آموزش سئو

اسپم اسکور (Spam Score) چیست؟ + روش کاهش آن

اسپم اسکور چیست؟ آیا تابه‌حال به آن فکر کرده‌اید؟ به‌صورت کلی هر چیزی که واژه اسپم به آن چسبانده شده باشد، یعنی چیز خوبی نیست. این موضوع در سئو نیز صدق می‌کند؛ قطعاً هیچ‌کدام از شما دوست ندارید ازنظر گوگل وب‌سایتی بی‌ارزش و اسپم داشته باشید و برای محبوبیت نزد آن تلاش می‌کنید؛ اما ما چگونه می‌توانیم نظر گوگل راجع وب‌سایتمان را بدانیم؟ به کمک اسپم اسکور! این فاکتور به شما کمک می‌کند تا درصد اسپم بودن وب‌سایتتان را بشناسید و در ادامه باکار کردن بر روی آن، شانس جریمه شدنتان را کاهش دهید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم اسپم اسکور چیست و در ادامه نحوه اندازه‌گیری آن را برایتان بیان کنیم.

اسپم اسکور چیست؟

اگر گوگل را مانند یک پدر یا مادر در نظر بگیریم و کاربرانش را نیز فرزند، باید گفت که او به فرزندان خودش به‌شدت اهمیت می‌دهد و دائماً سعی می‌کند با پیاده‌سازی تاکتیک‌های مختلف و طراحی الگوریتم‌های جدیدتر و بهتر، بهترین شرایط ممکن را برای آنان رقم بزند و جلوی حضور وب سایت‌های بی‌ارزش در نتایج آنان را بگیرد.

به همین دلیل، اگر وب‌سایت شما بر اساس این قوانین فعالیت کند، گوگل شمارا مانند دوست صمیمی خودش خواهد دید و اعتماد زیادی به شما می‌کند. هنگامی‌که بتوانید به این نقطه برسید، یعنی دستیابی به نقطه‌های اوج موتورهای جستجو برایتان بسیار ساده خواهد بود.

اما ازآنجایی‌که گوگل در مقابل تخلفات بسیار جدی عمل می‌کند و قبل از آن اطلاعی به وب مستران نمی‌دهد، ما نمی‌توانیم کارهای او را پیش‌بینی کنیم و همین ممکن است باعث شود که ناخواسته یا خواسته، کارهایی انجام دهیم که باعث عدم رضایت کاربران می‌شود و خشم گوگل را در پی دارد.

خب حالا با توجه به توضیحات گفته‌شده، ما چطور می‌توانیم میزان خطر جریمه شدن در گوگل را حدس بزنیم؟ به کمک اسپم اسکور. این معیار توسط سایت مشهور Moz طراحی و مدیریت می‌شود و بر اساس یکسری الگوریتم‌ها، فاکتورهایی که احتمال جریمه شدن را بالا می‌برد را در سایت شما سنجیده و سعی می‌کند که با نشان دادن یک درصد مشخص، شانس پنالتی شدن شمارا گوشزد کند.

البته به این موضوع توجه کنید که فاکتور های ماز یک سیگنال است و قابل تکیه نمی‌باشد.

تجربیاتی که در طی سالیان سال و با جریمه شدن وب سایت‌ها مختلف به وجود آمده نشان می‌دهد که معمولاً گوگل به 27 دلیل ممکن است یک سایت را جریمه کند و سایت Moz به کمک اسپم اسکور سایت شمارا بر اساس این دلایل بررسی می‌کند.

در بسیاری از موارد، صاحبان وب سایت‌ها تصور می‌کنند که در حال انجام سئو به‌صورت اصولی هستند بااینکه در قسمتی از کار، به دلیل عدم آگاهی، فعالیت‌هایی را به انجام می‌رسانند که به تجربه کاربران آسیب رسانده و خشم گوگل را به وجود می‌آورد.

درنهایت پس از مدتی دچار پنالتی‌های سهمگین این موتور جستجو می‌شوند و بعد در اوج ناامیدی، تلاش‌هایشان را متوقف می‌کنند!

شما به‌عنوان یک سئو کار باید بدانید که مهم‌ترین اصل موفقیت در هر کاری، بازخورد گرفتن است و در سئو نیز این موضوع به‌شدت صدق می‌کند. اسپم اسکور یکی از چیزهایی است که اطلاعات زیادی از فرآیند پیشرفتتان ارائه می‌کند و این یعنی یک بازخورد حرفه‌ای!

چطور اسپم اسکور سایت را به دست آوریم؟

همانند سایر ابزارهای سئو، سایت Moz نیز دارای یک محیط کاربری برای نشان دادن آمار مختلف است که اسپم اسکور نیز در این بخش قرار می‌گیرد. برای دیدن نمره اسپم خودتان کافی است تا وارد ابزار Link explore این وب‌سایت شوید و پس از واردکردن آدرس موردنظر، به این اطلاعات دسترسی یابید.

اگر وقت انجام این کار را ندارید و در روز قصد بررسی وب سایت‌های زیادی رادارید، کافی است افزونه این ابزار را روی مرورگر خودتان نصب کنید؛ پس‌ازآن، وارد هر وب‌سایتی که بشوید، در بالای صفحه به بخشی جدید دسترسی دارید که علاوه بر اسپم اسکور، دامین و پیج اتوریتی را نیز به شما اطلاع می‌دهد.

بازه اسپم اسکور که این ابزار به شما نمایش می‌دهد به‌صورت زیر است:

  • 1-30% که کم و خوب است
  • 31-60% که متوسط است و نیاز به کار دارد
  • 61-100% که به‌شدت خطرناک است و سایت موردنظر تقریباً اسپم کامل است

بااینکه اسپم اسکور در بسیاری از موارد به‌خوبی احتمال اسپم شدن یک وب‌سایت را حدس میزند، اما بااین‌وجود به دلیل پیش‌بینی‌ناپذیر بودن گوگل، ممکن است شما وب سایت‌هایی را ببینید که باوجود داشتن اسپم اسکور بالا، همچنان در رتبه‌ای برتر قرار دارند. این به خاطر میزان اعتمادی است که آنان نزد این موتور جستجو به دست آورده‌اند.

اسپم اسکور چه تأثیری در سئو دارد؟

همان‌طور که گفتیم، گوگل عاشق کاربران خود است و همین نیز مارا مجاب می‌کند تا دائماً بر روی سئو کارکنیم؛ درواقع هنگامی‌که شما به‌صورت اصولی روی سئو کار می‌کنید، الگوریتم‌های این موتور جستجو شمارا به‌عنوان وب‌سایتی مفید در نظر می‌گیرند و دلیلی ندارد که شمارا پنالتی کنند.

اما شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از افراد بااینکه خودشان فکر می‌کنند فعالیت‌هایشان کاملاً کلاه‌سفید است، اما دچار مشکلات گوگل پنالتی می‌شوند؛ این می‌تواند به دلیل عدم پختگی سئو کارهای موردنظر و یا حتی دسیسه‌چینی رقیبان باشد. به‌عنوان‌مثال ممکن است آنان برای شما بک لینک‌های اسپم خریداری کنند تا رتبه شمارا تنزل دهند.

در چنین شرایطی اگر ابزاری شمارا در وضعیت حاکم بر وب‌سایت آگاه نکند، هرروز به‌جای قدم روبه‌جلو، دائماً پسرفت می‌کنید و درنهایت به قعر رتبه‌ها می‌رسید.

با بررسی کردن اسپم اسکور در بازه‌های زمانی مختلف، تقریباً می‌توانید مطمئن شوید که آیا کارهایتان به‌صورت اصولی انجام می‌شود یا خیر و اگر جواب چیزی جز بله بود، با آگاهی پیدا کردن از مشکل، می‌توانید آنان را حل کنید.

توجه داشته باشید که اسپم اسکور یک معیار توسط سایت Moz ساخته و مدیریت می‌شود و عددی که به شما نمایش میدهد اصلا چیز قطعی نیست؛ بارها دیده شده است که یکسری سایت‌ها اسپم اسکور بالایی داشته اند اما در صدر نتایج قرار گرفته اند. در این مقاله نیز هرجا که این معیار به گوگل نسبت داده شده است صرفا با هدف درک بهتر مفهوم است.

عوامل تأثیرگذار در میزان اسپم اسکور کدام اند؟

به‌صورت کلی وب‌سایت Moz برای تعیین اسپم اسکور از 27 معیار مختلف استفاده می‌کند که در وب‌سایت‌های جریمه‌شده وجود دارند. در زیر چند مورد از مهم‌ترین آنان را برایتان آورده‌ایم تا بامطالعه‌شان، شانس جریمه شدن خودتان را کاهش دهید:

  1. تعداد صفحات کم: تجربه نشان داده است که معمولاً وب سایت‌هایی که دارای صفحات اندکی هستند نزد گوگل اسپم شناخته می‌شوند و درگیر جریمه‌ها خواهند شد؛ اما این لزوماً در همه موارد به معنای اسپم بودن نیست و در برخی از صنعت‌ها کاملاً طبیعی است.
  2. استفاده از برخی دامنه‌های اسپم: برخی از پسوندهای دامنه نزد گوگل دارای اعتبار پایینی هستند و معمولاً دچار پنالتی می‌شوند. به‌عنوان‌مثال.BIZ یا.TK ازجمله این موارد هستند.
  3. طول دامنه: معمولاً وب سایت‌هایی که اسپم اسکور بالایی می‌گیرند دارای نام دامنه یا زیر دامنه‌های طولانی هستند که از ویژگی‌های بارز وب سایت‌های اسپم و بی‌ارزش است. از طرفی این موضوع روی تجربه مخاطبان نیز تأثیر زیادی دارد.

چطور اسپم اسکور را کاهش دهیم؟

تا به اینجا فهمیدیم که اسپم اسکور چیست و چه تأثیرات در سئو دارد؛ اما در این بخش نوبت مهم‌ترین چیز، یعنی تکنیک­های عملی فرامی‌رسد. شما بدون عمل به دانسته‌هایتان، هرگز نمی‌توانید نتایج شگفت‌انگیزی به دست آورید و به همین دلیل همواره در مقالات مهدی عراقی یک بخش مختص عمل‌ها برایتان ایجاد می‌کنیم.

1 – برخی از دامنه‌ها را خریداری نکنید

یکسری پسوندهای دامنه وجود دارند که اعتبار پایینی نزد موتورهای جستجو دارند و دریافت اعتماد موتورهای جستجو توسط آنان کاری بسیار سخت و حتی غیرممکن است؛ به خاطر اینکه این نوع پسوندها معمولاً توسط وب سایت‌هایی استفاده می‌شوند که هیچ هدف مشخصی ندارند و به دنبال جلب رضایت کاربران نمی‌روند.

پسوندهای زیر شامل این موارد می‌شوند:

  • .rest
  • .buzz
  • .gq
  • .tk
  • .fit
  • .cf
  • .top
  • .ml
  • .work
  • .ga

پسوندهای ذکرشده معمولاً به‌صورت رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرند و همین باعث می‌شود که گوگل به این فکر بی افتد که شما هیچ ارزشی برای کاربران او قائل نیستید و حتی برای خرید یک دامنه استاندارد نیز هزینه نمی‌کنید!

2 – محتوای مفید به وب‌سایت اضافه کنید

اکثر وب سایت‌های اسپم دارای محتوای مشخصی نیستند و همین باعث می‌شود که گوگل آنان را به‌عنوان اسپم شناسایی کند. به‌عنوان‌مثال برخی از وب سایت‌ها صرفاً چند صفحه می‌سازند و می‌خواهند به کمک آنان در یکسری از کلمات کلیدی به رتبه برسند. این باعث می‌شود که گوگل قصد و نیت شمارا به‌سادگی بفهمد و درنهایت جریمه‌های سنگینی برایتان اعمال کند.

البته در برخی از حیطه‌های کاری این طبیعی است که سایت دارای محتوای زیادی نباشد؛ اما تقریباً در تمامی آنان می‌توان نسبت به تولید محتوا در وبلاگ اقدام کرد.

3 – نام دامنه را با توجه به برند خودتان انتخاب کنید

اگر مقداری در دنیای وب قدیمی‌تر باشید، حتماً میدانید که اکثر وب سایت‌های اسپم برای اینکه بتوانند در کلمات کلیدی موردنظر خودشان راحت‌تر رتبه بگیرند، کلمات کلیدی را عیناً در نام دامنه تکرار می‌کنند و این باعث افزایش طول آن می‌شود. بااینکه نام دامنه تا 253 کاراکتر نیز می‌تواند باشد، اما انجام این کار ازنظر سئو بسیار بد است و باعث تجربه ضعیف کاربران می‌شود؛ به‌عنوان‌مثال ممکن است هنگام تایپ آن دچار خطاهای زیادی شوند.

بنابراین تا می‌توانید نام دامنه را کوتاه و خلاصه نگه‌دارید.

4 – به پروفایل لینکدین خودتان لینک دهید

لینکدین یکی از معتبرترین شبکه‌های اجتماعی شناخته می‌شود که تقریباً تمامی کسب‌وکارهایی که به‌صورت جدی به فعالیت می‌پردازند در آن حضور دارند؛ بنابراین اگر پروفایلی در این شبکه اجتماعی داشته باشید و به آن لینک دهید، میزان اسپم اسکور شما کاهش خواهد یافت زیرا اکثر وب سایت‌های اسپم زحمت این کار را به خودشان نمی‌دهند.

5 – گواهینامه ssl را روی سایت فعال کنید

کاری که گواهینامه ssl انجام می‌دهد این است که اطلاعاتی که بین شما و کاربران تبادل می‌شود را رمزنگاری می‌کند و همین باعث می‌شود که از دسترسی افراد غیرمجاز به آنان جلوگیری شود. درواقع با فعال کردن این گواهینامه، شما امنیت سایت خودتان را بالاتر برده‌اید و ویژگی به آن افزوده‌اید که تقریباً هیچ‌کدام از وب سایت‌های اسپم ندارند، بنابراین اسپم اسکور پایین‌تر خواهد آمد.

6 – در بک لینک سازی بسیار آرام باشید

یکی از پراهمیت‌ترین فاکتورهای موتورهای جستجو بک لینک‌ها هستند اما تولید افراطی آنان به‌شدت شانس جریمه شدن شمارا بالاتر می‌برد و درنهایت اسپم اسکور بیشتری نیز خواهید داشت؛ بنابراین هرگز بک لینک‌های زیاد در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت نسازید.

7 – گوگل تگ منجر را به سایت اضافه کنید

این ابزار که توسط خود گوگل ارائه‌شده است، مزایای زیادی را به وب‌سایت شما می‌دهد و استفاده از آن باعث کاهش اسپم اسکور می‌گردد.

8 – فا آیفون اختصاصی خودتان را طراحی و به‌کارگیرید

فا آیکون همان لوگو کوچکی است که هنگام باز کردن پنجره یک وب‌سایت در مرورگر، در کنار آن نمایش داده می‌شود. این لوگو باعث تأیید هرچه بیشتر هویت وب‌سایت شما می‌شود و همین باعث می‌گردد تا میزان اسپم اسکور شما پایین‌تر بیاید. درواقع اکثر وب سایت‌های اسپم، دارای هویت مشخصی نیستند و هیچ لوگو مشخص ندارند و همین عامل است که استفاده از این لوگو را بااهمیت می‌کند.

اقدام‌ها(مهمترین بخش)

اصلی ترین مرحله یادگیری، عمل کردن است بنابراین به هیچ عنوان کارهای زیر را نادیده نگیرید:

  1. وارد سایت Moz شوید و پس از واردکردن آدرس وب سایت‌تان، اسپم اسکور خودتان را بررسی کنید
  2. بک لینک‌های خودتان را به‌وسیله این ابزار بررسی کنید و دامنه‌های اسپم را در بین آنان شناسایی کنید
  3. به این فکر کنید که تا به کنون کدام‌یک از کارهایی که باعث افزایش اسپم اسکور می‌شود را انجام داده‌اید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی اسپم اسکور معیاری است که شانس جریمه شدن وب‌سایت شما توسط موتورهای جستجو را بررسی می­کند و در تعیین آن از 27 معیار مختلف استفاده می‌شود. درواقع هرچه اسپم اسکور پایین‌تری داشته باشید، به این معنا است که فعالیت‌هایتان طبیعی‌تر و بر اساس قوانین گوگل است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم اسپم اسکور چیست و در ادامه نحوه تأثیر آن در سئو را برایتان بیان کردیم. نظر شما چیست؟ آیا تا به الآن از تأثیر اسپم اسکور در سئو آگاه بودید؟ ازاین‌پس چه اقداماتی برای جلوگیری از بالا رفتن آن انجام می‌دهید؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا