آموزش دیجیتال مارکتینگ

آمیخته بازاریابی یا (Marketing mix) چیست؟

آمیخته بازاریابی شامل چند حوزه متمرکز به عنوان بخشی از یک برنامه بازاریابی جامع است. این عبارت اغلب به یک طبقه‌بندی متداول اشاره دارد که با چهار عنصر آغاز می‌شوند که شامل: محصول، قیمت، محل، و تبلیغات هستند.

بازاریابی مؤثر بر دامنه وسیعی از زمینه‌ها تاثیر می‌گذارد. انجام این کار به رسیدن مخاطبان گسترده‌تر کمک می‌کند، و با حفظ چهار عنصر در ذهن، افراد حرفه‌ای بازاریابی بهتر می‌توانند بر روی چیزهایی که واقعا مهم هستند تمرکز کنند.

تمرکز بر روی یک ترکیب بازاریابی به سازمان‌ها در ایجاد تصمیمات استراتژیک در هنگام راه‌اندازی محصولات جدید یا بازبینی محصولات موجود کمک می‌کند.

لیست عناوین پنهان

آمیخته بازاریابی چیست؟

آمیخته بازاریابی چیست

طبقه‌بندی چهار عنصر (4p) برای توسعه یک استراتژی بازاریابی مؤثر اولین مرحله برای توسعه استراتژی بازاریابی بود. این اقدام اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط پروفسور جروم مک‌کارتی معرفی شد.او نویسنده و پروفسور در زمینه بازاریابی بود.

بسته به صنعت و هدف برنامه بازاریابی، مدیران بازاریابی ممکن است رویکردهای مختلفی برای هر یک از (4p) اتخاذ کنند. هر عنصر را می‌توان به طور مستقل بررسی کرد، اما در عمل، آن‌ها اغلب به یکدیگر وابسته هستند.

اصطلاح 4p در بازاریابی چیست؟

4p بازاریابی مدلی برای افزایش مؤلفه‌های «آمیخته بازاریابی» شماست. روشی که در آن محصول یا خدمات جدیدی را به بازار عرضه می‌کنید. این به شما کمک می‌کند گزینه‌های بازاریابی خود را از نظر قیمت، محصول، تبلیغات و مکان تعریف کنید تا پیشنهاد شما نیاز یا تقاضای خاص مشتری را برآورده کند.

با این حال بازاریابی چیست؟

تعریفی که بسیاری از بازاریابان با شروع کار در صنعت می‌آموزند این است که: قرار دادن محصول مناسب در مکان مناسب، با قیمت مناسب و در زمان مناسب همه‌ی کارها را جلو می‌برد.

این کار بسیار ساده است! شما فقط باید محصولی را که گروه خاصی از مردم می‌خواهند ایجاد کنید، آن را در محلی که همان افراد مرتباً از آن بازدید می‌کنند به فروش برسانید و آن را در سطحی قیمت‌گذاری کنید که با ارزشی که احساس می‌کنند از آن می‌گیرند مطابقت داشته باشد.

و همه آن کارها را در زمانی انجام دهید که می‌خواهند بخرند. سپس شما بیزینس خود را گسترش داده‌اید.

حقایق و واقعیت‌های زیادی در این ایده وجود دارد. با این وجود، تلاش زیادی برای کشف خواسته‌های مشتریان و شناسایی محل خرید آن‌ها انجام شده است. سپس باید بفهمید که چگونه این کالا را با قیمتی که برای آن‌ها ارزش دارد تولید کنید و همه چیز را در زمان حساس جمع‌آوری کنید.

اما اگر فقط یک راه را اشتباه بروید و روش درست را روی کار خود اعمال نکنید، می‌تواند فاجعه‌ای را رقم بزند. وقتی در برنامه‌های خود برای یک محصول یا خدمات را قرار می‌دهید و راجع به آن فکر می‌کنید، در واقع در حال آمیخته بازاریابی پیاده‌سازی هستید و این مکان خوبی برای شروع است چون به شما کمک می‌کند تا از این نوع اشتباهات جلوگیری کنید.

در این مقاله، ما اطلاعات بیشتری در مورد آمیخته بازاریابی و 4p را شرح خواهیم داد و اینکه چگونگی استفاده از آن برای تدوین یک استراتژی بازاریابی موفق را هم مورد بررسی قرار می‌دهیم.

درک ابزار آمیخته بازاریابی

مقاله آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی و 4p بازاریابی اغلب به عنوان مترادف یکدیگر استفاده می‌شوند. یعنی تقریباً آمیخته بازاریابی را می‌توان همان 4p نامید. اما آن‌ها صرفاً یکسان نیستند.

«آمیخته بازاریابی» عبارت عمومی است که برای توصیف انواع مختلف انتخاب سازمان در کل فرآیند وارد کردن محصول یا خدمات به بازار استفاده می‌شود.

اما 4p یک روش احتمالاً شناخته شده برای تعریف آمیخته بازاریابی است و اولین بار در سال ۱۹۶۰ توسط پروفسور جروم مک‌کارتی در کتاب، «بازاریابی اساسی رویکرد مدیریتی» بیان شد.

4p ها عبارت‌اند از:

  1. Product محصول (یا خدمات)
  2. Place محل
  3. Price قیمت
  4. Promotion تبلیغات

یک روش خوب برای درک 4p، استفاده از سؤالاتی است که برای تعریف آمیخته بازاریابی باید بپرسید. در اینجا چند نمونه سؤال آورده شده است که به شما کمک می‌کند هر یک از چهار عنصر را درک و تعریف کنید:

محصول / خدمات

• مشتری چه چیزی از محصول / خدمات می‌خواهد؟ چه نیازهایی را برآورده می‌کند؟
• چه ویژگی‌هایی برای پاسخگویی به این نیازها وجود دارد؟
• آیا از ویژگی‌های پرهزینه‌ای استفاده می‌کنید که مشتری در واقع از آن استفاده نمی‌کند؟
• مشتری از آن چگونه و در کجا استفاده خواهد کرد؟
• روش کار آن به چه صورت است؟ مشتریان چگونه آن را تجربه خواهند کرد؟
• چه اندازه، رنگ و موارد دیگر باید باشد؟
• نام آن چیست؟
• چگونه می‌توان در این زمینه برند شد؟
• تفاوت آن در مقایسه با رقبای شما چیست؟
• بیشترین هزینه تهیه و فروش با سودآوری کافی چیست؟
• محیط کار باید به چه صورت باشد؟

محل

• خریداران از کجا به دنبال محصول یا خدمات شما هستند؟
• آن‌ها در چه فروشگاهی به محصولات نگاه می‌کنند، چه نوع فروشگاه؟ فروشگاه تخصصی یا در سوپرمارکت یا هر دو؟ یا آنلاین؟ یا مستقیم، از طریق کاتالوگ؟
• چگونه می‌توانید به کانال‌های توزیع مناسب محصولات دسترسی پیدا کنید؟
• آیا شما نیاز به استفاده از نیروی فروش دارید؟ در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنید؟ یا ارسال آنلاین دارید؟ یا نمونه‌ها را برای شرکت‌های مختلف ارسال کنید؟
• رقبای شما چه کاری انجام می‌دهند، و چگونه می‌توانید از آنان درس بگیرید و یا تمایز قائل شوید؟

قیمت

• ارزش محصول یا خدمات برای خریدار چقدر است؟
• آیا در این زمینه برای محصولات یا خدمات نقاط قیمتی تعیین شده است؟
• آیا خریدار روی قیمت حساس است؟ آیا کاهش اندک قیمت سهم بیشتری از بازار شما را به دست می‌آورد؟ یا اینکه افزایش قیمت قابل تشخیص نیست و بنابراین حاشیه سود اضافی برای شما به‌دست می‌آورد؟
• چه تخفیف‌هایی برای تجارت مشتریان یا سایر بخش‌های خاص بازار شما باید ارائه شود؟
• قیمت شما با رقبای شما چگونه مقایسه می‌شود؟

تبلیغات

• از کجا و چه زمان می‌توانید پیام‌های بازاریابی خود را به بازار هدف خود منتقل کنید؟
• آیا با تبلیغات در فضای آنلاین، مطبوعات، تلویزیون، رادیو یا بیلبورد به مخاطبان خود خواهید رسید؟ با استفاده از عکس‌های پستی بازاریابی مستقیم چطور؟ از طریق روابط عمومی؟ یا اینترنت؟
• چه زمانی بهترین زمان برای تبلیغ است؟ آیا زمان خاصی در بازار وجود دارد؟ آیا مسائل زیست محیطی گسترده‌تری وجود دارد که زمان راه‌اندازی بازار شما یا تبلیغات بعدی را پیشنهاد یا حکم کند؟
• رقبای شما چگونه تبلیغات خود را انجام می‌دهند؟ و این چه تأثیری در انتخاب فعالیت تبلیغاتی شما دارد؟

توجه داشته باشید

از آنجا که این چهار عنصر باید در رابطه با یکدیگر در نظر گرفته شوند، بنابراین مهم نیست که شما به چه ترتیب آن‌ها را تعریف کنید. به همین دلیل می‌باشد که ممکن است آن‌ها را در نظمی متفاوت از چیدمان اشاره شده مشاهده کنید.

4p بازاریابی فقط یکی از لیست‌های مهمی است که طی سال‌های گذشته تهیه شده است. و گرچه سؤالاتی که در بالا ذکر کردیم نیز بسیار مهم هستند، اما آن‌ها فقط زیرمجموعه کاوش مفصلی هستند که برای بهینه‌سازی ترکیب بازاریابی شما ممکن است لازم باشد.

از جمله مدل‌های دیگری که طی سال‌ها توسعه یافته‌اند، 7P است که گاهی اوقات آمیخته بازاریابی نامیده می‌شود، که شامل 4p اول است، به علاوه افراد، فرایندها و تصمیمات چیدمان فیزیکی که نیز در این متد وجود دارند.

کاربرد آمیخته بازاریابی

فرایند آمیخته بازاریابی

این متد می‌تواند برای کمک به شما در تصمیم گیری در مورد نحوه ارائه پیشنهاد جدید به بازار استفاده شود. همچنین می‌تواند برای آزمایش استراتژی بازاریابی موجود شما مورد استفاده قرار گیرد.

پیشنهادات جدید یا فعلی را در نظر داشته باشید، مراحل زیر را برای کمک به شما در تعریف و بهبود ترکیب بازاریابی است که در صورت اجرا تأثیر زیادی روی کسب و کار شما خواهد گذاشت.

این کار را بهتر است با شناسایی محصول یا خدماتی که می‌خواهید تجزیه و تحلیل کنید، شروع کنید. اکنون سؤالات آمیخته بازاریابی و 4p که در بالا توضیح دادیم را مرور کرده و به آن پاسخ دهید. سعی کنید این کار همان‌طور که در بالا با جزئیات تعریف شده است، باشد.

برای به چالش کشیدن پیشنهادات خود، سعی کنید از خود سؤالات «چرا» و «چه می‌شود اگر» را نیز بپرسید. به عنوان مثال، بپرسید که چرا مخاطب هدف شما به ویژگی خاصی نیاز دارد؟ اگر قیمت خود را ۵ درصد کاهش دهید، چه خواهند کرد؟

اگر رنگ‌های بیشتری ارائه دهید چه خواهند کرد؟ چرا فروش از طریق عمده فروشان به جای کانال‌های مستقیم انجام می‌شود؟ اگر به جای اعتماد به تبلیغات آنلاین، روابط عمومی را بهبود ببخشید چه خواهند کرد؟

نکته:
پاسخ‌های خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آن‌ها بر اساس دانش و حقایق صحیح استوار هستند. اگر در مورد فرضیات شما تردیدی وجود دارد، هرگونه تحقیق در بازار، یا حقایق و ارقامی را که ممکن است لازم باشد جمع‌آوری کنید و در نهایت آن‌ها را شناسایی کنید.

پس از ایجاد آمیخته بازاریابی کاملاً مشخص، با طرح سؤالات متمرکز بر مشتری، پیشنهاد کلی را از دیدگاه مشتری «آزمایش» کنید:
• آیا نیازهای آن‌ها را برآورده می‌کند؟ (تولید – محصول.)
• آیا آن‌ها در جایی که خرید می‌کنند آن را پیدا می‌کنند؟ (محل.)
• آیا آن‌ها در نظر می‌گیرند که قیمت مطلوبی دارد؟ (قیمت.)
• و آیا ارتباطات بازاریابی به آن‌ها خواهد رسید؟ (تبلیغات.)

با توجه به اطلاعات و حقایق و ارقامی که در دسترس دارید، از پرسیدن سؤال و ایجاد تغییراتی در آمیخته بازاریابی خود ادامه دهید. به طور منظم آمیخته بازاریابی خود را مرور کنید، زیرا برخی عناصر با رشد، بالغ شدن و انطباق بازار در محصول رقابتی یا محصول عادی، باید تغییر کنند.

امتیاز کلیدی

ترکیب بازاریابی به شما کمک می‌کند تا عناصر بازاریابی را برای موقعیت‌یابی موفقیت‌آمیز در بازار خود تعریف کنید. یکی از معروف‌ترین مدل‌های بازاریابی که در قسمت بالا هم کاملاً توضیح داده شد، 4p بازاریابی است که به شما کمک می‌کند گزینه‌های بازاریابی خود را از نظر محصول، مکان، قیمت و تبلیغات تعریف کنید.

برای بهینه‌سازی تأثیر در بازار هدف خود، از این متد در هنگام برنامه ریزی یک کار جدید یا ارزیابی پیشنهاد موجود استفاده کنید.

هدف از آمیخته بازاریابی

برای اطمینان از ایجاد و اجرای یک استراتژی بازاریابی موفق، این 4 عنصر توسط متخصصان دقیق و کار بلد توسعه یافته است. با استفاده از این ابزار می‌توانید به هدف اصلی که جلب رضایت مشتری و فروشنده است بپردازید.

هنگامی که از این روش به درستی درک و استفاده شود، این ترکیب به عنوان یک عامل کلیدی در موفقیت محصول اثبات خواهد شد.

ویژگی‌های اصلی آمیخته بازاریابی

عناصر آمیخته بازاریابی

متغیرهای وابسته

آمیخته بازاریابی از چهار متغیر منحصر به فرد تشکیل شده است. این چهار متغیر به هم وابسته هستند و باید با هم برنامه ریزی شوند تا اطمینان حاصل شود که برنامه‌های عملیاتی در هر چهار مورد به صورت تکمیل شده و همسو هستند.

برای دستیابی به اهداف خود در زمینه بازاریابی باید پشتکار داشته باشید. از طریق استفاده از این مجموعه متغیرها، شرکت می‌تواند به اهداف بازاریابی خود مانند فروش، سود و حفظ مشتری و رضایت مشتری دست یابد.

انعطاف‌پذیری

آمیخته بازاریابی مفهومی سیال و انعطاف‌پذیر است و تمرکز بر روی هر یک از متغیرها ممکن است با توجه به شرایط منحصر به فرد بازاریابی و نیاز مشتری افزایش یا کاهش یابد.

نظارت مستمر

برای اطمینان از مرتبط بودن و به‌روزرسانی عناصر موجود در ترکیب بازاریابی، مراقبت از روند و الزامات در حال تغییر در شرکت و همچنین بازار بسیار حیاتی است.

نقش مدیر بازاریابی

یک مدیر بازاریابی بالغ، هوشمند و مبتکر باید در رأس آمیخته بازاریابی باشد. این نقش محوری بدان معناست که این مدیر مسئول ماهر به نتایج مطلوب از طریق مهارت در دست‌کاری این متغیرها است.

مشتری به عنوان نقطه کانونی

یک ویژگی حیاتی در آمیخته بازاریابی این است که مشتری کانون فعالیت شما است. ارزش محصول با درک مشتری تعیین می‌شود و هدف دستیابی به مشتری راضی و وفادار است.

توسعه آمیخته بازاریابی

آمیخته بازاریابی دیجیتال
آمیخته بازاریابی دیجیتال

شهود و تفکر خلاق از نیازهای شغلی اساسی یک مدیر بازاریابی است. اما تکیه بر همین موارد می‌تواند منجر به پیش فرض‌های نادرستی شود که ممکن است نتیجه‌ای در بر نداشته باشد.

برای اطمینان از ترکیبی از بازاریابی که مبتنی بر تحقیق است و حقایق را با نوآوری ترکیب می‌کند، یک مدیر باید فرایند سیستماتیک زیر را طی کند:

مرحله ۱: تعریف پیشنهاد فروش منحصر به فرد

اولین مورد در دستور کار مدیر بازاریابی باید تعریف آنچه محصول ارائه می‌دهد یا پیشنهاد فروش منحصر به فرد آن است، باشد. از طریق نظرسنجی از مشتری یا گروه‌های متمرکز، باید مشخص شود که ایند چقدر برای مصرف کننده مهم است و آیا آن‌ها شیفته این پیشنهاد هستند.

باید به روشنی درک شود که ویژگی‌ها و مزایای اصلی محصول چیست و آیا به اطمینان از فروش کمک می‌کند یا خیر. این مربوط به کالاهای فیزیکی، خدمات و مشاغل آنلاین می‌باشد.

مرحله ۲: درک مشتری

مرحله دوم درک مصرف کننده است. با شناسایی افرادی که آن را خریداری می‌کنند، می‌توان محصول را متمرکز کرد. تمام عناصر دیگر آمیخته بازاریابی از این درک حاصل می‌شود. مشتری کیست؟

چه چیزی نیاز دارند؟ ارزش محصول برای آن‌ها چقدر است؟ این درک به شما اطمینان می‌دهد که محصول مناسب و مرتبط است.

مرحله ۳: درک رقابت

مرحله بعدی درک رقابت است. قیمت‌ها و مزایای مربوط به آن مانند تخفیف، ضمانت و پیشنهادات ویژه باید ارزیابی شوند. درک ارزش ذهنی محصول و مقایسه آن با هزینه توزیع تولید واقعی آن به تعیین یک قیمت واقعی کمک می‌کند.

مرحله ۴: ارزیابی گزینه‌های قرارگیری

در این مرحله مدیر بازاریابی باید گزینه‌های تعیین جایگاه را ارزیابی کند تا بفهمد مشتری در چه مکانی احتمال خرید را دارد و هزینه‌های استفاده از این کانال چقدر است.

چندین کانال ممکن است به شما کمک کند تا مشتری بهتری را هدف قرار دهید و دسترسی به هدف خود را تضمین کنید. از طرف دیگر، اگر کالایی در بازار مطلوبی عرضه شود، تمرکز توزیع در یک منطقه یا کانال خاص ممکن است منطقی باشد. ارزش درک شده محصول با چگونگی در دسترس بودن آن بسیار نزدیک است.

مرحله ۵: توسعه استراتژی ارتباطات

بر اساس مخاطب مشخص شده و امتیازات تعیین شده، اکنون می‌توان استراتژی ارتباطات بازاریابی را توسعه داد. هر روش تبلیغاتی که نهایی شود، باید مورد توجه مشتریان مورد نظر قرار گیرد و اطمینان حاصل شود که ویژگی‌ها و مزایای اصلی محصول به وضوح درک و برجسته شده است.

مرحله 6: بررسی آمیخته بازاریابی

در این مرحله باید یک گام به عقب برداشته شود تا ببینید که چگونه تمام عناصر شناسایی شده و برنامه ریزی شده با یکدیگر ارتباط دارند. همه متغیرهای آمیخته بازاریابی به یکدیگر وابسته هستند و برای استراتژی قوی به یکدیگر متکی هستند.

آیا کانال‌های فروش پیشنهادی ارزش درک شده محصول را تقویت می‌کنند؟ آیا مواد تبلیغاتی با کانال‌های توزیع مطابقت دارد؟ برنامه بازاریابی زمانی می‌تواند نهایی شود که از هر چهار عنصر مطمئن و مصمم باشیم که هماهنگ هستند و هیچ پیام متناقضی، ضمنی یا صریحی وجود نداشته باشد.

چالش‌های اصلی آمیخته بازاریابی

مثال برای آمیخته بازاریابی

در طول سال‌ها، مدیران بازاریابی احساس کرده‌اند که ترکیب سنتی بازاریابی محدودیت‌هایی در نحوه ساختار آن دارد. چندین عنصر مهم در چهار گروه بزرگ‌تر گروه‌بندی شده‌اند و بدین ترتیب اهمیت واقعی آن‌ها را در میان چندین عامل کوچک می‌کنند. دو انتقاد اصلی و راه حل‌های آن‌ها را در این بخش بررسی می‌کنیم.

عدم تمرکز بر خدمات

آمیخته بازاریابی معمولاً در مورد کالاهای مشهود قابل استفاده است، به عنوان مثال تعریف سنتی محصولات نمونه‌ی خوبی از این مثال هستند. خدمات یا کالاهای نامشهود نیز یک پیشنهاد حیاتی برای مشتری است و می‌توان برای آن‌ها به همان روشی که محصولات فیزیکی است نیز برنامه ریزی کرد.

اگرچه تمرکز کامل بر مشتری و آنچه او می‌خواهد یکی از عناصر حیاتی آمیخته بازاریابی است، این حقیقت اغلب در معرض نادیده گرفته شدن توسط تیم‌های مشتاق بازاریابی قرار دارد.

برای مقابله با این موضوع، رابرت لاوتربورن طبقه‌بندی چهار C مشتری محور خود را در سال ۱۹۹۰ ارائه داد. این مدل چهار P را به نسبت به چهار C کم اهمیت می‌داند و به این صورت است:

  • محصول به مشتری
  • قیمت به بودجه مشتری
  • ارتقا به ارتباط با مشتری
  • مکانی برای راحتی مشتری

مثالی از آمیخته بازاریابی

 

شرکت NIVEA

NIVEA یک شرکت شناخته شده است که در بازار محصولات مراقبت از پوست و زیبایی با کیفیت بالا حضور دارد. NIVEA یکی از برندهای تولید شده و فروخته شده توسط Beiersdorf است که در سال ۱۸۸۲ تاسیس شده در انگلیس است.

این شرکت همیشه بر اطمینان از در دسترس بودن محصولات خود برای هر چه بیشتر مردم تمرکز کرده است. علاوه بر این، این شرکت همیشه در تلاش بوده است تا نیازهای متنوع و گسترده مصرف کننده خود را درک کند و محصولات خاص خود را تا حد ممکن به بازار عرضه کند.

آمیخته بازاریابی برای خط تولید جدید Nivea

تحقیقات بازار فرصتی را در بازار برای مشتری‌های جوان‌تر نشان داد و آن منجر به راه‌اندازی Nivea Visage Young در سال ۲۰۰۵ شد. این محصول برای دختران در محدوده سنی ۱۳ تا ۱۹ سال تولید شده است.

برای عرضه نهایی محصول، این شرکت نیاز به ایجاد ترکیبی متعادل و مرتبط با بازاریابی داشت تا مخاطبان جوان خود را به خود جلب کند. از طریق اولین راه‌اندازی خود در سال ۲۰۰۵ تا راه‌اندازی مجدد بعدی در سال ۲۰۰۷، این شرکت از نزدیک بودن در تعادل در مورد آمیخته بازاریابی متمرکز شد تا اطمینان پیدا کند که تمام عناصر محصول برای رسیدن به موفقیت در مورد توجه مخاطبان را دارد.

تولید محصول

این شرکت برای درک بازار، مداوم در حال تحول و پویایی مصرف کننده اهمیت قابل توجهی برای تحقیقات پیاپی قرار داده است. این دانش به شرکت در تولید محصولات جدید و نوآورانه که نیازهای مشتری را برآورده می‌کند، کمک کرده است.

از طریق این تحقیق، مشخص شد که مصرف کنندگان جوان نیاز دارند تا محصول خاصی که جوش‌های دوران بلوغ آن‌ها را برطرف کند، داشته باشند.

در این برهه زمانی نیاز به محصولی بود که به جای یک محصول دارویی که مشکلات خاص پوستی را هدف قرار دهد، یک رژیم زیبایی برای استفاده روزانه ارائه دهد. رقابت‌های اخیر به طور گسترده‌ای در حال ارائه بود. محصول متعاقباً برای مطابقت با این نیازهای تخصصی دوباره طراحی شد.

از دیدگاه این شرکت، برخی از تغییرات به تعهد آن در مورد محیط کمک کردند که شامل بسته‌بندی کارآمدتر برای کاهش ضایعات، استفاده از محصولات طبیعی‌تر و استفاده از پلاستیک قابل بازیافت است.

استراتژی قیمت Nivea

یک استراتژی مؤثر قیمت‌گذاری، مقادیر واقعی و حقیقی محصول را در نظر می‌گیرد. قیمت نهایی باید بر اساس هر دو مورد باشد تا بتواند محصول را برای خریدار و فروشنده جذاب کند.

پس از راه‌اندازی مجدد، قیمت Nivea Visage Young کمی بیشتر از قبل قیمت‌گذاری شد تا فرمول جدید، بسته‌بندی بهتر و طیف گسترده‌ای از محصولات را در نظر بگیرد.

از آنجا که این محصول توسط مادران برای دخترانشان خریداری می‌شد، به اندازه کافی پایین باقی ماند تا ارزش خوبی برای هزینه کردن داشته باشد. قیمت‌گذاری مؤثر به این معنی است که فروش از این محصول تقریباً ۷ درصد از کل فروش Nivea Visage را تشکیل می‌دهد.

محل مورد نظر Nivea

همان‌طور که گفته شد، Nivea قصد دارد تا گستره وسیعی برای محصولات خود داشته باشد تا اطمینان حاصل کند که در هر کجا مورد نیاز بازار هدف باشد، به راحتی در دسترس باشد. کانال‌های اصلی مورد استفاده فروشگاه‌های خرده فروشی و هدف پخش مویرگی است.

فروشگاه‌های مختلف و معروف نیز نزدیک به ۶۵ درصد از کل فروش این برند را تشکیل می‌دهند. بخش دیگر از فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد غذایی است.

این شامل جوانانی است که خریدهای خود را از آنجا انجام می‌دهند (عمدتاً خیابان‌های بزرگ) و همچنین مادرانی که برای آن‌ها خرید می‌کنند (بیشتر مغازه‌های مواد غذایی).

این فروشگاه‌ها از یک کانال توزیع مقرون به صرفه که دامنه وسیعی دارند اطمینان می‌دهند. این شرکت هزینه خود را با فروش به عمده فروشان مدیریت می‌کند. همچنین این مجموعه محصولات خود را به طور مستقیم به فروش آنلاین نمی‌رسد، اما محصولات آن از طریق سهامداران فروخته می‌شود.

تبلیغات

Nivea همیشه سعی در تبلیغات خود بر اساس سبک زندگی واقعی بازار هدف خود داشته است. تبلیغات محصولات بسیار مؤثر و فرایندی است که چه برای برندهای معروف و چه نوپا شدیداً لازم است.

در عوض، تبلیغات بیشتر توسط مصرف کنندگان از طریق راه حل‌های مختلف هدایت می‌شود. فروش نمونه، یک فعالیت کلیدی است که به مصرف کنندگان امکان می‌دهد محصول واقعی را امتحان کنند.

همچنین یک مجله آنلاین به نام FYI که زمینه فعالیت آن سرگرم‌کننده، جوان محور و مستقل است، برای افزایش دید محصول و ارتباط آن وجود دارد. این شرکت همچنین حضور پررنگ در شبکه‌های اجتماعی را حفظ کرده است.

این استفاده از رسانه‌های جدید، آگاهی و ارتباط تجاری بهتر بین مخاطبان هدف را تضمین کرده می‌کند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

از این مقاله قاعدتاً نتیجه می‌گیریم که با استفاده صحیح آمیخته بازاریابی می‌توان موقعیت روشنی در بازار ایجاد کرد. آمیخته بازاریابی نیازهای یک بخش خاص از بیزینس را برطرف می‌کند.

روش‌های توزیع سنتی به‌وسیله یک محصول خاص و منحصر به فرد و استراتژی‌های تبلیغاتی به روز شده و متعادل می‌شوند. این روش بسیار کاربردی تضمین می‌کند که پیام برند در زمان مناسب و با روش درست به افراد مناسب می‌رسد.

همان‌طور که از مثال Nivea می‌بینیم، برای هر شرکتی بسیار مهم است که هنگام برنامه ریزی برای یک محصول، به طور یکسان روی تمام عناصر آمیخته بازاریابی تمرکز کند.

در نهایت، ممکن است نیاز به هدایت منابع بیشتر به سمت یک متغیر مانند کانال‌های توزیع قوی بر روی فعالیت‌های تبلیغاتی داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا