آموزش سئو

سیگنال های کاربری یا (User Signals) چیست؟ + اهمیت آن در سئو

آیا میدانید سیگنال‌های کاربری کدام اند؟ یا درباره تأثیر آنان در سئو فکر کرده‌اید؟ موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها، از فاکتورهای مختلفی برای تعیین ارزش آنان استفاده می‌کنند و الگوریتم‌های پیچیده‌ای را به کار می‌گیرند که یکی از مهم‌ترین فاکتورهای آنان، سیگنال‌های کاربری است؛ سیگنال‌ها همان الگوهای رفتاری هستند که کاربران مختلف بر اساس تجربه‌ای که از وب‌سایت شما به دست می‌آورند اجرا می‌کنند.

مثلاً هنگامی‌که محتوای نامربوطی داشته باشید، کاربران بلافاصله پس از ورود به سایت از آن خارج خواهند شد و این یک سیگنال است که رتبه شمارا در موتورهای جستجو کاهش خواهد داد.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم سیگنال‌های کاربری چیست و در ادامه نحوه بهبود آنان را برایتان خواهیم گفت.

سیگنال‌های کاربری چیست؟

اگر مقداری راجع به دنیای سئو تحقیق کرده باشید، حتماً میدانید که برای موفقیت در آن، وب‌سایتتان باید ازنظرهای گوناگونی بهینه‌شده باشد تا بتواند با رقیبان حاضر در آن صنعت رقابت کرده و درنهایت بیشترین ترافیک ممکن را به دست‌آورد.

به‌صورت کلی، هر علمی دارای یکسری اصطلاحات است که برای بیان یکسری مفهوم‌ها بین متخصصان این حوزه استفاده می‌شود و کاربران تازه‌وارد ممکن است با شنیدن آنان به‌کلی سردرگم شوند؛ یکی از این اصطلاح‌ها، سیگنال‌های کاربری است.

این مورد یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی به شما می‌رود که امروزه در الگوریتم موتورهای جستجو قرارگرفته است.

مفهوم این موضوع را با مثالی برایتان بیان می‌کنم؛ فرض کنید شما گوگل هستید و وب‌سایت‌ها افرادی هستند که شما وظیفه‌دارید مشتریان را به سمت آنان راهنمایی کنید. حالا هر فردی که شما یک وب‌سایت را به او توصیه می‌کنید، پس از ترک آن، تجربه خودش را برایتان بیان می‌کند. مثلاً می‌گوید که من از این وب‌سایت خوشم آمد یا نیامد.

درواقع هرکدام از این بازخوردهایی که شما به‌عنوان گوگل دریافت می‌کنید، یک سیگنال کاربری هستند و روی نظر شما درباره یک وب‌سایت اثر خواهند گذاشت.

در دنیای سئو نیز، گوگل دقیقاً از همین روش استفاده می‌کند؛ مثلاً هنگامی‌که یک کاربر کلمه کلیدی را جستجو می‌کند و وارد یک وب‌سایت می‌شود، او تمامی رفتارهای کاربر را تحت نظر می‌گیرد تا سیگنال‌ها را تشخیص دهد. مثلاً اگر کاربر بلافاصله پس از ورود به وب‌سایت، آن را ترک کند، نشان از کیفیت پایین آن خواهد داشت یا اگر فقط یک صفحه را مشاهده کند، این سیگنال را به گوگل می‌فرستد که کاربر احتمالاً خیلی از آن محتوا خوشش نیامده است.

بنابراین سیگنال‌های کاربری همان رفتارهایی هستند که یک کاربر در قبال یک وب‌سایت انجام می‌دهد و از طریق آن خوب بودن یا بد بودن آن را تعیین می‌کند.

این سیگنال‌ها انواع بسیار زیادی دارند و به‌صورت کلی نمی‌توان یکی از آنان را به‌عنوان مهم‌ترین تعیین کرد؛ اما در زیر یک لیست از آنان را برایتان آورده‌ایم که باکار کردن بر رویشان پیشرفت خوبی را تجربه خواهید کرد.

سیگنال‌های کاربری کدام اند؟

حالا که با مفهوم سیگنال‌های کاربری آشنا شدید و از تأثیر آنان در سئو آگاهی یافتید، نوبت آن است که مهم‌ترین آنان را نیز بشناسید تا ازاین‌پس تمرکز بیشتری بر رویشان داشته باشید.

به‌صورت کلی دو تا از مهم‌ترین این موارد، بانس ریت و نرخ کلیک هستند که در زیر آنان را برایتان توضیح می‌دهیم:

1 – بانس ریت

بانس ریت اصطلاحی است که در دنیای سئو و بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو بسیار استفاده می‌شود و هر فردی در این زمینه حداقل چند بار آن را شنیده است؛ اما واقعاً معنای آن چیست؟

ترجمه این کلمه نرخ پرش است؛ که به‌صورت کلی درصد افراد را بیان می‌کند که پس از ورود به وب‌سایت شما، از دیگر صفحات آن بازدید نکرده و پس از دیدن صرفاً یک صفحه مشخص، از آن خارج می‌شوند.

هرچه درصد این سیگنال بالاتر باشد بدتر است و نشان‌دهنده آن است که احتمالاً در محتوای وب‌سایتتان نتوانسته‌اید کاربر را راضی کنید یا در بخش لینک سازی داخلی ضعف دارید.

خب با توجه به توضیحات بالا، به چه بانس ریتی بالا یا پایین میگوییم؟

این موضوع به‌راحتی قابل‌تعیین نیست؛ زیرا ابزارهای مختلفی که برای اندازه‌گیری وجود دارند، از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند و از طرفی دیگر، در هر صنعتی میانگین درصد بانس ریت متفاوت است.

مثلاً هنگامی‌که شما قصد دارید به پاسخ یکی از سؤالاتتان برسید، وارد یکی از وبلاگ‌ها می‌شوید و درنهایت پس از دیدن جوابتان، از آن خارج خواهید شد؛ این برای اکثر افراد مشابه شما صدق می‌کند و لزوماً نشانه‌ای از بد بودن کیفیت سایت موردنظر نیست.

بنابراین میانگین درصد بانس ریت در صنعت‌های مختلف متفاوت است؛ مثلاً در وب‌سایت‌های فروشگاهی، طبیعتاً میزان بانس ریت بسیار پایین‌تر خواهد بود؛ زیرا چنین وب‌سایت‌هایی محصولات بسیاری در زمینه‌های مختلف دارند و شما برای تصمیم‌گیری مجبور هستید تعداد زیادی از آنان را مشاهده کنید.

بهترین راه برای اینکه بانس ریت مناسب را تشخیص دهید این است که صفحات مختلف وب‌سایتتان را بررسی کنید و ببینید که کدام‌یک در این زمینه بدتر عمل کرده است و سعی کنید آن را بهبود دهید. لینک سازی داخلی نیز یکی از بهترین راه‌حل‌های کاهش این سیگنال به شمار می‌آید که در صورت انجام صحیح، نتایج فوق‌العاده‌ای خواهد داشت.

2 – نرخ کلیک

هنگامی‌که کاربری یک کلمه کلیدی مرتبط با شمارا جستجو می‌کند و وب‌سایت شما یکی از نتایج نمایش داده‌شده به کاربر است، یک ایمپریشن برای شما ثبت می‌شود. به‌صورت کلی نرخ کلیک، درصد کلیک نسبت به نمایش وب‌سایت شمارا نشان می‌دهد که هر چه مقدار آن بالاتر باشد، یعنی عنوان و توضیحات متا شما قدرتمندتر است.

این مورد یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها شناخته می‌شود که خصوصاً برای تعیین رتبه در سه رتبه برتر بسیار مهم است؛ هرچه شما عنوان جذاب‌تر و مناسب باعلاقه کاربر بنویسید، نرخ کلیک شما بالاتر خواهد رفت و موتورهای جستجو آن را این‌طور تفسیر می‌کنند که سایت شما دارای محتوای بهتری است و درنهایت رتبه‌های بهتری را به شما اختصاص می‌دهند.

برای بهبود این سیگنال کاربری، در ابتدا باید آن را اندازه‌گیری کنید؛ این کار به‌وسیله کنسول جستجوی گوگل قابل انجام است و شما باید دائماً ببینید که کدام صفحات وب‌سایتتان نسبت نمایش بالایی دارند اما میزان کلیک آنان پایین است.

 3 – زمان ماندن در سایت

یکی دیگر از سیگنال‌های کاربری مهم، مدت‌زمان ماندن هر کاربر در وب‌سایت است؛ درواقع هنگامی‌که یک وب‌سایت دارای کیفیت بالایی باشد، طبیعی است که مخاطبان بیشتر از آن لذت ببرند و درنهایت مدت‌زمان بیشتری را در آن صرف کنند. ازاین‌رو، شما باید دائماً سعی کنید با بهبود محتوا و استفاده از ویدیوهای جذاب مرتبط، زمان ماندن کاربر در سایت را افزایش دهید تا رتبه‌های بهتری را کسب کنید.

4 – درصد بازگشت کاربران به نتایج جستجو

هنگامی‌که یک کاربر یک کلمه را در موتورهای جستجو وارد می‌کند، طبیعتاً وارد یکی از نتایج نمایش داده‌شده می‌شود؛ اما هنگامی‌که وارد یک وب‌سایت شود و دوباره به نتایج برگردد، این‌یک سیگنال کاربری است که ممکن است این مفهوم را برساند که آن وب‌سایت نیاز کاربر را به‌درستی برطرف نمی‌کند یا دارای کیفیت کافی نیست.

بنابراین شما باید سعی کنید کاری کنید که تمامی نیازهای مرتبط کاربر با وب‌سایت شما برطرف شود تا دیگر به نتایج برنگردد.

البته در بسیاری از زمینه‌ها این کاملاً طبیعی است که کاربر نتایج زیادی را مشاهده کند؛ برای فردی که قصد تحقیق درزمینهٔ سئو را دارد، طبیعتاً باید صفحات مختلف را بررسی کند و ازاین‌رو دائماً به نتایج بازخواهد گشت.

چطور سیگنال‌های کاربری را بهتر کنیم؟

حالا که از اهمیت سیگنال‌های کاربری باخبر شدید، نوبت آن است که بدانید چگونه می‌توانید در این زمینه بهتر شوید و پیشرفت کنید.

یکسری روش‌ها را برایتان آورده‌ایم:

1 – بهینه‌سازی محتوا

مهم‌ترین عاملی که روی سیگنال‌های کاربری اثر دارد، محتوا است. اگر شما محتوای جذابی برای کاربر تولید کنید، طبیعتاً او مدت بیشتری در وب‌سایت شما خواهد گذراند و درنهایت در تمامی سیگنال‌ها بهتر خواهید شد.

شما باید دائماً سعی کنید محتوای باکیفیت به‌صورت مستمر تولید کنید و در آنان از اضافه گویی پرهیزکرده و در هر محتوا لینک‌های مرتبطی را تعیین نمایید.

2 – بهبود تگ‌های متا

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، داشتن عنوان (متا تایتل) و متا توضیحات جذاب در موتورهای جستجو باعث می‌شود تا میزان کلیک افراد مختلف روی وب‌سایت شما افزایش پیدا کند و درنهایت از این طریق سیگنال‌های کاربری خودتان را بهبود دهید. شما باید دائماً سعی کنید عنوان انتخابی‌تان کاملاً مطابق با جستجوی انجام‌شده باشد و دقیقاً با لحنی نوشته شود که آن کاربر علاقه دارد.

از طرفی دیگر، شما می‌توانید از یکسری کدهای اسکیما که در جذاب‌تر کردن یک وب‌سایت در نتایج اثر دارند نیز استفاده کنید؛ مثلاً نمایش دادن ستاره‌ها در نتایج، عامل بسیار کمک‌کننده‌ای است که بسیار به شما کمک خواهد کرد.

3 – بهبود زمان برگزاری سایت

یکی از دلایلی که باعث می‌شود کاربران بلافاصله به نتایج جستجو برگردند، کند بودن سایت موردنظر است. فرض کنید شما محتوای بسیار باکیفیتی تولید کرده‌اید اما به دلیل کند بودن سرعت بارگذاری، کاربر اصلاً آنان را مشاهده نمی‌کند و از سایت خارج می‌شود.

به‌صورت کلی سرعت بارگذاری یک وب‌سایت باید زیر 3 ثانیه باشد و هرچه این مقدار پایین‌تر بیاید، سیگنال‌های کاربری شما بهتر خواهند شد.

4 – بهینه‌سازی برای موبایل

همان‌طور که میدانید امروزه بیشتر کاربران موتورهای جستجو از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند؛ ازاین‌رو اگر وب‌سایت شما برای این تلفن‌ها بهینه نباشد و به‌خوبی بارگذاری نشود، درصد بسیار زیادی از کاربران را از دست خواهید داد و در سیگنال‌های کاربری پسرفت فاحشی می‌کنید.

سایت شما باید کاملاً برای تمامی دستگاه‌ها و در اندازه‌های مختلف بهینه‌شده باشد که به آن اصطلاحاً ریسپانسیو سازی یا واکنش گرایی میگوییم.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی سیگنال‌های کاربری رفتارهایی هستند که یک کاربر در قبال وب‌سایت شما انجام می‌دهد و از این طریق سیگنال‌هایی را به موتورهای جستجو می‌فرستد که آنان از این طریق می‌توانند از کیفیت یا عدم کیفیت یک سایت مطمئن شوند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم سیگنال‌های کاربری چیست و در ادامه نحوه بهبود آنان را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ تا به کنون روی سیگنال‌های کاربری کار کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا