آموزش سئو

اسپین محتوا (Article spinning) یا بازنویسی مقاله چیست؟

اسپین محتوا چیست؟ آیا تابه‌حال راجع به آن فکر کرده‌اید؟ امروزه با رشد روزافزون الگوریتم‌های گوگل و درنهایت افزایش نیازهای کاربران اینترنت، کیفیت محتوا از قبل نیز مهم‌تر شده است و به همین دلیل به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین برگ خریدهای رتبه‌بندی شناخته می‌شود. همین موضوع باعث شده که کسب‌وکارهای مختلف به دنبال راه‌هایی ساده‌تر و کلاه‌سیاه برای پیشرفت در این زمینه داشته باشند؛ اسپین محتوا یکی از تکنیک‌هایی است که وب‌سایت‌ها سعی می‌کنند با بازنویسی ظاهری مقاله‌های دیگر سایت‌ها، آنان را به‌عنوان مقاله یونیک در سایت خودشان منتشر کنند و رتبه مناسبی بگیرند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم اسپین محتوا چیست و چه تأثیری در سئو دارد.

اسپین محتوا یا بازنویسی مقاله چیست؟

همان‌طور که میدانید و تابه‌حال بارها از افراد مختلف شنیده‌اید، «محتوا پادشاه است» و بدون آن هیچ وب‌سایتی نمی‌تواند به رتبه‌های مناسبی برسد. درگذشته برای اینکه به رتبه‌ای مناسبی در موتورهای جستجو برسید، کافی بود تا تعداد زیادی بک لینک در وب‌سایت‌های مختلف برای خودتان بسازید اما امروزه با رشد الگوریتم‌های گوگل، عملاً شما بدون محتوا باکیفیت هرگز به نتیجه نخواهید رسید.

بعضی از کارشناسان سئو کلاه‌سیاه هنگامی‌که با این موضوع مواجه شدند، فهمیدند که چاره‌ای جز تولید محتوا باکیفیت ندارند؛ اما همان‌طور که میدانید، تولید محتوا امری بسیار پرهزینه و دشوار است و این افراد هرگز نمی‌خواستند برای رسیدن به نتیجه تا این حد سختی بکشند.

ازاین‌رو روشی به نام اسپین محتوا را به وجود آوردند؛ اگر مقداری راجع به دنیای سئو مطالعه کرده باشید، حتماً دائماً با واژه‌هایی مثل محتوای سئو یا محتوای یونیک مواجه شده‌اید. به‌صورت کلی محتوای یونیک یعنی محتوایی که کاملاً برای اولین بار در تمام فضای اینترنت نوشته‌شده است اما محتوای کپی، از وب‌سایتی دیگر به‌صورت کامل یا جزئی برداشته‌شده است.

حالا با توجه به توضیحات بالا، به سراغ مفهوم اسپین محتوا می‌رویم؛ اسپین محتوا به معنای بازنویسی از وب‌سایت‌های دیگر است به صورتی که ما محتوای یک سایت را برداشته و با کمک تکنیک‌هایی، کاری می‌کنیم که محتوای آن دیگر کپی حساب نشود اما یونیک هم نخواهد بود.

این معمولاً به کمک جایگزین سازی کلمات با مترادف آنان انجام می‌شود تا موتورهای جستجو دیگر به خاطر کپی محتوا سایت را جریمه نکنند و درنهایت به آن رتبه بدهند؛ مثلاً فرض کنید ما در سایت مهدی عراقی چنین متنی را بنویسیم: «سئو امروزه در دنیای وب دارای اهمیت بالایی است و برای رسیدن به نتیجه، باید سختی زیادی کشید»، حالا اگر فردی بخواهد این متن را بازنویسی ظاهری کند، این‌طور می‌نویسد: «بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو در دنیای وب‌سایت‌ها دارای ارزش والایی است و برای رسیدن به نتیجه، باید مشقت زیادی کشید»

همان‌طور که می‌بینید، متن دوم در اصل همان متن اول است اما نویسنده سعی کرده با جایگزین کردن مترادف کلمات، آن را از حالت کپی خارج کند؛ مثلاً کلمه سئو به بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو تبدیل‌شده، وب به وب‌سایت، بالا به والا و سختی به مشقت تبدیل گشته است.

مثال بالا دقیقاً اسپین محتوا را برای شما شرح می‌دهد؛ این تکنیک در ابتدا که استفاده می‌شد، نتایج خوبی را در برداشت اما موتورهای جستجو پس از دیدن سو استفاده وب‌سایت‌ها از این روش تصمیم به طراحی یکسری الگوریتم‌ها گرفتند تا جلوی آن را بگیرند و امروزه استفاده از این شیوه تولید محتوا مطمئناً جریمه را در پی خواهد داشت.

بسیاری از کسب‌وکارهایی که امروزه به فعالیت می‌پردازند، حاضر نیستند که سختی تولید محتوا را بپذیرند و برای مخاطب «پادشاه» به وجود آوردند؛ اما از طرفی می‌دانند که بدون داشتن محتوای باارزش، هرگز نمی‌توانند به نتیجه برسند. همین موضوع سبب می‌شود دائماً به دنبال روش‌هایی برای انجام آن به‌صورت ساده‌تر بروند و درنهایت به همین شکل تکنیک‌های کلاه‌سیاه اختراع می‌شوند.

اگر به دنبال این هستید که در بلندمدت وب‌سایتتان را به صدر نتایج ببرید و از این طریق ترافیک زیادی دریافت کنید، هرگز نباید به سمت اسپین محتوا بروید و تا می‌توانید از آن دوری‌کنید؛ طبیعتاً هر سئو کاری می‌داند که کپی محتوا تا چه حدی ازنظر سئو و حتی اخلاقی زشت و زننده است، اما انجام اسپین محتوا از آن نیز بدتر است؛ زیرا در هنگام کپی، شما درواقع اعتراف می‌کنید که این کار را انجام داده‌اید اما هنگام بازنویسی ظاهری مقاله‌ها، انگار دارید مالکیت محتوای دیگر وب‌سایت‌ها را می‌دزدید.

حالا با توجه به توضیحات بالا شاید از خودتان بپرسید که اصلاً چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟

درواقع پس از رونق این روش در دنیا، افراد مختلف شروع به تولید ربات‌هایی کردند که تنها با گرفتن متن موردنظر شما، نسخه بازنویسی شده‌اش را در اختیارتان می‌گذارند؛ درواقع نحوه کار این ربات‌ها به این صورت است که ابتدا یک محتوا را بررسی می‌کنند و بعد با یافتن کلماتی که برایشان مترادف وجود دارد، آنان را جایگزین می‌کنند و متن به‌ظاهر جدیدی به شما تحویل می‌دهند.

اسپین کردن محتوا چه نتایج منفی دارد؟

بسیاری از افراد هنگامی‌که در این زمینه از ما سؤالی می‌کنند و با واکنش منفی روبرو می‌شوند می­گویند که اسپین محتوا چه ضررهایی برای وب‌سایت خواهد داشت و درصورتی‌که آن را انجام دهیم، چه بر سرمان خواهد آمد؟

مانند هر تکنیک کلاه‌سیاه دیگری، اسپین محتوا نیز در ابتدا هنگام استفاده توسط وب‌سایت‌ها توانست نتایج مثبت و خوبی به دست‌آورد اما پس از مدت کوتاهی، گوگل به‌روزرسانی‌های مختلفی برای ربات‌های خودش عرضه کرد و همین باعث شد افرادی که به کمک این روش‌ها رتبه‌ای گرفته بودند جریمه‌شده و اعتبار خودشان را از دست بدهند.

درواقع دلیل این اتفاق این است که گوگل به دنبال محتواهای قدیمی با ‌ظاهری جدید نیست؛ هنگامی‌که شما بازنویسی ظاهری محتوا را انجام می‌دهید، هیچ ارزشی به نتایج جستجو و کاربران اضافه نمی‌کنید و گوگل در چنین شرایط با خودش می‌گوید که اگر این وب‌سایت ارزشی مساوی با رقیبان دارد، چرا باید آن را بالا بیاورم؟

موتورهای جستجو همواره تأکید می‌کنند که شما باید سعی کنید محتواهایی که تولید می‌کنید از رقیبان از هر نظر بهتر باشند؛ در غیر این صورت، نه‌تنها نمی‌توانید به رتبه‌های دلخواهتان برسید، بلکه از اعتبار وب‌سایتتان نیز کاسته خواهد شد.

این دقیقاً یکی از دلایلی است که باعث می‌شود وب‌سایت‌های خبری یا وبلاگ‌های آموزشی مجبور باشند تا حد ممکن موضوعات را در سریع‌ترین زمان ممکن منتشر سازند؛ زیرا هر چه یک موضوع اشباع تر شود، مخاطبان کمتر به آن علاقه خواهند داشت و هیچ ارزشی برایش ایجاد نمی‌کند.

فرق محتوای یونیک و کپی چیست؟

به‌عنوان یک سئو کار، شما به‌صورت دقیق باید تعریف محتوای کپی و یونیک را بدانید تا در استراتژی‌های تولید محتوای خودتان رویه‌های درستی را در پیش بگیرید.

درواقع اگر محتوای کپی و یونیک را در چرخه رنگ قرار دهیم، کاملاً روبروی هم خواهند بود و متضاد یکدیگر هستند؛ محتوای کپی از روی یک منبع مشخص برداشته می‌شود و کاملاً مشابه آن است اما در یک آدرس دیگر قرار دارد. گوگل این موضوع را به‌هیچ‌عنوان تحمل نکرده و در سریع‌ترین زمان ممکن رتبه شمارا تنزیل خواهد داد.

درواقع هنگامی‌که محتوای کپی بنویسید، در ابتدا شاید نتیجه منفی نگیرید و حتی مقداری رتبه‌تان بهبود یابد؛ اما پس از مدت کوتاهی، درگیر جریمه‌های مختلف خواهید شد. این جریمه می‌تواند به‌صورت حذف کامل از نتایج جستجو یا کاهش رتبه شدید در آن باشد.

از طرفی دیگر، هنگامی‌که راجع به محتوای یونیک صحبت می‌کنیم، منظورمان محتوایی است که به‌صورت اختصاصی برای یک وب‌سایت نوشته‌شده است و در هیچ جایی از وب مانند آن یافت نمی‌شود.

چنین محتواهایی برای موتورهای جستجو دارای ارزش بسیار بالایی هستند و مرتباً مدیران وب‌سایت‌ها را تشویق می‌کنند تا به تولیدشان بپردازند؛ اما همان‌طور که گفته شد، انجام این کار بسیار دشوار و هزینه‌بر است و تولیدکننده محتوای موردنظر باید دارای تجربه و مهارت بالایی باشد تا جمله‌بندی‌ها را به ساده‌ترین و درعین‌حال جذاب‌ترین شکل ممکن انجام دهد.

چند نوع محتوای بازنویسی شده وجود دارد؟

بااینکه اسپین محتوا کاری بسیار زشت و زننده است و رتبه شمارا نابود می‌کند، اما بهتر است راجع به انواع بازنویسی محتوا نیز بدانید تا در مواقع مواجه‌شدن با آن، به‌راحتی توانایی تشخیص را داشته باشید.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، ما در اسپین محتوا به‌صورت مستقیم محتوای یک وب‌سایت دیگر را کپی نمی‌کنیم بلکه با جایگزین کردن کلمات با مترادف آنان، سعی در غیر کپی نشان دادن آنان داریم.

این درواقع یک تکنیک کلاه‌سیاه است و قطعاً جریمه را برایتان به دنبال خواهد داشت.

روش دیگر بازنویسی که امروزه زیاد هم استفاده می‌شود، به این صورت است که محتوا نویس، ابتدا یک مقاله را مطالعه کرده و در مرحله بعد سعی می‌کند همان را به شیوه نگارش خود و قلم خودش برای مخاطبان بنویسد و این روش، دیگر اسپین محتوا محسوب نمی‌شود اما محتوای یونیک به‌مراتب ارزش بالاتری برای گوگل خواهد داشت.

درواقع روش دوم بااینکه بیشترین کیفیت ممکن را ندارد، اما بی‌کیفیت نیز نیست و درصورتی‌که به‌صورت درست استفاده شود، می‌تواند کمک زیادی به وب‌سایت‌ها بکند و ارزش آن بین محتوای کپی و یونیک قرار دارد.

بهترین نوع محتوا چیست؟

مطمئناً این را از هر فردی بپرسید پاسخ او محتوای یونیک خواهد بود؛ شما هرگز نباید به سراغ بازنویسی مقاله به‌صورت ظاهری بروید زیرا در بلندمدت و حتی کوتاه‌مدت، نتایج ویرانگری بر روی شما خواهند گذاشت.

بنابراین شما باید اسپین محتوا و کپی را از ذهنتان به‌صورت کامل حذف کنید تا در این زمینه به مشکل نخورید.

نکته مهم بعدی این است که یک محتوای یونیک تنها در صورتی باارزش خواهد بود کاملاً بر اساس نیازهای مخاطبان نوشته‌شده باشد و او بامطالعه‌اش، به خواسته‌ای که دارد برسد؛ در غیر این صورت تفاوتی با محتوای کپی ندارد.

همان‌طور که در بالا خدمتتان عرض کردیم، محتوای بازنویسی شده نیز دارای دو نوع مختلف است و درصورتی‌که از روش دوم استفاده کنید، جریمه نخواهید شد. این روش بیشتر برای کسب‌وکارهای تازه‌کار که هنوز درآمد بالایی ندارند بسیار مناسب است.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی اسپین محتوا یعنی ما سعی کنیم به کمک ابزارها و ربات‌های موجود کاری کنیم که یک محتوای کپی شده حالت یونیک به خودش بگیرد و با جایگزین کردن کلمات با مترادف آنان، رتبه خودمان را بهبود دهیم.

این کار یکی از تکنیک‌های سئو کلاه‌سیاه محسوب می‌شود و به‌سادگی می‌تواند ارزش و اعتبار یک وب‌سایت را نابود سازد.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم اسپین محتوا چیست و در ادامه تأثیرات آن در سئو را برایتان بیان کردیم.

نظر شما چیست؟ تا به حال از محتوای بازنویسی شده استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا