آموزش سئو

گزارش سئو چیست؟ + 12 معیار مهم در گزارش نویسی

آیا میدانید گزارش سئو چیست؟ یا تابه‌حال آن را انجام داده‌اید؟ برای موفقیت در هر زمینه‌ای، شما نیاز دارید که به‌طور مدام از تلاش‌هایی که کرده‌اید بازخورد بگیرید و ببینید که آیا در مسیر پیشرفت قرار دارید یا خیر؛ این موضوع در هنگام یادگیری مهارت، توسعه یک کسب کار و هر چیزی که برای نتیجه گرفتن در آن نیاز به پیشرفت مدام هست، ضروری خواهد بود و سئو نیز از این قضیه مستثنا نیست؛ شما باید دائماً برای بهتر شدن سئو سایت خودتان تلاش کنید و برنامه‌ریزی داشته باشید و درنهایت ببینید که کدام کارها نتیجه داشته یا نداشته‌اند و تأثیرشان چقدر بوده است که به این کار، گزارش سئو میگوییم. قبل از هر چیزی من پیشنهاد می‌کنم مقاله پروپوزال سئو را هم بررسی و مطالعه نمایید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم که گزارش سئو چیست و درنهایت بهترین راه‌ها برای انجام این کار کدام اند.

گزارش سئو چیست؟

گزارش سئو چیست

اگر مقداری وارد دنیای سئو شده باشید، حتماً با واژه گزارش سئو بارها و بارها روبرو شده‌اید و از خودتان پرسیده‌اید که اصلاً معنی آن چیست؟

بدون شک یکی از خدماتی که آژانس‌ها به مشتریانشان ارائه می‌دهند، گزارش سئو است؛ این خدمت از آن جهت حائز اهمیت است که نتیجه زحمات آنان را به‌صورت واضح و روشن در اختیار مشتری قرار می‌دهد و او به کمک آن متوجه می‌شود که پروژه در کجای راه خودش قرار دارد.

برای اینکه خیلی راحت بتوانید معنی گزارش سئو را درک کنید، مثالی برایتان می‌زنم؛ فرض کنید شما می‌خواهید مهارت مذاکره را یاد بگیرید و برای این منظور شروع به تلاش می‌کنید که این تلاش، همان تمرین‌های شماست؛ اما برای بهتر شدن کار، شما هیچ بازنگری ندارید که ببینید آیا تلاش‌هایتان موفقیت‌آمیز بوده یا نه و در چنین شرایطی، هرگز به هدفتان که یادگیری اصولی این مهارت است نخواهید رسید.

درواقع سیستم پیشرفت در هر زمینه‌ای این‌طور است که ابتدا شما یکسری تلاش‌ها را درزمینهٔ اهدافتان انجام می‌دهید و بعد بررسی می‌کنید که آیا این تلاش‌ها مؤثر بوده‌اند یا نه و اگر شمارا به هدفتان نزدیک‌تر نکرده‌اند احتمالاً یا مناسب کار شما نیستند، یا دارید اشتباه انجامشان می‌دهید.

در دنیای سئو نیز ما یک فرآیند بسیار گسترده برای بهبود رتبه در پیش داریم و به‌صورت روزانه یکسری اقدامات در این زمینه انجام می‌دهیم؛ بنابراین یک عامل باید وجود داشته باشد که موفقیت یا عدم موفقیت ما را اندازه‌گیری کند. به کمک گزارش سئو، ما می‌توانیم به این معیارها دسترسی داشته باشیم و دقیقاً بدانیم در کجای راه قرار داریم و چه اتفاقی نشانه‌ای از پیشرفت یا پسرفت ماست.

یک گزارش سئو خوب باید به‌صورت کامل و شفاف به مشتری نشان دهد که پیروی کردن از چه‌کارها و استراتژی‌هایی برای آنان مؤثر بوده و دلیل این تأثیرگذاری چیست. از طرفی دیگر، کسی که گزارش سئو را تهیه می‌کند باید به کمک داده‌های به‌دست‌آمده یکسری پیشنهادات اصولی و درست برای پیشرفت سئو به مشتری ارائه دهد که او می‌تواند با پیروی کردن از آنان، پیشرفت مناسبی را تجربه کند و درنهایت به اهداف خودش برسد.

بسیاری از افراد بی‌تجربه هنگامی‌که قصد تهیه گزارش سئو دارند، به جمع‌آوری داده‌هایی می‌پردازند که عملاً هیچ ارزش خاصی برای مشتری نخواهند داشت و درنهایت به همین دلیل، پیشنهادهایی نیز به او ارائه نمی‌کنند و در چنین شرایطی به معنای واقعی کلمه هیچ گزارشی گرفته نشده است.

هنگامی‌که راجع به گزارش سئو صحبت می‌کنیم، منظورمان تمامی عملکردهای یک وب‌سایت در موتورهای جستجو است؛ این عملکرد می‌تواند شامل دامنه، میزان ترافیک دریافت شده از کلیک‌ها و رتبه کلمات کلیدی باشد.

هنگامی‌که با یک شرکت سئو شروع به همکاری می‌کنید، آنان ملزم هستند که به‌صورت ماهانه یک گزارش برای شما تهیه کنند که در آن تمامی کارهایی که برای وب‌سایت شما انجام داده‌اند لیست شده است و درنهایت تأثیر گزاری آنان را برای شما شرح داده‌اند.

درواقع یکی از مهم‌ترین ابزارهای یک سئو کار، گزارش سئو است؛ این به آنان کمک می‌کند که نقاط ضعف یک وب‌سایت را بشناسند و با تحلیل استراتژی‌هایی که به‌کاربرده‌اند، بهترین روش را برای رشد خودشان کشف می‌کنند.

از طرفی دیگر، هنگامی‌که یک شرکت به‌صورت دائمی و مستمر به مشتری خودش گزارش ارائه می‌دهد، این تضمین را به او می‌کند که کارها به‌صورت صحیح و درست در حال پیشروی هستند؛ اگر شما خودتان قصد دارید از شرکت‌ها این خدمات را سفارش دهید، بهتر است قبل از امضا قرارداد از نحوه گزارش‌گیری آنان سوالاتی را بپرسید تا مطمئن شوید در بازه‌های زمانی موردنظر شما این کار انجام خواهد شد.

یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های افرادی که سئو وب‌سایت خودشان را به دیگر وب سایت‌ها می‌سپارند این است که نمی‌توانند به‌صورت مستقیم روی فرآیند کار نظارت داشته باشند، ازاین‌رو احتمال هرگونه کم‌کاری وجود دارد و مشتری در چنین شرایطی با خودش می‌گوید که چطور مطمئن باشم که این شرکت کارش را به‌درستی انجام می‌دهد؟

درواقع این کاملاً طبیعی است؛ زیرا هنگامی‌که فرد هزینه‌ای برای هر کاری پرداخت کند، انتظار دارد آن به بهترین شکل ممکن انجام شود و شما به‌عنوان یک سئو کار وظیفه‌دارید با گزارش‌گیری حرفه‌ای از فرآیند سئو، به مشتری این اطمینان را بدهید که کارهای موردنظر او به بهترین شکل ممکن انجام خواهد شد.

گزارش سئو چند بخش دارد؟

گزارش سئو سایت

به‌صورت کلی گزارش سئو شامل سه بخش کلی می‌شود که در آن داده‌هایی که یک مشتری برای اطمینان از فرآیند سئو نیاز دارد درج می‌شود.

در زیر این سه بخش را برایتان آورده‌ایم:

1 – گزارش میزان پیشرفت

در این بخش شرکت سئو موردنظر باید با ارائه دادن یکسری اطلاعات واقعی، میزان پیشرفت شما در سئو سایت را مشخص سازد؛ مثلاً هدف هر وب سایت رسیدن به رتبه‌های نخست گوگل و درنهایت به دست آوردن ترافیک بیشتر است.

هنگامی‌که فردی برای سئو پولی پرداخت می‌کند، این انتظار را دارد که رشد وب‌سایت خودش در موتورهای جستجو را مشاهده کند، ازاین‌رو تهیه‌کننده گزارش سئو باید در این قسمت نتایج فعالیت‌های انجام‌شده را به او نشان دهد.

2 – ارائه اطلاعات کلی راجع به سئو وب‌سایت

در این قسمت باید تعیین شود که چه‌کارهایی برای وب‌سایت مشتری انجام‌شده است و در ادامه باید چه‌کارهایی انجام شود. مثلاً چک‌لیست فعالیت‌ها در ماه آینده چیست و نقاط ضعف شناسایی‌شده وب‌سایت کدام اند که باید روی آنان کار شود و …

3 – پیشنهادهایی برای رشد سئو

همان‌طور که گفته شد، سئو یک فرآیند بسیار گسترده است که در آن باید کارهای بسیاری برای یک وب‌سایت انجام شود تا درنهایت بتواند به رتبه‌های بالایی در موتورهای جستجو دست یابد؛ ازاین‌رو، مشتری به دنبال یافتن راه‌هایی است که در سئو رشد و پیشرفت داشته باشد و تهیه‌کننده گزارش سئو در این بخش باید پیشنهاداتی را به مشتری ارائه کند که در صورت به‌کارگیری، باعث تقویت سئو آن وب‌سایت خواهد شد.

معیارهای گزارش سئو کدام اند؟

حالا که فهمیدیم گزارش سئو چیست و چه اهمیت فراوانی دارد، نوبت آن است که به معیارهایی که می‌توانند برای این گزارش به کار گرفته شوند بپردازیم؛ به کمک موارد زیر شما می‌توانید متوجه شوید که میزان پیشرفتتان چقدر بوده و در صورت عدم پیشرفت، دلیل آن را از شرکت موردنظر بپرسید.

1 – لیست کلمات کلیدی که باعث ترافیک وب‌سایت می‌شوند

طبیعتاً هر فردی که وارد دنیای سئو می‌شود، آرزو دارد که روزی بیشترین ترافیک ممکن را از کلمات کلیدی موردنظر خودش به دست‌آورد؛ بنابراین یکی از اولین مواردی که شما باید در گزارش سئو خودتان قرار دهید کلمات کلیدی آن وب‌سایت و میزان ورودی از آن است.

2 – ترافیک ورودی از بک لینک‌های وب‌سایت

طبیعتاً یکی از کارهایی که در هر فرآیند سئو به آن پرداخته می‌شود، ساخت بک لینک در وب‌سایت‌های مختلف است؛ اینکه ببینید از طریق کدام بک لینک‌ها بیشترین ترافیک ممکن را به دست آورده‌اید، باعث می‌شود که بدانید فعالیت در کدام وب‌سایت‌ها بیشترین تأثیر را در سئو وب‌سایت شما خواهد گذاشت و ازاین‌رو، در آینده می‌توانید بیشتر روی آنان کارکنید.

3 – ترافیک ورودی از موتورهای جستجو و سایر منابع

طبیعتاً اصلی‌ترین معیاری که باید در گزارش سئو موردنظر قرار گیرد میزان ترافیکی است که یک وب‌سایت از موتورهای جستجو به دست آورده است؛ شما باید دائماً این مقدار را بررسی کنید و سعی کنید باکار کردن روی قسمت‌های مختلف وب‌سایت، آن را افزایش دهید و درنهایت به اطلاع مشتری برسانید.

4 – مدت‌زمانی که هر کاربر در وب‌سایت می‌گذارند

یکی از فاکتورهایی که نشان‌دهنده میزان جذابیت یک وب‌سایت است، مدت‌زمانی است که افراد مختلف در آن می‌گذرانند؛ اگر در گزارش سئو خودتان دیدید که مدت‌زمان ماندن هر فرد در وب‌سایت افزایش‌یافته است، می‌تواند نشان‌دهنده آن باشد که ساختار وب‌سایت بهتر شده و محتواهای جذاب‌تری در آن قرارگرفته‌اند.

5 – تعداد بازدید از هر صفحه

طبیعتاً تمامی ما به دنبال این هستیم که بازدید صفحات وب‌سایتمان دائماً افزایش پیدا کند، ازاین‌رو یکی از مواردی که در گزارش سئو باید قرار بگیرد همین معیار است؛ هنگامی‌که بازدید یکسری صفحات افزایش پیدا کند، نشان‌دهنده آن است که سئو آن از قبل قدرتمندتر شده است و در حال پیشرفت است.

6 – درصد کاربران بازگشتی به وب‌سایت

یکی دیگر از فاکتورهایی که می‌تواند میزان جذابیت یک وب‌سایت و درنهایت سئو آن را مشخص کند و حتماً باید گزارش سئو قرار گیرد، درصد کاربرانی است که به وب‌سایت برگشته‌اند. هنگامی‌که فردی وب‌سایت شمارا باز می‌کند و پس از مدتی به آن بازمی‌گردد، نشان‌دهنده آن است که محتوای شما برای او جذاب بوده و درنهایت هر چه این مقدار بهتر شود، سئو شما قوی‌تر خواهد بود.

7 – نرخ پرش یا Bounce rate

نرخ پرش یکی از آن فاکتورهایی است که هرچه کمتر باشد بهتر است؛ این معیار نشان می‌دهد که چند درصد از افرادی که صفحه وب‌سایت شما بازکرده‌اند، به صفحه دیگری از آن وارد نشده‌اند.

8 – سرعت بارگذاری وب‌سایت

یکی از مواردی که حتماً باید در گزارش سئو قرار داشته باشد، سرعت وب‌سایت است؛ یک شرکت سئو باید دائماً سعی کند که این معیار را در وب‌سایت شما بهبود دهد و درنهایت آن را برایتان توضیح دهد.

9 – اشتباهات انجام‌شده در طی کار

در طی هر پروژه سئو ممکن است یکسری اشتباهات توسط متخصص سئو موردنظر انجام شود که طبیعتاً باید رفع شوند؛ ازاین‌رو گزارش سئو باید این موارد گفته شوند تا با همکاری یکدیگر راه‌حلی برایش یافت شود.

10 – درصد ورودی از دیوایس های مختلف

امروزه بیشترین میزان ورودی ترافیک از طریق کاربران تلفن‌های همراه است، بنابراین خیلی اهمیت دارد که در گزارش سئو این مورد لحاظ شود که ترافیک وب‌سایت از طریق کدام دیوایس ها وارد وب‌سایت می‌شوند.

11 – میزان ایندکس صفحات در گوگل

هرچقدر میزان ایندکس یک وب‌سایت در گوگل بیشتر باشد نشان‌دهنده آن است که فعال‌تر بوده و محتواهای باارزشی می‌سازد. ازاین‌رو در گزارش سئو حتماً باید ذکر شود که میزان ایندکس صفحات تا چه حدی افزایش داشته‌اند.

12 – نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری

اصلی‌ترین هدف هر وب‌سایتی این است که بازدیدکنندگان جذب‌شده را به مشتری تبدیل کند؛ بنابراین هنگامی‌که سئو یک وب‌سایت بهتر شود، طبیعتاً نرخ تبدیل آن نیز بهتر خواهد شد و این معیار باید حتماً در گزارش سئو قرار بگیرد.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی گزارش سئو کمک می‌کند تا از وضعیت سئو وب‌سایت خودتان در تمامی زمان‌ها باخبر باشید و بدانید که کدام کارها برایتان موفقیت‌آمیز و کدامشان نبوده است و درنهایت با انجام کارهای درست، به اهدافی که دارید برسید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم گزارش سئو چیست و در ادامه مهم‌ترین معیارهای تهیه آن را برایتان آوردیم.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال گزارش سئو گرفته‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظرات و سؤالاتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا