آموزش سئو

6 استراتژی سئو در سال 2022 که باید بدانید!

هنگامی که شما برای موفقیت برنامه ریزی نمی‌کنید، در اصل درحال برنامه ریزی برای شکست هستید. به همین دلیل برنامه ریزی و شکل گیری یک استراتژی خوب نقش بسزایی در شکل گیری یک استراتژی دارد.

سئو نیز دقیقا مثل تمام موارد دیگر برای موفقیت نیاز به یک استراتژی دارد. اگر شما استراتژی خوبی را در زمینه سئو نداشته باشید، احتمالا در این زمینه با شکست رو به رو می‌شوید. به همین دلیل امروز ما در این مقاله از وبسایت مهدی عراقی، قصد داریم تا شما را با استراتژی سئو آشنا کنیم. پس تا انتهای این پست با ما همراه باشید.

دا‌شتن یک استراتژی خوب و مناسب برای سئو باعث این میشود تا شما در زمان کمتر و با هزینه ، انرژی کمتر به نتایج بهتری دست پیدا کنید اگر می‌خواهید برای سایت خود یک استراتژی سئو داشته باشید نیاز هست در ابتدا کار اصول سئو را درک کرده و با آن آشنا باشید سپس اقدام به انجام تدوین استراتژی کنید.

استراتژی سئو چیست؟

موفقیت در سئو نیازمند برنامه ریزی دقیق و منظم می‌باشد. شما برای رساندن وبسایت خود از یک جایگاه پایین به یک جایگاه بالا در گوگل نیازمند انجام کارهای مختلف می‌باشید. یکی از این کارها تدوین استراتژی سئو است. شما بدون داشتن یک استراتژی سئو خوب نمیتوانید در این زمینه موفق باشید. پس باید دست به کار شوید.

کاغذ و خودکاری برداری و پیش نویسی از یک استراتژی سئویی خوب را برای خود تدوین کنید. ما در این مقاله شما را با تنظیم استراتژی سو آشنا خواهیم کرد. پس کاغذ و خودکاری بردارید و با مهدی عرفی همراه باشید.

اگر شما استراتژی سئو نداشته باشید برای رتبه گرفتن در کلمات کلیدی دلخواه واقعا باید زمان ، هزینه و انرژی زیادی را برایش صرف کنید.استراتژی سئو به شما کمک میکند تا بتوانید در زمان کمتری در کلمات کلیدی رتبه بگیرید و در این مقاله ما به آن می‌پردازیم.

1- ارزیابی عملکرد فعلی

بعنوان اولین قدم در تدوین استراتژی وبسایت، این است که شما باید از جایگاه فعلی خود و کارهایی که انجام داده‌اید مطلع باشید. حتی اگر بعنوان یک فریلنسر یا کارشناس سئوی جدید، کار یک وبسایت را به دست میگیرید باید وضعیت آن وبسایت را بررسی کنید.

شما باید دانید که بر روی یک وبسایت قبلا چه کارهایی انجام شده است. کارهایی که انجام شده است چه نتیجه‌ای در بر داشته. بسیار مهم است که بدانید وبسایت با کدام کلیدواژه‌ها در گوگل جایگاه دارید.

چه جایگاه‌هایی در اختیار وبسایت می‌باشد. شما باید توجه داشته باشید که محتوا و ظاهر یک وبسایت تا چه اندازه برای کاربران جذاب بوده است. باید بررسی کنید که مدت زمان کاربر در وبسایت زیر نظر شما چقدر می‌باشد.

2- بررسی رقبا

سئوی یک کار رقابتی می‌باشد. سایت‌های بسیار زیادی تمایل دارند تا در رتبه اول گوگل قرار بگیرند. اما گوگل فقط 10 جایگاه برتر دارد و جایگاه‌های دیگر تقریبا ارزشی ندارد.

برای قرارگیری در رتبه‌های اول و جایگاه مناسب برای سئو باید رقبا خود را به دقت تحلیل و بررسی کنید. مخصوصا رقبایی که جایگاه بسیار مناسبی دارند. اینکار تقریبا ساده می‌باشد اما پیچیدگی‌هایی را نیز با خود دارد. شما باید نقاط قوت رقبای خود را بشناسید. برای اینکار کافیست تا کلیدواژه مد نظر خود را در گوگل جستجو کنید.

آنگاه پنج یا شش لینک اول را باز کنید. در ابتدای امر نگاهی به ظاهر وبسایت بی اندازید. هر چیزی که فکر می‌کنید از دید کاربر بسیار مهم است و میتواند بعنوان یک قوای محرکه عمل کند را یادداشت کنید تا بعدا بتوانید از آن در سایت خود استفاده نمایید.

در قدم بعدی شما به ابزارهای مختلفی نیاز دارید. همانطور که میدانید، یکی از کارهایی که باعث می‌شود تا شما بتوانید از سئو نتیجه خوبی را بگیرید، لینک سازی است. کسی چه می‌داند، شاید وبسایت مورد نظر شما با تکیه بر لینک سازی قوی خود توانسته این جایگاه را کسب کند. پس شما باید از این لینک‌ها مطلع باشید.

برای اطلاع از این لینک‌ها کافی است تا به سایت‌هایی چون Semrush و Moz وارد شوید. در این سایت‌ها میتوانید با وارد کردن آدرس سایت رقیب به لینک‌های موجود در این سایت پی ببرید.

بدانید که این وبسایت از چه سایت‌های دیگری لینک گرفته است. شما هم میتوانید مثل سایت رقیب خود لینک سازی را انجام دهید. البته مبحث بررسی رقبا فقط منحصر به لینک سازی نمی‌باشد. شما باید سایت رقبای خود از نظرات دیگر نیز مورد بررسی قرار دهید.

3- تعیین KPI و اهداف سئو

تعیین هدف و نوشتن KPI مناسب یکی از مهم‌ترین کارها در زمینه سئو است که شما باید بعنوان یک کارشناس سئو به آن بسیار توجه کنید. فراموش نکنید که کار شما فقط بهینه سازی یک وبسایت برای موتور جستجو نیست.

بلکه شما باید به فروش کالا یا خدمات یک وبسایت نیز بسیار کمک کنید. شما یکی از ارکان بسیار مهم در بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ می‌باشید. به همین دلیل اهدافی که در سر دارید باید به رشد کسب و کار بسیار کمک کند در غیر اینصورت کار خود را از دست می‌دهید.

در قدم اول برای هرکاری شما باید اهداف خود را مشخص کنید. سئو نیز یکی از کارهایی می‌باشد که بسیار به تعیین هدف وابستگی دارد. در کنار تعیین هدف باید شاخص کلیدی عملکرد یا KPI را تنظیم کنید.

برای درک بهتر این موضوع قصد دارم تا مثالی را برای شما کاربران عزیز ذکر کنم فرض کنید که مدیر کسب و کار از شما میخواهد که فروش وبسایت را بالا ببرید. پس هدف اصلی ما بالا بردن آمار فروش وبسایت است.

در این زمان شما باید یک KPI در این زمینه بنویسید. می‌دانیم که یکی از راه‌های رسیدن به این هدف بزرگ، افزایش بازدید سایت است. پس یک شاخص کلیدی عملکرد یا کی پی آی در این زمینه مینویسیم. در قدم بعدی باید بتوانیم تا کاربرانی که وارد شده‌اند را در وبسایت نگه داریم.

پس یک KPI با این مضمون می‌نویسیم. در KPI خود یدداشت می‌کنیم که مثلا تا 1 ماه آینده تعداد ورودی به وبسایت از عدد 1000 کاربر در روز به 1500 کاربر در روز افزایش پیدا کند. همچنین میانگین ماندگاری کاربر در سایت از 15 ثانیه به 20 ثانیه افزایش پیدا کند.

همانطور که مشاهده کردید ما یک هدف در نظر گرفتیم و سپس به کمک KPI راه‌‌های تحقق این هدف را ایجاد کردیم.

4- تعیین کلمات کلیدی

در این بخش شما باید متناسب با نیازهای یک کسب و کار کلمات کلیدی مورد نیاز را تعیین کنید. برای اینکار بهترین راه ایجاد یک طوفان فکری است. با همکاران خود یا حتی دوستان و آشنایان دور هم بنشینید. سپس از آنها بخواهید تا متناسب با کسب و کار مورد نظر کلیدواژه‌های مناسب را به شما معرفی کنند.

برای مثال اگر شما در زمینه فروش تلفن همراه فعالیت دارید، شاید در ابتدا فکر کنید که کلیدواژه خرید موبایل میتواند یک کلیدواژ مناسب باشد. اما دیگران با شما هم نظر نیستند. شاید دوست شما پیشنهاد کلیدواژه خرید تلفن همراه را به شما بدهد. پس در اینجا متوجه می‌شویم که در این بخش باید در ابتدا از نظر دیگران نیز استفاده کنید.

اما مرحله بعدی کار تخصصی‌تر می‌شود. شما یک دایرکتوری بزرگ از کلیدواژه‌هایی دارید که توسط طوفان فکری بدست آمده است. حال باید با فیلترهای مناسب آن‌ها را الویت بندی کنید. حتی برخی از آنها نیز باید از اهداف شما حذف شوند.

در این بخش شما باید به کمک ابزارهای مختلفی که توسط گوگل و شرکت‌های دیگر ارائه می‌شود تحقیق خود را شروع کنید. در این راه میتوانید از ابزار Google Keyword Planner استفاده نمایید.

اما در کنار این ابزار، استفاده از KWfinder و Moz.com نیز میتواند برای شما بسیار مفید باشد. این دو ابزار کلیدواژه‌‎های مورد نظر شما را از نظر تعداد جستجو و همچنین سختی مورد بررسی قرار می‌دهند و به شما در راستای ایجاد یک استراتژی مناسب سئویی کمک خواهند کرد. از سختی کلیدواژه‌ها غافل نشوید، قطعا کلیدواژه‌هایی با سرچ بالا برای همه جذاب هستند.

اگر در ابتدای کار وبسایت خود هستید، هرگز به سمت کلیدواژه‌های سخت نروید. با اینکار فقط زمان و انرژی خود را هدر می‌دهید. بهترین کار استفاده از کلمات کلیدی بلند می‌باشد.

5- تعیین پیلار و کلاستر

اما از دیگر بخش‌هایی که در استراتژی سئویی ما بسیار مهم است، تعیین ستون‌ها و خوشه‌های محتوایی ما می‌باشد. میدانید که سئوی یک وبسایت تا حد بسیار زیادی به محتوای موجود در آن بستگی دارد.

یکی از بهترین انواع استراتژی محتوایی که در وبسایت مهدی عراقی نیز به آن اشاره کرده‌ام، استراتژی پیلار و کلاستر می‌باشد. در این بخش شما باید تعیین کنید که کدام محتوای شما میتواند بعنوان ستون و کدام یک میتواند به‌صورت خوشه قرار بگیرد. برای درک بهتر این موضوع مثالی را برای شما خواهم زد. فرض کنید که شما تمایل دارید تا در زمینه سئو محتوایی را در اختیار کاربران خود قرار دهید.

برای اینکار میتوانید محتوایی با موضوع سئو تولید کنید و آن را بعنوان ستون محتوایی خود در نظر بگیرید. سپس محتواهای فرعی و یا خوشه را نیز با عنوان آموزش سئو، زامبی پیج ، محتوای یتیم و… ایجاد کنید. اگر در مورد محتوای پیلار کلاستر قصد تحقیق بیشتری دارید، پیشنهاد می‌کنم تا آن را در وبسایت مهدی عراقی مطالعه کنید.

6- بررسی محتوای فعلی

یکی دیگر از بخش‌های مهم در استراتژی سئو، بررسی محتوای فعلی و موجو در سایت می‌باشد. شاید شما یک وبسایت را از میانه راه به دست گرفته‌اید و قصد دارید تا جایگاه‌های مناسب گوگل را برای این وبسایت کسب کنید.

شما باید در ابتدا به بررسی محتوای قبلی و موجود در سایت بپردازید. شاید محتواهایی وجود دارند که بار و ارزش محتوایی در کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند و شاید محتواهایی با 50 کلمه که نیاز کاربر را رفع نمیکنند داخل سایت قرار گرفته شده است پس شما حتما باید محتوا فعلی سایت را بررسی و مشکلات آن را رفع کنید.

 

چگونه یک استراتژی سئو داشته باشیم؟

برای رتبه گرفتن در کلمات کلیدی زیاد سخت نیاز نیست خیلی تکنیک های عجیب و غریبی استفاده کنید فقط باید یکسری اصول را درک و آن را پیاده کنید.

برای مثال هدف ما رتبه گرفتن در کلمه کلیدی “طراحی سایت” است.

  1. ابتدا محتوا صفحه طراحی سایت را آن طور که کاربر انتظار دارد طراحی و پیاده می‌کنیم!
  2. سپس محتوا های فرزند را ایجاد می‌کنیم مانند : “طراحی سایت در تهران” یا “طراحی سایت در تهران ارزان” که ساده‌تر است و از این صفحه به صفحه اصلی یعنی طراحی سایت لینک دهید که صفحه اصلی را تقویت کنید.
  3. می‌توانید به همین صورت محتوا ایجاد کنید تا در رتبه گرفتن سریع تر شما کمک بسیاری کند.

به این سبک از محتوا پیلار و کلاستر گفته می‌شود.

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

سئوی وبسایت یکی از بخش‌های بسیار مهم در دیجیتال مارکتینگ می‌باشد. از آنجا که این موضوع بسیار مهم است، ما در وبسایت مهدی عراقی شما را با مبحث استراتژی سئو آشنا کردیم. در این مقاله شما را با گام‌هایی تدوین استراتژی سئو آشنا کردیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا