طراحی سایت

نکاتی که قبل از دریافت خدمات طراحی سایت باید بدانید!

نکاتی چه قبل از طراحی سایت باید بدانید کدام اند؟ چطور، توجه نکردن به این نکات می‌تواند تمام زحمات شمارا نابود کند؟ امروزه داشتن وب‌سایت یکی از اولویت‌های اصلی هر کسب‌وکاری در دنیا شناخته می‌شود و بدون آن عملاً شما از رقیبانتان به‌شدت عقب هستید؛ همین باعث می‌شود که طراحان سایت تعدادشان هرروزه بیشتر شود و به‌سوی کسب درآمد از این طریق بروند اما به دلیل نداشتن اطلاعات کافی، دچار مشکلات فروانی می‌شوند!

در زیر نکاتی که باید قبل از طراحی سایت بدانید را برایتان آورده‌ایم که بااطلاع از آنان می‌توانید پروژه‌هایتان را بسیار بهتر جلو ببرید.

ثبت پروژه طراحی سایت

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت چیست

اگر در حال حاضر در حال مطالعه این مقاله در سایت مهدی عراقی هستید، به خاطر این است که قبلاً یک طراح این سایت را به وجود آورده است و ما با تولید محتوا در آن، اطلاعات را در اختیارتان می‌گذاریم.

اما سؤالی که برای بسیاری از افراد ممکن است پیش بیاید این است که اصلاً طراحی سایت یعنی چه؟

همان‌طور که از کلمه مشخص است، یک طراح سایت سعی می‌کند با کمک دانشی که دارد، یک وب‌سایت را به وجود بیاورد تا به کمک آن بتوان محصولات و اطلاعات را در اختیار مردم قرار داد.

همان‌طور که یک معمار نسبت به تعیین ساختار یک‌خانه اقدام می‌کند و آن را می‌سازد، یک طراح وب‌سایت نیز تمام ساختار وب‌سایت را ازجمله رنگ‌بندی‌ها، استایل ها، تصاویر و … تعیین کرده و درنهایت به وجود می‌آورد.

معمولاً طراحانی که به‌تازگی کار خودشان را شروع کرده‌اند با مشکلات فراوانی روبرو می‌شوند که دلیلش ندانستن یکسری نکته‌هاست؛ که در این مقاله این موارد را برایتان بازگو می‌کنیم.

قبل طراحی سایت به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟

شاید برایتان جالب باشد که ما انسان‌ها دنیا را به‌صورت متفاوتی مشاهده می‌کنیم؛ یعنی هرکدام از ما به دلیل باورها، عقاید، اهداف و … که داریم، نسبت به اطلاعات و اتفاقات مختلف واکنش متفاوتی از خود نشان می‌دهیم.

اما این چه ربطی به طراحی سایت دارد؟

هنگامی‌که شما قصد دارید برای یک دسته از مخاطبان وب­سایت طراحی کنید، طبیعتاً برایتان مهم است که آنان از شما راضی باشند و اینکه صرفاً خودتان از کاری که کرده‌اید لذت ببرید کافی نیست.

به‌عنوان‌مثال ممکن است شما قالب بسیار زیبایی طراحی کنید که از آن لذت می‌برید اما به دلیل حجم بسیار بالای آن، کاربران هنگام لود آن بسیار معطل شده و درنهایت عصبی می‌شوند و آن را ترک می‌کنند!

بارها برای خودم در ابتدای شروع طراحی سایت پیش‌آمده بود که قالب‌های زیبایی را ازنظر خودم طراحی می‌کردم اما چون مخاطبان هدفم را نمی‌شناختم، نتیجه خاصی نمی‌گرفتم…

بنابراین ما همیشه باید هدفمان از یک طراحی و اینکه برای چه اشخاصی ساخته‌شده است را بدانیم.با رعایت نکات زیر، از خطر چنین مشکلاتی در امان خواهید بود:

1 – هدفتان از طراحی را بدانید

همیشه قبل از اینکه طراحی سایت را شروع کنید، تعداد زیادی سؤال در مورد هدف خودتان بپرسید؛ اینکه این وب‌سایت قرار است چه‌کاری انجام دهد و برای چه افرادی کار کند؟ بازدیدکنندگان ما به دنبال چه چیزی می‌گردند و …

هنگامی‌که اهداف دقیقی برای خودتان داشته باشید، مسیرتان برای رسیدن به آن بسیار هموار خواهد شد و می‌توانید در مدت‌زمان کوتاه‌تری به آنان برسید. به‌عنوان‌مثال می‌توانید هدفتان را رسیدن به تعداد مشخصی مشتری، بازدیدکننده و … تعیین کنید.

اهداف بالا از معمول‌ترین اهدافی هستند که در طراحی سایت دنبال می‌شوند و برای رسیدن به آن باید استراتژی‌های مشخصی داشته باشید.

اما برخی از کسب‌وکارهای بزرگ و متوسط، اهداف دقیق‌تری تعیین می‌کنند که می‌تواند شامل:

  • افزایش قدرت برند
  • به دست آوردن تعداد مشخصی از ایمیل‌های کاربران
  • افزایش نرخ تبدیل به مقدار مشخص و بالا بردن تعداد مشتریان و …

2 – این وب‌سایت در چه زمینه‌ای به کار می‌رود؟

فرض کنید شما ابزاری داشته باشید که دارای قیمت و ارزش بسیار بالایی است اما شما نمی‌دانید باید در چه زمینه‌ای آن را استفاده کنید و در اصل کارش را نمی‌دانید!

به‌عنوان‌مثال اگر شما یک لامبورگینی را بردارید و به 300 سال قبل بروید و آن را به فردی هدیه دهید، بااینکه این ماشین بسیار باارزش است اما آن فرد کاربرد آن را نمی‌داند بنابراین فایده‌ای برایش نخواهد داشت.

در طراحی سایت نیز شما قبل از انجام هر کاری، باید بدانید که این وب‌سایت قرار است چه‌کاری انجام دهد و به چه انتظاراتی پاسخ دهد.

به‌عنوان‌مثال ویژگی‌های موردنیاز این وب‌سایت چیست؟ اگر سایت شما درزمینهٔ فروش بلیط هواپیما باشد، طبیعتاً میدانید که باید در طراحی قابلیت رزرو سریع بلیت و جستجوی آنان را اضافه کنید.

این کار باعث می‌شود که بدانید برای رسیدن به هدف دقیقاً باید چه کارهایی را تمام کنید و میزان هزینه‌های که باید داشته باشید را تخمین می‌زنید.

3 – مخاطبان هدف را به‌صورت دقیق بشناسید

یکی از مهم‌ترین واصلی‌ترین کارهایی که همواره در زمان طراحی سایت انجام شود، شناخت دقیق مخاطبان هدف است.همان‌طور که میدانید انسان‌ها موجودات بسیار پیچیده‌ای هستند و اگر شما آنان را نشناسید، ممکن است ندانسته کارهایی بکنید که آنان را ناراحت یا عصبانی کنید.

به‌عنوان‌مثال اگر ماندانیم که مخاطبان چه حساسیت­های فرهنگی دارند، ممکن است سایت‌مان را طوری طراحی کنیم یا چیزی در آن قرار دهیم که احساسات افراد را خدشه‌دار می‌کند!

بنابراین یکی از اصلی‌ترین نکته‌ها، شناخت مخاطبان هدف است؛ اینکه این سایت برای چه افرادی قرار است ساخته شود؟ جوانان؟ نوجوانان؟ افراد میان‌سال یا …

علاقه این افراد چیست؟ معمولاً در تفریحاتشان چکار می‌کنند و از چه محصولاتی خوششان می‌آید و … همگی باید در این مرحله موردبررسی قرار بگیرند.

وقتی این کار را به‌خوبی انجام دهید و پرسونا شخصیت مخاطب را بسازید، قبل از پیاده‌سازی هر استراتژی می‌توانید حدس بزنید که مخاطبان نسبت به آنچه واکنشی نشان خواهند داد.

به‌عنوان‌مثال اگر شما مخاطبانتان را بشناسید و بدانید که لوازم‌آرایشی که در رطوبت به هم نریزد را دوست دارند، هنگامی‌که بخواهید چنین چیزی را تبلیغ کنید میدانید که آنان واکنش خوبی نشان می‌دهند و احساس هیجان می‌کنند.

سفارش طراحی سایت

4 – نیازهای مردم را به‌صورت دقیق تشخیص دهید

ما انسان‌ها در تمام طول زندگی‌مان در حال برخورد با مسائل و مشکلات مختلف و حل آنان هستیم؛ اصلاً دلیل اینکه شما کلمه کلیدی را در گوگل جستجو کردید و وارد این صفحه شدید نیز به خاطر داشتن یک مسئله است که شما بامطالعه این مقاله قصد دارید آن را برطرف کنید.

بنابراین تمامی انسان‌های دنیا نیز مانند ما هستند؛ شما قبل از طراحی سایت، باید نیازهای مخاطب را به‌صورت دقیق تشخیص دهید تا بهترین راه برای برطرف کردنش را بیابید.

برای این منظور، سؤالات زیر می‌توانند مفید باشند:

  • مشکلات مخاطبان چیست؟
  • آنان به دنبال راه‌حل چه چیزی هستند؟
  • هدف آنان چیست و می‌خواهند به چه چیزی برسند؟
  • و …

بعدازاینکه این مرحله را به‌خوبی انجام دادید و از صحت آن مطمئن شدید، نوبت آن است که تمامی استراتژی‌ها و کارهایتان را بر اساس رفع این نیازها تعیین کنید! اینکه اهدافتان در این زمینه باشد، کلمات کلیدی‌تان متناسب با آن باشد، ادبیات نوشتان مقالات برایشان بهینه شود، محصولاتی که برایشان مفید است ارائه کنید و …

5 – سایت شما چه امکاناتی را ارائه می‌دهد

شما باید بدانید که ویژگی‌هایی که قصد پیاده‌سازی آنان روی وب‌سایت را دارید چیست‌اند.

طبیعتاً برای طراحی سایت، شما مسیر یکسانی را در پیش ندارید؛ به‌عنوان‌مثال ویژگی‌هایی که یک وب‌سایت فروشگاهی نیاز دارد را یک وب‌سایت دانلودی نخواهد داشت و درک و شناخت هرکدام از مواردی که باید پیاده شوند، به شما کمک می‌کند که کارتان را بهتر پیش ببرید.

6 – بازدیدکنندگان بعد از ورود به سایت چه‌کارهایی انجام می‌دهند

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد هر کاربری با یک هدف مشخص وارد وب‌سایت شما می‌شود و درنهایت قرار است یکسری کارها درون آن انجام دهد.

اما شاید برایتان جالب باشد که هرکدام از این عکس‌العمل‌ها به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌توانند توسط طراح سایت تعیین شوند؛ به‌عنوان‌مثال اگر هنگام ورود کاربر به سایت به او یک پیشنهاد خوب برای خرید یک محصول و … داده شود، به‌احتمال‌زیاد وارد آنان خواهد شد.

بدترین اتفاق ممکن که بانس ریت شمارا بالا می‌برد و قدرت رتبه گرفتن سایت را نیز کاهش می‌دهد این است که کاربر بعد ورود به سایت هیچ کاری نکند؛ بنابراین ما باید سعی کنیم ببینیم کاربران معمولاً چه عکس‌العمل‌هایی نشان می‌دهند و تا جای ممکن کاری کنیم که آنان از بودن در سایت ما لذت ببرند.

به‌عنوان‌مثال ارائه پیشنهاد ثبت‌نام، خرید، تخفیف و … باعث می‌شود احتمال عکس‌العمل کاربران در سایت بالاتر برود.

7 – مزیت رقابتی خودتان را بشناسید

اگر فرقی با رقیبان نداشته باشید، دلیلی ندارد که کاربران شمارا به آنان ترجیح دهند!

بنابراین یکی از اصلی‌ترین کارهایی که باید انجام دهید این است که ببینید مزیت رقابتی شما چیست و اگر مزیت رقابتی ندارید، به دنبال راهی بگردید که آن را برای سایت‌تان بسازید. توجه داشته باشید که مزیت رقابتی زمانی برایتان مفید خواهد بود که بر اساس نیازهای مخاطبان باشد.

8 – نحوه یافتن سایت توسط کاربران چگونه است

طبیعتاً اصلی‌ترین هدف ما از طراحی سایت این است که کارفرما بتواند به کمک آن بازدیدهای زیادی به دست آورد.اما قبل از این، باید مکان‌هایی که کارفرما قصد دریافت بازدید از طریق آنان را دارد بشناسید تا درنهایت بسترهای لازم برای آن را هنگام طراحی پیاده‌سازی کنید.

به‌عنوان‌مثال، فرض کنید فرد سفارش‌دهنده قصد دارد که بازاریابی را به‌صورت ایمیلی انجام دهد؛ در چنین شرایطی شما وظیفه‌دارید در سایت بخش‌هایی را اضافه کنید که به دریافت اطلاعات ایمیل کاربران بپردازد.

9 – معیارهای اندازه‌گیری موفقیتتان را تعیین کنید

تا به اینجا شما هدفتان از طراحی سایت را میدانید اما این کافی نیست؛ زیرا شما باید ابزارهایی داشته باشید که با ارائه یکسری آمارها میزان پیشرفتتان را نمایش دهند تا با بررسی آنان در بازه‌های زمانی مختلف، میزان موفقیتتان با متوجه شوید.

ممکن است کارفرما قصد داشته باشد یکسری ابزارهای خاص در وب‌سایت استفاده شوند که شما در چنین شرایطی وظیفه‌دارید سایت را براین اساس طراحی کنید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله نکاتی که باید قبل از طراحی سایت بدانید را برایتان شرح دادیم؛ با رعایت این نکات می‌توانید از میزان شکست‌های احتمالی تا حد بسیار زیادی بکاهید و نتایج مثبت زیادی بگیرید.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال طراحی سایت را انجام داده‌اید؟ تجربیاتتان در این زمینه چیست؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت­ها بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا