آموزش دیجیتال مارکتینگ

وبکست (Webcast) چیست؟ +برسی تفاوت آن با وبینار

با پیشرفت تکنولوژی و امکان برگزاری کلاس ها و برنامه ها به صورت آنلاین مهیا شده است و این قضیه طرفداران زیادی را پیدا کرده تا به صورت غیر حضوری در کلاس های آنلاین شرکت کنند. و قطعا دوست دارند کلاسی که در آن شرکت می‌کنند از کیفیت مطلوبی نیر برخوردار باشد.

واژه وبکست تریب Web+cast است به معنی پخش به صورت اینترنتی یا از طریق وب. وبکست ها صرفا برای آموزش نیستند و کارهای زیادی را میتوان با آن انجام داد مثل برگزاری جلسات ، پرزنت محصول و…

در ادامه مقاله همراه ما باشید تا به صورت کامل این موضوع را با هم بررسی کنیم.

وبکست چیست؟

وبکست چیست

وبکست پخش اینترنتی تحت وب جلسه یا رویداد شما از طریق اینترنت است. برخلاف وبینار، پخش وب با این واقعیت مشخص می‌شود که میزبان تنها می‌تواند ارائه خود را از هر کجا برای هر کسی که دارای اتصال اینترنت است پخش کند.

این بدان معناست که مخاطبان بسیاری می‌توانند پخش آنلاین را تقریباً از هر دستگاهی تماشا کنند. آنها همچنین این اجازه را دارند که از میکروفون استفاده کنند و این‌گونه با مخاطبان در ارتباط باشند.

برخی از نمونه وبکست‌های معروف می‌توانند ایستگاه‌های رادیویی و تلویزیونی باشند که از طریق تلویزیون به صورت آنلاین یا ایستگاه‌های پخش رادیویی خروجی می‌گیرند.

پخش اینترنتی چیزی نیست جز یک کنفرانس یا ارائه که به صورت آنلاین انجام صورت می‌پذیرد. شرکت کنندگان می‌توانند این کنفرانس را تماشا کنند و سؤالات را برای سخنران ارسال کنند یا با نمایندگان دیگر در ارتباط باشند.

از آنجا که تعامل در اولویت اصلی کنفرانس‌های وب است‌، فناوری پخش وب از قابلیت‌های کنترل مشارکت مخاطبان پشتیبانی می‌کند.

وبکست امروزه دیگر فقط به مشاغل محدود نمی‌شود. این همواره پخش رویدادهای زنده مانند آموزش‌های الکترونیکی ، کنفرانس‌های شرکتی و ارائه سرمایه گذاران را در بر می‌گیرد و بسیار کارآمد و مفید عمل می‌کند.

علاوه بر آن در شرایطی مانند پندمی مانند ویروس کرونا و گسترده بودن این مشاغل که تعطیلی آن موجب ضرر و زیانی کلی است، وبکست از مهم‌ترین عناصر این دوران به حساب می‌آید.

وبکست‌ به مخاطبان شما این امکان را می‌دهد که شرایط یک جلسه حضوری را برایشان فراهم کند. همواره می‌توان یک وبکستی طراحی کرد تا شرکت کنندگان در آن بتوانند در زمان تعیین شده سوالات خود را بپرسند و پاسخ خود را نیز در همان وبکست دریافت کنند.

وبکست‌ها همچنین به مخاطبان خود این امکان را می‌دهند تا مشارکت و عملکرد را ارزیابی کنند ، بنابراین پاسخگویی را نیز بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این ، پخش‌های تحت وب به بازدید کنندگان این امکان را می‌دهد تا سخنرانی‌ها را ضبط و ذخیره کنند تا به افرادی که نمی‌توانند در رویدادهای زنده حضور داشته باشند، بدانند که در جلسه چه مواردی ارائه شده است.

کاربرد‌های وبکست

با پیشرفت تکنولوژی امروزه روش های مختلفی وجود دارد که توسط آن‌ها می‌توانید وبکست ایجاد کنید و با همکاران و آشنایان خود جلسه‌ای از راه دور برگزار کنید.

بسیاری از مشاغل برای پخش امور داخلی ، ارتباط با کارمندان خارج از کشور ، میزبانی جلسات آموزشی و نمایش محصولات از وبکست استفاده می‌کنند. خواه یک سازمان غیرانتفاعی ، فروش محور و یا خدمات مشتری متمرکز باشید ، وبکست‌ها می‌توانند ارزش شرکت شما را مضاعف و چند برابر کنند.

برخی از رایج ترین برنامه‌ها برای ارتباطات داخلی از طریق وبکست شامل:

آموزش: پخش‌های تحت وب به ادمین اجازه می‌دهد تا یک فیلم آموزشی را برای مخاطبان زیادی و به صورت همزمان پخش کند و از ثبات آن نیز اطمینان حاصل کند.جلسات و کنفرانس‌ها: شرکت‌ها هم نیز با حضور سرا سریشان همچنان می‌توانند جلسات منظمی داشته باشند، بدون اینکه هزینه‌ای برای سفر به صورت حضوری بپردازند.

ارتباطات شرکتی: ارتباط با دفتر شرکت خود برای به اشتراک گذاشتن محتوای بصری، خدماتی مانند وبکست را می‌طلبد.

معرفی محصولات: شرکت‌ها توانایی نمایش محصولات و خدمات جدید را به چشم‌اندازهای فروش و ارسال اطلاعیه‌های مربوط به محصولات شرکت دارند.

وبکست به شما این امکان را می‌دهد با مشتریان خود در سراسر کشور (و در سطح بین‌المللی) ارتباط برقرار کنید، با مخاطبان بیشتری صحبت کنید و در لحظه به آن‌ها گوش دهید و به آنها پاسخ دهید. انواع برنامه‌های پخش تحت وب برای حفظ روابط خارجی عبارت‌اند از:

بازاریابی: به طور کلی، از پخش‌های تحت وب می‌توان برای بازاریابی محصولات جدید و به روزرسانی‌های فروش استفاده کرد.

ایجاد حس بصری متفاوت برای مشتری: مسلماً مشتریان شما با ایجاد حسی بصری برای آن‌ها بیشتر ترغیب می‌شوند که خرید کنند.

آموزشی: آموزش به مشتریان و مخاطبان خود در مورد محصولات یا خدمات شما می‌تواند به آنها کمک کند تا شما را به عنوان یک متخصص در زمینه کاری خود بشناسند.

جلسات پرسش و پاسخ: ویژگی گپ وبکست به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا با مشتریان خود تعامل داشته و به سؤالات آن‌ها پاسخ دهند.

رویدادهای ویژه: هر رویداد یا کنفرانس ویژه ای که خارج از کشور نتواند در آن شرکت شود، می‌تواند به راحتی از طریق وبکست پخش شود.

خدمات و پشتیبانی مشتری: مناسب پشتیبانی مشتری که به ارتباطات از راه دور و محتوای بصری نیاز دارد.
کنفرانس‌های مطبوعاتی: پخش های اینترنتی برای کنفرانس‌های مطبوعاتی تعاملی و گسترده مناسب هستند.

همه این برنامه هایی که از طریق وبکست انجام می‌شوند، می‌تواند از راه‌های مختلف به سود شرکت شما باشد. با پرکنده شدن مشتری و کارمند از نظر جغرافیایی در سراسر کشور و فراتر از آن سراسر دنیا نیز می‌تواند باشد.

پخش های اینترنتی می‌توانند آن فاصله را کم کنند تا حتی مجبور نشوید میز کار خود را ترک کنید. این کار هزینه‌های مرتبط با سفر کاری را کاهش می‌دهد و با کاهش زمان و تلاش و اثر محیطی کوچک‌تر ، نتایج فوری بیشتری به بار می‌آورد.

تفاوت وبکست با وبینار چیست؟

تفاوت وبکست با وبینار چیست

برای رونق کسب و کار ، ارتباطات کارآمد در درجه اول اهمیت دارند. هر صاحب کسب و کار یا تیم مدیریت مشاغل همیشه به دنبال روش‌هایی است تا همه‌ی تیم خود را اعم از کارمندان دور کار ، تأمین کنندگان یا مشاورانشان را در یک صفحه قرار دهد. به همین دلیل است که برای مدت طولانی جلسات حضوری محرک بزرگی در سفرهای کاری قرار می‌گیرند.

با این حال ، در عصر اطلاعاتی که اکنون در آن زندگی می‌کنیم ، لازم نیست شخص برای جلسات و کنفرانس‌های حضوری سفر کند. با استفاده از فناوری وبکست می‌توانید جلسات و کنفرانس‌های حضوری تعاملی و مجازی را از طریق اینترنت برگزار کنید.

در بین انواع مختلف جلسات مجازی ، وبینارها و وبکست‌ها محبوبیت بیشتری برای تجارت و ارتباطات شخصی دارند. اما تفاوت این دو قالب ارتباطی چیست؟

در نگاه اول ، تفاوت زیادی بین وبینار و وبکست وجود ندارد. ممکن است تصور شود که همه آن‌ها یکسان هستند و نام های مختلف صرفاً اصطلاحات فنی است که شرکت های فناوری و تکنولوژِی برای فروش محصولات استفاده می‌کنند.

از این گذشته ، آیا هر دو اصطلاح به یک جلسه مجازی اشاره نمی‌کنند؟ در حقیقت ، هنگامی که شما دو شکل ارتباط اینترنتی چندرسانه‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهید، می‌فهمید که تفاوت واقعی آنها تا چه اندازه است.

وبینارها سخنرانی‌های زنده‌ای هستند که از طریق اینترنت انجام می‌شوند. ارائه به عنوان یک جریان زنده و تعاملی به حساب می‌آیند و سخنران و مخاطبان این فرصت را پیدا می کنند که از طریق چت متنی یا ایمیل از آنها سؤال کنند و به آن‌ها پاسخ دهند.

از طرف دیگر ، وبکست‌ هم مستلزم پخش برنامه‌های ارائه شده از طریق اینترنت است. این ارائه ممکن است به صورت زنده باشد یا برای پخش اینترنتی از قبل ضبط شده باشد ، جایی که مخاطبان می‌توانند ویدیو را در صورت درخواست مشاهده کنند. بعلاوه ، وبکست‌ها تقریباً همیشه با مخاطب خود تعامل برقرار نمی‌کنند.

همان‌طور که می‌دانید ، هنگام مقایسه وبینار در برابر وبکست ، موارد زیادی برای بررسی کردن وجود دارد. در اینجا به تفاوت بین دو شکل جلسات مجازی و اینکه چه موقع و در کجا باید از هر یک از این دو را استفاده کنیم ، خواهیم پرداخت.

پخش تحت وب در مقابل وبینار : تفاوت ها

پخش تحت وب

تفاوت در ویژگی ها

در حالی که در دنیای مدرن امروز هر دو وبینار و وبکست بسیار کارآمد هستند و قابلیت های زیادی را دارا می‌باشند، هر کدام از این قالب‌های ارائه آنلاین ویژگی‌ها کاملاً متفاوتی دارد.

وبکست شامل استانداردهای ارتباطی در لحظه است که ارتباط چندرسانه‌ای را از طریق مرورگر امکان‌پذیر می‌کند. این استانداردها از طریق کنفرانس تلفنی، کنفرانس ویدیویی، وبینارها و پخش‌های اینترنتی مبتنی بر مرورگر انجام می‌پذیرند. به همین ترتیب، وبینارها و پخش‌های تحت وب در هسته و اصلیت ویژگی‌های یکسانی را دارند.

با این حال، ویژگی‌های این دو نوع برگزاری جلسات اینترنتی و از راه دور فراتر از فناوری اصلی آن‌ها به طرز چشمگیری متفاوت است. به عنوان مثال، وبینارها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تعاملی باشند و اتاق جلسه مجازی مشارکتی را فراهم کنند.

برای ایجاد این امکان، نرم‌افزار وبینار، به ویژه نرم‌افزار پیشرفته‌ای مانند MegaMeeting، لایه دیگری از ویژگی‌های کامل کننده را اضافه می‌کند.

در مورد MegaMeeting ، میزبان‌ها به اشتراک صفحه ، اشتراک فایل ، چت مبتنی بر متن و سایر ویژگی‌ها دسترسی دارند. ویژگی اشتراک گذاری صفحه به مجریان اجازه می‌دهد تا نمای دسک تاپ خود را با مخاطبان به اشتراک بگذارند.

به همین ترتیب ، شرکت کنندگان در وبینار می‌توانند هر برنامه فعال را که مجری از آن استفاده می کند ، در میز کار خود مشاهده کنند. همه افراد در جلسه به محتوا ، اسناد و نرم افزارهای مورد استفاده دسترسی دارند. این ویژگی به ویژه در نمایش و آموزش نرم‌افزار یا محصول بسیار مفید است.

ویژگی اشتراک گذاری فایل به حاضران در جلسه اجازه می‌دهد تا از طریق یک محیط رمزگذاری شده و امن ، پرونده های بزرگ را با سایر حضار به اشتراک بگذارند.

برای به اشتراک گذاشتن یک فایل ، شما به سادگی فایل را بارگذاری می‌کنید و سایر شرکت کنندگان به داده‌های مشترک نیز دسترسی دارند. به همین راحتی مشاهده پرونده های به اشتراک گذاشته شده نیز آسان است.

فقط باید پرونده ها را دانلود کنید. به طور خلاصه ، این ویژگی همه شرکت کنندگان را در یک صفحه قرار می‌دهد و دور هم جمع می‌‌کند.ویژگی چت کردن به همه شرکت کنندگان این امکان را می دهد تا به صورت کنترل شده در بحث کمک کنند.

به جای اینکه همه در جلسه صحبت کنند و در نتیجه مجری برنامه را قطع کند ، حاضران می‌توانند نظرات خود را به اشتراک بگذارند ، همچنین سوالات را بپرسند و پاسخ دهند ، همه افراد حاضر در وبینار در پنجره چت دیده می‌شوند.

ترکیب این سه ویژگی باعث می شود وبینارها بسیار تعاملی باشند. وبینار همه مخاطبین را در یک جلسه آموزنده و مفید درگیر می‌کند.از طرف دیگر، وبکست‌ها برای تمرکز بیشتر بر ارائه طراحی شده‌اند.

به همین ترتیب ، پخش‌های تحت وب از ویژگی های بی‌شماری که وبینارها به عنوان ویژگی استاندارد دارند‌، عاری است. به عنوان مثال ، پخش‌های تحت وب معمولاً فاقد ویژگی های چت‌، اشتراک صفحه و ثبت هستند زیرا در بیشتر مواقع به آ‌ن‌ها نیازی نیست.

با این حال ، برای بهبود اثربخشی ارائه و محتوا، بسیاری از پخش‌های وب دارای پاورپوینت یا ویژگی اشتراک اسلاید هستند.به طور خلاصه ، هنگام مقایسه یک وبینار در مقابل وبکست از نقطه نظر ویژگی‌ها‌، متوجه خواهید شد که وبینارها پر از ویژگی‌های متفاوت و مفید هستند و وبکست‌ها معمولاً حداقل ویژگی ها را دارند.

درکل در وبینار یک مدرس، آموزش دهنده، سخنران و … کنترل صفحه و ارائه را به عهده دارد و بدون اجازه او کسی نمی‌تواند میکروفون خود را فعال کرده و یا از وبکم استفاده کند.

و همه‌ی موارد در دست ادمین است. اما در وبکست همان‌طور که از نامش پیدا است، چند نفر به صورت تصویری باهم ارتباط می‌گیرند و قالبا نیاز به چت کردن هم ندارند.

تفاوت در اجرا

وبینار

در یک وبینار ، تمرکز بر ارائه اطلاعات لازم در هنگام جذب مخاطب است. به همین ترتیب ، علاوه بر ارائه ، میزبان وبینار همچنین می‌تواند از نظرسنجی ها و استفاده از پرسش و پاسخ ، به اشتراک گذاری صفحه و پرونده‌های مشترک استفاده کند تا یک تجربه جامع و عمیق‌تر را ارائه دهد.

از طرف دیگر ، ارائه‌های پخش شده در وبکست متفاوت است. با توجه به اینکه جریان اطلاعات یک جهت است ، تمرکز بیشتر بر روی گفته های مجری بیشتر مورد توجه می‌باشد. علاوه بر این ، در پخش‌های تحت وب از موارد كمكی استفاده کم‌تری می‌شود. فقط چند کمک ضروری ، مانند اسلایدها به طور معمول در پخش های تحت وب استفاده می‌شود.

تفاوت در اندازه و چیدمان مخاطب

اصولاً جلسات مجازی دسترسی مخاطبان به جلسات را بهبود می‌بخشد. همان‌طور که گفته شد، وب کست معمولاً در مقایسه با وبینار در دسترس مخاطبان بیشتری قرار می‌گیرد.

به عنوان مثال، از طریق نرم‌افزار وبینار MegaMeeting، حدود 500 شرکت کننده می‌توانند به یک وبینار دسترسی پیدا کنند. اگرچه این تعداد برای نرم‌افزار وبینار بسیار زیاد است، اما در مقایسه با تعداد مخاطبی که یک وب سایت می‌تواند داشته باشد، کم رنگ است.

همان‌طور که در مورد پخش‌های اینترنتی معروف مانند “گفتگوهای TED” وجود دارد، پخش تحت وب می‌تواند به هزاران یا حتی صدها هزار نفر برسد.

تفاوت در میزان دسترسی مخاطبان از محدودیت‌های فناوری ناشی می‌شود. وبینارها به عنوان جلسات بحث تعاملی در نظر گرفته شده‌اند. بنابراین، آن‌ها دارای ابزارهای وبینار مانند چت، به اشتراک گذاری فایل و قابلیت اشتراک صفحه و همچنین سایر ویژگی‌های لازم برای پیوستن همه شرکت کنندگان و مخاطبان در وبینار هستند. بهره‌گیری از چنین ویژگی‌هایی برای هزاران نفر در بهترین حالت دشوار و در بدترین حالت غیرممکن است.

از طرف دیگر، برنامه‌های وبکست به جای ارائه جلسات بحث و گفتگو، یک طرفه ارائه می‌شوند. این بدان معنی است که آنها نیازی به استفاده از ابزار بحث ندارند و کاربران فقط به تصاویر دسترسی دارند. در نتیجه، صدها هزار مخاطب می‌توانند بدون هیچ مشکلی به پخش تحت وب دسترسی پیدا کنند.

در چیدمان و آرایش مخاطبان نیز تفاوتی وجود دارد. پخش تحت وب می‌تواند علاوه بر مخاطب آنلاین، مخاطب مستقر در استودیو نیز داشته باشد، مانند مورد TED Talks. از طرف دیگر، وبینارها تقریباً همیشه فقط مخاطبان خود را آنلاین دارند.

تفاوت در سطح تعامل

این یک تفاوت کاملاً واضحی می‌باشد. وبینارها تعامل بسیار بیشتری بین میزبان و شرکت کنندگان آنها ایجاد می کنند. با در اختیار داشتن اشتراک و گفتگوی ابزارهای وبینار ، مشارکت مخاطبان بخشی طبیعی و اصلی از جلسه است.

شرکت کنندگان هنگام شرکت در یک وبینار شانس شرکت در پرسش و پاسخ و نظرسنجی ها را دارند.از طرف دیگر ، وبکست‌ها هیچ نوع تعاملی با مخاطب خود برقرار نمی‌کنند.

میزبان وبکست اطلاعات را ارائه می‌دهد و ا در اختیار شما قرار می‌گیرد. در نحوه ارائه دادن اطلاعات در پخش‌های تحت وب جریان اطلاعات از ارائه دهنده به مخاطب یک طرفه است. همچنین مشاغل در صورت نیاز به چنین عملکردی می‌توانند وبکست خود را ایمن و خصوصی کنند.

درکل کدام بهتر است؟ وبکست یا وبینار

وبکست یا وبینار

در زیر نگاهی داریم به جوانب مثبت و منفی این دو شکل جلسات مجازی چند نفره.

وبینار : جنبه مثبت

  • · بسیار تعاملی و صمیمی
  • · کنترل بهتر بر محیط جلسه مجازی
  • · پرسش و پاسخ و ارتباط دو طرفه امکان‌پذیر است
  • · برای آموزش و یادگیری مؤثر است
  • · انعطاف پذیرتر از پخش تحت وب
  • جوانب منفی
  • · تعداد افرادی که می توانند شرکت کنند محدود است
  • · تکرار پذیری محدود (ضبط وبینارها به کاهش این مسئله اشاره کمک می‌کند)
  • · اختلال در اینترنت می‌تواند تأثیر منفی بر وبینارها بگذارد زیرا جریان مستقیم دارند

وبکست : جوانب مثبت

  • · تکرارپذیری عالی
  • · به برنامه ریزی نیاز نداد
  • · بسیار قابل اشتراک است
  • · دسترسی آسان‌تر به این رویداد. در وبینار حتما باید ثبت نام شود.
  • · کمتر اثرات اختلال در اینترنت مشاهده می‌شود. برنامه ریزی نشده است ، بنابراین مخاطبان می‌توانند پس از بالا آمدن اینترنت به پخش وب دسترسی پیدا کنند

جوانب منفی

  • · تعامل ضعیف ؛ ارتباط بین گوینده و مخاطبان یک طرفه است
  • · نمی‌توان اشتراک گذاری همزمان فایل یا صفحه یا قابلیت پرسش و پاسخ را داشت

وبکست در مقابل وبینار : از کدام یک باید استفاده کنید؟

وبکست در مقابل وبینار

انتخاب بین وبکست و وبینار به نیاز کلی کاربر بستگی دارد. هر شکل از یک جلسه مجازی مزایا و معایبی دارد. وظیفه شما به عنوان میزبان این است که موثرترین شکل جلسه مجازی را برای نیازهای خاص خود و مخاطب انتخاب کنید.

به عنوان مثال، پخش تحت وب به طور خاص در ارائه اطلاعات به طور همزمان به افراد بیشتری نسبت به یک وبینار مؤثر است. با توجه به اینکه پخش‌های تحت وب محدود به زمان نیستند و کاربران می‌توانند در هر زمان و هر روز به فیلم از پیش ضبط شده دسترسی داشته باشند و آن را مشاهده کنند، شما موفقیت بیشتری در دسترسی بیشتر افراد به وبکست نسبت به وبینار خواهید داشت.

این ما را به سناریوی محبوب بعدی کاربر برای وبکست می‌رساند. به اشتراک گذاری محتوای همیشه تازه. همان‌طور که در بالا ذکر شد، پخش‌های تحت وب بسیار تکرارپذیر هستند و نیازی به برنامه ریزی ندارند.

شما می‌توانید از این شکل یک جلسه مجازی برای به اشتراک گذاشتن محتوای همیشه تازه با مخاطبان خود استفاده کنید. وقتی کیفیت و دقت محتوای شما با گذشت زمان تغییر نمی‌کند، پخش تحت وب شکلی مؤثر از یک جلسه مجازی برای بهره‌گیری است.

به عنوان مثال، مدیران منابع انسانی می‌توانند از برنامه‌های وب داخلی برای آموزش کارمندان جدید و دور کار در مورد جنبه‌های خاصی از فرهنگ و رویه‌های شرکت استفاده کنند. و این به این منظور نیست که آموزش‌های شخصی را هر زمان که عضو تیم جدید استخدام می‌کنند، آموزش دهند.

در همین راستا، هنگام برخورد با یک موضوع تکراری، در اکثر موارد، وبکست بهترین شکل برای یک جلسه مجازی است. به عنوان مثال، اگر می‌خواهید سؤالات متداول یا آموزش‌هایی را بسازید و به اشتراک بگذارید.

هنگامی که فیلم پخش شده در وب را ضبط کردید، لازم نیست دوباره محتوا را ارائه دهید. مخاطبان شما همیشه می‌توانند به وبکست دسترسی داشته و آن را مشاهده کنند.

از سوی دیگر، برای داشتن تعاملی‌ترین و آموزنده‌ترین جلسه مجازی، وبینار مناسب‌ترین شکل جلسه آنلاین است. نه تنها در وبینار با تعداد مخاطبان کمتری ارتباط برقرار می‌کنید، بلکه صمیمی‌تر و راحت‌تر دنبال می‌تواند پیش رود.

وبینارها همچنین از ابزارهای متنوعی استفاده می‌کنند که تعامل را تقویت می‌کند. تعامل مؤثر هنگام استفاده از پخش تحت وب عملاً غیرممکن است. از طرف دیگر وبینارها در ارائه تعامل مؤثر بسیار عالی و فوق‌العاده هستند.

مواردی که باید از وبینارها استفاده کنید شامل مشاوره با متخصصان، ارائه محصولات، نمایش محصولات (در صورت داشتن سؤال و بازخورد ضروری است) و آموزش کارکنان جدید است.

در برخی موارد، بهترین راه حل استفاده از ترکیبی از دو نوع جلسات آنلاین است. به جای اینکه به جلسات به‌صورت وبینار در مقابل وبکست و تفاوتشان فکر کنید، می‌توانید آن‌ها را با هم ترکیب کنید و یک تجربه کاربری کلی مؤثر ایجاد کنید.

یک مثال خوب در مورد استفاده از ترکیبی وبکست و وبینار، دوره‌های آنلاین است. یک جلسه مجازی برای پیشرفت اهداف آموزشی باید تعاملی باشد، به موجب آن استاد و مخاطبان (دانش آموزان) می‌توانند سؤالات خود را بپرسند و پاسخ بدهند و دریافت کنند.

در چنین شرایطی ، مدرس می‌تواند قبل از ضبط درس‌ها (با استفاده از نرم‌افزار وبینار) و استفاده از فیلم ها به سبک وبکست این کار را انجام دهد.

همچنین برای پاسخگویی به نیازهای دانش آموزان ، مدرس می ‌تواند ویژگی‌هایی را افزایش دهد که تعامل با دانشجویان نیز بالا برود. چنین ویژگی هایی شامل نظرسنجی ها و پرسش و پاسخ ، ایجاد صفحه چت ، چت صوتی ، اشتراک صفحه ، اشتراک فایل و غیره است.

بنابراین مربی و دانش آموزان می‌توانند به طور مجازی ملاقات و تعامل مؤثر داشته باشند.با توجه به اینکه مربی قبلاً بیشتر مطالبی را که می‌خواهد تدریس کند ضبط کرده است ، او آزادانه می‌تواند با دانش آموزان تعامل داشته و شخصاً به سوالات آنها پاسخ دهد.

علاوه بر این ، در طولانی مدت ، حجم کار مربی کاهش می‌یابد زیرا آنها مجبور نیستند مطالب یادگیری را با گروه جدیدی از دانشجویان ارائه دهند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

در این مقاله در مورد وبکست، تعریف، مزایا، معایب و کاربردهای آن توضیحاتی داده شد. در مجموع به برگزاری جلسات به صورت تصویری و چندنفره وبکست (پخش تحت وب) می‌گویند.

وبکست ابزار ارتباطی آنلاین است که برای اهداف آموزشی و کاری بسیار مناسب است. ولی در این نوع از جلسات آنلاین به دلیل نبودن برخی ویژگی‌ها مانند چت کردن تعامل با مخاطب پایین‌تر از حد معمول است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا