آموزش سئو

فیچر اسنیپت (Featured Snippets) چیست؟ اهمیت آن در سئو

هنگامی که راجع به سئو صحبت می‌کنیم، ناخودآگاه به فکر کسب رتبه اول در SERP می‌افتیم. در واقع کسب رتبه اول برای هر کارشناس سئو و مالک سایتی حائز اهمیت بسیار زیاد است.

اما اگر بتوان رتبه صفر را بدست آورد قطعا جذابیت برای ما بیشتر نیز خواهد شد. در این پست قصد داریم تا شما را با فیچر اسنیپت آشنا کنیم. پس در ادامه با ما در وبسایت مهدی عراقی همراه باشید.

متأسفانه اکنون در زبان فارسی امکان استفاده از فیچر اسنیپت نیست. این فناوری ساخت گوگل فعلا از زبان فارسی پشتیبانی نمی‌کند. اما اگر محتوایی انگلیسی را جستجو کنید میتوانید به پاسخ سوالات خود برسید.

فیچر اسنیپت چیست؟

فیچر اسنیپت چیست

قبل از اینکه بخواهیم شما را با فیچر اسنیپت آشنا کنیم، پیشنهاد می‌کنم تا حتما یکبار از گوگل سوالی را بپرسید. عبارت” What is a snippet feature” را در گوگل جستجو کنید.

در لینک صفر گوگل و بالاتر از لینک یک، عبارتی طولانی به شما نمایش داده می‌شود. این عبارت درواقع پاسخ به سؤال شما می‌باشد. شما از گوگل پرسیدید که فیچر اسنیپت چیست و گوگل نیز خیلی مسئولانه درحال پاسخ به سؤال شما می‌باشد.

شاید بارها و بارها با این موضوع برخورد کرده باشید اما اسم آن را ندانسته باشید. جالب است که بدانید فیچر اسنیپت بسیار برای سئو سایت حائز اهمیت است. با وجود اینکه این فناوری در زبان فارسی فعلا عملیاتی نشده است، اما در زمان انگلیسی به خوبی کار می‌کند.

برای اینکه بخواهید با باکس فیچر اسنیپت آشنا شوید فقط کافیست عبارتی سوالی یا طولانی را در گوگل سرچ کنید. میتوانید عبارت” سرمربی تیم ملی آرژانتین” را در گوگل جستجو کنید.

هنگامی که جستجوی شما به پایان برسد، بدون اینکه وارد سایتی شوید، در لینک صفر جستجو‌های گوگل نام سرمربی این تیم به شکلی کاملا بزرگ و واضح نمایش داده می‌شود.

این باکس همان فیچر اسنیپت گوگل است که درحال پاسخ به سؤال شما می‌باشد. واقعا از این همه هوش و قدرت گوگل انسان شگفت زده می‌شود.

سازگاری فیچر اسنیپت با زبان فارسی

بالاتر عنوان کردیم که فیچر اسنیپت با زبان فارسی سازگاری ندارد. البته این موضوع منحصر به الان است و ممکن است در آینده‌ای نزدیک با زبان فارسی نیز سازگار شود.

البته پاسخ برخی از جستجو‌های فارسی نیز توسط فیچر اسنیپت داده می‌شود. این سیستم پاسخ سوالات فارسی را معمولا از ویکی‌پدیا به کاربر نشان ی‌دهد.

برای مثال اگر سوالی در زمینه فارسی داشته باشید میتوانید از گوگل بپرسید. گوگل نیز خیلی هوشمندانه پاسخ شما را از ویکی‌پدیا پیدا خواهد کرد.

برای مثال اگر عبارت” همسر نرگس محمدی” را در گوگل جستجو کنید، این موتور جستجوگر از دوست عزیز خود ویکی‌پدیا سؤال شما را می‌پرسد و در قسمت گراف دانش گوگل نمایش داده می‌شود.

ویکی‌پدیا نیز اطلاعاتی که نرگس محمدی بازیگر خوب کشورمان دارد را بررسی می‌کند. پس از بررسی متوجه می‌شود که در مقابل نام همسر وی نام” علی اوجی” درج شده است.

به همین راحتی متوجه می‌شود که همسر این بازیگر کیست. پاسخ شما را به گوگل منعکس کرده و گوگل نیز پاسخ را به شما نشان می‌دهد. به همین راحتی میتوانید پاسخ سوالات خود را از گوگل دریافت کنید.

اهمیت فیچر اسنیپت برای سئو

سئو یعنی بهبود سایت برای موتورهای جستجو. در بالا نیز اشاره کردیم که نتایج اسنیپت در رده صفر گوگل قرار میگیرد. نتایج فیچر اسنیپت در باکسی اختصاصی و بالاتر از سایت جستجو‌‌ها می‌باشد.

زمانی که سایت شما در این رده قرار بگیرد، قطعا بازدید بیشتری را نیز به همراه خواهد داشت. در کنار محل جایگیری، هنگامی که کاربر متوجه اهمیت محتوای سایت شما بشود، قطعا از سایت بازدید خواهد کرد.

کاربران سایت شما را در ذهن خود ذخیره می‌کنند و در مراجعات بعدی شاید بعنوان یک کاربر مستقیم وارد وبسایت شما بشوند.

طبق تحلیل و آمار متخصصان سئو هشت درصد از کل کلیک‌های گوگل مربوط به فیچر اسنیپت است. هشت درصد اصلا درصد کمی نیست.

سایت‌هایی که در لینک یک گوگل هستند نهایت تا بیست درصد CTR به خود جلب خواهند کرد. پس درمیابیم که عدد هشت یک عدد مناسب برای فیچر اسنیپت است.

شما بعنوان یک کارشناس سئو باید پاسخ سؤال به کاربر را فقط در یک کلمه خلاصه نکنید. با اینکار میتوانید کاربر را برای بازدید از سایت خود به باز کردن سایت ترغیب کنید.

برای مسائل اگر کاربر در مورد لیستی از شما سؤال می‌کند باید این لیست آن‌قدر بلند باشد که کاربر با یک نگاه از گوگل نتواند پاسخ خود را بدست بیاورید و مجبور شود تا به سایت شما رجوع کند.

فرض کنید که باکسی بزرگ در رده صفر و بالای گوگل نمایش داده می‌شود. دیگر هیچ کاربری سراغ سایت‌های دیگر نمی‌رود و همین موضوع ترافیکی فضایی را به سمت سایت شما هدایت می‌کند.
همین موضوع به تنهایی یک نکته بسیار مثبت و مهم برای سئوی سایت شما می‌باشد.

انواع فیچر اسنیپت

انواع فیچر اسنیپت

فیچر اسنیپت حالت‌های مختلفی دارد. در پایین هرکدام از این حالت‌ها را به شما کاربران عزیز معرفی کرده‌ایم.

مفاهیم و تعارف

این نوع باکس شامل متنی است که مفهومی را توضیح می‌دهد. هنگامی که شما عبارتی را جستجو می‌کنید، مفهوم آن عبارت در قالب یک پاراگراف به شما کاربران نمایش داده می‌شود. این پاراگراف معمولا بین 40 تا 60 کلمه می‌باشد.

برای مثال هنگامی که شما عبارت digital wallet را جستجو می‌کنید. یک پاراگراف در جایگاه صفر به شما نمایش داده می‌شود. در این پاگراف توضیحی بین 40 تا 60 کلمه به شما نمایش داده می‌شود. همچنین چند تصویر در مورد موضوعی که شما جستجو کرده‌اید به شما نمایش داده می‌شود.

باکس جدول

این باکس برای داده‌هایی که نیاز به جدول دارد نمایش داده می‌شود. برای مثال اگر بخواهید بیت کوین را به دلار یا ریال تبدیل کنید، این جدول به شما نمایش داده می‌شود. برای تست میتوانید عبارت” BTC TO USD” را در گوگل جستجو کنید. آنگاه جدولی به شما نمایش داده می‌شود که میتوانید به راحتی اینکار را انجام دهید و از این همه هوش و نبوغ گوگل شگفت زده شوید.

لیست‌های ترتیبی

از این باکس معمولا برای نمایش روند یک کار استفاده می‌کنند و اهمیت آن ترتیبی بودن آن است. برای مثال فرض کنید که شما قصد دارید مراحل انجام یک کار را به کاربران توضیح دهید، میتوانید از این لیست استفاده کرده و به ترتیب هر مرحله را به کاربران خود توضیح دهید.

لیست‌های بدون ترتیب

این لیست‌ها زمانی کاربرد دارند که ترتیب هیچگونه اهمیتی ندارد. برای مثال شما قصد دارید نفرات اعضای یک کلاس را نام ببرید. حال اینکه چه شخصی اول و چه شخصی آخر باشد هیچ اهمیتی ندارد.

چگونه featured snippets را پیاده‌سازی کنیم؟

پیاده سازی فیچر اسنیپت

در ابتدای این مقاله گفتیم که استفاده از فیچر اسنیپت برای زبان فارسی مقدور نیست. اما با توجه به رشد سریع گوگل در تمامی زمینه‌ها، بعید نیست که خیلی سریع این ویژگی برای سایت‌های فارسی زبان نیز فراهم شود و توسعه دهندگان ایرانی نیز بتوانند از این قابلیت استفاده کنند. به همین دلیل بر روی این ویژگی باید از الان سرمایه گذاری کرد و به فکر آن بود.

برای آنکه بتوان از قابلیت featured snippets در زمان مناسب استفاده کرد، باید از الان به سراغ مباحث چیستی برویم. یعنی مطالبی را در سایت خود قرار دهیم که قرار است به یکسری از سوالات کاربران ما پاسخ دهد.

در این صورت به احتمال زیاد در زمانی که گوگل این فناوری را برای زبان فارسی پیاده‌سازی می‌کند، سایت ما برای استفاده از آن آماده است.

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

تمام هدف گوگل جلب و افزایش رضایت کاربر است و هدف از ارائه فیچر اسنیپت های گوگل این بوده است تا کاربر هر چه زودتر به جواب مد نظر خود برسد.

در این مقاله ما درباره اهمیت فیچر اسنیپت صحبت کردیم و اینکه اگر شما در رتبه 0 گوگل قرار بگیرید چه ویژگی دارد برایتان شرح دادیم خوشحال می‌شویم تجربیات و نظراتتان را در قسمت کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا