الگوریتم ‌های گوگل

الگوریتم پاندا یا (Google Panda) چیست؟ اهمیت آن در سئو

الگوریتم پاندا برای اولین بار در فوریه ۲۰۱۱ توسط گوگل برای از بین بردن تاکتیک‌های سئو کلاه سیاه و اسپم راه‌اندازی شد. در آن زمان، شکایات کاربران در مورد افزایش نفوذ «مزارع تولید محتوا» بیداد می‌کرد.

همچنین یکی از وظایف الگوریتم پاندا طبقه‌بندی کیفیت محتوا است که به عنوان یک عامل رتبه‌بندی از آن استفاده می‌شود. با نگاهی به کارکرد امروزه گوگل، متوجه خواهید شد که کیفیت محتوا جزء ارکان اصلی گوگل می‌باشد. در این مقاله همه مواردی که باید درباره الگوریتم پاندا بدانید وجود دارد.

چرا گوگل الگوریتم پاندا را ایجاد کرد

الگوریتم پاندا چیست

در سال ۲۰۱۰، کاهش کیفیت نتایج جستجوی Google و افزایش مدل تجاری «مزرعه محتوا» موضوعاتی بودند که به طور مکرر در حال دور زدن الگوریتم‌های گوگل بودند.

همانطور که الگوریتم «گوگل کافئین» در اواخر سال ۲۰۰۹، که به طرز چشمگیری توانایی گوگل را در فهرست‌بندی سریع مطالب افزایش می‌داد، محتوای نه چندان خوبی را نیز در فهرست خود وارد می‌کرد.

بدون شک، چنین عناوینی به طور قابل توجهی بر گوگل تأثیر می‌گذاشتند، که با توسعه الگوریتم Panda به آن‌ها پاسخ داده شد.

بروزرسانی الگوریتم پاندا

Google Panda اولین بار در ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ معرفی شد. در ۲۴ فوریه، Google یک پست در مورد به روزرسانی الگوریتم پاندا منتشر کرد و هدف او از انتشار این پست به شرح زیر بود:

این به روزرسانی برای کاهش رتبه‌بندی سایت‌هایی است که با کیفیت پایینی طراحی شده اند. سایت‌هایی که ارزش کمتری برای کاربران دارند. این شامل سایت‌هایی می‌شود که محتوای سایت‌های دیگر را کپی می‌کنند یا سایتهایی می‌باشند که برای کاربران مفید واقع نمی‌شوند.

در همین حین که سایت‌های بی‌کیفیت دچار افت رتبه می‌شوند، سایت‌هایی که با کیفیت بالا کار می‌کنند دچار ارتقا رتبه خواهند شد.

این موارد، سایت‌هایی هستند که محتوای آن‌ها کاملا منحصر به فرد (Unique) بوده و اطلاعاتی مانند تحقیق، گزارش‌های میدانی، نقد و بررسی و غیره را فراهم می‌کنند.

 

چگونه از پاندا ایمن بمانیم؟!

جریمه گوگل پاندا

1- پاک کردن محتوا های تکراری

محتوای خود را در سایت بررسی کرده و ببینید که تکراری هست یا نه. محتوای تکراری داخلی یکی از رایج‌ترین عوامل محرک Panda است، بنابراین توصیه می‌شود که به‌طور منظم سایت را مورد بازرسی و بازبینی قرار دهید تا مطمئن شوید هیچ محتوای تکراری نباشد.

2- سرقت ادبی را بررسی کنید

سرقت ادبی یکی دیگر از موارد آغازگر پاندا است. اگر شک دارید که تعدادی از صفحات شما ممکن است دارای سرقت ادبی باشند بهتر است آن‌ها را با ابزار Copyscape بررسی کنید. این ابزار برخی از داده‌های خود را به‌صورت رایگان ارائه می‌دهد.

این ابزار در حالت رایگان خود به شما دسترسی برای بررسی دو URL را می‌دهد. برای بررسی بیشتر و اطلاعات کامل‌تر می‌توانید از نسخه پولی آن استفاده کنید.

شاید شما دارای یک سایت فروشگاهی باشید. در این صورت اگر سایت شما محتوی هزاران محصول رنگارنگ باشد ممکن است عکس برخی از محصولات را تکراری قرار دهید.

اگر یک سایت فروشگاهی دارید سعی کنید از تصاویر اصلی محصولات خود استفاده کنید و اگر می‌خواهید توصیف محصول خود را بنویسید از نظرات کاربران استفاده کنید.

3- محتوای کوتاه را بررسی کنید

غالباً صفحات با محتوای کوتاه، صفحاتی هستند که از مقدار کافی کلمات برخوردار نیستند، علاوه بر آن این صفحات با انواع تبلیغات و پیوندهای وابسته و غیره پر شده‌اند؛ و به زبان ساده این صفحات ارزش کمی دارند.

این محتواها می‌توانند در سایت شما ایجاد مشکل کنند. اگر فکر می‌کنید که سایت شما دارای محتوای کوتاه است بهتر است آن محتواها را بررسی نموده و از نظر لینک‌های خروجی هم بررسی کنید.

اگر سایت شما وردپرسی است که خب این موضوع (تعداد کلمات) در قسمت گوشه سمت راست پایین جعبه محتوای شما مشخص می‌شود و اگر از دیگر زمینه‌ها برای سایت استفاده می‌کنید می‌توانید از افزونه‌های کروم استفاده کنید.

اگر محتوای شما زیر 300 کلمه است سعی کنید به آن حدود 100 تا 150 کلمه دیگر اضافه کرده تا محتوای شما کمی ارزش بگیرد. در مورد بررسی پیوندهای خارجی هم بهتر است بدانید که گوگل توصیه می‌کند که تعداد کل پیوندها را در هر صفحه زیر 100 به‌عنوان یک قانون کلی نگه دارید؛

بنابراین اگر صفحه‌ای با کمتر از 250 کلمه محتوای و بیش از 100 پیوند را مشاهده کردید مثل روز روشن است که این محتوا یک محتوای کوتاه و ضعیف است.

4- ازنظر کلمات کلیدی بررسی کنید

پر کردن یک صفحه از محتوای خود با کلیدواژه به قصد بهبود آن، نه‌تنها باعث بهبود آن نمی‌شود بلکه نتیجه عکس داشته و باعث پسرفت سایت می‌شود.

برای اینکه بفهمید آیا در صفحات شما موارد پر کردن کلمات کلیدی وجود دارد، بهتر است به صفحات رقبای برتر خود نگاه کنید که با میزان چگالی کلمات کلیدی را مورد سنجش قرار دهید.

5- برطرف کردن مشکلات

هنگامی‌که آسیب‌های سایت خود از لحاظ الگوریتم پاندا را بررسی کردید شروع به برطرف کردن آن کنید. برای هر کدام بهتر است یک برنامه داشته باشید و بهترین راهکار آن این است که چک‌لیست تهیه کنید و تمامی موارد را موبه‌مو برطرف کنید تا با جریمه پاندا روبه‌رو نشوید.

رهایی از جریمه الگوریتم پاندا

جریمه الگوریتم پاندا

مسیر بهبودی از الگوریتم پاندا می‌تواند ساده و چالش برانگیز باشد. همانطور که گفته شد، پاندا محتوا را براساس کیفیت بالا دسته‌بندی می‌کند. راه حل رهایی از الگوریتم پاندا این است که کیفیت و منحصر به فرد بودن مطالب خود را افزایش دهید.

اگرچه گفتن این کار آسانتر از انجام دادن آن است، اما بارها و بارها ثابت شده است که افزایش کیفیت محتوا دقیقاً همان چیزی است که برای بهبودی سایت خود لازم دارید.

شایعه در مورد الگوریتم پاندا

Google Panda به محتوای تکراری کاری ندارد. فراگیرترین شایعه ساخته شده در مورد پاندا این است که مخالف محتوای تکراری است. محتوای تکراری کاملا بی‌ربط از الگوریتم پاندا است. کارمندان Google تأکید کرده‌اند که Panda مشوق محتوای منحصر به فرد است.

آنچه الگوریتم پاندا به دنبال آن است، اطلاعات کاملاً منحصر به فردی است که ارزش فوق العاده‌ای را برای کاربران فراهم می‌کند. در سال ۲۰۲۱، یکی از کارمندان گوگل توضیح داد که محتوای تکراری عامل گرفتن رتبه منفی نیست.

اما زمانی که سایت شما دچار گوگل پنالتی می‌شود باید تمامی موارد بهبود وضعیت را بررسی و رفع کنید از جمله پاک کردن صفحات تکراری.

پادکست مقاله گوگل پاندا

 

آیا باید برای حل مشکل الگوریتم پاندا باید محتوا را حذف کرد؟

الگوریتم سئو پاندا

در سال ۲۰۱۷ گوگل طبق بیانیه‌ای چنین گفت: حذف محتوای کلی برای رهایی از الگوریتم پاندا توصیه نمی‌شود. بلکه سعی کنید که مطالبی با کیفیت بالا به سایت خود اضافه کنید.

پس حذف محتوا به شما برای بهبود یافتن الگوریتم پاندا کمکی نمی‌کند. و در صورتی که می‌توانید محتوای بی‌کیفیت و یا کپی را از سایت خود حذف کنید که درگیر برندسازی باشید و وجه برند خود برایتان بسیار مهم باشد. به طور کلی، کیفیت سایت باید به طور قابل توجهی بهبود یابد تا گوگل بتواند به مطالب شما اعتماد کند.

پاندا و محتوای تولید شده توسط کاربر

Panda محتوای تولید شده توسط کاربر یا UGC  را به طور خاص مورد هدف قرار نمی‌دهد. اگرچه الگوریتم پاندا می‌تواند محتوای تولید شده توسط کاربر را هدف قرار دهد، اما تمایل دارد سایتهایی را که محتوای بی‌کیفیت تولید می‌کنند، مانند: پست‌های اسپم را شناسایی کند.

بسیاری از سایت‌های رده بالا به محتوای تولید شده توسط کاربر اعتماد می‌کنند. همچنین سایت‌هایی هستند که به دلیل حذف این نوع محتوا، بازدید و رتبه قابل توجهی را از دست می‌دهند. حتی نظرات ارسال شده در مورد یک پست می‌تواند باعث رتبه‌بندی آن شود و جایگاه ویژه‌ای دریافت کند.

 

تعداد کلمات ملاک نیست

شمارش کلمات جنبه دیگری از الگوریتم پاندا است که متخصصان سئو سایت اغلب برداشت اشتباه از آن دارند. بسیاری از سایت‌ها از انتشار یک مقاله با تعداد کلمات بالا اجتناب می‌کنند که این کار اصولا اشتباه است.

به جای این اشتباه کلیشه‌ای که اکثرا دچار آن هستند، گوگل پیشنهاد می‌دهد که به فکر رفع نیاز کاربر و بالا بردن کیفیت محتوا باشید.

به عنوان مثال، سایت‌های زیادی با عنوان جست و جو شده برای یک کلمه کلیدی هستند. اما تعداد خیلی کمی از این سایت‌ها موضوع مربوطه را کاملا توضیح می‌دهند.

همچنین باید دقت کنید که مطالب را بیهوده طولانی نکنید. به عنوان مثال اگر موضوعی با ۱۰۰ کلمه تکمیل می‌شود، آن را با ۳۰۰ کلمه پایان ندهید. این کار باعث ناکارآمد شدن محتوای شما می‌شود و مخاطب را سردرگم می‌کند.

 

الگوریتم پاندا مجازات نیست!

الگوریتم های پاندا

بعد از بروزرسانی الگوریتم پاندا سایت‌هایی که دارای کیفیت پایین بودند دچار افت رتبه شدند. اما این دلیل بر پنالتی شدن توسط الگوریتم پاندا نیست.

هنوز رتبه‌بندی کلی در سایتهایی که توسط پاندا هدف قرار گرفته‌اند امکان‌پذیر است. این به این دلیل است که دامنه‌های دارای محتوای اسپم به جای کم ارزش کردن، به سادگی صفحات جداگانه را کاهش می‌دهد تا موقعیت SERP را پایین بیاورد.

 

پیشگیری از الگوریتم پاندا

جلوگیری از تأثیر منفی Google Panda بر روی سایت شما کاملاً ساده است. بهترین راه برای بهبود قابل اعتماد و پایدار سئو، تولید محتوای یونیک با کیفیت بالا است. بازاریاب‌های دیجیتال همیشه در تلاشند تا کمپینی ایجاد کنند که موارد برگزیده الگوریتم Google را تطبیق دهد.

برای این کار باید ملاحظاتی در نظر گرفته شوند

آشنایی با الگوریتم پاندا

صفحه باید اطلاعات، راه حل یا خدمات گفته شده را در اختیار کاربر قرار دهد. اگر که نکاتی مانند محتوا، طرح یا ویژگی‌های درون صفحه رعایت نشود تاثیر خاصی نخواهد داشت. با این کار افراد از سایت دور می‌شوند و باعث رفتن مخاطبان، تجربه ضعیف کاربر و در نهایت کاهش بازدید می‌شوند.

یک دامنه باید دارای لینک‌ها خروجی قدرتمند به عنوان منبع باشد یکی از راه‌های نشان دادن کیفیت و سایت خود به موتورهای جستجو مراجعه به منابع خود است.

اگر Google ببیند که شما تلاش می‌کنید اطلاعات دقیق و مهمی در اختیار کاربر خود قرار دهید، متوجه می‌شود که شما مسئولیت محتوای خود را به عهده دارید و محتوا برای شما ارزشمند است.

سپس گوگل با افزایش بازدید به شما پاداش می‌دهد. این پیوندها همچنین می‌توانند به موتورهای جستجو کمک کنند تا بین سایت شما و سایت‌های با کیفیت بالا و مرتبط با موضوع که به آن‌ها ارجاع می‌شود ارتباط برقرار کنند.

 

بک لینک‌ها حیاتی هستند

ایجاد یک نمونه کار عالی لینک دهی (مجموعه‌ای از وب سایت‌های معتبر با پیوندهایی که به سمت سایت شما هدایت می‌شوند) بخشی اساسی از هر استراتژی سئو است.

الگوریتم پاندا در این زمینه نقش مهمی ایفا می‌کند. گوگل پاندا، از صفحاتی که تعداد زیادی منبع خارجی به آن لینک دارند و از صفحاتی که مطالب مرتبط با آن را از نظر مثبت ذکر می‌کنند، طرفدار دارد.

این پیوندهای مثبت و مرتبط ثابت می‌کند که شما یک منبع کامل هستید و افراد دیگر شما را به این ترتیب به عنوان مرجع در نظر می‌گیرند.

پاندا نظرات شما را می‌خواند

اگر خدمات یا محصولی دارید که توسط منابع تأیید شده به طور مستقل قابل بررسی است، مطمئن شوید که به کاربران این فرصت را می‌دهید تا آن را در سایت خود ارزیابی کنند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

الگوریتم پاندا گوگل برنامه‌ای است که به سایت‌ها از لحاظ محتوایی امتیاز می‌دهد. بد نیست بدانید که این الگوریتم در واقع از اول الگوریتم نبوده است بلکه یک فیلتر بوده! اما در ژانویه 2016 رسماً در الگوریتم رتبه‌بندی گنجانیده شد.

آشنایی با خطرات الگوریتم پاندا

البته هیچ‌کدام از الگوریتم‌های گوگل خطر ندارند. ولی خب وقتی یک سایتی می‌خواهد به اصطلاح خودمان زیر آبی برود این خرس سیاه و سفید از کوره در می‌رود و عکس‌العمل نشان می‌دهد. حالا چه مواردی باعث عصبانیت پاندا می‌شود:

  1. سرقت ادبی
  2. محتوای کوتاه
  3. هرزنامه تولید شده توسط کاربر
  4. پر کردن کلمات کلیدی
  5. تجربه کاربری ضعیف

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا