آموزش دیجیتال مارکتینگ

شایعه برند چیست و چگونه برند را از بین می‌برد؟

شایعه برند کابوس مدیران روابط عمومی است. شایعه ارزش و شخصیت نام تجاری را تضعیف می کند و اعتماد مشتری به نام تجاری را ضعیف می دارد. قدرت مخرب و ضریب نفوذ بالای شایعات یکی دیگر از مشکلاتی است که مدیران روابط عمومی را با مشکل مواجه می کند.

مدیران روابط عمومی می‌دانند که مسئولیت آنها جلوگیری از آسیب رساندن به شهرت برند است. در این مقاله ، شایعه برند ، علل و راهکارهای مدیریت آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

شایعه برند چیست؟

شایعه برند چیست

شایعات می توانند مثبت یا منفی باشند. آنها می توانند کاملاً اشتباه باشند و برخی تا حدودی اشتباه هستند. شایعات حتی می توانند حقایقی باشند که نمی توان انکار کرد ، یا حتی می توانند اطلاعاتی باشند که زود منتشر شده اند. به عبارت دیگر، شایعات، گزارش ها یا پیام های تایید نشده ای هستند که پیدا کردن منبع آن ها دشوار است.

شایعات کی منتشر می شوند؟

شایعات زمانی پخش می شوند که عدم اطمینان و اضطراب وجود دارد. ذهن انسان از توقف متنفر است. ما همیشه دوست داریم با موقعیت های قابل پیش بینی روبرو شویم.

اگر ما موقعیت را درک نکنیم ، مضطرب می شویم و سعی می کنیم اطلاعات را به هر طریق ممکن جمع‌آوری کنیم تا درک درستی از موقعیت داشته باشیم.

شایعات زمانی مطرح می شوند که افراد اطلاعات موثقی برای درک وضعیت خاص ندارند و فاقد اطلاعات هستند. به خصوص اگر یک رویداد تهدید آمیز باشد.

وقتی اطلاعات رسمی وجود ندارد ، مردم سعی می کنند تعاریف و برداشت های خودساخته و غیررسمی ارائه دهند. بنابراین ، شایعات ادراکات خودساخته از افرادی که گیج هستند یا موقعیت خاصی ندارند جمع‌آوری می شود.

چرا شایعات تولید و منتقل می شوند؟

پاسخ قطعی برای این سؤال وجود ندارد. شایعه می تواند یکی از تأثیرات منفی عدم قطعیت و عدم قطعیت برای مخاطب ، به ویژه در شرایط بحرانی ، یا به دلایل مختلف باشد.

گاهی اوقات این شایعه ممکن است نتیجه شیطنت مخالفان یا برند های رقیب باشد.

هیچ دلیل روشنی برای شایعات وجود ندارد و همین امر در مورد تبلیغات نیز صادق است. اما جان باگی در کتاب نکاتی برای مدیریت شایعات، اظهار می دارد که افراد مختلف انگیزه های متفاوتی برای انتشار شایعات دارند ، مانند:

  • توصیف یک موقعیت یا رویدادی خاص
  • به اشتراک گذاشتن رویدادهای کاربردی یا هیجان انگیز
  • نشان دادن خود به عنوان شخصیت مهم
  • توسعه اطلاعات از طریق استفاده از اطلاعات به عنوان یک دارایی ارزشمند
  • سهل انگاری در قبول مسئولیت
  • ارائه اطلاعات غلط یا اطلاعات گمراه کننده (اغلب در مسائل اقتصادی یا سیاسی)

توجه به این انگیزه ها پاسخ مناسب به شایعات را آسان کرده و به مدیران روابط عمومی کمک می کند تا برنامه ریزی استراتژیک بهتری داشته باشند.

شایعه کجا کاربرد دارد؟

شایعه در بازاریابی

از شایعات می توان به عنوان یک ابزار رقابتی استفاده کرد. شایعات تنها نتیجه نفرت ، حسادت یا عدم اعتماد به نفس مخالفانی نیست که به برند شما آسیب می رسانند.

شایعات اغلب توسط برند های رقیب ایجاد می شود تا به برند های دیگر آسیب جدی برساند. هدف تضعیف وفاداری مشتریان است. این کار یعنی شایعه برند، این کار مصرف کنندگان محصول یا خدمات برند دار را گمراه می کند.

تحقیقات نشان داده است که ایجاد شایعات در سازمان روحیه و عملکرد کارکنان را تحت تأثیر قرار می دهد و اگر این افراد از نظر امنیت شغلی شرایط خوبی نداشته باشند ، دچار استرس شدید و در نهایت عملکرد سازمان یا واحد مربوطه می شوند.

شایعات تجاری اصطلاح دیگری است که برای افزایش آگاهی از اصول و عملکردهای یک سازمان ، برای اطلاع بخشهای مختلف سازمان از رویدادها یا تحت الشعاع قرار دادن عملکرد ضعیف آنها استفاده می شود.

رابطه بین شایعه برند و تفکر انتقادی چیست؟

شایعات زمانی گسترش می یابد که تفکر انتقادی و منطقی وجود نداشته باشد. بسیاری از مدیران روابط عمومی شایعات را بی اهمیت می‌دانند زیرا می‌دانند که هیچ پایه ای ندارند.

نکته این است که مردم به سرعت هر چیزی را بدون نیاز به تفکر انتقادی و تحلیل موضوعی می پذیرند و منتشر می کنند. آنقدر که برای مردم جالب بود ، شروع به انتشار آن کردند.

در سال 2016 ، در چین ، چهار شرکت مخالف نام تجاری KFC سعی کردند شایعه “مرغ 3 پا” را در رسانه های اجتماعی پخش کنند. این شرکت ها با انتشار شایعاتی مبنی بر اینکه برند KFC از جوجه های اصلاح شده ژنتیکی استفاده می کند ، به دنبال کاهش اعتبار و اعتماد مشتریان به این برند بودند. در نهایت ، دادگاه عالی چین این چهار شرکت را تبرئه کرد.

بسیاری از مردم این شایعه را باور کردند. هرچند این خیلی احمقانه بود چرا KFC باید جوجه های 6 پا و مهندسی ژنتیک بسازد؟ چرا 6 پا و نه 2 پای مرغ معمولی؟ آیا مرغ هایی با این ویژگی ارزش خاصی به نام تجاری اضافه کردند؟

مدیران روابط عمومی چگونه باید به شایعات واکنش نشان دهند؟

واقعیت ها نقش مهمی در مدیریت شایعات ایفا می کنند. حقایق با ارزش ترین دارایی هایی هستند که مدیران روابط عمومی برای استفاده از آنها استفاده می کنند.

شایعه چگونه به اعتبار برند آسیب می رساند؟

شایعه کابوس مدیران روابط عمومی است. آنها ارزش و شخصیت نام تجاری را تضعیف می کنند و اعتماد مشتری به نام تجاری را تضعیف می کنند. قدرت مخرب و ضریب نفوذ بالای شایعات یکی دیگر از مشکلاتی است که مدیران روابط عمومی را درگیر خود کرده است.

 

جمع‌بندی و نتیجه گیری

شایعه برند همانطور که از نامش پیدا است، باعث تخریب یک برند و ایجاد ابهام برای مخاطبان و مصرف کنندگان آن خواهد شد. بهتر است که مسئولان و صاحبین برند، در صورت امکان از این مورد پیشگیری کنند و در صورت وقوع  جنین رخدادی با دلایل قاطع مخاطبین را قانع کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا