آموزش سئو

نقشه سایت (sitemap) چیست و چگونه سایت مپ بسازیم؟

نقشه سایت یک راه آسان برای مدیران وب است که می‌توانند موتورهای جستجو را در مورد صفحات موجود در سایت‌های خود که برای خزیدن در دسترس هستند، آگاه کنند.

در ساده‌ترین شکل، Sitemap یک فایل XML است که URL های یک سایت را به همراه فراداده‌های اضافی در مورد هر URL لیست می‌کند (آخرین زمان به روز شدن، معمولاً تغییر آن و اهمیت آن نسبت به سایر URL های سایت) تا موتورهای جستجو با هوشمندی بیشتری بتوانند سایت را بخزند.

خزنده‌های وب معمولاً صفحات را از پیوندهای داخل سایت و سایت‌های دیگر کشف می‌کنند. نقشه‌های سایت این داده‌ها را تکمیل کرده و خلاصه برای خزنده‌های موتورهای جستجو می‌شوند یک کار راحت! و دیگر نیازی نیست که خزنده به خود زحمت بدهد که این برای رتبه گرفتن یک سایت هم می‌تواند بسیار مفید باشد.
در این مقاله با شما همراه هستیم تا در مورد نقشه سایت و تأثیراتی که می‌تواند روی سئو بگذارد صحبت خواهیم کرد. پس در ادامه با ما همراه باشید.

نقشه سایت چیست؟

نقشه سایت چیست

Sitemap فایلی است که تمام صفحات یک وب‌سایت و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر را لیست می‌کند. سایت مپ می‌تواند فهرستی از صفحات، رسانه‌ها یا پرونده‌ها در یک وب‌سایت باشد. وب‌سایت شما ممکن است یک نقشه سایت برای صفحات شما، یک نقشه سایت برای پست‌های وبلاگ شما، یک سایت مپ برای تصاویر شما و غیره داشته باشد. نقشه سایت یافتن سریع همه صفحات وب‌سایت در یک مکان واحد را آسان می‌کند و به‌طورمعمول در قالب XML یا HTML ذخیره می‌شود.

نقشه سایت XML چیست؟

XML یا Extensionable Markup Language، فرمی برای رمزگذاری اطلاعات در قالب آسان خواندن برای موتورهای جستجو است.
سایت مپ XML شبیه فهرستی از URL هاست اما برخی اطلاعات اضافی به آن اضافه شده است. این اطلاعات اضافی شامل برچسب‌هایی به معنی تعداد دفعات به‌روزرسانی صفحه و به معنی سطح اهمیت یک url است.

هرچه صفحات بیشتر تغییر کند، باید بیشتر خزیده شود. استفاده از برچسب در سایت مپ به خزنده‌های وب‌سایت گوگل کمک می‌کند که گوگل بات یک صفحه باید بیشتر تکرار شود تا محتوای جدید سریع‌تر پیدا شود.
برچسب به برجسته کردن مهم‌ترین صفحات وب‌سایت شما کمک می‌کند. این عدد عددی بین 0 تا 1 است. هرچه این عدد به 1 نزدیک‌تر باشد سطح اولویت برای یک صفحه بالاتر است.

وقتی یک وب‌سایت هزاران صفحه دارد، مهم است که مشخص کنید Google ابتدا چه صفحاتی را باید خزش کند. این بدان دلیل است که Google هر بار که به یک وب‌سایت مراجعه می‌کند فقط تعداد مشخصی صفحه را خزش می‌کند. اگر یک صفحه مهم، مانند یک صفحه خدمات با ارزش بالا، دارای اولویت کم باشد (به‌عنوان‌مثال 0.1)، Google ممکن است دوباره از آن صفحه بازدید نکند و پیشرفت‌های یک صفحه را برای ساعت‌ها، روزها یا بعضی‌اوقات چندین هفته تشخیص دهد.
هرچه فرکانس تغییر و سطح اولویت بیشتر باشد، آن صفحه بیشتر خزیده می‌شود.

صفحات کم ارزش، مانند صفحه سیاست حفظ حریم خصوصی یک وب‌سایت، ممکن است اصلاً فرکانس تغییر نداشته باشد و در عوض یک برچسب به معنای (آخرین اصلاح‌شده) را که شامل تاریخ خواهد بود (در قالب YYYY-MM-DD) ذکر کند.
به‌این‌ترتیب، خزنده‌های وب‌سایت مانند گوگل می‌توانند سایت مپ یک وب‌سایت را بررسی کرده و تعیین کنند که آیا تاریخ اصلاح‌شده در هر صفحه با توجه به شکل آن در مقایسه با فهرست تغییر کرده است و آیا باید دوباره آن‌ها را بخزد.

نقشه سایت HTML چیست؟

سایت مپ HTML نمایشی تصویری از ساختار سایت یک وب‌سایت است؛ مانند یک سایت مپ XML، همه مهم‌ترین صفحات یک وب‌سایت را لیست می‌کند اما به روشی دوستانه‌تر برای انسان است.
در صورت دشوار بودن یافتن صفحه در فهرست اصلی ناوبری وب‌سایت یا در پیوندهای داخلی، نقشه‌های HTML به‌راحتی می‌توانند صفحه را پیدا کنند.

نقشه‌های سایت HTML به‌اندازه نقشه‌های سایت XML معمول نیستند، زیرا توسط کاربران معمولی اینترنت شناخته شده نیستند و نگهداری آن‌ها برای وب‌سایت‌هایی با هزاران صفحه تقریباً غیرممکن است.

چگونه نقشه سایت بسازیم؟

برای ساخت سایت مپ در وردپرس کافی است که افزونه یوست سئو را نصب کنید و خود این افزونه به شما قابلیت ایجاد یک سایت مپ داینامیک را می‌دهد!

نکته بعدی اینکه شما میتوانید به صورت دستی با کمک سایت xml-sitemaps برای سایت خود به صورت استاتیک یک نقشه xml بسازید فقط کافی است وارد سایت شوید و آدرس سایت را در کادر مربوطه بزارید و کلید start را بزنید کمی زمان میبرد تا آماده شود.

ورود به سایت xml-sitemaps

 

آیا به نقشه سایت نیاز دارم؟

sitemap

هر وب‌سایت باید یک نقشه سایت داشته باشد. sitemap فرم مناسبی برای مدیریت و نگهداری URL است، به‌ویژه هنگامی‌که ده‌ها هزار URL را اداره می‌کنید، مانند یک فروشگاه تجارت الکترونیک آنلاین با هزاران محصول.
ازآنجاکه می‌توانید چندین سایت مپ برای یک وب‌سایت ایجاد کنید، می‌توانید بخش‌هایی از وب‌سایت خود را به‌صورت جداگانه تقسیم و مدیریت کنید.

رایج‌ترین تقسیم بین نقشه‌های سایت در وب‌سایت‌ها، یک فایل page_sitemap.xml و فایل post_sitemap.xml است (به دلیل تعداد وب‌سایت‌های ساخته شده با وردپرس و پلاگین Yoast). این به شما امکان می‌دهد صفحات و پست‌های وب‌سایت خود را به‌طور جداگانه مرور کنید که مفید است، زیرا وبلاگ‌های وب‌سایت‌ها به‌طورمعمول بیشتر از صفحات به‌روز می‌شوند و تعداد آن‌ها بیشتر است (به‌عنوان‌مثال 10 صفحه در مقابل 100 پست وبلاگ).

اگر یک وب‌سایت تجارت الکترونیکی را مدیریت می‌کنید، داشتن سایت مپ برای هر گروه محصول، می‌تواند مدیریت صفحه محصول را حتی ساده‌تر کند. شما می‌توانید برای محصولات لباس مردانه، محصولات لباس زنانه، لوازم جانبی و غیره یک نقشه سایت داشته باشید.

وقتی زمان آن فرارسید که باید صفحات لوازم جانبی خود را مورد بازرسی و به‌روزرسانی قرار دهید، فهرستی از این صفحات آماده و آسان برای یافتن خواهید داشت.

بزرگ‌ترین مزیت این است که شما می‌توانید از فایل‌های سایت مپ خود برای اطلاع Google هنگام تغییر در وب‌سایت خود استفاده کنید، نه اینکه منتظر باشید Google هنگام جستجوی بعدی وب‌سایت، صفحات شما را پیدا کند.
با استفاده از ابزار Search Console Google، می‌توانید سایت مپ خود را مستقیماً به Google ارسال کنید و می‌داند که بعدازاین لیست صفحات باید خزیده شود.

این اطمینان حاصل می‌کند که هر صفحه اندکی پس از ارسال آن خزیده می‌شود، به‌جای اینکه منتظر باشید Google سایت مپ شما را پیدا کند و هرگونه برچسب صفحه را مشاهده کند.

فواید داشتن نقشه سایت در سئو

فواید نقشه سایت در سئو

درحالی‌که نقشه‌های سایت XML به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان ابزاری خاص برای سئو در نظر گرفته نشده است، در حقیقت آن‌ها از اطمینان از رتبه‌بندی دقیق یک وب‌سایت در صفحه نتایج موتور جستجو اطمینان حاصل می‌کنند. موتور جستجو از داده‌های نقشه سایت واقع در یک مکان خاص استفاده خواهد کرد. این مهم است زیرا به معنای واقعی کلمه میلیون‌ها وب‌سایت برای غربالگری وجود دارد و با ایجاد یک نقشه سایت XML، به وب‌سایت خود کمک زیادی می‌توانید بکنید.

نقشه‌های سایت XML توسط محبوب‌ترین موتورهای جستجو شناخته می‌شوند و امکان ارسال یک فایل را فراهم می‌کنند؛ و در صورت ایجاد تغییراتی در وب‌سایت، پرونده به‌سادگی در صورت لزوم به‌روز می‌شود. این کار باعث می‌شود تا بتوانید بدون دردسر زیاد محتوای موجود در وب‌سایت را بهبود ببخشید؛ و هنگامی‌که از یک ژنراتور نقشه سایت استفاده می‌کنید، این کار حتی راحت‌تر می‌شود.
ازآنجاکه صفحات وب بر اساس ارتباط محتوای آن‌ها با کلمات کلیدی خاص رتبه‌بندی شده‌اند، سئو قبل از HTML کمی مشکل بود.

به این دلیل که محتوای وب وبلاگ‌ها، پرونده‌های چندرسانه‌ای و موارد مشابه را دربرمی گیرد. داشتن نقشه‌های سایت XML به موتورهای جستجو اجازه می‌دهد تا وب‌سایت را به‌اندازه کافی خزیده و نمایه‌سازی کنند و به همه موتورهای جستجو اجازه می‌دهد با درج آن در فایل robots.txt، از نقشه سایت مطلع شوند.

به‌طور خلاصه، نقشه‌های سایت رتبه‌بندی یک وب‌سایت را در نتایج موتور جستجو افزایش می‌دهند، بنابراین تلاش‌های SEO را افزایش می‌دهند.

وقتی یک وب‌سایت در یک صفحه نتایج موتور جستجو در رتبه بالا قرار بگیرد، وب‌سایت برای تعداد بیشتری از کاربران اینترنت قابل‌مشاهده خواهد بود، بنابراین میزان مراجعه به وب‌سایت را افزایش می‌دهد. درمجموع، این کار برای سازنده وب‌سایت و هم برای کاربر مفید است.

اطلاعاتی در مورد بهترین وب‌سایت‌هایی که با پرسش جستجوی آن‌ها مطابقت دارد به کاربر ارائه می‌شود و وب‌سایت‌ها را به‌محض درخواست در دسترس کاربران قرار می‌دهد. این‌همه به لطف خزیدن و نمایه‌سازی موفقیت‌آمیز وب‌سایت است که توسط خزنده و اسپایدر موتور جستجو انجام‌شده است.

هنگام استفاده از یک نقشه سایت XML تنها بهترین روش این است که اگر وب‌سایت اغلب تغییر می‌کند حداقل یک بار در روز به‌ روز شود. سپس، باید از Google بخواهید تا این تغییرات را پردازش کند تا به‌دقت در صفحات نتایج جستجو (SERP) منعکس شود.

یک نکته این است که در هر سایت مپ XML آدرس‌های URL زیادی قرار دهید – چندین بار در هر sitemap فقط چند لینک قرار می‌گیرد و این باعث می‌شود Google نتواند همه نقشه‌های سایت را در یک زمان معقول بارگیری کند – در اصل، زمان بارگیری را کند می‌کند.

از تمام فضاهای موجود در هر سایت مپ استفاده کنید تا وب‌سایت شما در هنگام تلاش برای بهینه‌سازی آن عقب نماند.

چگونه می‌توانم نقشه سایت خود را برای GOOGLE ارسال کنم؟

وقتی sitemap ساخته شد، باید در وب‌سایت بارگذاری شود و سپس به Google ارسال شود. این کار مستقیماً از طریق کنسول گوگل قابل انجام است. قبل از اینکه نقشه سایت خود را ارسال کنید، باید دامنه خود را از طریق کنسول جستجوی Google تأیید کنید. سپس، Google می‌تواند شما را به عنوان مالک وب‌سایت شناسایی کند.

برای ارائه نقشه سایت خود باید:

  1. وب‌سایت خود را در صفحه اصلی کنسول جستجو انتخاب کنید.
  2. روی تب نقشه سایت کلیک کنید.
  3. روی افزودن / آزمایش نقشه سایت کلیک کنید.
  4. XML نقشه سایت را تایپ کنید.
  5. در آخر، بر روی ارسال نقشه سایت کلیک کنید.
  6. کمی صبر کنید تا سایت مپ شما سناسایی و تایید شود.

توصیه می‌شود پس از به‌روزرسانی یا انتشار وب‌سایت خود، سایت مپ را ارائه دهید. با این کار موتورهای جستجو به‌روزترین نسخه وب‌سایت شما را دارند تا بتوانند به کسانی که برای آن جستجو می‌کنند بهتر خدمت‌رسانی کنند. سایت مپ برای انجام کارهای خوب سئو بسیار مهم است و سئو سایت برای جذب ترافیک و درآمد به وب‌سایت حیاتی است.

در طرف مقابل، sitemap برای خزیدن و فهرست بندی وب‌سایت از ضروریات است تا محتوای موجود در آن بتواند در نتایج جستجو رتبه‌بندی شود. این به کاربر در پیمایش و درک وب‌سایت شما کمک می‌کند، اما همچنین به برقراری ارتباط با موتورهای جستجو کمک می‌کند. مهم است که از SEO در رابطه با نقشه سایت غافل نشوید.

این‌یک قسمت حیاتی از جذب اسپایدر برای خزیدن و فهرست بندی یک وب‌سایت است. پس زمان لازم برای تهیه یک sitemap عالی را سرمایه‌گذاری کنید. تلاش زیادی برای تولید محتوای عالی و صرف وقت برای اطمینان از خزیدن و نمایه‌سازی تمام این مطالب عالی وجود دارد و این اطمینان را می‌دهد که واقعاً ارزش این را دارید که دیده شوید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

اگر می‌خواهید رتبه‌بندی وب‌سایت‌های شما بهتر باشد و تجربه بهینه و رضایت بخشی به کاربران خود بدهید، همچنین می‌توانید نقشه سایت را در وب‌سایت خود قرار دهید. افزونه Yoast SEO برای کاربران وردپرس یک تولیدکننده معمولی برای sitemap XML است. بااین‌حال، اگر از وردپرس استفاده نمی‌کنید، تعداد بی شماری از ابزارهای آنلاین رایگان وجود دارد که می‌تواند یک سایت مپ برای شما ایجاد کند کافی است که وارد گوگل شوید و به انگلیسی سرچ کنید تا کلی سایت برایتان نمایان شود.

نوشته های مشابه

‫4 دیدگاه ها

  1. برای ساخت سایت مپ آیا میتونم از خود افزونه های سئو وردپرس استفاده کنم مثل یوست چون بنده دانش برنامه نویسی رو ندارم ولی میخوام یک نقسه سایت داشته باشم خودش اتومات آپدیت بشه و مقاله جدید روی سایت درج شد داخل نقشه سایت قرار بگیره ایا یوآست چنین امکانی رو دارد؟

    1. بله علی جان افزونه یوست سئو به شما این امکان رو میده میتونید به صورت رایگان از این ویژگی استفاده کنید.

      موفق و پیروز باشید!

  2. برای ساخت نقشه سایت در وردپرس چه افزونه را پیشنهاد میدید شما چون ما قصد بهینه سازی سئو سایت را داریم یکی از نکاتی که در چک لیست برامون قید شده این هست که باید سایت دارای سایت مپ باشه ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. برای ساخت نقشه سایت میتونید از افزونه یوست کمک بگیرید که نسخه رایگانش هم به شما امکان استفاده از نقشه سایت رو میده افزونه های دیگری هم هستند مثل sitemap generator ولی من پیشنهادم روی افزونه yoast seo هست.

      موفق و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا