آموزش سئو

بهینه سازی بیش از حد یا (Over-Optimizing) در سئو چیست؟

آیا میدانید بهینه‌سازی بیش‌ازحد یا Over-Optimizing در سئو چیست؟ یا درباره تأثیر آن فکر کرده‌اید؟ همه می‌دانند که تنها واصلی‌ترین راه برای گرفتن رتبه‌های مناسب در موتورهای جستجو، بهینه‌سازی وب‌سایت و بهبود سئو آن است؛ ازاین‌رو تمامی سئو کاران به‌صورت روزانه سعی می‌کنند با انجام اقداماتی، میزان اعتماد گوگل نسبت به خودشان را بالا ببرند و درنهایت از رقیبان پیشی بگیرند؛ اما افرادی نیز وجود دارند که کارهای مرتبط به سئو را به‌صورت افراطی انجام می‌دهند و وب‌سایت خودشان را به دردسر می‌اندازند؛ به این کار، بهینه‌سازی بیش‌ازحد میگوییم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم بهینه‌سازی بیش‌ازحد چیست و در ادامه نحوه جلوگیری از آن را برایتان بیان می‌کنیم.

سئو چیست؟

قبل از اینکه بدانیم بهینه‌سازی بیش‌ازحد چیست، باید یک آشنایی درست با سئو داشته باشیم؛ به‌صورت کلی موتورهای جستجو برای اینکه وب‌سایت‌های بهتر را برای قرارگیری در رتبه‌های نخست انتخاب کنند، از یکسری فاکتورها و الگوریتم‌ها بهره می‌گیرند و وب‌سایت‌هایی که هماهنگی بیشتری با آنان داشته باشند، در جایگاه‌های بهتری قرار خواهند گرفت.

حالا اگر ما تلاش کنیم که وب‌سایت خودمان را بر اساس این فاکتورها بسازیم، در حال انجام سئو روی وب‌سایت هستیم.

حالا و با توجه به این توضیحات، به سراغ بهینه‌سازی بیش‌ازحد می‌رویم.

بهینه‌سازی بیش‌ازحد چیست؟

همان‌طور که میدانید، افراط‌وتفریط در هر کاری باعث شکست می‌شود و قطعاً ضربه‌های بزرگ به شما خواهد زد؛ این در مورد سئو نیز صدق می‌کند.

درواقع همان‌طور که کم خوردن آب باعث مرگ می‌شود، زیاده‌روی در آن نیز ما را خواهد کشت؛ در سئو نیز بعدازاینکه به افراد میگوییم برای گرفتن رتبه باید چه‌کارهایی را انجام دهند، آنان با شوق و علاقه زیادی به‌سوی وب‌سایتشان می‌روند و کارها را شروع می‌کنند.

اما به دلیل نداشتن تجربه و دانش کافی، بهینه‌سازی بیش‌ازحد انجام می‌دهند و رتبه خودتان را نابود می‌کنند. این درواقع همان Over-Optimizing است.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید ما به شما میگوییم که تکرار کلمات کلیدی و مترادف آنان در صفحه، باعث می‌شود خزنده‌های موتورهای جستجو درک بهتری از وب‌سایت شما و محتوای آن داشته باشند و درنهایت رتبه‌های بهتری به شما اختصاص دهند.

شما نیز با آگاهی از این موضوع، فکر می‌کنید که هرچه بیشتر کلمه کلیدی را تکرار کنید، رتبه بهتری خواهید گرفت و به همین دلیل شروع به نوشتن محتواهای ربات گونه و عجیب‌وغریب می‌کنید! پس از مدتی، می‌بینید که نه‌تنها رتبه بهتری نگرفته‌اید، بلکه آن صفحات در نتایج سقوط کرده‌اند!

اینجاست که ما باید به مفهومی به نام تعادل برسیم؛ حتماً بارها و بارها از افراد مختلف شنیده‌اید که زیادی روی و در مقابل آن، کم‌کاری، هردو باعث می‌شوند در کارها و هر موضوعی دچار مشکل شوید؛ به‌عنوان‌مثال اگر غذا کم بخورید، دچار سو تغذیه و بیماری‌های مرتبط با لاغری خواهید شد و اگر زیاد غذا بخورید، چاق شده و بیماری‌های بدی به سراغتان می‌آید.

شما باید سئو را نیز مانند غذا در نظر بگیرید؛ اگر می‌خواهید که وب‌سایتی شاداب و دارای رتبه‌های برتر در گوگل داشته باشید، باید از بهینه‌سازی بیش‌ازحد جلوگیری کنید و بر اساس اصول پیش بروید.

نشانه‌های بهینه‌سازی بیش‌ازحد در سئو چیست؟

حالا که فهمیدیم بهینه‌سازی بیش‌ازحد در سئو چیست و چه تأثیری بر رتبه ما در نتایج جستجو می‌گذارد، نوبت آن است که به شما نشانه‌های وب­سایتی که بهینه‌سازی بیش‌ازحد را انجام می‌دهد را بگوییم تا با شناخت آنان، هرگز درگیرشان نشوید.

در زیر این نشانه‌ها را برایتان آورده‌ایم:

1 – استفاده از کلمات کلیدی غیر مرتبط

همه ما میدانیم که کلمات کلیدی پایه تمامی فاکتورهای و استراتژی‌های سئو است و عملاً بدون آن بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو معنی ندارد. به همین دلیل ما مجبور هستیم برای شناساندن موضوع محتواها به ربات‌های گوگل، کلمات کلیدی را در مطلب تکرار کنیم؛ اما این تکرار باید بسیار اصولی و روان باشد و تمرکزمان را روی رضایت کاربران بگذاریم نه ربات‌ها!

درواقع یکی از نشانه‌های اصلی بهینه‌سازی بیش‌ازحد، استفاده از کلمات کلیدی غیر مرتبط و یا تکرار بیش‌ازحد آنان است.

شما هرگز نباید برای گرفتن رتبه در کلماتی که مناسب با محتوایتان نیستند تلاش کنید؛ درواقع شاید متوجه شوید که یک موضوع در اینترنت به‌شدت توسط کاربران جستجو می‌شود، اما این دلیلی برای استفاده از آنان در محتوایی که ارتباطی با آن ندارد نخواهد بود.

درواقع حتی اگر این کار را انجام دهید و به رتبه نیز برسید، به‌هیچ‌عنوان از طریق آن به فروش و سود دست پیدا نخواهید کرد؛ زیرا کاربران بلافاصله پس از ورود به صفحه شما متوجه می‌شوند که آن مطابق با خواسته‌هایشان نیست و به‌سرعت صفحه را ترک می‌کنند.

بنابراین برای اینکه درگیر بهینه‌سازی بیش‌ازحد نشوید و به رتبه‌هایی که می‌خواهید برسید، باید دائماً کلمات کلیدی مرتبط با کسب‌وکار خودتان را بیابید و با تمرکز روی آنان، به سمتشان بروید.

2 – نحوه لینک دهی

معمولاً کسانی که تابه‌حال وب سایت هایی داشته‌اند و خودشان آن را به نتایج مناسب رسانده‌اند، می‌دانند که انواع بسیاری زیادی از بک لینک وجود دارد که هرکدام تأثیرات بالایی روی سئو خواهند داشت.

اما این موضوع به‌هیچ‌عنوان برای افرادی که تابه‌حال سایت نداشته‌اند صدق نمی‌کند؛ این افراد به دلیل نداشتن دانش و تجربه، هنگامی‌که می‌بینند یک نوع بک لینک برایشان تأثیرگذار است، مدام نسبت به تولید آن اقدام می‌کنند و درنتیجه یک پروفایل لینک غیرطبیعی می‌سازند که به‌شدت برایشان مضر است.

هدف نهایی هر سئو کار این است که وب‌سایتی داشته باشد که تا حد ممکن ازنظر موتورهای جستجو طبیعی به نظر برسد و آنان متوجه تلاش‌هایی که برای رشد سئو خارجی انجام داده است نشوند؛ برای رسیدن به این هدف، شما برای لینک سازی باید استراتژی‌های گوناگونی را به کار بگیرید.

این لینک‌ها می‌توانند از شبکه‌های اجتماعی، ریپورتاژ آگهی  وب‌سایت‌های مرتبط با حوزه صنعت شما و… باشد که در صورت استفاده ترکیبی از آنان جلوی بهینه‌سازی بیش‌ازحد را می‌گیرید.

3 – تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی در آدرس‌ها

یکی از فاکتورهای سئو داخلی که روی رتبه وب‌سایت‌ها در کلمات کلیدی موردنظرشان اثرگذار است، آدرس آن‌هاست؛ درواقع بسیاری از سئو کاران با دانستن این موضوع، سعی می‌کنند دامنه‌هایی برای خودشان ثبت کنند که کلمات کلیدی‌شان به‌صورت کامل در آنان قرار بگیرد و به همین دلیل دچار آدرس‌های اسپمی می‌شوند که به‌شدت برایشان مضر خواهد بود.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید ما برای وب‌سایت مهدی عراقی که می‌خواهد در کلمه کلیدی «آموزش سئو» رتبه بگیرد، دامنه «mahdiaraqi-seo-learn.com» را ثبت کنیم! این نه‌تنها روی سئو ما تأثیری نخواهد داشت، بلکه یک هشدار جدی برای over optimization شناخته می‌شود.

این موضوع برای صفحات داخلی وب‌سایت نیز صادق است؛ بنابراین هرگز سعی نکنید آدرس آنان را صرفاً برای بهبود رتبه انتخاب کنید و در این زمینه تمرکزتان بر تجربه کاربران باشد.

4 – انکر تکست های بیش‌ازحد بهینه‌شده در لینک سازی داخلی

همهٔ ما میدانیم که لینک سازی داخلی یکی از فاکتورهای مهم در سئو داخلی است که در صورت استفاده صحیح می‌تواند بهبود رتبه در موتورهای جستجو را برای ما به همراه داشته باشد؛ به دلیل اینکه گوگل روی انکر تکست این نوع لینک‌ها نسبت به نوع خارجی آن حساسیت کمتری دارد، شما می‌تواند بیشتر از کلمات کلیدی اصلی استفاده کنید.

اما برخی از افراد سعی می‌کنند از این موضوع سو استفاده کنند و درنهایت تا می‌توانند کلمات کلیدی یکسان را در این نوع لینک‌ها تکرار می‌کنند که مصداقی بارز از بهینه‌سازی بیش‌ازحد است.

بنابراین همیشه در لینک سازی داخلی سعی کنید حساسیت موتورهای جستجو و رضایت کاربران را در نظر بگیرید و آنان را طوری بسازید که برای کاربران واقعاً مفید باشد.

5 – لینک دادن زیادی به صفحه اصلی

این درست است که صفحه اصلی، یکی از پر بازدیدترین صفحات شناخته می‌شود اما مهم‌ترین آنان نیست. درواقع برای اینکه یک پروفایل لینک طبیعی داشته باشید، باید اکثر بک لینک‌های شما به سمت صفحات داخلی که دارای محتواهای باکیفیت هستند بروند و درصدی نیز به‌سوی صفحه اصلی سایت بیایند.

درواقع هنگامی‌که شما اکثر لینک‌ها به صفحه اصلی بدهید، گوگل به‌شدت شک خواهد کرد و با خودش می‌گوید که چرا باید صفحه اصلی یک وب‌سایت که هیچ محتوای خاصی به کاربر ارائه نمی‌کند، تا این حد لینک بگیرد؟!

بنابراین با این کار نه‌تنها بهینه‌سازی بیش‌ازحد انجام داده‌اید بلکه شانس گوگل پنالتی را نیز بالابرده‌اید؛ پیشنهاد می‌کنیم هیچ‌وقت برای ساخت بک لینک برای صفحاتی مانند «تماس با ما»، «درباره ما» یا خود صفحه اصلی تلاش زیادی نکنید و تمرکزتان روی آدرس‌های داخلی و عمیق باشد.

6 – سرعت لینک سازی

ساختن بک لینک‌ها با تعداد زیاد در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت، نه‌تنها شمارا به رتبه‌های بهتر نمی‌رساند، بلکه برای موتورهای جستجو به‌شدت مشکوک است؛ بنابراین در فرآیند لینک سازی به‌آرامی پیش بروید و به‌جای تمرکز روی کمیت، روی کیفیت کارکنید.

به‌صورت کلی یک وب‌سایت در طول روز نباید بیشتر از 30 تا 100 لینک بگیرد که این کاملاً به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، میزان بازدید روزانه و … بستگی دارد؛ به‌عنوان‌مثال برای وب‌سایتی که تازه 5 روز است افتتاح‌شده، دریافت 4 بک لینک در روز نیز عجیب خواهد بود!

7 – پر کردن فوتر از کلمات کلیدی

فوتر وب‌سایت‌ها یکی دیگر از مکان‌هایی است که بهینه‌سازی بیش‌ازحد در آن رخ می‌دهد؛ درواقع خزنده‌های موتورهای جستجو هنگام بررسی یک وب‌سایت، برای فوتر شما کمترین اهمیت را قائل هستند و قرار دادن و تکرار کلمات کلیدی در آن برای رتبه گرفتن نه‌تنها کارساز نیست، بلکه صرفاً باعث پنالتی شدن سایت خواهد شد.

8 – تمرکز روی نوشتن مقاله برای ربات‌ها

یکی از اصلی‌ترین جاهایی که بهینه‌سازی بیش‌ازحد رخ می‌دهد وبلاگ‌ها هستند؛ هنگامی‌که قصد دارید محتوایی تولید کنید که برای موتورهای جستجو و کاربران دارای ارزش بالایی است، حتماً باید به این موضوع توجه کنید که کارهای مربوط به سئو را به‌صورت افراطی انجام ندهید.

بسیاری از افراد تازه‌کار تمام تمرکزشان را بر این می‌گذارند که محتوایی بنویسند که ربات‌ها دوست دارند و هدفشان از این کار رسیدن به رتبه است؛ بگذارید یک موضوع را مشخص کنیم: «تا زمانی که کاربر از محتوای شما راضی نشود، گوگل نیز راضی نخواهد شد»

بنابراین برای جلوگیری از بهینه‌سازی بیش‌ازحد، همیشه روی انسانی بودن محتواهای وبلاگ تمرکز کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی بهینه‌سازی بیش‌ازحد یعنی ما کارهای مربوط به سئو را به‌صورت افراطی و خارج از استانداردهای انجام‌شده انجام دهیم و سعی کنیم از این طریق رتبه‌های بهتری به دست آوریم؛ به‌عنوان‌مثال تکرار بیش‌ازحد کلمات کلیدی، یک Over-Optimizing شناخته می‌شود.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم بهینه‌سازی بیش‌ازحد یا Over-Optimizing چیست و در ادامه نحوه جلوگیری از آن را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال درگیر این مشکل شده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظرات و سوال­هایتان را در زیر برایمان بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا