آموزش دیجیتال مارکتینگ

تجارت الکترونیک یا ای کامرس (E-commerce) چیست؟

تجارت الکترونیک چیست؟ ایکامرس یا تجارت الکترونیک یعنی خرید و فروش کالا یا خدمات در فضای اینترنت و ارسال داده‌های مربوط به مسائل مالی برای تأیید کامل شدن فرآیند خرید.

احتمالاً ای کامرس را در فضای اینترنت به نام‌های دیگری ازجمله تجارت الکترونیکی یا فروش اینترنتی نیز دیده باشید اما جالب است بدانید که  تمامی این مفاهیم یکسان هستند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم ایکامرس چیست و در ادامه فواید استفاده از آن را برایتان بیان کنیم.

ای کامرس یا تجارت الکترونیک چیست؟

ای کامرس چیست

ایکامرس که گاهی ممکن است به‌عنوان فروش اینترنتی یا تجارت الکترونیک نیز شناخته شود، به معنی خرید و فروش کالا یا سرویس‌های مختلف توسط فضای اینترنت و جابجایی پول و اطلاعات برای انجام این معاملات است.

معمولاً با استفاده از ایکامرس سعی می‌شود که محصولات فیزیکی را به‌صورت آنلاین به فروش رساند؛ اما این تنها استفاده آن نیست. با استفاده از ایکامرس ما می‌توانیم به خرید و فروش هر چیزی که خرید و فروش آن از طریق اینترنت آسان‌تر است بپردازیم.

بااینکه تجارت الکترونیکی شامل تمامی فعالیت‌هایی است که به‌صورت آنلاین انجام می‌شود، اما تجارت الکترونیک به‌صورت دقیق روی معامله‌ها کالا و خدماتی که در این فضا انجام می‌شوند تمرکز دارد.

تاریخچه به وجود آمدن تجارت الکترونیکی به مدت‌ها پیش‌بر می‌گردد؛ در 11 آگوست سال 1994 مردی تصمیم گرفت یک سی دی برای دوست خودش بخرد. او این کار را از طریق وب‌سایت خودش یعنی NetMarket انجام داد و اینجا بود که مفهوم تجارت الکترونیکی به وجود آمد.

این اولین باری بود که یک انسان در سرتاسر جهان نسبت به خرید یک محصول به‌صورت آنلاین اقدام می‌کند.

در ادامهٔ این مقاله سعی می‌کنم با دادن توضیحات بهتر و کامل‌تر، دقیقاً مفهوم ایکامرس را برای شما روشن کنم تا به‌سادگی بتوانید آن را درک کرده و در کسب‌وکار خودتان از آن بهره ببرید.

پس‌ازآن بود که ایکامرس به‌صورت مستمر شروع به تکامل یافت و روزبه‌روز پیشرفت کرد؛ هدف از تجارت الکترونیک فقط یک‌چیز بوده و هست: ساده‌تر کردن خرید و یافتن محصولات جدید برای مشتریان!

امروزه هر کسب‌وکاری در دنیا ازجمله فریلنسرها، کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ از مزایای تجارت الکترونیکی بهره می‌برند و سودهای کلانی کسب می‌کنند.

آنان با نشان دادن زوایایی از مزایای خرید آنلاین که به‌صورت آفلاین غیرممکن است، مخاطبان را ترغیب می‌کنند تا محصولات و خدمات موردنیازشان را به‌صورت آنلاین سفارش دهند که یک معامله کاملاً برد-برد است.

قبل از اینکه تجارت الکترونیکی و اینترنت به وجود بیاید، مردم مجبور بودند برای تهیه محصولات و خدمات موردنیازشان، حاضر شوند، کیف و پول خود را بردارند، به درون شهر بروند، صف به ایستند و …، تا درنهایت بتوانند محصولی که به آن نیاز دارند را تهیه کنند.

اما همان‌طور که می‌دانید، امروزه دیگر اوضاع خیلی راحت شده است! ما می‌توانیم در خانه خودمان بخوابیم و در طول سال حتی یک روز هم به بیرون نرویم، اما تمام نیازهایمان را تنها از طریق یک تلفن همراه برطرف کنیم.

نیازهایی مثل غذا، سرگرمی، لباس، وسیله الکترونیکی و هر چیزی که فکرش را بکنید تنها با یک کلیک در اختیار شماست! بنابراین ما وابستگی بسیار زیادی به تجارت الکترونیکی داریم.

ایکامرس چگونه به وجود آمد؟

اولین معامله‌ای که در دنیای تجارت الکترونیکی انجام شد به سال 1994 برمی‌گردد. در این سال فردی به نام «فیل براندون برگر» تصمیم می‌گیرد با استفاده از مستر کارت خود محصولی به ارزش 12 دلار را از اینترنت خریداری کند.

این کار فیل باعث شد این پیام به دنیا مخابره شود که در «فضای اینترنت هم می‌توان به خریدوفروش پرداخت». شاید از خودتان بپرسید که چرا این خرید 12 دلاری تا این حد اهمیت دارد؟!

زیرا تا آن زمان اصلاً باب نشده بود که مردم در فضای رمزگذاری شده اینترنت به‌صورت آنلاین پول بپردازند و خریدی انجام دهند و این کار این مرد باعث استارت استفاده از تجارت الکترونیکی شد.

لازم به ذکر نیست که از آن زمان تاکنون تجارت الکترونیکی به‌صورت جهشی پیشرفت کرده و روزبه‌روز بهتر و بهتر شده است. امروزه شرکت‌های بزرگ بسیار زیادی در اینترنت وجود دارند که از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آنان یافت می‌شود!

از سال 1990 تا به کنون خرده‌فروشی‌های بزرگ بسیاری مثل آمازون و علی‌بابا چهره خرده‌فروشی را به‌صورت کلی دگرگون کرده‌اند.

این شرکت­ها در زمانی که خرید و فروش اینترنتی چندان مرسوم نبود به وجود آمدند و به‌مرورزمان باعث شدند بسیاری از کسب و کارهایی که به‌صورت آنلاین فعالیت نمی‌کردند به‌کلی از بین بروند!

شاید برایتان جالب باشد که تجارت الکترونیکی در نیروی کار خرده‌فروشی‌ها نیز تأثیرات گسترده‌ای به وجود آورده است.

در تحقیقاتی که انجام شد مشخص گردید که از سال 1997 تا 2016، نرخ کار کردن در شرکت‌هایی که به‌صورت تجارت الکترونیکی فعالیت می‌کنند 80% افزایش‌یافته است!

بر اساس همین آمار تخمین زده می‌شود که نرخ رشد شغل‌های الکترونیکی با همین سرعت به رشد خودش ادامه می‌دهد و تا سال 2026، تنها در آمریکا 450000 شغل در این زمینه وجود خواهد داشت.

با توجه به توضیحاتی که در بالا داده شد، مشخص است که این رقابت سنگین در دنیای تجارت الکترونیک باعث می‌شود خرده‌فروشی در سرتاسر جهان تغییرات بسیار زیادی را تجربه کند و روی مخاطبان تأثیرات گوناگونی بگذارد و باعث بروز رفتارهایی کاملاً متفاوت از آنان گردد.

امروزه راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین ایده‌ای بسیار جذاب است که کارآفرینان باهوش علاقه زیادی به آن پیداکرده‌اند؛ اما قبل از اینکه هرگونه اقدامی برای راه­اندازی کسب‌وکار آنلاین خود و ورود به دنیای تجارت الکترونیکی بکنید، لازم است که در ابتدا دانش مورد نیاز را در این زمینه به دست آورید تا بتوانید رفته‌رفته و با گذر زمان، پله‌های موفقیت را فتح کنید. این دقیقاً همان چیزی است که در این مقاله به شما می‌آموزیم.

مهم‌ترین آمار تجارت الکترونیکی در سال 2020

اگر تا به اینجا و با خواندن توضیحات بالا به راه‌اندازی یک بیزینس آنلاین علاقه‌مند شده‌اید، باید بدانید که برای موفقیت در این دنیای پر رقابت همیشه باید بروز باشید و بر اساس آخرین آمارهایی که به دست می‌آید خودتان را آپدیت کنید.

همان‌طور که می‌دانید، بهترین راه برای موفقیت در دنیای تجارت این است که حقایق سخت را بپذیریم و داده‌هایی که از تحقیقات به دست می‌آید را پذیرفته و از آنان بهره ببریم.

طبق تحقیقات که انجام شد مشخص گردید تجارت الکترونیکی با سرعت بسیار زیادی در حال رشد در دنیا است و به دلیل همین سرعت‌بالا، تقریباً میزان فروش تجارت الکترونیکی در سال  2020 به 4.13 بیلیون دلار رسید!

در زیر آمار دیگری را خدماتتان ارائه می‌کنم که قطعاً باعث حیرت شما خواهد شد:

  • تا سال 2040، بیش از 95% از تمامی خریدهایی که در دنیا انجام می‌شود به‌صورت الکترونیکی خواهد بود.
  • میزان رشد تجارت الکترونیکی در کشور چین بسیار بالاست و در رتبه نخست قرار می‌گیرد. میزان فروش در تجارت الکترونیکی در این کشور در سال 2017، 672 بیلیون دلار بود.
  • کشور آمریکا در رتبه اول کشورهایی که بیشترین نرخ نفوذ در تجارت الکترونیکی را دارد قرار می‌گیرد. آمارها نشان می‌دهد که بیش از 80% از تمامی کاربران که در اینترنت وجود دارند حداقل یک خرید به‌صورت آنلاین انجام می‌دهند.
  • دلیلی دیگری که باعث می­شود علاقه مردم روزبه‌روز به خرید اینترنتی افزایش پیدا کند این است که آنان می‌توانند هرزمانی که تمایل داشتند اقدام به خرید محصولات موردنظر خودشان کنند؛ به‌صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته.
  • تقریباً 43 درصد از تمامی ترافیک تجارت الکترونیکی از طریق موتور جستجوی گوگل فراهم می‌شود.
    • تحقیقات نشان می‌دهند که وب‌سایت‌هایی که سرعت لود پایینی دارند، در 75 درصد از مواقع توسط مخاطبان رها می‌شوند!

بنابراین نکته مهم این است که همیشه آخرین آمارهایی که در این زمینه منتشر می‌شوند را باید زیر نظر بگیرید و با بهره‌گیری از آنان، کار خودتان را بهبود دهید.

ایکامرس چند نوع دارد؟

انواع تجارت الکترونیک در ایران

به‌صورت کلی ایکامرس شامل 4 نوع اصلی است که در طی یک خرید اینترنتی ممکن است بین مشتری و کسب‌وکارها قرار بگیرد:

1 – تجارت به مصرف‌کننده

زمانی که یک کسب‌وکار قصد دارد محصولات یا خدمات خودش را به یک مشتری یا فرد بفروشد (مثلاً زمانی که شما یک جفت کفش را از یک‌خرده‌فروشی آنلاین می‌خرید)

2 – تجارت به تجارت

زمانی که یک کسب‌وکار، محصولات یا خدمات خودش را جهت استفاده به کسب‌وکارهای دیگر می‌فروشد (مثلاً زمانی که یک بیزینس نرم‌افزاری که خودش طراحی کرده را در اختیار یک بیزینس دیگر قرار می‌دهد)

3 – مصرف‌کننده به مصرف‌کننده

زمانی که یک مصرف‌کننده به‌صورت مستقیم محصولات خودش را به یک مصرف‌کننده دیگر می‌فروشد (مثلاً زمانی که شما تصمیم می‌گیرید مبلمان قدیمی‌تان را از طریق سایت دیوار به دیگران بفروشید)

4 – مصرف‌کننده به کسب‌وکار

زمانی که یک مصرف‌کننده، کالا یا خدماتی که خودش به وجود آورده است را به یک شرکت یا سازمان می‌فروشد تا آنان از آن استفاده کنند (مثلاً زمانی که یک اینفلوئنسر درازای دریافت هزینه‌ای از یک کسب‌وکار، تبلیغات آنان را در معرض دید مخاطبان خودش قرار می‌دهد و یا حتی زمانی که یک عکاس برای استفاده از عکس‌ها به یک بیزینس مجوز لازم را می‌دهد)

مثالی از ای کامرس

تجارت الکترونیکی می‌تواند انواع زیادی داشته باشد که بین ارتباط‌های بین یک مشتری و کسب‌وکار تأثیرگذار است؛ همچنین در تجارت الکترونیک اجزای مختلفی وجود دارند که به‌عنوان بخشی از معامله‌ها ردوبدل می‌شوند.

خرده‌فروشی: فروش مستقیم یک کالا یا خدمات به‌صورت مستقیم توسط یک کسب‌وکار و بدون وجود داشتن هیچ میانجی.

عمده‌فروشی: فروش محصولات یک کسب‌وکار به‌صورت عمده که او نیز آنان را به یک‌خرده‌فروش رسانده و درنهایت به دست مشتریان می‌رساند.

دراپ شیپینگ: فروش یک محصول که توسط یک شخص سوم ساخته شده و به دست مشتریان رسیده است.

سرمایه‌گذاری گسترده: در این عمل قبل از عرضه محصول به‌صورت گسترده ،سعی می‌شود از پیش پولی از مخاطبان جمع‌آوری شود تا ظرفیت لازم برای عرضه محصول فراهم باشد. به‌عنوان‌مثال پیش‌خرید کردن یک محصول برای دسترسی سریع‌تر به آن.

اشتراک: در این نوع از تجارت الکترونیکی، مشتری باید خدمات یا محصولات را به‌صورت منظم و تکراری خرید کند و هرزمانی که بخواهد می‌توان نسبت به لغو آن اقدام کند.

محصولات فیزیکی: شامل تمامی محصولات است که برای نگهداری آنان باید فضایی اختصاص داده شود و پس از هر سفارش نیاز باشد تا آنان را به دست مشتریان برسانیم.

محصولات دیجیتال: هر محصولی که به‌صورت دانلودی می‌تواند در دسترس باشد؛ مثلاً قالب‌ها، درس‌ها یا ویدیوهایی که برای استفاده از آنان هزینه‌ای پرداخت کنیم تا حق استفاده از آنان را به دست آوریم. به‌عنوان‌مثال برای استفاده از سیستم‌عامل ویندوز به‌صورت قانونی باید به صورت منظم پولی به شرکت مایکروسافت بپردازید.

خدمات: هنگامی‌که خسارتی یا ضرری به بار آید یکسری مهارت‌ها برای جبران به مشتریان ارائه می‌شود.

موفق‌ترین سایتها در تجارت الکترونیک کدام اند؟

سایت تجارت الکترونیک موفق

1- علی‌بابا: شرکت علی‌بابا یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین کمپانی‌های چینی است که در دنیا شهرت بسیاری دارد. این شرکت چینی فعالیت خودش را رسماً از سال 1999 آغاز کرد. هنگامی‌که بخواهیم موفق‌ترین شرکت‌هایی که از تجارت الکترونیکی بهره برده‌اند را نام ببریم، این برند همچون ستاره‌ای می‌درخشد.

این شرکت به خرده‌فروشی، میزبانی بزرگ‌ترین کسب‌وکار تجارت به تجارت (سایت علی‌بابا)، مصرف‌کننده به مصرف‌کننده (Taobao.com) و تجارت به مشتری است که در سرتاسر دنیا شعبه‌های خودش را مدیریت می‌کند.

سودی که این شرکت به‌صورت آنلاین دریافت می‌کند برابر با سودی است که تمامی خرده‌فروشان در سرتاسر کشور آمریکا به دست می‌آورند! می‌دانید این یعنی چه؟!

فرض کنید هزاران خرده‌فروش در آمریکا وجود دارند که به فعالیت می‌پردازند اما شرکت علی‌بابا به‌تنهایی از تمامی آنان سود بیشتری دارد! ازجمله از این خرده‌فروشان بزرگ می‌توان به آمازون و والمارت اشاره کرد.

2- آمازون: آمازون بزرگ‌ترین خرده‌فروشی آنلاین در سرتاسر ایالات‌متحده آمریکا است که سالانه میلیاردها دلار سود کسب می‌کند و این‌سود را مدیون تجارت الکترونیکی است.

چهره و نحوه خرده‌فروشی این شرکت در طول زمان تغییرات بسیار زیادی را تجربه کرده است و همین باعث شده سؤالی برای خرده‌فروشان آمریکایی به وجود بیاید که: «چگونه می‌توانیم آمازون را شکست دهیم؟»

3- والمارت: هنگامی‌که می‌خواهیم موفق‌ترین شرکت‌ها در تجارت الکترونیکی را نام ببریم، قطعاً نام «والمارت» به گوشمان خواهد خورد. این شرکت یکی از بزرگ‌ترین خرده‌فروشان در سرتاسر ایالات‌متحده آمریکا است که تمرکز بسیار زیادی روی فروش آنلاین خود دارد.

این تمرکز گسترده باعث شده که این شرکت نتایج بسیار عالی به دست‌آوردو از بسیاری از رقیبانش پیشی بگیرد. ازجمله از خدمات این شرکت می‌توان به خرده‌فروشی سنتی، تحویل مواد غذایی و خدمات اشتراکی اشاره کرد که توانسته است بسیاری از رقیبان را به‌زانو درآورد.

4- ایبی: ایبی به‌عنوان یکی از اولین سایت­ها در دنیای تجارت الکترونیکی، هنوز هم سهم بسیار زیادی از بازار را بر عهده داردو بدون شک یکی از بهترین خرده‌فروشی‌های آنلاین است که از C2C استفاده می‌کند. هر کسب‌وکار یا شخص حقیقی به‌سادگی می‌تواند با ورود به این سایت اقدام به فروش کالا و خدمات خودش کند.

5- Wayfair: شرکت WayDayr درزمینهٔ حمل مبلمان منزل فعالیت می‌کند و یک واسطه معاملاتی است که امروزه محبوبیت بسیار زیادی در سرتاسر دنیا دارد.

جابجایی مبلمان دارای سختی‌های زیادی است به همین دلیل این شرکت همیشه برای مشتریان اهمیت بسیار بالایی قائل است و  به‌صورت مستمر تأمین‌کنندگانش را مدیریت می‌کند، سفارش‌ها را بررسی می‌کند و به تحقیق راجع به این می‌پردازد که مشتریان چگونه با خدمات این شرکت درگیر می‌شوند و چگونه آنان را به افرادی که ممکن است نیازی به آن داشته باشند معرفی می‌کنند.

مزایای تجارت الکترونیکی چیست؟

مزایای تجارت الکترونیکی

حالا که فهمیدیم که تجارت الکترونیکی چیست و مثال‌هایی از آن‌ها را بررسی کردیم، نوبت آن است که بدانیم اصلاً با استفاده از تجارت الکترونیکی که مزایایی به دست می‌آوریم و استفاده از این مسئله تا چه حدی بر تجارت‌های گوناگون تأثیرگذار است.

با توجه به توضیحاتی که داده‌شده قطعاً می‌دانید که تجارت الکترونیکی دارای مزایای بسیار زیادی است که ذکر کردن تمامی آنان در حوصله این مقاله نمی‌گنجد، به همین دلیل در زیر بزرگ‌ترین فواید آن را برایتان بازگو می‌کنم:

­

1 – راحتی

تجارت الکترونیک هرگونه خریدی که در دنیای واقعی با سختی‌های بسیاری انجام می‌شود را ساده می‌کند و مشتریان به‌صورت 24 ساعته می‌توانند اقدام به خرید محصولات موردنظر خودشان کنند.

از طرفی دیگر، تحویل محصولات بسیار ساده‌تر است و اگر فردی قصد بازگشت محصولات را داشته باشد کار بسیار ساده‌تری بر عهدهٔ او خواهد بود.

 2 – شخصی‌سازی و بهبود تجربه مشتری

با استفاده تجارت الکترونیکی می‌توان به پروفایل خرید تعداد بسیار زیادی خریدار دسترسی داشت که منبعی غنی برای هر کسب‌وکاری هستند و صاحبان کسب‌وکار و بازاریابان می‌توانند با استفاده از این اطلاعات به علایق و نیازهای مشتریان پی ببرند و محصولات را بر اساس نیازهای آنان بهینه کنند. در ثانی آنان می‌توانند با شناخت علایق مخاطبان محصولاتی که ممکن است آنان به خریدشان علاقه پیدا کنند را به آنان پیشنهاد دهند.

این باعث بهبود تجربیات مشتریان از کسب‌وکار ما به‌وسیله درک آنان از شخصیت برند ما می‌شود و در مرحله بعد و با تکرار این رویه، آن خریداران را به مشتریانی وفادار تبدیل می‌کنیم که به صورت رایگان محصولات ما را به اطرافیانشان معرفی می‌کنند.

3 – بازار جهانی

امروزه دیگر تمامی مشتریان در سرتاسر دنیا می‌توانند تنها با استفاده از چند کلیک ساده به محصولات موردنظر خودشان برسند و آنان را خریداری کنند؛

ما این سادگی و راحتی را مدیون به تجارت الکترونیکی هستیم که باعث شده دیگر خرید و فروش به محدودیت‌های جغرافیایی یا موانع فیزیکی محدود نباشد و هر فردی از هر نقطه جهان تنها با دسترسی به یک گوشی یا لب تاپ و با استفاده اینترنت، تمامی نیازهای خودش را برطرف کند.

4 – کمترین هزینه ممکن

درگذشته کسب‌وکارها مجبور بودند برای راه‌اندازی فروشگاه هزینه‌های بسیار زیادی را متحمل شوند که همین مشکل باعث می‌شد بسیاری از کسب کارها در همان ابتدای کار ناامید شده و کار خودشان را رها کنند!

اما امروزه با استفاده از تجارت الکترونیکی شما می‌توانید هیچ مکان فیزیکی در دنیای واقعی نداشته باشید اما فروشگاه آنلاین خودتان را به راه‌اندازید و محصولاتتان را به فروش رسانید! این واقعاً فوق‌العاده است!

معایب تجارت الکترونیکی چیست؟

معایب تجارت الکترونیکی

با اینکه با استفاده از تجارت الکترونیکی بسیاری از کارها راحت‌تر شده و بسیاری از مشکلاتی که در قدیم وجود داشت نیز دیگر مشهود نیست، اما بازهم دارای معایبی است که نمی‌توان از آنان چشم‌پوشی کرد و باید برای ورود به این دنیا حتماً از آنان آگاهی داشته باشید.

1 – محدودیت خدمات مشتری

اگر شما فروشگاه آنلاینی داشته باشید که درزمینهٔ فروش کامپیوتر فعالیت می‌کند، شما به‌سادگی نمی‌توانید به کارمندانتان بگویید که مدل‌هایی که برای نیاز مخاطب طراحی‌شده است را به او معرفی کند.

در دنیای واقعی، وقتی فردی قصد خرید کامپیوتر داشته باشد حتماً از کارشناسان مربوطه آن فروشگاه سؤالاتی می‌پرسد تا متوجه شود که کدام مدل از محصول مناسب نیاز اوست و سپس خریدش را انجام می‌دهد، اما در دنیای تجارت الکترونیکی چنین کاری به‌راحتی قابل انجام نیست.

با اینکه برخی از وب‌سایت‌ها اقدام به راه‌اندازی چت آنلاین برای پرسش و پاسخ مشتریان از کارشناسان می‌کنند، اما این ویژگی هنوز چیز 100% غالبی برای همه سایت­‌ها نیست.

در ثانی ممکن است مخاطب در پشت چت نتواند منظور خودش را به‌صورت دقیق برساند یا کارشناس به هر دلیلی آنلاین نباشد تا فوراً جواب مشتری را بدهد.

2 – عدم رضایت فوری

هنگامی‌که اقدام به خرید محصولی به‌صورت آنلاین می‌کنید، حداقل باید برای یک یا چند روز منتظر بمانید تا محصول مربوطه به دستتان برسد و مأمور تحویل آن را به خانه یا شرکت شما بیاورد.

درصورتی‌که در دنیای واقعی شما بلافاصله پس از خرید محصول موردنظرتان می­توانید آن را تحویل بگیرید و به یک آرامش خاطر درونی دست‌یابید.

امروزه بسیاری از خرده‌فروش‌های بزرگ دنیا ازجمله آمازون، تمام سعی و تلاش خودشان را می‌کنند تا سفارش‌ها در کمترین زمان ممکن به دست مشتریان برسند؛ اما بااین‌حال برای افزایش سرعت خرید شما باید در هنگام سفارش هزینه‌ای اضافه برای بالا بردن سرعت تحویل بپردازید که واقعاً چیز دردناکی است!

3 – ملموس نبودن محصولات

هنگامی‌که وارد سایت­های خرید محصول می‌شویم، کالاهای زیادی را با تصاویر زیبا و جذاب مشاهده می‌کنیم که به ظاهر نیاز ما را به‌صورت کامل برطرف می‌کنند؛ اما اصولاً تصویرهایی که در دنیای اینترنت مشاهده می‌کنید لزوماً نمی‌توانند کاملاً مطابق با شکل واقعی آنان باشد.

هیچ‌چیز بدتر از این نیست که مشتری محصولاتی را دریافت کند که بر اساس انتظارات او ساخته نشده است! در چنین شرایطی قطعاً نوعی احساس ناامیدی و پوچی به او دست می‌دهد و ممکن است یا هرگز دیگر به‌صورت اینترنتی خریدی انجام ندهد، یا دیگر به آن سایت سر نزند.

با اینکه بسیاری از سایت­ها تلاش می‌کنند تا تصاویری بگیرند که ابعاد و اندازه واقعی محصولات را به تصویر بکشد، اما بازهم نمی‌توان به‌صورت 100% از انتقال شکل اصلی آن محصول به ذهن مخاطبان اطمینان پیدا کرد؛

دقیقاً به همین دلیل در بسیاری از مواقع ممکن است خریداران سایتی که از آن خرید کرده‌اند را به‌عنوان کلاه‌بردار و … بشناسند درصورتی‌که اصلاً چنین نیست.

به‌عنوان‌مثال ممکن است شما تصویر لباسی را ببینید که در ظاهر دارای کیفیت و جذابیت بسیار بالایی است و دقیقاً به همین دلیل تصمیم می‌گیرید که آن را خریداری کنید؛ اما پس از تحویل متوجه می‌شوید که جنس آن کالا اصلاً مطابق با انتظار شما نیست.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

تجارت الکترونیک دنیایی است که امروزه با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است و امروزه با کمک این دنیای بزرگ، دیگر مردم برای خرید و فروش محصولاتی که می­خواهند لازم نیست به‌صورت حضوری به فروشگاه­ها مراجعه کنند.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم بگوییم تجارت الکترونیکی چیست و در ادامه مثال­هایی از آن را برایتان آوردیم. نظر شما چیست؟ تابه‌حال وارد دنیای تجارت الکترونیک شده‌اید؟ نظرتان راجع به آن چیست؟ حتماً نظرتان را در کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا