آموزش سئو

چه صفحاتی را در سایت نو ایندکس یا نو فالو کنیم؟

چه صفحاتی را در سایت نو ایندکس یا نو فالو کنیم؟ این سؤالی است که افرادی که به‌تازگی در سئو شروع به کارکرده‌اند دائماً می‌پرسند؛ در حالت کلی ما نمی‌خواهیم که موتورهای جستجو دچار گمراهی شوند و به همین دلیل، یکسری از صفحات که دارای ارزش خاصی برای مخاطبان نیستند نباید ایندکس شوند و به همین منظور ما از تگ نو ایندکس استفاده می‌کنیم، در برخی‌ها نیز نباید لینک‌های موجود را دنبال کنند؛ اما واقعاً کدام صفحات باید شامل این تگ‌ها شوند؟

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم چه صفحاتی را در سایت نو ایندکس یا نو فالو کنیم.

کدام صفحات باید نو ایندکس شوند؟

همان‌طور که میدانید ارزش تمامی محتواها برای موتورهای جستجو یکسان نیستند؛ درواقع هنگام برخورد خزنده‌های گوگل با سایت شما، ارزش آنان را مانند ترازو اندازه‌گیری می‌کنند و در صورت داشتن شرایط لازم، آن را به‌خوبی ایندکس کرده و رتبه می‌دهند.

 

1 – آرشیو نویسندگان

طبیعتاً هر وب وب سایت برای هر نویسنده صفحه‌ای اختصاصی دارد که کاربران با مراجعه به آن می‌توانند مقاله‌هایی توسط او نوشته‌شده است یا ببینند؛ این به‌خودی‌خود چیز بدی نیست اما مشکل جایی شروع می‌شود که شما صرفاً یک نویسنده در وب سایت‌تان دارید.

در چنین شرایطی محتوای قرارگرفته در صفحه اصلی کاملاً مشابه با محتوای آرشیو نویسندگان خواهد بود و این باعث ایجاد محتوای تکراری و درنهایت آسیب رسیدن به سئو شما خواهد شد.

بهترین راه برای چنین مواردی این است که کاملاً نمایش دادن آرشیو نویسندگان را غیرفعال کنید اما اگر احساس می‌کنید که ممکن است در آینده به تعداد نویسندگان سایت افزوده شود، می‌توانید از تگ نو ایندکس استفاده کنید تا موتورهای جستجو آن را در نتایج ایندکس نکنند.

2– صفحاتی مانند تأیید خرید یا تشکر ثبت‌نام

طبیعتاً ما نمی‌خواهیم صفحاتی مانند صفحه تأیید خرید یا تشکر ثبت‌نام در نتایج جستجو شوند؛ زیرا نه ارزشی به کاربر اضافه می‌کنند و نه دارای محتوای خاصی هستند.

خزنده‌های گوگل هنگام مواجه‌شدن با چنین صفحاتی به‌سادگی متوجه ارزش پایین آنان خواهند شد و همین ممکن است سبب شود تا اعتمادشان نسبت به شما کاهش یابد؛ زیرا آنان می‌دانند که کاربرانشان به دنبال محتوای باکیفیت هستند.

از طرفی دیگر، ممکن است به دلیل داشتن ضعف‌های نرم‌افزاری در وب‌سایت شما، کاربران با ورود به چنین صفحاتی بدون انجام هیچ کاری، جایزه‌هایی که تعیین کرده‌اید یا دریافت کنند؛ به‌عنوان‌مثال فرض کنید که شما تعیین کرده‌اید که اگر فردی در سایت ثبت‌نام کرد و اطلاعات خودش را وارد نمود، وارد صفحه تشکر شود و درنهایت یک هدیه به او داده شود. حالا اگر آن صفحه به‌خوبی طراحی نشده باشد و در نتایج جستجو ایندکس شود، کاربران به‌سادگی می‌توانند با کلیک روی آن و وارد شدن به نتایج، جایزه‌ای که تعیین کرده‌اید را بگیرند بدون اینکه هیچ کاری انجام داده باشند.

3 – صفحات خصوصی سایت مانند ورود ادمین

طبیعتاً هر وب سایت دارای یکسری صفحاتی خصوصی است که نباید در دسترس عموم قرار بگیرد زیرا ممکن است باعث به وجود آمدن خطرات امنیتی گردد؛ صفحات ورود ادمین ازجمله این موارد شناخته می‌شود.

به‌عنوان‌مثال اگر شما از وردپرس استفاده کنید، می‌توانید به کمک صفحه wp-login وارد پنل مدیریت شوید؛ این صفحه ازنظر امنیتی دارای اهمیت زیادی است و مطمئناً نباید در اختیار افراد دیگر قرار بگیرد.

بنابراین شما باید در آنان تگ نو ایندکس را قرار دهید تا خزنده‌های موتورهای جستجو نسبت به ایندکس‌شان اقدام نکنند؛ ازجمله خطرات عدم انجام این کار می‌توان به دسترسی راحت نفوذ گران به آن و یا حتی کنجکاوی کاربران و واردکردن پی‌درپی رمز عبور و نام کاربری اشاره کرد که ممکن است باعث ازکارافتادن سایت شود.

شما می‌توانید این کار را در فایل Robots.txt نیز به‌سادگی انجام دهید که کار آسانی است و بهترین راه نیز شناخته می‌شود.

4 – نتایج جستجوی‌های داخلی

یکی از ویژگی‌های بسیار خوبی که اکثر وب سایت‌های اینترنتی دارند، قابلیت جستجو بین محتواهایی است که منتشر کرده‌اند؛ به‌عنوان‌مثال اگر شما به دنبال یادگیری سئو باشید، می‌توانید این کلمه را در سایت مهدی عراقی جستجو کنید و به خواسته‌تان برسید.

اما ایرادی که این کار دارد این است که باعث به وجود آمدن یکسری صفحات داخلی برای نمایش نتایج می‌شود؛ اگر شما این صفحات را نو ایندکس نکرده باشید، توجه خزنده‌های گوگل ایندکس می‌شوند که این بسیار بد بوده و تأثیرات منفی زیادی روی سئو شما خواهند داشت.

درواقع موضوع زمانی بدتر می‌شود که شما در صفحه‌نمایش نتایج جستجو، به صفحات دیگر مشابه آن لینک دهید و یا رقبا از این موضوع مطلع شوند و از این حفره برای سئو منفی روی سایت شما استفاده نمایند!

بنابراین همیشه سعی کنید قابلیت ایندکس شدن چنین صفحاتی را به‌وسیله تگ نو ایندکس بگیرید تا کاربران هنگام جستجو برای سایت شما، با صفحات عجیب‌وغریب روبرو نشوند.

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید، خبر خوبی برایتان داریم؛ برای رفع این مشکل کافی است افزونه یواست سئو را نصب کنید تا به‌صورت اتوماتیک تمامی صفحات مربوط به نتایج جستجو را نو ایندکس کند. این باعث می‌شود تا اتلاف وقت شما به حداقل ممکن برسد.

کدام صفحات باید نو فالو شوند؟

هنگامی‌که شما یک صفحه را نو فالو می‌کنید، این پیام را به موتورهای جستجو می‌رسانید که پیوندهایی که در آنان موجود است را دنبال نکنند و این یعنی خزنده‌ها آن صفحه را ایندکس خواهند کرد، اما روی لینک‌هایی که در آنان موجود است کلیک نمی‌کنند.

در صفحات نو ایندکس، ما کاری می‌کنیم که یک صفحه به‌صورت کامل ایندکس نشود اما جلوی دنبال کردن پیوندهای موجود در آن را نمی‌گیریم چون باعث آسیب رسیدن به سئو نمی‌شود.

اما در برخی از موارد ممکن است نیاز باشد که ما دنبال کردن لینک‌های یک صفحه را بگیریم که این مورد توسط تگ نو فالو انجام می‌شود.

ویژگی نو فالو در ابتدا صرفاً برای بک لینک‌ها به وجود آمد و صاحبان وب سایت‌ها می‌توانستند به کمک آن جلوی انتقال اعتبار یک صفحه به بقیه وب سایت‌ها را بگیرند؛ اما کمی بعد، این ویژگی برای صفحات نیز به وجود آمد و مزایای زیادی به همراه داشت.

حالا شاید بپرسید که این تگ در چه مواردی کاربرد دارد؟

به‌عنوان‌مثال فرض کنید شما وب سایت دارید که به معرفی بهترین وب سایت‌ها در زمینه‌ها مختلف می‌پردازد؛ درنهایت ممکن است در طول هر مقاله به تعداد زیادی وب‌سایت مختلف لینک دهید اما نمی‌خواهید که موتورهای جستجو آنان را دنبال کنند.

در چنین شرایطی می‌توانید آن صفحه را نو فالو کنید و ازآن‌پس خود آن صفحات ایندکس می‌شود، اما لینک‌های موجود در آن دنبال نخواهد شد.

شما می‌توانید این کار به‌وسیله نو فالو کردن خود لینک‌های قرار داده‌شده نیز انجام دهید؛ اما سریع‌ترین راه، همین مورد بالا است زیرا قابلیت انجام شدن به‌صورت خودکار را دارد و دیگر نیازی نیست شما برای هر لینک به‌صورت جداجدا تگ نو فالو قرار دهید.

کاربرد تگ نو ایندکس و نو فالو چیست؟

ممکن است برای بسیاری از افراد که تازه‌وارد دنیای سئو شده‌اند این سؤال پیش بیاید که اصلاً چرا ما باید از تگ‌های نو فالو و نو ایندکس استفاده کنیم؟

تگ نو ایندکس برای این به کار می‌رود که ما این پیام را به خزنده‌های موتورهای جستجو برسانیم که نمی‌خواهیم صفحاتمان در نتایج ایندکس شوند؛ اما هدف ما از این کار چیست؟

درواقع برای اینکه وب‌سایت قدرتمندی داشته باشید، باید محتواهای شما دارای کیفیت زیادی باشند و نیازهای مخاطبان را برطرف کنند و اگر غیرازاین باشد، اعتماد گوگل نسبت به شما کاهش خواهد یافت.

بنابراین باوجوداینکه ما همیشه سعی خواهیم کرد برای وب سایت‌مان محتوای باکیفیت بنویسیم، اما در برخی از موارد صفحاتی وجود دارند که لازم و ضروری هستند اما نمی‌توان در آنان محتوایی نوشت.

در چنین شرایطی ما مجبور هستیم کاری کنیم که آنان در نتایج جستجو ایندکس نشوند و در چنین مواردی، تگ نو ایندکس به‌شدت به ما کمک خواهد کرد.

حالا به کاربرد تگ نو فالو می‌رسیم؛ اگر با مفهوم عصاره لینک آشنا باشید، میدانید که هر وب‌سایت مانند یک مخزن آب است که با هر بک لینکی که می‌گیرد، به میزان آب درون آن افزوده می‌شود و گوگل وب سایت‌هایی را در رتبه‌های بالاتر قرار می‌دهد که میزان آب موجود در آنان نسبت به بقیه بیشتر باشد.

حالا با این تعریف، شما میدانید که اگر ما به وب سایت‌های دیگر لینک دهیم، میزان عصاره لینک کمتری خواهیم داشت؛ بنابراین نمی‌توانیم به هر وب سایت لینک دهیم.

اما برخی از موارد ضروری است که این کار انجام شود؛ حالا اگر ما بخواهیم لینک بدهیم اما عصاره‌ای از دست ندهیم باید چکار کنیم؟ باید از تگ نو فالو استفاده کنیم.

هنگامی‌که برای یک صفحه تگ نو فالو تعریف کنید، خزنده‌های موتورهای جستجو دیگر لینک‌های موجود در آنان را دنبال نخواهند کرد و درنهایت ارزشی نیز به آنان منتقل نخواهد شد.

چرا تگ نو ایندکس و نو فالو به وجود آمد؟

درواقع هنگامی‌که گوگل تصمیم گرفت نمره پی‌جویی کردن رنک هر وب‌سایت را با یک عدد نمایش دهد، سئو کاران کلاه‌سیاه زیادی از این موضوع سو استفاده کردند و سعی می‌کردند با تولید بک لینک‌های اسپم و زیاد، رتبه خودشان را در نتایج بهبود دهند.

همین موضوع سبب شد تا گوگل تگ نو فالو را برای لینک‌ها به وجود آورد که هنگامی‌که به یک لینک اضافه می‌شد، دیگر اعتباری به وب سایت‌های مقصد منتقل نمی‌شد؛ همین موضوع سبب شد که روزبه‌روز تعداد وب سایت‌های اسپم کم‌تر و کم‌تر شود و آرامش به دنیای وب بازگردد.

در مورد تگ نو ایندکس نیز می‌توان گفت به دلیل اینکه کاربران برای گوگل به‌شدت مهم هستند، دائماً تلاش می‌کند تا نتایج با کیفیتی به آنان ارائه کند و به همین منظور تگ نو ایندکس را به وجود آورد تا صاحبان وب وب سایت‌ها، صفحاتی که احساس می‌کنند برای کاربران ارزشی ندارند را حذف کنند.

تمرین‌ها

توجه کنید که بدون انجام تمرین‌ها پیشرفت خاصی در دانش سئو نخواهید داشت.

  1. سعی کنید یکی از صفحات خودتان را نو ایندکس و یکی را نو فالو کنید(صفحاتی که اعتبار زیادی ندارند)
  2. بررسی کنید که بعد از نو ایندکس کردن صفحه چه اتفاقی برای آن در نتایج می‌افتد
  3. به این فکر کنید که کدام‌یک از صفحاتتان باید نو ایندکس و کدام‌یک نو فالو شوند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی تگ نو ایندکس برای جلوگیری از ایندکس یک صفحه با اجازه دنبال کردن لینک‌های موجود در آن و تگ نو فالو با اجازه ایندکس یک صفحه بدون دنبال کردن لینک‌های موجود در آن به کار می‌رود و برای هر وب‌سایتی ضروری و مهم است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم چه صفحاتی را در سایت نو ایندکس یا نو فالو کنیم و در ادامه تأثیر هرکدام را بیان کردیم.

نظر شما چیست؟ آیا تابه‌حال از تگ نو ایندکس و نو فالو استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می‌شویم نظراتتان را در بخش کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام. صفحه پرتفولیو یا نمونه کارها رو نو ایندکس باید بکنیم یا بذاریم ایندکس بشه؟ چون کلمه تارگتی براش پیدا نمیکنم که بخواد تو گوگل بیاد بالا… ممنون میشم به سوالم جواب بدین.

    1. سلام امیر عزیز!
      ببین این موضوع بستگی داره!
      مثلا مخاطب ما قطعا سرچ میکنه تو گوگل نمونه کار سئو پس ایندکس باشه خوبه.
      ولی مخاطب ما تو گوگل سرچ نمیکنه قوانین و مقررات سایت مهدی عراقی اگر خواست مطلع هم بشه موقع انجام دادن یکاری مطلع میشه و نیازی نیست این صفحه ایندکس باشه.

      ولی به صورت کلی صفحه نمونه کار ایندکس باشه میتونه کمک کنه.

      موفق و پیروز باشید!

        1. مخلصیم موفق باشی امیر جان.
          راستی حتما اینستاگرام و لینکدین مارو فالو داشته باش اونجا راحت تر و سریع تر میتونی به جواب سوالاتت برسی و استوری و پست های آموزشی خوبی در شبکه های مجازیمون قرار میگیره. 🙂

          1. سلام خیر صفحات تماس با ما و درباره ما صفحاتی هست که ممکنه کاربر تو گوگل در خصوص برند شما دنبالش بگرده پس بهتر هست تو حالت کلی ایندکس باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا