آموزش سئو

پوگو استیکینگ (Pogo Stick) چیست اهمیت آن در سئو سایت؟

آیا میدانید پوگو استیکینگ چیست؟ یا تابه‌حال روی آن کارکرده‌اید؟ امروزه اصلی‌ترین هدف موتورهای جستجو و دلیل اصلی طراحی تمامی الگوریتم‌ها، افزایش رضایت کاربران از نتایج نمایش داده‌شده است و اگر وب‌سایتی نتواند چنین خواسته‌ای را برآورده کند، مطمئناً به‌سرعت از رقابت حذف خواهد شد؛ اما موتورهای جستجو چطور از رضایت یا عدم رضایت کاربر مطلع می‌شوند؟ با یکسری از سیگنال‌ها. یکی از مهم‌ترین سیگنال‌های عدم رضایت کاربر پوگو استیکینگ است؛ به‌صورت کلی پوگو استیکینگ یعنی کاربر پس از ورود به سایت شما بلافاصله و پس از هیچ کاری به نتایج جستجو برگردد و به دنبال بقیه سایت‌ها برود.

در این مقاله از سایت مهدی عرقی قصد داریم بگوییم پوگو استیکینگ چیست و چگونه می‌توان آن را کاهش داد.

پوگو استیکینگ چیست؟

دست‌یابی به رتبه‌های نخست موتورهای جستجو رؤیایی دیرینه برای تمامی کسب‌وکارهای دنیا شناخته می‌شود که برای دستیابی به آن باید از خود گذشتی های زیادی کرد و تمام تمرکز را روی به دست آوردن رضایت کاربران قرارداد؛ این به این دلیل است که گوگل و سایر موتورهای جستجو به‌شدت برای رضایت کاربرانشان اهمیت قائل‌اند و دائماً سعی می‌کنند با به‌روزرسانی در الگوریتم‌هایشان در این زمینه بهتر و بهتر عمل کنند و درنهایت نتایجی را به آنان نمایش دهند که کاملاً مطابق با خواسته‌هایشان است و نیازهایشان را برطرف می‌کند.

ازاین‌رو کاملاً طبیعی است که علاوه بر بررسی یکسری ویژگی‌ها مانند بک لینک‌ها و تگ‌های استفاده‌شده، به یکسری معیارها روی بیاورند که به‌صورت مستقیم توسط رفتار کاربر تعیین می‌شود؛ این رفتارها به‌صورت بسیار دقیقی نشان می‌دهد که آیا مخاطب از صفحه‌ای که وارد آن شده رضایت دارد یا نه.

یکی از این معیارهای قدرتمند، پوگو استیکینگ نام دارد؛ به‌صورت کلی این معیار به این معنی است که کاربر پس از ورود به یک صفحه از سایت شما، بلافاصله به نتایج جستجو برگردد و وارد سایت‌های دیگر شود؛ این اتفاق به گوگل پیامی می‌دهد که این سایت برای کاربر جذاب و مفید نبوده زیرا در غیراینصورت حتماً زمان بیشتر را در آن صرف می‌کرد و دیگر به سراغ بقیه نتایج نمی‌رفت.

روی دادن پوگو استیکینگ شاید در تعداد پایین اثری روی وب‌سایت شما نداشته باشد، اما اگر میزان تکرار آن زیاد شود و کاربران دائماً بعد از ورود به سایت شما به نتایج جستجو برگردند، می‌توانید مطمئن باشید که پس از مدت کوتاهی رتبه‌تان به‌شدت کاهش پیدا خواهد کرد و ترافیک دریافتی‌تان کاهش می‌یابد.

برای درک بهتر مفهوم پوگو استیکینگ، مثالی برایتان می‌زنم؛ فرض کنید شما قصد دارید سئو را یاد بگیرید و به همین دلیل در گوگل کلمه کلیدی «آموزش سئو» را جستجو می‌کنید؛ طبیعتاً در صفحه اول 10 نتیجه مشاهده می‌کنید و درنهایت روی اولین نتیجه کلیک می‌کنید. پس از ورود به آن، به دلیل کندی سرعت سایت سریعاً دکمه برگشت به نتایج را می‌زنید و وارد سایت دوم می‌شوید! در چنین شرایطی شما اصطلاحاً پوگو استیکینگ انجام داده‌اید.

حالا شما ممکن است نیازتان با محتوای سایت اول برطرف شود و دیگر به نتایج جستجو برنگردید که در چنین شرایطی گوگل این را می‌فهمد که محتوای سایت رتبه دوم از رتبه اول بهتر است و در صورت تکرار این رویه، سایت دوم به رتبه اول می‌آید.

پوگو استیکینگ چه تأثیری در سئو دارد؟

همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، معیارهایی مانند پوگو استیکینگ کاملاً بر اساس تجربه کاربران عمل می‌کنند و موتورهای جستجو به‌سادگی به کمک آنان میزان کیفیت و ارزش یک سایت را متوجه می‌شوند؛ بنابراین اگر میزان این معیار در سایت شما بالا باشد، نشان‌دهنده عدم رضایت مخاطبان شماست.

طبیعتاً اگر شما وب‌سایتی کاربرپسند بسازید و محتوای باارزش در آن قرار دهید و در کل، همه‌چیز مطابق خواسته آنان باشد، دلیلی ندارد پس از ورود به سایت شما از آن خارج شوند! بنابراین اگر این اتفاق بی افتد، یعنی صفحه شما مطابق باهدف جستجو کاربر نیست و درنهایت به‌مرورزمان رتبه خودتان را از دست می‌دهید و نتایج پایین‌تر سقوط می‌کنید.

ازآنجایی‌که موتور جستجوی گوگل به‌شدت برای کاربران ارزش قائل است، ویژگی را اضافه کرده که می‌تواند جلوی پوگو استیکینگ را بگیرد؛ به‌صورت صورت که شما بلافاصله که به نتایج جستجو برمی‌گردید، بخش «People also Search for» به شما نمایش داده می‌شود که در آن‌یک لیست از کلمات مرتبط جستجو شده با کلمه شما نمایش داده می‌شود تا در صورت نیاز روی آنان کلیک کنید و پوگو استیکینگ را ادامه ندهید.

فرق پوگو استیکینگ با بانس ریت چیست؟

بسیاری از افرادی که به‌تازگی وارد دنیای سئو شده‌اند از ما سؤال می‌کنند که فرق بانس ریت با پوگو استیکینگ چیست؟ آیا این دو یکی هستند یا با یکدیگر تفاوت دارند؟

برای پاسخ به این سؤال، بگذارید مفهوم هرکدام را به‌صورت جداگانه توضیح دهیم:

بانس ریت: اگر فردی که وارد وب‌سایت شما شده است هیچ کار مفیدی مانند وارد شدن به صفحات جدید یا کلیک روی لینک‌ها انجام ندهند و در همان حالت از وب‌سایت شما خارج گردند، بانس ریت شما بالا می‌رود و این می‌تواند نشانه‌ای از کیفیت پایین محتوای شما داشته باشد (هرچند همیشه این‌طور نیست).

پوگو استیکینگ: یعنی کاربر پس از ورود به سایت شما بلافاصله روی دکمه بازگشت به نتایج کلیک کند و وارد سایت‌ها دیگر شود.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، این دو مفهوم ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند اما یکسان نیستند؛ مثلاً ممکن است شما وب‌سایتی داشته باشید که محتوای غنی دارد و کاربر پس از مطالعه یکی از صفحات شما به‌صورت کامل، تمامی نیازهایش برطرف شود و به همین دلیل دیگر به صفحات دیگر سایتتان مراجعه نکند؛ در چنین شرایطی شما بانس ریت بالایی خواهید داشت اما به‌هیچ‌وجه به معنی محتوای بی‌کیفیت نیست.

اما پوگو استیکینگ زمانی است که کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت شما دکمه برگشت را میزند و به نتایج برمی‌گردد که این نشانه‌ای قطعی از ضعف کیفیت وب‌سایت شماست.

بااین‌حال، در بسیاری از موارد هنگامی‌که شما روی بانس ریت سایت کارکنید (مثلاً لینک‌های داخلی را بهبود دهید)، طبیعتاً پوگو استیکینگ شما نیز کاهش خواهد یافت.

چطور پوگو استیکینگ را کاهش دهیم؟

حالا که متوجه شدیم پوگو استیکینگ چیست و چه تأثیری در سئو دارد، نوبت آن است که روش‌هایی را به شما بگوییم که به کمک آنان می‌توانید میزان این مشکل را کاهش دهید و جلوی خروج سریع کاربران از وب‌سایتتان را بگیرید.

در زیر بهترین روش‌های حل این مشکل را برایتان آورده‌ایم:

1 – جدول محتوا را در صفحه قرار دهید

اگر تابه‌حال دقت کرده باشید، اکثر وب‌سایت‌های محتوا محور مانند وبلاگ‌ها، در ابتدای هر صفحه یک جدول قرار می‌دهند که در آن‌یک لیست از عناوین به‌کاررفته در محتوا وجود دارد و شما هرکدام را که بخواهید، با یک کلیک به همان قسمت از محتوا می‌روید.

قرار دادن این جدول باعث می‌شود که کاربر هنگام دیدن محتواهای طولانی خسته نشود و بلافاصله به هر بخشی که نیاز داشت برسد تا ازاین‌رو نیازش برطرف شده و پوگو استیکینگ انجام نشود.

به‌عنوان نمونه، در ابتدای تمامی مقاله‌های سایت مهدی عراقی چنین جدولی وجود دارد که می‌توانید مشاهده کنید.

2 – محتواهای قدیمی را به‌روزرسانی کنید

یکی از موضوعاتی که امروزه به‌شدت در سئو و درروند مطالعه یک مقاله توسط مخاطبان تأثیر دارد بروز بودن آن محتواست؛ تحقیقات نشان داده اکثر کاربران هنگامی که قصد مطالعه چیزی را در گوگل دارند ابتدا تاریخ انتشار آن را می‌بینند و درصورتی‌که بروز نباشد، از صفحه خارج می‌شوند.

از طرفی دیگر محتواهای قدیمی ممکن است اعتبار خودشان را از دست بدهند و کاربر پس از دیدن این موضوع، احساس کند که آن به دردش نمی‌خورد و درنهایت سایت را سریعاً ترک خواهد کرد.

بنابراین همیشه سعی کنید محتواها قدیمی را بروز رسانی کنید.

3 – محتوایی کامل بنویسید

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود یک کاربر پوگو استیکینگ انجام دهد این است که پس از مطالعه یک محتوا، به پاسخ تمامی سؤالاتش نمی‌رسد و ازاین‌رو به سراغ بقیه سایت‌ها می‌رود و محتواهای آنان را نیز مطالعه می‌کند که این به‌شدت برای شما مضر خواهد بود.

ازاین‌رو همیشه سعی کنید محتواهایی جامع بنویسید که تمامی موضوعات را در بردارد و کاربر پس از خواندن آن، نیازی به مراجعه به سایر نتایج ندارد.

4 – بانس ریت را کاهش دهید

همان‌طور که گفته شد بانس ریت به‌صورت غیرمستقیم می‌تواند روی پوگو استیکینگ تأثیرگذار باشد؛ به‌عنوان‌مثال هنگامی‌که شما لینک‌ها مرتبط جذابی را در ابتدای مقاله برای کاهش بانس ریت قرار می‌دهید، کاربر ممکن است روی آنان کلیک کند و به مطالعه‌شان بپردازد که این اتفاق به معنای کاهش پوگو استیکینگ خواهد بود.

5 – هدف جستجو را بشناسید و صفحه را مطابق با آن هماهنگ کنید

هدف جستجو بدون شک یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه‌بندی گوگل است و عملاً شما بدون تمرکز روی آن، با داشتن هزاران بک لینک قدرتمند نیز نمی‌توانید برای مدت طولانی در صدر نتایج باقی بمانید.

یکی از بهترین و مهم‌ترین راه‌ها برای کاهش پوگو استیکینگ، این است که دقیقاً فکر کنید که کاربر چه هدفی از جستجوی این کلمه کلیدی دارد و درنهایت می‌خواهد به چه چیزی دست پیدا کند؛ پس‌ازآن، وب‌سایت را کاملاً مطابق با این هدف بهینه‌سازی کنید.

6 – لینک دهی داخلی را به‌صورت اصولی انجام دهید

لینک دهی داخلی یکی از مواردی است که به‌شدت در سئو روی آن تأکید می‌شود و علاوه بر انتقال و اشتراک اعتبار بین صفحات مختلف، باعث می‌شود که ترافیک سایت نیز بالاتر برود.

به کمک لینک دهی داخلی، احتمال پوگو استیکینگ نیز بسیار کمتر می‌شود زیرا هنگامی‌که کاربر لینک‌های مرتبط با خواسته خودش ببینند روی آنان کلیک خواهد کرد و به مطالعه‌شان می‌پردازد.

7 – سایز مناسب برای فونت‌ها انتخاب کنید

حتماً برایتان پیش‌آمده که وارد وب‌سایتی شده باشید اما به دلیل داشتن فونتی کوچک یا ناخوانا، به‌سرعت آن ر ترک کرده باشید.

طبیعتاً هیچ انسانی دوست ندارد یک محتوا را سختی مشاهده کند و به چشمانش فشار بیاورد؛ بنابراین شما باید سعی کنید از سایزهای مناسب فونت بهره بگیرید. معمولاً سایز 15 تا 17 پیکسل برای اکثر وب‌سایت‌ها خوب و مناسب است.

8 – بخش سؤالات متداول را به سایت اضافه کنید

هر کاربری که وارد وب‌سایت شما می‌شود طبیعتاً در ذهنش یکسری سؤالات دارد در غیر این صورت که جستجویی انجام نمی‌داد! بنابراین شما باید سعی کنید همیشه تا جایی که امکان دارد به سؤالات او جواب دهید؛ اما بسیاری از کاربران به دلیل نداشتن حوصله به مطالعه کامل مقاله نمی‌پردازند و همین باعث می‌شود به جواب سؤالاتشان نرسیده و درنهایت وب‌سایت را ترک و پوگو استیکینگ کنند.

برای رفع این مشکل، کافی است در هر مقاله بخشی برای سؤالات متداول اضافه کنید و در آن سؤالاتی که کاربران ممکن است داشته باشند را مطرح کرده و به شکلی خلاصه پاسخ دهید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی پوگو استیکینگ یعنی کاربر بلافاصله پس از ورود به سایت شما روی دکمه برگشت کلیک کند و به نتایج جستجو برود؛ این باعث می‌شود که گوگل از کیفیت پایین یک وب‌سایت مطلع شده و درنهایت در صورت تکرار این رویه، رتبه آن را کاهش دهد.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم پوگو استیکینگ چیست و در ادامه نحوه حل آن را برایتان بیان کردیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال با پوگو استیکینگ روبرو شده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ از چه روشی برای حل آن استفاده کرده‌اید؟

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ممنون مقاله خیلی عالی و کاملی بود خیلی وقت بود متوجه نمیشدم پوگو استیکینگ چیه فقط داشت اعصابم خورد میشد این مقاله واقعا بهم کمک کرد.

    1. خداروشکر که الان متوجه شدید و رضایت دارید.
      ممنون از اینکه نظر مطلوبتون را با ما به اشتراک گذاشتید.
      موفق و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا