آموزش سئو

صفحات دروازه یا (Doorway page) چیست؟

آیا میدانید صفحات دروازه یا Doorway Pages چیست؟ یا تا به حال با آنان روبرو شده اید؟ به‌صورت کلی هر فردی که در دنیای وب فعال است دائماً سعی می‌کند تا رتبه وب‌سایت خودش را به صدر برساند و برای دریافت ترافیک از این طریق، دست به هر کاری ممکن است بزند.

همین موضوع باعث می‌شود که دائماً مضر و بد و مضر برای کاربر به وجود بیایند که عملاً هیچ ارزشی برای گوگل ندارند. صفحات دروازه نمونه‌ای از این روش‌ها هستند؛ به‌صورت کلی صفحات دروازه، صفحاتی هستند که صرفاً برای یک کلمه کلیدی بهینه‌سازی شده‌اند و محتوای اصلی و مرتبط در آنان قرار ندارد و این صفحات صرفاً به‌عنوان یک پل بین شما و محتوای موردنظرتان قرار می‌گیرند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم صفحات دروازه چیست و تأثیر آنان در سئو بگوییم.

صفحات دروازه چیست؟

امروزه با توجه به رشد روزافزون موتورهای جستجو و قدرت فوق‌العاده آنان در تشخیص تکنیک‌های کلاه‌سیاه، عملاً استفاده از روش‌های غیرقانونی برای رتبه گرفتن کاری بسیار سخت شده است و همین باعث شده تا افراد مختلف سعی کنند به روش‌های گوناگون کاری کنند که گوگل تصور کند که آنان سئو سایت را به روش درستی انجام می‌دهند اما درواقع این‌طور نیست.

طبیعتاً هر وب‌سایتی که در دنیای اینترنت فعالیت می‌کند، برای کسب رتبه در کلمات کلیدی موردنظر خودش تلاش می‌کند و ازاین‌رو برای رسیدن به این هدف، به تولید محتوای باکیفیت و باارزش می‌پردازد؛ اما عده‌ای از افراد وجود دارند که حوصله صرف زمان برای تولید محتوا و تحمل سختی‌های آن را ندارند و ازاین‌رو سعی می‌کنند از روش‌های ساده‌تر برای کسب رتبه در کلمات کلیدی و درنهایت جذب ترافیک بهره ببرند.

یکی از این روش‌ها، ساخت صفحات دروازه یا Doorway pages است؛ به‌صورت کلی صفحات دروازه، صفحاتی هستند که به‌صورت مجزا دارای محتوا نیستند و درواقع کاربران پس از ورود به آنان،  باید به دنبال محتوایی که می­خواستند بگردند.

احتمالا تابه‌حال برایتان پیش‌آمده که یک کلمه کلیدی را در گوگل جستجو کرده باشید که در ظاهر به نظر می‌رسد که یکی از وب سایت ها شامل محتوای خوبی باشد؛ اما هنگام ورود به آن سایت، فهرستی از لینک‌های مرتبط با آن کلمه کلیدی را ببینید که به‌صورت کاملاً ربات گونه جمع‌آوری‌شده‌اند و شما با کلیک روی آنان، می‌توانید وارد سایت موردنظر شوید.

چنین صفحه‌هایی به‌عنوان صفحات دروازه شناخته می‌شوند؛ ازنظر گوگل، ایجاد چنین صفحاتی بسیار مخرب و غیرمفید است و نشان می‌دهد که تولیدکننده چنین محتوایی، صرفاً هدفش گرفتن رتبه در یک کلمه کلیدی بوده و عملاً هیچ تلاشی برای تولید محتوا نکرده است.

درواقع فرض کنید خودتان به دنبال یک موضوع خاص می‌گردید و می‌خواهید راجع به آن به مطالعه بپردازید؛ اما هنگام ورود به یکی از وب سایت‌های موجود در نتایج، نه‌تنها به محتوای موردنظرتان نمی‌رسید، بلکه تازه باید به دنبال چیزی که می‌خواستید بگردید و روی آن کلیک کنید تا به آن بروید.

در چنین شرایطی شما مطمئناً شما تجربه خوبی نخواهید داشت و ممکن است از موتورهای جستجو به خاطر نمایش دادن چنین صفحه‌ای دلخور شوید؛ بنابراین طبیعی است که گوگل با چنین صفحاتی ذاتاً مشکل داشته باشد و درواقع هر چیزی که کاربر از آن لذت نبرد، مطمئناً گوگل نیز نخواهد برد.

درواقع صفحات دروازه درگذشته شاید می‌توانستند به‌عنوان صفحات نسبتاً مفیدی شناخته شوند که در آنان حجم انبوهی از صفحات مرتبط با یک کلمه کلیدی وجود دارد؛ اما امروزه به دلیل اینکه افراد زیادی از آن‌سو استفاده می‌کنند و صرفاً بر اساس اهداف شخصی تولیدشان می‌کنند، موتورهای جستجو به آنان روی خوشی نشان نمی‌دهند.

به‌عنوان‌مثال بسیاری از وب سایت‌ها وجود دارند که با نوشتن یکسری کدها، به‌صورت خودکار محتوای دیگر صفحات را در قالب یکسری کلمات کلیدی جمع‌آوری می‌کنند و در یک صفحه قرار می‌دهند تا کاربران در صورت تمایل با کلیک بر روی آنان، وارد صفحه موردنظر شوند.

درواقع بااینکه صفحات دروازه یا Doorway pages مفهوم ساده‌ای دارند، اما می‌توانند شامل انواع متفاوتی باشند؛ به‌عنوان‌مثال در بسیاری از موارد ممکن است کاربران هنگام ورود به یک صفحه مرتبط با یک کلمه کلیدی، به صفحه‌ای دیگر که اصلاً ربطی به آن ندارد ریدایرکت شوند که این اصلاً چیز خوبی نیست و باعث صدمات جبران‌ناپذیری به وب‌سایت خواهد شد.

از طرفی دیگر، برخی از وب‌سایت‌ها برای اینکه صرفاً رتبه‌ای به دست آورند، کلمات کلیدی را به‌صورت پنهان‌شده در صفحات قرار می‌دهند و شما هنگام ورود به آنان، هیچ اثری از چیزی که می‌خواستید نمی‌بینید و با محتوایی کاملاً متفاوت روبرو می‌شوید.

درواقع موتورهای جستجو در حالت عادی برای اینکه یک وب‌سایت را به‌درستی ایندکس و نمایش دهند با چالش‌هایی روبرو هستند و هنگامی‌که فردی از صفحات دروازه استفاده کند، آشفتگی‌های جدیدی برای خزنده‌های گوگل ایجاد می‌کند که این موضوع مطمئناً عواقب بدی خواهد داشت.

درواقع بسیاری از افرادی که درزمینهٔ سئو فعالیت می‌کنند معتقدند که تولید صفحات دروازه عملاً کاری بیهوده و زمان‌گیر است و درصورتی‌که فرد این زمان را صرف تولید محتوای باکیفیت و باارزش کند، مطمئناً نتایج بسیاری بهتری خواهد گرفت.

از طرفی دیگر، افرادی نیز ادعا می‌کنند که درواقع تمامی صفحاتی که در دنیای وب حضور دارند یک درگاه هستند؛ به این معنا که شما از هر صفحه می‌توانید به‌عنوان یک دروازه به دیگر محتواها استفاده کنید و در یک سایت چرخ بزنید؛ اما موضوع مهمی که دراین‌باره وجود دارد این است که معمولاً ما هر صفحه‌ای را به‌عنوان صفحه دروازه شناسایی نمی‌کنیم

. به‌عنوان‌مثال، با توجه به تعریفی که راجع به صفحات دروازه داده شد، صفحه اصلی یک وب‌سایت نیز از این نوع محسوب می‌شود زیرا شما هنگام ورود به آن محتوای اصلی را نمی‌بینید.

اما صفحات اصلی وب‌سایت‌ها، هدفی برای کسب رتبه برای کلمات کلیدی خاص ندارند و صرفاً می‌خواهند بانام برندشان بالا بیایند؛ یعنی مخاطبانی که این نام را جستجو می‌کنند عملاً می‌دانند که با فهرستی از مقالات روبرو خواهند بود و به دنبال کلمه کلیدی خاصی نیستند.

اما در Doorway pages هایی که مخرب هستند، معمولاً تولیدکننده سعی می‌کند روی یک کلمه کلیدی خاص که جستجوی زیادی دارد رتبه بگیرد بدون اینکه برای آن محتوای باارزش و جداگانه تولید نماید! بنابراین شاید به نظر این‌طور برسد که همه صفحات وب‌سایت یک دروازه هستند، اما فقط بعضی از آنان که مانند مثال بالا هستند مضر خواهند بود.

 

 

چرا استفاده از Doorway Pages ایده بدی است؟

موتورهای جستجو و خصوصاً گوگل، از زمان گذشته تا به کنون به‌شدت الگوریتم‌های خودشان را قدرتمندتر کرده‌اند و عملاً دیگر تکرار یک کلمه کلیدی در صفحه، نه‌تنها باعث افزایش رتبه آن نخواهد شد، بلکه اگر بیش‌ازحد انجام شود جریمه را در بر خواهد داشت.

بنابراین هنگامی‌که شما به تولید صفحات دروازه می‌پردازید و سعی می‌کنید آنان را به رتبه برسانید، خزنده‌های گوگل صفحه شمارا بررسی می‌کنند و بعد به‌سادگی از چگالی بیش‌ازحد این کلمات در صفحه متوجه می‌شوند که یک جای کار می‌لنگند.

ازآنجایی‌که خوانایی یک مقاله به‌شدت در نحوه ایندکس شدن آن اثر دارد، خزنده‌های گوگل ترجیح می‌دهند چنین صفحاتی را به رتبه‌های بالا نیاورند زیرا می‌دانند که به‌احتمال‌زیاد خوانندگان از آن لذتی نخواهند برد و به خاطر همین دلیلی ندارد که آن را ببینند!

گوگل از صفحات دروازه چه برداشتی دارد؟

اگر تا به اینجا با دقت به حرف‌هایی که زدیم گوش‌داده باشید، حتماً میدانید که گوگل از صفحات دروازه اصلاً خوشش نمی‌آید و در صورت مواجه‌شدن با آنان مطمئناً واکنش خوبی نخواهد داشت.

این موتور جستجو، چنین صفحاتی را این‌طور توصیف می‌کند:

«این صفحات برای کاربران بد است و هیچ ارزشی ندارد زیرا کاربران را با چند صفحه مشابه یکدیگر مواجه می‌کند و آنان با کلیک بر هر نتیجه، فقط به یک مقصد می‌روند»

بنابراین با توجه به توضیحاتی که گوگل ارائه کرده است، عملاً هر وب‌سایتی باید از تولید صفحات درگاه جلوگیری کند؛ زیرا کاربر هنگام ورود به چنین صفحاتی احساس می‌کند که فریب‌خورده است و این موتور جستجو از چنین چیزی متنفر است.

حالا شاید از خودتان بپرسید که چگونه می‌توانیم Doorway pages را تشخیص دهیم؟ برای این منظور، پرسیدن سؤالات زیر از خودتان به‌شدت می‌تواند کاربردی باشد:

  • این صفحه فقط برای اینکه بتواند در موتورهای جستجو به رتبه برسد ساخته‌شده است یا واقعاً کاربرانی که به آن وارد می‌شوند می‌توانند به ارزشی که به دنبال آن هستند برسند؟
  • این صفحه ترکیبی از محتواهای وب سایت‌های دیگر است که صرفا قصد دارد با تکرار کلمه کلیدی، به رتبه برسد؟
  • آیا لینک‌هایی که در این صفحه مشاهده می‌شود، واقعاً مفید هستند یا صرفاً برای موتورهای جستجو ساخته‌شده‌اند؟

بنابراین با توجه به توضیحات بالا و چیزهایی که گفته شد، صفحات دروازه، صفحاتی هستند که:

  • برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک تولیدشده‌اند اما هیچ ارزشی را به کاربر ارائه نمی‌دهند
  • سعی می‌کنند کاربر و موتورهای جستجو را به هر نحوی فریب دهند (مثلاً پنهان کردن کلمات کلیدی در صفحه بدون ارائه محتوای موردنظر کاربر)
  • وب سایت‌هایی که درگذشته از آنان استفاده کردند جریمه و از رقابت حذف شدند

پس توجه داشته باشید که گوگل به‌شدت از صفحات دروازه متنفر است و تمامی تلاش خود را می‌کند تا جلوی پیشرفت آنان را بگیرد؛ اگر فکر می‌کنید که می‌توانید با اختراع روشی جدید از این نوع صفحات، گوگل را دور بزنید، باید بگوییم که کور خوانده‌اید. این موتور جستجو با به‌روزرسانی‌هایی که می‌دهد دائماً هرگونه روشی که هنوز جوابگو باشد را بی‌اثر می‌کند و اگر بخواهید برخلاف قوانین آن عمل کنید، قطعاً جریمه خواهید شد.

بهترین جایگزین برای Doorway Pages چیست؟

بهترین راه برای کسب بهترین رتبه‌های ممکن در نتایج جستجو و باقی ماندن در آنان، همان‌طور که از گذشته تا به الآن بوده و خواهد بود، تولید محتوای باارزشی است که کاربران پس از مطالعه آن لذت می‌برند و چیزی به دانسته‌هایشان اضافه می‌شود.

بنابراین به‌جای اینکه تلاش کنید صفحات بی‌ارزشی بسازید که کاربران را اذیت می‌کند، بر تولید محتوای درجه‌یک تمرکز کنید تا شاهد نتایج شگفت‌انگیز آن باشید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی، صفحات دروازه یا Doorway pages صفحاتی هستند که عملاً دارای محتوای خاصی نیستند و صرفاً برای کسب رتبه در یکسری کلمات کلیدی خاص تولیدشده‌اند؛ معمولاً در چنین صفحاتی شده ترکیبی از محتواهای وب‌سایت‌های دیگر را می‌بینید که یکجا جمع شده و یکسری کلمات کلیدی در آنان تکرار شده است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم صفحات دروازه کدام اند و اثرات آنان روی سئو چیست.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال با این صفحات روبرو شده‌اید؟ یا تابه‌حال از آنان استفاده کرده‌اید؟ نظر شما راجع به این سبک محتوا چیست؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا