آموزش سئو

روش‌های سئو آدرس سایت (SEO URL) چیست؟ + [10 نکته طلایی]

روش‌های سئو آدرس سایت یا Url چیست؟ آیا تابه‌حال این کار را انجام داده‌اید؟ به‌صورت کلی آدرس هر صفحه چیزی است که کاربران در نتایج جستجو می‌بینند و  بر روی تصمیم آنان بر اینکه روی سایت شما کلیک کنند یا نه بسیار تأثیرگذار است؛ بنابراین به‌صورت کلی URL هر صفحه باید کوتاه، جذاب و بامعنا باشد تا افراد را ترغیب کند تا وارد سایت شما شوند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم روش‌های سئو آدرس سایت چیست و چگونه می‌توان به کمک آنان رتبه‌های بهتری به دست آورد.

URL چیست؟

درواقع یک URL، همان آدرس یک صفحه در دنیای عظیم وب است که به شما کمک می‌کند صفحات مختلف را که مدنظر دارید پیداکرده و از محتواهای موجود در آنان استفاده کنید.

برای درک بهتر این موضوع، از یک تشبیه استفاده می‌کنیم؛ فرض کنید فردی قصد دارد با شما ارتباط برقرار کرده و شمارا ببینند. در چنین شرایطی طبیعتاً باید آدرس منزل یا محل کار شمارا در اختیار داشته باشد تا با مراجعه به آن، با شما ملاقات داشته و هر کاری دارد را انجام دهد.

درواقع آدرس هر خانه، مانند URL صفحات در دنیای وب است که به همهٔ افراد کمک می‌کند تا به هر نقطه‌ای که دوست دارند بروند.

آدرس هر صفحه همیشه در مرورگرها قابل‌نمایش است و روی انتخاب کاربران برای کلیک روی وب‌سایت‌ها نیز تأثیرگذار است؛ اما اصلی‌ترین دلیلی که باعث می‌شود ما برای نوشتن آن به‌صورت بهینه زمان صرف کنیم، تلاش برای بهتر دیده شدن در شبکه‌های اجتماعی است.

زیرا همان‌طور که میدانید کاربران شبکه‌های اجتماعی دارای صبر و حوصله اندکی هستند و اگر احساس کنند که سایت شما برایشان نامناسب است، به‌سرعت از آن دور می‌شوند.

تمامی روش‌هایی که در این مقاله مشاهده می‌کنید برای بهینه‌سازی بخش دوم آدرس URL است و شما برای اینکه در این قسمت به بیشترین پتانسیل ممکن دست‌یابید، باید از قبل یک دامنه مناسب خریداری کرده باشید.

یک آدرس سایت سئو شده باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

اگر آدرس صفحات شما جذاب نباشد، کاربران در همان ابتدای دیدن وب‌سایت شما در موتورهای جستجو، قید ورود به آن را می‌زنند و حتی اگر بهترین محتواهای دنیا را نیز داشته باشید، شکست خواهید خورد.

در زیر تمامی روش‌هایی که می‌توانید برای سئو آدرس سایت استفاده کنید را برایتان آورده‌ایم:

1 – آدرس هر صفحه باید کوتاه و بامعنی باشد

بسیاری از افراد برای اینکه برای نوشتن آدرس هر صفحه وقت صرف نکنند، آن را به‌صورت خودکار و توسط CMS ها قرار می‌دهند و همین موضوع سبب می‌شود آن صفحات دارای آدرس‌های بسیار طولانی و حتی گاها بی‌معنی باشد.

ازآنجایی‌که ما با انسان‌ها سروکار داریم، باید آدرس صفحات نیز بر اساس خواسته‌های آنان نوشته‌شده باشد؛ آدرس هر صفحه باید تا حد ممکن کوتاه بوده و تا حد ممکن از اعداد و کاراکترهای خاص استفاده نکنید به‌طوری‌که هر بار کاربر آن را دید، ترغیب به کلیک شود.

2 – داشتن ساختار درست و منظم

یکی از کارهایی که باعث داشتن آدرس سئو شده می‌شود، طبقه‌بندی کردن محتواهای سایت است؛ در چنین شرایطی علاوه بر اینکه کاربران راحت‌تر می‌توانند به قسمت‌های وب‌سایت شما بروند، خزنده‌های گوگل نیز به‌سادگی می‌توانند دسته‌بندی‌های وب‌سایت شما پیدا کنند که این بسیار برای سئو مفید است.

به‌عنوان‌مثال آدرس زیر را ببینید:

  1. شماره یک : mahdiaraqi.com/seo-articles/technical-seo
  2. شماره دو : mahdiaraqi.com/technical-seo

همان‌طور که می‌بینید در آدرسی مانند بالا شما کاملاً میدانید در کدام بخش از سایت مهدی عراقی قرار دارید و اگر بخواهید مقاله‌های بیشتری راجع به سئو و سئو داخلی بخوانید، کافی است هرکدام از پسوندهای مربوطه را در مرورگر قرار دهید.

به هر / اسلشی که خورده می‌شود یک سگمنت میگوییم در حالت اول (شماره یک) تعدا دو سگمنت در url داریم که بخش اولش آدرس دسته بندی و بخش دوم آدرس صفحه مقاله است که url را کمی طولانی تر کرده است و از لحاظ سئو برای گوگل و موتور های جستجو تفاوتی ندارد اما برای کاربر از لحاظ تجربه کاربری می‌تواند مهم باشد چرا که اگر بخوهد خودش این موراد را به صورت دستی تایپ کند ممکن است به اشتباه بی‌افتد.

در شماره دو بهترین حالت است که میتوانید آدرس های صفحات خودتان را قرار دهید کوتاه و ساده.

3 – نوشتن آدرس به‌صورت انگلیسی

بااینکه قرار دادن آدرس سایت به‌صورت فارسی ازنظر گوگل مشکلی ندارد و به‌صورت مستقیم به سئو لطمه‌ای نمی‌زند، اما انجام این کار هنگامی‌که بخواهید مقاله‌ها را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

به‌عنوان‌مثال آدرس صفحه شما اگر فارسی باشد، در شبکه‌های اجتماعی به آن صورت دیده نمی‌شود و به‌جای کاراکترهای فارسی، یکسری حروف عجیب‌وغریب نمایش داده خواهند شد که روی تصمیم کاربران برای کلیک روی آنان به‌شدت تأثیرگذار است.

بنابراین همیشه سعی کنید آدرس صفحات خودتان را به‌صورت انگلیسی قرار دهید و اگر نمی‌توانید این کار را به‌صورت دستی انجام دهید، از مترجم گوگل استفاده کنید تا معادل انگلیسی آدرس صفحه را در اختیار شما قرار دهد.

4 – از طولانی شدن آدرس جلوگیری کنید

اگر می‌خواهید سئو آدرس سایت را به‌خوبی انجام دهید و جلوی آسیب رسیدن به رتبه در موتورهای جستجو را بگیرید، باید جلوی طولانی شدن آن را گرفته و از پله­پله شدن بیش‌ازحد ساختار سایت جلوگیری کنید.

به‌عنوان‌مثال در بالا خدمتتان عرض کردیم که شما می‌توانید ساختار هر صفحه را به‌صورت پله‌پله قرار دهید که بسیار نیز خوب است؛ اما اگر این کار نیز بیش‌ازحد انجام شود، مطمئناً کارایی نخواهد داشت.

مثال‌های زیر را ببینید:

  • آدرس URL سئو شده: mahdiaraqi.com/articles/seo/choose-seo-domain-name
  • آدرس سایت طولانی و دارای پله‌های بیش‌ازحد: mahdiaraqi.com /articles/2020/1/seo/high-seo/choose-seo-domain-name

رعایت کردن نکته بالا سبب می‌شود که کاربران هنگام دیدن سایت شما در نتایج جستجو، به کلیک روی آن ترغیب شوند؛ به‌شخصه بارها برایم پیش‌آمده که هنگام تصمیم برای کلیک روی یک سایت، صرفاً به دلیل نداشتن سئو آدرس سایت، از ورود به آن صرف‌نظر کرده‌ام.

5 – کلمات کلیدی را در Url استفاده کنید

همان‌طور که میدانید آدرس هر صفحه یکی از فاکتورهای سئو داخلی است که باوجود اهمیت کم، اما در صورت تمرکز روی آن می‌توانید یک برتری نسبت به رقیبان به دست آورید.

به همین دلیل همواره توصیه می‌شود که کلمات کلیدی خودتان را در این آدرس استفاده کنید تا گوگل راحت‌تر بتواند موضوع صفحه شمارا شناسایی کند و بداند که در کدام کلمات کلیدی به شما رتبه بدهد.

نکته مهمی که وجود دارد این است که نباید از کلمات کلیدی به‌صورت افراطی استفاده کنید زیرا باعث جلوگیری از سئو آدرس سایت شما می‌شود و از طرفی دیگر تجربه کاربری را نیز خدشه‌دار می‌کند.

 

6 – از ساختارهای لینک دهی عجیب غریب استفاده نکنید

معمولاً کسانی که از سیستم‌های مدیریت محتوای حرفه‌ای مانند وردپرس استفاده می‌کنند درگیر چنین مشکلاتی نمی‌شوند؛ اما برخی از افراد به دلیل نداشتن سیستم مدیریت محتوای مناسب، نمی‌توانند سئو آدرس سایت را انجام دهند و URL صفحاتشان به نحوی می‌شود که هیچ معنا و مفهومی ندارد و کاربر هنگام دیدن آن نمی‌تواند موضوع آن را متوجه شوند.

به مثال‌های زیر دقت کنید:

  • Mahdiaraqi.com/articles/seo/page1.html
  • Mahdiaraqi.com/articles/seo/page2.html

همان‌طور که می‌بینید آدرس هر صفحه به‌صورت یک واژه ثابت و بی‌معنی درآمده است که کاملاً جلوی سئو آدرس سایت را می‌گیرد.

7 – از کاراکترهای خاص استفاده نکنید

استفاده از کاراکترهای خاص در آدرس صفحات می‌تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای سئو و تجربه کاربری وب‌سایت شما شود و ازنظر فنی از کیفیت آن بکاهد؛ بنابراین همیشه سعی کنید از چنین کاراکترهایی استفاده نکنید تا URL های کاربرپسندی به وجود آورید.

به‌عنوان‌مثال کاراکتر «&» یا «#» ازجمله این کاراکترها شناخته می‌شوند؛ بااینکه این دو در محتوای صفحات بسیار کاربرد دارند، اما برای استفاده در آدرس صفحات انتخاب خوبی نیستند.

8 – آدرس صفحه را با تگ تایتل آن منطبق کنید

همان‌طور که میدانید اصلی‌ترین هدف ما هنگام سئو آدرس سایت این است که آن را طوری بنویسیم که موتورهای جستجو به کمک آن موضوع صفحه ما را فهمیده و کاربران نیز در یک نگاه بتوانند حدس بزنند با چه نوع محتوایی روبرو هستند.

ازاین‌رو نوشتن آدرسی که هیچ ارتباطی به تگ عنوان صفحه شما ندارد بسیار غیرمنطقی است و باعث می‌شود که گوگل و کاربران را سردرگم کنید؛ بنابراین همیشه تا می‌توانید سعی کنید این دو را با یکدیگر منطبق کنید به صورتی که هر دو یک معنا و مفهوم را برسانند.

توجه داشته باشید که حتماً نیاز نیست این دو کاملاً مشابه یکدیگر باشند؛ بلکه همین‌که کاربران درک کنند که این دو مانند یکدیگر هستند کافی خواهد بود.

به‌عنوان‌مثال اگر تایتل صفحه ما «چطور رتبه سایت را در گوگل بهبود دهیم» باشد، URL برای منطبق بودن باید به‌صورت «mahdiarqi.com/how-to-improve-seo-google» باشد.

9 – کلمه‌های اضافی را حذف کنید

هنگامی‌که وب‌سایت‌های کسانی که به‌تازگی سئو را شروع کرده‌اند بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که اکثراً آدرس‌های طولانی انتخاب می‌کنند که بیشترشان دارای کلمات کاملاً غیرضروری هستند؛ بااینکه داشتن آدرس‌ها طولانی ازنظر موتورهای جستجو یک مشکل به‌حساب نمی‌آید، اما ازنظر تجربه کاربری بسیار بد است.

شما همیشه باید سعی کنید که تعداد کاراکترهای موجود در آدرس هر صفحه کمتر از 100 باشد و تا جایی که می‌توانید از استفاده از کلمات یا علائم بی‌فایده اجتناب کنید.

10 – از کلماتی مانند «اما» استفاده نکنید

معمولاً در هر زبانی یکسری کلمات وجود دارند که برای قطع ناگهانی جملات و پرش به جمله‌هایی دیگر استفاده می‌شوند؛ به‌عنوان‌مثال در زبان فارسی کلماتی مانند «اما،ولی» چنین حالتی دارند.

استفاده از چنین کلماتی باعث طولانی شدن بی‌دلیل شده و جلوی سئو آدرس سایت را می‌گیرد.

ازآنجایی‌که ما قصد داریم آدرس‌ها را به‌صورت انگلیسی بنویسیم، باید دقت کنیم که از حروفی که این نقش را در این زبان‌دارند استفاده نکنیم: به‌عنوان‌مثال «and, but,the, »شامل این موارد می‌شوند.

تمرین‌ها

  1. یکی از صفحات وب‌سایت‌تان را انتخاب کنید
  2. آدرس آن را بر اساس معیارهایی که در بالا گفته شد بررسی کنید.
  3. سعی کنید یک URL سئو شده برایش بنویسید

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی سئو آدرس سایت باعث می‌شود تا میزان جذابیت آنان برای کاربران موتورهای جستجو و ربات‌های آنان بسیار بالاتر برود و هنگامی‌که افراد در نتایج سایت شمارا مشاهده کنند، ترغیب به کلیک روی آن می‌شوند و درصورتی‌که روش‌های بهینه‌سازی این قسمت را بلد نباشید و به کار نگیرید، میزان کلیک دریافتی‌تان تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم روش‌های سئو آدرس سایت یا Url را برایتان بیان کنیم و در ادامه تأثیر هرکدام را شرح دادیم.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال از روش‌های گفته‌شده استفاده کرده‌اید؟ تأثیراتش برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا