استراتژی بازاریابی

بازاریابی اجازه‌ای یا (Permission Marketing) چیست؟

بازاریابی اجازه‌ای چیست؟ تابه‌حال راجع به‌به مفهوم آن فکر کرده‌اید؟ چند بار برایتان پیش‌آمده که اس ام اس یا ایمیل‌های برند‌هایی را دریافت کنید که حتی آنان را نمی‌شناسید؟

تابه‌حال دقت کرده‌اید که با دیدن چنین تبلیغاتی با چه سرعتی از آنان عصبانی شده و می‌گذرید؟ آیا دلیل آن را می‌دانید؟ آفرین؛ نداشتن اجازه!

شما علاقه‌ای به دیدن تبلیغاتی ندارید که اجازه‌اش را نداده‌اید؛ اما از طرفی، هنگامی‌که خودتان دوست داشته باشید محصولات یا تبلیغات یک برند را ببینید، طبیعتاً علاقه زیادی به انجام این کارخواهید داشت.

به این کار «بازاریابی اجازه‌ای» می‌گوییم که مفهومی نسبتاً جدید است. پس بازاریابی اجازه‌ای یعنی قبل از نمایش محصولات یا معرفی خودمان به افراد، اجازه‌شان را بگیریم و رضایتشان را به دست آوریم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم بازاریابی اجازه‌ای چیست و در ادامه نحوه پیاده‌سازی آن برایتان شرح دهیم.

بازاریابی اجازه‌ای چیست؟

بازاریابی اجازه‌ای چیست

از زمان به وجود آمدن انسان‌ها روی کره زمین تا به کنون، روش‌های بازاریابی گوناگونی تدوین‌شده است؛ قدیمی‌ترین این‌ها، تبلیغ محصول با تمام توان باهدف متقاعد کردن به مشتری به خرید کردن است که از گذشتهٔ دور توسط افراد و کسب‌وکارهای مختلف به کار گرفته‌شده و هم‌اکنون نیز کاربرد فراوانی دارد.

اما با رشد روزافزون دانش انسان‌ها و بیشتر شدن تعداد رقیب‌ها، طبیعتاً تأثیرات چنین روش‌هایی نیز به‌مراتب پایین آمده و شما می‌بایست روش‌های هوشمندانه‌تری را به‌کارگیرید.

به‌صورت کلی این‌قدر مردم در طی روز تبلیغات مزاحم و خسته‌کننده‌ای می‌بینند که از تبلیغات فراری‌اند و اگر از مردم سؤال کنید، تقریباً هیچ‌کدام از آنان از تماشای تبلیغات برندهای مختلف خوششان نمی­آید؛ بنابراین طبیعی است که شرکت­هایی که از روش‌های سنتی به‌صورت معمول استفاده می‌کنند نتایج خوبی نگیرند.

تابه‌حال چند بار برایتان پیش‌آمده که به خاطر باز شدن یک پیام پاپ‌آپ مزاح، گرفتن ایمیل ناشناس، پیامکی که از طرف افراد دیگر به‌منظور تبلیغات و … ارسال‌شده است، عصبی شده باشید؟

این طبیعی است؛ هنگامی‌که کسی بدون اجازه وارد حریم خصوصی ما شود، غریزه‌مان می‌گوید که نسبت به آن واکنش نشان دهیم؛ دقیقاً به خاطر همین است که بسیاری از برندها به دلیل تبلیغات نادرست و ایجاد حس تنفر در انسان‌ها، مجبور به تغییر نامشان می­شوند.

اما اگر قبل از انجام تبلیغات و بازاریابی از خود مردم اجازه بگیریم و با دادن چیزی که می‌خواهند رضایتشان را جلب کنیم، بازهم از دیدن تبلیغات ما عصبانی و ناراحت می‌شوند؟

بازاریابی اجازه‌ای که در سال 1999 ابداع شد، بر اساس کسب اجازه از مخاطب کار می‌کند و در صورت عدم تمایل او، هیچ تبلیغ، پیام و … برایش ارسال نخواهد شد.

پس به‌صورت کلی بازاریابی اجازه‌ای یعنی در ابتدا با استفاده از تکنیک‌های مختلف سعی کنیم اجازه مخاطبان را به دست آوریم تا در هرزمانی بتوانیم محصولاتمان را به آنان معرفی کنیم.

بازاریابی اجازه‌ای امروزه با سرعت بسیار زیادی در حال محبوب شدن است و از هر بازاریابی سؤال کنید، قطعاً نظرش راجع به این شیوه مثبت خواهد بود.

دریافت اطلاعات ایمیل مخاطب با رضایت او، و ارسال تبلیغات مناسب برایش، نمونه‌ای خوب از بازاریابی اجازه‌ای است که کاربرد بسیار زیادی نیز دارد.

در این روش معمولاً صاحبان کسب‌وکارها یکسری تنظیمات برای کاربران در نظر می‌گیرند که به کمک آن می­توانند موضوعات موردعلاقه خودشان که در آن زمینه‌ها تمایل به دریافت ایمیل دارند را تعیین کرده و در هرزمانی نسبت به به‌روزرسانی یا لغو عضویتشان در خبرنامه اقدام کنند.

در این روش، هنگامی‌که فردی در خبرنامه شما ثبت‌نام می‌کند،  به این معنی است که به شما اجازه داده که تبلیغات و محتوایتان را برای او بفرستید و درنهایت کار بازاریابی را انجام دهید.

البته بازهم تکرار می‌کنم که در این روش ما از الگوریتم‌های زیادی باید برای شناسایی علاقه مخاطبان استفاده کنیم و ارسال بی‌هدف ایمیل برای مخاطبان در این روش هیچ جایی ندارد.

بازاریابی اجازه‌ای توسط چه کسی و در چه زمانی به وجود آمد؟

حالا که به‌صورت کلی فهمیدیم بازاریابی اجازه‌ای چیست، نوبت آن است به تاریخچه به وجود آمدن این روش بازاریابی بپردازیم و ایده اولیه آن را برایتان توضیح دهیم.

درگذشته کافی بود که ایمیل تعداد زیادی از کاربران را در اختیار کسب‌وکارهای مختلف قرار دهید؛ آنان با سرعت بسیار زیاد و پشت سر هم شروع به ارسال ایمیل‌های اسپم و تبلیغاتی افتضاح برای شما می‌کردند و عملاً هیچ راه سریعی هم برای جلوگیری از دریافت پیام آنان نبود.

در فضاهای دیگر نیز، مثل تلویزیون، محیط بیرون از خانه و … نیز ما تبلیغات بسیار زیادی را می‌دیدیم که به هر روشی قصد معرفی خودشان و درنهایت فروش محصولاتشان را داشتند.

آیا تابه‌حال دقت کرده‌اید که چرا هیچ انسانی از تبلیغات سنتی خوشش نمی‌آید؟ دلیلش دقیقاً همان چیزی است که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم.

هنگامی‌که شروع به استفاده از چنین روش‌هایی کنید، نه‌تنها نمی‌توانید مخاطبان زیادی به دست آورید، بلکه ممکن است در لیست سیاه آنان قرار بگیرید و هرزمانی که با شما مواجه شده یا راجع به برندتان صحبت شود، شروع به ابراز نفرت راجع به آن می‌کنند و این یعنی مرگ یک کسب‌وکار!

بااینکه در کوتاه‌مدت استفاده از روش‌های سنتی بازاریابی ممکن است فروش زیادی را برایتان به همراه داشته باشد، اما مطمئناً در ادامه راه چنین نخواهد بود.

امروزه اکثر کسب‌وکارهای بزرگ بازاریابی اجازه‌ای را در پیش‌گرفته‌اند که در بالا آن را برایتان را نیز معرفی کردیم.

این روش دقیقاً برای به دست آوردن رضایت مخاطبان ابداع شد؛ به‌صورت که به کمک آن می-توان تبلیغات را به‌صورتی به مردم نشان داد که نه‌تنها عصبانی نشوند، بلکه باکمال میل آن را دنبال کنند.

این روش در سال 1999 و توسط آقای ست گودین طراحی شد؛ او در این کتاب خودش می‌گفت که اکثر بازاریابان دنیا از روش‌های سنتی بازاریابی که مزاحمت زیادی برای مخاطبان ایجاد می‌کند استفاده می‌کنند که باعث پسرفت آنان می‌گردد.

آقای ست گادین در این کتاب چندین بار تأکید می‌کند که روش‌های سنتی تبلیغات دیگر مثل قبل کارآمد نیست و به‌مرورزمان نیز تأثیراتش کمتر و کمتر می‌شود؛ زیرا ما وارد قرن بیست و یکم شده‌ایم و مردم با کمک فنّاوری‌هایی که در اختیاردارند، در کمترین زمان ممکن اطلاعات خودشان را بروز کرده و آنان را تجزیه‌وتحلیل می­کنند.

این تجزیه‌وتحلیلی باعث می‌شود که عملاً روش‌های قدیمی تبلیغات از کار بیفتد و ما دیگر نمی‌توانیم صرفاً با تکرار یک پیام، آن را به مخاطب تحمیل کنیم.

بااینکه با راه‌اندازی چنین کمپین‌هایی در سطوح گسترده، می‌توانیم توجه تعداد بسیار زیادی انسان را به سمت خودمان جلب کنیم، اما فروشمان به همان اندازه زیاد نخواهد بود؛ زیرا آنان تبلیغات ما را آزاردهنده و مضر می­دانند و بلافاصله پس از برخورد با آنان، از دستمان فرار خواهند کرد!

اما در بازاریابی اجازه‌ای شرایطی کاملاً متفاوت حاکم است؛ در روش‌های سنتی بازاریابی، برای ما فرقی نداشت که مخاطب کیست و چه چیزی می­خواهد. ما فقط تبلیغات را به او نمایش می­دادیم.

اما بازاریابی اجازه­ای می‌گوید که مخاطب باید به‌صورت کامل شناسایی شود و پس از درک نیازها به‌صورت دقیق، فقط چیزهایی را برای او ارسال کنیم که نیازشان دارد و با خرید یا مطالعه آن، می‌تواند زندگی خودش را بهبود دهد.

استفاده از این روش با توجه به شرایط حاکم بر مردم دنیا کاملاً منطقی است؛ طبق تحقیقاتی که توسط موسسه یانکلوویچ انجام شد، هر انسان در طول سال بیش از یک‌میلیون تبلیغ می‌بیند و این مقدار در طول روز به 3000 می‌رسد!

در چنینی شرایط پررقابت وحشتناکی، چگونه انتظار دارید که ما بتوانیم با همان روش‌هایی که هزاران کسب‌وکار در پیش می‌گیرند، به فروش دست پیدا کنیم؟

همین مشکلات هم دقیقاً دلیل اختراع بازاریابی اجازه‌ای بود؛ ست گودین با تحقیقات بسیار کامل و دقیق روی کمپین‌های تبلیغاتی مختلف دنیا، به این نتیجه رسید که برند‌هایی که قصد تحمیل پیام و تبلیغاتشان بر مخاطبان رادارند، نه‌تنها به موفقیت نمی­رسند، بلکه حس تنفر را در آنان روشن می‌کنند!

اما در شرایطی برعکس، کسب‌وکارهایی که دائماً روی جلب رضایت مشتریان تمرکز دارند و می‌خواهند آنان با دیدن تبلیغاتشان لذت ببرند، بسیار فروش بیشتری دارند.

بنابراین و با توجه به این اطلاعات، او عنوان کرد که هر شرکتی برای اینکه بتواند در تبلیغات موفق باشد، باید از 3 اصل زیر پیروی کند:

  1. تحلیل و پیش‌بینی: با رشد کردن فنّاوری‌ها وسایل ارتباطی، مردم در کمتر از چند صدم ثانیه می‌توانند تجربیات و اطلاعات خودشان راجع به محصولات مختلف را به دیگران به اشتراک بگذارند؛ بنابراین اگر سعی کنید که برخی از ویژگی‌های منفی یا جزئیات راجع به چیزی که می‌فروشید را پنهان کنید، به‌سرعت به‌عنوان برندی دروغ‌گو شناخته خواهید شد و در کمترین زمان ممکن نابود می‌شوید.
  2. رفع نیاز کامل مخاطب: یکی از اصل‌ترین دلایل تنفر مردم از تبلیغات این است که اصلاً به چیزی که آنان تبلیغ می‌کنند نیازی ندارند! شما چقدر نسبت به چیزی که فایده‌ای برایتان ندارد اشتیاق دارید؟ طبیعتاً هیچ‌چیز؛ بنابراین طبق گفته آقای گودین، برای موفقیت در تبلیغات حتماً باید ابتدا نیازهای مخاطبان را بشناسید و اطلاعاتی که به آنان ارائه می‌کنید کاملاً منطبق با نیاز و خواسته‌شان باشد.
  3. مرتبط بودن باعلاقه مخاطب: نکته مهم بعدی این است که محصولات یا خدمات شما باید برای مخاطب جذاب باشد و در هنگام نمایش آن به او، باعلاقه به دنبالش بیاید. مثلاً فرض کنید در یک منطقه مردم دچار لاغری شدید هستند؛ شما می‌دانید که آنان به افزایش وزن نیاز دارند و به خاطر همین یک باشگاه تأسیس کرده و با تبلیغاتش را در اختیار آنان قرار می‌دهید؛ اما آنان اصلاً خودشان تمایلی به‌به دست آوردن تناسب‌اندام ندارند! پس محصول یا خدمت شما باید علاوه بر هم‌راستا بودن با نیاز مخاطب، با چیزی که او می‌خواهد نیز همسو باشد.

حالا کافی است که سه مفهوم بالا را با یکدیگر تبدیل کنید تا به بازاریابی اجازه‌ای برسید؛ آقای گودین می‌گوید که بازاریابی اجازه‌ای روشی نوین است که به کسب‌وکارها کمک می‌کند مشتریانی وفادار به دست آورده و فروش بالایی داشته باشند.

او این مفهوم را این‌طور تعریف می‌کند: «در بازاریابی اجازه، ما غریبه را به دوست و دوست را به مشتری تبدیل می‌کنیم»

یکی از نکته‌های مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که شما نباید بازاریابی اجازه‌ای و بازاریابی درون‌گرا با یکدیگر یکسان بدانید؛ این دو بااینکه نقاط اشتراک بسیار با یکدیگر دارند و بسیاری از منابع نیز آنان را یکی می‌دانند، اما دچار تفاوت‌هایی هستند که پیشنهاد می‌کنیم حتماً راجع به آن مطالعه کنید.

بازاریابی اجازه‌ای چه فایده‌ای دارد؟

بازاریابی اجازه ای رابطه مند

حالا که فهمیدیم بازاریابی اجازه‌ای چیست و در تاریخچه ایجادش به چه زمانی برمی‌گردد، نوبت آن است که بگوییم انجام این کار برای کسب‌وکار و ما چه مزایایی دارد؟

بازاریابی اجازه‌ای یک‌راه ارزان و درعین‌حال تأثیرگذار برای ساختن ارتباطی خوب با مشتریان بالقوه است؛ احتمالاً خودتان نیز می‌دانید که داشتن ارتباط خوب با مشتریان تا چه اندازه‌ای می‌تواند ما را به موفقیت برساند.

استفاده از این روش بازاریابی باعث می­شود که بسیاری از هزینه‌هایی که درگذشته برای بازاریابی سنتی انجام می‌دادیم از بین برود.مثلاً قبلاً تقریباً هر شرکتی برای رساندن پیام‌هایش به مخاطبان به سراغ ارسال ایمیل انبوه به مخاطبان می‌رفت که هزینه‌های بی‌دلیلی را به وجود می‌آورد.

اما در بازاریابی اجازه‌ای، به دلیل اینکه تمامی ایمیل‌ها، پیام‌ها و … ما به‌صورت مدیریت‌شده برای مخاطب ارسال می‌شود، میزان سود ما بالا رفته و هزینه پایین می‌آید.

از طرفی دیگر، ازاینجایی‌که در این روش، مخاطبان با میل و علاقه خودشان می‌خواهند پیام‌های تبلیغاتی شمارا بگیرند، یک لید بسیار باارزش برای کسب‌وکار شما شناخته می‌شوند و امکان فروش به آنان بسیار بیشتر از بقیه افراد خواهد بود.

از طرفی دیگر، علاقه چنین افرادی به برند شما باعث می‌شوند که آنان خیلی راحت‌تر محتواهای تولیدشده توسط شمارا مطالعه کنند و جذب محصولاتتان شوند؛ زیرا تا قبل از این توانسته‌اید یک علاقه نسبی نسبت به خودتان بسازید که یک مزیت رقابتی خوب به شمار می‌آید.

بااینکه در دیگر روش‌های بازاریابی ممکن است شما مخاطبان زیادی به دست آورید، اما بازاریابی اجازه‌ای این امکان را به شما می‌دهد تا با مخاطبان هدفتان ارتباط‌های بسیار باارزشی بسازید و با برقرار کردن تعاملات خوب با مشتریان بالقوه، احتمال تبدیلشان به مشتری وفادار را افزایش دهید.

بازاریابی اجازه‌ای در مقابل بازاریابی سنتی

بازاریابی سنتی نزد بازاریابی اغلب به‌عنوان بازاریابی کورکورانه نیز شناخته می‌شود؛ زیرا کسب‌وکار راجع به مخاطبان هدف موردنظر خودش اطلاعات بسیار کمی دارد و دقیقاً نمی‌داند که بهترین راه پیش گرفتن کدام است.

به‌عنوان‌مثال اگر یک مشاور املاک باشید، احتمالاً به تعداد زیادی کد پستی خانه­های مختلف در شهر دسترسی دارید؛ در چنین شرایط می‌توانید کارت‌پستال خودتان را به همراه تمام جزئیات موردنظرتان را به خانه‌های گوناگونتان بفرستید.

ازاینجایی‌که هیچ شناختی راجع به این افراد ندارید و نمی‌دانید که آیا به خدمات شما نیازی دارند یا خیر، طبیعتاً میزان جواب گیریتان بسیار پایین خواهد بود و فقط ضرر می­کنید.

در مثالی مشابه، فرض کنید این صاحب املاک به سراغ استفاده از بازاریابی اجازه‌ای می‌رود؛ در چنین شرایطی شروع به راه‌اندازی وبلاگ خودش می‌کند و راجع به خانه­هایی که در دسترس او هستند، توضیحاتی نوشته، قیمت­هایش را می‌نویسد، شرایط دریافت وام مسکن را ذکر می‌کند و همچنین بر اساس مهارت و دانشی که در اختیار دارد، روش‌هایی به افراد یاد می‌دهد که بتوانند خانه‌هایشان را در همان منطقه به بهترین شکل ممکن بفروشند.

صاحب این وبلاگ می‌تواند لینکی در آن قرار دهد که افراد علاقه‌مند را به یک خبرنامه ایمیلی انتقال می‌دهد و با پرسیدن سؤالاتی از او، به مشاور املاک کمک می­کند که به نیازهایش به‌صورت دقیق پی برده و درنهایت بهترین راه‌حل ممکن را به او ارائه دهد.

به‌عنوان‌مثال سؤالاتی مانند:

  • چه زمانی خانه‌تان را خریدید؟
  • آیا در سال آینده قصد خرید خانه‌دارید؟ و …

جمع­آوری پاسخ‌های چنین سؤالاتی به شما کمک می‌کند تا مخاطبان هدفتان را ازنظر شخصیتی و نیاز در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار دهید و ایمیل‌هایی که برای هر گروه می‌فرستید خاص و متفاوت باشد.

با انجام چنین کاری، شما رابطه بسیار خوبی با مخاطبانتان می‌سازید و به‌خوبی از بازاریابی اجازه­ای استفاده می‌کنید. وقتی بتوانید محتواها و تبلیغات موردنیاز و جذاب برای مخاطبان را برایشان بفرستید، چه دلیلی وجود دارد که آنان شمارا دنبال نکنند؟!

هنگامی‌که یک استراتژی صحیح مانند بالا را برای یک املاکی دنبال کنید، مخاطبانتان در زمان‌هایی که نیاز با خدمتتان داشته باشند به‌سرعت با شما تماس خواهند گرفت؛ زیرا شما با آنان ارتباطات قدرتمندی ساخته‌اید و هر وقت حرف از «املاک» به میان بیاید، قطعاً آنان نام شمارا به زبان خواهند آورد.

بازاریابی اجازه‌ای برای چه کسانی خوب جواب می‌دهد؟

بازاریابی اجازه ای

حالا که فهمیدیم بازاریابی اجازه‌ای چیست و چه فایده‌ای دارد، نوبت آن است به شما بگوییم که این روش دقیقاً برای چه کسانی بیشتر جواب می‌دهد تا با سرمایه‌گذاری بیشتر روی آنان، فروش و سود خودمان را بالا ببریم.

ازاینجایی‌که بازاریابی اجازه‌ای کاملاً بر روی رضایت مشتری تأکید دارد، می‌توان برای هر مخاطبی از آن استفاده کرد؛ اما گروهی از افراد وجود دارند که این روش تأثیر بسیار بیشتری برایشان دارد و خیلی سریع‌تر تبدیل به مشتری وفادار می‌شوند.

مثلاً فرض کنید شما یک سایت فروش قالب وردپرس دارید؛ طبیعتاً در طی روز افراد مختلفی اقدام به خرید از شما می‌کنند.

چنین افرادی به‌احتمال‌زیاد به محصولات دیگر شما نیز علاقه دارند و اگر بتوانید پیشنهادهایی خوب و مناسب برایشان بفرستید، احتمالاً بازهم از شما خرید خواهند کرد.

مثلاً فرض کنید فردی به‌تازگی قالب X را از شما خریده است و شما می‌دانید که داشتن افزونه Y می‌تواند برای این قالب بسیار مفید و خوب باشد. در چنین شرایطی از مخاطب می‌خواهید ایمیل خودش را برای دریافت تخفیف مناسب روی این افزونه وارد کند.

به نظرتان با چنین پیشنهادی مخاطبتان تا چه اندازه­ای خوشحال خواهد شد؟ طبیعتاً خیلی؛ زیرا آنان خودشان و با تمایل و علاقه اقدام به خرید از شما کرده‌اند و گرفتن پیشنهادهایی مناسب با نیازشان، بسیار خوشحالشان می‌کند و اجازه چنین تبلیغاتی را به شما می‌دهند.

بنابراین گروهی از مخاطبان که به‌تازگی فعل‌وانفعالاتی را با شما داشته‌اند (مثلاً چیزی از شما خریده‌اند یا محتوایی را خوانده‌اند)، احتمال بیشتری دارد که نسبت به بازاریابی اجازه­ای واکنش خوبی نشان دهند درنهایت خریدی از شما به ثبت برسانند. ­

برای موفقیت در بازاریابی اجازه‌ای چه‌کاری انجام دهیم؟

Permission Marketing چیست

تا به اینجا احتمالاً متوجه شده‌اید که بازاریابی اجازه‌ای تا چه اندازه‌ای برایتان سودمنداست؛ اگر شما هم مانند هزاران کسب‌وکار دیگر تصمیم گرفته‌اید تا بازاریابی اجازه‌ای را انجام دهید، باید یکسری نکات راجع به این کار بدانید تا درنهایت بیشترین بازدهی ممکن را داشته باشید.

در زیر این نکات را خدمتتان بیان می‌کنیم:

1 – به فکر سود مخاطب باشید

همیشه به این فکر کنید که مخاطب در حال حاضر در چه شرایطی ممکن است به سر ببرد و چه چیزی می­تواند او را خوشحال کند؟ با چنین طرز فکری، خیلی سریع می‌توانید به اهدافی در ذهنتان دارید برسید.

اگر همیشه دنبال این باشید که فقط به فروش برسید و خواسته‌های خودتان را در اولویت قرار دهید، مخاطب کاملاً از شما دور می­شود و عملاً از بازاریابی اجازه‌ای خارج خواهید شد.

2 – توجه کنید در بازاریابی اجازه‌ای هیچ اجباری وجود ندارد

در بازاریابی اجازه‌ای ما به‌هیچ‌عنوان بر کسی اجبار نمی‌کنیم که چه چیزی را بخرد و چه چیزی نخرد! تنها وظیفه ما این است که با توجه به نیازهای مخاطب، چیزهایی که احتمال دارد بخرد را به او معرفی کنیم و تصمیم‌گیری راجع به آن کاملاً بر عهده خود او خواهد بود.

3 – خوش‌قول باشید

یکی از تکنیک‌هایی که اکثر شرکت‌ها در بازاریابی اجازه‌ای انجام می­دهند، قول دادن است. مثلاً می‌گویند که اگر محصول X را بخری، 20% تخفیف روی محصول Y (که بر اساس نیاز مخاطب است) دریافت می‌کنی.

این روش بااینکه بسیار خوب جواب می‌دهد، اما تنها در شرایطی سودآوری دارد که شما به قولتان پایبند بمانید. بنابراین قول‌هایی به مخاطب بدهید که می‌توانید از پسش بربیایید. در غیر این صورت ضرر بسیاری خواهید کرد.

4 – به جذابیت خودتان اهمیت دهید

هنگامی‌که قصد دارید به یک مهمانی مهم مثل عروسی، جلسه کاری و … بروید تا چه اندازه‌ای به خودتان اهمیت می‌دهید؟

رسیدن به بحث ظاهر و جذابیت به مخاطبان این پیام را می‌رساند که شما برای آنان ارزش قائل هستید و آنان را دوست دارید.

بنابراین وقتی قصد دارید برای مخاطبان خودتان لایو بگذارید، کنفرانسی برگزار کنید یا سخنرانی کنید، سعی کنید تمامی عوامل مثل نور، دما، هوای مطبوع و … در بهترین حالت ممکن قرار داشته باشد تا آنان خیلی سریع‌تر به شما اعتماد کرده و اجازه بازاریابی اجازه‌ای را بدهند.

5 – حواستان باشد بازاریابی اجازه‌ای می­تواند سود بالایی برایتان داشته باشد

بازاریابی اجازه­ای یعنی ما رضایت مخاطبان را به‌صورت کامل به دست آوریم و راجع به تمام زندگی آنان اطلاعات کسب کنیم.

هنگامی‌که بتوانید چنین مخاطبانی را به دست آورید، یعنی به یک منبع بسیار باارزش دست پیداکرده‌اید که هرکدام از آنان می‌تواند برایتان سود داشته باشند.

بنابراین وقتی در این زمین به موفقیت رسیدید و چنین مخاطبان را به دست آوردید، موضوع را شل نگیرید و آنان را حفظ کنید.

چگونه بازاریابی اجازه‌ای را پیاده کنیم؟

حالا که درکی عمیق از بازاریابی اجازه‌ای دارید، نوبت آن است به شما بگوییم که چگونه می‌توانید از آن برای رسیدن به سودهای بزرگ استفاده کنید.

به‌صورت کلی بازاریابی اجازه‌ای دارای چند سطح مختلف است که برای موفقیت در آن باید سعی کنید در این سطوح به‌صورت موفق عمل کنید.

  1. سطح ابتدایی: در این سطح شما باید سعی کنید با ارائه دادن پیشنهادات و یکسری قول­های جذاب برای مخاطب، اطلاعاتی برای برقراری تماس تلفنی یا مجازی را با او فراهم کنید. به این کار اصطلاحاً لید جنریشن نیز میگویند. مثلاً در ازای دانلود یک قالب رایگان، شماره تلفن مخاطب را دریافت می‌کنید.
  2. کسب اعتماد اولیه: اگر بتوانید در سطح یک به‌خوبی عمل کنید و تعاملتان با مشتری طوری باشد که رضایت او را به دست آورید، آنان اجازه می­دهند که یکسری پیشنهادات را مطابق با قولی که به آنان دادید برایشان بفرستید. مثلاً معرفی محصولات مرتبط با دیجیتال مارکتینگ.
  3. ساخت ارتباط شخصی با مخاطب: در این مرحله مخاطب راضی می‌شود که کارمندان شرکت شما به‌صورت ایمیلی، تلفنی‌ و… بتوانند با او ارتباط برقرار کرده و پیشنهادهای خودشان را به او ارائه کنند.
  4. دادن مجوز امتیازی: در این مرحله مشتری راضی شده که شما محصولات، خدمات یا محتوایی خودتان را برای او ارسال کنید. مثلاً شما اجازه می‌دهید که در صورت وجود تخفیف روی قالب‌های یک سایت، از طریق ایمیل یا تماس به اطلاع او برسد.
  5. مجوز نهایی: اگر کسب‌وکاری بتواند چنین مجوزی را از مشتریان دریافت کند، یعنی بالاترین سطح از اختیار را دریافت کرده است. در قانون به این مجوز وکالت‌نامه نیز می­گویند و شما می‌توانید کاملاً به جای مشتری تصمیم بگیرید و تمام فعالیت‌های تعیین‌شده را کنترل کنید.

حالا که فهمیدیم بازاریابی اجازه­ای دارای چند سطح است، نوبتان است که تعیین کنیم دقیقاً می‌خواهیم از مخاطبانمان مجوز را در چه سطحی دریافت کنیم و سپس، با طراحی یکسری استراتژی‌ها، به دنبال آنان برویم.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی، بازاریابی اجازه­ای یعنی ما بدون اجازه‌ی مخاطبان برای آنان تبلیغات یا پیام‌هایمان را ارسال نکنیم و تمام استراتژی‌های ما برای به دست آوردن رضایت آنان برای دیدن محصولات ما باشد.

این روش، یک مفهوم بسیار مدرن در بازاریابی است که کسب‌وکارهای موفق دنیا از آن استفاده می‌کنند و نتایج بسیار بزرگی نیز به دست آورده است.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم بازاریابی اجازه­ای چیست و نحوه طراحی آن چگونه است.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال بازاریابی اجازه‌ای را انجام داده‌اید؟تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ خیلی خوشحال می­شویم نظرتان را در کامنت­ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا