ارگان‌های نظامی تشبیه کرد؛ همان‌طور که میدانید در ارگان‌های نظامی هرچقدر که شما بیشتر تلاش کنید و افتخارات بهتری بگیرید، درجاتتان نیز نزد رئیس‌جمهور آن کشور بالاتر می‌رود.

در دنیای سئو نیز تقریباً چنین حالتی وجود دارد؛ هر وب‌سایت مانند یک نظامی است که می‌خواهد با به دست آوردن درجات بالاتر نظامی، هم درآمد بیشتری داشته باشد و هم نزد مردم محبوبیت بالاتری بگیرد.

شما به‌عنوان یک وب‌سایت، همواره باید سعی کنید با اجرای استراتژی‌های مختلف که بر اساس قوانین گوگل است، خودتان را به این موتور جستجو بیشتر اثبات کنید تا درنهایت رتبه‌ای بهتری را نصیبتان کند.

بنابراین در تعریف سئو می‌توان گفت وقتی‌که ما کارهایی را که بر اساس قوانین گوگل است انجام می‌دهیم تا خودمان را به این موتور جستجو اثبات کنیم و رتبه‌های بهتری بگیریم، در حال انجام سئو هستیم.

کاربرد افزونه یوست سئو چیست؟

افزونه یوست سئو

همان‌طور که میدانید سئو رویه‌ای بسیار طولانی و سخت است که در طی آن شما باید زحمات بسیار زیادی بکشید و ازیک‌طرف جلوی ناامیدی را بگیرید! اصلی‌ترین دلیلی که باعث می‌شود درصد بسیار کمی از وب سایت‌ها به موفقیت‌های عظیم برسند دقیقاً همین است!

گوگل به‌شدت برای کاربران خودش ارزش قائل است و این یعنی اگر شما بخواهید به رتبه‌های برتر برسید و جایگزین وب سایت‌های دیگر شوید، تمرکز زیادی روی عملکرد شما خواهد داشت.

همین موضوع سبب می‌شود که کار کردن روی سئو وب‌سایت به‌تنهایی خیلی سخت و مشکل شود؛ خوشبختانه اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، یکسری افزونه‌ها وجود دارند که کار شمارا راحت‌تر می‌کنند و بهترین آنان نیز افزونه یوست سئو است.

یوست سئو هنگامی‌که روی وب‌سایت شما نصب شود، موقع تولید مقاله‌ها می‌توانید با واردکردن کلمه کلیدی موردنظرتان از سئو مقاله باخبر شوید و در صورت لزوم با توجه کردن به پیشنهادهای ارائه‌شده توسط آن، مشکلات را برطرف سازید.

بااینکه یوست سئو فواید بسیار زیادی برای وب سایت‌ها دارد و میتواند کارشان را آسان کند، اما توانایی انجام معجزه را ندارد. یعنی دچار این توهم نشوید که در صورت نصب کردن آن شما دیگر کار سئوتان تمام‌شده است! درواقع برعکس، نصب افزونه یوست سئو تازه شروع کار شماست و باید با آن به بهینه‌سازی محتواهای وب‌سایت خودتان بپردازید. 

امکانات مختلف افزونه یوست سئو

افزونه یوست سئو به‌صورت اتفاقی تبدیل به بهترین ابزار برای سئو وردپرس نشده است و این به خاطر زحمات روزانه تیم توسعه‌دهنده آن است. این ابزار قابلیت‌های مفید زیادی دارد که طبیعتاً در نگاه اول شما آنان را نخواهید دید و نیاز به توضیح‌دارند.

در زیر قابلیت‌های اصلی افزونه یوست سئو را مشاهده می‌کنید:

1 – بررسی کلی سئو محتواها

کسانی که تا به کنون حداقل یک‌بار افزونه یوست سئو را نصب‌کرده‌اند می‌دانند که وقتی وارد لیست نوشته‌ها می‌شوند، دو چراغ اضافه‌شده که میزان سئو و خوانایی آنان را به‌صورت خلاصه اندازه‌گیری می‌کند.

پس از فعال‌سازی این افزونه در کنار عنوان هر نوشته، شما چراغی می‌بینید که می‌تواند به رنگ سبز، قرمز، نارنجی یا بدون رنگ باشد که رنگ سبز نشان‌دهنده سئو خوب آن مقاله و رنگ قرمز نشان از سئو ضعیف آن خواهد بود.

2 – Corner Stone

همان‌طور که یک‌خانه از تعداد زیادی آجر تشکیل‌شده است و یک یا چند ستون اصلی برای آن قرار می‌گیرد، وب‌سایت ما نیز از یکسری محتواهای معمولی تشکیل‌شده و یکسری مقاله‌ها که دارای اهمیت بیشتری برایمان هستند؛ به چنین محتواهایی که نسبت به بقیه مهم‌ترند Cornor Stone میگوییم.

یکی از قابلیت‌های بسیار خوب افزونه یوست سئو این است که می‌توانیم در آن تعیین کنیم کدام مقاله‌ها کرنر استون هستند تا از بقیه جدا شوند.برای کرنر استون کردن یک مقاله کافی است وارد بخش ویرایش آن شده و در بخش سئو روی نشانه‌گذاری به‌عنوان محتوای مهم کلیک کنید.ازاین‌پس آن مقاله به‌عنوان Cornor Stone در سایت شما شناخته می‌شود و می‌توانید استراتژی‌هایی که دارید را روی آنان پیاده‌سازی کنید.

3 – Sitemap

یکی از قابلیت‌های بسیار خوب یوست سئو که می‌تواند به بهبود رتبه سایت منجر شود، توانایی ساخت نقشه سایت است. این افزونه همواره از نسخه‌های قبلی از این ویژگی بهره‌مند بود و شما می‌توانستید با انجام یکسری تنظیمات نقشه سایت خودتان را بسازید اما در حال حاضر که این مقاله را تولید می‌کنیم، کافی است یوست سئو را نصب کنید تا به‌صورت اتوماتیک نقشه سایت‌تان فعال شود.

شما می‌توانید تعیین کنید که کدام قسمت‌های سایت در سایت مپ قرار بگیرند؛ به‌عنوان‌مثال فقط نوشته‌ها باشند یا دسته‌بندی‌ها هم وجود داشته باشند و …حالا شاید از خودتان سؤال کنید که چرا ساخت سایت مپ به حالت خودکار تبدیل شد و حالت قبلی خودش را حفظ نکرد؟

دلیل این اتفاق یکی از باگ‌هایی بود که به وجود می‌آمد؛ به‌عنوان‌مثال وقتی کاربری یک پست را نوایندکس می‌کرد اما در سایت مپ همان پست ایندکس بود، خزنده‌های موتورهای جستجو وقتی به سراغ آن می‌رفتند به مشکل برمی‌خوردند که یک باگ محسوب شده و گوگل سرچ کنسول کاربران ارور دریافت می‌کرد.

اما پس از مدتی با ارائه نسخه جدید افزونه یوست سئو، این قابلیت به‌صورت خودکار درآمد و تمامی تنظیمات توسط خود افزونه انجام می‌شود و برای دسترسی به نقشه سایت خودتان کافی است «sitemap_index.xml» را به آدرس سایت خودتان اضافه کنید تا سایت مپ را مشاهده نمایید.

امکانات نسخه پریمیوم یواست سئو

افزونه یواست سئو

برای کسانی که به‌تازگی وب سایت‌شان را راه‌اندازی کرده‌اند، قابلیت‌های نسخه رایگان یوست سئو کافی به نظر می‌رسد اما برای افراد حرفه‌ای‌تر خیلی مهم است که از تمامی قابلیت‌های آن بهره بگیرند؛ این افزونه دارای یک نسخه پریمیوم است که برای دسترسی به آن باید ماهانه هزینه مشخصی را پرداخت کنید که در زیر این قابلیت‌های اضافی را به شما معرفی می‌کنیم:

1 – ریدایرکت

یکی از ویژگی‌های شاخص نسخه پریمیوم افزونه یوست سئو، قابلیت تغییر مسیر یا ریدایرکت است که می‌تواند جلوی بسیاری از مشکلاتی که هنگام حذف یک صفحه یا تغییر آدرس آن به وجود می‌آید را بگیرد.

برای استفاده از این قابلیت کافی است پس از خریداری افزونه وارد بخش تغییر مسیر شوید و هر آدرسی که می‌خواهید را به آدرسی جدید منتقل کنید.

ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که مهم‌ترین آنان 301 و 302 و 307 است؛ در ریدایرکت 301 شما به گوگل میگویید که این صفحه به‌صورت کامل انتقال‌یافته و باید رتبه و اعتبار آن نیز منتقل شود اما در ریدایرکت 307 شما اعلام می‌کنید که صفحه به‌صورت موقت منتقل‌شده و قرار است به آدرس قبلی برگردد.

2 – پیشنهاد ریدایرکت در صورت حذف صفحه‌ای از سایت

یکی از قابلیت‌هایی که نسخه پریمیوم این افزونه را بسیار دوست‌داشتنی می‌کند، پیشنهاد ریدایرکت کردن صفحه بعد از حذفشان است. به‌عنوان‌مثال اگر شما صفحه «X» را از وب سایت‌تان حذف کنید، این افزونه بلافاصله به شما می‌گوید که این صفحه را به کجا می‌خواهید ریدایرکت کنید.

انجام این کار باعث می‌شود که جلوی نمایش ارور 404 به کاربران گرفته شود که این خطا یکی از آفت‌های رتبه‌بندی هر وب سایت خواهد بود و در گوگل سرچ کنسول نیز نمایش داده می‌شود!

بنابراین این افزونه بعد حذف هر پست به شما اخطار می‌دهد و می‌توانید در همان صفحه لینک آدرس جدید صفحه را وارد کنید یا در صورت تمایل برای حذف کامل آن صفحه، محتوای 410 را ارائه نمایید.

3 – توانایی اضافه کردن تعداد کلمات کلیدی بیشتر

یکی از کمبودهای نسخه رایگان افزونه یوست سئو این است که شما نمی‌توانید بیشتر از یک کلمه کلیدی کانونی داشته باشید.هنگامی‌که پستی را می‌نویسید، این افزونه برای اینکه سئو آن را بسنجد از شما یک کلمه کلیدی اصلی می‌گیرد و بعد مشکلات یا مواردی که می‌توانند بهبود یابند را به شما نمایش می‌دهد.

اما اگر بخواهیم تعداد کلمات کلیدی بیشتری را بررسی کنیم چه؟ اینجاست که ناچار به خرید نسخه پریمیوم این افزونه خواهیم بود.در نسخه پریمیوم شما می‌توانید چندین کلمه کلیدی کانونی را تعیین و در پایین، پیشنهادهای سئو آن را مشاهده کنید.

توجه داشته باشید که قرار دادن کلمات کلیدی در این بخش افزونه هیچ تأثیری روی رتبه سایت شما ندارد؛ یعنی تصور نکنید که اگر کلمات کلیدی درآن وجود داشته باشند رتبه می‌گیرید و اگر نباشند رتبه‌تان را از دست می‌دهید! تنها دلیل وجود این بخش این است که شما ببینید که آیا آن پست متناسب با کلمه کلیدی موردنظر که قصد رتبه گرفتن در آن رادارید نوشته‌شده است یا نه.

4 – ویرایش ظاهر نمایش در شبکه‌های اجتماعی

در بسیاری از موارد ممکن است کاربران از پست‌های شما خوششان آمده و بخواهند آنان را در فیس‌بوک یا توییتر به اشتراک بگذارند؛ اما گاهی عنوان اصلی ما برای نمایش در آنان جذاب نیست.

یکی از قابلیت‌های بسیار خوب افزونه یوست سئو، این است که می‌توانید متن و تصویر نمایش برای این شبکه‌های اجتماعی را تعیین کنید.بااینکه این قابلیت به دلیل فیلتر بودن دو شبکه اجتماعی در ایران، فایده زیادی ندارند اما اشاره کردن به آن خالی از لطف نیست.

5 – پیشنهاد لینک دهی داخلی

یکی از کارهای بسیار مهمی که روی سئو وب سایت‌ها تأثیر زیادی دارد، تولید لینک داخلی است.

یکی از قابلیت‌های یوست سئو پریمیوم این است که پس از اتمام مقاله به شما پیشنهاد می‌کند به یکسری صفحات که ارتباط موضوعی دارند لینک بدهید تا سئو بهتری را تجربه کنید.اما خبر بد این است که این قابلیت نیز برای زبان فارسی طراحی نشده است.

6 – آگاهی از محتواهای یتیم

محتوای تنها یا محتوای یتیم، صفحه‌ای است که هیچ لینکی از دیگر صفحات دریافت نکرده است؛ در افزونه یوست سئو بخشی وجود دارد که چنین صفحاتی را به شما نمایش می‌دهد.

نسخه پریمیوم افزونه را بخریم یا نه؟

ما در زیر یکسری توضیحات خدمتتان ارائه می‌کنیم تا شما بتوانید تشخیص دهید که خرید نسخه پولی این افزونه به نفعتان است یا نه اما درنهایت تصمیم با خودتان خواهد بود.

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های نسخه پریمیوم افزونه یوست سئو ریدایرکت کردن آن است که شما می‌توانید تا حد زیادی این کار را با حد افزونه Redirection انجام دهید.

قابلیت مهم بعدی Internal Linking Suggestion است که به کمک آن شما می‌توانید به مقاله‌های مرتبطی که وجود دارند لینک داخلی بدهید که به نظر چیز خوبی است اما به دلیل اینکه از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند، بنابراین هیچ فایده‌ای برای ما ندارد.

بخش‌های کلی افزونه یوست سئو کدام اند؟

هنگامی‌که افزونه یوست سئو روی وب سایت‌تان نصب می‌شود یکسری قسمت‌های کلی وجود دارند که توضیح دادن آنان به‌صورت جداگانه می‌تواند کمک زیادی به روند بهینه‌سازی سایت‌تان بکند.

در زیر هرکدام از آنان را برایتان توضیح داده‌ایم:

1 – عمومی

در بخش عمومی شما با یکسری تنظیمات کلی روبرو می‌شوید که در هر دو نسخه رایگان و پولی یکسان است. این بخش شما باکارهای تخصصی و جزئی کاری ندارید و باید به کلیت کار توجه کنید.

تب پیشخوان

در تب پیشخوان افزونه یوست سئو مشکلاتی که وب‌سایت شما دارد اطلاع‌رسانی می‌شود که می‌توانید با کلیک روی هرکدام آنان را بررسی و درنهایت رفع کنید.

تب امکانات

در تب امکانات شما می‌توانید تعیین کنید که کدام ویژگی افزونه یوست برای شما فعال و کدام‌یک نباشد. به‌عنوان‌مثال شاید شما نقشه سایت را به افزونه دیگری بسپارید و نخواهید این افزونه این قابلیت را فعال داشته باشد.

تجزیه‌وتحلیل خوانایی

با فعال کردن این گزینه هنگامی‌که وارد ویرایش مقاله‌ای شوید، خوانایی آن بررسی‌شده و در کنار سئو به شما اطلاع‌رسانی می‌شود.

محتوای شاخص

همان‌طور که از نامش مشخص است، با روشن کردن آن در تنظیمات هر مقاله می‌توانید کرنر استون بودن آن را مشخص کنید.

شمارده پیوند متن

شمارنده پیوند متن اگر روشن باشد تعداد لینک‌های موجود در هر مقاله را شمرده و به اطلاع شما می‌رساند و درصورتی‌که تعداد آنان از حد استاندارد بیشتر شود، شمارا در جریان می‌گذارد.

نقشه XML سایت

نقشه سایت یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های افزونه یوست سئو است؛ شما با فعال کردن این گزینه به افزونه میگویید که به‌صورت خودکار نقشه سایت را بساز.

ادغام Ryte

با فعال‌سازی این گزینه شما می‌توانید یوست سئو را با سایت RYTE هماهنگ کنید تا سایت شما با دقت بیشتری بررسی شود که نیاز به پرداخت دلاری دارد. به نظر ما این گزینه را غیرفعال کنید.

نوار منوی مدیریت

اگر وارد پنل مدیریت شوید و سپس به سراغ یکی از صفحات بروید، در نوار مدیریت با نماد Y یوست سئو را مشاهده می‌کنید و با کلیک روی آن وارد تنظیماتش خواهید شد. اگر این گزینه را خاموش‌کنید، دیگر در نوار مدیریت یوست سئو را نخواهید دید.

امنیت: تنظیمات پیشرفته برای نویسنده‌ها دسترس نیست.

با فعال‌سازی این گزینه، نویسنده‌ها نمی‌توانند کاری کنند که مقاله‌ها نو ایندکس شوند؛ نو ایندکس یعنی در گوگل نمایش داده نمی‌شوند.

تب ابزارهای وبمستر

در این تب می‌توانید با گرفتن کدهای تایدیه از ابزارهای وب مستر گوگل، بینگ و …، سایت‌تان را در آنان تأیید کنید.

2 – ظاهر جستجو

در این قسمت از آموزش افزونه یوست سئو، به بخش ظاهر جستجو می‌پردازیم. همان‌طور که از نام این بخش مشخص است، شما در آن تعیین می‌کنید که ظاهر سایت‌تان در موتورهای جستجو چگونه باشد و آن را بهینه‌سازی کنید.

تب عمومی

در این قسمت می‌توانید تعیین کنید که عنوان صفحه شما و متا دسکریپشن که در گوگل نمایش داده می‌شود چه چیزی باشد و از جداکننده‌های دلخواهتان استفاده کنید.

تب انواع محتوا

در این قسمت از افزونه یوست سئو شما می‌توانید تعیین کنید نوشته‌ها و برگه‌ها با چه ظاهری نمایش داده شوند.

تب رسانه

به‌صورت کلی سعی کنید این قسمت را روی بله قرار دهید تا جلوی ایجاد صفحات تکراری را بگیرید.

تب طبقه‌بندی

در این تب شما می‌توانید ایندکس شدن یا نشدن برچسب‌ها، دسته‌بندی‌ها و … را تعیین کنید و نحوه نمایش عنوان آنان را انتخاب نمایید.

تب مسیر راهنما

در تب مسیر راهنما یا همان BreadCrumbs شما تعیین می‌کنید که در صفحات وب سایت‌تان، مسیر راهنما با چه ساختاری نمایش داده شوند.

BreadCrumbs به‌صورت کلی به کاربر اعلام می‌کنند که در کدام قسمت سایت قرار دارد.

تب RSS

در تب RSS شما می‌توانید تنظیمات Feed وب‌سایت خودتان را انجام دهید.

3 – میز فرمان جستجو

در این قسمت از یوست سئو شما می‌توانید خطاهایی که گوگل سرچ کنسول دارد را به‌صورت مستقیم ببینید که البته فعلاً به دلیل سیاست‌های گوگل قابل‌دسترسی نیست.

4 – ابزارها

در این قسمت شما توانایی برون‌ریزی یا برون بری تنظیمات، ویرایش فایل‌های Robots.txt و Htaccsses و … را خواهید داشت.

5 – تغییر مسیر

بخش تغییر مسیر یا ریدایرکت هم که پیشتر به آن اشاره کردیم قابلیت انتقال آدرس‌های قدیمی به جدید را به شما ارائه می‌دهد.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم به آموزش افزونه یوست سئو بپردازیم و بخش‌های اصلی که در آن وجود دارند را شرح دهیم؛ حالا نوبت شماست که با تمرین کردن از روی این مقاله، مهارت کار با افزونه را به دست آورید.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال با افزونه یوست سئو کارکرده‌اید؟ مزایای آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا