آموزش سئو

آموزش سئو سایت تک صفحه ای (راهنما جامع) + [ترفند]

سئو سایت تک‌صفحه‌ای چگونه است؟ چطور می‌توانیم چنین سایت‌هایی را به رتبه‌های نخست موتورهای جستجو برسانیم؟ به‌صورت کلی سایت‌های تک‌صفحه‌ای، سایت‌هایی هستند که صرفاً اطلاعات مهم را در دسترس کاربران قرار می‌دهند و در آنان خبری از چیزهای غیرضروری مانند درباره ما و … نیست؛

اگر تابه‌حال نگاهی به جشنواره‌های تخفیف سایت‌های مختلف انداخته باشید، می‌بینید که آنان در یک صفحه، تمام محصولاتی که تخفیف‌دارند را در اختیار شما می‌گذارند و می‌توانید با کلیک به سراغ آنان بروید؛ اما نحوه سئو سایت تک‌صفحه‌ای چگونه است و چطور می‌توان آنان را به صدر نتایج جستجو رساند؟

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم نحوه سئو سایت تک‌صفحه‌ای چگونه است و در ادامه روش‌های انجام آن را برایتان شرح دهیم.

سئو چیست؟

مثل همیشه، قبل از اینکه بخواهیم تکنیکی که به شما ارائه کنیم، در ابتدا باید یک آشنایی کلی با مفهوم سئو داشته باشیم؛ در حالت کلی، سئو یعنی تلاش کنیم که وب سایت‌مان را به رتبه‌های نخست گوگل یا سایر موتورهای جستجو برسانیم.

به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که شما کلمه آموزش سئو را در گوگل جستجو می‌کنید، 10 سایت به ترتیب به شما نمایش داده می‌شود که طبیعتاً اکثر افراد صرفاً روی سایت که در رتبه اول قرار دارد کلیک می‌کنند؛ اما چرا یک سایت در رتبه یک قرار می‌گیرد و بقیه در رتبه‌های پایین‌تر؟

به خاطر فاکتورهای گوگل؛ درواقع گوگل فاکتورهایی تعیین کرده که هرچه مقدار آنان در سایت شما بیشتر باشد، شما رتبه بهتری می‌گیرید؛ حالا اگر تلاش کنیم که سایت‌مان بیشتر بر اساس این معیارها باشد، در حال انجام سئو هستیم.

چطور سایت تک‌صفحه‌ای را سئو کنیم؟

حالا که آشنایی کلی با سئو پیدا کردیم، نوبت آن است که بگوییم که روش‌های سئو سایت تک‌صفحه‌ای چیست؟

معمولاً چنین سایت‌هایی صرفاً یک صفحه Html دارند و در قالب آنان فقط محتواهای ضروری و مهم قرار می‌گیرد؛ در چنین شرایطی احتمالاً فکر کنید که سئو کردن آنان کار دشوار و سختی خواهد بود اما با روش‌های گفته‌شده در ادامه، کارتان آسان خواهد شد.

در زیر این روش‌ها را مشاهده می‌کنید:

1 – تحقیق کلمات کلیدی

اولین مرحله برای سئو هر نوع وب‌سایت اعم از شرکتی، فروشگاهی و …، تحقیق کلمات کلیدی است؛ تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک می‌کند که مخاطبانتان را بشناسید و بدانید که برای دسترسی به محصولات و خدمات شما از چه کلمات کلیدی استفاده می‌کنند.

هنگامی‌که فردی احساس نیاز به محتوایی داشته باشد، برای دسترسی به آن به سراغ گوگل رفته و کلمه‌ای وارد می‌کند؛ به‌عنوان‌مثال، اگر شما نیاز داشته باشید که آموزش سئو ببینید، وارد این موتور جستجو شده و کلمه «آموزش سئو» را وارد می‌کنید. طبیعتاً در طول روز هزاران نفر مانند شما این کلمه کلیدی را وارد می‌کنند و وارد سایت‌های مختلف می‌شوند بنابراین این‌یک کلمه کلیدی است.

تحقیق کلمات کلیدی اصلی‌ترین و حیاتی‌ترین مرحله سئو سایت تک‌صفحه‌ای است و درصورتی‌که آن را انجام ندهید، در آینده ضررهای بزرگی خواهید دید؛ به‌عنوان‌مثال فرض کنید شما تشخیص داده‌اید که یک کلمه کلیدی برای شما مناسب است و می‌تواند بازدید مناسبی برایتان جذب کند، به همین دلیل شروع به‌صرف تلاش و وقت برای گرفتن رتبه در آن می‌کنید اما پس از رسیدن به رتبه متوجه می‌شوید که هیچ‌کدام از حدس‌هایتان درست نبوده است!

این دقیقاً به خاطر انجام ندادن تحقیق کلمات کلیدی است؛ برای انجام این کار، ابزارهای زیادی وجود دارد که ازجمله بهترین آنان می‌توان به گوگل کیورد پلنر، Keyword Tool و Majestic اشاره کرد.

از طرفی دیگر، کافی است یک کلمه که احساس می‌کنید مخاطبان هدفتان معمولاً از آن استفاده می‌کنند را در خود گوگل وارد کنید تا در باکس کلمات پیشنهادی، تعداد زیادی کلمه کلیدی به دست آورید.

2 – سرعت سایت را بهبود دهید

همواره در طول مقاله‌هایی که برای سئو سایت‌ها می‌نویسیم تأکید می‌کنیم که حتی قوی‌ترین بک لینک‌ها و سئو داخلی نیز نمی‌تواند در شرایطی که سایت شما سرعت پایینی دارد رتبه‌های خوبی برایتان رقم بزند.

درواقع فرض کنید شما یک ماشین بسیار زیبا و جذاب تولید کرده‌اید که هرکس از دور آن را مشاهده می‌کند لذت می‌برد و محیط داخلی آن نیز فوق‌العاده است؛ اما سرعت حرکت آن بسیار کند است و به‌صورت که ماه‌ها طول می‌کشد تا افراد را جابجا کند!

در چنین شرایطی مطمئناً هیچ فردی این ماشین را خریداری نخواهد کرد؛ بنابراین سرعت سایت شما نیز یکی از فاکتورهای مهم سئو سایت تک‌صفحه‌ای است و درصورتی‌که روی آن تمرکز نداشته باشید، گوگل به‌شدت با شما برخورد خواهد کرد.

طی تحقیقاتی که انجام‌شده مشخص‌شده که هنگامی‌که سرعت سایت شما از 3 ثانیه کمتر باشد، به ازای هر ثانیه تأخیر درصد زیادی از مشتریان را از دست می‌دهید و این یعنی فرصت سوزی!

کند بودن یک سایت می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که ازجمله می‌توان به کد نویسی غیراصولی قالب، هاست بی‌کیفیت یا استفاده از عکس و فیلم‌های پرحجم اشاره کرد. هدف شما باید این باشد که سرعت سایت را به زیر 2 ثانیه و حتی کمتر برسانید تا کاربران بتوانند همچنان که از ظاهر این ماشین زیبا لذت می‌برند، سواری خوبی نیز بگیرند.

3 – دائماً محتوای جدید بسازید و محتوای قدیمی را به‌روزرسانی کنید

بگذارید با شما صادق باشیم؛ بدون محتوا شما به هیچ‌چیزی نخواهید رسید!

یکی از حقایق شاید تلخ یا شیرین، این است که محتوا امروزه در دنیا پادشاهی می‌کند و جمله‌ای که آقای بیل گیتس سال‌ها پیش گفت را می‌توان با جان و روح حس کرد! اگر نگاهی به شبکه‌های اجتماعی مشهور بی اندازید، خواهید دید که هر فردی برای رسیدن به شهرت و درنهایت درآمد تلاش می‌کند و محتوا می‌سازد.

اگرچه شاید محتواهای برخی از آنان ازنظر شما به‌دردنخور باشند، اما مخاطبان آنان چنین محتواهایی را دوست دارند.

بنابراین یکی از مهم‌ترین کارهایی که شما باید برای سئو سایت تک‌صفحه‌ای انجام دهید، تولید محتوای باکیفیت و به‌روزرسانی آن است؛ در بسیاری از موارد ممکن است شما محتوایی بسازید که در ماه اول انتشار به‌شدت بازدید می‌گیرد، اما پس از مدتی ارزش خودش را از دست می‌دهد!

این دقیقاً به خاطر به‌روزرسانی نکردن است؛ طبیعتاً دنیا دائماً تغییر می‌کند و نیازهای محتوایی افراد نیز از این قافله عقب نمی‌ماند! پس برای سئو سایت تک‌صفحه‌ای، شما باید دائماً محتوای باکیفیت بسازید و در بازه‌های زمانی مختلف آنان را به‌روزرسانی کنید.

4 – سایت را با ابزارهای مناسب تحلیل کنید

یکی از بخش‌های سخت سئو سایت تک‌صفحه‌ای، تحلیل آنان است؛ زیرا در چنین سایت‌هایی صرفاً یک صفحه وجود دارد و برای اینکه آنان را آنالیز کنید، باید از ابزاری استفاده کنید که امکان تحلیل تک‌به‌تک هر لینک قرار داده‌شده در صفحه را دارد.

بااینکه تا حدودی می‌توان این کار را به کمک گوگل آنالیتیکس انجام داد، اما دریافت نتایج دقیقاً از این طریق سخت و دشوار است.

اما این موضوع برای سایت‌های دیگر صدق نمی‌کند؛ زیرا آنان نیازی به تحلیل تک‌به‌تک لینک‌ها ندارند و هر صفحه توسط این ابزار به‌خوبی بررسی می‌شود.

خود گوگل اعلام کرده در آینده حتماً به‌روزرسانی‌هایی ارائه خواهد کرد که تحلیل و سئو سایت تک‌صفحه‌ای را آسان‌تر می‌کند اما در حال حاضر، شما برای اینکه اطلاعات به‌دست‌آمده مخاطبان در این نوع سایت‌ها را ارزیابی کنید، مسیر ساده‌ای در پیش نخواهید داشت.

5 – سئو داخلی را انجام دهید

سئو داخلی دقیقاً مانند محیط داخل خانه است که زیبایی، کثیفی یا زشتی آن کاملاً در اختیار شماست؛ شما می‌توانید خانه خودتان را تمیز نگه‌دارید، آن را کثیف کنید، چراغ‌های زیبا برایش نصب کنید و در کل، تمام محیط را کنترل کنید.

در مورد سئو وب‌سایت نیز دقیقاً چنین چیزی وجود دارد؛ همان‌طور که میدانید یکی از بخش‌های اصلی سئو، سئو داخلی است که کاملاً در اختیار شماست.

به‌صورت کلی سئو داخلی شامل محتواهای تولیدی، لینک‌های داخلی، ساختار آدرس‌دهی صفحات، تگ‌های هدینگ و … می‌شود و اولین مرحله برای شروع سئو سایت تک‌صفحه‌ای نیز همین قسمت است.

6 – بک لینک بسازید

باوجوداینکه در سال‌های اخیر ارزش بک لینک‌ها در سئو کمتر شده است، اما همچنان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها شناخته می‌شود. درواقع نمی‌توان از رتبه‌های نخست گوگل و سئو سایت تک‌صفحه‌ای صحبت کرد و سخنی از بک لینک‌ها به میان نیاورد.

دقیقاً مانند انتخابات ریاست جمهوری که دولت یک کشور بر اساس آرای مردم یک نامزد را از میان تعداد زیادی از افراد به‌عنوان رئیس‌جمهور انتخاب می‌کند، گوگل نیز برای اینکه بهترین و باارزش‌ترین سایت را به رتبه نخست برساند از چنین روشی استفاده می‌کند.

هر بک لینکی که سایت شما می‌گیرد، یک رأی برای آن محسوب شده و در کوتاه‌مدت و بلندمدت، روی رتبه آن اثر می‌گذارد.

بنابراین یکی از اصلی‌ترین کارهایی که شما باید برای سئو سایت تک صفحه انجام دهید، تولید بک لینک‌های باکیفیت است؛ نکته مهم این است که هر بک لینکی ارزش کافی را برای شما نخواهد داشت و در صورت زیادی روی در این قسمت، حتماً با گوگل پنالتی مواجه خواهید شد.

7 – در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید

در چند سال گذشته به دلیل رشد بسیار سریع شبکه‌های اجتماعی، راه آنان به دنیای سئو نیز بازشده است و بااینکه گوگل رسماً اعلام کرده این شبکه‌ها تأثیر مستقیمی روی سئو ندارند، اما نمی‌توان از اثرات آنان روی فروش و برند سازی غافل شد.

درواقع اگر مقاله سوشیال سیگنال چیست را خوانده باشید، میدانید که هر بار که اتفاقی راجع به سایت شما در شبکه­های اجتماعی می‌افتد، یک پیام به گوگل فرستاده می‌شود که این سایت موردتوجه قرارگرفته است و هرچه تعداد این سیگنال‌ها بیشتر شود، گوگل نیز توجه بیشتری به شما می‌کند و درنهایت در سئو سایت تک‌صفحه‌ای موفق‌تر خواهید بود.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی، برای سئو سایت تک‌صفحه‌ای شما باید با ساختار آنان به‌صورت دقیق آشنا شوید و بدانید که گوگل چه انتظارهایی از آنان دارد که در ادامه بتوانید با به‌کارگیری فن‌های گفته‌شده در این مقاله، چنین سایت‌هایی را به رتبه‌های نخست موتورهای جستجو برسانید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم که نحوه سئو سایت تک‌صفحه‌ای چگونه است و در ادامه روش‌های انجام آن را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال از روش‌های گفته‌شده در این مقاله استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا