آموزش سئو

آموزش سئو سایت چند زبانه (راهنما جامع) + [ترفند]

سئو سایت چندزبانه چگونه است؟ چطور می‌توانیم چنین سایت‌هایی را به رتبه‌های نخست موتورهای جستجو برسانیم؟ همانطور که میدانید در دنیای وب از هر کشوری و به هر زبانی مخاطب وجود دارد که همگی به دنبال محتوای موردنظر خودشان می‌گردند و وسعت آنان به‌شدت از وب فارسی بیشتر است؛

همین ما را تحریک می‌کند تا به سمت این بازارهای جهانی برویم و فعالیت کنیم؛ اما برای این منظور، سایت ما باید استانداردهای سئو خاصی داشته باشد و سؤال پیش می‌آید که سئو سایت چندزبانه چگونه است؟

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم سئو سایت چندزبانه چگونه است و در ادامه نحوه انجام آن را برایتان شرح دهیم.

سئو چیست؟

حتماً با این قانون کلی آشنا هستید که نابرده رنج، گنج میسر نمی‌شود؛ این قضیه کاملاً برای رتبه گرفتن در گوگل نیز صادق است و سایت‌هایی که امروزه در رتبه‌های نخست می‌بینید که فروش‌های میلیاردی دارند، مدت‌ها قبل برای سئو کردن آن تلاش کرده و عرق ریخته‌اند که امروز به این هدف رسیده‌اند.

اما سؤالی که پیش می‌آید این است که اصلاً سئو یعنی چه؟ وقتی میگوییم فلان وب‌سایت سئو قوی دارد، منظورمان دقیقاً چیست؟

برای درک این مفهوم گوگل را یک قاضی تصور کنید که باید از بین میلیون‌ها وب‌سایت، آنان را بر اساس میزان ارزشی که دارند رتبه‌بندی کند و به مخاطبان نمایش دهد؛ حالا اگر ما سعی کنیم خودمان را بیشتر به این معیارهای باارزش بودن نزدیک کنیم، یعنی در حال انجام سئو هستیم.

 

اصلاً چرا باید سایت چندزبانه داشته باشیم؟

همان‌طور که میدانید، دنیای وب صرفاً به وب فارسی محدود نبوده و در سرتاسر جهان مخاطبان خاص خودشان رادارند که هرکدام با زبانی به‌خصوص صحبت می‌کنند.

این یعنی اگر سایت شما صرفاً با زبان فارسی فعالیت کند و به این مخاطبان سرویس بدهد، توانایی ورود به بازارهای بزرگ جهانی را نخواهد داشت و این یعنی شما میلیون‌ها مخاطب که علاقه‌مند به محتواهای شما هستند را از دست می‌دهید.

طبیعتاً برای وب سایتی که صرفاً قصد دارد محصولاتش را در کشور ایران به فروش برساند و قصدی برای بین‌المللی شدن ندارد، چندزبانه کردن سایت برایش ارزش خاصی نخواهد داشت، اما اگر می‌خواهید محتواهایتان در دسترس افراد خارجی زبان زیادی قرار بگیرد، انجام این کار به‌شدت برایتان سودآور خواهد بود.

برای درک تأثیر چندزبانه بودن، به مثال زیر توجه کنید؛ فرض کنید شما سایت فارسی‌زبانی دارید که در تمامی کلمات کلیدی رتبه بالایی دارد و ما فرض را این می‌گیریم که تمامی فارسی‌زبانان دنیا وارد سایت شما می‌شوند؛ در چنین شرایطی شما صرفاً 110 میلیون نفر را جذب کرده‌اید.

حالا اگر همین سایت به زبان انگلیسی نیز در دسترس باشد، تقریباً 2 میلیارد مخاطب در دسترس شماست که ده‌ها برابر از تمام مخاطبان فارسی‌زبان است!

سئو سایت چندزبانه چگونه است؟

حالا که فهمیدیم سئو سایت چندزبانه چه تأثیری روی میزان بازدید دارد و می‌تواند ما را رشد دهد، نوبت آن است که روش‌های انجام این کار را برایتان شرح دهیم؛ در حالت کلی، سئو تمامی سایت‌ها شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارد اما یکسری استثنائات وجود دارد که شما با رعایت کردنشان به نتایج دلخواه می‌رسید و ما آنان را در زیر برایتان آورده‌ایم.

در زیر روش‌های سئو سایت چندزبانه را مشاهده می‌کنید:

1 – تحقیق کلمات کلیدی را به‌درستی انجام دهید

تحقیق کلمات کلیدی یکی از چیزهایی است که اهمیت بسیاری برای سئو هر وب سایت دارد و اگر از سئو کاری سؤال کنید که اولین مرحله برای رساندن یک سایت به رتبه‌های برتر گوگل چیست، حتماً می‌گوید تحقیق کلمات کلیدی.

بنابراین اگر شما قصد سئو سایت چندزبانه‌تان رادارید، در ابتدا باید کلمات کلیدی زبان‌اصلی وب سایت‌تان را بشناسید و تعیین نمایید تا پس از تولید محتوا برای آن، شروع به دریافت بازدید کنید.

برای یافتن کلمات کلیدی نیز ابزارهای فراوانی وجود دارند که با یک جستجوی ساده می‌توانید تعداد زیادی از آنان را بیابید.

2 – ترجمه آدرس صفحات

همان‌طور که میدانید آدرس صفحات یکی از چیزهایی است که مخاطبان در کنار عنوان و متا دیسکریپشن در نتایج گوگل می‌بینند و روی تصمیم آنان برای کلیک یا عدم کلیک روی سایت شما تأثیرگذار است.

برای شمایی که قصد سئو سایت چندزبانه رادارید، بسیار مهم است که آدرس صفحاتتان را به نیز همراه محتوا به زبان موردنظر بازگردانی کنید؛ به‌عنوان‌مثال اگر آدرس یکی از صفحات شما به زبان فارسی است و شما قصد دارید آن را برای مخاطبان اسپانیایی بهینه کنید، حتماً آدرس باید به زبان اسپانیولی نوشته شود.

بااینکه شاید به‌ظاهر این کار در سئو سایت چندزبانه تأثیر چندانی نداشته باشد، اما هنگامی‌که در کنار فاکتورهای دیگر قرار بگیرد اثر خودش را نشان می‌دهد.

3 – از تگ مهم hreflang استفاده کنید

یکی از تگ‌هایی که به‌صورت خاص برای سایت‌های چندزبانه ساخته‌شده است، Hreflang است؛ این تگ دقیقاً به موتورهای جستجو می‌گوید که صفحه‌ای که در حال خزش آن هستند به چه زبانی نوشته‌شده است و این کار به تصمیم آنان برای نمایش آن به مخاطبان اثر زیادی دارد.

استفاده از این تگ یکی از اولین قدم‌ها برای سئو سایت چندزبانه است که می‌توانید این کار را به‌صورت دستی یا توسط ابزارهایی که در این زمینه وجود دارند انجام دهید.

4 – متا دیتاها را ترجمه کنید

هر وب سایت که در گوگل مشاهده می‌کنید دارای یک بخش ظاهری و یک بخش درونی است؛ بخش ظاهری همان منوها، دکمه‌ها، متن‌ها و … است که شما به‌راحتی می‌توانید آنان را ببینید اما یک بخش درونی وجود دارد که در کدها قرار داشته و گوگل با تحلیل آنان می‌تواند کلمات کلیدی که سایت باید در آنان رتبه بگیرد و … را ببینید.

به‌عنوان‌مثال تگ متا دیسکریپشن، تگ alt تصاویر و … همگی جزو متا دیتاها شناخته می‌شوند که تأثیر زیادی در سئو سایت چندزبانه دارند.

یکی از اصلی‌ترین کارهایی که شما باید برای رتبه گرفتن در چند زبان انجام دهید، ترجمه کردن متا دیتاها است.

5 – کلمات کلیدی را به‌صورت درست استفاده کنید

همان‌طور که میدانید شما صرف داشتن فهرستی از کلمات کلیدی خوب و مناسب نمی‌توانید به رتبه برسید؛ بلکه باید آنان را در محتواهایی که مناسب‌اند بکار بگیرید و بدانید در کدام قسمت‌ها تکرارشان کنید تا برای گوگل و مخاطب طبیعی جلوه کند و از طرفی دیگر، با مشکل کلمات کلیدی تکراری روبرو نشوید.

یکی از سخت‌ترین کارها برای یک سئو کار هنگام تلاش برای رتبه گرفتن در زبانی غیر از زبان مادری‌اش وجود دارد دقیقاً همین است که نمی‌داند چطور باید کلمات کلیدی را تکرار کند تا برای مخاطب طبیعی جلوه کند؛ همین باعث می‌شود که نیاز به تقویت زبان یا استخدام فردی حرفه‌ای برای این امر نیاز باشد.

6 – کلمات کلیدی زبان‌های دیگر را بیابید

شاید فکر کنید که می‌توانید صرفاً با ترجمه کلمات کلیدی فارسی به سایر زبان‌ها، سئو سایت چندزبانه را به‌خوبی انجام دهید و رتبه بگیرید؛ بااینکه این موضوع در موارد زیادی درست است، اما در مواقع زیادی نیز به خاطر تفاوت‌های فرهنگی که وجود دارد، ترجمه کلمات کلیدی اصلاً جالب نخواهد بود و ممکن است برای مخاطبان هدف سایر زبان‌ها عجیب‌وغریب به نظر برسد.

این‌یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که هنگام سئو سایت چندزبانه به آن برخورد خواهید کرد؛ بهترین راه برای گذر از این چالش نیز تحقیق کلمات کلیدی در آن زبان‌ها است.

7 – بک لینک بسازید

اصولاً بک لینک سازی چیزی نیست که به زبان ربطی داشته باشد؛ بک لینک‌ها مانند دروازه‌های امید و پیشرفت یک وب‌سایت در گوگل شناخته می‌شوند و درصورتی‌که شما در این قسمت ضعیف عمل کنید، حتی با داشتن بهترین محتواها و ساختار نیز نمی‌توانید به رتبه‌های نخست برسید زیرا رقیبان برتر همیشه در حال تلاش برای ساخت بک لینک باکیفیت هستند.

درواقع برای سئو سایت چندزبانه، شما باید برای صفحه‌هایی که به زبان‌های دیگر نوشته‌شده‌اند از صفحه‌هایی با همان زبان لینک بگیرید؛ زیرا در غیر این صورت گوگل به شما شک می‌کند. به‌عنوان‌مثال فرض کنید صفحه‌ای که به زبان اسپانیایی نوشته‌شده از صفحه‌ای به زبان فارسی لینک گرفته باشد! در چنین شرایطی گوگل با خوش می‌گوید که این اصلاً طبیعی نیست و امکانش بسیار کم است و درنهایت گوگل پنالتی خواهید شد.

8 – در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنید

اگر در طول روز، برنامه‌تان از صبح تا شب را زیر نظر بگیرید، خواهید دید که ساعات بسیاری از شبانه‌روز را مشغول وقت گذراندن در شبکه‌های اجتماعی هستید؛ این از جهاتی بد و از جهاتی نیز خوب است که ما فعلاً روی بخش خوب آن تمرکز داریم.

فکر می‌کنید حضور میلیون‌ها نفر در شبکه‌های اجتماعی چه سودی برای کسب‌وکار شما دارد؟

درواقع شما می‌توانید با ساختن صفحات مختلف در آنان و تولید محتوا، افراد علاقه‌مند را به سمت خودتان جذب کنید و از این طریق مشتریان بسیار زیادی به دست آورید!

گوگل رسماً اعلام کرده که حضور در شبکه‌های اجتماعی مستقیماً روی سئو اثر ندارد اما درواقع هنگامی‌که شما صفحات پرمخاطبی در این شبکه‌ها داشته باشید، به‌مرورزمان برندتان بسیار قوی‌تر خواهد شد و افراد در نتایج جستجو بیشتر روی شما کلیک می‌کنند که این به‌شدت روی سئو شما اثر مثبت خواهد داشت.

9 – لینک دهی داخلی را به‌خوبی انجام دهید

هنگامی‌که راجع به سئو سایت چندزبانه صحبت می‌کنیم، علاوه بر کارهای اضافی که باید انجام دهید تا گوگل صفحات مختلف که به زبان‌های گوناگون هستند را تشخیص دهد، نباید کارهای اصلی سئو را فراموش کنید و همچنان روی آنان تمرکز داشته باشید؛ لینک دهی داخلی یک نمونه از این کارها است.

همیشه سعی کنید در صفحات مختلفی که می‌نویسید به دیگر صفحاتی که حس می‌کنید برای مخاطبانتان جذاب و مفید است لینک دهید تا در صورت لزوم با مراجعه به آنان بتوانند به‌صورت کامل نیازشان را برطرف سازند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی سئو سایت چندزبانه چالش‌های بسیار زیادی دارد و درصورتی‌که بخواهید در این زمینه به موفقیت برسید مسیر طولانی را در پیش خواهید داشت اما پس از رسیدن به این هدف، سودهای بسیار بزرگ و عجیب‌وغریبی انتظار شمارا می‌کشد.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم سئو سایت چندزبانه چگونه است و در ادامه نحوه انجام آن را برایتان شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال سئو سایت چندزبانه را انجام داده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا