الگوریتم ‌های گوگل

الگوریتم موبایل فرندلی یا موبایل گدون گوگل چیست؟

در ۲۱ آوریل سال ۲۰۱۵، گوگل سرانجام شروع به ارائه مورد انتظار خود در مورد بروزرسانی الگوریتم Mobilegeddon کرد. این به روزرسانی ممکن است برای بسیاری از مشاغل تعجب‌آور باشد، اما گوگل مدتی است که به این به روزرسانی جدید اشاره‌ی پی در پی دارد.

از نوامبر ۲۰۱۴، گوگل با افزودن برچسب‌های سازگار با موبایل در رتبه‌بندی جستجو، به کاربران تلفن همراه اجازه داد تا بدانند کدام سایت‌ها پاسخگو هستند و کدام یک پاسخگو نیستند.پس حتما در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این الگوریتم و به روزرسانی‌های آن صحبت کنیم.

Mobilegeddon چیست؟

Mobilegeddon چیست

به طور خلاصه، Mobilegeddon همان چیزی است که اکثر مردم آن را به روزرسانی الگوریتم خاص تلفن همراه می‌نامند که توسط گوگل در ۲۱ آوریل در سال ۲۰۱۵ راه‌اندازی شد.

دلیل این به روزرسانی این بود که اطمینان حاصل شود از جستجوی گوگل در تلفن‌های همراه نتایج متشکل از وب سایت‌هایی که به طور کامل برای مشاهده در دستگاه‌های تلفن همراه بهینه شده‌اند و در نتیجه تجربه کاربری بسیار بهتری برای افرادی که از طریق تلفن‌های همراه خود در گوگل جستجو می‌کنند، اعمال شود.

اصولاً، صفحات وب که طبق الگوریتم جدید گوگل «موبایل فرندلی» تلقی نمی‌شوند، از نظر از دست دادن رتبه در نتایج جستجو «مجازات» خواهند شد. همچنین لازم به ذکر است که Mobilegeddon برخلاف وب سایت‌های کامل، صفحات منفرد را قضاوت می‌کند.

بعضی از وب سایت‌ها ممکن است به عنوان مثال صفحاتی را که برای دستگاه‌های موبایل به خوبی بهینه نشده‌اند و همچنین صفحات وبلاگ بهینه شده‌اند و هیچ مجازاتی دریافت نمی‌کنند، در بر داشته باشند.

آیا Mobilegeddon بر نتایج جستجوی دسک تاپ و تبلت تأثیر دارد؟

خیر به روزرسانی الگوریتم معروف به Mobilegeddon فقط جستجوهای انجام شده در تلفن‌های همراه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برای این منظور، جستجوهای انجام شده در رایانه لوحی به عنوان مثال: iPad، رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ کاملاً تحت تأثیر به روزرسانی Mobilegeddon نیستند.

آیا Mobilegeddon بر تبلیغات PPC یا نتایج جستجوی محلی تأثیر می‌گذارد؟

خیر، نتایج جستجوی تحت تأثیر Mobilegeddon محدود به مواردی است که به عنوان نتایج جستجوی «Blue ۱۰» شناخته می‌شوند، ده نتیجه که گوگل در هر SERP نمایش می‌دهد.

تبلیغات گوگل از جمله آگهی‌های هزینه برای هر کلیک و همچنین لیست‌های محلی، که در برخی SERPSها جدا از Blue ۱۰ ظاهر می‌شوند، تحت تأثیر Mobilegeddon نیستند و فعلاً تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند.

(همیشه افزودن یک نکته مهم در این موارد به عنوان گوگل می‌تواند شناخته شده باشد که نحوه کار الگوریتم‌های آن‌ها را با کم یا زیاد بودن تغییر دهد. برای استفاده کردن از الگوریتم جدید، باید برای جستجوهای تلفن همراه به طور کامل بهینه‌سازی شود یعنی در بهترین حالت سایت از تکنولوژی ریسپانسیو یا واکنش گرا بهره‌مند باشد تا با هر دستگاهی سازگاری داشته باشد.

 

Mobilegeddon چقدر می‌تواند بزرگ باشد؟

در حالی که رسانه‌ها مطمئناً در مورد Mobilegeddon سر و صدای زیادی به پا کردند، اکنون که مدتی است این موضوع وجود دارد. گوگل ادعا کرد که به روزرسانی الگوریتم Mobilegeddon، که به دلایلی که هنوز مشخص نشده است نام حیوان زیبا را دریافت کرده است.

همچنین گوگل ذکر کرد که الگوریتم Mobilegeddon بزرگتر از الگوریتم پاندا گوگل خواهد بود. به روزرسانی‌های الگوریتم پنگوئن و پاندا گوگل به ترتیب تقریباً ۱۲ و ۴ درصد از نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار داده اند.

یک نظرسنجی انجام شده توسط میزگرد موتور جستجوگر نشان داد که ۷۰٪ از مدیران وب سایت‌ها یک هفته کامل از بروزرسانی الگوریتم Mobilegeddon هیچ تغییر واقعی را مشاهده نکرده اند.

گوگل معتقد است که با راه‌اندازی «Mobilegeddon» در وب سایت‌های موبایل فرندلی تقریباً ۵٪ افزایش یافته است زیرا مدیران سایت در تلاشند تا اطمینان حاصل کنند که صفحات وب آن‌ها خزیده شده و از مجازات مخوف جلوگیری می‌کند.

با این حال، گوگل همچنین اظهار داشته است:

هدف سئو جستجو هنوز هم یک سیگنال بسیار قوی است، بنابراین حتی اگر صفحه‌ای با محتوای کیفیت بالا برای موبایل مناسب نباشد، اگر محتوای عالی برای سئو داشته باشد، همچنان می‌تواند رتبه بالایی داشته باشد.

 

آیا کسی توسط مجازات‌های Mobilegeddon مورد حمله قرار گرفت؟

در حالی که اکثر مدیران وب سایت‌ها در پی Mobilegeddon متوجه هیچ تغییر جدی در SERP خود نشده بودند، اما تعداد زیادی از بزرگترین سایت‌ها خود را در معرض خطای بروزرسانی الگوریتم موبایل گدون قرار دادند.

این موارد شامل:

  • Reddit
  • NBC Sports
  • Vogue
  • SongLyrics. com
  • بلومبرگ

چگونه سایت شما برای جستجوهای موبایل در گوگل بهینه شده است؟

بهینه سازی سایت

خوشبختانه، گوگل کار را برای مدیران وب بسیار آسان کرده است که بررسی کنند آیا صفحات وب آن‌ها برای جستجوهای تلفن همراه گوگل کاملاً بهینه شده است یا خیر.

آن‌ها ابزاری ساده به منابع سرچ کنسول خود اضافه کرده‌اند که به شما امکان می‌دهد به سادگی URL صفحه مورد نظر را وارد کرده و بر روی Enter کلیک کنید.

در عرض چند ثانیه، گوگل صفحه مورد نظر را به طور کامل قضاوت کرده و به شما خواهد گفت آیا این همان چیزی است که آن‌ها از نظر تلفن همراه مناسب می‌دانند یا خیر.

همچنین، اگر صفحه شما در آزمون «Mobilegeddon» ناموفق باشد، این ابزار جدید از گوگل به شما اطلاع می‌دهد که چه تغییراتی باید در صفحه شما ایجاد شود.

پس، خود شما به عنوان مدیر وب سایت می‌توانید ببینید که این تغییرات ایجاد شده است یا خیر اگر شده باشد، سپس دوباره صفحه را به گوگل ارسال می‌کنید. پس از ارسال مجدد، صفحات معمولاً ظرف ۷۲ ساعت «بازیابی» می‌شوند.

بهترین راه‌های بهینه‌سازی در برابر مجازات‌های Mobilegeddon:

  • پاک کردن عناوین
  • دکمه‌های کلیک آسان
  • بندها را کوتاه نگه دارید
  • فراخوان برجسته اقدام
  • مختصر توضیحات
  • برچسب‌های طرح غنی
  • طراحی تعاملی

«سایت موبایل در مقابل طراحی وب سایت‌ها پاسخگو است»

جوانب مثبت سایت موبایل:

  • می‌تواند به طور خاص برای کاربران تلفن همراه سفارشی شود
  • به طور کلی کامل‌ترین نسخه سایت است
  • طراحی راحت‌تر و ساده را دارد
  • معایب سایت موبایل:
  • نگهداری مکرر
  • هزینه‌های بیشتر برای به روزرسانی محتوای چندین وب سایت
  • برای کار با مرورگرهای آینده ممکن است دوباره لازم باشد

جوانب مثبت طراحی وب سایت پاسخگو:

  • بسیار انعطاف‌پذیر – یک وب سایت پاسخگو در همه دستگاه‌ها کار می‌کند

این پیکربندی پیشنهادی از گوگل است.

نکته منفی طراحی وب سایت پاسخگو:

  • به همه موبایل‌ها و همچنین یک سایت موبایل خاص که طراحی شده است تبدیل نمی‌شود.

چرا آن‌ها این کار‌ها را انجام می‌دهند؟

مأموریت اصلی گوگل همیشه ارائه محتوای مرتبط با کاربران آن بوده است. این اطمینان را می‌دهد که آن‌ها آنچه را که به دنبال آن می‌گردید را پیدا کرده و در حین انجام آن تجربه‌ای عالی را داشته باشید.

به طور متوسط، ۸۸٪ از ترافیک تلفن‌های هوشمند ناشی از جستجوی محلی است، یعنی هر جستجوی در یک منطقه جغرافیایی مشخص، مانند: «توسعه نرم‌افزار سفارشی در باتوم روژ». به منظور افزایش تجربه جستجو برای کاربران خود. گوگل می‌داند که نتایج نمایش داده شده توسط موتور جستجو باید این اعمال را به کاربران خود بهینه شده تحویل بدهد.

برای جذاب و مناسب بودن کاربر جستجو، محتوا باید با دستگاه او قطعا سازگار شود. از زمان استفاده از برچسب‌های سازگار با موبایل در جستجو، بسیاری از متخصصان اینترنت فکر کرده‌اند که چه قدم‌های بعدی را بر می‌دارند و چه تغییراتی باید ایجاد شود تا جستجو به سطح بالاتری برسد.

در این حال، گوگل در اعلام به روزرسانی خود برای رتبه‌بندی جستجو هیچ وقتی را تلف نکرد:

تغییرات چیست؟

تغییرات الگوریتم گوگل

وب سایت‌های سازگار با موبایل بیشتر در نتایج جستجو

همانطور که در بالا اشاره کردم، وقتی در تلفن خود چیزی را در گوگل جست و جو می‌کنید، ابتدا مشاغل موبایل فرندلی به شما نشان داده می‌شود، بنابراین قطعه دیگری به معمای سئو اضافه می‌کنید.

گوگل بیش از ۳.۵ میلیارد جستجو در روز در سراسر جهان انجام می‌دهد، به این معنی که هر روز حدود ۲.۸ میلیارد جستجو در تلفن‌های هوشمند انجام می‌شود.

 

محتوای مرتبط‌تر در نتایج جستجو

آن‌ها قبلاً فهرست‌بندی محتوای برنامه را برای استفاده در جستجوهای گوگل شروع کرده اند. این به این معنی است که اگر کاربر اندروید با بارگیری برنامه تلفن همراه در گوگل وارد شود، هر جستجو که با محتوای برنامه مطابقت داشته باشد، اولین بار در رتبه‌بندی جستجو بالاتر از سایر وب سایت‌ها، حتی آن‌هایی که برای تلفن همراه مناسب هستند، نشان داده می‌شود.

این کار برای افزایش بیشتر تجربه موبایل انجام می‌شود که قبلاً در مورد آن صحبت کردیم.

 

چگونه می‌توانم برای Mobilegeddon آماده شوم؟

موبایل فرندلی
موبایل فرندلی

برای بررسی آمادگی وب سایت خود از تست Google-Mobile-Friendly استفاده کنید. Google’s Friendly Test Google به شما نشان می‌دهد وب سایت شما هنگام حضور در دستگاه همراه چگونه به نظر می‌رسد.

می‌توانید آن را در تعداد زیادی وب سایت مختلف امتحان کنید و ببینید چه اتفاقی می‌افتد. هر مشکلی که باید به آن پرداخته شود پیش آمده و سپس گوگل شما را از طریق پرداختن به این مسائل راهنمایی می‌کند.

از طراح و توسعه دهنده سایت خود بخواهید تجزیه و تحلیل وب سایت شما را ببیند. با این کار می‌توانید تعداد بازدیدکنندگان خود را در دستگاه‌های تلفن همراه بدانید.

برای دیدن وب سایت خود می‌توانید به درصد بازدید کنندگانی که از تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند، نگاه کنید. بدون یک سایت مناسب برای موبایل، آن‌ها نسخه دسک تاپ وب سایت شما را در صفحه کوچکتر مشاهده خواهند کرد.

برخی از اطلاعات مربوط به موضوعاتی را که می‌توانند بر رتبه‌بندی جستجوی تلفن همراه شما تأثیر بگذارند جمع‌آوری کنید.

 

آشنایی خطرات الگوریتم موبایل گدون

  1. عدم وجود نسخه موبایل صفحه
  2. پیکربندی نمایش نادرست
  3. مطالب ناخوانا
  4. استفاده از پلاگین

چگونه از جریمه این الگوریتم ایمن بمانیم؟

جریمه گوگل
جریمه گوگل

البته ایمن بودن به معنای این نیست که این الگوریتم به شما حمله می‌کند و یا سایت شما را جریمه می‌کند. ولی خب وقتی سایت شما برای موبایل به‌صورت مناسب بهینه نشده باشد نباید توقع رفتار خوبی از این الگوریتم داشته باشید.

کلاهتان را قاضی کنید! وقتی کسی از کنار شما رد می‌شود که دارای ظاهری نامتعارف از لحاظ اجتماع دارد آیا اگر از شما سؤالی داشته باشد به سؤال او جواب می‌دهید. اصلاً به او محل می‌گذارید. این الگوریتم هم همین رفتار را دارد.

1- طراحی الگوریتم موبایل در گوگل به سال 2015 برمی‌گردد. چند پیکربندی وب‌سایت تلفن همراه برای انتخاب وجود دارد، اما توصیه Google طراحی ریسپانسیو است.

Google همچنین نحوه کار با تلفن همراه ویژه را برای سیستم‌عامل‌های مختلف وب‌سایت در نظر گرفته است تا استفاده از تلفن همراه برای مدیران وب را آسان کند.

2_در تست mobile friendly شرکت کنید. فاکتور Mobile friendly به شما نشان می‌دهد که آیا صفحه شما به‌طورکلی برای تلفن همراه دوستانه در نظر گرفته می‌شود یا نه.

در اینجا (تست ریسپانسیو موبایل)، شما همچنین می‌توانید یک پیش‌نمایش تلفن همراه از صفحه خود دریافت کنید. برای نحوه مشخص کردن توصیه‌ها، روی هر عاملی که دارای وضعیت خطا یا هشدار است کلیک کنید.

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

موبایل گدون یعنی اینکه سایت شما باید طوری طراحی شده باشد که در دستگاه‌های مختلف تلفن همراه قابل ‌دیدن باشد بدون اینکه المان‌های آن به هم بریزد و حتی کاربر را اذیت کند.

امیدواریم که به روزرسانی الگوریتم موبایل Mobilegeddon مفید واقع شده باشد. اگر در رابطه با Mobilegeddon یا سایر موضوعات جستجو یا رسانه‌های اجتماعی سؤال دیگری دارید، در زیر همین پست نظرتان را برای ما ارسال کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا