استراتژی بازاریابی

بازی پردازی یا گیمیفیکیشن (Gamification) چیست؟

احتمالاً بارها از خودتان پرسیده‌اید که گیمیفیکیشن چیست؟ چه فایده‌ای دارد؟ انگیزه و هیجان در هر زمینه‌ای مهم است، به همین دلیل طراحان کمپین‌های بازاریابی و تبلیغات سعی می‌کنند خدماتشان را با ویژگی‌های بازی‌ها همراه کرده و از این طریق تأثیر بسیار بیشتری روی مخاطبان بگذارند. به این نوع اقدامات گیمیفیکیشن می‌گوییم.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم گیمیفیکیشن چیست؟ و  در ادامه راهنمایی برای استفاده از آن را برایتان شرح دهیم تا شما هم میزان علاقه و تعامل کاربر را در سایت و خدمات خود نسبت به کسب و کارتان بالا ببرید.

لیست عناوین پنهان

Gamification چیست؟

بازی پردازی چیست

امروزه در ایران و به‌خصوص در میان کارشناسان مارکتینگ، کلمه‌ای به نام گیمیفیکیشن زیاد شنیده می‌شود؛ اما نکته جالب این است که اکثر افراد (حتی برخی از کارشناسان) نمی‌توانند تعریف دقیقی از این مفهوم داشته باشند.

گیمیفیکیشن در زبان فارسی به معنی «بازی‌سازی» یا «بازی‌وارسازی» است و به معنای اختصاص دادن ویژگی‌های بازی‌ها، به چیزی خارج از آن‌ها است.

این مفهوم در خارج از ایران سالیان سال است که در حوزه‌های مختلف استفاده می‌شود اما در داخل، مفهومی تازه و جدید است و ازاین‌رو هنوز بسیاری از افراد تعریف درستی از آن ندارند!

گیمیفیکیشن کاربردهای بسیار زیادی دارد اما عمده کاربرد آن در ایران، بیشتر در بازاریابی و تبلیغات است. احتمالاً تابه‌حال بارها بازی‌هایی نصب‌کرده‌اید که ساعت‌های طولانی وقتتان صرفشان شده و آن‌قدر برایتان جذاب بوده که حتی پول هم‌خرجشان کرده‌اید!

آیا می‌دانید یک بازی چگونه تا این ‎حد برای مخاطبان جذاب می‌شود؟

تولیدکنندگان بازی‌های ویدیویی با استفاده از روش‌های خاص و حرفه‌ای، و ایجاد حس هیجان و رقابت بین کاربران، آن‌ها را به ادامه بازی ترغیب می‌کنند و از این طریق میلیون‌ها دلار سود نصیبشان می‌شود!

با استفاده از گیمیفیکیشن سعی می‌کنیم ویژگی‌هایی از بازی‌ها، که آن‌ها را برای کاربران جذاب می‌کنند را به مفاهیمی خارج از آن نسبت دهیم تا از این طریق، کاربران با محصولات ما درگیری بیشتری داشته باشند.

اما در ابتدا برای درک بهتر این مفهوم لازم است یک تعریف درست از بازی داشته باشیم: ­­

اصلاً بازی چیست؟

بازی چیست

بازی فعالیتی سرگرم‌کننده است که بر اساس قواعد و قوانینی خاص برای ایجاد لذت برای کاربران، و با استفاده از بردوباخت طراحی می‌شود.

به‌عنوان‌مثال فوتبال یک بازی است که بر اساس قوانینی خاص طراحی‌شده است؛در این بازی اگر بتوانید توپ را وارد دروازه حریف کنید گل زده‌اید و از حریف جلو می‌افتید.

تا حالا دقت کرده‌اید که چرا این‌قدر گل زدن در فوتبال لذت‌بخش است؟

این به دلیل حس رقابتی است که سازندگان بازی با روش‌هایی خاص برای شما ایجاد می‌کنند و به همین دلیل هم هست که روزانه میلیون‌ها انسان به تماشای این بازی مشغول می‌شوند.

هر بازی برای اینکه یک (بازی) محسوب شود باید از 4 اصل کلیدی استفاده کند. در زیر این 4 اصل را به شما معرفی می‌کنیم:

4 اصل کلی تمامی بازی‌ها

اصول بازی پردازی

تمامی بازی‌ها از یکسری متغیرهای مختلف استفاده می‌کنند که شاید بعضی از آن‌ها در یک بازی و برخی از آن‌ها در تمامی بازی‌ها حضورداشته باشد؛ اما به‌صورت کلی 4 اصل را می‌توان برای تمامی بازی‌ها نام برد که همیشه استفاده می‌شوند.

1 – تمامی بازی‌ها قانون دارند

هیچ‌جایی بدون قانون نمی‌تواند وجود داشته باشد و بازی‌ها هم از قاعده مستثنا نیستند. هر بازی دارای یکسری قوانین و چارچوب‌هاست که به او روح می‌بخشد و درواقع هر فعالیتی غیر این قوانین انجام شود، دیگر جزو بازی محسوب نمی‌شود.

این قوانین به‌صورت کاملاً اختیاری است و شما برای تجربه لذت و سرگرمی از آن‌ها پیروی می‌کنید؛ درواقع اگر قوانین درجایی اجباری باشد (مثل قوانین حکومتی) دیگر بازی کردن معنی ندارد.

به‌عنوان‌مثال در بازی فوتبال، توپ نباید از خط‌های دورتادور زمین خارج شود، در غیر این صورت توپ را باید به حریف بسپارید. این‌یک قانون است که در زمان طراحی این بازی طراحی‌شده و به فوتبال حس جذابیت و رقابت می‌دهد و همین احساس باعث لذت بردن شما می‌شود.

2 – تمامی بازی‌ها برای هدفی ساخته‌شده‌اند

اگر یک بازی هیچ هدفی نداشته باشد، دیگر یک بازی محسوب نمی‌شود. یک بازی برای اینکه حس رقابت را در مخاطب فعال کند، هدفی تعیین می‌کند که معمولاً هم برد بازی است.

به‌عنوان‌مثال در بازی فوتبال هدف ما بردن بازی است؛ اما برای رسیدن به این هدف نیاز به یکسری شرط‌ها داریم. این شرط‌ها به دودستی کلی تقسیم می‌شوند:

  • شرط اصلی بردن بازی
  • استراتژی موردنیاز برای رسیدن به هدف اصلی

بگذارید به مثال فوتبال برگردیم. در این بازی هدف اصلی ما بردن بازی است. خب؟ شرط اینکه بازی را ببریم چیست؟ آفرین زدن تعداد گل بیشتر به نسبت گل خورده و حفظ آن تا پایان بازی.

این شرط اصلی بردن ما است. وقتی ما اطمینان داشته باشیم که می‌توانیم گل بزنیم و از طرفی گل بیشتری دریافت نکنیم، دیگر اهمیت آمارها مثل تعداد آفساید، خطا و … از بین می‌رود.

اما برای رسیدن به این هدف نیاز به یکسری استراتژی‌ها مثل نحوه چیدن ترکیب، تاکتیک‌های حمله و ضد حمله، نحوه دفاع در مقابل حریف و… داریم که توسط مربی تعیین می‌شود.

البته استفاده از استراتژی به معنی تضمین رسیدن به پیروزی نیست و ممکن است با یک اشتباه کوچک یا یک حمله ناگهانی، در یک ثانیه نتیجه را به حریف واگذار کنید؛ این همان ویژگی شانس دربازی‌ها است که جذابیت آن را برای مخاطبان بسیار زیاد می‌کند.

3 -هر بازی دارای شانس و تنوع است

برای اینکه یک بازی برای مخاطب جذابیتی داشته باشد، باید دارای شانس و تنوع باشد. به‌عنوان‌مثال اگر گروه فوتبالی که شما طرفدارش هستید، بهترین بازیکنان و بهترین مربی را داشته باشد، بازهم تضمینی برای برد آن وجود ندارد.

درواقع خصوصیت یک بازی این است که نتیجه نهایی‌اش همیشه مشخص نیست و هر بار دچار تغییر می‌شود. مثلا هنگامی‌که فیلمی را دانلود کرده و چندین بار تماشا می‌کنید، همیشه نتیجه نهایی‌اش همان قبلی است، بنابراین یک بازی محسوب نمی‌شود.

اما دربازی‌هایی مثل فوتبال هرگز مشخص نیست که چه تیمی برنده می‌شود یا هنگام برزدن پاستور در ابتدای بازی، نمی‌توان تعیین کرد که کدام کارت دست چه بازیکنی می‌افتد.

بنابراین هرچقدر هم که در یک بازی حرفه‌ای (به‌اصطلاح PRO Player) باشید، بازهم شانس در برد یا باخت شما تأثیرگذار است.

4 – تمامی بازی‌ها رقابت دارند

اگر رقابت در بازی وجود نداشته باشد، دیگر به آن بازی نمی‌گوییم. در بالا فهمیدیم که هر بازی هدفی دارد و درنتیجه بازیکنان (چه گروهی چه فردی) برای رسیدن به آن هدف تلاش می‌کنند و درنهایت برنده مشخص می‌شود.

هر بازی دارای سیستمی رقابتی است که با بررسی نتایج، برنده و بازنده را مشخص می‌کند.

به‌عنوان‌مثال در بازی فوتبال، داور یک سیستم رقابت است و صحیح بودن یا غلط بودن گل‌ها را تعیین کرده و در پایان نیز بر اساس همین نتایج، برنده مشخص می‌شود.

چگونه از گیمیفیکیشن استفاده کنیم؟

استفاده از گیمیفیکیشن

همان‌طور که در بالا نیز گفته شد، به‌صورت کلی می‌توان گفت گیمیفیکیشن یعنی: «شناخت و استفاده از ویژگی‌های بازی‌ها در فعالیت‌هایی خارج از آن باهدف ایجاد انگیزه و حس رقابت در کاربران برای افزایش فروش، بهبود کیفیت آموزش، افزایش بازدهی تبلیغات و…».

در بالا به شما گفتیم که هر بازی باید از 4 اصل کلی پیروی کند تا یک بازی محسوب شود و در ادامه مثال‌هایی نیز برایتان زدیم. اما احتمالاً الآن در ذهنتان این سؤال پیش‌آمده که کاربرد گیمیفیکیشن در بازاریابی چیست و چگونه از آن استفاده کنیم ؟

عجله نکنید! در زیر به‌تمامی سؤال‌هایتان پاسخ‌خواهیم داد.

گیمیفیکیشن در چه زمینه‌هایی کاربرد دارد؟

کاربرد بازی پردازی
کاربرد بازی پردازی

به‌صورت کلی گیمیفیکیشن در زمینه‌های بسیاری استفاده می‌شود که از جمله از آن‌ها می‌توان به: بازاریابی و تبلیغات، افزایش کیفیت آموزش، سیاست، استخدام و… اشاره کرد؛ درصورتی‌که بخواهیم تمامی زمینه‌های استفاده از آن را برای شما شرح دهیم باید یک تومار بزرگ برایتان بنویسیم!

به همین دلیل در زیر 4 مورد از پرکاربردترین زمینه‌های استفاده از گیمیفیکیشن را برایتان شرح می‌دهیم:

1 – افزایش کیفیت آموزش‌ها

بازی‌ها ازجمله فعالیت‌های بسیار سرگرم‌کننده هستند که ساعت‌های زیادی از زندگی کاربران را در برگرفته‌اند! بنابراین اگر در آموزش‌ها به‌صورت صحیح و حرفه‌ای از ویژگی‌های بازی‌ها مثل: ایجاد حس رقابت‌پذیری بین دانش‌آموزان و دانشجویان، ارزشیابی و پاداش دادن و… استفاده کنیم، گام بزرگی در افزایش کیفیت آموزش‌ها برداشته‌ایم.

به‌عنوان‌مثال فرض کنید یک دوره آموزشی عملی با عنوان «راه‌اندازی کانال یوتیوب از صفرتا کسب درآمد» طراحی کرده‌اید. ازآنجایی‌که راه‌اندازی یک کانال و رساندن آن به درآمد نیاز به تلاش و صرف زمان زیادی دارد، شما می‌توانید با ایجاد حس رقابت‌پذیری در محصولتان، میزان دیده شدن آن را به‌شدت افزایش دهید.

به‌عنوان‌مثال: تعین می‌کنید که تنها در صورتی درس‌های بعدی را خواهید دید که تمرین‌های تعیین‌شده را به‌درستی انجام داده و نمره مناسبی دریافت کنید، و در ادامه کسانی که بیشترین نمره را بگیرند برنده جایزه 200 هزارتومانی می‌شوند.

در اینجا نه‌تنها یک انگیزه برای ادامه راه به کاربر داده‌اید، بلکه با ایجاد حس رقابت‌پذیری، ادامه راه را برای او بسیار لذت‌بخش کرده‌اید.

2 – افزایش انگیزه و بازدهی افراد

همان‌طور که گفتیم استفاده از ویژگی‌های بازی‌ها باعث ایجاد انگیزه و رقابت‌پذیری می‌شود. خب چرا از این ویژگی‌ها در محل کار استفاده نکنیم تا کارمندانمان انگیزه بالاتری برای کار داشته باشند؟

البته بازهم می‌گویم که گیمیفیکیشن به معنای بازی کردن نیست که کارمندانتان بنشینند و به‌جای کار، به بازی کردن بپردازند!

بسیاری از شرکت‌ها ممکن است بارها با این مشکل روبرو شده باشند که کارمندانشان به‌جای کار، به بازی کردن می‌پردازند و وقتی از آن‌ها می‌پرسید چرا کار نمی‌کنی میگویند: «داریم از گیمیفیکیشن استفاده می‌کنیم!»

منظور ما از گیمیفیکیشن در محیط کار این است که سیستمی راه بی اندازیم که به ارزیابی کارمندان بپردازد و بر اساس آن، پاداش مناسبی برایشان در نظر گرفته شود تا انگیزه بیشتری داشته و بازدهی‌شان افزایش یابد.

3 – گیمیفیکیشن در بازاریابی

گیمیفیکیشن چندین سال است که در خارج از کشور استفاده می‌شود و در بازاریابی نقش به سزایی دارد.

هرچند این مفهوم مدت زیادی نیست که وارد ایران شده، اما در فعالیت‌های بازاریابی اکثر کسب‌وکارها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

امروزه انسان‌ها علاقه بسیار زیادی به بازی و رقابت کردن دارند و اگر بتوانید این احساس را در محصولاتتان قرار دهید، مزایای بسیاری نصیبتان خواهد شد.

وقتی کاربر احساس خوبی از محصولات شما دریافت کند خیلی راحت‌تر از شما خرید خواهد کرد و حتی شمارا به دوستانش نیز معرفی می‌کند که خودش به معنی به دست آوردن مشتریان جدید است.

از طرف دیگر وقتی مشتریان مدت بیشتری را در وب‌سایت یا اپلیکیشن شما می‌گذرانند، رتبه شما در موتورهای جستجو افزایش یافته و در نتیجه فروش بیشتری را تجربه خواهید کرد.

چگونه در استراتژی‌های بازاریابی خود گیمیفیکیشن را به کار ببریم؟

استراتژی‌های بازاریابی

خب تا به اینجا فهمیدیم که بازی کاری چیست و چه فایده‌ای دارد و در ادامه به شما گفتیم که اصلاً بازی چیست و مثال‌هایی نیز برایتان زدیم.

در اینجا قصد دارم به شما بگویم که چگونه می‌توان از گیمیفیکیشن به‌درستی در استراتژی‌های بازاریابی استفاده کرد.البته قبل از رسیدن به اصل موضوع بهتر است با ذکر یک مثال، نحوه استفاده از یک بازی کاری موفق را به شما توضیح بدهم.

حتماً بازی محبوب کلش آف کلنز یا جنگ قبیله‌ها را به یاد دارید. مطمئنم که حداقل یک‌بار آن را بازی کرده‌اید!

تا حالا فکر کرده‌اید که چرا این بازی تا این حد برای مخاطبان جذابیت دارد؟و چرا از بین این‌همه بازی‌هایی که آمده و می‌روند، کلش آف کلنز هنوز هم محبوبیتش را از دست نداده است؟

شرکت سوپر سل به‌قدری از گیمیفیکیشن در این بازی خوب استفاده کرده  که اگر یک‌بار بازی را اجرا کنید معتادش خواهید شد!

ازجمله از این اقدامات فوق‌العاده می‌توان به: ایجاد رتبه‌بندی جهانی و کشوری و قابلیت مشاهده لحظه‌ای آن (ایجاد هدف و انگیزه)، قابلیت نبرد بازیکنان با یکدیگر (رقابت‌پذیری)، انواع استراتژی‌ها برای استفاده در نبردها و تنوع آن‌ها (شانس و قانون) اشاره کرد.

این موضوع از آنجایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که اگر بخواهید در بازی خیلی سریع پیشرفت کنید، باید یکسری الماس‌ها را داخل بازی بخرید در غیراینصورت باید چند روز فقط منتظر ارتقا یکی از نیروها یا ساختمان‌هایتان بمانید!

دیدید چه شد؟ این شرکت اول برای مخاطب انگیزه و حس رقابت ایجاد می‌کند و در ادامه وقتی کاربر به بازی اعتیاد پیدا کرد، به‌صورت ناخودآگاه سراغ خرید الماس می‌رود.

سوپرسل با برانگیختن احساسات کاربر، او را به خرید ترغیب می‌کند. درواقع هدف اصلی گیمیفیکیشن هم استفاده از احساسات کاربر برای ترغیب او برای انجام عملی خاص مثل خرید است.

حالا که با ذکر یک مثال برایتان توضیح دادیم که یک بازی‌کاری موفق چگونه است، در زیر چند روش برای استفاده درست از آن را به شما می‌گوییم:

از یک سیستم امتیازدهی قوی استفاده کنید

کاربران در فضای مجازی همیشه به دنبال دریافت امتیازهای بیشتر هستند و اگر بتوانید یک سیستم امتیازدهی قوی ایجاد کنید، به‌سادگی می‌توانید اهداف بازاریابی‌تان را اجرا کنید.

به‌عنوان‌مثال وب‌سایت دیجی‌کالا سیستمی دارد که اگر امتیازهای شما از حدی بیشتر شود، به شما یک کد تخفیف می‌دهد.

در این صورت کاربران برای دریافت کد تخفیف حاضرند بارها محصولات دیحی‌کالا را به دوستانشان معرفی کنند و این یعنی بدون صرف هیچ هزینه‌ای، مشتریان جدیدی به دست می‌آورد!

به مخاطبانتان جایزه بدهید

وقتی مسابقه یا چالشی برای کاربران به راه بی اندازید، به‌سادگی می‌توانید توجه آن‌ها را جلب کرده و از این طریق اطلاعات ارزشمندی به دست بی‌آورید.

به‌عنوان‌مثال: «قرعه‌کشی یک جایزه 2 میلیون تومانی برای کاربرانی که در سایت ثبت‌نام کرده و اطلاعاتشان را تکمیل کنند»

در این شرایط شما به اطلاعات مشتریان بالقوه زیادی دسترسی خواهید داشت که با استفاده از آن‌ها به‌سادگی می‌توانید کمپین‌های بازاریابی‌تان را بهبود دهید!

به کاربران حق انتخاب بدهید

اگر بتوانید در بین انتخاب محصولات به کاربرانتان امکان انتخاب‌های مختلفی را بدهید، شانس فروش محصولتان افزایش خواهد یافت.

به‌عنوان‌مثال: هنگامی‌که در صفحه‌ای به مخاطب چندین پیشنهاد ارائه شده است، پس از کلیک روی هر پیشنهاد ویدیوی مربوط آن محصول نمایش داده شود. در این صورت کاربران خیالشان بابت انتخاب صحیح محصول موردنظرشان راحت می‌شود و ازاین‌رو امکان خریدشان بسیار بالاتر می‌رود.

سطوح مختلفی برای پیشرفت تعیین کنید

یکی از فن‌های پیاده‌سازی گیمیفیکیشن، تعیین سطوح مختلف کاربری و امکانات مختلف برای هر سطح است که باعث می‌شود یک انگیزه درونی برای کاربرانتان به وجود آید.

به‌عنوان‌مثال: می‌توانید 4 سطح تعیین کنید و در هر سطح جایزه‌های مختلف مثل تخفیف بیشتر و … در نظر بگیرید و کاربران برای ارتقا به سطوح بالاتر نیاز به یکسری فعالیت‌ها مثل خرید محصولات یا معرفی محصولات به دیگران و … داشته باشند و به مرور زمان، دشواری رفتن به سطح‌های بعدی افزایش یابد.

یک امتیاز حداقلی برای کاربرانتان داشته باشید

برای کاربرانتان نوعی امتیاز حداقلی تعیین کنید که تا وقتی به آن‌ها نرسیده‌اند، نتوانند از تمامی خدمات شما استفاده کنند.

به‌عنوان‌مثال: می‌توانید بگویید که تا زمانی که 30 دقیقه در اپلیکیشن به فعالیت نپردازید، برخی از امکانات برای شما قفل خواهد بود.

در این شرایط ذهن کاربران درگیر شده و تمام تلاششان را می‌کنند تا امکانات قفل‌شده را به دست بیاورند؛ البته هر فعالیتی که تعیین می‌کنید باید سرگرم‌کننده و جذاب باشد تا کاربران خسته نشده و انگیزه لازم برای پرداختن به آنان را داشته باشند.

از گردونه‌های شانس استفاده کنید

گردونه شانس برای محصولاتتان تعیین کنید که کاربران بتوانند با استفاده از آنان شانس خودشان را امتحان کنند. در این گردونه‌ها جوایز مختلف و مشخصی وجود دارد و کاربر می‌تواند چندین بار شانس خودش را امتحان کند و ازاین‌رو تعاملشان با شما افزایش خواهد یافت که خود قدمی بزرگ برای فروش است.

از طرفی دیگر وقتی کاربران در این گردونه‌ها برنده یک کد تخفیف می‌شوند، سخت به دنبال استفاده از آن هستند تا از بین نرود؛ به همین دلیل احتمال خرید محصولاتتان به‌شدت افزایش می‌یابد.

در بیشتر اوقات برای استفاده از این قابلیت، کاربران باید در سایت ثبت‌نام کنند که این خود باعث به دست آوردن اطلاعات بسیار کاربردی و شناخت مشتریان بالقوه‌تان می‌شود.

قابلیت اشتراک‌گذاری برای محصولات ایجاد کنید

اگر کاربر با استفاده از به اشتراک‌گذاری محصولات شما، امتیازهای به‌دردبخوری به دست بیاورد حتماً این کار را خواهد کرد. با استفاده از این کار می‌توانید مشتریان بسیاری زیادی به دست بیاورید و از طرفی هزینه بسیار کمتری نیز نسبت به تبلیغات می‌کنید!

به‌عنوان‌مثال: در برنامه استپ با ورود هر کاربر با لینک مختص شما به این برنامه، 15000 تومان اعتبار سفر دریافت می‌کنید و فرد دعوت‌شده نیز از 8000 تومان اعتبار هدیه بهره خواهد برد. این کار باعث ایجاد نوعی هیجان در مخاطبان می‌شود و احتمال معرفی محصولاتتان به مشتریان جدید بسیار بیشتر خواهد بود.

مسابقه راه بی‌اندازید

راه‌اندازی مسابقات مختلف باهدف تعامل با کاربران همیشه جواب می‌دهد. شما می‌توانید با برگزاری یک مسابقه سؤالی یا درخواست فیلم و ویدیو از کاربران، ایده‌های بسیار مناسبی راجع به کسب‌وکارتان به دست بیاورید. البته توجه کنید که برای یک مسابقه، حتماً باید جایزه مناسبی تعیین کرده باشید که کاربران ترغیب شوند در آن شرکت کنند.

چرا باید از بازی پردازی استفاده کنیم؟

چرا بازی پردازی

هنگامی‌که در حال انجام بازی هستیم، نوعی حس رقابت‌طلبی و کسب موفقیت به سراغ ما می‌آید و دلیل علاقه ما به بازی‌ها نیز همین است. حالا وقتی این احساسات را با استفاده از گیمیفیکیشن به محصولاتمان انتقال دهیم، خیلی ساده می‌توانیم مشتریان جدیدی به دست بیاوریم.

در زیر به معرفی برخی از فواید گیمیفیکیشن می‌پردازیم: ­

مشاهده سریع نتیجه

درگذشته هنگامی‌که فردی در شغلش کار مثبتی انجام می‌داد، باید یک سال منتظر دیدن نتیجه و دریافت پاداش می‌ماند،به همین دلیل هم رفته رفته کارمندان انگیزه‌شان را از دست میدادند و بهره وری کاهش می‌یافت.

اما امروزه اگر به‌درستی از گیمیفیکیشن در محیط کار یا … استفاده کنید، مخاطبان خیلی سریع نتیجه عملکرد مثبتشان را دیده و پاداش می‌گیرند و در ادامه انگیزه‌شان برای ادامه کار بسیار بالاتر می‌رود.

جلب رضایت

قطعاً تابه‌حال با بازی‌های دشواری روبرو شده‌اید که گذراندن مراحلشان عرق آدم را درمی‌آورد.

همان‌طور که گفته شد گیمیفیکیشن قصد دارد از احساسات کاربر استفاده کند، بنابراین با استفاده ویژگی‌های بازی‌ها می‌توان همان حس گذراندن مراحل سخت بازی‌ها را برای مخاطب به وجود آورد.

به‌عنوان‌مثال: فرض کنید یکسری فرآیندهای سخت برای دریافت کد تخفیف 50% تعیین می‌کنید؛ کاربران بعد از انجام این فرآیندها و تحمل سختی‌ها، یک حس نشاط و شادی درونی خواهند داشت.

افزایش سرعت و کیفیت آموزش

حتما برای خودتان بارها پیش آمده که قصد یادگیری چیزی را داشته باشید اما به دلیل سختی‌هایی که یادگیری دارد، از انجامش پیشیمان شده‌اید.

آموزش دیدن برای بسیاری از افراد مسئله‌ای سخت و خسته‌کننده است و به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به سمت آموزش نروند!

اگر شما بتوانید فرآیند آموزش را از طریق المان‌های بازی انجام دهید، سرعت و کیفیت یادگیری بسیار افزایش می‌یابد و از همین طریق فروش محصولات آموزشی بسیار ساده‌تر خواهد بود. درواقع آموزش دادن از طریق یک بازی، بهترین روش آموزش دادن است و خیلی ساده‌تر در ذهن مخاطبان باقی می‌ماند.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

امروزه کاربران علاقه زیادی به بازی‌ها دارند و به همین دلیل می‌توانیم با بهره‌گیری از قابلیت‌های آن‌ها و تعیین استراتژی‌هایی برای محصولاتمان، تجربه‌ای لذت‌بخش برای کاربران بسازیم و از این طریق مشتریان بسیار بیشتری به دست آوریم؛به این کار گیمیفیکیشن می‌گوییم.

شاید برای بسیاری از مخاطبان درک این مفهوم کمی دشوار باشد،به همین دلیل سعی کردیم در این مقاله به‌صورت کاملاً ساده‌ موضوع را برای شما بازکرده و توضیح دهیم.

نظر شما چیست؟ تا حالا از گیمیفیکیشن در فعالیت‌های بازاریابی‌تان استفاده کرده‌اید؟ نتیجه‌اش برایتان چه بوده است؟ حتماً نظرتان را در کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا