استراتژی بازاریابی

بازاریابی چریکی یا (Guerrilla Marketing) چیست؟

بازاریابی چریکی چیست؟  وقتی صحبت از بازاریابی چریکی می‌شود ما با شکل جدیدی از بازاریابی طرف هستیم. بازاریابی پارتیزانی کاملاً متفاوت از تلاش‌های سنتی بازاریابی است.

بازاریابی پارتیزانی به معنای دنبال کردن اهداف متداول سود، فروش و رشد است اما انجام آن با استفاده از روش‌های غیرمتعارف، مانند گسترش پیشنهادات در روزهای اقتصادی غم‌انگیز و مواردی ازاین‌دست هست.

قطعاً اگر بخواهید محصول ارزشمند شرکت و یا کسب و کار خود را به بازار معرفی کنید استفاده از تبلیغات حوصله سر بر باعث نمی‌شود در فروش آن تغییری ایجاد شود و هیچ برند سازی بر روی نام تجاری شما صورت نمی‌گیرد.

امروزه تبلیغات خلاق اثر بخشی فوق‌العاده و نرخ بازگشت سرمایه به شدت بالایی دارند که یکی از خلاق‌ترین روش‌های بازاریابی روشی هست که در این مقاله به آن پرداخته‌ایم یعنی بازاریابی چریکی. پس اگر قصد این را دارید که بیشتر دیده بشوید و تبلیغات اثر گذار تری ایجاد کنید حتماً این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

در این تاپیک از بلاگ مهدی عراقی با شما همراه هستیم تا در مورد بازاریابی پارتیزانی بیشتر بدانیم.

بازاریابی چریکی چیست؟

بازاریابی چریکی چیست

بازاریابی چریکی یا پارتیزانی (Guerilla Marketing) یک روش بازاریابی است که در آن یک شرکت از تعاملات غافلگیرکننده و / یا غیرمتعارف به منظور تبلیغ یک محصول یا خدمات استفاده می‌کند.

بازاریابی پارتیزانی متفاوت از بازاریابی سنتی است زیرا اغلب به تعاملات شخصی متکی است، بودجه کمتری دارد و به گروه‌های کوچک‌تر مروج تمرکز دارد که وظیفه دارند کلمات را در یک مکان خاص به جای تبلیغات گسترده رسانه‌ای انجام دهند.

جنگ‌های چریکی در عرصه رقابت کسب‌ و کارها

شرکت‌هایی که از بازاریابی پارتیزانی استفاده می‌کنند به تبلیغات حضوری آن اعتماد می‌کنند تا از طریق بازاریابی ویروسی یا بازاریابی دهان ‌به ‌دهان منتشر شوند و درنتیجه مخاطبان بیشتری را به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهند. ارتباط با احساسات یک مشتری کلید بازاریابی چریکی است.

استفاده از این تاکتیک برای همه کالاها و خدمات طراحی نشده است و اغلب برای محصولات “پر درد” بیشتر و برای هدف قرار دادن مصرف‌ کنندگان جوان‌تر که احتمال بیشتری دارد پاسخ مثبت دهند، استفاده می‌شود.

بازاریابی پارتیزانی در مکان‌های عمومی انجام می‌شود که مخاطبان هرچه بیشتر را شامل می‌شوند، مانند خیابان‌ها، کنسرت‌ها، پارک‌های عمومی، رویدادهای ورزشی، جشنواره‌ها، سواحل و مراکز خرید.

یکی از عناصر اصلی بازاریابی پارتیزانی انتخاب زمان و مکان مناسب برای انجام یک کمپین است تا از مشکلات حقوقی احتمالی جلوگیری شود. بازاریابی پارتیزانی می‌تواند در محیط داخلی یا فضای باز باشد که به‌منظور تعامل عموم مردم با یک برند است.

 

تاریخچه بازاریابی چریکی

تاریخچه بازاریابی چریکی

بازاریابی چریکی محصولی از تغییر جهت بازاریابی چاپی، رادیویی و تلویزیونی به سمت رسانه‌های الکترونیکی است. شاید بتوان خالق این روش را جی کنراد لوینسون دانست.

هدف آن ایجاد سروصدایی در مورد یک محصول یا مارک است تا احتمال خرید یک کالا یا خدمات توسط مصرف‌کننده را افزایش دهد یا در مورد آن با سایر خریداران بالقوه صحبت کند.

بازاریابی پارتیزانی برای مشاغل کوچک می‌تواند بسیار مقرون‌ به ‌صرفه باشد، خصوصاً اگر آن‌ها موفق به ایجاد یک پدیده بازاریابی ویروسی شوند.

چرا بازاریابی چریکی مؤثر است؟

تاثیر بازاریابی چریکی

بیشتر مخاطبین از طریق انواع بنرها، پاپ آپ ها و دیگر روش‌های تبلیغاتی وارد یک شرکت و یا فروشگاه برای خرید می‌شوند. ازآنجاکه این پیام‌های تبلیغاتی غالباً متناقض هستند، یعنی در زمان مناسب یا درزمینهٔ مناسب ارائه نمی‌شوند، توجه و جلب‌توجه آن‌ها تقریباً غیرممکن است.

اینجاست که بازاریابی چریکی برنده می‌شود. تنها تمرکز بر این امر است که خریداران از تعامل بانام تجاری احساس خاص، ممتاز، غافلگیری مثبت یا هیجان‌زده شوند.

به این دلیل که احساسات مخاطب درگیر است، بازاریابی چریکی است که می‌تواند به افراد بیشتری برسد، پاسخ‌های بیشتری را به دنبال داشته و تبلیغات دهان‌به‌دهان بیشتری نسبت به تبلیغات معمولی ایجاد کند.

  1. بازاریابی چریکی غیرمنتظره است. این امر آن را به‌یادماندنی می‌کند. ازآنجایی‌که این روش بازاریابی از کانال‌های آزمایش شده‌ای مانند تبلیغات تلویزیونی و یا ایمیل‌های تشکر و پیامک‌ها فاصله می‌گیرد و انجام نمی‌شود، مخاطبان فیلتری برای تنظیم تبلیغات چریکی ندارند.
    آن‌ها درهم‌وبرهم به مخاطب ارائه شده و تأثیر می‌گذارند. این همچنین به عنوان “مختل کردن و تغییر فریم” شناخته می‌شود که در آن هنجار به‌طور عمدی مختل می‌شود و پیام‌های بازاریابی به روشی غیرعادی ارائه می‌شوند.
  2. بازاریابی چریکی، روش‌های آموزشی را دور میزند. به گفته یک متخصص بازاریابی وقتی محتوا یا پیام‌های تبلیغاتی، آموزش را برمی‌گردانند – یعنی هنگام تبلیغات سرگرم‌کننده هستند، بازده سرمایه‌گذاری در کمپین‌ها چند برابر می‌کند.
    بازاریاب‌های چریک همیشه یک تجربه لذت‌بخش را اولویت می‌دهند و از رقبای “شرکتی” بیشتر فاصله می‌گیرند.
  3. بازاریابی چریکی مقرون‌ به‌ صرفه است. فرمولی برای تعیین میزان بازگشت سرمایه یک کمپین چریکی وجود دارد. این است (بازگشت – سرمایه‌گذاری در بازاریابی) / (سرمایه‌گذاری در بازاریابی).
    بازاریاب‌های چریک از سراسر جهان به لطف رویکرد غیرمتعارف چریکی شدن تا 90٪ در هزینه تبلیغات خود کاهش را احساس کرده‌اند.

چگونه می‌توان یک کمپین بازاریابی چریکی راه‌اندازی کرد؟

کمپین بازاریابی چریکی
کمپین بازاریابی

مخاطبان و روانشناسی پنهان آن را بشناسید

موفقیت یک کمپین چریکی به میزان مناسب بودن محتوا و کیفیت ارائه کانال تبلیغاتی بستگی دارد. خریداران عادات قابل‌توجهی دارند.

این موردی است که رقبای شما بسیار به آن توجه می‌کنند؛ و ان را پیگیری می‌کنند. شما باید با روانشناسی رفتار مخاطب، دغدغه‌ها، نقاط درد و نیازها و مشکلات او را پیدا کرده و برای رفع ان بکوشید.

استراتژی ای را انتخاب کنید که برای شما مناسب باشد

بهتر است استراتژی را انتخاب کنید که برای شرکت شما مهم باشد. شاید تبلیغات پنهان و غافلگیر کننده چریکی برای کسب‌وکار شما مؤثر نباشد و در عوض آن بازاریابی ویروسی بهتر برای شما جواب بدهد.

بهتر است با توجه به بودجه، مطالعات و تحقیقات خود روشی را انتخاب کنید که برای شما مناسب‌تر باشد.

ROI را محاسبه کنید

بهتر است قبل از شروع کمپین چریکی خود نرخ ROI را محاسبه کنید و مطمئن شوید که نرخ تبدیلات تأثیرگذار است.

کشش اهرم

مبارزات چریکی را نمی‌توان تکرار کرد. اگر بیش‌ازحد تکرار شوند، اثربخشی خود را از دست می‌دهند؛ بنابراین شما باید پیگیری محکمی برای بازاریابی خود ازجمله اقدامات تبلیغاتی بیشتر و روش‌های تبدیل کشش و علاقه به خریداران داشته باشید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این مقاله در مورد بازاریابی چریکی و تأثیرات آن بر یک کسب و کار صحبت کردیم. این روش بازاریابی عمدتاً بر مبنای تبلیغات و روش‌هایی است که به ‌صورت غافلگیری و هیجان‌زده کردن مخاطب عمل می‌کنند؛

و درنهایت به این صورت باعث جذب مخاطب هدف می‌شوند. البته بهتر است که قبل از اجرای کمپین‌های چریکی این نکته را مدنظر قرار دهید که مخاطب هدف شما و کسب‌وکار شما به درستی تعیین شده‌اند.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. خیلی خوب بود ممنون از زحمتی که کشیدید اگر بشه نمونه های بازاریابی چریکی کوکاکولا یا بانک ملت رو بزارید که بیشتر بتونیم باهاش کانکت بشیم خیلی عالی میشه من خودم نمونه خیلی شاخی از بازاریابی چریکی در ایران رو ندیدم ممنون میشم اگر بود معرفیش کنید.

    1. ممنون از نظرت ایمات عزیز.
      حتما در آینده مثل ها و نمونه هایی که در دنیا پیاده شده را مثال خواهیم زد اما بانک ملت من به شخصه ندیدم این استراتژی را در تبلیغات خود به کار گرفته باشه البته خودتون هم اشاره کردید که تو ایران ندیدین ولی اگر بود حتما برای شما همراهان عزیز روی سایت قرار میگیره!

      موفق پیروز باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا