آموزش سئو

کنیبالیزیشن چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟

هنگامی که وارد پروسه سئو می‌شویم باید موارد بسیار زیادی را رعایت کنیم. از ایجاد سایت مپ گرفته تا انتخاب درست کلیدواژه، همگی جز مواردیست که یک سئو کار ماهر باید به آن توجه داشت باشد.

در این بین برخی موارد نیز شاید از چشمان تیز بین کارشناسان سئو دور باشد. یکی از این موارد کنیبالیزیشن (Cannibalization) است. میزان اهمیت این موضوع تا آنجایی مهم است که خود به تنهایی میتواند رتبه سایت شما را دستخوش تغییرات بسیار زیادی بکند.

با توجه به اهمیت این موضوع امروز در این مقاله از وبسایت مهدی عراقی قصد داریم تا شما را با هم نوع خواری یا کنیبالیزیشن آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

کنیبالیزیشن چیست ؟

کنیبالیزیشن به هم نوع خواری یا خورده شدن گونه‌ای توسط گونه‌ای دیگر می‌گویند. اما شاید از خود بپرسید که این عنوان مخصوص جانواران است و جایگاه آن در سئو و بهینه سازی سایت کجاست؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که در سئو نیز معقوله‌ای با عنوان کنیبالیزیشن وجود دارد.

این مورد دقیقا زمانی اتفاق می‌افتد که شما از چند پست از سایت شما با یک کلیدواژه در گوگل نمایش داده شوند.

شاید تابحال برای شما اتفاق افتاده باشد که سایت شما با یک کلمه کلیدی دو یا چند نتیجه را به گوگل ارائه داده باشد. در این مواقع احتمالا با دیدن این مورد بسیار خوشحال می‌شوید و فکر می‌کنید که اینکار بخاطر انجام عملیات سئو به شکل بسیار مناسب است. کاملا در اشتباه هستید. شما به کنیبالیزیشن یا هم نوع خواری دچار شده‌اید.

در این مواقع گوگل بین دو لینک شما دچار  سردرگمی می‌شود و نمیداند که کدام لینک دارای اعتبار بیشتری است. کاربر نیز به همین مشکل دچار می‌شود.

در نهایت گوگل تصمیم میگیرد تا روشن شدن اصل قضیه، هر دو لینک سایت شما را در پایین نتایج نگه دارد.  در این مواقع کنیبالیزیشن اتفاق می‌افتد. این مشکل بسیار مهم است. پس آن را جدی بگیرید.

تاثیر کنیبالیزیشن بر سئو

این مشکل بسیار کوچک به نظر می‌رسد اما در صورتی که چاره‌ای برای آن در نظر نگیریم، قطعا مشکل بزرگ خواهد شد و میتواند تعداد بازدید کنندگان سایت شما را به شکل باور نکردنی از بین ببرد. در ادامه با برخی از تاثیرات منفی کنیبالیزیشن بر سایت آشنا خواهیم شد.

رقابت با خود

ربات‌های گوگل سرنخ‌های زیادی را از رفتار طراحان و کارشناسان سئوی سایت دریافت می‌کنند. حال زمانی که سایت شما با مشکل کنیبالیزیشن رو به رو می‌شود، ربات‌های گوگل اینگونه برداشت می‌کنند که سایت شما درحال رقابت با خود است. همین موضوع صدمات بسیار زیادی را بر پیکره سئوی سایت شما وارد می‌کند.

کاهش رتبه صفحات سایت

شاید بزرگترین ضربه‌ای که کنیبالیزیشن بر پیکر سئوی سایت وارد می‌کند، کاهش رتبه صفحات است. در زمانی که سایت شما دو لینک را به گوگل برای یک کلیدواژه معرفی می‌کند، گوگل دچار سردرگمی می‌شود.

در واقع گوگل نمی‌داند که کدام لینک میتواند در رتبه‌های بالاتری قرار بگیرد و ارزش بیشتری دارد. به همین دلیل هر دو را در لینک‌های پایین‌تر نگه می‌دارد.

در کنار این مورد، این موضوع برای کاربران نیز بسیار مشکل است. فرض کنید که شما یک کلیدواژه را در گوگل جستجو کرده‌اید. حال از یک سایت دو لینک به شما پیشنهاد می‌شود. شما کدام را انتخاب می‌کنید؟ پاسخ سؤال کاملا روشن است، شما بین هر دو لینک سردرگم شده‌اید. به همین دلیل شاید هیچکدام را انتخاب نکنید.

شاید حتی اولین لینک را انتخاب کنید. آنگاه در این صورت نرخ CTR سایت شما نیز کاهش پیدا می‌کند، چون لینک دوم دیده شده اما کلیکی دریافت نکرده است.

شاید شما وارد لینک اول شوید ولی بلافاصله از سایت خارج شوید و وارد لینک دوم شوید، در این مورد نیز سئوی سایت شما با مشکل رو به رو خواهد شد. پس بهتر است تا به سرعت جلوی شیوع این مشکل را بگیرید.

کاهش قدرت صفحه

یکی دیگر از مواردی که باعث می‌شود تا کنیبالیزیشن برای سایت شما بسیار مضر باشد، کاهش قدرت صفحه است. سایت شما با میلیون‌ها سایت دیگر در رقابت است.

به سختی وارد بازار رقابت می‌شود و رقبا را کنار می‌زند. شما با پرداخت هزینه و یا شاید صرف وقت زیاد، محتوای مناسب و با کیفیتی را در سایت خود قرار می‌دهید. پس از مدتی سایت شما دچار کنیبالیزیشن می‌شود.

اعتبار و صفحه شما بین صفحات دیگر نیز تقسیم می‌شود. این مشکل باعث می‌گردد تا اعتبار دامنه شما از بین برود. در نهایت نیز بازدیدکنندگان آن صفحه کم خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود تا قدرت صفحه ششما تا حد بسیار زیادی کاهش یابد.

هنگامی که صفحه سایت شما دچار کنیبالیزیشن می‌شود، به گوگل نشان می‌دهد که محتوای با کیفیتی در این صفحه وجود ندارد. عدم وجود محتوای با کیفیت و پر عمق باعث کاهش اعتبار صفحه نزد گوگل می‌شود و در نهایت میتواند تعداد بازدید کنندگان سایت شما را نیز کاهش دهد.

هدر رفتن بودجه خزش

گوگل برای یافتن صفحات سایت شما، ربات‌های خود را به سمت سایتتان میفرستد. این ربات‌ها در صفحات سایت خزش می‌کنند و آنها را شناسایی و سپس ایندکس می‌کنند.

از آنجا که میلیون‌ها سایت در دنیا وجود دارد، گوگل به هر سایتی با توجه به محتوا و زمان به روز رسانی، بودجه خزش خاصی را اختصاص می‌دهد. در صورتی که سایت شما با مشکل کنیبالیزیشن رو به رو باشد، بودجه خزشی که گوگل برای شما در نظر میگیرد کاهش می‌یابد. این مورد باعث می‌شود تا محتوایی که در سایت قرار می‌دهید، به سرعت در گوگل ثبت نشود و زمان بیشتری را برای ثبت این محتوا صرف کنید.

کاهش نرخ کلیک

یکی دیگر از آثار مخرب و جبران ناپذیر کنیبالیزیشن کاهش نرخ کلیک است. هنگامی که یک کاربر کلمه‌ای را در گوگل جستجو می‌کند، با 10 نتیجه در هر صفحه رو به رو می‌شود. حال فرض کنید که از این 10 نتیجه، 2 نتیجه‌اش برای سایت شماست.

در این مواقع کاربر دچار سردرگمی می‌شود. این موضوع میتواند کاربر را از کلیک روی نتایجی که مربوط به سایت شما هستند منصرف کند. قطعا انتخاب بین دو گزینه برای کاربر خوشایند نیست.

چگونه کنیبالیزیشن را تشخیص دهیم؟

برای یافتن مشکل کنیبالیزیشن نیازی به انجام کارهای پیچیده ندارید. فقط کافیست تا سایت خود را همراه با کلمه کلیدی که به کنیبالیزیشن مشکوک است جستجو کنید. آنگاه نتایج گوگل را مشاهده می‌کنید و میتوانید از وجود کنیبالیزیشن در سایت خود مطلع شوید.

 

چگونه کنیبالیزیشن را برطرف کنیم؟

قطعا بهترین کار پس از پیدا کردن مشکل کنیبالیزیشن سایتتان، برطرف کردن این مشکل است. برای حل این مشکل نیاز به انجام کارهای مختلفی دارید که ما در ادامه این پست شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

لینک سازی داخلی

اولین قدم در راه خلاص شدن از شر کنیبالیزیشن لینک سازی داخلی است. در بالا گفتیم زمانی کنیبالیزیشن رخ می‌دهد که شما با یک کلیدواژه دو یا چند نتیجه را در گوگل داشته باشید.

آنگاه گوگل نمیداند که کدام محتوا با ارزش‌تر است تا آن را در رتبه‌های بالاتری قرار دهد. برای رهایی از این مشکل شما میتوانید از صفحات کم ارزش به صفحات با ارزش بیشتر لینک دهید. با اینکار به گوگل نشان می‌دهید که کدام صفحه میتواند ارزش بیشتری داشته باشد تا در صفحات بالاتر قرار بگیرد.

استفاده از ریدایرکت

ریدایرکت را میتوان گزینه نهایی برای خلاصی از شر کنیبالیزیشن در نظر گرفت. در واقع ریدایرکت همواره با مشکلاتی همراه است اما قطعا مشکلات ریدایرکت از کنیبالیزیشن کمتر است.

با استفاده از ریدایرکت میتوانید کاربران را پس از ورود به صفحه‌های کم اهمیت به صفحه‌های با اهمیت بیشتر منتقل کنید. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که هرگز نباید صفحه‌ای را حذف کنید. حذف صفحه به هر نحوی باعث بروز مشکل ارور 404 می‌شود که این موضوع برای سئوی سایت شما بسیار مضر است.

استفاده از تگ کنونیکال

تگ کنونیکال نیز یکی از راه‌های از بین بردن مشکل کنیبالیزیشن بدون درد و خون ریزی است. در واقع با استفاده از این تگ در صفحه‌های بی ارزش به گوگل میفهمانید که این صفحه دیگر ارزشی ندارد و از ربات‌هایش درخواست می‌کنید تا به سمت صفحات با ارزش حرکت کنند. در اینصورت میتوانید با کمترین زحمت و خطر سایت خود را از مشکل کنیبالیزیشن رها کنید و آن را نجات دهید.

لینک سازی خارجی

لینک سازی خارجی نیز یکی از مواردیست که در حل مشکل کنیبالیزیشن میتواند کاربرد بسیار زیادی داشته باشد. همانطور که می‌دانید لینک سازی خارجی یکی از پایه‌های سئوی یک سایت می‌باشد. شما میتوانید با لینک سازی خارجی قوی به گوگل بفهمانید که کدام صفحه ارزش بالاتری دارد.

استفاده از تگ no index

تگ No Index نیز یکی از کارهای با درد خون ریزی برای رهایی از شر مشکل کنیبالیزیشن می‌باشد. با استفاده از این تگ به ربات‌های گوگل می‌گویید که دیگر نیازی به ایندکس کردن این صفحه ندارید.

با استفاده از این تگ صفحه مورد نظر شما که در ان این تگ بکار رفته است، دیگر ایندکس نخواهد شد. ایندکس نشدن صفحه میتواند شما را از کنیبالیزیشن نجات دهد و در نهایت نیز باعث می‌شود تا بودجه خزش سایت شما در جای مناسبی خرج شود.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

کنیبالیزیشن یکی از مشکلات رایج در سایت‌های مختلف می‌باشد. این مشکل میتواند تمام زحمات شما را بعنوان یک کارشناس سئو هدر بدهد. در این مقاله از وبسایت مهدی عراقی سعی کردیم تا شما را با این مشکل آشنا کنیم و همچنین راه‌حل های رهایی از ان را نیز با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. مشکلی هم که برای ما پیش اومده بود و خداروشکر راه حلش رو گفته بودید انجام دادم ترافیکمون رشد کرد جایگاه های افزایش پیدا کرد و فروشمون دوباره برگشت واقعا با رحمون درک کردیم که کنیبالیزیشن بیزینس رو نابود میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا