کسب و کار

استارتاپ (Startup) چیست؟ – آشنایی با شرکت نوپا

ایده هایی که دنیا را به نوعی متحول میکنند

استارت آپ یک شرکت جوان است که توسط یک یا چند کارآفرین تأسیس شده است تا یک محصول یا خدمات منحصربه‌فرد را توسعه داده و آن را به بازار عرضه کند.  این مقاله به شما کمک می‌کند دید بهتری نسبت به ایده های نو داشته باشید بلکه حتی بتوانید یک استارت آپ راه‌اندازی کنید. حتما تا آخر مطالعه کنید.
در این مقاله می‌خواهیم به موضوع استارتاپ چیست بپردازیم با ما همراه باشید.

دیگر کسب و کارهای سنتی رنگ خود را کم‌کم دارند از دست می‌دهند و مردم ترجیح می‌دهند از کسب کارهای آنلاین خدمات دریافت کنند.

استارتاپ یک ایده نو یا یک شرکت نوپا هست که خدمات سنتی قدیم را به جدیدترین نوع ممکن به مشتری ارائه می‌کند و همچنین در سرمایه، انرژی و زمان بسیار صرفه جویی می‌شود. برای مثال قبلاً شما باید می‌رفتید بازار یک ساعت راه بود و یک ساعت هم راه برگشت از طرف دیگر اگر هم به ترافیک برخورد می‌کردید این زمان افزایش پیدا می‌کرد.

و به بازار هم که می‌رسیدید باید چندین ساعت دنبال کالایی می‌گشتید که می‌خواستید اگر هم نبود که با نا امیدی که واقعاً حس بدی هست بر می‌گشتید خانه.

اما امروز این‌طور نیست شما محصول خود را در دیجی کالا جستجو می‌کنید در کمتر از 2 دقیقه محصول را به سبد خرید اضافه می‌کنید و کمتر از 5 دقیقه خرید خود را نهایی می‌کنید و تمام این دقیقاً کار استارتاپ ها و ایده‌های نو هست که کارهای سخت و زمان‌بر را برای ما هر چه ساده‌تر کند.

استارتاپ یا استارت آپ ؟

استارتاپ یا استارت آپ

در فرهنگ لغت فارسی گاهی اوقات چنین تناقضی پیش می آید که بین دو واژه کدام یک درست است اما خوب طی جستجوهای زیادی که کردم بین اساتید و علمای گویش و نوشتار فارسی اختلاف بسیاری هست کی یکی میگوید استارت آپ درست هست و دیگری میگوید استارتاپ واژه صحیح است دوستان اصلا این بحثی نیست که بخواهید برایش وقتی صرف کنید شما فقط این منظورتان را از واژه برسانید کافی هست زیاد خودتان را درگیر نوشتار کنید دقیقا کاری که من کردم!

پس هر جور که دوست دارید و هر طور که راحت هستید آن را بیان کنید و بنویسید.

استارتاپ چیست؟

استارتاپ چیست

استارت آپ (startup) شرکتی است که به‌طورمعمول در مراحل اولیه توسعه خود است. این شرکت‌ها معمولاً توسط 1-3 مؤسس آغاز می‌شود که با ایجاد محصول، خدمات یا بستر مناسب، تمرکز خود را بر سرمایه‌گذاری در تقاضای درک شده از بازار متمرکز می‌کنند.

در مراحل اولیه راه‌اندازی، استارتاپ ها معمولاً توسط اعضای تیم مؤسس تأمین مالی می‌شوند – هرچند 66٪ از استارتاپ ها از طریق سرمایه‌گذار تأمین اعتبار می‌کنند و یا برای کمک به سرمایه‌گذار در سرمایه‌گذاری خود وام دریافت می‌کنند.

استارتاپ یعنی تمرکز روی رشد

استارتاپ چیست

یکی از ویژگی‌هایی که به نظر می‌رسد بیشتر مردم برای تعریف یک استارتاپ با آن توافق دارند تمرکز روی رشد است. مشاغل کوچک شاید فقط بخواهند که به صورت کوچک باقی بمانند، اما یک شرکت نوپا نمی‌خواهد کوچک بماند.

تمامی استارتاپ ها روزی از یک ایده کوچک شروع می‌شوند ولی برخی از آن‌ها با تلاش و تمرکز روی رشد و پیشرفت به مرور رشد کرده و حرفه‌ای می‌شوند.

استارتاپ یعنی حل یک مشکل

استارت آپ برای رفع مشکل

گاهی اوقات بهترین راه برای درک یک تعریف ساده از یک مفهوم بزرگ، فکر کردن در مورد چگونگی توضیح آن به کودک است. استارتاپ شرکتی است که مشکلی را حل می‌کند.اگر شرکت شما مشکلی را حل نمی‌کند، شرکت شما صرفاً یک ایده است.

 

استارتاپ یعنی شغلی که بدون آن نمی‌توانید زندگی کنید

کسب و کار نوین

وقتی قرار است برای شخص دیگری کار کنید شغل فقط یک شغل است؛ اما وقتی شروع به راه‌اندازی یک استارتاپ می‌کنید خیلی چیزهای دیگر است. درواقع در یک استارتاپ کاری انجام می‌شود که قبلاً انجام نشده است؛ و این پتانسیل را دارد که جهان را تغییر دهد.

یک استارتاپ بیشتر سؤال است تا جواب

استارتاپ چیست 1

شاید این تعبیر جالبی از یک استارتاپ باشد که یک استارتاپ بیشتر از جنس سؤال است تا جواب! یک استارتاپ و یک تیم استارتاپی تمایل به تحقیق، بررسی و بزرگ شدن دارد؛ و این مستلزم ایجاد سؤال و پاسخ به آن است.

شاید یک شرکت کوچک و یا بزرگ در پاسخ به یک نیاز شکل گرفته باشد و همان روال خود را به صورت ساده ادامه دهد. در یک استارتاپ تمرکز بیشتر روی آزمایش، تست، تکرار و یادگیری است.

آیا استارتاپ همان کسب‌وکار کوچک است

استارتاپ ها و کسب‌وکارهای کوچک از جهات مختلفی باهم تفاوت دارند. در این قسمت به تعدادی از این موارد اشاره می‌کنیم:

1- تأمین بودجه

تأمین بودجه بیزینس

اولین رکن یک استارتاپ هزینه‌ها است. هزینه‌ها قرار است از کجا تأمین شود. بی شک در شروع کار یک استارتاپ نیاز است تا یک سرمایه‌گذار و یا هم بنیان‌گذار برای تأمین مخارج استارتاپ فراهم کنیم.

اولین موردی که باعث تفاوت بین استارتاپ و کسب‌وکارهای کوچک است همین تأمین بودجه است. تأمین بودجه استارتاپ ها بر عهده سرمایه‌گذارانی است که باید به‌طور کامل مدل درآمدی و نحوه رشد استارتاپ را برای آن‌ها شرح دهید.

درحالی‌که کسب‌وکارهای کوچک معمولاً نیازی به ارائه این مدل‌های درآمدی و نحوه رشد ندارند و تأمین هزینه‌های این کسب‌وکارها هم از طریق وام‌های بانکی انجام می‌شود.

2- انتظارات رشد

رشد استارتاپ

استارتاپ ها برای زنده ماندن باید رشد کنند. این یک اصل اساسی برای آن‌ها است به همین دلیل است که معیارهایی مانند تعداد کاربر برای آن‌ها مهم است و درواقع این نشان می‌دهد که چند درصد از بازار هدف آن‌ها به‌دست‌آمده است و چقدر احتمال دارد سهم بیشتری از بازار را به دست‌آورد.

درحالی‌که شرکت‌های کوچک نیز به دنبال رشد هستند اما رشد محافظه‌کارانه‌تری دارند که شامل ایجاد درآمد قابل‌اعتماد و بلندمدت است.

برخلاف استارتاپ ها، مشاغل کوچک باید اطمینان حاصل کنند که خرج و مخارج کم باقی خواهد ماند، زیرا “بودجه” بیشتری در دسترس آن‌ها نیست. وام‌ها باید با سرمایه بازپرداخت شوند و فرصت‌های زیادی برای انجام این کار وجود ندارد.

معنای این امر این است که یک شرکت نوپا دارای یک مدل کسب‌وکار رشد گرا است درحالی‌که یک کسب‌وکار کوچک از یک مدل تجارت سنتی قابل ‌شناسایی‌تر استفاده می‌کند.

 

3- عوامل خطر

کاهش ریسک کسب و کار

استارت آپ ها اغلب به دلیل نیاز بنیان‌گذار برای ایجاد چیز جدید شکل می‌گیرند. آن چیز جدید می‌تواند یک محصول جدید یا یک سرویس جدید یا یک روش کاملاً جدید برای بازاریابی یا چیزی باشد. این بدان معنی است که مقدار کار موردنیاز برای ایجاد یک استارتاپ غالباً بیشتر از یک تجارت کوچک است. این موضوع آن را بسیار خطرناک‌تر می‌کند.

مشاغل کوچک نیز ریسک متفاوتی دارند. بیشتر صاحبان مشاغل کوچک چیز جدیدی ایجاد نمی‌کنند.

مشاغل آن‌ها قبلاً یک مدل تجاری کاملاً اثبات شده برای مطابقت (بهبود) دارند. ازآنجاکه مشاغل کوچک تنها بر رشد متمرکز نیستند، زمان موفقیت اغلب بسیار طولانی‌تر است.

مشاغل کوچک می‌توانند برای رسیدن به هدف خود، کار را کندتر انجام دهند، استارت آپ ها این ویژگی را ندارند.

مراحل راه‌اندازی استارتاپ

مراحل راه اندازی استارتاپ

شاید شما علاقه‌مند باشید که ریسک کنید و یک تیم جوان و پرانرژی را دور هم جمع کنید و یک استارتاپ راه‌اندازی کنید. در این صورت ابتدا و قبل از هر کاری باید بدانید که می‌خواهیم چه کار کنید. این موضوع مستلزم این است که بدانید استارتاپ چه ساختاری دارد و چگونه راه‌اندازی می‌شود.

 

1- ایده پردازی کنید

ایده استارت آپ

اولین و مهم‌ترین گام در ایجاد یک استارتاپ ایده پردازی است. مرحله ایده پردازی گاهی خیلی وقت‌گیر و گاهی هم خیلی جذاب است. در اینجا چند پیشنهاد بر اساس مصاحبه با کارآفرینان موفق آورده شده است:

  • می‌توانید مشاوره بگیرید. سعی کنید از افراد کاربلد در حوزه کسب‌وکار سؤال کرده و ایده مناسبی برای خود پیدا کنید.
  • مهارت خود را بیاموزید. یکی از مواردی که می‌توانید از آن به عنوان یک ایده برای راه‌اندازی استارتاپ خود استفاده کنید آموزش دادن است. ببینید چه مهارتی دارید و روی مهارت خود برای آموزش دادن حساب کنید و ایده خود را پایه‌ریزی کنید.
  • چند تست ارزان انجام دهید. گاهی لازم است قبل از اینکه محصولات و یا خدمات ارائه دهید آن‌ها را بفروشید. بله درست است قبل از تولید بفروشید! با دادن چند تبلیغ ارزان باید ببینید که ایده و یا ایده‌های خودتان و یا همان مهارتی که در قسمت قبل گفتیم بازاری دارد یا نه!
  • یک ایده موجود را استفاده کنید. تعجب نکنید. گاهی می‌توانید ایده‌های موجود را به شکلی دیگر در یک پلتفرم دیگر پیاده کنید و این خود می‌شود یک ایده!
  • سایت بزنید. گاهی ایده‌های بزرگ تجارت‌های موفق امروزی یک سایت و یا یک کسب‌وکار کوچک و ناچیز بوده‌اند. می‌توانید با یک سایت سریع شروع کنید.
  • حل مشکل کنید. گاهی ایده‌ها از مشکلات و چالش‌های پیش رو نشاءت می‌گیرند. ببینید چه چیزی امروز دغدغه مردم است و اگر توانایی حل آن را دارید دست‌به‌کار شوید.
  • کاری که دوست دارید انجام دهید. گاهی ایده از موضوعی و یا چیزی می‌آید که به آن علاقه دارید. به چه چیزی علاقه دارید. همان را دنبال کنید. هیچ‌چیز مانند علاقه نمی‌تواند موتور محرک کاری برای شما باشد.

2- تحقیق و بررسی بازار

تحقیق و برسی بازار

مرحله بعدی از راه‌اندازی استارتاپ این است که بررسی و تحقیقات خود را انجام دهید. حالا وقت ان رسیده است که ایده‌ای که پیدا کرده‌اید که به دقت مورد بررسی قرار دهید تا ببینید ارزش گذاشتن وقت و سرمایه دارد یا نه!

باید قبل از اینکه محصول و یا خدمات خود را به بازار عرضه کنید ببینید که آیا این محصولات می‌توانند دردی از کسی دوا کنند و یا می‌توانند برای کسی مفید باشند. آیا کسی آن‌ها را می‌خرد و بازاری برای آن وجود دارد؟

در ایده پیش روی شما رقابت چطور است؟ شرکت‌های با ایده مشابه شما چه وضعیتی دارند؟ اگر ایده شما مشابهی دارد چطور می‌خواهید در بازار با وجود رقبا جا باز کنید؟

پاسخ به این سؤالات و بسیاری دیگر از سؤالات به شما کمک می‌کند تا بتوانید دلیل روشن و موجهی برای راه‌اندازی استارتاپ خود داشته باشید.

3- طرح کسب‌وکار خود را تهیه کنید

طرح کسب‌وکار قبل از راه‌اندازی آن بسیار اهمیت دارد. مثل این است که نقشه ساختمان را پیش از اینکه آن را بسازید بکشید. یک طرح کسب‌وکار یا همان بیزینس پلن درواقع برنامه‌ای است که کسب‌وکار شما را از صفر تا صد نشان می‌دهد.

اگر نیاز به یک هم بنیان‌گذار و یا سرمایه‌گذار دارید این مرحله بسیار برای سرمایه‌گذار لازم است. چراکه یک سرمایه‌گذار باید به‌طور روشن و واضح درک درستی از مراحل کار شما و نحوه رشد استارتاپ و برگشت سرمایه خود داشته باشد وگرنه به سرمایه‌گذاری اقدام نخواهد کرد.

4- تأمین مالی

تامین مالی ایده نوپا

مسائل مالی برای هر استارتاپی بسیار مهم است. شما باید توانایی استارت زدن کار را داشته باشید ضمن اینکه رفتن از هر مرحله‌ای به مرحله دیگر می‌تواند هزینه‌های زیادی داشته باشد و این باید قبلاً برآورد شده باشد تا استارتاپ با کسری بودجه و شکست روبه‌رو نشود.

برای شروع کار و گرفتن مجوزها، خرید تجهیزات، هزینه‌های حقوقی و مالیاتی، بیمه‌ها، تحقیقات و استخدام افراد، اجاره‌بها و هزینه‌های دیگر حداقل به مدت 12 ماه باید هزینه‌ها را کنار بگذارید.

وقتی همه این موارد و بسیاری موارد دیگر را برآورد کردید و جمع‌بندی نمودید میزان سرمایه اولیه کار شما به دست می‌آید.
حالا بعد از مشخص شدن مقدار سرمایه موردنیاز اولیه وقت آن است که نسبت به تأمین آن از راه‌های زیر اقدام کنید:

  • سرمایه‌گذاران شخصی
  • وام‌های کوچک سرمایه‌گذاری
  • شتاب‌دهنده‌های استارتاپ ها
  • بوت استرپینگ

در مورد بوت استرپینگ باید گفت که یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری است به این صورت که شما هرچقدر سرمایه داشتی فعالیت خودتان را شروع می‌کنید بهترین گزینه تأمین مالی ترکیبی از روش‌های بالا است که در جای خود مفصلاً بحث می‌شود.

5- تعیین ساختار کسب و کار

ساختار کسب و کار

بعد از مشخص نمودن منابع مالی وقت آن رسیده که مدل کسب‌وکار خود را تعیین کنید. کسب‌وکار شما می‌تواند یک شرکت تضامنی، یک شرکت با مسئولیت محدود، یک شرکت سهامی خاص و یا یک شرکت سهامی عام باشد.

این بخش نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و لازم است به درستی تعیین شود چراکه روی فاکتورهای زیادی ازجمله مالیات، نام تجاری، مسئولیت شما و فاکتورهای دیگر تأثیر بگذارد.

6- ثبت کسب‌وکار و استارت آپ

ثبت استارتاپ

پس از همه مراحل بالا نوبت به انتخاب نام مناسب است. نام کسب‌وکار شما تأثیر مستقیمی در همه ابعاد کسب‌وکار شما دارد. پس از انتخاب نام باید کسب‌وکار خود را ثبت کنید.

بنابراین پس از انتخاب نام دامین کسب‌وکار، قدم بعدی این است که ببینید آیا این دامین قبلاً توسط شرکت دیگری گرفته شده است یا نه؟!

اگر این نام دامنه خالی بود که می‌توانید آن را خریداری کنید و در غیر این صورت می‌توانید با استفاده از یک اختلاف جزئی نامی شبیه به نام انتخابی خود ایجاد کنید و آن را خریداری کنید.

 

7- دریافت مجوزهای مربوطه

دریافت مجوز

مرحله بعدی این است که می‌بایست وارد بخش کاغذبازی و مراحل اداری دریافت مجوز شوید. برای دریافت مجوز و مراحل و چم‌وخم کار می‌توانید با جستجویی ساده در گوگل راهنمای اخذ مجوز برای راه‌اندازی استارتاپ را جستجو کنید.

برای گرفتن مجوز های سایتتان می‌باست مجوز‌های نشر برخط ، ساماندهی و نماد اعتماد را از اینماد دریافت کنید. برای ثبت برند خود هم می‌توانید از شرکت های واسط که اینکار را برایتان انجام می‌دهند از خدماتشان استفاده کنید.

حتما قبل از برون سپاری درباره شرکتی که فرایند ثبت برند را انجام می‌دهد به خوبی تحقیق کنید و رزومه آنها را بررسی کنید.

 

8- حسابرسی را فراموش نکنید

حسابرسی در استارت آپ

کسب‌وکار شما فارغ از نوع خود لازم است که یک سیستم حسابرسی داشته باشد. حالا این حسابداری می‌تواند توسط خود شخص انجام شود و یا اینکه به یک حسابدار سپرده شود.

شما با یک حسابداری و سیستم‌های حسابداری می‌توانید قیمت‌ها، نرخ‌ها، میزان مالیات و غیر را محاسبه کرده و همیشه کنترل خوبی بر روی موارد مالی خود داشته باشید و به این صورت نظم و انسجام کار شما بهتر است و این‌گونه به پیشرفت کار خود کمک بیشتری می‌کنید.

9- انتخاب مکان استارت آپ

مکان برای استارت آپ

استارتاپ خود را در کجا می‌خواهید راه‌اندازی کنید. محل کسب‌وکار شما ارتباط مستقیمی با نوع کاری که می‌خواهید انجام دهید دارد.

باید بررسی کنید که کسب‌وکار شما نیاز به چه ابزار و وسایلی دارد و همین‌طور به چه تعداد نیرو برای کار خود نیاز دارید. آیا کسب‌وکار شما از نوع آنلاین است و نیازی به کار حضوری نیست؟!

در این صورت مکان مناسب شما خانه است و یا اینکه نیاز به کار حضوری دارید و لازم است افرادی را استخدام کنید که در این صورت باید محل مناسبی را برای این کار تهیه کنید.

10- نیرو جذب کنید

جذب نیرو برای استارت آپ

سعی کنید طرح کسب‌وکار خود را به درستی بررسی کنید و ببینید نیاز به چند نفر نیرو دارید. به چه تخصص‌هایی نیاز دارید؟ چه مقدار از کار را خودتان می‌توانید جلو ببرید. جواب این سؤال و بسیاری دیگر از سؤالات را پاسخ دهید تا مشخص شود که چند نیرو نیاز دارید.

اینجا دو حالت برای شما پیش می‌آید یا اینکه افراد را با یک قرارداد استخدام می‌کنید و یا اینکه می‌خواهید وظایف هر قسمت از استارتاپ خود را برون‌سپاری کنید.

البته هرکدام از این دو مزایا و معایب خود را دارند که درواقع جای صحبت آن اینجا نیست. ولی اگر قصد برون‌سپاری کارهای خود را دارید لازم است تا از یک دستیار برای این کارها و خلاصه چک کردن پیمانکاران آزادکار و قراردادها و پرداختی‌ها استفاده کنید.

 

11- استارتاپ خود را رشد دهید

رشد استارت آپ

بعد از تمامی مراحل فوق و راه‌اندازی استارتاپ خود وقت آن است که شروع به تبلیغ و بازاریابی محصولات و خدمات خود کنید.

در این مورد لازم است تا با یک دیجیتال مارکتر و یا یک سئوکار و یا وبمستر مشورت کنید تا راه‌های مناسب رشد کسب‌وکار خود را یاد بگیرید و بتوانید کار خود را ارتقاء دهید.

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این نوشتار در مورد استارتاپ ها و راه‌اندازی آن‌ها مختصر توضیحاتی دادیم. راه‌اندازی استارتاپ و مراحل و نکات آن پیچیده‌تر از آن است که بتوان آن را در یک مقاله جای داد.

ولی به‌طور خلاصه و اجمالی، مراحلی مانند مراحل بالا را باید طی کنید تا یک ایده تبدیل به یک استارتاپ شود. نکته‌ای که اهمیت دارد این است که باید ایده خود را تولید کی محصول و یا خدمت است قبل از تولید کردن بفروشید و این مهم‌ترین راز بیشتر استارتاپ های بزرگ دنیا است.

چراکه در این صورت با بازار و نیازهای آن بیشتر و بهتر آشنا می‌شوید و می‌توانید موفق‌تر عمل کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا