آموزش سئو

صفحات یتیم یا (Orphan Pages) چیست و چگونه آن را رفع کنیم؟

رتبه گرفتن در گوگل استفاده از تکنیک‌های خاصی را می‌طلبد. اگر قصد دارید تا در گوگل رتبه بگیرید باید محتوای خود را به این موتور جستجو معرفی کنید.

در کنار استفاده از سایت مپ و برچسب زدن، راهکار دیگری نیز برای معرفی محتوا به گوگل وجود دارد. شما باید با استفاده از لینک سازی داخلی و لینک دادن به صفحه مورد نظر خود، آن را به گوگل معرفی کنید.

در واقع صفحات یتیم نوعی صفحه‌ایست که از لینک‌های داخلی محروم است. امروز در این پست قصد داریم تا شما را صفحه یتیم یا orphan page آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست از سایت مهدی عراقی با ما همراه باشید.

صفحه یتیم چیست؟

هنگامی که صفحه‌ای را درون یک سایت قرار می‌دهید باید از صفحات دیگر به آن لینک دهید. هنگامی که اینکار را انجام می‌دهید، ربات‌های گوگل از طریق این لینک‌ها به محتوای جدید شما میرسند و آن را ایندکس می‌کنند. اگر از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می‌کنید، در صفحه” همه نوشته‌ها” در بالای صفحه گزینه‌ای با نام” صفحات تنها” وجود دارد. صفحه تنها و صفحه یتیم، هر دو یک معنی می‌دهند. صفحه‌ای که از هیچ یک از صفحات سایت لینکی را دریافت نکرده‌اند.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که صفحه یتیم حتی با لینک گرفتن از دسته بندی یا برچسب و سایر موارد از حالت یتیمی خارج نمی‌شود. شما حتما باید در صفحات دیگر خود این صفحه را لینک متنی دهید تا از حالت یتیمی خارج شود.

تاثیرات صفحه یتیم بر سایت؟

این موضوع بسیار برای سایت شما مهم است. چرا که اگر صفحه خود را با استفاده از لینک‌های داخلی به گوگل معرفی نکنید، احتمال زود ایندکس شدن آن‌ها کاهش می‌یابد. همچنین عدم لینک سازی درست داخلی باعث می‌شود تا صفحه یتیمی در سایت شما شکل بگیرد. این موضوع میتواند اعتبار و اهمیت محتوای شما را نزد گوگل به حد بسیار زیادی کاهش دهد. طبیعتاً صفحه‌ای که توسط محتوای دیگر معرفی نشوند، اهمیت بالایی نخواهند داشت.

صفحه یتیم چگونه شکل می‌گیرند؟

فرض کنید چند تا شما صفحه جدید را داخل سایت خود ایجاد می‌کنید. سپس فراموش می‌کنید تا از سایر صفحات سایت خود به صفحه جدید، لینک دهید. در این صورت صفحه یتیم ایجاد می‌شود. تفاوتی ندارد که صفحه شما یک مقاله باشد یا یک محصول، در هر صورت اگر به صفحه خود لینک دهی درستی را انجام ندهید، با مشکل صفحه یتیم رو به رو خواهید شد.

در کل صفحه‌ای که یتیم باشد توسط موتور جستجو و کاربران به راحتی در دسترس نیست. کاربران بیشتر محتوای شما را ندبال می‌کنند تا دسته بندی‌ها را. پس بهتر از در بین محتوای خود به آن‌ها محتوای دیگر را نیز پیشنهاد دهید تا هم از بروز صفحه یتیم جلوگیری کنید و به کاربران خود در بازدید از سایت کمک کنید.

یافتن صفحات یتیم

افزونه یوآست سئو یکی از بهترین افزونه‌ها در زمینه سئو می‌باشد. خوشبختانه این افزونه به شما در یافتن لینک‌های یتیم کمک می‌کند. شما میتوانید با ورود به بخش” همه نوشته‌ها” به کمک این افزونه، نسبت به یافتن صفحه یتیم اقدام نمایید.

همچنین وردپرس نیز در این زمینه میتواند به شما کمک کند. به کمک این سیستم مدیریت محتوا میتوانید صفحات یتیم را پیدا کنید. فقط کافیست تا به بخش” همه نوشته‌ها” بروید. آنگاه میتوانید به راحتی صفحات یتیم را پیدا کنید.

چگونه از بروز مشکل صفحه Orphan جلوگیری کنیم؟

قطعا حل مشکل و جلوگیری از بروز مجدد آن کار سختی نیست. فقط کافی است تا شما حواس خود را نسبت به صفحات سایت و لینک سازی درون آن بسیار جمع کنید. نباید بگذارید تا صفحه‌ای بدون لینک بماند. هر صفحه جدیدی را که ساختید باید سریعاً به صفحات قدیمی خود سر بزنید و داخل آن‌ها عملیات لینک سازی را انجام دهید. اما فراموش نکنید که لینک سازی فقط به حل مشکل صفحات یتیم کمک نمی‌کند.

اینکار باعث می‌شود تا بازدید کنندگان سایت شما پس از ورود به سایتتان به صفحات دیگر نیز مراجعه کنند و از آن‌ها بازدید به عمل بیاورند. این موضوع تاثیر مستقیمی در سئوی سایت شما دارند. چرا که باعث می‌شود تا بازدید کنندگان زمان بیشتری را در سایت شما سپری کنند. از یک صفحه به صفحه دیگر بروند. بانس ریت سایت شما کاهش و زمان ماندگاری کاربر درون سایت افزایش می‌یابد. رضایت کاربران شما از سایت افزایش می‌یابد و اینگونه میتوانید یک سایت قوی در زمینه سئو داشته باشید.

حل مشکل صفحات یتیم ضروری است؟

پاسخ این سؤال خیر است.  با توجه به صفحه و موضوع سایت شما، حل مشکل صفحات یتیم میتواند ضروری یا حتی بی اهمیت باشد. در کل این سایت شما و استراتژی محتوایی شماست که اهمیت حل این مشکل را مشخص می‌کند.

در برخی از موارد نیز بعضی از صفحات موجود در سایت شما برای زمان خاصی اهمیت دارد و پس از مدتی بی اهمیت خواهد شد. برای مثال برخی از محصولاتی که فقط مخصوص زمان خاصی عرضه می‌شود. در این موارد میتوانید این صفحات را یتیم نگه دارید و برای خود زحمت درست نکنید.

آیا حل مشکل صفحات یتیم کافی است؟

برخی از کارشناسان سئو و صاحبین یک وبسایت که از بازدید سایت و وضعیت سئوی سایت خود راضی نیستند، با این سؤال مواجه می‌شوند که آیا حل مشکل صفحات یتیم به تنهایی میتواند برای حل مشکل کل سئوی سایت کافی باشد؟

پاسخ این سؤال خیر است. سئو مجموعه‌ای از تکنیک‌ها می‌باشد. شما بعنوان یک کارشناس سئو یا صاحب وبسایت باید به موارد بسیار زیادی در زمینه سئو توجه کنید. باید در نظر داشته باشید تا تمام مشکلات سایت خود را بررسی کنید تا بتوانید از سئو نتیجه مناسبی بگیرید.

اما در کل حل مشکل صفحات یتیم به لینک سازی داخلی سایت کمک می‌کند. در کل لینک سازی داخلی میتواند تا حد بسیار زیادی مشکل عمده سایت شما را برطرف کند. این کار میتواند به بازدیدکنندگان سایت شما کمک کند تا محتواهای دیگر سایتتان که از نظر موضوع بایکدیگر مرتبط هستند را مطالعه کنند.

برای مثال اگر یک کاربر در مورد سئو درحال تحقیق است، شما میتواند کارشناس سئو و سئو کار را نیز به آن‌ها معرفی کنید تا کاربران بتوانند اطلاعات کاملی را در زمینه سئو کسب کنند.

آیا سایت مپ و دسته بندی مشکل را حل نمی‌کند؟

قطعا سایت مپ یا نقشه سایت به همراه دسته بندی و حتی برچسب، همگی میتوانند در انجام سئوی سایت به شما کمک کنند. اما همانطور که در بالا نیز ذکر کردیم، حل مشکل صفحات یتیم فقط با لینک سازی درست داخلی انجام می‌شود.

در واقع لینک‌ها داخلی از نوع متنی هستند که ارزش بالایی دارند. حتی سایت مپ و دسته بندی هم نمیتواند جایگزین مناسبی برای لینک متنی باشد. پس بهتر است تا حتما از محتوای متنی برای لینک دهی به صفحات دیگر استفاده کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئو و بهینه سازی یک وبسایت کار بسیار مهم و حساسی می‌باشد. شما بعنوان یک کارشناس سئو باید بدانید که قلب تپنده یک کسب و کار در اختیار شماست. باید با بررسی دقیق وبسایت از نظر سئو و موارد دیگر به بالا آمدن آن سایت در موتور جستجو کمک کنید. یکی از مواردی که باعث می‌شود تا سایت شما از نظر سئو در وضعیت مناسبی قرار نگیرد، وجود صفحات یتیم می‌باشد.

ما در این مقاله شما را با صفحات یتیم آشنا کردیم. راه حل‌هایی را برای یافتن و برطرف کردن این مشکل به شما کاربران وبسایت مهدی عراقی معرفی کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا